Хиляди хора по света протестираха срещу финансовата политика

Нови демонстрации по целия свят организира Движението на възмутените, което се бунтува срещу финансовата политика. Протести бяха свикани в над 1000 града в повече от 90 страни. По улиците излязоха стотици хиляди хора.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди хора по света протестираха срещу финансовата политика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен е ясно, както че ще съмне с главите си ще счупим ледовете. И слънцето на хоризонта тъмен, да, нашто ярко слънце ще просветне. И нека като пеперуда малка крилата ми опърли най-подире. Не ще проклинам, няма да се вайкам, защото все пак, знам, ще се умира. Но да умреш, когато се отърсва земята от отровната си плесен, когато милионите възкръсват, това е песен, да, това е песен!

се края на тази античовешка система. Нещата са поставени ребром - всеки трябва да реши на коя страна е - на страната на деспотията на парите или на страната на прогреса. СЪРТ НА КАПИТАЛИЗМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Що сте толкова тъпи, само това не мога да разбера - такива ви раждат или след раждането ви промиват и малкото мозък, който имате?! Става дума за налагането на глобален комунизъм-фашизъм, чадо заблудено, под формата на единно световно управление и тотален контрол на всички! Я си спомни какво беше по времето на циганина Живков и на Сталин! И питай кубинците и севернокорейците как се чувстват!

А ти замисляш ли се, твоят "мозък" за какво ти служи?

По времето на Сталин от най-пропадналата и срутена държава в Европа стана световна сила номер 1. Ама за това работа трябва, а не хленчене за права на човека. Защото тогава всички работеха за държавата, а не срешу нея, както е в момента. А който искаше да работи срещу държавата отиваше да реже дърва в Сибир. А Тодор ЖивковА гледаше то него и копираше , ама в леко умален вариант - вместо в Сибир пращаха в Белене. Северокорейците не знам как се чувстват, ама кубинците май още в Хавана не си заключват вратите нощем. Който е ходил по- скоро да каже. А и се чувстват по-добре от българаите щото не гледат как демократите крадат и съсипват държавата пред очите му и превръща родината му в територия.

Я ПИТАЙ ТИ ГЛУПЕНДЕР НЕДОКЛАТЕН АМЕРИКАНЦИТЕ КАК СЕ ЧУВСТВУВАТА КАТО ГИ САБОЛИ ЗЪБ? 60-70% ОТ ТЯХ НЯМАТ МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА-БИХА СЕ ЛЕКУВАЛИ С РАДОСТ В КУБА ,ПРИ КУБИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ЗАВЪРШИЛИ НАВРЕМЕТО В БГ. , НО ТЕ НЕ МОГАТ ДА ПОВЯРВАТ ЧЕ ТАМ Е !!! Б Е З П Л А Т Н О !!! ГЛЕДАИ ФИЛМА СИКО НА МАЙКЪЛ МЪР-СВАЛИ ГО ОТ ЗАМУНДАТА КРЕТЕН И ГО ГЛЕДАЙ НЕГРАМОТНИКО! ПРИ КАПИТАЛИЗМА НАЙ ВАЖНОТО Е ДОЛАРЪТ , А ПРИ СОЦИАЛИСАМЪТ -НАЙ ВАЖНОТО Е ЧОВЕКЪТ!

Друже, много плоско!... Дай нещо по-оригинално, а пък вземи и попрочети малко (ако назнайваш англ.), за да не оставяш впечатление на балкански всезнайко...

Ха-ха-... Добре си го казал. В крайна с/ка фейсбука-а беше създаден именно с тази цел и това става видно. Нищо случайно не се случва, а ако се случи то е планирано...

За 22г. България не е мръднала ни на ляво, ни на дясно. Тези, които бяха в дясно, заминаха в чужбина, останаха само леваци. Тъжно, но факт. Преди да ми отговориш, вземи прочети коментарите по тази статия (около 215-220 до момента) и ми кажи колко хора, според теб, са леви и колко са десни. Колко хора искат капитализъм, и колко искат революция, welfare state и разни други леви измишльотини.

Казваш: "Задайте си въпроса защо ние не протестираме, все още." Защото организаторите така са преценили. "Лицевата книга" е източник на информация за обществените нагласи. Точка! Както знаем, има хора, които обмислят, организират, контролират и плащат за "спонтанните" събития. Ползите от протестите са, че народът повдига капака на чайника, а властите имат повод да стегнат обръча чрез законодателство за охрана на обществения ред. Промяната иска идеи! Не, чупене на витрини!

