17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не познавам д-р Шопов, но псевдолекарите Канелови се ползват с лоша слава от доста време. Както виждам, нищо не се е променило и те продължават да причиняват смърт на пациентите си заради безотговорното си поведение и професинолна некомпетентост. И бащата престъпник, корумпиран некадърник, ето че и синът е такъв. Чудя се как още го търпят този Канелов още в болницата и не са го уволниили. Неговото място всъщност е в затвора.

Канелов е супер нагло и корумпирано копеле, купил си е дипломата , с огромно самочувствие без покритие, некадърен, интригант и позор за лекарското съсловие. Дано да са ги осъдили и двамата. От Канелов целият район около Гоце Делчев е пропищял. Да не му попадаш в мръсните ръце на този надувко. Ще си умреш и дори състоянието ти да не е било критично. Освен че е безочлив и корумпиран, се държи грубо с пациентите и техните роднини. Дано си получи заслуженото този долен престъпник! Ако беше много кадърен, нямаше да го изгонят от Бухово и да дойде в Гоце Делчев.

Боклуците Канелов и Шопов ги знаят всички! Алчен и арогантен тип е единия, а другия е овцевъд с купен диплом. И тези се наричат лекари, даже клетва положили! Макя ви мръсна гадове с гадове! Зандан!

Нека да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ! Т.е. лекарите им помагат по-бързо да умрат. Добро утро, България!

Ако са виновни лекарите от Гоце Делчев,да си получат наказанието.Ако се измъкнат ,дано им се върне същата болка и мъка.Само тогава ще разберат какво са причинили на семейството на детето.Дано Мария почива в мир.Сили и кураж на майката и бащата!

Бог да прости момичето! От статията се набиват в очи 3 факта: 1. Двама лекари, опитни специалисти, се подценили състоянието на момичето и не са взели адекватни мерки за лечението ѝ. Явно на пръв поглед лекият случай всъщност не е бил лек! А дори и опитни специалисти могат да неглижират важни признаци за сериозни проблеми. 2. Когато нещата тръгнат на зле, пак се търси елитната софийска болница, защото моделът на здравеопазването ни разчита на 10-ина опорни болници, които да измъкнат проблема от блатото. А пък всички от провинцията реват, когато има добро финансиране за тези болници. А така е и на Запад - има отлични опорни университетски болници и добри (и не толкова добри) останали болници. Това визира по-скоро здравния модел на Германия, а не на други европейски страни като UK, където нещата са много по зле, колкото и парадоксално да звучи са по-зле и от България. Пример: Имам много познати, които работят в UK и идват да се лекуват и дори да се оперират в България и в частност в същата болница Пирогов. 3. Здравеопазването в София в същност на е добро европейско ниво и на доста ниска цена има шанс всеки да получи една добра услуга. Сигурно много не ще се съгласят с това, но реалната обективна оценка и опитът ми показва това.

Значи тия двамата дидектно ги беся на червата им и отивам да ги лежа. Убийци в престилки, майка ви мръсна...

Докато образованието е на ниво да бълва некадърници, на които им дават изпити, за да се отчита дейност така ще е. Отделно на нищо не ги учат, за да не са конкуренция на т.нар. професори...

Докато образованието е на ниво да бълва некадърници, на които им дават изпити, за да се отчита дейност така ще е. Отделно на нищо не ги учат, за да не са конкуренция на т.нар. професори...

Сте плюли по лекарите,вижте кой докара държавата плачевно състояние,как медицината да е добро състояние,превърнаха болниците в търговски дружества, ак докторите са виновни?Стига Свещеничество,тоя започна атаката срущу лекарското съсловие,което продължава и до днес!!В какви условия работят медиците и какво е заплащането,иначе много плюете,но не и тези които са виновни за въздържанието,доли се снимате с тех и се подмазате,лекарите ли са виновни и за безводието на Перник или този и тези които са в уп явлението?Който може да мисли ,другите на о сашка за снимки....

Докато не се започне с отнемане на "лекарски права " ДО ЖИВОТ- оправия с докторчетата НЯМА да има!

Тези не са лекари. Трябва изключителна некадърност, за да можеш да предизвикаш смърт от подобни леки травми. На тези "лекари" до живот трябва да им бъде забранено да доближават пациент. Поради арогантността им, вярвайте, че тези дори не изпитват капка вина и съжаление за убийството на това дете.

Леките травми могат да имат тежки усложнения...поне така пише в учебниците.

Са оплескали нещата, жална ни майка.

Толкова години минаха.. толкова години родителите й да ходят по мъките. Много грехове имат всичките тези хора! Но, дори и след толкова години, никога не е късно да си получат заслуженото! Разгеле!

Стига, стига толкова смърт в болниците,по улиците в тази малка държава и колко дечица умряха. Трябва съдът да е строг, трябва във висшите медицински училища да завършват САМО четящите умни деца - стига с порнографията в образованието. СВЕТЛА МУ ПАМЕТ НА ДЕТЕНЦЕТО! А тая патка Ковачева що не я линчуваме? Кобила дърта - как не се намери някой мъжар да й направи каквото заслужава.

