Българското общество е сред най-разединените

Българското общество не е сплотено, а е едно от най-разединените в света. Това показват данните от изследване на германската Фондация "Бертелсман", включващо 34 страни.

Обратно в новината

Коментари - Българското общество е сред най-разединените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕЩАТА СА ТАКИВА ЗАЩОТО НАРОДА Е ОТЧАЯН И БЕЗ НИКАКВИ НАДЕЖДИ.. НЕ ВЯРВА НА НИКОГО И ЗА НИЩО.. .. МНОГО МАЛКО ХОРА ИМАТ ЯСНА ПРЕДСТАВА ЗА ТОВА КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ , КАКВО Е СОЦИАЛИЗЪМ ИЛИ КОМУНИЗЪМ .... НЯМАТ ЕЛЕМЕНТАРНА ПОЛИТИЧЕСКА КУЛТУРА ... ТОВА -ПЪРВО !!! А ВТОРАТА ПРИЧИНА ПОРАДИ КОЯТО ХОРАТА СА СТАНАЛИ ТОЧНО ТАКИВА !!! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЛАБАТА "ДЪРЖАВНОСТ" В ДЪРЖАВАТА /засега/ - БЪЛГАРИЯ !!!! НЯМА ФУНКЦИОНИРАЩИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ-КОИТО ДА СА НЕЗАВИСИМИ И ДА СА В СЛУЖБА НА НАРОДА И НА РАБОТОДАТЕЛЯ СИ .. /т.е. - не са в служба на народа а на ония които са в момента на власт .../..ТАКА ХОРАТА СЕ ЧУВСТВАТ НЕСПОКОЙНИ , НЕСИГУРНИ , ЗАПЛАШЕНЕ ТЕХНИЯ И ВЪНШЕН И ВЪТРЕШЕН МИР... НЯМА ДРУГА ТАКАВА ДЪРЖАВА В КОЯТОДА НЯМА СПРАВЕДЛИВО ДЕЙСТВАЩ СЪД , ДА НЯМА СТРОГА И ВНУШАВАЩА УВАЖЕНИЕ И ДОВЕРИЕ- ПОЛИЦИЯ... ЛИПСВА ВСЯКАКВИ НАЧЕНКИ НА ПРОКУРАТУРА .. ДА НЕ ГОВОРИМ ИЗОБЩО ЗА ОБШИНСКИ И ОБЛАСТНИ СЛУЖБИ .. АНАРХИЯТА СЕ ДОПЪЛВА СЪС КРАДЛИВАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА-КОЯТО ВЕЧЕ 24 ГОДИНИ САМО ЛЪЖЕ , КРАДЕ И МАРОДЕРСТВА НАД НАРОДА .. ЕТО ЗАТОВА ОТВРАЩЕНИЕТО НА БЪЛГАРИНА КЪМ РОДИНАТА - РЕФЛЕКТИРА И ВЪВ ОТВРАЩЕНИЕ-И КЪМ ВСЕКИ ЕДИН ОТ СЪНАРОДНИЦИТЕ МУ ...

Това е така защото не си знаем интереса. Разделяй и владей, това правят с нас и ние охотно се съгласяваме. Имаме прекрасна страна и я разсипваме. Крещим комунистите, но те построиха една завидна икономика, която сините разграбиха и се обогатиха. А ние пак комунистите. Крайно време е да почнем да мислим с главите си, не да повтаряме стари лозунги като папагали

от преди 70 години има ли? Кой от тези водещите в класацията е преживял комунизма и пост комунизма? А по т.3 все още сме на ниво, каквото и да разправят.

Българското общество открай време е в "наведена поза"...само ездачите се сменят.....Гадното и грозното е, че една шайка продажници са виновни за всичко това....всеки път бивахме препродавани за власт и пари.....от свои!!!!!

Логично.....след като 70 години само това се прави - разединяване.....Първо ни разделиха на бедни и богати, наши и ваши, сега и на етнос.....И няма да се спрат......Докато парите стоят над всичко все така ще е......деградацията е пълна.....

