Епидемията Ебола тръгнала от заразено месо от прилеп

Сегашната епидемия от ебола е тръгнала от заразено месо от прилеп, ловуван като дивеч в Африка, пише британският в. "Индипендънт", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Епидемията Ебола тръгнала от заразено месо от прилеп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама разбира се.... Медиите ЧАК СЕГА СЪОБЩАВАТ, ЧЕ ЕБОЛА СЕ ПРИЧИНЯВА ОТ МЕСОТО НА БОЛЕН ПРИЛЕП. Въпросът ми е друг - ЗАЩО ЧАК СЕГА СЕ ТРЪБИ ЗА ТОВА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ МЕДИЦИ И ВИДНИ ЗООЛОЗИ ПРЕДУПРЕДИХА (И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ИНАЧЕ НЕГРАМОТНОТО И ТЪПО НАСЕЛЕНИЕ В МАСОВАТА ЧАСТ ОТ АФРИКА) ДА НЕ ЯДЕ ДИВИ ЖИВОТНИ И ОСОБЕНО ПРИМАТИ И ПРИЛЕПИ. ГОВОРИМ ЗА 1985 ГОДИНА, СЕГА Е 2014! Явно няма никакъв прогрес сред това население, щом продължава да рискува здравето ЗАРАДИ МАЛОУМЕН ИНАТ И "ЩОТО Е ТРАДИЦИЯ"! Получава се цикличност на заразата и това е, заради масовата консумация на такъв тип месо. Трябва си здрава образователна реформа и бракониерите на приматски ръце и други редки диви животни ДА БЪДАТ ВЪРЗАНИ КАТО КУЧЕТА И ЗАТВОРЕНИ ЗА СЕДМИЦА БЕЗ ХРАНА! КАТО ИМ ВИДЯХ ТЕХНИТЕ ИЗВРАТЕНИ МЕТОДИ... ХИЧ НЕ СА ЗА КОМЕНТАР!

Много подвеждащо,че видите ли прилепа се е заразил преди това и после зараява този който го хапва.Истината е друга.Гигантските плодови африкански прилепи са естественият резервоар на Ебола вирус.Просто вируса си живее в тяхното тяло без да им причинява вреди от милиони години.Обаче ако прилепа бъде изяден от африканец-става мазало.Но има и изключения.Не всички носители на вирсуа Ебола проявяват признаци на болеста.Много от тях даже и не подозират,че са заразени,но разпространяват болеста в средата в която живеят.

jingiby

Щом не е тръгнала от заразено човешко месо, пак добре! Все пак там все още се срещат и людоеди...

Ядат диви животни ,щото ги мързи да отглеждат питомни, дори в райони, където това е възможно.

Имаше преди около две години филм на големия екран с подобно или същото заглавие "Епидемията". В сюжетната линия заразата идваше от прилепи.

Единственото което е било нужно е да се изолира заразеното дете за 4 седмици.

ЕС и Америка досега храниха и обличаха африканските маймуни, ... Да не е свършила храната, та са им подали вируси да лапат?! И онези чакат горките - помощи и се размножават като мухи. В Европа едва изхранват и образоват хората по 2 деца, тия имат по 15. Да им намалят популацията, за да развиват интелект. Тогава ще се замислят и за хигиена, и какво ядат и как да си образоват децата. А, то май при маймуните няма да се получи. Ако, искаха да овладеят заразата, досега да са го направили. Ама, като гледам, някои умишлено си я поддържат.

Допреди един век, век и половина хората са се хранили с ловуване предимно. Тогава защо не е имало подобни вируси?! Та значи, не ловувайте диви животни, че може да са заразени, а се тъпчете с качествената храна предлагана у хипермаркетите.

Имало е такива вируси. Просто като се е заразявал някой е умирало половината племе и от 20 човека са оставали 10. Човечеството като цяло нито е разбирало нито го е интересувало тази работа. Просто сегашните комуникации са перверзията на човечеството. И нашата имунна система не е пригодена за тази скорост на разпространение на вирусите. По същия начин нашта способност за преработка на информация и социални контакти не е пригодена към скоростта на интернет.

Luna0102

Не само че е умирало половината племе, но и никой извън племето не е научавал.Рядко болестта е излизала извън района в който е възникнала. Преди ако тръгнеш за някоя по-далечна дестинация е отнемало месеци докато стигнеш, ако си болен умираш на пътя, а сега са нужни 15-20 часа от единият до другият край на света.

Защо изобщо си правят труда да пишат подобни глупости. Вече няма човек на земята, който да не знае, че всички подобни вируси-убийци се пускат в Африка от *и съответно за тях си има ваксини, което обаче си е интерес на някой.

Американците са виновни - Батман е техен проект :)))))))))

Тати изял прилеп, чичо изял тати, а отец Йоан спинка с чичо. Дано не се разболее Папата,че нещо често почнаха да се сменят.