Капитализмът, стещу когото пишеше Маркс съществува и днес. Неолиберализмът е икономическата система на нашата страна. Какво толкова странно има тогава, че хората цитират Маркс?

Да , welfare state е вид капиталистическа държава но много по-развита от нелибералната на САЩ -Неолибералната на САЩ върна капитализма l в неговите първоначални хищнически фирми описани от Маркс в "Капитала". Разликата между двете държави е в това, че неолиебралния модел е наложен с политическо решение отгоре, не може да се развива и вече се провали. Welfare state е израснала от долу нагоре с народовластие и представлява отворена система която може да се развива постоянно пак с народовластие.

Маркс е човекът който закопа икономиката като наука, при това съвсем умишлено. Това го е казал другарят Сталин. Жалко само че не можа на 100% да го докаже това на практика. А това че някой цитира Маркс говори лошо за него, защото означава че е зле с материята. Учите матчасть ребята.

В действителност ти си смешния. И комунизма беше реализиран на практика. А кризата в Европа в момента показва колко е практичен твоя wellfare state. И точно Финландия да даваш за пример ... Ходи ти да живееш във Финландия щом толкова ти харесва. Хвалипръцко.

Комунизма никога не се реализира. Реализира се социализма, но не в източна Европа, а в западна в страните welfare state. А те са точно 7 на брой. След като не ти отърва осигурения, спокоен проспериращ живот, който Финландия осигурява на гражданите с 3000 евро средна работна заплата, стой си в лайната на България - най -мафиотската държава в Европа с най-нисък жизнен стандарт.

Е кой пък ти каза че съм в България?

"На крак, о парии презрени, на крак, о роби на труда.Подтиснати и унизени...

С деншните технологии няма как да стане...

Париите презрени имаха своята историческа възможност. Но допуснаха да им я отнемат. Днес интернационалът е заменен с глобализъм и париите трябва да са в крак с времето.

Пак ще стане! Иска се още съвсем малко време да се достигне нивото, когато властимащите не могат, а подтиснатите не желаят. Наближава с бързи крачки, а това е РЕВОЛЮЦИЯ, независимо как ще я наречете! При съвременните комуникации е невъзможно да се подтиска общественото съзнание. Хората вече са образовани, а не стадо, което може да бъде изстисквано до смърт. Нито съм философ, нито някакъв учен с необосновани теории, но това, което се заражда сега е стъпката към промяната на обществените отношения... Мислете как някаква шепа хора ви изстикват и последните останали сокове за да живеят те самите добре...а вие от зле, по-зле...

да живее другаря сорос!

Мненията по медиите, че протестите са организирани от Сорос са пълна провокация и измишльотина. Илюминати нямат сметка хората да се събуждат. Напротив!

Внимавайте с 11.11.2011 г. Стойте си в къщи заедно с цялото семейство и в никакъв случай не предприемайте пътувания извън родния град - още по-малко извън страната. Тази дата е завършен масонски символ - 3х11 и вещае глобални събития. Може и да се случи и обратното - пълно спокойствие и мир (но това ще бъде само на повърхността). Помнете обаче, че паниката е по-лошо нещо от бедствието...

ДА, а на този ден също така флотилията от Нибиру ще нападне и окупира центъра на Хасково и ще постави 24 часов ултиматум на земляните да предадат всичките си резерви от злато, петрол и блондинки или ще направят така, че Ленин да възкръсне от гроба си в дупката Царичина и да вдигне зомбитата от цял свят на революция. Вибрациите на числото 11 ще доведе до навлизане в 9-то измерение, на някои хора ще им се отвори третото око , а на други ще им порасне втори х/й.

Стига глупости! Опитвате се да всявате паника и после най-лицемерно предупреждавате, че е опасна. Я по-добре сложете някой буркан за зимата, че май ще е дългичка...

Искате ли да ударите ШАМАР на политиците в България? Искате ли прекъснете кошмарната верига от президенти неудапници? Големите ни политици ни докараха до сега просешка тояга и освен да търсят компромати помежду си, друго не ги интересува. Затова свалете им гащите на тези високо компетентни кандидати като гласувате за Светослав Виткови Венцислав Мицов. Може да не са добри политици, но пък за сметка на това ще го правят от сърце. Моля Ви всички да разпространят това съобщение по останалите форуми и Фейсбук. За бога братя българи, действайте че време не остана!!!

