ДПС настоява за историческа оценка на Възродителен процес

От ДПС искаме събитията, свързани с т. нар. Възродителен процес - майските и тези от декември 1989 година, да получат своята историческа оценка.

Обратно в новината

Коментари - ДПС настоява за историческа оценка на Възродителен процес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези са точно като БСП! Една плоча въртят от 27 години...

ТОЯ И ДОГАН ЩО НЕ СА НА МАЙОР ВЕКИЛСКИ ПРИ БАЙ СТАВРИ

Имената на 1 000 000? Как ще го докажеш? Ако нямаш доказателства значи лъжеш.

Откъде се появи този цървул та срами не само името на ДПС ( а оттам и на сокола)? Явно проблемът с кадрите на етническа основа е много голям! Ефендилар нямате ли еничари?

Веднага я давам. Това е когато искаш да изгониш натрапник от къщата си, а той нагъл до безумие. Пък после иска и историческа оценка на изгонването му.

Това е много лесно,ефенди: строго позитивна е оценката, даже към превъзходна клони;-).

Хайде, стига сте вдигали врява за нещо, което е възникнало, след като Турция е започнала диверсия срещу България! Не турците, а българите трябва да поискат "преоценка" на отношението ни към турско-мюсюлманския фанатизъм. Някои факти от робството: Всички непокорни българи са били изклани от турците като добитък; Голяма част от останалото население е била прогонено от България в различни краища по света, където в болшинството си се претопила; Част от българското население, за да се спаси от сигурна смърт, приело исляма; Друга част била потурчена дори забравила родния си език; Мъжки деца са били насилствено взимани от турците и обучавани в еничари, които после колели българите; Сравнително малко будни българи забягнали в планините и след столетия отново слезли в полето; В България редовно са били извършвани показни кланета, като Търновското, Пловдивското, Чипровското, Нишкото, Видинското, Бояджишкото, Баташкото, Старозагорското и мн. мн. други!!! Всичко това е довело до ликвидиране на поне 3/4 от българското население. Защо обаче никой не говори за български геноцид, причинен от турските муджахидини и джихадисти?

НА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС Е , ЧЕ ПРИ НАПУСКАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВАШЕ ДА ИМ ПРИБЕРАТ БЪЛГАРСКИТЕ ПАСПОРТИ !!!!!

Хайде първо да се даде историческа оценка за 500-те години. Робство ли е, присъствие ли е, геноцид ли е! Много нагли станахте ДПС. Ти го пуснеш под миндера, то отгоре се качва.

:) колега не са като , а 2-те са БКП , винаги са били преди време споделих да не се споменават различните абревиатурки на БКП , всичките са 1 последните 60 годинки че и горница Дигат шум понеже нещо друго се гласи и не трябва да се обръща внимание на него. Терминал 2

Добро утро ! Както се казва сетихте се , когато останахте извън властта , нали се целувахте и прощавахте. Иначе като демократ винаги съм защитавал правото на всеки да изповядва религията си, да говори а майчиния си език, изобщо за спазване на човешките права. Възродителния процес е престъпление на комунистическия режим над български граждани, само ,че погледнете се в ръководството на ДПС е бъкано с агенти на ДС.... ЛУСТРАЦИЯ ...............

ОТ ТУРЦИЯ, КАКТО И ЕКСКУРЗИАНТИТЕ ЗА МЕРОПРИЯТИЕТО ДА БЪДЕ АНУЛИРАН ГЛАСА И ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ БЪЛГАРСКИТЕ ИМ ПАСПОРТИ ! ТОЛКОВА Е ЛЕСНО !!!

А жертвите на тези "възродени" турци, като какви да ги обявим? Наследниците на жертвите от атентатите на гарата в Бургас и влака до Буново итн, не трябва ли да знаят истината. А ефенди?