Да, а прилепа е доставен от американските военни лаборатории. Хайде стига лъжи. Ако не е медийната мъгла, щеше да се знае, че СПИН в Африка се появява след съмнителни посещения и ваксинации от СЗО. Но това е добре покрито. Медиите ни пласират нещо и ние трябва да вярваме. Особена ако уж се цитира някой "професор". Ебола си е американски военен продукт. Разпространен е с държавна американска благословия. Единственото, което до момента не е изяснено, дали това е операция на американските служби или на фармацевтичната мафия. Всичко идва на смяна на животинските грипове, които престанаха да плашат сериозно човечеството и трябваше да бъдат пенсионирани и заменени.

РАШКИТЕ СА РАЗРАБОТВАЛИ НАВРЕМЕТО БИО-ОРЪЖИЕ БАЗИРАНО НА Марбургска хеморагична треска, А АМЕРИКАНЦИТЕ БАЗИРАНО НА Ебола хеморагична треска ... ДВЕТЕ СА ПРИЧИНЯВАТ ОТ ЕДНА И СЪЩА ГРУПА ВИРУСИ ... ЗАТОВА И СЕГА РУСНАЦИ И АМЕРИКАНЦИ ТОЛКОВА БЪРЗО КАЗАХА ЧЕ ИМА ВАКСИНА ...

ПЛЪХ В ДАЛАС СЕ РАЗКАРАЛ ПО ПОВРЪЩАНОТО ОТ ПЪРВИЯ ПОЧИНАЛ ОТ ЕБОЛА В САЩ .... И СЕТНЕ Е ИСТОРИЯ .... ..... РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КАТЕРИЧКИ, ПРИЛЕПИ И ПЛЪХОВЕ Е ЧЕ ЕДНИТЕ СЕ КАТЕРЯТ ПО ДЪРВЕТА И ИМАТ КРИЛА , А ДРУГИТЕ НЯМАТ ... А ЩОМ ЕБОЛА Я ЖИВЕЕ ПО МИШКИТЕ И ПЛЪХОВЕТЕ ... ДОМАШНАТА КОТКА ВИ Я НОСИ У ВАС ... ДАНО НЕ СЪМ ПРАВ ..

Не е важно откъде си тръгнал, а докъде си стигнал...

Това е начинът им на живот от хилядолетия. Ако трябва да се промени, ще мине още някоя и друга година. Само че трафукът от Африка е интензивен, а не е така ограничен, както до сега е бил.

humfry

Хора, СПИН-а е състояние, в което може да се изпадне поради различни причини, като една от тях е ХИВ. Образовайте се малко!

Там е работата че в повече от 99% от случаите се попада в СПИН поради ХИВ и когато има ХИВ се попада 100% в СПИН. Единия процент са стари хора, хора на които имунната система е била унищожена заради терапия на рак, хора с генетични увреждания и редки болести. Така че научи се да разбираш малко здравия разум. СПИН и ХИВ са тъждествени и да се прави въпрос за останалия 1% е смешно.

Спина от маймуни тръгна,ебола от прилепите, В Азия адат кучета, живи октоподчета и личинки от мухи,пържени хлебарки и скорпиони, в Африка си правят чипс от скакалци и после се чудим откъде ни е дощло.Едни ядат, а други патят. Господ ни наказва.

Напротив. Хората сами се наказват не следвайки божиите закони. Сега е благодатното време през което човек трябва да се определи на коя страна ще застане. Защото няма да мине много време и Твореца наистина ще накаже грешниците за техните престъпления.

Какви прилепи, какво заразено месо??????? Всички вируси и зарази са изкуствено създадени в специални лаборатории!!!!! ЖАЛКО, ЧЕ ИМА ХОРА КОИТО ВЯРВАТ НА ТЕЗИ НОВИНИ!!!!! ТРИ НЕЩА УПРАВЛЯВАТ ТОЗИ СВЯТ - СТРАХЪТ, ХОРМОНИТЕ И ЛЪЖАТА!!!!!

Luna0102

Да тя и испанската треска преди повече от 100 години е създадена в лабораторията на баба ти. Била е доста напред с материала- убила е над 50 милиона души по целият свят. А чумата, проказа, холера те пък са произведение на зълвата на дядо ти.

Така става, когато не си пиеш хапчетата редовно! По две от розовите - три пъти на ден преди ядене.

леле колко си прост!

Яли прилепи???! И после не разправят че всички сме хора и сме едни и същи...не сме! Различни сме и тези разлики водят до по добър или до калпав живот. Негрите си остават маймуни!

Ето тук не си прав. Проблема не е в това че са необраовани, а в това че няма какво друго да ядат. В една статия пишеше че 1% от населението на света държи почти 50% от световното богатство - ето в тоя 1% е проблема, не в негрите които ядат дивеч...

Те и в Испания ядат дивеч. Ама не се заразяват. Тук таме някой случай на салмонела. В случая заразяването е от това че случая не е хванат навреме и не е лекуван. Ама това си е проблем на негрите, защото те са които трябва да се образоват и да стават лекари. Друг е въпроса че със среден коефицент на интелигентност 85 е доста трудно. Ама то нали всички сме равни... И освен това лягат при умрелия и го прегръщат за да занесе посланието на дъховете. Е занесъл го е. Изобщо единственото разрешение на въпроса е тотална изолация.