Не, не искаме да удряме шамари, на избори не бива да се гласува срещу, а за някаква идея. Но сред всички подлизурковци и натегачи на предстоящите избори няма нито един достоен кандидат. Време е за революция с кръв по улиците. Всичко друго ни обрича като нация на провал и изчезване. Ние не можем да ценим достойните си синове и дъщери. Даже и Ботев и Левски не честваме с убеждение в душите си, а по задължение, да не каже някой, че нямаме национални герои и ценности. По души, българите сме мерзавци, без капка чувство за самокритичност и разкаяние от егоизма. Тепърва трябва да се борим с животинските си качества, за да станем човеци. А все известно е, че това което различава човеците от маймуните са умението да се планира и доверието към членовете на групата. Ние българите уви сме загубили тези умения, затова и не се различаваме много от предците ни. Чиста биология.

Да го духаш бе,хиподилец! Държавничестки подход и дипломация не се правят от съзце. Само с можене и тредиции става тая работа.

Смешник, стига сте правили евтина пропаганда! Какъв шамар ще удари на политиците Мицов като стане президент? НИЩО не може да направи, ще стане като предишните и ще си живурка живота като тях. Когато правиш пропаганда на кандидат президента, прави го според пълномощията на президента. А той има две главни пълномощия- формира външната политика и е главнокомандуващ на армията. Понеже няма нито един читав между кандидатите, ние апелираме- избирайте кандидата според казаното от него за пълномощията на президента и най-малко кралия и НЕбандитствал. Поне такъв за 1 мандат няма да има възможности да стане олигарх или мафиот.Кой знае и дай боже?! Така, че тази кампания за президент е едно голямо шоу с порнографски оттенък.

Ей, момък, те на колко години си, че се изказваш толкова компетентно? Я вземи и изучи историята си и се опитай да извлечеш правилните поуки и изводи. На този народ умишлено му беше унищожена ценностната система, традициите и пр. Е, сега виждаме резултат от това. Вземи се поправи, за да не си поредното зомби, което има в глава та си само онова, което му наливат медиите и лъскавите опаковки...

На колкото и години да съм, не аз съм зомбито тук, а ти. Българския народ не от вчера му е унищожена ценностната система и не само 45г. СССР са виновни. Българите вече столетие и повече не дръзват да живеят достойно, да мислят с главите си за общото си благо. А се интересуват само от личното си благо. Българите са алчни егоисти, които не могат да изградят социализъм, ако ще до всеки българин да сложиш по двама чекисти от НКВД. От алеково време до днес, Дочолу и Гочолу правят изборите у нас. Ей ги поредните избори, почти всеки българин е готов да си продаде гласа за 10-20лв. Стига сме винили световните сили. Време е за вътрешен български катарзис. Време е за разкаяние. Не че вярвам, че има хора готови за това. Света пак ще ни изпревари, ние пак ще сме 100г. назад но тоя път и още 22г надясно.

Искаш да кажеш 22г. наляво.

Драги, не ти ли минава през ума, че всичко това е една гениална инсценировка (кой създаде Фейсбук и защо!) с цел да се ускори въвеждането на NWO, със столица Йерусалим! П.С. Човек трябва да "напуска" реалността, за да може да разбере ставащото в нея.

Искате ли да ударите ШАМАР на политиците в България? Искате ли прекъснете кошмарната верига от президенти неудапници? Големите ни политици ни докараха до сега просешка тояга и освен да търсят компромати помежду си, друго не ги интересува. Затова свалете им гащите на тези високо компетентни кандидати като гласувате за Светослав Виткови Венцислав Мицов. Може да не са добри политици, но пък за сметка на това ще го правят от сърце. Моля Ви всички да разпространят това съобщение по останалите форуми и Фейсбук. За бога братя българи, действайте че време не остана!!!

тединце от уса,престани да писес глупости стото сте ти пратя една данацна ревизя.то и цар симо е по голим демократ от тебе ама освен да лазе и краде друго не знае. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

глобализма е новото зло за цялата цивилизация,ако сега ние Българите застанем в страни от всички тези протести по целия свят значи сме обречени...разберете капитализма изживя своето време и доказа че е асоциален,стига сме плащали данаци за джобовете на някои "богоизбрали се"

И на края комунизма победи виж Китай

Е ти изби рибата. Китай е единствената държава в света от където хората за да избягат са готово да умрат в контейнери по корабите. Страхотен пример за успех.

