17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм горд притежател на куче от такава порода и злобни са не те а изродите които ги превръщат в зверове за пари.. Не е породата виновна и лабрадор можеш да превърнеш в чудовище.. Използват породата питбул само заради тяхната физика не защото са агресивни... Хората са агресивни и опасни а не те...

Дир...излагате се! Не използвайте снимка на куче, което няма общо с конкретната ситуация!

Мисля, че Живко си е получил заслуженото. Вярвам, че действително се е занимавал с боеве - доходоносен бизнес, както се оказва и опасен за "бизнесмените". Пожелавам на колегите му да ги застигне същата отплата за работата, жалко за животинките!

Проста и узлобена душа

Не знаете точната ситуация и коментирате долни хеитъри.

Сто процента кучетата са ползвани за боеве. Толкова много познати имам с питбули и бултериери, но това са нормални домашни любимци - гледани и възпитавани както трябва. Нито едно не е агресивно. А куче да нападне и разсъса собствения си стопанин? Значи трябва да си го докарал до ръба на лудостта. Не мога и да си помисля през какво са минали тези животни. И горките кучета, защото сега заради човешката грешка и безотговорност и жестоко отношение, което са получавали, сега ще бъдат евтаназирани. Породата няма нищо общо! Единствено отношението и възпитанието от страна на стопанина може да се критикува. Ако решиш, можеш и лабрадор да озлобиш.

добре са направили кучетата

Този си е получил каквото заслужава. Сто процента е гледал кучетата за боеве и се е отнасял зле с тях. Иначе няма как да нападнат стопанина си.

Питбула първоначално се е ползвало от мафиоти на Коза. Породата се селектирала по поголовие. При всяко едно раждане се избирало куче, което се дразни до безпаметност, след което ми се дава да захапе и се вдига във въздуха. Следва единичен удар със мачете и се разделят главата и тялото...Ако след това захапката освободи захапаното цялото поголовие се избивало, запазвало се котило, в което теста е приключил с "мъртва захапка" . И накрая тези животинки размножени от разни меки пи.ки получават славата за убийци. Няма такова нещо! Кучето приема семейството като глутница след седмият месец почва да се мъчи да стане "водач на глутницата" не можеш ли да му "обясниш" че е най -нисшият в глутницата по -добре не завъждай кучета и то ОТ ВСЯКАКВА ПОРОДА дали ще е чихуа хуа, пинчер, болонка ...безпородно. Кучетата на този "охранител" са го смятали за последен в глутницата и ...той не го е разбрал. Едното е поело инициативата, другото му е помагало ...

Ако приемем по презумпция, че повечето хора, налитащи на тази порода са под средно умни и не особено съобразителни, така че имат грешни методи на "възпитание"- то тогава не са виновни те, че си купуват порода, с която не могат да се справят. Виновни са тези, които развъждат и продават порода, която не е за всеки. Това е.

ЛУДИЯМАКС

Нима КОЛТ и БЕРЕТА са виновни за ненормалниците които ги купуват. И това е бизнес, като всеки друг. Иначе как ще си обясниш изчезването на колитата, че и доберманите по българските улици и паркове. Създадена грешна представа за кучетата. Женското ми коли беше почти на три години когато го взех; европейска златна медалистка. Отглеждана и възпитана като служебно охранително куче. Два пъти е скачала на човек, първият път на пиян руснак който ругае съпругата ми че не продава алкохол, вторият път на имигрант който е замахнал рязко с ръка към съпругата ми (искал да пита нещо, ама използвал и езика на глухонемите при обяснението); скача, събаря е захапва врата, стиске при опити да се освободи и пуска незабавно и безпрекословно при команда. Иначе всички знаем ЛАСИ от филмите

Тази простотия къде я прочете? Да не би да е някаква шантава история за Кане Корсото (уравновесени кучета, с мощни челюсти)?

Много екшъни гледаш

ЛУДИЯМАКС

Пич, ти не моеш да събереш годините онаниране за да достигнеш годините през които съм гледал и имал кучета. Вероятно дори не можеш да направиш разлика кое е питбул и кое стафоршир, а и надали си виждал какво е були. Въпросът е да се изпразниш във форума. Курти влезе -нищо лично!