Сепсис е състояние , което МНОГО лекари пренебрегват. Отхвърлят риска с думите, малко е вероятно. Сепсис е състояние при което , увредени от инфекцията и нейните ендотоксини ,на жизнено важни органи отпадат. Много от самите лекари не разпознават дори симптомите на сепсис, а те са приктити. Температура под 36 градуса, както и над 38 , повишен лактат и кръвна захар. . Ц реактивен протеин, НЕУТОФИЛИ , ПРОЛАКТИН И КОАГУЛАЦИЯ. Време е Здравното министерство да въведе курсове за всички медицински специалисти , за да са в крак със световните стандарти.

почивни и празнични дни. 2. оскъдна е информацията ,но : 3. рана не се зашива след дни .Пак казвам няма достатъчно инфо ,ако само е прибрал ръбовете на раната е едно ,др. е ако е зашил на цяло ръбовете край с край е забраненама то сега и стажанти и всякакви работят ,та не се знае какъв опит е имал лекарят

Слушайте сега... каквото напишат журналистите е 100% истина, въобще не се замисляйте!!!

Защо въобще коментирате бе, става дума да човешки живот! Гади ми се като ви чета упражненията по остроумие. Гнусове!

Непростимо е, 16-годишно момиче да умре от сепсис след падане от колело. Тотално безхаберие и невежество в болницата в Гоце Делчев. Ама и в Пирогов има нещо гнило, май, защото са я изписали с подобрение, пък горкото девойче умира с картината на протрахиран сепсис с многоорганна недостатъчност. Ако в Пирогов бяха диагностицирали на време проблема, можеше и да има шанс, горкото. Бог да пази пациентите в БГ, щото на лекарите им е през оная работа, очевидно.

Най-вероятно пироговци са се усетили за им я пращат колегите и са побързали да я изпишат, за да си умре вкъши или в автобуса на път за вкъщи. Може да са нехайни, но в никакъв случай не са глупави, много добре знаят как да замитат следите.

през 90те години медицински работници - антикомунисти по убеждение, ми бяха казали, че както вървят нещата в бъдеще лечението ще бъде с АСПИРИНЧЕ, АНАЛГИНЧЕ...............това време дойде

Детето е било насочено за лечение в елитна болница след като се е установило, че травмата и последвалите усложнения изискват продължаване на лечението на по-високо ниво. След като и там не са успели да помогнат и случаят е завършил фатално, значи това са били възможностите на медицината. Някои болести не могат да бъдат лукувани успешно. Нито е първата, нито ще е последната подобна пациентка. Даже нещата ще стават още по-страшни. Да хвърляме вината върху лекаря е неправилно. Той не е виновен. Направил е всичко, което се изисква от него - операция, насочване към специализирана клриника.

В обвинението е записано, точно обратното. Прочети сатията поне, ако ще коментираш. Не ни карай да ти четем тъпотиите! Как не те домързя, да коментираш по заглавие?

за два месеца и в местната болница и в Пирогов са уморили детето.

С тия заплати какво очаквате да направят!?

А те като са решили да стават лекари не са се поинтересували какви заплати ще взимат, така ли? И после като завършили и разбрали, че парите са малко решили да не се хабят, така ли? Измисли го.

Очевидно после са размислили...няма нищо лошо в това.

Бог да прости момичето... Много ме натъжи тази история. Не знам как човек може да заслужи такъв край. :( Горкото момиче, горките родители... :((

Това е убийство. Убийство на дете. Това е. Каква ще е присъдата???

Виж акушерката Ковачева, която инвалидизира здраво, но беззащитно пеленаче на прага на живота, как я изкараха невинна.

Горките родители! Истината е, че в Гоце Делчев, а и във всички по-малки градове здравеопазване няма. За сметка на това лекарите са първи по богатство. Освен това единият доктор е роднина на адвокат, бил преди това прокурор. Дори и да са виновни, няма да понесат сериозни наказания... Уважавам безкрайно труда на лекарите и не бих си позволил да напиша или кажа нещо против лекар, но това, което прочетох в статията ме шокира, защото е написано вероятно от други лекари - експерти в досъдебното производство.

Така е във феодалния строй. Една мутра-кмет, цялата му рода в държавната администрация. За останалите данъци, бой и стригане.

абе така ама не е само мутрата виновен и ние вие мрънкачите сме супер виновни че държавата си отива а ние се спасяваме поединично и все мрънкаме

Милото детенце! Лека му пръст!

Докторите ни са добри. много работа ни създават. Един лекар става добър когато напълни 2 декара гробище.

Некадърници!

2020 - Умрял пациент - Лекарска грешка/небрежност - Съд... 7 години да се констатира дори нещо толкова очевадно. Държавата е дала назаден последните години и май наистина губим инерция за движение. проКУРаТУРата Ви работи добре! Сега, като се преквалифицира на Гештапо - съвсем ще я окъсаТЕ. О! Да! Богат осъден няма да има. Или ще ги правят бедни и така ще ги вкарват или ще си излизат с остатъка от парите.

