Коментари - Германците се разтревожиха за депозитите си, не вярват на Меркел | dnes.dir.bg
назад

Германците се разтревожиха за депозитите си, не вярват на Меркел

Мнозинството германци нямат доверие на уверенията на канцлера Ангела Меркел, че банковите им депозити са в безопасност. Редица евролидери пък са силно притеснени от германския натиск за "подстригването" на кипърските депозити.

Обратно в новината

Коментари - Германците се разтревожиха за депозитите си, не вярват на Меркел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СТАНАЛОТО В КИПЪР ПОДСЕЩА ЧЕ Е ЗАПОЧНАЛО РУХВАНЕТО НА СВЕТОВНАТА БАНКОВА СИСТЕМА.ТО ДРУГО НЕ МОЖЕ И ДА СЕ ОЧАКВА.

За евреина Йерун Дейселблум,естествено е най -важното да пипне парите на гоите. Така,че споко,тепърва народите на Европа ще разберат, какво означава ,евро,комисар,съюз, и още куп измами.Крахът ще дойде така както дойде и за хазарската съветска империя,система за ограбване направена и ползувана от същите негодници,които сега омайват народите с притчата за еврпоейския съюз. Истината един ден ще лъсне. Разбира се ,виновника ще бъде друг-

Източногерманската селянка е менте консерватор и с тези уж необмислени постъпки ще докара много проблеми в цяла Европа.Това не бива да ни изненадва, тьй като е известно, че лидерите на ЕС активно се борят за унищожаване на работните места на континента и за трайно и необратимо унищожение на социалните права на хората. Отворените граници, свободната търговия /само в едната посока обаче/ ще предизвикват все повече кризи и неравновесия. Защото искат да има кризи, предизвикват ги умишлено, за да могат по-късно да обединяват насилствено държави и територии в съюзи, където демокрацията е само фасада.

каква красива снимка.тази жена прилича на ангел...

Е-е-е-е, и замириса на глобален крах на идеи, съюзи, системи и прочее. Историята показва, че такива кризи са се разрешавали само със световни войни. Но нечовешката алчност на малка група свръхбогати хора в тоя свят до какво друго да ни доведе? Дано да не се случва такъв апокалипсис в моето време на тая планета, ама надали ще стане. И ние ще си изсърбаме порцията горчива супа по спиралата на еволюцията, май?

И това, че ти си избягал в Германия, а аз ще избягам на майната си, по-добре ли е станало за България?

ханс вече си опразни сметките. положението не става розово...

Браво на Меркел, това което прави няма нищо общо с комунизма и фашизма, а е базирано на честните партньорски отношения. Не може Европа да търпи в границите си държава , която се храни от мръсните пари. ЕС трябва да прави такива санкции и да стане веднъж завинаги ясно , че Европа разчита на чистия и прозрачен бизнес и ще гради бъдещето си на здрави основи. Дано малко се поучат и българските политици от нея и да им стане ясно, че място за компромиси няма.

чистите пари се въртят в икономиката на всяка страна.скрити по банки се кътат само крадените пари.и естествено,когато работещите пари са по-малко от крадените,икономиката спира да се развива и няма работни места и няма работни заплати.има само тлъсти бонуси за банкерите,пък било то и кипърски банкери.браво на ЕС,че напипа проблема и удари скривалищата на крадени пари!

Тъпанарино,аз работя в Германия и спестявам в България-това означава ли,че и моите пари са...мръсни??? И кои пари тогава са"чистите"бре,ахмако мамин??? Та нали парите на дребните вложители въртят икономиките!!! Или си мислиш,че големите паралии си държат парите в...обикновени банки??? За такива като тях има...финансови оазиси като Каймановите острови и...Кипър доскоро!!!

работел в германия ,пък спестявал у нас ,ти ще си първият българин дето прави така ха ха

Само " установените" спестявания на достойни българи в Кипър са над 100 млн евро, за 2007 и 2008 г в швейцария са около 200 млн евро.Не се знае още на колко места са набутали парите, които задигнаха от нас.Обикновени негодници!