Да, разединено ще бъде, докато тази престъпна партия не падне на колене пред народа си за всичките си грехове! И пак не заслужава прошка! Закон за лустрация за всички комунисти, които днес нагло се определят като социалисти. Бояджии подли.

Както се казва, баба си едно знае. ;) А тук и дядото се е изказал. ;)

Разделяй и владей е еврейски девиз. За това, във всяко едно общество се опитват да дефрагментират обществото, създавайки и подкрепяйки отделни групи. Под лозунга за развноправието. След което започват при нужда да ги противопоставят една срещу друга. Това правят у нас вече 24 години. Развноправието е добре, но се използва за манипулация. По-важни са инересите и целите на мнозинството. Това е демокрация

Разделението на сини и червени е пагубно за нас. Всички ние трябва да проумеем едно нещо - системата от преди 1989 г. няма как да се върне. СССР е вече минало, вече нямаме шапка, за която да работи родната икономика, нямаме безвъзмездни субсидии, няма кой да ни купува стоката, независимо от нейното качество или актуалност. Вече сме в реалността на пазарната икономика - добра или лоша! Тази реалност скоро няма да се промени. Искам да кажа, че трябва да СПРЕМ да се делим на леви и десни. Трябва да работим за България сега, не да живеем в мислите и мечтите си. Трябва да се обединим около идея, която НЕ Е политическа, а ценностна! Престанете да се делите по политически пристрастия, по футболни пристрастия, по религия. Нека започнем да се ОБЕДИНЯВАМЕ около цели!

Ти си работи за миризливите комуноиди, ако самият ти не си такъв.

Oткакто е вкарано християнството (еврейски майндконтрол ) у нас много се срамят да се наричат българи. Духовното робство е най-страшно.То е довело и турското. Първопричината за разделението са еврейските вери у нас.

Да,да така е, по приницп е вярно. Трудно се възприема, но е вярно. Докато не изржееш плевела от корен не става. Все ще никне. Само дето понякога вече забравяш , че е плевел и го търпиш, а следващите покколения си го и поливат ...

Верни на традицията: всяка чета от 100 четника -- с поне 200 воеводи и 300 предатели. Що за племе сме?

Когато има трудности, хората инстинктивно започват да се обединиават. Както гледам става още по трудно та дай Бог поне да извлечем нещо положително и да се сплотим. PS. Литва и Латвия са също така бивши комунистически държави.

Разединени сме, защото ни командват отвън........... И не сме патриоти, а чуждопоклонни послушковци.

Напълно си прав - дългата ръка от ИЗТОК, а и там, откъдето е минал руския ботуш, трева не расте !

А какво ще кажеш за дългата ръка от югоизток, по-дългата от северозапад и още по-дългата отвъд океана? Досега видяхме ли нещо добро оттам?

"Разединени сме, защото ни командват отвън..........."ама как може да сте толкова тъпи бе.Вярното е:КОМАНДВАТ НИ ОТВЪН ,ЗАЩОТО СМЕ РАЗЕДИНЕНИ.И те само се възползват от това,защото ние им даваме тази възможност.Кога най-после ще ви дойде акъла на мястото и докога ще впрягате коня зад каруцата.

Лутаме се между лъжа и истина. Истина е, че комунизмът, който е против частната и се основава на обществената собственост върху средствата за производство, би бил нещо прекрасно, ако беше възможно. Навсякъде след първите години на ентусиазъм и възторжен трудов подем, следваше стремеж към "оправяне по втория начин", връзкарство, рушветчийство, угодничество към "по-първите". Истина е, че у нас този период доведе България до небивал възход: 5то място по износ на вино и цигари, 8мо 9то 10то по износ на олово, цинк, мед, 7мо по производство на слънчоглед, 20то на царевица и пр. и пр. В света! Но, ден до пладне! След като свалиха байТошо/е, никой не е вечен/ се юрнаха да грабят и рушат създаденото и ни доведоха до мизерия. Вече ни здравеопазване, ни образование, ни култура, нищо! Само чалга, глад и унижение! А нима някой още вярва, че БСП са "добрите", че ще преустановят ограбването и ще премахнат уродливата капиталистическа експлоатация? Че те са първи в собствеността върху средствата за производство, т.е. лидери в експлоатацията и грабежа! Истината е в сплотената борба за справедливи закони и тяхното прилагане и спазване, в перманентен контрол над онези, на които сме дали правомощия да управляват и преди всичко, да сме единни и не гласуваме сляпо доверие! И да не си правим кумири: БСП, СДС, ДПС, ГЕРБ... Но в услуга на политическите разбойници ние се делим по партии, възраст, етнос, образование, даже пушачи и непушачи. И гейове?!