народе народе народе??? дали сме народ или предатели?? питаше левски.

ти си луд!!

Задайте си въпроса защо ние не протестираме, все още.

Защото българинът осъзнава с 10-тото си чувство, че няма държава,нито welfare satte, нито дори неолиберална. Има само една дълбоко криминална мафиотска държава ,единствената в Европа в която мафията има власт! Има ли смисъл да протестира срещу тази мафия? Тя ще си го премести от единния в другия джоб и ще продължи да държи властта. Българинът трябва да търси други начини за отърваване от мафията: 1) да я извади от парламента, 2) да я обепаразити и лустрира, 3) да започне да строи НОВА България от нулата! За тези цели му припомняме, че най- полезното и дълбоко актуално четиво продължава да бъде на гениалния Левски "За чиста и свята република"-Прочетете го наново и ще разберете как ще премахнем мафията и построим нова България.

Кефиш ме.

грешка, да се чете...welfare state...

ЧЕТЕТЕ СЛОВОТО НА ЖИВИЯ ВСЕМОГЪЩ БОГ - Б И Б Л И Я Т А ! Йоан 14:6 Исус му каза: Аз съм пътят и истината, и животът;

да се чете "welfare state"

Аз пък мисля, че лицето Дора Апостолова е марионетка на управляващата мафия и е изпечен майстор в демагогията и манипулацията. На думи се бори срещу статуквото, но делата й от край време целят единствено неговото запазване. Отчаяните й опити да повишава избирателната активност на населението за да се легитимира властта на мафията намират израз в редовните й призиви да се гласува на всяка цена, па макар и с невалидни бюлетини...

Драга ми "идея", напоследък беше позаглъхнал, но ето, че се появи пак. Общо взето си прав, но все пак я виж това: "A welfare state is a "concept of government in which the state plays a key role in the protection and promotion of the economic and social well-being of its citizens. It is based on the principles of equality of opportunity, equitable distribution of wealth, and public responsibility for those unable to avail themselves of the minimal provisions for a good life. The general term may cover a variety of forms of economic and social organization." Така че понятието "welfare statе" си е чиста демагогия, щото няма "политик" на тоя свят, който да не тръгва с тия обещания, и в края на краищата се докопва до "welfare person". Недей да ни цитираш това понятие във всеки си пост. Преди време го имаше. Сега вече се стопи в прегръдките на финансовия капитал. Ставаш досаден. Революция е решението на проблема! И то такава, че да изхвърли кухата печалба на несъществуващи пари и да я замени с реално производсво на блага. Маркс е бил жестоко прав.

защото българина има какво да губи,затова не протестира,тези хора"възмутените"нямат ни имот,ни пари в банка и са притиснати,могат да загубят само оковите си,а българина е богат-има си по няколко имота,спестявания,за какво да протестира,че има много ли,че по соц време си накупиха евтини имоти,а тези протестиращите са плащали скъпо и прескъпо ипотеките си,така че не виждам никаква причина българина да протестира,това че е алчен и все ламти за още е друга тема

ми ..или ще е от яденето или ще е от пиенето. те и прасетата са по интелигентни но свикват на отпадъците.. борят се за копанката - помежду си.

Веднага ще ти кажа!!! Просто сме...хъм, П-----И! А това понятие е извесно като женски полов орган и мъжки характер! Е, нали разбираш как стоят нещата? А, да не забравя, донеси си от къщи въженцето за бесене, когато рекат да го правят...

случайно присъствам в един от градовете на така наречените "шествия".. това което още не знаете и не проумявате е ,че всъщност това не е шествие а глобално обединяване на нов вид краен фронт. някой е вложил пари и фантазия в това, днешната дата е повратен момент за човечеството. не очаквах немското правителство за толкова кратко време да се обърне на 180 и да забрави думата "пирати". когато райхстага се надупи положението е сериозно. който се интересува повече има инфо под думата "анонимус" -латински.

И аз съм възмутен, че ни манипулират. Народа е ограбван, а свободното слово е цензурирано.

Повече на брой хора се разбират помежду си по бавно от по малко на брой. Фейсбука сега не е средство за вашето вашето общуване , а за вашето изследване и манипулация. Проблема има име и се казва Глобализация.Технологиите позволяват групиране в рамки на континент. Всичко отгоре храни паразитите на човечеството. ................ разбира се първата валута от бъдещите роди Европа. чакаме афро и ейжа.. ЕС да се позамисли за аналози на ОС, скайп, фейсбук....защото днес стават богати тези, които знаят, пазят и правят.