Крайното решение за Кипър, да се обложат депозитите над 100000 , и то с 40% е изключително лошо. Сега нито един инвеститор не би вложил стотинка в Кипър, а като се има предвид, че там от десетилетия живееха от статута си на офшорна зона и данъчен рай. Просто срива ще е страхотен. Богатите и инвеститорите, трябва да се галят с перце, те правят работни места, те строят, те вдигат всичко в една страна. Оставете завистта и злобата, и мислете положително за богатите си съграждани, те ще ви избавят от мизерията, а не скапаната държава със още по- скапани управляващи. ( Разбира се цивилизован, западен контрол, върху бизнеса е абсолютно задължителен.

Какво става, какво е това квичене във форума, нали сме бедни какво ви пука че на богаташ като мен ще му вземат 30% от спестяванията.Разяснявам по данни на БНБ спестяванията на "бедните" български домакинства са вече над 38 милиарда лв. Бедни се водят вложителите с влог до 1000 лв.и те били 70% в което аз не вярвам. Ако това е вярно то във форума всички щяха да викат браво на Меркел нека да вземе парите на богатите. Аз въпреки че съм богат, ами богат съм защото моят депозит е от 1500 лв. съм за яко подстригване на депозитите. Защото съм за любимата на всички българи социална държав. Нали така взимаш пари от знаещите и можещите и раздаваш на тъпунгерите мърлячи и мързеливци. Нали това искаме нали за това всеки ден някакви лумпени протестират и всички викаме браво ние сме с вас.Май много не сте съгласни с мен, ама как така при това толкова лошо управление на боко тиквата и при тая всеобща беднотия според някои, депозитите надминаха 38 милиарда. Ха ха сега като вземем власта ние ислямокомунистите ще видите какво е социална държава минимална пенсия 1000 лв. минимална работна заплата 2000 лв. Откъде мислите че ще вземем парите. От вас ще ги вземем дето уж сте бедни и гладни но напълнихте банките с пари..... А иначе от два дена валутата на краварите, долара де мачка еврото като луда крава телето си. Скоро на социална Европа ще и се стъжни много ама много....Колкото до социалните държави от така наречения БРИКС....ха ха Индия и Бразилия социални държави, Китай бачкане по 12 часа на ден за 3 (три) долара, е Русия продава природните си богатства нефт и газ та затова другарят Путин поддържа някакъв стандарт.....та да идва 12 май да вземем властта ние ислямокомунистите и да ви почваме вас "бедните" с 38 милиарда в банките......я да видя сега колко минуса ще ми сложите....и защо толкова много минуси нали всички искаме от държавата еми ето дадох ви идея, не ви се сърдя за минусите желая ви здраве и на 12 май използвайте главите си и за мислене........

дълго и обстоино си показал че нищо не ти е ясно. в главата ти е абсолутен бъркоч

Значи ако ние национализираме крадливите ЕРПта - лошо, било комунизъм. А да се национализират парите на вложителите си е добро. Деа и лицемери деа. Оттук нататък ЕС да забрави за вложители. Не само външни, но и самите европейци ще си държат парите навън.

Защо коментирате, като не познавате Кипърската икономика и никога не сте били там ? Когато една държава с десетилетия се специализира в прането на мръсни пари точно това заслужава. Меркел е абсолютно права, още повече че там има пари откраднати от български политици и изпрани там.

да така е, но всъщност по думите ти КРАЖБА няма, само смяна на собственика...

Сигурно има и такива, но има и чисти пари. Защо не направят разследване и да национализират само мръсните пари.

... и в Гърция,и в Испания и в Италия и в Португалия,Ирлавдия и т.н.причината е същата....?Май ти не познаваш нещата?

Ето защо си заслужавате този к.р, на който седите. Аз съм работил там 2 години и мнението ми се базира, както на моя опит, така и на колегите и приятелите с които обменям информация.

Уважаеми,Johnnie,хубаво е,че сте работили цели 2 години в Кипър.Лошо е,че нямате ни най-малка представа какво се случва в момента там,а така също и в целия Европейски Съюз.Ако сте чували някога за Лихтенщайн,трябва да ви кажа само,че разликата с Кипър е,че в Лихтенщайн банките са немски.Изводите са за вас.Искам освен това да ви кажа,че не познавам лично Хитлер,но зная доста за фашизма.Трябва повече да четете и да се образовате,лични наблюдения не правят икономика.

РЕКЕТ ПО-СРЕД БЯЛ ДЕН....

....и то легален....

Има една сентенция - не обирай банка, ами отвори банка!

