Спряха изтичането на петрол в Мексиканския залив

"Бритиш петролиъм" успя напълно да спре изтичането на петрол в Мексиканския залив за пръв път от месец април насам.

Обратно в новината

Коментари - Спряха изтичането на петрол в Мексиканския залив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aбе отдалече е много лесно да се изсилваме. Aко беше тука,близо "до нас" ,щяхме и ние да я "оплескаме". Hикой не може да се бори с и против природата!!! Cлава BOGU , че са успели поне доnякъде... Bсички живеем на тая земя и в с и ч к и сме зависими от всичко!!! C три думи - един от друг!

Хей, Tутку, на тапа ли се правиш, или наистина не разбираш какво казва човека? Много ясно е написал за напъните на американския посланик да ни натрапи опасни и скъпи технологии за производство на газ, които не са приложими на територии, които са населени. Да не говорим, че газта, произведена по тази технология е доста по-скъпа от "скъпата" както ти казваш руска газ. Американците били най-потърпевши, ами да са взели необходимите мерки когато са се договаряли с чуждата фирма, за да не се допускат такива рискове. Има разрешителни режими, договори, клаузи и т.н. Ето затова ритат бургазлии и другите около тях, явно са доста по-умни от американците. Ама нещо напоследък американците все действат със закъснение и неадекватно /по същия начин с кризата/. Виж, ако трябва да се спретне някоя война някъде по света, за това са най-големите специалисти. Ти отдавна си взел всички призове за тъпота, на другите даваш акъл.

Хана не ми е от любимците, но в случая е прав. Как американският посланник ти натрапва договора за газа?!?! Споменава се за проучвания и т.н., а се споменава за значителен интерес и от руска страна. Ти през ред ли четеш? А не обърна ли внимание, че в момента плащаме газа на цени доста над международните? Защо ли?

Напротив, чета всичко много внимателно, ама ти не си добре с четенето, драги халваджия. Точно американският посланик ни натрапва американски фирми да извършват добив на газ върху наша територия по технология, която той много добре знае, че е неприложима върху населени територии. Тази технология е свързана с минивзривове на дълбочина 4-5 километра, при което газа се освобождава и се добива на повърхността. Тази технология е няколко пъти по-скъпа и е свързана с рискове за замърсяване и изчезване на водите, както и за предизвикване на по-големи земетресения. А и не е известно още какви други по-големи рискове крие. В САЩ добиват доколкото знам 10% от тяхната газ по тези технологии, но това си е тяхна работа, имат огромни територии, подходящи за тази цел, освен това последствията, ако има такива, ще са си за тяхна сметка. Да не ни правят на индианци и да не се бъркат там, където не им е работата. От несвързаните ти писания не се разбира точно за какви руски интереси говориш, дали за тази технология, дали за съвместна работа с американските фирми на наша територия или нещо друго? Колкото до цената на газа, тя е такава, каквато се договори. Не съм чул например в Германия или в други европейски страни да се оплакват, че цената на руската газ им е висока, само при нас от време на време някой почва да реве, когато естествено му е изгодно. Само при нас е така, защото такива управляващи си избираме, дето гледат повече собствените джобове да са пълни, отколкото държавата да има интерес. Надявам се, че повече няма да бъде така. И в какво си съгласен с хана, след като нищо не е казал? Смешен си като халваджия без халва.

Не са го спряли ся даже се вижда как от едната тръба на колонната глава излизат мехурчета, май май пак от начало....

Кат са спрели теча що на live feed-а от сайта на Бритиш Петролиум не показват тръбата ами са сменили камерите. Да не би защото не са спрели теча и веднага ще се разбере че лъжат. Всички камери показват всичко друго но не и тръбата. До вчера таман няколко камери я показваха, а сега нищо.

Да, това е вече новина. Искрено се радвам, че най-после са намерили, макар и временно някакво ршение.

петрол, проблем обещания, изгъзици, смрад, смърт, тупане в гърдите... временно решение...

Това е най-голямата екологична катастрофа, породена от некадърни американци и британци. Като слушам за милиардите евро платени от Бритиш петролеум, си представям за какви печалби в този бизнес става въпрос. Сега, това говедо, американския посланик, иска да ни набута опасни технологии за добив на газ. При това ще ни излезе не само в пъти по скъп добивания газ, но ще унищожи и питейната ни вода, природата и здравето на хората. Всички янки са печалбари и мръсници до мозъка на костите си! Дано тъпанарите от ГЕРБ разберат това!

А нас българите какво ни касае това

Вас българите нищо не ви касае.

Ех, Марийке... не си ли разбрала, че световната икономика влияе на икономиката на всяка страна. Когато има проблеми в Мексиканския залив ... това се отразява по целия свят. Природата е обща за цялата планета. Но това трудно го разбират хора, които не виждат по-далече от носа си.... и за които като излязат от квартала/селото си... мислят, че са обиколили света.

Ама че си тъпа п...а!

касае те, утре като в направят петролопровод през Черно море и се случи и на нас още повече ще те касае, ама хора като теб май предпочитат да седят с глава забита в пясъка!

ти сигурно четеш само новините, касаещи България, та да не можеш да видиш по-далеч от носа си

Чувала ли си за Ел Ниньо или за Ла Ниня. Това казано просто са климатични аномалии дължащи се на колебания в температурата на океанската вода (можеш да провериш в нета за последиците от тях). Петрола пречи на изпарението на водата, вследствие на което температурата й се повишава и едва ли някой си има каквато и да е представа до какви последствия би довело това. /I love not man the less, but Nature more... / - Lord Byron

Миче, ти русичка ли си?

Много дълъг им се оказа серияла:))))

Господ да пази България...

наи накрая да направят нещо

...сега американците ще се изтъкнат като велики, щом могат и с това да се справят. И филм ще има да знаете. и игра...

какви американци? БП са тези които причиниха теча и които 3 месеца безуспешно се пробваха да затворят теча на нефт.