Сигурно е гледал кучетата за боеве , по селата няма контрол и се правят такива залагания, а преди бой нарочно държат гладни кучетата, за да озвереят още повече.

баси как мое има все още тъпи гниди да гледат такива породи? За тоя несретник важи поговорката храни кучи та изяде! Малоумници!?

За пари. От залози в кучешки боеве се печели добре явно. А значи се намират и добри хорица с нежни сърца да залагат.

Бог да прости нещастника! Но никой не му е виновен! Колко трябва да си малоумен, за да отглеждаш кучета-убийци?!? Който е избрал да живее с подобни животни, сам си избира съдбата в случай, че пострада! Но ако жертвата е невинен човек, стопанинът трябва да бъде лично отговорен и съден като убиец! Хора, спрете да развъждате свирепи зверове по къщи и дворове! Стигнахме дъното, защо още копаем?!?

Мери, коя майка смята че е родила убиец Убиец се сава по възпитание. Дали помниш оня убиец дето майката все го защитавала. -Последното му желание било да целуне езика на майка си ...и го отхапал. "Този език ме доведе до бесилото!"(твърди разказвача.)

А аз питам: защо на тъпата новина са сложили снимката на кученцето, което цяла България обвини, че е убило детенце на ромско семейство преди няколко месеца?! Или вече само като чуете за кучета, е ясно - питбул ще да е, и то кръвожаден! А каква порода изрод е всеки, който убива животни или ги учи да се избиват едно на друго?!!!

Следователно Земята е населена с изроди от Адамово време .

Миличкото кученце, какво е виновно горкото, че го сърбят зъбките да убива.... Не го сочете, скрийте снимката, не му понася никак добре, да го обсъждат...

Ама овцо по малоумни от тези мастии няма

Как човек без познания за тези породи , си е позволил да вземе тези кучета, за питбула се знае, че са много опасни с обратната си захапка, а американското були е като танк - само мускули и злоба. Явно ги е гледал за търговия и ги е озлобявал. А защо не са били вързани.... не се знае....

Милите те са толкова добрички, досега таквиз работи не са правили ;) Ей с такива обяснение всеки път ми минават КУЧКАРИТЕ, като се закашлят техните любимци срещу мен. Да ама сега няма как ..... хора животното си остават животно, винаги имайте едно наум .... то и човека понякога че е човек се държи като животно :(

То няма нищо по-потайно от човека, така че "едно наум" във всички случаи е ок. В интерес на истината - животните са далеч по-предвидими от етологична гледна точка.

Кучето показва с езика на тялото, че ще напада - присвити уши, зъби се, прикляка за скок - ако не е научено да се подчинява на стопанина си, го прегазва като танк - особено това американското були си е за страх.

Щом в училище не се изучава как да разпознаем по езика на тялото кога куче ще напада - не може да се очаква всеки да умее да се съобразява и пази. Даже от никой не може да се очаква.

Кучето никога не напада без причина - или е озверяло от глад, или е пребивано от бой, само в глутница тръгва да напада заедно с другите кучета.

Абсолютно без причина убиват малки беззащитни котенца, по същия начин понякога нападат и деца. И не дори, за да ги ядат. Това е позор.

Това е инстинкт - някои напад котенца, но някои си съжителстват безпроблемно, обаче в момента говорим за нападения над хора.

не искам да те апострофирам или да те агитирам. Прибрах бездомно куче, има хора оито им се радва, отива ляга им в краката, гали се в тях. Знае къде са домовете им. Среща други животни -държи се приятелски. Но има трима човека които като види настръхва цялото почва да ръмжи, дори ако не го командвам можи би ще захапе (кзвам може би, защото не съм допускал да прояви агресия, поне откакто е при мене) Ей за такива неща става въпрос за ТРИМАТА -а защо е така те си знаят и кучето.

