ДПС внася петиция срещу забраната на агитация на майчин език

ДПС ще внесе петиция в Европейския парламент срещу забраната по време на предизборна кампания в България да се използва друг език освен официалния български.

Обратно в новината

Коментари - ДПС внася петиция срещу забраната на агитация на майчин език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като у нас има клетки на радикален ислям,религиозни пансиони с неизвестен режим ,насилствено ислямизиране на ромите,натиск върху помаците за произхода им,непрекъснато използване на религията за постигане на политически цели от тази проблемна партия ,въпреки че сме светска държава,използване на възродителния за отделяне на етноси и провокиране на омраза с непрекъснато напомняне на този момент,за който даже изселниците в Турция не искат да си спомнят,за не се настройват излишно срещу нас,знаееки че това е дело на предходен режиме,затова използването на майчин език е вредно и тенденциозно в тази обстановка особено за предизборна агитация агитация ,осигуряване на подмолно влияние,какво имат да крият от нас,че искат по този начин на агитират българските граждани от друг етнос!

ЕС не само ще разреши агитацията, но и ще задължи майчиният език да стане официален, пред вид на това че българите намаляват по бързо отколкото се увеличават другите в този регион.

В България единственият език е БЪЛГАРСКИЯ...Това за сведения на всички турци, евреи, цигани и представители на ек. Който не разбира този език да го научи това е официален език.

бг ако имасе само билгарско и дрг. христянско линк стесе да биде модерна развита икономика и демократицна страна с нависок стандард бнп от ч0 0000 усд на год,вие сте много умна работлива и гостоприемна и демократицна нацясте-такава като вас никиде по света няма. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ДПС да отидат да развеят Българското знаме в Бурса и да агитират гражданите там на български, за да видят реакцията на Турските власти! :)

Бъдете сигурни. В Европа е забранено и не се толерира етническа и религиозна омраза, но ДПС е етническа партия, създадена да противостои на българската държава. Следователно не е конституционна, но какво от това - Европа я харесва, защото не харесва българите! Още малко остана докато станем Булгаристан.

Публична агитация - САМО НА ОФИЦИАЛНИЯ ЕЗИК НА СТРАНАТА! Майчиният език да се ползва за агитация и комуникация в домашна среда - по възможност с майка ти! Какво е мнението на бащите? Каскво става с бащиния език? :)

ДПС да го духат! Накрая ще се наденат и ще си намерят това, за което явно толкова много и отдавна плачат... Натам отиват нещата, явно няма да миряст, докато не си получат заслуженото за всичките им кражби, престъпления, измами, конфронтации и насилие.

КАТО ИСКАТЕ НА ТУРСКИ - В ТУРЦИЯ! ТОДОР НЕ УСПЯ ,НО НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА - ДА ЗАМИНАВА!

Много точно казано. Нещо повече - като се говори на турски съвсем естествено се елиминират българските избиратели,които не разбират този език.Така че агитирането на турски нарушава правата на българите(а и на ромите), които живеят в същите населени места.Трябва да се агитира на език, който се разбира ОТ ВСИЧКИ, а това е официалният език на страната.

"Тоз, който ни освободи, той ще ни зароби" 1. Смяната на имената беше факт. Защо да не е в учебниците?

да си чул или видял мосюлманин да се казва иван и да живее в турция, ако искаш да живееш тук ще спазваш правилата край!!!!!

Oт 1878 година насам и наи вече след 1944 година целенесочено и систематично избихте и изгонихте турците от българия,а тези земи са техни родни земи,т.е. те имат право да живеят тук наи- малко колкото и вас,изгонихте и избихте турците и се настанихте безплатно на техните земи,но понеже сте некадърна пасмина превърнахте страната си в един кенеф и хукнахте да лижете гъзовете на европеиците и американците,ако турците в българия не бяха избивани и гонени системично днес в българия щяха да живеят над 10 милиона турци

хахаха това били земи на турците-хахах- а нашите земи дето останаха в Турция и турция ни ограби всичкото имущество и пра-дядо ми е дошъл тука с едни дрехи на гърба си от Одринска Тракия- тия земи кога турция ще ги изплати на бежанците ,а ???Идиот

Българийо, мразя те, срам ме е че съм българин. Ти си безкрайно скапана държава, пълна с идиоти и катили. Радвам се че, изчезваш, и дано по-скоро изтечеш в канала на. Историята

Я не сакам да съм добре,я сакам на вуте да му е зле,,.Те това е българската злоба.Аз нищо не правя за да съм добре,но злобея и срещу другите

Българите стават все по-бедни, по-болни, по-прости, по-нещастни и все по-малко на брой.