Съгласен донякъде с написаното, само един въпрос: Защо при тези челни места на производство, работната заплата в България беше под 100 $? Защо търсихме лекарства чрез роднини зад граница? Защо чакахме по 10 години за кола, след като сме предплатили 30 - 40 % от цената и? Същото важи и за жилищата, а има още 1001 ЗАЩО !!!

Явно не е било достатъчно, а и на управляващите толкова им е бил акъла, пък и веротно им е трябвало разрешение от Големия Брат. Данните са от Atlas économique Mondial за 1979 г. и са множество, на цяла страница озаглавена "Показатели, по които България се нарежда сред първите 20 страни в света", но демокраДите вече 24г. рушат и грабят и още не са изтупали брашнения чувал. По подобни показатели Югославия бе назад, но не чакаха ред за коли, пътуваха и работеха където си искат, нямаха право да им отчуждават частни имоти за публични цели, имаха всякакви стоки, но и собствена и доста по-независима от СССР политика.

можете да четете. Бай Ви Тошо 3 докарва страната до фалит и първият път я "спасява" като дава "царското" злато на братушките (сиренето е с пари). Никакви демократи от никъде не са дошли. Просто комунистите и преди си крадяха, ама не можеха да си харчат парите на Запад и ето, ви демокрация, ама от комунистически тип.

Като чета статистиката за оня период, нещо не се връзва! Златото, мисля около 60 тона /днес на цена около $ 2,5 млрд, а през 1982 г. например е струвало около $ 700 млн., което е преставлявало само около 3% от годишния ни стокообмен за същата година/ го опоскаха комсомолците-демокраДи след Бае Тошо, като Луканката, Пешо Дамаджаната, младшите серегейчета. И все пак, кога "Бай Ви Тошо 3 докарва страната до фалит и първият път я "спасява" като дава "царското" злато на братушките" и ако е вярно, как с едва 2-3% от годишния ни стокообмен сме се спасили 3 пъти от фалит? Моля, посочете дати, че да прочета повече! И още един пример: в градче от около 7 хлд. жители към 1982 г. е завършен завод изцяло със западно оборудване на стойност $ 120 млн., или по тогавания курс от около $ 350 за тройунция, в злато е струвал около 11 тона или 1/6 от златния резерв. Завод за едва 2000 работници! А колко ли са стрували всички заводи за няколко милиона трудоспособно население?! Да смятам ли? Страшно е!

Всички казва, че причината за разединеното (хаоса) обществото предизвикан от гневът на калинките изгонени държавната софра е председателят на Предизборния щаб на ПП "ГЕРБ" (Ц.Ц.), който е проспал оптималното време за "пускането в обръщение" на костинбродските 400 000 хиляди бюлетини... А що се отнася до "мотивираните сити", миткащи по софийската чаршия (ако приемем, че има нещо вярно в твърдението, че те са интелигентни" хора)... Нека и сами си направят извод за рейтинга на на уличното им поведение в обществото: Над 3/4, или 77%, искат бунтарите да се съобразяват с гражданите, които не протестират и да не нарушават техни права. (link * PS: Данните са от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл".

Разделението в Бг е направо антагонистично: Едната част от българите - знаещи, можещи, образовани искат промяната и западния начин на живот; Другата - неуспели, без особени цели и перспектива в живота, разчитаща в по-голямата си част на пенсии и пособия за безработица, използувана от партии, управляващи олигархичния капитал - БСП и ДПС, се борят да задушат всякаква промяна. Последните междувременно всячески се опитват да обвързват България с Русия и Руските интереси, нещо, което първата група категорично отказва да приеме.