Кучетата от 15 000 години съпътстват човека, ужким опитомени, набедени за приятели на човека, но очевидно никога няма да се адаптират. Те са твърде първосигнални и право казано - глупави. Кое друго нормално опитомено същество може да си позволи да крещи (лае) като лудо или да напада. Прави каквото му скимне без да мисли, сере на пода в центъра на стаята, не в ъгъла. Че не са особено умни е доказано вече официално - имат 2 пъти по-малко неврони от котките, не анализират информация и помнят само 10 минути къде е скрита храната. Котките помнят 100 пъти по-дълго и имат начин на възприятие и мислене сходен с човешкия, затова са много по-внимателни, деликатни и са адаптивни.

Само че котките са по-своенравни, а кучетата обичат безрезервно стопанина си. Трябва много да е прекалил този човек, за да го нападнат. Винаги съм се учудвал как клошари ровят по кофите, а след тях вървят по 1-2 кучета, на крачка от тях, а зимата се гушат в тях да ги топлят.

Котките са своенравни като малки, или ако имат нетърпеливи стопани. Буквално попиват характера на собственика си. Нашите котки имат всички качества на послушни кучета + още много :) Те идеално разбират какво значи НЕ - и се съобразяват. И са много обичливи и грижовни. Едната истински се тревожи, ако някой почне да крещи - ходи при него и го бута, и му говори, умолява, докато спре. Ходят ни по петите, идват тичешком като ги повикаш, посрещат ни на вратата, говорят на техния си език, но с човешка интонация. Нищо общо с изградената представа за котки. Всеки, който си гледа с любов котките, ще го потвърди.

Котките ви кастрати ли са? Или ги оставята да "пеят" и маркират?

Котките са готини, ама са си диви животни. В затвоерни пространства живеят трудно и мъчително и съжителството с тях е почти възможно, ако не им изтръгнеш размножителната система.

Правилно, трябва да са кастрирани, за да не се мъчат. Разгонването и без това не е тяхното нормално състояние, те целогодишно нямат такива мераци, така че кастрацията нищо не им отнема от характера, само ги предпазва 2 пъти годишно от мъки. Относно живота в затворени пространства - зависи. Идеално се чувстват в едно нормално жилище, в което има хора, обичат уюта, човешкото присъствие, адаптират се почти мигновено. Ако им се осигури и излаз на обезопасен балкон да си лежат на слънце - нищо повече не искат от живота, а са благодарни. Излъчват хармония, с която заразяват и околните. И са щастливи.

Що не вземеш да се кастрираши и ти, след като си си направил 1-2 деца примерно и не искаш повече - да не се мъчиш да се заглеждаш по мацки и да станеш неподвластен на влюбването! Естественият хабитат нито на котките нито на кучетата, нито пък на хората е бетонната градска джунгла, така че ... не ми обяснявай колко са ти щастливи котките! Подушат ли веднъж свободата, пребиваването в апартамент се превръща в доживотен затвор за всички.

Това за кастрацията е тема, която вече само много прости хора коментират. По-умни хора от нас и вас са проучили как им се отразява и твърдо се изказали. Да, по цял свят в белите държави котките ПО ЗАКОН се кастрират, освен в лицензираните развъдници - и това не им пречи да са котки. ДНК им е запазен, следователно и пола им. Кастрацията е наложителна, защото иначе се множат като плъхове, особено като ги хранят хората това води до изкуствено обусловен огромен прираст. ТАка че няма друг начин измислен досега

То и порове така се гледат и са много щастливи - кастрират ги, махат им аналните жлези и им вадят зъбките. Особено модерно сред по-заможните интелектуалци е да си гледат и лемурчета, ама едни такива отровни, на котио, за да живеят безумно щастливо в апартамент им вадят също отровните зъбки, вярно, повечето от тях загиват при интервенцията, пък и са защитени видове, ама това са подробности. Някакси, не те ли е срам да го пишеш това - колко питомно е животното котка в апартамент, което практически не може да живее в апартамент, без да е изкормено? Междудругото - армията на китайските императори е била от кастрирани момчета - ставали по-едри и по-умни от връстниците си, предполагам, че защото в тийнеджърска възраст, когато другите се разгонват и не могат да мислят за почти нищо друго, освен за любов, кастратите са имали огромно предимство. Та в този смисъл - пробвай да си кастрираш някой от синовете, може да стане много щастлив президент! Всичко е въпрос на перспектива.

