Доц. Васил Велчев: Свидетели сме на феномена стентофобия

Има изчисления, че ако човек загуби над 40% от сърдечния мускул, това е несъвместимо с живота, казва медикът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Катo знам къв съм инжинер ма е страх да отида на ДОКТОР

Докторът е прекалено коректен. Но и въпросите, които му са зададени са удобни. Аз бих го попитал, като човек експерт - какви са рисковете, след една инвазия за поставяне на стент? Какво се случва с пациента? Как се променя живота му? Този човек е прав - ще го кажа по много брутален начин, но сме свидетели на феномена едно ...но цяла каца мед разваля. И проблемът в България е, че ...ната не се третират като ...на, ами като лекари! И вместо да гният в затвора, практикуват. И нормалния човек не знае, дали ще случи на лекар или на ...но! И тук е работата на държавата, която в последните тридесет, а особено в последните 12 години е оставена на самотек. Докато ...ната не бъдат изчистени, няма защо да се чудим, че живеем в кенеф! Съжалявам за натуралистичния език, но е така! И си държа на отговор на въпросите, надали ще получа такъв, обаче!

Стентирането удължава живота?! И стентирането на хора,с хронични проблеми, които събирате по страната и кандърдисвате като на хайван-пазар за стентове? Не, такъв тип стентиране със сигурност съкращава живота! И подобрява качеството на живот. Но на "инвазьора" и собственика на болницата. Това, което се прави е безумие!!!

си толкова вътре в нещата вземи направи нещо смислено вместо да рушиш и без това крехкото доверие лекар-пациент, защото мисля че е по-опасно от ненужното стентиране.

докъде се стигна с тази Истерия за ПАРИ - Да НЕ смееш да кажеш "ОХ" или да отидеш на лекар ?! Само да влезеш и още Не си казал какво ти е и вече си на операционната маса за пари ?! "ЖИВЕЕМ" в МНОГО МРЪСЕН свят хораааа !!!

Най-добрата болница за сърцето е Треминал 2 , а най-добрите мед. сестри са стюардесите на самолета с еднопосочен билет !!

Единият на снимката е Божидар Финков ( доцент или професор, с извинение) Той сложи началото на тази "златна треска" - стентиране, "продухване на съдовете", 'цветни снимки", "ремонт на моторчето" и прочия дивотии. Скъпи сънародници, на времето имаше един филм - "Баш майсторът". За съжаление феноменът Баш-майстор е универсален български архетип, той не е характерен само за бояджии, фаянсаджии и автомеханици. Среща се и при лекарите. Когато няма контрол, а печалбата е единствен критерий. Знаете ли, че се плаща на болници, че са купени линейки, обикалящи по села и паланки в търсене на пациенти( бих казал 0 жертви). Спи ли дъжавата? Защо тук процентно се правят повече стентирания, отколкото в САЩ?!

Държавата или някой в държавата е опиянен от печалбите и това безумие в болниците ще продължава. По върха са наясно какво се случва, нзок знае механизмите за източване, но нищо не прави. Какво да каже повече?! Има такава държава нарича се България.

Свидетели сме на фениомена печалбарство. Да не се оплаче човек, че го стяга сърцето. веднага му правят "цветна снимка" и му турят два-три стенда. Че "инвазьора" трябва да заработи заплатата от 50 хиляди лева, пък и собственика на болницата трябва да е на кяр. Не е смешно, страшно е! не рядко придружителя на пациента набързо бива уговарян за "цветна снимка" и отнася и той стентовете. А да напмня на министъра и НЗОК - СТЕНОВЕТЕ НЕ УДЪЛЖАВАТ ПРЕЖИВЯЕМОСТТА!!! След най-много 6 месеца се запушват. Ама били "подобрявали качеството на живота" Дрън-дрън. А знаете ли, колко хора са получили мозъчни инсулти и са си отшли или са останали трайни инвалиди от това безразборно бърникане из коронарните съдове на сърцето?! на кой му пука - пара да пада. Срам ме е, че съм лекар!