"... знаещи, можещи, образовани искат промяната и западния начин на живот..." О, свещенна простота!

Как да сме обединени, Като прехода кьм демокрация беше направен от и за семействата на комунистическата вьрхушка. Последните 30 години дьржавата функционира само за трансформацията на бкп наследници в демократично богати хора.

Е, защо ли е по-правилно богатството на държавата да се трансформира към наследниците на предреститутите, главорезите, националните предатели от началото на миналия век и т.н. Най-добре е богатството да се окраде от мутрите и техните партии.

Че какво общо може да има между мен и мързеливите, некадърни, необразовани и миризливи работници? Че те дрисльовците нямат пет лева да изпият една бира и постоянно подсмърчат за пари! На всичкото отгоре и мрънкотят за привилегии, без да им е ясно че са просто инструменти с глас. За тях отиват възможно най-малко средства и се иска възможно най-голям резултат. Като се изхаби хвърляш и вземаш нов. Е то е ясно, че нищо общо не може да има между нас, каквото и да мислят за себе си. Ресурсите са наши и за тях ще има дотолкова, доколкото тях изобщо да ги има.

определено тук има хора с тежки психически отклонения. бизнесмен си, имас пари (предполага се) избери си наж-скапия психятар, за да ти помогне, но само ако не си в напреднал стадиж на болеста *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Още един пример, че от където е минал комунизма не е донесъл нищо добро!

Два поста по-долу "капитализъм" ти е отговорил. Няма какво да добавя само, че такива чалгари като теб не са видяли нищо хубаво от последните 23 години и като развалени латерни повтарят изтърканите лъжи за "комунизма".

Съгласна съм с Мирослав, там където е имало комунизъм, нищо хубаво няма след него. Живяла съм в 3 различни строя, и в царско и в комунистическо и в демократично. При комунистите се снишавай и гледай да се слееш с тълпата, при демокрацията хулиганства и разруха.

При т.н. социализъм брат ми преподавател в МЕИ чака 15 години да влезе в собствен апартамент, който беше платил предварително почти 80%, за да има лихвоточки. През това чакане живеехме той с жена и две деца, аз с жена и едно дете, заедно с майка ни в един апартамент. През социализма ми изгоряха две вноски по 1500 лв. за автомобил внесени на дъщерите при раждането им и една вноска за апартамент. А някои купуваха апартаменти и коли без ред на символични цени. Сега брат ми е професор в Пърт, Австралия с цялото си семейство и внуци. Моите наследници също са в УСА и ЕС. Аз съм ту в Бг, ту навън. Като разчистя нещата, повече навън.

рагдаме се сами и умираме сами.савана няма дгобове!!!чети малко повече ,,старят завет,,!!!когато народат спре да се ,,увлича,, по ,,ласкавите,, неща в гивота, тогава ще се сабуди!!!просперитетат на един народ не се мери само по ,,блясака,, а това което носи в сарцето си!!!иначе имахме една поговорка,,брантя ,ама с тапя,,!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Радвам се за Вас! Но като сте толкова ок "навън" Вие и семейството Ви , защо се изказвате за "нашите" работи? Едва ли брат Ви ще се върне, за да ни е от полза със съвети и дела...

Victoria

Айде да си говорим обективно без емоции. Изказваме се за "вашите" работи от добро сърце. Обективно имаме поглед и отвътре и отвън, а вие нямате база за сравнение. Дали ще чуете какво ви се говори си е ваша работа. Аз лично смятам, че който не е живял последните 6 месеца в България, не трябва да има право да гласува. Но не трябва и да му се отнема правото на добронамерено мнение.

и с внуците си в САЩ, а тичай при тях! Какво толкова "разчистваш" сметки тук? Не ти е чисто миналото, или, оправдаваш егото си, защото знаеш, че много хора няма да одобрят нито мисленето ти , нито което вършиш, особено совалките ти- ту в УСА, ту в БГ! Колко ти дреме за Б-я и българщината?!

+++

А ти не завиждай на успелите, ами успей сам.