Ама много лично приемаш кастрацията бе, уважаеми. Не страдай толкова, гледай си живота и се е%и на воля! Кастрираното животно не е увредено, всичко си му е на мястото. Приеми, че се е върнало в предпубертета. Мдааа, голяма излагация да приравняваш едно живо същество и цялата му същност до пишката. Като спреш един ден да си я ползваш, ще видиш, че и без това може. Котките не се е%ат целогодишно и не им пука! Играят на прескочи кобила и се кефят на живота.

А, забравих да те питам, кастрофобий :)) Ти можеш да живееш в апартамент, но котката не може? Много си хитър значи.

Има кучета, които помнят по 50 думи, различават хиляди миризми - във виетнамската война американците са закарали 50 хиляди кучета да надушват мините и те са спасили много войници , а след това когато са си заминавали със самолетите, войниците са гледали да си вземат и кучетата и когато не е имало място за тях - са се разделяли като с приятел.

Предполагам, че също както при хората, които учат, са си образували много повече мозъчно вещество от средностатистическо куче. Проблемът е, че едно куче ако не е възпитавано специално, наистина почти винаги създава проблеми. Нямат еволюционно изградена адаптираност към хората, въпреки 15 000 години съжителство.

Котката е абсалютния тъпунгер в животинското царство

По правило един изрод може да възпита преди всичко изроди и това рано или късно се обръща срещу него самия. Човек няма две сърца, че с едното да обича животните, а с другото - хората! Пиша това за онези от вас, които поради една или друга причина са останали без сърца. Историятя е поучителна - да си знаете отсега какво да очаквате от вашите възпитаници!

По принцип човек, който не му е трепнало сърцето и не е прибрал уличен помияр, но специално си е купил питбул - веднага се съгласявам, че няма сърце. Ти също, ако поддържаш развъждаческата индустрия и си купил/а породисто куче - нямаш сърце. Точка.

Подариха ми го. Имам и още едно - помияр. Иначе и аз доскоро мислех така за развъдниците, но както обикновено - истината е многолика. Дали заради снобизъм или предпазливост, едно породисто куче много по-лесно си намира стопанин, който е склонен да положи по-квалитетни грижи за него. Освен това в развъниците кученцата с нежелани характеристики (не само външни, но и поведенски и здравословни) се кастрират.

Такива породи големи кучета се купуват от снобизъм, за фукня. Селектираните породи губят някои от инстинктите си, докато уличните кучета са по-издържливи и благодарни .

кеф! :) драго ми става като чета такива био етно веган новини от булгаристан

За да нападнат стопанина си, кучетата са малтретирани и пребивани от него. Някои хора така възприемат възпитанието. Един кучкар в нашата градинка ми каза, че деца и кучета се възпитават с бой! Какво очаквате от кучетата и на тях им писва от калпавите им стопани.

Може да ги е обучавал да бъдат зли и да нападат хора. Преди години в парка на Дианабад, един си разхождаше питбула, който стоеше вързан на тъмно, за да не се сближава с хора, и питбула нападна сетер и го разкъса пред стопанина му. Момчето взе един клон и удари по главата онзи с питбула, после носеше огромен белег. Така е, когато кучето се учи да бъде злобно.

В Бантустана и тигри ще почнат да гледат разни психари. Кагато няма държавност, ред и законност се получават такива изпълнения. Този път поне не е пострадал невинен човек. Кучкарят сам си е виновен, не ми е жал за него.

В жилищните блокове , в парковете ? Едно такова съседско "невинно джафкало " всяка сутрин ме събужда в 4 или 5 часа , но стопаните си спят непробудно ! Разхождайки малките внучки в парка ми бе обяснено , че трябва да знаем как ще погледнем кучетата в очите , а не да си играят децата безгрижно !