"дискриминационна разпоредба, която се крие в Избирателния кодекс на България". "Такова ограничение не съществува в нито една друга страна-член на ЕС. Дори в Турция, която не е член на ЕС, този текст е съществувал до преди пет-шест години, но с решение на съда в Страсбург е отпаднал",

Аз не знам, кога България ще осъди ДПС в страсбург за нарушаване на конституцията на България, за всяване на етническа омраза и злоупотреба с власт. За изсечените гори, за изпраните пари, за застрашаване на националната сигурност, злоупотреба с еврофондове и още много, много други ... Кога бе, кога ще бъдат осъдени тези мафиоти ?

А аз искам да внесем петиция по закриване и обявяване извън закона на ДПС и всички други политически формации имащи за цел разрухата на Р. България

Ако съм симпатизант на ДПС но не говоря турски език как ще разбера за какво става въпрос?Всички знаем какъв е официалния език в България.

Ами много просто, приеми исляма ( освен ако вече не си го направил), обрежи се (ако си мъж). Заживей в Кърджали, Хасково или Разград най-добре върви в Турция и преблемът ти ще се реши изцяло...

къде е ДПС,нали защитава всички българи,само,че остава глуха и сляпа за това,което 15% от населението причинява на 85% от същото.КАК ДА ИМ ВЯРВАМЕ ТОГАВА?

В Австрия и Щвейцария колко джамии има?Я да проверят!И защо са толкова,аджаба,не си ли задават въпроса?Основната идея изобщо не е майчиния език и всички добре знаем за какво става дума,ами евродепутатите да се размърдат и обяснят в ЕП за тези местни олигарси от малцинствата от колко години провалят държавата,използвайки "възродителния" за носна кърпичка,въпреки че са преки участници!

Агентите на ДС докога ще се разпореждат?Много толерантност,много нещо,даже и Закона за досиетата не важи за тази партия!Външните агентури пак се окопитиха да ни се бъркат!

Долна твар!А защо електората ви е неграмотен,нали са родени в България и родителите им са български граждани!Мюсюлманите родени в БГ и живеещи тук се предполага че владеят официалния език ,защото образованието е задължително,а предизборните кампании са официални,не етнически!Един чужденец за да получи гражданство се изисква да владее български,доказано с документ за положен изпит!Кое изисква кампанията да е на "майчин" език за мюсюлмани,предлагано от партия ,която не била " етническа "и подкрепяща радикалния ислям?

Местана директно в зандана.

Забравил е местан, че езика на майката на майката на майката на майката на майката на майката на майката на майката на майката на неговата майка е БЪЛГАРСКИ.Ако си го припомни ще се окаже , че трябва да агитира на български език. 2+2=5 ( нерегистриран ) 15.03.2015 13:53 Местан ефенди, какъв майчин език бълнувате? Че нали точно Вие на брилянтен български език обяснявахте, че ДПС не е етническа партия, и че в нея членуват и българи?

Ще инициираме подписка за забрана на етническата партия ДПС! На много места ДПС вече са започнали купуването на гласове! Много цигани-християни сигнализират, че им дават пари за да стават мюсулмани и да искат строеж на джамии! ДПС работи усилено за косовски вариант в БГ, за създаване на анклави и за срив на държавността! Необходимо е обединение на българските партии срещу тази чума! Да се обяснява на циганите, че ги използуват като пушечно месо за тази цел!

Един въпрос към ДПС ?! Защо искат предизборна агитация на турски и цигански ?! Дали защото турците и циганите, които са в България не разбират български и не знаят за кого да гласуват или защото потомците им и изселниците, които са в други държави не разбират вече български ???

Интересни ще са и дебатите, ако всеки си говори на майчиния език . . . !

Петиция за забрана на антиконституционната партия ДПС. Айде подписвайте се.

Те не само агетират на техния си език, но изполват и ходжите си като партийни секретари и агетират и в джамиите. Няма спокойствие от тази турска нагла напаст..

Ти първо научи твоя майчин език.Не се пише агЕтирам а агитИрам. С това неграмотно поколение не знам докъде ще я докараме.

Не се заяждай за печатни грешки. Точно ти, който и името си не пишеш на кирилица.

кажи си "майчниния", да ти го онодя на "май.ен=инията ти"

за общински избори трябва да имаш постоянен адрес в общината, за които кандидати гласуваш. 80% от изселниците нямат постоянен адрес в БГ, защото са си продали имотите и просто го унаследяват от старите си документи, което е ВЕЛИКА измама. Законът за гражданската регистрация е голяма боза. Ако го променят така, че при промяна на собствеността новият собственик да дава право на постоянен адрес на лицата, които ще се регистрират на неговия адрес, това ще заличи всички предишни регистрации и много "избиратели" ще отпаднат естествено от избирателните списъци. ГАРАНЦИЯ. Съвсем скоро закупих жилище и установих, че на моя адрес живеят унаследени от предишни регистрации 10 човека!!! и нямам възможност по закон да поискам заличаването на тези регистрации!!!