Схемата е проста-стент после доживот антикосгуланти А доктора на Малдивите за сметка на фирмата производител на лекарствата

САМО при лечение в Държавни болници, трябва да дават пари от Здравната каса. А оня арабин- Семир Абумелих да ходи да си търси клиенти, или да фалира... Японеца- Токуда- също. Заради чужденци ИЗМАМНИЦИ живеем зле..

Когато всички болници са търговски дружества, друго, ние /пациентите/ освен измами не очакваме .Има много свестни лекари, при нужда се молим на Бог да попаднем на такива.В окръжната лично аз съм ги отписала - меркантилни са.

има право да откаже лечение. Но при такъв отказ лекаря не трябва да носи отговорност при настъпило влошаване на състоянието или смърт. Редно би било и да може да откаже да лекува пациент който веднъж е отказал, само че в момента не може да се откаже помощ при спешно и застрашаващо живота състояние.

Когато баща ми беше на 79 г. кардиологът го прати при точно определен кардиохирург за поставяне на стенд. Той имаше сърдечна недостатъчност. Отидох до приемното отделение да се поинтересувам какво е необходимо за прием. Лекарката прегледа документите и каза, че на тази възраст и другите му заболявания не е желателно да се слага стенд. Обясни ми, че ще го приемат, за да направят необходимите изследвания, но кардиологът трябва да смени пътеката да не е за инвазивна хирургия. Отидох при кардиолога, а той ми дигна скандал, че искам да смени пътеката. Отказа и се обади на инвазивния кардиолог, че в понеделник баща ми ще бъде в болницата. След като се прибрах започнах да чета материали за стендове, намерих и негативна информация за инвазивния хирург, имаше и смъртен случай в Плевен, а после се е преместил в София. Отказахме баща ми да да се подложи на операцията. От тогава изминаха 7-8 години. Баща ми има диабет и сърдечната недостатъчност, но все още е жив. При неговите други заболявания, стендът или стендовете щеше да го довършат до година. Просто точат пари от касата за ненужни стендове, а кардиологът, който праща своите пациенти си получава процент за всеки пациент. Наистина жалко и нехуманно.

Пише се "стенТ"!

Никой не вярва на лъжливото овчарче. Проблемът е алчността на докторите. Хората не вярват на алчни и антихуманни същества.

на времето ми излекуваха язвен колит само с билки - по комунистическо време, а по време на демокрацията - без симптоми за някакво заболяване ме затрупаха с лекарства - само от една аптека...и лекарят беше един и същ. И до днес го уважавам, но повече не му се доверявам!

не е нещо, присъщо само на докторите...нито на определен човек, а се провокира от постановката...затова и докторът, който е интервюиран казва, че това е засилваща се тенденция...и си спомням и аз - по времето на демокрацията как един доктор, след като критикувах практиката ми, ЕХИДНО ми казва, че като не съм го харесвала - ДА СИ ИЗБЕРА ЕКИП /пък аз се чудех какво е това екип - тъй като бях без осигуровка/

:-)

Красота

Добре а защо го уважаваш?!...

Феноменалната стентофобия се дължи на факта, че в лекарската гилдия виреят феноменални мошеници. Да не използвам по-силна дума, Дир ще ми изтрият коментара. Разбира се това не важи за всички лекари, но ми се струва че, лекарското съсловие трябва да е много по-нетолерантно към подобни хора. Не само петнят професията, но и насаждат страх и недоверие към лекарската работа.

В коя област няма мошеници , или забрави 20 год. телешко , пилешкото със салмонелоза , имитиращите продукти ,зеленчуците с пестициди . Защо хората не спряха да купуват боклуците от големите вериги , ами се блъскат на промоциите.

Боклук нагъл! Стентофобия??? И нито дума за престъпния ти колега???? Пак ли хората са виновни? Че на здрави слагат стент, за да източат няколко хиляди от касата???? Мишкари! Обричат здрав човек на сигурен инфаркт с поставянето на ненужен стент.