Остави ideyazabulgaria, не онбяснявай на тези лумпени кое какво е. И без това не разбират нищо от случващото се. ВСеки има власт, малка власт да определи своето бъдеще. Има за малко, в точно определен момент. Но като му дойде момента, той не знае какво да я прави. осира се. После плачи, че се бил оцапал и никой не го иска. Ами Остап Бендер каза, че делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се. С бунтове няма да стане. Тез дето направиха икономическата криза - сами ли я направиха? Не им ли помогна някой? Кой? Как? Защо? Кога? Ха измислете решението :)

И кой според теб предизвика икономическата криза? И според теб протестиращите идиоти ли са?

Ние сте "тинк танк" и сме го намерили решението. Предлагаме на България и Европа за нова (лява, понеже неолиберализма е супер дясна) политическа идея, която да замени старите марксови постановки и да бъде насочена СРЕЩУ НЕОЛИБЕРАЛИЗМА. това е идеята "Да строим welfare state по примера на най развитите европейски welfare state!"

Че след като Европа ги има вече трези страни какво е новото в предложението ви към Европа и България?!?! Егати танка сте...

ти си луд!!

Ако щете вервайте, не съм видел ДАИ яджия да стачкува

Аз че си фанем гадже инспектор от ДАИ който има палкаааа

В Европа и света е започната АНТИНЕОЛИБЕРАЛНА РЕВОЛЮЦИЯ за изтласкване на американския неолиберализъм от Европа. Тя от ден днешен ще изкристализира и развие и никой да не мисли, че може да се сложат прегради пред сремежа на хората към свобода от новото неолиберално капиталистическо- олигархично робство. Нито олигарси като Сорос да се опитат да променят посоките и.Тя ще доведе до следните резултати- в света да възтържествува европейския модел welfare state и той да замени проваления неолиберален модел капитализъм на САЩ. Прочетете в нашия сайт материала ниАМЕРИКАНСКИЯТ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ И ЕВРОПЕЙСКАТА WELFARE STATE и как моделът на финландската държава може да спаси ЕС, Европа и България " за да разберете ставащото сега в света.

аиде бе, още ли го сваляте капитализъма-а аз съм на трета ракиика вече......

А защо хората не влизат и не правят коментири във вашия сайт и той има съвсем изоставен вид. Изглежда като бивше ТКЗС.

Сложи си очила, нуждаеш се поне от 10 цайса.

Един по- долу пита- кои са експлоататорите и експлоатираните в частната инициатива сега в 21 век? Отговорът ми е: Няма експлоататори и експлоатирани в частната инициатива в съвременната welfare state. Експлоатацията на труда в welfare state е изключена при наличието на напълно свободна частна инициатива. В welfare state на Европа малката и средна фирма се явяват гръбнака на голямата средна класа и класов субект на нейния демократичен модел "реалната демокрация".

То и комунизма на теория е много добра система. Само че като се приложи на практика ... Така и с твоите теории.

не е редно, банка да взема 20% лихва, след като производството едва достига 10% печалба!

Не е редно, ама няма как иначе. Тоест има, ама едва ли някой иска да отвържат курса на лева. В икономиката е така. Ако поддържаш курса не можеш да контролираш лихвите. За да контролираш лихвите трябва да можеш да печаташ пари и тогава не можеш да поддържаш курса.

Интересно. 2007-ма когато народът се тълпеше пред банките да взима кредити, макар че навсякъде бяха предупредили, че цените на имотите са четворни, никой не протестира. Когато банките викаха "па-па-па...", пак никой не се възмути. Хубаво навзехте ги тези кредити, въпреку предупреженията за идващата криза, ама обяснете ми от какво се възмущавате сега, аджеба?

Те хубаво взеха кредити, въпросът ми е - къде отидоха парите от тези кредити? За себе си - зная, но 2ро мнение е добре дошло.

Социализъм в България не може да има сега, защото българите са алчни и завистливи. Те не са граждани със съвест. българите нямат и никакъв морал. Така че е излишно даже да се надяваме скоро у нас да има истински социализъм. Факт е обаче, че само една добре балансирана планова икономика може да донесе справедливост. Одеве слушах, как протестиращи искат социално-справедливи банки, които да създавали много работни места. Никой не може да се сърди на банките, че нямало социална справедливост в действията им. Банките са място където полуграмотни връзкари и натегачи-подлизурковци, успяват да се докопат до мазна службица с голям келипир. Банките са практически гробища за пари. В тях няма интелигентни и справедливи хора, защото капиталистическата система на лъжи не може да допусне такива там.