Свободният човек може да прави каквото си иска,да пътува ,да работи на различни места.Ако в България имаше поне един държавник щеше да направи и невъзможното да съхрани и развие интелектуалния потенциал на нацията.В крайна сметка човек живее веднъж и има право за избира как да се реализира най-добре.

донесе в България само порно. Порно във всичко, в изкуство, живопис, и политика. Това харесва на пушещи наркотици младежи.

Това изследване на фондация "Бертелсман" е една пародия заради изводите им. Посочените "три аспекта", по които са си направили проучването, за мен просто включват изначалното отношение на човека в едно социално общество. Много ясно, че "победителите" от това проучване ще са най-силните икономически страни. Всеки би се опитал да помогне на паднал човек, но не всеки, който го боли ръката ще го направи. Не знам какво цели проучването, но определено не е свързано с духовните връзки между хората. По мои лични наблюдения духовните връзки между хората са на много по-високо ниво от тези в доста развити страни. Те наистина не се влияят от времето (всеки народ си има свои гени), но се проявяват различно. Човек, като е спокоен реагира по-различно от когато е подтиснат напр., но това не означава, че е станал друг човек.

Исках да кажа " По мои лични наблюдения духовните връзки между хората В БЪЛГАРИЯ са на много по-високо ниво от тези в доста развити страни".

интерсно е че статистиката обхваща периода 1989-2012!!!ако беше 1980-2012???? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

sawo

откъде данни от 1980та?

Преди 10 ноември 1989 г. нямаше омраза, нямаше разделение и това е истина. Омразата и разделението дойдоха точно на тази дата ! Хората настръхнаха един срещу друг, разделиха се на сини и червени и започна една нескончаема битка, та до днес ! Всеки, който дойде на власт подклажда омразата. Пример са нескончаемите протести на омразата от последните 50 дни. Защо една малка част от загубилите изборите не приемат факта, че други са спечелили, а не те ??? Българите са нетолерантни, не внимателни към другите, нетърпеливи и неизчакващи другия. Това особено проличава като започнат да се блъскат, да се пререждат, да изтикат другите, за да са отпред на опашката. Такъв ни е манталитетът и възпитанието - ориенталски. Никой отвън не ни е виновен, никой не може да ни направи такива каквито сме. И не сме разединени, защото сме бедни, а точно обратното - бедни сме защото сме разединени, лоши и безразлични един към друг, защото не сме сплотена нация.

как си представяш че могат да бадат забравени лагерите на смарта и избитите невинни хора от комунистите,как си представяш че можем да си стиснем рацете с доказани предатели и крадци и да се прегарнем. сметката и престапленята на комунистите са много големи и продалжават и днес по сащя начин да грабят народа.вярвам че идва денят в които трябва да платят за всичко.

и къде си видял такива лагери, дойче веле ли слушаш? заблудено момченце.

джони , явно си от новите демократи и името ти е небългарско а за лагерите гледаш много американски филми - там 10% от населението е в затворите . Сега един съществен въпрос? - плюете по живота преди 1989 год. но тогава ние като младо семейство от 1984 година с три деца ни опростиха 12 хиляди лева от заема за апартамент/ струващ 14500 лв/ 5000 лв. за второ дете и 7000 лв. за трето и България беше над 9 мл. души . Новите стандарти наложени от ЕС и НАТО унищожиха държавността в страната и никой на никого невярва - това е измислена думичка "демокрация" . Ако си млад човек ,незнам как ще създадеш семейство и ще отгледаш три деца без жилище и пари и без отговорност на държавата за собственното и население.

Victoria

Глупости говориш. Естествено че преди 10-ти ноември имаше и завист и разделение. Само че имаше и деспотизъм и страх и малцина смееха да се изкажат за завистта и разделението. Както беше и в Чехия примерно. Ама сега Чехия знаеш ли колко е по-напред от България ? И защо - защото РЕАЛНО скъса с комунизма и с комунистическите кукловоди.

говориш неверни неща.Тогава хората се деляха на "партийци" и "гадове" .Всички бяха равни,но някои бяха по-равни.Българите винаги са имали склонност към разделение.А ти на колко си години -щото ми изглеждаш още зелен

...не че това което си написал не е вярно.