Не че одобрявам безобразията на колегите, но ми е чудно как стигна до превеликия извод, че ненужния стент обрича горкият пациент на сигурен инфаркт???

Боклук с и ти ! Много ми е интересно какво работиш като ти гледам изказът. И защо трябва да коментира колегата си , има си компетентни органи за това, които явно не си вършат работата щом В България навсякъде има мошеници. Или спорта на по-голямата част от българите - клюки и интриги.

мда

Пак е избягал от психото и пише с чужд ник. Болен е, не му забелязвайте... Отдавана го предупреждавам че да сбърка може всеки, но да упорства в грешката си може само идиотът...

мда

Пак си избягал от психото и пишеш с чужд ник! Санитар...

Вижте списъка с милионерите кардиолози в България. Как на държавна работа ще се печелят 40 милиона. Защо в списъка няма детски лекари или УНГ или инфекционисти или невролози или рентгенолози

Къде спахте досега бе, доктори? Защо се правехте, че не виждате какво правят разни мошеници - ваши колеги? Защо не предприехте мерки срещу тях чрез лекарския съюз? Или си викахте - "абе к'во ме интересува, важното е бизнеса да върви". Е, сега ще разберете, че ви е интересувало и че бизнеса няма да върви.

Много лесно се критикува , нали ? Колко нередности правят управляващите , вие защо спахте досега и продължавате да спите? Къде е гражданското общество , което се изправя срещу всички нередности в страната ни ? Или само знаем да плюем пред компютрите , водени ловко за носа от медиите .

Ами измамите със стави менте? С очни лещи менте???

там, където съм всеки втори пациент е с оперирани стави...представете си само...колко са болните :-) Заболи те много, ама много...и нема къде да мърдаш - правиш си операцията...

Загубеното доверие, тежко се връща. Това което би помогнало е тежка присъда за пазарджишкия сатрап... Ама се съмнявам да стане.

трудно се връща

си ми приятел... Само ти не ми изневери! Стара градска песен. Как да не инфарктяса чиляк, като денонощно го атакуват и заплашват с глоби и такси за какво ли не. Дори Божков сега не е подложен на такъв стрес и недоимък, в които живеем с десетилетия.

Се нарича корупционна фобия

Прави сте, Ганювци, шлаухите в ел.магазините са почти без пАри. КОпуваш си половин метър, пиеш шише ракия .... и си я слагаш сам .... ков е проблема.

А дали въпросът не е и финансов? Едно погребение излиза 2 бона. И е по-евтино от лечение и пост-лечение...

Моите предвиждания бяха, че малко по късно докторите по омразия ще надминат адвокатите, но живота ме опроверга.

Изобщо не е фобия, а си е съвсем рационален страх, доцентче! И то не от стентовете като такива, ами от разни твои колеги докторчета, които ще ти набият стент в здравото сърце, щото, както викаш, "лекарят е преценил", че може да прибере добри парици!

Такава титла доцентче няма ,но ти явно си пълен глупак ,щом се опитваш да се държиш пренебрежително към хора по-умни от теб. Представям си как ще се молиш и умилкваш на доцента , ако имаш нужда от животоспасяваща операция. Такива като теб са най-големите поплювковци в такива моменти.

Оная пазарджишка муцуна ли ще слага стентове. С мутренските похвати. Да не сме луди

Доценте медицински добре го обясни. Обясни сега на прост език защо хората загубиха вяра в твоето съсловие. И не казвай, че причината е в глупави медийни публикации....

Моля Доцента да обясни защо все ги бият.... горките....!!! А относно стентовете и лечението водят до обездвижване на пациентите, оттам затлъстяване, чести инсулт, различни форми на деменция и т.н.

Ако имаш малко ум ,сам ще си отговориш, но явно си от 80 %

Ами вече всеки търси второ мнение.... Всеки, прекрачил входа на болницата, в с единия крак в ненужна операция, а с другия пред ненужно лечение. Всичко заради объркания модел на болниците ООДта...