ако си мислиш,че дргите имат морал- всичко е лаина *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бедните да садят картофи каза някой !

Вчера имаше една новина, в която се говореше, че Сорос финансира движението в Ню Йорк. Който знае, за какво говоря, ще му светне веднага. А останали ще си псуват на воля по форумите, без да разберат, мръсната идея на управляващите. Както се казава: без кръв власт не се изпуска. Така, че наивниците, които мислят, че по този начин - чрез глупави протести - ще постигнат нещо, са си направо психично отклонени.

пролетарски лумпени.а когато вземаха кредитите от лошите банкери-не протестираха?сега като трябва да връщат заемите-протестират?марш на нивата- и по една мотика, да видят как се работи.сган паразитна такава.

Е омръзна ми от късогледи хора!!!! Как няма да вземаш кредит като нямаш прилично платена работа, защото цялото производство е изнесено в Китай за по-евтина работна ръка?! А после собствениците на това производство си продават стоките в същата тази Америка, и очакват някой да им я купи. С какви пари? Не и с пари от заплати...

Явно не си в САЩ, щом говориш такива глупости! Друг коментар е напълно излишен!!!

къде съм няма никакво значение.една група мързеливи некадърници/лумпени с ляво мислене обвиняват за личните си провали и неудачи банките и политиците, след като навземаха един куп кредити, които не могат да върнат, а и ги мързи ги да работят и да си плащат борчовете.които си е съвестен , умен, трудолюбив,инициативен си работи, изкарва си добри пари живее добре,прави си сметката добре, има и стабилни спестявания в същите тези банки -като нашето семеиство-всичко останало е глупава лумпенска пропаганда , популизъм подклаждани от определени кръгове с определени интереси ,ако някои им се връзва въобще.умните хора-не.поздрави.

Ако това е шега дн. Но Алчността на банките, корпорациите, олигарситге и политиците е безгранична. Безгранична е и алчността на чиновниците на всички нива в т.ч и най-вече в съдебните системи. Алчността с мярка е двигател на прогреса, но свръх алчността е убиец на нормалнвостта и нормалните хора. А ако и Вие сте от селяндурите-комсомолци, които оглавиха икономикото и политикото но сторната ни- разбирам позицията Ви.

а ти кво си ма?? не си ли паразит?? не си сложила един цент в данъчната система на усато, ама не ти пречи да си седиш на зад.ника по цял ден у вас и да получаваш социални помощи! ти си по-голям паразит от тия "лумпени" дето днес по цял свят протестират днес, п.а.т.к.а.

кои пък ти е казал,че съм на социални помощи?работя като касиер в клон на местна банка , казва се мачаиъс банк-само бях споменала,че получаваме определена сума такс ритърн в края на всяка фискална година от федералното и щатско правителства-но те пак са от нашите данъци ,няма нищо общо със социални помощи.хем не знаете,хем се обаждате, хем сте много злобни.желая ти повече позитивност и добронамереност!и се въздържаи от улични епитети, издават лошо възпитание и ниска култура.

Как се разпределят средствата? Публикувайте заплатите на служителите в банките,монополите,институциите... и след тава ще говорим!

Само в БГ реват и им помагат всячески да богатеят. Навсякъде богатите се страхуват от народа само в БГ е обратно. Дали ще съм жива за да видя тоя народ погледнал към слънцето

Богат е та го не пита колко е души изгорил............ Бандит е та го не.................Така е мили деца. Поне ние си отживяхме при страшния социализъм.

Боко слънцето заслепява.По-добре гледай надолу покорно.

Само ние не стачкуваме,защото всичко ни е О.К.Добре,че си имаме Бойко та най после да си поживеем.

Просто не сме още от света. Още сме заразени от комунизма и зашеметени от мутренската държава в която сме принудени да живеем. НЯМА КРИТИЧНА МАСА от нормални хора в тази страна

Точно Маркс определя пролетарията като гробокопач на капитализма и развива теорията, че капитализма сам го създава. По нататък се казва, че той трябва да е хегемон, да заеме властта с революция и да установи Диктатура на пролетариата. Справка - Манифест на Комунистическата Партия. А допълнението е от мен, че в богатите капиталистически страни животното пролетариат не съществува и поради тази причина всичко марксови писания на тази тема са свободни съчинения.