Капитализмът обрича милиони човешки същества по света на смърт! Защо? Защото капиталистическото общество не може да гарантира правото на труд! След като капиталистическото общество не може да гарантира правото на труд , то не може да гарантира правото на живот на хората! Оттук и логичния извод: Предимствата на социализма са категорични! Защото при социалистическото общество няма безработица! Следователно всекиму е гарантирано правото на живот! А това е най-важното и същностно човешко право!

имаш само мухи в главата. при комунизма имаше 1 милион партиини членове които не работеха а само получаваха ,издаржаше се един партиен апарат които преяждаше а работническата класа трябваше да ги храни и изплаща сметките.

Примитивен, глупав пример. По времето на Социалистическа България, държавата имаше средства за всичко, което бе в полза на огромното мнозинство от хората: Безплатно образование, Безплатно здравеопазване, Поддържане на всички производства, за да има 100% заетост, държавата дотираше топлинната енергия, електричеството, водопотреблението, дотираше трудоемките сфери в индустрията и селското стопанство.... Същевременно производството растеше и държавата трупаше средства за невиждано капитално строителство в полза на обществото! Но какво да обяснявам на дървена глава!?

че докато в БЪЛГАРИЯ има такава партия като дпс,която ни дели на турци и цигани срещу БЪЛГАРИ.Може и да е имало време,когато тази партия е оправдавала съществуването си,но сега обществото няма нужда от нея.От кога пази така наречените,,малцинства,, от българския народ,който е толкова толерантен.В момента тази партия вече няма място в страната ни.Затова ако трябва да започнем да се обединяваме,да се обединим около идеята за забрана на тази партия.

Ако имаш поне малко мозък щеше да помислиш и разбереш, че България сама си докара този хал: Пълен срив на морала през последните 23 години капитализъм! Семейните ценности бяха потъпкани! Българските жени се опроститучиха. Пред училищата в България виждаме не ученички, не момичета, а чиста проба проститутки. И то 12-13 годишни момичета! Жените ни са разголени навсякъде като крави! Не мислят за семейство и деца, а за разврат! Оттук и ниската раждаемост, оттук и липсата на бракове и семейна среда... А турците!? Турция се развива стремглаво. 80 милиона са! Вижте им сериалите само: Не са истерични като нашите, а пример за висок морал и уважение към семейните ценности. Циганите и те се множат като зайци! Бъдещето на България е турско и циганско!

Не говоря за ТУРЦИЯ КАТО ДЪРЖАВА,КОЯТО МИ ЦИТИРАШ,ЧЕ БИЛИ 80 МИЛИОНА.ГОВОРЯ ЗА ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ,КОЯТО С 8% ЕЛЕКТОРАТ ПРЕВЗЕ БЪЛГАРИЯ И ЗАЛЯ СТРАНАТА С ПРОТЕСТИ.ВСИЧКИ НИЕ СМЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И ВСИЧКИ ПРЕД ЗАКОНИТЕ СМЕ РАВНИ.Нима на българите им е лесно в този свят в криза.Защо едни да са по защитени от други?Това питам аз,нямам нищо против нито срещу турците и циганите,нито срещу държавата Турция.А там дали има такава партия??

Как да се обединят ГРАБИТЕЛИТЕ с ОГРАБЕНИТЕ? На каква основа да стане това обединение? КРАДЦИТЕ си искат държавата, от която от 23 години КРАДАТ на воля. Как да се обединим с тях? Те, господарите, патрициите, ние, робите, париите, КАК?

Айде, само не ми казвай, че нито веднъж не си бил в някоя, макар и дребна "далавера"... като например да минеш на техн. преглед без да си там или нещо от сорта? Айде не се правете. Далавераджийството и схемите са закодирани в източноевропейските народи, така е било, е и винаги ще бъде. Това за което на западняците казвате, че са "будали", като си плащат за всичко, като вярват на всяка дума и т.н. това ги прави такива каквито са - обществото работи много по-добре и има изградено доверие.

