ДПС: Плевнелиев няма право да състави служебен кабинет

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че президентът Росен Плевнелиев няма право да съставя служебен кабинет. Партията би участвала във властта след избори.

Обратно в новината

Коментари - ДПС: Плевнелиев няма право да състави служебен кабинет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По добре е сега Роско да почива, че може да направи някоя беля. Той едва ли знае кой път да хване завалията !!!

Криворазбрана е системата на парламентарна република в БГ! В нормалните страни институциите се допълват - напр. докато трае процедура по избор и встъпване в длъжност на президента, правителството би трябвало да е носител на властта и стабилността в държавата. При това президентът не би трябвало да е партийно издигнат. Но в съвременна България естествено, всичко е наопаки: в момента в който предложения от герб кандидат за президент загуби изборите, правителството на герб подаде оставка. Е, ако ще е така за какво тогава трябва да има 2 институции? Махнете президент и да остане само правителтво от 2-3 партии подкрепено от мнозинство в Парламента и готово... Ще се съкратят и разходи за президентска администрация

"ДПС: Плевнелиев няма право да състави служебен кабинет".... Абе фес такъв, прочети БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ !

Тоя пък мангал какво се точи да управлява?

ДПС няма право въобще да се обажда, камо ли акъл да дава. От зелени кратуни семе не ни трябва.

Боже опази, ДПС говори за "порочно мнозинство".

На Костов човек? Ами да! Данчо Ментата! Браво на тия Седесари - дялан камък!

Лошо, много лошо за България! Знаеше се, че ще настъпи политическа криза, и децата знаеха! Следва поне една година лутане, избори, кабинети, оставки и милиони на вятъра. Страдалчески народ и пак греши. Затова ще събира жълти стотинки и ще чака милост от някъде...

Гласуваш за Първанов, получаваш Доган. Гласуваш за Орешарски, получаваш Местан. Гласуваш за Радев, получаваш и Каракачанов и Карадайъ.

Гласуваш за Цецка получаваш Местан и Ердоган ...народът каза не,благодаря ....

Ще почакаме , ще видиме какво ще каже народа ! Една жена с пагони , България на БСП не прави .

,,Обединените" патриоти се готвели да вземат властта. Държавната трапеза им се услади много

попарата на националисти не бяхме сърбали:)

Тъкмо, да разнообразим МЕНЮ-то! Сега попарата ще бъде кавърдисана, т.е, залръжка, с червен пиперец и овнешка лойчица.Ей, да не я сърбате веднага, че пари, пък като си изгорите езика, не ще можете да изричате думичките

Този пъс кой е,че да казва в България кой трябва да съставя правителство

ИДИ МИ ДОДИ МИ- Е НА ТОВА СИ ИГРАЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН. А ВИЕ - ПЛАЩАЙТЕ 20 МЛРД ДЪЛГ И ПОСЛЕ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ!

Този не е в ред. Ако наистина го е казал, защото на журналистите не може да се вярва. И кой да състави служебното правителство ? Борисов, посолството ? Радев ? Не само че има юридическо право Плевнеливе, но има юридическо задължение и само той може да го изпълни, никой друг.

Плевнелиев и да назначи служебно правителство, след по-малко от два месеца Радев ще го уволни и ще назначи друго.

Е те това боко не прозря! И сега колкото и да "замита"пътя му е един- ЦФЗ.

Какво е общото между Турция - СССР и БСП? Червеният цвят и сърпът и чукът на знамето!

Е какво слагате минуси? Това е фактология! Да не съм им избирал аз символите и цветовете! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ти си далтонист

Има и разлика - турският сърп няма дръжка.

хаиде сега които е гласувал за радев да ми цъка минусчета-един вид социология,та да видя колко инфантила има в дир форума

ДПС най-добре да не участва в управлението.Изложиха се.

Даже никак не се изложиха . Подкрепиха много стабилно Радев , сега и БСП-то ще им се надупи . Нищо ново .

По закона е така,но декември и януари са все празници и почивни дни.Президента и вицето няма да се вяснат на Дундуков,освен да подпише някой указ я за посланик, я за еврокомисар.Това си е чисто губене на време.Но, да си решават.Всяка коза за свой крак!

Фири

държавния кондом роско сички му викат че не щат ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ама тъпото говедо щяло да предотвратява ПАРЛАМЕНТАРНА клриза бе нема ли бе нема ли кой да му съкрати мъките бе човека се мъчи!

Цялото правителство на Борисов в прокуратурата. Моника Маковей щяла да идва и да помага в борбата против корупцията. Боце пак се отърва. Вдигна кръвно и влезе в лазарета

Че кой ли ги пита ДПС?

Баклава и свободи ще има за всеки - кара, я извикай отново доганката да реже баницата и да раздава порциите.

Айде сиктир с тия турски акъли, давай си ги на Корнелия.

И както се казваше в една реклама: "Ко прайм ся?" - Радев не ще да назначава правителство, Плевнелиев според този нямал право.... Какво доживяхме - едно човече, което дори не говори български като хората, да ни дава наклон на х.....

В правителството, което ще назначи генерал Радев, не трябва да има соросоиди, протестъри и гейове

Викаш никакви представители на БСП и Атака? Че нали те го избраха :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Това се отнася за представителите на РБ, ДСБ и ,,обединените" патриоти

sawo

Прави впечатление абсолютното незачитане на българските закони от страна на ДПС. Без каквато и да е правна обосновка отправят някакви официални мнения, които нямат никаква връзка с реалността.