Известно е за цели села, чиито население преминава през коронарография. Профилактика един вид. Предимно роми. Все пак само изследване. Това е заради липсата на реформи в здравната система. А в съседна Румъния не е така.

само се надпреварвате да публикувате "велики" открития и да "бутате" ту на горе, ту на долу разни граници!Сами се обърквате защото сте дезорентирани в хаоса на симптоматичната ви медицина и правите народа на "луди калинки" заблуждавайки го с някакъв измислен от вас " здравен стандарт", който е показател все повече на неспособността ви да лекувате истински!Вижте болниците, претъпкани от пациенти!!!!не ви ли е срам да казвате че лекувате а в същото време болните лавинообразно да се увеличават!Като ви погледне само човек охранените сметкаджийски физиономии и ще разбере колко се интересувате от здравето на хората!!!

Алчността ще ви затрие. Дано имате акъл да го раберете.

Едно време нямаше медии и тогава хората говореха и препредаваха на пейката пред блока. Тогава пак всичко се знаеше за боклуците, но влизаха в затвора и за това имаше доверие. Сега медиите развалят рахатлъка на търгашите и измамниците. Като няма правосъдие, поне имаме право да знаем от какво да се пазим. До боклуците с дипломи: и да ги нямаше медиите, хората щяха да се информират през социалните мрежи. До медиите: колкото повече ни триете, толкова повече приказваме и то на места, на които нямате власт.

Мен лекарите хич , ама хич не ме обичат. Преди да стигна до лекар изчитам всичката възможна литература , включая медицинска. Сравнявам диагнозите поне на двама лекари и диагнозата , която аз съм си поставил, и чак тогава АЗ, а не лекаря, преценявам лечението. Защото тялото си е МОЕ !!! Иначе , на чужд гръб е лесно - тука ще резнем , ще зашием, лекарства на килограм, и т.н.

Браво, важно е аргументирано да се грижиш за здравето си. Надявам се да си стигнал до моята истина-сред лекарите, както и в обществото има страхотни професионалисти и хора, но и пълни утрепки. Важно е да има някакъв начин едните да се отсяват от другите, но при сегашната система на здравеопазване това е невъзможно за обикновените хора.

Красота

Отрепки

оди се гръмни :-)най-добре

Доста сте смел и самонадеян. Бъдете все така здрав и най-тежкото заболяване, което Ви сполети, да е сезонна настинка.

И да няма печатни грешки в материалите които чете , от които се сяамообразова... ;-)

За съжаление всичко това работи (приемам, че имаш достатъчо акъл да разбереш четеното), докато не те сполети спешен проблем. Тогава физически е невъзможно да се изчете литературата... Иначе второто мнение си е задължително преди каквато и да е инвазивна манипулация.

Аз пък да знаеш как ги обичам такива образи като теб. Моментааааално излизат в чакалнята и от там навън с първа светлинна скорост, че да се лекуват сами на чист въздух!

Пий си хапчетата, ама тези дето ти е изписал психиатърът , че нещата при теб никак не са розови.

Борисов с поставени мутри окраде здравната каса точно по пътека"стент", поставяни изцяло на здрави хора, на които не са били необходими. Дори близкият му олигарх Домусчиев изчисли щетата - стотици милиони отклонени пари, усвоени от приближени на властите. Така, че нищо чудно, че хората вече отказван стент...даже е нормално.

Нищо лично, но цените в кардиологията са заложени още в началото на здравната реформа. Ако си спомняте тогава още със създаването си НЗОК беше съпроводена с куп скандални търгове (Аремис Софт и т.н) и явни кражби! Борисов по това време беше много далеч от политиката и последното нещо за което може да бъде обвиняван е това!

Този човек ми спаси живота след инфаркт. Постави ми 3 стента. Сега си живея спокойно и комфортно. Оставам вечно признателен на него и щелия екип на кардиолигията на "Св. Анна".