Не е важно сега да си рецитираме Маркс и да дирим де бил сгрешил и къде не. Факт е, че капитализма е система от лъжи и неговата стихийност и неефективност е очевадна, даже за млади хора като мен, които не са чели всъщност Маркс. Факт е, че ни е нужен истински граждански социализъм. Изграден от будно гражданско общество, а не по руско-феодален или живковистки модел.

'Стихийният' и 'неефективен' капитализъм построи целият западен свят и няма алтернатива в последните няколко столетия. Не е перфектният строй, но за момента няма нищо по-добро, което да работи. Трябва да се сложат юздите на банките, но като цяло системата има още много живот.

Протестите са насочени погрешно към финансовия сектор. Безработицата и повечето проблеми се причиняват от ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА и свободната търговия. Когато не сме конкурентоспособни най-логичния отговор е не да намалим възнагражденията си а да прекратим търговията с източника на бедите...Китай, Индия, Бразилия, Русия, България,Сърбия. Посочените страни не осигуряват на населението си свободно предприемачество и икономическа инициатива, нямат справедлива данъчна система /повечето/. Управляват се от престъпни олигархии. Вместо въстания в посочените страни виждаме протести в цивилизацията. Дали пък те не се финансират от нашата кръв ? Ограбеното от Изтока отива за поробване на Запада. Сорос и компания са сериозно заподозрени.

Какво съм виновен аз или някой китаец, че бачкам за "без пари", а т.н. "цивилизация" иска да бачка малко, за много пари?

До "икономист" 15.10.2011 13:50 При монетарно общество, следва да има отговори на тези въпроси: Кой да притежава средствата за производство? Как да се разпределя печалбата? Какъв е сигурният начин за обществен контрол? Името на обществения строй, няма значение!

"Какъв е сигурният начин за обществен контрол?", е реторичен въпрос. След като имаме "НОВ СВЕТОВЕН РЕД в който контрола над човечеството ще се осъществява чрез буквален контрол над мисълта и убежденията на хората, и както никога досега необходимата за целта технология днес е налице и все повече се усъвършенствува. ..." Обаче назряват условия за смяна на "модела", но за да се извърши една такава смяна не е по СИЛИТЕ на Човечеството. Когато му дойде времето ... децентрализаята ще замени ГЛОБАЛИЗМА и ЛИБЕРАЛИЗМА в сегашната РОБОВЛАДЕЛСКА социална система.

Отговори : 1) Частни собственици, като не се допускат монополни и олигополни структури. 2) Чрез механизма на пазарната икономика, като държавата предлага публични блага и контролира еднаквата информираност и възможности за всички на пазара. 3) Въвеждането на нарастващ данък върху наследството, който да предотврати натрупването с годините на капитал в една малка група от обществото. Ниски данъци за малки бизнеси, високи за големи. Строга политика относно резервите на банките, лихвените проценти и отпускането на кредити. Забрана на повечето спекулативни финансови пазари. Антидъмпингова политика и протекционизъм за индустрии в зародиш. 4) Сългасен съм.

Интернационалните банкери и корпорации са най-голямата заплаха за живота на нашата планета. От години те се опитват да наложат диктата на техния комунизъм-фашизъм на всички хора, прогледнете най-накрая!

Да така е, но дали сега човеците ще успеем да се отървем от тях и да не допуснем изродите пак на властовите позиции. Тоав как ще стане, или ще използват тези вълнения за претекст и да си въведат открита диктатура. Както си напраивха 11 Сепетмври, за да ограничат правата на гражданите в Щатиет и да развържат ръцете на ЦРУ и военнопромишленият си комплекс да бесуват по света.Да гонят Осама, та Ирак, та Афганистан.. та кого ли още не. Интересно руските бандити къде са в тази игра. На кое ниво.

Ами, щом не си ги виждал и чувал "руските бандити", то или са невидими в играта, или си стоят в къщи и не трепят хора по света. И тъй като няма шапки - невидимки...как мислиш?