продължавам да се чудя защо на 750 000 души им трябват 10 000 000 евра и като как ще ги изплатят след като не могат да се оправят с 2 500 000 евра или долара - се тая

това което си написал са милиони. сумите са малко по-голями

Просто не бива да има частни банки и лихви по-големи от 1-2%... Толкова е просто, ама не те трябва само тъпотии да правят! Баба Меркел и компания...

нищо лошо няма в кипърския модел - богатите да платят за кризата която създадоха

Когато ти "отрежат"40-50% от парите които си вложил в дадена банка си е направо кражба, защото това не е данък за да подпомогне държавата и за това вложителите са ги изтеглили от клонове извън Кипър. Въпросът е че те не са се изпарили а просто са отишли в други банки на ЕС което е много доходно за определени банкови институции...., защото както се вижда ще ги "дадът" като помощ на Кипър техните пари и отгоре на това ще им искат и лихва????Много гнилоч има в банковия сектор, но той продължава да управлява света безпрепятствано..

Да вложиш пари в банка е риск. Ти ги влагаш там за печалба - лихва. Банките раздават парите като заеми. Ако заемите не могат да бъдат върнати - банката фалира. Губиш целия депозит. Който го е страх от мечки - не ходи в гората.

Чочко ти днес да не си дежурен. Защо ли много ми приличаш на недоклатено герберасче? Колко пъти да ти се обяснява, че само учебници не стигат. Утре като ти спрем държавната заплатка аккво ще првиш бе братле?

Системата без натиска на соца се изражда.

Найденов трябваше отдавна да е в затвора, само заради голямата далавера с внасянета на 20 годишно ирландско месо.......!!!!! Найденов в затвора, да..! А къде да пратим доносник БУДА ? Първо трябва да го открием. Бяга, крие се и пак иска да управлява!? Хипертоници не ни трябват. Здрава България със здрави българи.

момче е е ,сбъркал си форумо

Като си държите парите в банки -така става. Парите не се спестяват на депозит ,а в акции и облигации. Ако толкова ви е страх от срив на пазара - купувайте ДЦК- най-сигурните. Българските са стабилни , нямаме големи дългове като гърците ,че да има страх от отписване (ето видяхте дойде падежа на едните и пуснаха нови да ги покрият- понеже няма пари за директно изплащане).

Та направо от теб да купуваме

Я вземи се образовай малко финансово. Прави се през инвестиционни банки или финансови посредници (и обикновените последно време почнаха да предлага посреднически услуги). През диапозитара или ако искаш можеш и директно с брокер на фондовата борса да се свържеш (ама тия работят само на големи сделки).

Очевидно ЕС фалира. Сега ще "пострижат" вложителите във всички страни от ЕС, но със сигурност ще почнат от рисковите като България, Гърция и т.н. А какво стана със свободното движение на хора и капитали? Май и то като комунизма си остана само на хартия. Е поне БРИКС се измъкват от терора на Световната банка и МВФ, като си създават собствена банка. А ние както винаги заложихме на куция кон.

Тая революция май е по-лоша от Октомврийската и Деветосептемврийската взети заедно. Не съм чувал след 1944 г. да са конфискували нечии спестявания. Моля, поправете ме , ако греша.

Те само са избили собствениците им. После са ги национализирали в полза на народа. И след това са конфискували къщи, крави, ниви, пак в полза на народа.

много грешиш -имало е смяна на парите и доста са ограбили хората

Не имат избор да се отърват от Европа и възродения гестаповски режим в нов облик.Къде са ни заводите.Къде са ни спряните реактори.Кокошките са щастливи но най- вече петлите, а хората не!!!

Хехехе, ще се отвъртат от ЕС. Дойната крава губи ли се ? Какво има на тоя остров ? Лихвари и къщи на богаташи. Производство да има някакво ? Те имат само доходи от лихви от тия депозити. Без да работят. Какво ще стане с Кипър ако излезе от ЕС ? Един беден остров в морето.