партии на етнически принцип. Щом искат агитация на език различен от българския, значи са етническа партия. Да се жалват на арменския поп. Крайно време е тази партия да бъде обявена за противоконституционна, с което ще се решат много важни проблеми на българското общество, които тя генерира. Трябва се се сезира конституционния съд, какво от това , че до сега не е правено поради сговорът между мафиотите от сходните по икономически интереси други партии.

успоредна на "престъпната" --- е --- ""престъпна

Как е възможно хора ,които не познават най-малкото българския език да гласуват за български народен представител ,който работи за и в България .Те не познават българския език,традиции ,култура пък ще гласуват за български народен представител.Това все едно аз да избирам ,кой да влезе в японския парламент .Аз нито говоря японски ,нито пък знам нещо за Япония.Ако ще да ме агитират на български език в Япония.

В Япония исляма е ЗАБРАНЕН . Гражданство там мюсулмани не получават при никакви обстоятелства. Замислете се защо японците са блокирали исляма изобщо на тяхна земя. Японците са много мъдър народ въпреки ч е и те имат много неща които не ми хареват

Вече ще се представям като сашо-сан. Явно Япония е хубава страна.

По същество това е пасивна агресия по нареждане от север. Целта е дестабилизация на България във връзка ситуацията в Украйна. Но българските турци са народни хора, няма да тръгнат срещу родината си. Право е да говориш в къщи на какъвто език искаш и задължение на български когато си на площада. Това се нарича култура.

На българските турци и на българските българи - вяра да нямаш. От тях всичко може да се очаква

Мъдър ни е народа. Всички обичаме България.

Защо да даваме такава тяжест .. на циганските езици??!

Тотална забрана на телесните модификации на непълнолетни в цяла Европа. Включително и религиозните. Пък който иска след навършване на пълнолетие ако ще не кожата на пишката да си отреже ами и главата дори (става дума за тая на раменете)

Е как така ? Искаш да забраниш "маркирането" на "богоизбраните" господари на приспаните Еврейопейци? Тя силата на господарите е там....- в отрязаното пърче кожа. Не знаеш ли ? Клъцната кожичка е массса важна!

Господ по пишката познава кой е праведен и кой не е!

Ще видиш Рая ... след минимум 26 хиляди години. А пръстът ти, дето натиска "ДЕЛЕТЕ", артрит да го хване.

Конституцията не допуска съществуването на партии на религиозна или етническа основа. Защо дпс още съществува? Обрязването на мюсулманските деца да се забрани докато те не навършат пълнолетие и не решат сами какви искат да бъдат. Подобни телесни модификации които не са наложителни по медицински причини да бъдат забранени.

Подобни телесни модификации, които се отнасят до обрязването и татуировките, правят хората невежи и с БЛОКИРАНА ЕВОЛЮЦИЯ. Обаче традициите и стереотипите са по-силни, от всякаква мъдра констатация.

Блокорана еволюция са и масонските знаци и маркировки и знаците на политически партии и ......можем да изброяваме доста

ЕВРЕИТЕ СЪЩО СЕ ОБРЯЗВАТ ...

България е била 500г под турско робство!Още не е решен въпроса с ГЕНОЦИДА спрямо българите и "присъствалите "турци!колкото до ДПС тя е партия създадена под натиска на английски и американски дипломати!Буново също не е забравено!Няма нищо по-омразно от турския език!Всичко се помни въпреки учебниците с невярно съдържание по българска история!!!!Другите държави от ЕС не са били поробвани от турците!

ама кои им е виновен на българите че измират имат отрицателен прираст? ами това да ти изчезне езика след като ти изчезва нацията е напълно естесвен процес !

Българите измират и имат отрицателен прираст ... ЗАЩОТО СЕ ПРОЧИСТВАТ ОТ "МЪРШАТА" си. Тези, които са носители на БЪЛГАРСКИ ГЕН, са все още анонимни ... под раздран от мизерията ямурлук. Но идва времето когато благодарение на Господ - българинът, тези дрипави одежди ще се свлекат от снажните им тела, с неземна красота и мъдрост. ТРЕПЕРЕТЕ ТИРАНИ! ИДВА СЪВСЕМ СКОРО КРАЯТ НА ВАШЕТО ДЕРЕБЕЙСТВАНЕ.

ами един поет е казал не народ а мърша .да не се окаже че юда е бил българин? :D

В Германия искам да ми говорят на моя майчин език -българския . Иначе отивам да се оплача.

МАЙЧИН ЕЗИК У ТЯХ, ВКЪЩИ. ПА КАТО НЕ ИМ ИЗНАСЯ ДА СИ ХОДЯТ НА МАЙЧИНАТА СИ...

Ако ЕП одобри искането на ДПС за предизборната агитация на майчин език, това ще е ясен сигнал, че България трябва да напусне ЕС и да си търси други съюзници.