след удар в рамката на дупката ....

не е наред тука. Детето умира два месеца след като е лекувано от лекарите дето ги съдят с находка от аутопсията дето ако може да се вярва на журналистите изобщо, се покрива с това, което се писа за други две деца и там писаха, че за часове се е развило заболяването. Дано не се касае за някаква епидемия и дано някой се хване да види наистина за какво става дума, а не да се мъчи да търси изкупителни жертви или да се мъчи да покрива виновни защото истината е по-важна.

Отново надбъбречните жлези са прокървили, т.е. отсъства имунитет. И на мен ми направи впечатление. Нещо лошо се случва.

Ако беше някое цигане с неосигурени родители,повече внимание щяха да му обърнат...горкото дете, просто е попаднало на големи некадърници...

Ако детето бе с по-тъмна кожа и придружавано от своите многолюдни роднини, никога нямаше да се случи това. Българските "лекари" са много отговорни, когато знаят каква тъба ги чака на вратата на кабинета.

Три години условно в най-добрия случай...

Три години условно в най-добрия случай...

Мърльовци,завинаги да им се вземат правата...6 г ,размотаване,това само в бг е възможно...

антилекарска статия.Идиотите трябва да плюят!

В случая става дума за престъпно нехайство. Пациентката е умъртвена, чрез нехайство. За какви лекари говориш? Много мърша има в това стадо!

Дано осъдят най-после някой самозабравил се лекар за да се стреснат малко и да почнат да гледат на пациентите не само като касички.

Докато държавата ни плаща скъпото обучение на лекари всяка година, а после най-добрите заминават за чужбина заради заплати и плюят по лошата ни здравна система, тъй ще е. Да си плащат за обучение и да си ходят да си работят където си решат след това. Спестените пари от обучението да се дават за лечение в чужбина и толкова на социално слабите. Останалите да си вземат здравните осигуровки и всеки да си ги внася по застраховки или сам да си ги трупа , да се лекува както иска. Инак какво? Плащаме и няма здравна система Краде се, точи се касата, само некадърни лекари и загиват млади деца

към българските "лекари"!

6 - години... Защо сега?

Детето е умряло през 2013 година. Защо сега ще образуват дело? Нещо намерисва тая история...

кухата кратуна, неграмотник!

Ами сети се, защо според теб делото срещу Йоан Матев още не е почнало макар че уби момчето през 2015та? Има и доста други следствия, които се влачат с години. А стрелецът от подлеза защо мислиш още не е на съд (без да коментираме кой крив кой прав). Примери много. Вероятно сега са им свършили паринките на двете докторчета.

гешефф=радост.

Лекарите грешат и то много. Пазят си гърба един друг и няма последствия. Когато някой оздравее, лекарят е най - великият, когато пукне, природата е виновна и е нямало какво да се направи. Проблемите са безброй в цялата система, като почнеш в университетите, където завършава куцо и съкато, болниците, които се управляват от партийни членове, здравната каса където пак партиите точат като за последно и тн и тн...

До журналиста писал статията: Има разлика между глагола "предвижвам" и възвратния глагол "придвижвам се". Знам, че ауто-коректът не го подчертава, но това не го прави по-малко грешно.

Истината е че от действащите лекари дори тези, които се стараят 90% са тотално некадърни - както във всяка друга професия, но тук последствията са ужасни. Затова се получава така, като онази случчка със лекарската стачка в Израел, че като спрат да работят лекарите и смъртността пада - т.е по-лошо е да отидеш на лекар, отколкото да останеш без лечение.

До сега не бях чул за насила заведени на лекар освен може би в психиятрията.

Прадядо ми го заведоха насила, още в соца. Беше получил голям кръвоизлив от носа. Преляха му малко. От друга кръвна група.

Това наистина не е за вярване! Детето загива два месеца след травмата, като престоя и в болницата в Гоци Делчев е само четири дни! И съдят тия нещастници от Гоце Делчев!!! А какво са правили в Пирогов през това време? Ако не е била излекувана, защо са я изписали? И какво налага второто приемане в Пирогов? И защо не са взели раневи секрети? И как се е развил сепсис и с тази диагноза е живяла два месеца? А отговорността на лекарите от Пирогов? Детето да не би да умира в болницата в Гоце Делчев?!!!

Нечетеш ли какво пише? Те в Гоце Делчев като са видяли, че се влошава, са я пратили в Пирогов, да не им умре в ръцете и то без специализиран транспорт. Ама и пироговците не са се занимавали дълго с нея.

Майко мила

Ужас! Но за съжалание осъден лекар и осъден милиционер в БГ не знам да има...

Поне бити дал Бог!

Малко са и им е малко!

Никой не знае да има осъден, защото няма. Ако един ден осъдят някой ще е условно. Виж акушерката Ковачева, която инвалидизира здраво, но беззащитно пеленаче на прага на живота, как я отърваха като невинна.

Доста прилича на случката с педиатърката скоро - включително опита за прикриване с документите