Генерал Радев трябва да назначи новото правителство. Старото правителство на Борисов вече е в прокуратурата. Скоро няма излизане, далаверите са много

Вчера д-р Пепи, днес всичките министри, утре е редът на Перуката... Абе бая работа се отваря на адвокат Менков.

zeddd

Тази куха лейка от ДПС не знам мисли ли като говори. Плевнелиев все още е действащ президент и ще е такъв още два месеца. Кой друг, ако не той трябва да съставя служебния кабинет?

Почетния председател най-вероятно. Той е силен в тия неща. :))

Радев да слага Пееваки за министър - председател и да не ни губи времето. хахаха

Плевнелиев да си заминава с максимална бързина

Споко селски за да не го изпревариш в дългия път който те чака

Никой не може да избяга от съдбата си. За това давай по - ситната ...

ТЕЗИ ОТ ДПС,МОГА ДА ДАВАТ МНЕНИЕ САМО В ТУРЦИЯ!ТУК Е БЪЛГАРИЯ И НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ МЕСЯТ!ЗАБРАНА ЗА ТАЗИ ПАРТИЯ И НА КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ!!!

Имаш ли идея, защо в България има повече турци, отколкото патриоти?

Всичко, против което е ДПС е добро за България и обратно. БСП+ДПС+Атака са смъртоносната болест на Българското общество.

Атака със "златния пръст" вече подгъзва на Боко.

Искаш БСП - получаваш ДПС! Искаш Радев - получавш ДПС! Искаш бай Тошо - получаваш ДПС! Искаш социализъма - получаваш ДПС! Общо взето, както и да гласуваш, каквото и да искаш - все получаваш ДПС! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

А ти кво? Искаш акъл, получаваш плява!

Тия двамата добре са се постарали да застанат така, че да се закрият портретите на Бенковски и Захари Стоянов. Мамка им!

Уффф... добре, че е Карадайъто, че да ни каже какво има или няма право да прави ВСЕ ОЩЕ ДЕЙСТВАЩИЯ президент! Я у лево и да се научиш да говориш български първо след като българите ти плащаме масрафа с данъците си!

потърсете в ютюб В России отметили победу Дональда Трампа./In Russia celebrated victory Donald Trump. изключително забавно!

Аз пък мисля, че мандата му изтича, като встъпи в длъжност следващия президент. Къде ги намирате тия политици? Това ли е верно най-доброто в България?

Тоя нагъл ибрик за политик ли да го броим?

Освен, ако не чистач докопал се до микрофон в парламента, трябва да е политик.

Бойко е най-големия, а Плевненлиев е след него, да ге!

Когато някой по-умен от комуноид ви набие масура до дупка започвате да го имитирате в приказките,ника та и в поведенеи......ПРОзТИ ХОРИЦА СТЕ И НЕ ТРЯБВА ДА ВИ ДАВАТ ДУМАТА ДА СЕ ИЗЛАГАТЕ

правителство съставено от радев ще е подчинено на бсп и ще е заето от тяхни кадри които знаино и доказано винаги са некадърници наи добрия вариант е да направят правителство с мандата на пф или рб и страната да продалява напред защото при нови избори ще е абсолüтно същата картинка като сега герб ще трябва да прави ново правителство с пф и рб нямат друг избор

Тоя неграмотник не познава конституцията. Плевнелиев има право и ще назначи служебно правителство. Няма право да разпусне парламента.

Що за народ сме да търпим този, който едва скалъпва прости изречения на български, да определя какво ще става в държавата ни!

Ами другарето от ДС направиха тази партия уж да ги държат на верижка тия примати но турците са толкова хитри и подмолни(работил съм с двама колеги турци) та сега ще им сърбаме попарата до като не се приеме закона за забрана на партии с етническа основа

Е, да, ама в ДПС може да влезе всеки. Така, че трудно ще докажеш, че са на етническа основа. Иначе, ако работим с това, което чувстваме, че е верно, някой може да вкара АТАКА в затвора, че са проводници на руските интереси. Ей, така, от едното силно вътрешно чувство. Между другото, никога ли не си срещал лоши българи? Мен, досега, само българи са ме цакали. И един португалец. :))

Така е по-добре. Да си карат старите докато прокуратурата си свърши работата. Поне съм сигурен, че всички криминални типове в досегашното правителство са под денонощната охрана на НСО

Миллета се събудил и от позиция на 10те си %та, решил да ни нарежда как да си подреждаме мебелите у дома.

Този Кара...незнамкойси научи ли се да говори български?

президента е такъв до 22 януари и някакво недоразумение иска да го свали отн лваст два месеца предсрочно -що за наглост!!!!!!!!!

Още не сложена трапезата и резаците искат още докато се готви курбана да бъркат в казана с мръсните си анадолски ръце. И казват кой имал право да ги вреди за казана- путьото генерал дето курнелия го ожени за изборите , негови ора биле , обещал им. Стойте настрана щоти ще ви хвърчат гнусните чалми.

брей каква наглост а тоя има ли право да раздава правата и на президента в това число -за се научи да говори първо щото срича и боботи като първолак и после да учи президента и да му ограничава конституционните правомощия

ГолЕма каша заформи ББ с оставката! Не че имаше избор, иначе щяха да го изядат с парцалите. Сега в мътна вода по-добре се лови риба. Всички са на амбразурата и от сутрин до вечер разясняват, колко са хубави герберите. За сега затвори устите на опонентите си, щото за правителство в оставка к'во да говориш, минало свършено!

този от дпс прилича на христо стоичков

не обиждай стоичков!

Карадайъ, от кой закон, по кой член, алинея и точка действащия все още президент ( до 22 януари 2017) няма право юридически да създаде служебно правителство? Че така нищо не ти се рабира. Порочно избрани и управляващо правителство казваш, ама като сте на власт не е порочно. Тогава сме честни и почтено избрани. Волята на народа и в негово име. Смотаняци.

Претрепи путиноид! Спаси Планетата!