Преди няколко години по една бълг. тв даваха докум. Филм в няколко части за времето на диктатурата (у-нието) на Дуче в Италия. Тези, които са на възраст и познават епохата в Русия до 1941 г. ще открият много прилики м/у ставащото тогава в двете държави. Като сравнението ще бъде в полза на Италия - същите основни принципи на организация на обществото и социалния ред (в главните му форми а аспекти), но Дучето надминава Сталин от гледна точка на грижата за народа и боществото. Просто този филм трябва да бъде изгледан от всеки мислещ човек, и тогава да се глаголства за това, което става в света сега и от какво се нуждаят народите всъщност. Така че забравете за "понятийните реалности" като капитализъм, комунизъм, неолиберализъм и пр. манипулативни кабинетни теории на кукловодите, които служат само за хвърляне на прах в очите, докато обеднявате и се превръщате в парии и лумпени в луксозна опаковка (всичките техно джаджи, на които сте се превърнали в роби, без да осъзнавате, че с тях сте още по-бедни).

Тук става дума за икономическата система, не за водената политика в други сфери на живота.

мозъци само революции витаят!Може ,но след около 3000 год.Който не вярва да иде в САщ-страната ,за която всички комунисти от БКП изпратиха с еднопосочен билет децата си и си живуркат като построили комунизма!А всички мечти за някакви революции и колосални промени са си само мечти!Вместо да кълвете по клавиатурите-работете!Онези отвъд Атлантика живеят в рая ,защото са го построили-с бачкане и много мозък ,а не със злобно блеене и завист!

Има истина в това което говориш но в същото време не може да твърдиш че е нормално положението в което богатите забогатяват все повече и повече без да си мръднат пръста. Освен това най-богатите хора в капитализма са тези които не носят реална полза за обществото - банкери, застрахователи, "мениджъри", и т.н.

Не знаете, или не смеете да го изречете на , но тези за които говорите са само удобните фронтмени, слуги и изпълнители на волята на един невидим господар , който винаги остава невидим и неведом, за да не се усеща природонаселението за какво всъщност става дума, и да насочва енергията на своето негодувание, омраза, дори отмъщение, в грешната посока. И поради това ( както е казано в Новия завет , че живеем в края на епохата, когато всичко ще излезе наяве и ще се разкрие) в момента сме свидетели на всички тези събития през последните 10 год. и на онова, което предстои...

Скъпа, нещо не сте разбрали. Тъкмо ставащото в момента и което предстои да се случи, ни води към установяването на т.нар. Н.Св.Р. -(NWO).

Да, много неща не разбирам. Но се страхувам, че NWO вече е установен (може би следват фази). Страхувам се, че едно "НЕ" (колкото и глобално да е) не е достатъчно.

Както е по света, така е и у нас! Всичко това "срещу" (банките, правителството, корупцията, министъра, президента) не може да изкара всички на улицата. Защото нищо не се споменава, как да се оправят нещата, след като, дори, политиците не са в състояние да се справят с "могъщия и несправедлив финансов сектор". Добре, ТЕЗИ банки ще фалират! Кой и как ще попречи на следващите банки да присвояват финансите и да продължат по същия начин да държат в ръцете си политиците, демокрацията, соц. сигурност и пр.? Слабостта е, че няма искане "за", а само с "против" не става! Но нуждата от промяна на "Новия световен ред" е спешна! Има хора, които могат да медитират. Дали те могат да получат прозрение, как да изглежда новият, справедлив обществен ред?

Именно чрез излизане на улицата и извикване на едно силно "не" на неконтролираното натрупване на безобразни печалби в една малка част от обществото ще се станат промени, а не чрез медитация. Справедлив обществен ред има. Но къде са справедливите, честни и добри хора?

Аз само да попитам, в този новия ред мога ли да бачкам само когато ми е кеф и дали включва персонален басеин въпреки, че не ми се бачка?

И като излезете на улицата и викнете силно "не" и Бил Гейтс веднага ше си раздаде парите. Малоумна работа. Най-много да ви натикат сичките в затвора. В днешно време революция не може да има.

началото на края на новия световен ред на няколкото еврейски банкерски фамилии от ню йорк (морган, ротшилд, рокфелер...около 10 общо), които управляват сащ още от 1913 чрез създадената от тях и контролирана от тях федерална резервна система (частната централна банка на сащ), оттам вече дърпат конците в целия свят (члез контролираното от сащ оон), правейки добро единствено на себе си и вършейки чудовищни престъпления спрямо огромна част от човечеството; този план е замислен края на 19ти-началото на 20ти век, приведен е в дествие много бързо и продължава вече 100 години; време е да се сложи край!