Ние българите пък , настояваме БГ-СЪД ,да се произнесе , КАКВИ СА,.... ДПС и ДОСТ : ---ПРОВОКОНСТИТУЦИОННИ ? ---ЕТНИЧЕСКА ПАРТИИ? ---ТЕРОРОСТИЧНИ ПАРТИИ? ---КРАДЛИВИ ? ---НЕЗАКОННИ ? ---ПРЕСТЪПНИ БАНДИ ????? ........А ?

Презобил си с мантрите за равенство между хората,колега. Това е похвално само когато отсрещната страна те брои за човек. За тези българи-туркофили с промито съзнание ти не си нищо,освен раЯ,която им гази земята.

А защо не се постави въпроса за тогавашното отношение на труците към обикновенните българи? Че неможеше да си купиш хляб или нещо за ядене ако говориш български. И то от български държавен магазин И само това ли беше? Стига сме мълчали за причините за този процес.

Дур ба!Сетила се Мара да се побара. Защо не поискаха оценка от коалиционните партньори, когато и те бяха управляващи?! Йок!

Да бъдат благодарни, че властта тогава ги накара да си тръгнат доброволно, а не ги подгони с оръдия и минохвъргачки като в Босна и Херзцеговина!!!!

А гара Буново? Взривения вагон за майки с деца? Нещо за това да кажеш а?

ДС проведе възродителния процес. Сега бившите агенти на ДС от ДПС искат нещо срещу кого. Срещу себе си ли?

Тези от ДПС-то Коалицията на Герб,станаха вече Банални със този възродителен процес.А Този където не може да да говори на Български,само заеква Мустафа Карадайъ,не знам кой го избра за Лидер на ДПС,като Местан такъв Хитър Козел който така добре говори Български и омайва народа със думи които народа не им знае предназначението,му се радва на интелекта.Предлагам щом толкова го напомнят този Възродителен Процес,да им го направим отново 2016г,и без това нямаме не са ни нужни тези помаци,ислямисти гласоподавателите на ДПС-то,а сега и на ДОСТ.Турците вън от България,да си отиват във Турция,Циганите вън от България,да си се връщат във Индия,Бежанците терористи Вън от България,да си се връщат във Авганистан,и Либия,България е на Българите!!!За това ли толкова Царе и Войски са умрели за да се разполагат на територията ни Чужденци от цигански и Турски произход.а???

моята скромна оценка: 1. Изселване на турците-отличен! 2. Смяна на имената-слаб! Все пак трябва да се знае кой кой е и смяната на имената беше грешка.

Малко съм объркана, Мустафа ефенди! Извини ли ви се Партията? - извини се! Целуна ли ви Станишев - целуна ви! Ами какво още искате и защо го искате от държавата и обществото, които нямат общо?

сториците казват,че за да се даде реална оценка трябва да минат 100 години от събитието.Иначе мненията са присстрасни. Всеки ще дава оценка според преживяното от него. ДПС какво искат? Да се даде оценка сега. Ама ,не може. След 50-6- сигурмо ще може,но не и сега. Искат обществото да се съорази с тяхното мнение и това да е оценката. Е да ,ама не става.

pompai

Аз искам Турция да признае 500 годишното РОБСТВО и забавяне на развитието на БЪЛГАРИЯ като плати 1 трилион евро.

А той, да си го върне, на БГ- народа! Друго той не може с тая глава умна?

И Бг-СЪД Е КАТО ТЯХ !

Майор моето момче Майор - със Й .

Защо ми се струва, че такава дума"заедност" няма?!

ТУРЦИЯ ПЪРВО ДА НАПРАВИ ИСТОРИЧЕСКА ОЦЕНКА НА ГЕНОЦИДА ПРОДЪЛЖИЛ 500 ГОДИНИ СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ !

Оценката е: Възродителният процес беше право дело, ама не го завършихме!!! На който не му отърва ей го къде е Диарбекира и Анадола, да хваща пътя! Българите загинали при атентатите на турските терористи да бъдат обявени за блажени! Анадъмно???!