ИТАР-ТАСС: Стотици милиони евро са изтеглени от Кипър чрез представителствата на кипърските банки в Лондон и Москва 27 март 2013 12:21 Агенция "Фокус" Начало / Кипър Никозия. Стотици милиони евро са изтеглени от Кипър чрез представителствата на кипърските банки в Лондон и Москва в периода, през който обикновените жители на страната не можеха да изтеглят от банкоматите суми над 100 евро на ден, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на гръцкия телевизионен канал Мега. Съобщава се, че в Кипър се чуват остри критики по адрес на управляващия Централната банка на Кипър Паникос Димитриадис, който по време на кризата разреши да продължат работа филиалите на Банк ъф Сайпръс и Кипърската народна банка в Лондон, заради което стана възможно тегленето на големи суми от сметките в кипърските банки в британската столица, както и чрез една от руските банки в Москва.

Е, ти ако имаш влог в някоя банка, ще си доволен ли да ти "пострижат" 30% от парите? Това се нарича кражба и повече никой няма да влага пари в Кипър, а и в другите страни от ЕС. Явно ЕС върви към сигурен фалит.

Е, така. По-добре фалит отколкото кражба :) Да отворят банките, да се юрне народа. За първите 10% ще има пари, останалите 90% да го духат.

Винаги съм се чудел защо си влагат парите в Кипър. Швейцария е къде, къде по-надеждна.

Както Меркел така и Съркузи да заминават на съд.Изхарчиха парите на европейския съюз за ненужни войни да се наведат пред Янките.

Там нямат избор - или 30% или всичко - фалит. Ти какво избираш ?

Не можело сме ние да изкупим дяловете на ЧЕЗ, защото политиците ни единодушно ревнаха, че това е комунизъм - национализация. Като оставим факта, че при национализацията няма изкупуване на нищо, то да погледнем какво е това да вземеш депозитите на хората? Кражба?

Ми нека да фалират бе. Какво има да ги "спасяват". По-добре да им се изпарят целите депозити отколкото да им махат 30% от тези над 100 000 евро та да уравновесят системата. Нека всички изгорят.

Ама надали. Ако го направят тук или само загатнат парите от банките ще се вложат в производството, ще се открият и работни места.

ще бият тъпана преди да го направят

По скоро парите ще отидат в буркан банк или в чужда банка извън ЕС. Никой няма да вложи пари в държава с такава крадлива администрация.

antani

хахахах е те това е капиталистическа национализация....

"Подстригването" по заповед на бюрократите от ЕС на депозитите в Кипър, за да се напълни бюджетът, арабските пролети под диктат от ЕС и САЩ и китайският път за успешно развитие са доказатества за краха на една тоталитарна мисъл, приписванв на Чърчил и практиките насаждани на тази база. Мисълта е "Демокражцията има много недостатъци, но няма нещо по-добро измислено". Абсолютизиране на една идея означава тоталитаризъм, нейното изкуствено имплантиране там където няма условия води до крах, непризнаване опита на други народи и цивилизации означава тресногръдие и страх от наблжен провал.

обясни да не им взимат 20% от влоговете

Банките балони, кухи от вътре, скоро ще се пръснат. Кипър е стара офшортка, но Меркел не предлага забрана за кодирани сметки и премахването на офшортките. Отново прехвълят тежеста върху бедния народ и се мъчат да измъкнат и последния му залък.

Тук също трябва да стане подобно нещо-кризата да се поема и от богатите/досега у нас бедните хранят богатите-по точно законово се ограбват от богатите.Плоският данък също трябва са се замени с пропорционален

Сега масово всички ще си изтеглят депозитите.Гарантираните депозити при фалит на банка са тези на3% годишна лихва.Всичко останало да се подстригва!Пари нема действайте.Не могат да го преживеят от власта как може да има депозити общо над 32млрд.лв. у нас!

Не са гарантирани тези депозити,които са направени с промоционални лихви. И тука при нас става нещо,но....

и ти взимат без изобщо да ти обясняват Ти после ходи се оплачи на Арменския поп

Искам и тук да стане като в Испания,Гърция или Кипър.Искам да ми е гадно!!!

Заформя се яко шоу.

Чифутите в САЩ и ЕС завидяха на натъпканите руски авоари в кипърските банки и изкуствено спретнаха криза на това островче. А руснаците постъпиха тъпанарски неблагодарно, като не помогнаха на Кипър - и сега се пишманосват.

Между руската държава и руските вложители в Кипър има голяма разлика. Руската държава има интерес руските пари да бъдат в руски банки, а не в чужди. Затова и Русия няма нищо против, нищо че симулираха някакво недоволство. На срещата с ЕС са се разбрали и за това.