Редно е вашите деца да бъдат информирани, че освен тях на планетата има и други животински видове и това не са само кренвиршите и саламите. Кучето е най-добрият приятел на човека, а не разпространител на болести и зарази и нещо, от което трябва панически да бягат и да отделят адреналин всеки път, когато видят мини шпиц, защото особено дребните породи кученца, възприемат това като агресия и бързат да се защитят. За доброто на вашите потомци ви го пиша всичко това. Да отглеждаш децата си в стерилна среда или оградени от въображаема ограда, няма как да е в тяхна полза, напротив!

Децата трябва да се учат от малки да не ходят да прегръщат куче, без да са се "запознали" с него, да не го гледат втренчено в очите, да минават спокойно покрай него, да не пищят и тичат... Дори трябва да гледат повече филми за кучета (има толкова много), за да се научат да ги обичат, да разберат че са приятели на човека - така няма да имате проблеми !

Не съм госпожата. Не стерилна, а нормална стреда. Децата няма нужда да бъдат информирани, те са достатъчно информирани. По-скоро се налага да бъдат предпазвани.Човек може да прецени кога става опасно, и без да му давате акъл за това. АКо на вас не ви се налага да минавате през опасни места, или минавате през тях само с колата си, някои хора нямат този избор.

Няма как децата да са информирани, ако някой не ги е информирал. И много често, милите, са не просто неинформирани, а сериозно дезинформирани. А нормалната среда е средата, в която обитаваш от дълго време и на която познаваш особеностите, не пречи и да е стерилна. Дори тя не е безопасна, напротив. Пиша това от позицията на човек отгледан в саксия, на когото му се е наложило в късна възраст да расте по неволя бързо и неприятно, включително и в социално отношение. И до ден днешен се чувствам недоносче.

Правата ви свършват там, където започвате да пречите на другия. За съжаление не ви пука за това. Жената не може да спи, вие и говорите за стерилна среда. Куче, което пречи до такава степен, трябва да се разкара.

Когато стопаните спят, кучетата им по-правило също спят. Госпожата изглежда лъже. А за хората с болни нерви източник на безсъние може да е всичко - климатикът на съседа, лая на кучетата, котешките борби, денонощният уличен трафик, градовете съвсем не са най-тихото място на света.

За да го нападнат и да го убият собствените му кучета, трябва много да го мразят. Иначе, не знам други поводи, куче да иска да убие стопанина си ... Занимавал съм се с обучение на кучета и съм виждал, много различни взаимоотношение на кучета със стопанити им. Но единственото нещо, което кара кучето да мрази стопанина си, това е непрестанният бой. Едни кучета реагират със страхопочитание на боя, но по-агресивните реагират с агресия. Най-вероятно кучетата са пребивани редовно и накрая е дошъл момента да озвереят и глутницата да го нападне. Това става често и между самите хишници : когато най-силният е много агрисивен и тормози всички, тогава глутницата се обединява и го разкъсва.

Няма виновни кучета ! Има виновни стопани ! Кучето е вид оръжие и стопанина му трябва да го третира като такова ! От ранна възраст с подходящо възпитание трябва да изгражда характера му ! Никога не трябва да допуска неподчинение !

Днес на смяна е бесен кучкар!

Вземам си думите назад, върна ми поста по-долу!

Животно ли е? Животно е! И тигъра е животно, нали? Ако някой си пусне тигъра да се разхожда свободно в градинката пред блока, каква ли ще бъде реакцията на хората там????

Тигърът е диво животно, трудно подлежи на дресировка, а кучетата от векове живеят с хората, така че сравнението ти е глупаво.

Не си прав тигрите живеят с монасите заедно без проблем... Е, тоя явно е дресирал кучетата си да убиват! Успял е... :))

Само да попитам аз кучкарите и симпатизантите им дали плащат данък за отглеждането на любимците си? Познавам маса хора, които не са платили и стотинка, а имат по две-три кучета. Не споря, има съвестни стопани, които и ваксинират, и обучават, и данък плащат, но като цяло впечатлението ми е, че цялата работа е оставена на самотек. Само за пример в блока ни има доста кучета и смятам, че собствениците им трябва да плащат повече пари за чистачка от другите живущи, но ако само си отворя устата за това, веднага ще ме разпнат. А мисля, че имам право. Масово големи породи се разхождат не просто без намордник, а и без каишка. На забележките ми се отговаря, че то е кротко. Неконтролираната от никого ситуация с домашните любимци води и до безконтролно увеличаване на популацията на бездомните. Защото "и то е човек", както казват стопаните, и то трябва да олаби с някоя кучка. Затова покрай някои блоково изобщо не може да се минава, а по градинките на Цариградско лежат глутници. Ега ти и европейската столица! И не ми е много ясно какво има да се решава съдбата на тия кучета в случая, а още не са ги застреляли.

