Съкратен процес за влаковия ад край Мурсалево

37-годишният полски шофьор на ТИР Пьотр Смирак се призна за виновен и поиска съкратен процес за тежката катастрофа на жп линията край село Мурсалево през 2014 г

Обратно в новината

Коментари - Съкратен процес за влаковия ад край Мурсалево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само не разбрах МАНДАРИНИТЕ не са ли ЩЕТА, че ги няма в описа? Мотрисата - ОК, релсовия път- ОК, контактната мрежа - ОК, влекачът с ремаркето - ОК, ама МАНДАРИНИТЕ? Че май и за пътната мрежа, сигнализация и маркировката не се чете.

Se taia

"...Шофьорът е обвинен за това, че управлявайки товарния камион "Скания", не се е движел със съобразена скорост, както и че не е предприел аварийно спиране веднага, след като е видял зоната от прах на неговата пътна лента,..." И какво излиза, още едно безумно обвинение с използване на безумен термин. Излиза, че ако държавата ен си е свършила работата, шофьора ще е виновен винаги, защото е "карал с незъобразена с пътните условия" скорост. Отсега нататък от КАТ и ДАИ трябва да издават и сертификат за врачки. Не виждам как шофьор може да предвиди всички пътни условия иначе.

особено когато е малоумен???

Интересно нещо е закона???!!!! Та излиза, че ако съсипеш собственост на "държавата", без да има пострадали хора ще лежиш в затвора до 10 години, но ако УБИЕШ 3-ма, ПИЯН и с ВИСОКА СКОРОСТ - 4 години били много!!!

Да не забравяме, че ако има неозначено свлачище, то това няма значение. Е това, че в закона пише, че препятствията на пътното платно, трябва да се означават е дребна подробност, която не е от значение ....

Апелирам за максимална присъда.На тази длъжност се изисква да предсказваш бъдещето, да четеш на кафе,боб и най-вече да знаеш по праха на настилката какво следва.Аз като профи, когато избягвам десетките дупки по пътя, гледам небето.Защо ли?Много ясно, метеорити падат в тая зона и се оглеждам да не ме цапне и предизвикам ПТП.