Този проблем нас не ни засяга пряко, по ростата причина, че за да са ти застрашени парите в банката: ПЪРВО ТРЯБВА ДА ГИ ИМАШ!

тревожи като треснат и в България 10-15%на депозитите

Ще треснат на този, който има депозити. Този дето няма депозити какво ще му треснат?!

Засяга те и то много! Най-малкото този проблем влияе на цената на петрола, храните, цените метали.....да се чудите след месец-два що бензинът е 3,50!

Дано не пипнат влоговете ни.Учител съм и имам 300лв спестени на срочен депозит.Сега ми вземат 10%от лихвата и се стряскам нощем.Ако мивземат още..........ще полудея!!!

Разбирам те! Че то си е за притеснение. Откъдето и да го погледнеш, това са си 25-30 литра ракия.

Хахахаха, парите са за харчене, а не за спестяване. Полудявай на воля. Може и да се запалиш. Колко пък са ти тия 10% от лихвата ? Ако наистина имаш 300 лева то при 5% годишна лихва, имаш лихва от 15 лева на година и ще ти вземат 1 и 50 ст. накрая на годината. И ти за 1,5 лв не може да спиш ???? ХАХАХАХАХА

Да така е.Но сега поже да вземат по вече.Въпреки всичко няма да се паля.

Ами изтегли си ги тези 300 лв. и си ги дръж у вас.

У къщи няма нищо да печеля.

Няма да ги тегля,прадядо ми е бил лихвар!

Щом си учител - врътни един харлем шейк, като колегата ти от пловдив и ще се разсееш и отпуснеш. Майната им на тия 300 лв. Гледай позитивно. Нали това е девиза ?!

Оооо, богаташ!

Бойко се скри. Цецо мълчи. Миро на съд. БСП се променят. Буда 2 едва ли не призна, че последните избори е имало купуване на гласове. Всички имаме алергия от гербери. Да изкореним плевела.

Държавите от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) ще намалят употребата на американски долари в търговията помежду си, като ще разширят използването на националните си валути за целта, съобщава британският вестник Financial Times, цитиран от ИТАР-ТАСС. По информация на британското издание на предстоящата среща на високо равнище на страните от БРИКС, насрочена за 29 март в Делхи, ще бъде подписано споразумение за взаимно отпускане на кредити в национални валути между държавите-членки на групата. Инициатор на този ход е Китай. Така например Китайската банка за развитие ще предложи на останалите страни от групата големи кредити в юани и е готова да приема техните валути за финансиране на търговските операции. Очаква се споразумението за по-широко използване на националните валути във взаимната търговия да бъде подписано в рамките на срещата от представители на водещите национални банки в отделните страни, като за Русия е посочена Внешэкономбанк. Споразумението на страните от БРИКС за създаване на кредитни линии извън американския долар е допълнителна крачка встрани от американската валута. То отразява и съмнението на бързо развиващите се държави в изявленията на САЩ, че страната не възнамерява да допуска обезценяване на долара при решаването на проблемите с държавния си дефицит, пише Financial Times.

Кипърец да те завлече, да ти хареса. Явно доста немци са завлечени и Меркел е безкомпромисна. Не трябва в рамките на ЕС да има държава базираща икономиката си върху "шментри капели". Даже мисля, че е мека в момента. Като се има предвид, че Кипър отдавна не са офшорка(откакто въведоха 10% и влязоха в ЕС и осветляват влоговете), то презумпцията да спасяваш банковия сектор е пълна глупост, Никозия досега половината е заета от банки, но реално нямат нужда от повече от 2 банки, т.е. това което трябва да оздравят е туризма, по 16 години има хотели които не са ремонтирани а всички парички ги бутат по депозити. Мерките са половинчати - 50% трябва и то на всички над 50000Е и да се вложат в туризма, а не в банковата система.

зад цялото това нещо седят хора нали го осъзнаваш- проучване показва че децата и възрастните хора са първите,които страдат при намаляване на доходите

деца и възрастни със 150 000 евро в банката?- да даде господ и аз да страдам така

Излиза, че поне 54% от германците имат влогове над 100 000. Глупости!

Вижда се краят на еврото -а ако се срине и борда -ще спечелят тези с евровите кредити май....