Спасил ви е нанайци!Само ви е продължил агонията, той сам го казва но явно не четете добре.Но няма лошо да сме признателни на някой след като ние помогнал с нещо, при условие че ние сме толкова немърливи към себе си сами да си помогнем и да не стигаме до лекар!!!

Красота

немАрливи

Аха, явно е трябвала до го остави да си умре леко и бързо одеве, та да не се мъчи сега да ходи на работа, курорт, бере ядове с деца и внуци и пр!

Абсолютно сигурно е, че вероятно е било необходимо да ти се сложи само един стент. При слагането на три стента на сърцето значи, че си бил умрял на 100%. А това не е вярно видно.

Да не е свързано с гнусните практиги, а било свързано с публикациите за тях :))

Много боклук има в тази гилдия, за това е така. Почвайте да се чистите от боклуците с дипломи.

Аз безкрайно уважавам БГ лекарите,които....са професионалсти,кадърни и честни.ИМА такива,вЕрвайте ми!Едновременно се чудя,как в тяхната гилдия,няма работещ механизъм за самоочистване от многото паразити,точещи обществен ресурс,клеймящи името на съсловието,демонстриращи завидна безотговорност и престъпно среблюбие?! Наскоро научих от първоизточник,за 35г.жена,ужилена от пчела.Усложнения,алергичен шок...все рутинни в практиката неща.Онзи инвазивен кардиолог от Пазарджик е бил на "помощ".Жената се сдобила с ....шест броя стента....Някак си,не ми звучи нормално. Уважаеми,обичани от мен лекари-отървете се от такива!Сигурно има начини.

Как не ви омръзна на малоумниците да мелите как "безкрайно уважавате" лекарите, които са професионалисти, кадърни и честни! Естествено, че всеки честен и компетентен професионалист заслужава уважение, няма нужда да ги превъзнасяш, че си спазват задълженията да си вършат компетентно работата и да не крадат! И естествено, че вниманието ще бъде върху тези, които са безхаберни, некомпетентни, неетични и крадат пари! Какво ми пука, че имало някъде си читави лекари, като вероятността да попаднеш на другите е по-голяма! Правилно поне казваш медиците да почнат да си поразчистят малко кочината, кой друг да го направи вместо тях!

Ми като сте алчни мошенници и кой да ви вярва...

Здравословната растителна диета обръща сърдечно-съдовите заболявания. Минаваш на зелено - няма повече, кръвно, холестерол, инфаркти, инсулти .... За всичко друго има фармацевтична мафия, стентове и смърт.

аз познавах преди 30-на години един вегетарианец (а може би и веган), който умря от инфаркт на 59 г. Така, че зависимостта между растителната храна и здравето не е правопропорционална.

"Проблемът обаче е много голям в градове като Пазарджик и Пловдив, които са потърпевши от публикациите в медиите." Ясно, дай да не пишем за мошениците с бели престилки в медиите, за да има доверие между пациенти и лекари. Виновни са медиите, не стентаджиите, източващи касата и застрашаващи живота на пациентите си. Отвратителна, гнусна гилдия.

Уточни, моля, коя гилдия е гнусната. А после посочи коя не е.

"стентофобия" - причинена от Дйурналистчета(борсучета), техните шефове и шефовете на техните шефове - ЦЕЛ: Абе кво ша одите на доктор, я направо у Орландовци. А па посли НИЕ ще търсиме ВЪЗМЕЗДИЕ.

От такова крадливо и лъжливо племе си е за не за притеснение, а за бегане от тука

Ми бягай бе пи_дал. Кой те спира? Ама къде те искат?

Няма СТЕНТофобия - има МОШЕНИКофобия.

Тея доктори ментета изпуснаха кокала и почват да лъжат и мажат че умреа далаверата. Хората не са луди да ви вярват гнусни търгаши.

И кой е причината за тази фобия?

Това недоверие може да се пребори само , ако има осъдени стендотерористи!

Кой да ги осъди - лекарите ли ?