Разбира се, че плащаме, не само данък, но и допълнителна стълбищна такса. И понеже живеем в центъра на София и кучето ни е едро - и на треньор на кучета плащахме първите две години. Има доста треньори, вършат много полезна работа, при това на достъпна цена. Ако можеш да си позволиш да гледаш куче, е редно да си позволиш и да го обучиш, най-малкото защото както и за хората, така и за животните съвременната бетонна джунгла не е естествената среда и има своите по-особени правила.

Според ЗУЕС (управление на етажната собственост) стопаните на кучета заплащат общи разходи като за още един член на семейство. Домоуправителят може да провери в общината (ако се е регистрирал като такъв) дали кучетата са регистрирани и им се плаща такса. Кучетата не са виновни, собствениците са отговорни за тях.

Това не са домашни кучета,а кучета убийци,такива кучета не трябва да се позволява да се отглеждат,като домашни! Такива кучета трябва да се забрани дори да се извеждат на разходки,а в София,че и по другите градове тези кучета си се разхождат из парковете без наморници и никой не прави проверки,докато не стане белята накрая... Ама в тая държава,на кого ли му пука...

Притежаването на такова оръжие на четири крака само след получаване на разрешение от МВР, подобно на огнестрелните оръжия!

Знам че не е редно но не ме е жал за такъв индивид. Като ги видя тези комплексари тръгнали с Питбули, Ротвайлери и други такива и тръпки ме побиват. Та тези хора все едно носят оръжие в себе си, е аз мога ли да взема със себе си една барета и да стане като САЩ да се трепем наред. А децата тях какво да правим а?????

Това не може да е стопанин, просто не е възможно собственият ти домашен ЛЮБИМЕЦ да те нападне, с такава агресия, че да те убие.. Това са били озлобени животни, как се е стигнало до там можем само да гадаем, но на този не му е била чиста работата! Не бих се учудил, животните изобщо да не са били негови и да ги е озлобявал за кучешки боеве. В държавата ни не се прилагат закони за животните и всеки прави каквото си иска! Кучета се развъждат и пускат масово по улиците (всеки строеж има поне по едно!). Властите не селдят за елементарни права на животните и задължиения на собствениците. Като тръгнете на междуградско пътуване, пътищата са осеяни с трупове..., самият аз съм имал нещастието до сега да блъсна две котки и две кучета, защото са навсякъде, по магистрали, по републиканската мрежа и по кварталните улици. За това, че се размножават и стопанисват безконтролно е виновен единствено "човекът" и в часност държавата, която трябва да контролира несъвестните "собственици". Едно животно (независимо от порода и вид) трябва да се отглежда с внимание, любов и много търпение - тогава то се нарича домашен любимец и няма как да се обърне срещу този, който обича и полага грижа за него, това го разбират самите животни, а и всеки човек с поне две мозъчни клетки!

annybody

Въпросният примат отглежда такива породи за кучешки боеве, и това си е бизнес - няма нищо общо със стопаните на любимци. Приматът преднамерено ги насъсква и дресира в агресия - такива кучета са по-вървежни ( ) и залозите на тях са по-високи. Жалко, че не чуваме по-често за разкъсването на такива "стопани".

А, дано след този случай им дойде ума на имащите такива кучета. Да не ми ги разхождат в парка все едно булонка. Да са по отговорни към тях.

Да се забрани отглеждане над определена бройка кучета за опредлени породи. Пекинези ако искаш 30 дръж, но питбули не повече от 3 примерно.

И политиците си отглеждат цигански електорат. А дано!

Прав си. Те и мутри за подставени лица си отглеждат. Дано...