Добре, Дайте да видим к'во ще правим

До голяма степен сегашната криза е от некадърността и липсата на идеи в така наречения ни елит. Той се оказа неспособен да организира някакво по-сложно производство с висока добавена стойност, което да осигури по-висок стандарт на страната. За съжаление силите му стигат само до построяването на хотел с проститутки и бензиностанции с контрабанден режим. Бившите ДС-агенти назначени за капиталисти, просто продължиха да се занимават с наркотици, проституция и контрабанда, не можаха да надскочат нивото си. Същото се отнася и за 3-4 тото поколение деца на ЦК на БКП, явно краденето им е в кръвта. Ситуацията става революционна, както учихме по чичко Ленин, масите не могат и не искат да живеят по-старому, а елита не може да осигури живот по новому.

за твое сведение-преди да доидат лошите комунисти,балгарскят капиталист е бил в састояние да произведе само аби,шаяк и розово масло.затова не тарси причината при лошите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Докато има комуноиди ще има и разделение!

Ето, ти си типичен пример за такъв разеденител. Аз да съм, а пък вас да ви няма !

za tebe e nevazmozno da razberesh razlikata mezdu skandinavieto i ostanalite.zatova,molia te ne komentirai tazi tema.za tvoiata psihologia -tova e neponiatna materia.

Безобразните обществено-политически условия у нас създадоха нагласи за "поединично спасяване". Как да бъдеш солидарен с мутри, цигани, търгаши и откровени некадърници? Ето защо всеки търси ниша за измъкване, главно към чужбина, адаптира се там и повече не се интересува от "милата родна картинка".

С това "Безобразните обществено-политически условия" на практика нищо не казваш. Също като политик.

e mnogo malka-skandinavskite ministri hodiat na rabota s koleleta,a nashite ministri hodiat s koli.tam e razkovnicheto.

КАК СЕ ПИШЕ НА БЪЛГАРСКИ,ПРОСТАК.

изречение като твоието и вече те познавам ,що за птица си.голям сладур си,чодзум. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

България никога не е била единна, няма и да бъде. Липсва и култура и чувство за отговорност към себеподобните ако се поиска помощ. Добра анкета

а ве аз нали си зиам парите от БСП ко ме интересува пългария! 10 леа на ден малко ли съ?

Това беше целта! Благодарете на ДПС БСП.

Ами погледнете блоковете - приличат на пъзели! Всеки остъклявал, пристроявал, боядисвал както му скимне, без да се съобразява с останалите!

ДА НАЙ РАЗЕДИНЕНИ СМЕ ЗАЩОТО ИМА ПЛЕВЕЛИ КАТО ЦИГАНИ ;ТПИШМАН ТУРЦИ ;ДЪРТИ КОМУНИСТИ;МЛАДИ И НАДЪХАНИ ПЛАТЕНИ БЕСЕПАРИ;ЛУДИ `КОИТО ХОДЯТ НА СВОБОДА...ДАЖЕ ИМАТ И ПАРТИЯ...АТАКА......И ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ СЕ ОПИТВАТ ДА ГИ РАЗЕДИНЯТ СЪС ВСЕВЪЗМОЖНИ КОМПРОМАТИ;ПРОСТОТИЯ И ПОМИЯ

леле колко си прав...

и калинки, млади интелигентни и красиви калинки, на всеки стрък гербер плъзнали калинки

Авторчо-сега ли прозря??! От 1903 сте почнали да си копаете гроба межди вас!!!!!

"Българското общество не е сплотено, а е едно от най-разединените в света". За това твърдение аз виждам дългогодишния стремеж на правосъдието ни което също и пише нашите закони да ни настрои един срещу друг.Разделяй и владей... При такива закони тълкувани така се утвърждават такива между личности отношения.Каквото е правосъдието такова е всичко в държавата.НЯМА ДРУГА ИСТИНА!

не бъркай причината и следствието, какъвто е народът, такова му е правосъдието, тия съдии са българи, синове и внуци на българи, не са марсианци

изследването е много точно, в последните години целенасочено се нагнетява агресия в страната, интригата е в основата на отношението между хората, както и омаразата към другия във всичките и форми, но не винаги е било така..

Причината за разединението е една,това е голямата комунистическа лъжа за равенство и справедливост,подлъгала наивните и немислещи хорица,не осъзнали,че животът е конкуренция.