ДПС и Турция, опирайки се на възродителния процес, още дълги години ще ни извиват ръцете, ще сочат с пръст и ще натякват. Какво да кажем ние за петте века робство, кланета, издевателства, зверства? Но явно е до умение да си изиграеш правилно картите и да се възползваш максимално от дадено нещо. Защото, моите уважения, но да те накарат насила да си смениш името е едно, а да те набиват на кол или да изкормят бременната ти жена - съвсем друго.

Пак се опитват да търсят вол под телето. Нагнетяват омраза и разделение чрез драматизация. Целта е всички българи да скочат и да се сетят за турското робство и така електората на ДПС да се почуства заплашен и изолиран и да търси защита под чадъра на Доганя.

А Бойко ходи ли на Гости във Кърджали лично при Местан да му се извинява и да му целува краката,на по чаша Турско кафе,и Кой Ходи лично със Местан за Преводач при ЕрДоган във Анкара да му се извинява лично за Възродителният Процес преди Нова Година а??До колкото си спомням,май беше Бойко Борисов Ефенди!!!а???И По между другото Бойко Методиев Борисов,кога ще си върне Партийната Книжка от ЦК на БКП???

И аз настоявам - историческа оценка за атентатите и терористичните актове на цялата територия на България в периода 1984-1987 год!

Готово, г-н Карадайъ. Но преди това трябва да обявим за терористи онези, които искаха да направят в България турска република със столица Варна, което и предизвика Възродителния процес! Всяка крушка си има опашка! Иначе казано - да би мирно седяло - не би чудо видяло! Възродителният процес е следствие от отцепническите процеси на българските турци, той не се е случил просто ей-така. И ако някой го е забравил това, аз не съм! Така че първо се извинете вие, а след това ще го направим и ние.

А аз искам оценка от преди 03.03.1878г.- от Батак, от Ст. Загора и др.!!!!

От ДПС си отживяха ,като бейове , НА ГЪБА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ,.....26Г. ДПС Е ,...ПРОТИВОКОНСТИТУЦИООНА ПРЕСТЪПНА БАНДА....

Ако се беше случило в Турция каква щеше да е оценката тогава. А геноцида срещу БГ население от началото на века. За сега спирам с доводите идавам положителна оценка за възродителния процес . Пък либерал-педалите да вият.

Всички "български турци" са на практика покръстени българи. Това показва историята.

Ислямът е човеконенавистна религия, и трябва да бъд забранена със закон, на триторията на Бългрия!

Без проблем, първо Турция да се извини на България за турското робство.

Напълно подкрепям инициативата на ДПС и поне една възпоменателна плоча да сложат на Шипка в памет на загиналите османски войници воюващи за териториалната цялост на Империята

Някой ''спуска '' нареждане към ДПС - ДС да се ''наелектризира'' общество. ''Някой'' има интерес от нестабилна България, нестабилен ЕС и го е страх от НАТО !

А, за събитията след април 1878 г.!?!?!?!?! НАГЛЕЦИ!!!

Не се хабете ! БОРБА ЗА ЕЛЕКТОРАТА МЕЖДУ ДПС И ДОСТ !

ще сложм, бе! няма проблем. само че плочата ще е със свинска глава. да подхожда на тези, за които е направена

Ох... неразумни юруде ... що им се вързваш на цирка последните 70 години Правят ПР за пред народа , пък си пият кафенцето и си хапват свинското след това заедно , целуват се любят се кои ги знае кво си праят. А вие се калвете един други вместо да кълвете по тях ? защо ? какво ви дадоха до сега поне една от тия абревиатурки на БКП , не се ли изброиха всичките на власт до сега че продължавате да си имате предпочитания все едно има разлика .... глупав народ , а още по глупави същесвта настройват простолюдието един към друг че да не се обърнете да им търсите сметка .... ох ох ох Терминал 2