Това не е вярно, всички знаем за пъклените планове на хамериканските страхливци

Е ако им направят Била и им дадат пари да пазаруват от нея, надали ще ходят да гонят прилепите... съмнявам се, че го правят за спорта.

Че откъде толкоз пари и манджи бе ? Ония шебеци , както и мангустите , ще се заразвъждат тогава със страшни темпове и след няколко години няма да им стигат всички земни ресурси .

Шебек си ти. Дървинизма не прощава. Освен другите ми грехове създава расизъм от глупостта и невежеството. И Хитлер и Мусолини са били негови последователи. Но когато еди н човек е глупав и е склонен да се величае заради егото, то е завинаги.

лъжливи комунисти, хора не вярвайте на комунисти лъжат вече там над 100 г.

И заразите и тероризма тръгват от мизерията, нищетата и липсата на светско образование. Когато върховните управници осъзнаят приоритетите на планетата и насочат средствата в икономиките, изчезне глада, изчезне мизерията, хората бъдат образовани, ще изчезне и предпоставката за зарази и тероризъм. Ако имаш работа, получаваш заплата която ти позволява да обсужваш нуждите на семейството, стига ти и за развлечения и почивки, всички са сити, облечени, доволни в широка топла къща с прекрасна градинка, то някой от това семейство ще яде ли прилепи и червеи или пък ще хване ли автомата и джихата за да унищожи всичко? Проблема е в изкуствено поддържания социален гнет, поддържан от хората, които вече загубиха представа и за стойността на богатствата си и техния смисъл.

humfry

По статистика над 80% от населението на земята живее с до 10 долара на ден. А световните богатства са съсредоточени в няколко хиляди човека. Разликите Между бедните и богатите са се увеличили със стотици проценти само в последните 30-40 години.

След като написа всичко това, което е много хубаво, искам да попитам - Ти някога да си плащал заплати, да си създал работа...

Не отричайте, в такъв случай, социализЪма, а работете за да се случи по целия свят. Защо очаквате първенците на планетата да го поднесат на бедните региони ей така, за идеята?

Върховните управници се интересуват само да приватизират всичко за тяхна сметка. Единственото което крепи живи останалите е че върховните управници имат технически проблеми и проблеми един срещу друг и се нуждаят от войници и пушечно месо.

точно, и спин беше тръгнал от маймуна. ... Но сигурно доста хора вярват на това

humfry

СПИН не е тръгнал от маймуна. Виж, ХИВ е друга работа.

Имаше преди време филм, където казваха, че е пренесен на хората с ваксината за полиомиелита, която е разработвана на маймуни.

Може да се е заразило детенцето, по важно е кой е заразил прилепчето, а Чичо Сам???

Месото от прилепа е било донесено от един мармот, опаковано като шоколад.

Трябва да си по-прост и от нашите цигани, за да ядеш прилепи. Освен еболата от Африка долетя и СПИНът - резултат от сбърканите дупки на африканките в леглото и дивашкото равнище на отношения на континента. Когато отмине и тази опасност, африканците ще ни измислят нова чума. Природата допълнително усложнява положението с решението си да намали броя на човеците, разможили се като скакалци и задушаващи се от липсата на храна и вода. Не може да има семейства с минимум 12 деца! Ние не сме зайци и ако правителствата насила на играничат черните лумпени с големи криви хуйове и празни глави, то животът сам ще коригира грешките с жестокост, която няма да ни отмине и нас.

не ги обиждай, те не се виновни че са родени такива или там. не си прав. раждат по 12 за да оцелеят 1-2. проблема е в световния ред

Проблемът е в правителствата, а те са функция на същите тези хора (дори ако са диктатури). Вместо да направят така, че от две да оцеляват две, те са го докарали до там, че от дванадесет да не оцелява и по едно. Вместо да задействат властта си, за да спрат безконтролната популация, я насърчават по всякакъв начин. Има ли аналогия у нас?

глупусти ! Сигурно и нашенските мангали за това се въдят като плухове ?

Земята може да изхрани спокойно 100 милиарда души, ако се следват божиите принципи и закони. Бог каза плодете се и управлявайте разумно тази Земя.

иди да се удавиш бе ! казал бил ? разумно , значи? ми , да беше ти дал и разум !

Разбира се. Кой би си помислил нещо друго?

Даааа, пак се почнаха едни мармоти, саниоли, шоколади.

Jack

"Епидемията Ебола тръгнала от заразено месо от прилеп..." и един мармот завива шоколада в станиол.

Сега ЦРУ ще донесе от 1100 кладенци вода само и само някои да не си помисли че имат пръст в тая работа

Да, да. Аз пък си забравих мръсните чорапи на терасата и ги клъвна петела. УВАЖАЕМИ "ДИР" МОЛЯ МИСЛЕТЕ, КОГАТО ПУБЛИКУВАТЕ " СТРАННИ" НОВИНИ!