Интересно защо това разединение избуя последните няколко години?! Явно причината К (ънчо), е съвсем друга. Много си примитивен в расъжденията си.

Причината Кънчо е ,че дойде капитализма и такива,като теб,комунистически привилигировани,останахте гладни.

тия глупости иди ги разправяй на китайците

Primer: Моника и Вероника не издържаха на разправиите с претендентката за короната Пенка и решиха да се разделят с мечтата си да станат Мис България 2013. Близначките от Русе бяха предизвикани от Пенка и участваха в безпрецедентна свада в Двореца на кандидат-миските по време на номинациите. Пенка обиди хигиенните им навици, а Моника и Вероника я описаха като чудовище, грозно като смъртта. Пенка подчерта, че са доста по-ниски от изискванията за Мис, а те намекнаха за неграмотността й.

В България има война на всеки срещу всеки - определено се усеща разликата като поработи човек на запад - няма такива открити междуличностни търкания, недоверие към шефовете, недоверие към политиците (не че българските са го заслужили ) и т н . Такава ни е била историята , все завладявани и лъгани - и ние сме се приспособили да оцеляваме- това е моята версия

До това разделение ни доведе неграмотника от Банкя и неговата гробарска партия ГЕРБ - която работеше на принципа...разделяй и владей!!! Но рано или късно всеки плаща за греховете си - или пред Бога или пред народа!

Това е така, защото масовият българин е тъп, алчен и завистлив и на всичко отгоре изка да строи капитализъм, а самият той не харесва богатите...

Към това бих добавила и мързелив, злобен, нечистоплътен телесно и душевно, лицемерен, смятащ, че правилата се отнасят единствено за другите, но не и за него. И още, и още и още.... За каквито и други отрицателни качества да се сетите, няма да сбъркате. Просто сме кофти, ама много кофти мат`рял. И минусите, които ще ми насвяткате само ще го докажат

А ти ангел небесен,какво правиш още тук? Или си се възнесла вече в небесата?

най-разединените най-бедните. най-неграмотните. най- най- най- най-

А пресякохте Истър като гадно, смрадливо, крадливо и.. то е ясно племе!

Arkadiy Andreev

Пресякоха Истър едни други,дето треперехте от тях и ви потупваха и под път и над път .Даже си правеха чаши от Византийски"кратуни"Ех колко е лошо да смениш коя с магаре но знае ли човек.....,

ДАЛИ? Обещавам ти, скоро да видиш крахът на ЗАПАДНИЯТ МОДЕЛ на Играта! Не че ми дреме де, но поне ЩЕ СЕ ПОЗАБАВЛЯВАМЕ. до самият край на Играта!

Аз съм на мнения че на тази територия вече не живеят българи а някакви други хора.Говоря чисто технически като имам предвид колко много българки народиха деца от негри,араби,евреи,турци,арменци,пакистанци,виетнамци,китайци и какви ли още не знам.Само аз колко много случаи знам, а тези за които не зная сигурно са 1000 пъти повече.Така че да говорим за българи просто няма смисъл

Почти уцели десетката!

Ама защо почти... не съм ли точно в центъра...

Езикът, драги! И народните вярвания и обичаи- това приобщава към народността! За нациите - не сме много компетентни!

Добре си го казал,вярно е,но я си представи,ако не бяхме се смесили,само чисти българи-отдавна да сме сесомоизяли.

При нас действа предимно третият критерий:стремежът към общото благо, но в смисъл как да се прибере нещо от общо създадените блага!Когато попитали Иван Костов какво е положението в Б-я, той отговорил: " Общо взето, всичко общо е взето!"

другарят Лостов също допринесе за това в един момент

Да, вярно, бе ...когато попитали Иван Костов какво е положението в Б-я, той отговорил: " Общо взето, всичко общо е взето!" Сега се сетих, че именно драгалевският гений направи криминалната приватизация през 1997-2001, с която затри стотици държавни предприятия и изхвърли на улицата над 1 милион безработни. Последиците са непоправими и затова не можем и до днес да се оправим!