Много хора забравят, че отглеждането на каквито и да било животни е отговорност. Към тях, към личната безопасност, към безопасността на други хора и тн.

И държавата ли забравила?! Или сме забравили какво е това държава?!

Забравя се нещо, което си го знаел. То масата е безотговорна към собствените си деца, а за останалото изобщо да не говорим!

За тези, които забравят, би трябвало да има държава! Овластени оторизирани органи.

Мим, нямаме държава много отдавна, сигурно от Второто Българско царство насам, все сме нечии васали. И не случайно сме васали, защото държавата - това са хората, държавата е организирана общност на някаква територия. А каква общност сме ние? Всяка коза - на свой крак, всеки си гледа неговия интерес и нехае за общия и не може да осъзнае, че собствния интерес няма как да е нещо друго освен част от общия ... "Ако на всички им е добре и на мен ще ми е добре", това е истината!

Досега не съм чул за случай нахапан от голден ретривър . Забранете за отглеждане бойните породи кучета , за да няма повече такива случаи !!!

Няма бойни породи кучета, но има по-агресивни такива. Забраната е глупост, но трябва да има процедура за удостоверяване на компетентни стопани. Иначе по вашата логика дайте да забраним автомобили с повече от 150 конски сили, защото са опасни в ръцете на лоши шофьори.

Явно нищо не знаеш за псетата....

... В България няма статистика, но в САЩ, където задължително се води реална такава, пострадалите от лабрадори и ретривъри, са най-чести, защото хората се подвеждат към теоретичното описание на породата. А забравят, че кучетата, независимо от породата, са ИНСТИНКТИВНИ биологични твари и е необходимо възпитание и съответно добро отношение към тях, за да показват качествата си, а не инстинктите си за самосъхранение и оцеляване. В джунглата на хората дивото оцелява, питомното страда.

и другите сте прави! Отговорът е в това, че не всички кучета са подходящи за домашни любимци, или за хора, които не им е това работата! Тези породи кучета са или за МВР е кпециалните отряди, или за граничарите, или пък за охрана на стада от диви животни, но не по улиците на градовете, а високо в планината!

Не са по-различни от другите кучета и даже имат относително по-висок праг на дразнимост, но са им много здрави челюстите и имат особеност, че като захапят - не пускат. Но да нападнат собственика си, ми се струва невероятно, направо абсурдно. Да го разследват този, дали не ги е отглеждал не за охрана, ами за кучешки боеве, че такива изроди са се навъдили ...

Вероятно е точно това. Точно както и захапката, питбуловете имат изключително вискоа вярност към собственика и дома си. За да нападнат собственик вероятно са били изключително жестоко малтретирани. Възможоно е и друго - изобщо да не са негови, а откраднати и държани точно за да ги пускат на кучешки боеве. За изродите си абсолютно прав.

Тези кучета трябва да са разрешени за отглеждане, само и единствено ако държавата работи и следи изкъсо спазването на правилата от кучкарите. Което означава че в нашия случай бойните породи трябва да са абсолютно забранени.

Породите за това са породи - селектирани са с определна цел. Питбулът определено не е плюшен домашен любимец, но и няма да нападне, особено стопанина си, ако не е преживял нещо много лошо. Виж може да нападне, защитавайки си стопанина, ако той е бил човек де.

Че е нападнал стопанина си. А и енергични кучета са това, искат си доста грижа, с каква ли цел е отглеждал цяла глутница и как ли ги е стопанисвал, че да го разкъсат?!! Преди време питбулът на някакъв полицай разкъса нашето куче. И нашите се опитаха да го съдят, онзи си уби кучето, за да не се разсмърдява повече работата, оказа се, че го държал гладно в мазето и гледал и други за спаринг в кучешки боеве. Има нечовеци, ей! Не много по-късно и ние се сдобихме по стечение на обстоятелствата с питбул. Какво да ви кажа - гальовно животно, маса котки изгледа, което мен лично винаги ме изумява, намира малки котета, носи си ги у дома и ги пази. Но си иска грижите - обучение за послушание, 50 км. на ден пробег поне, за да не проявява прекалено "трудолюбие" у дома и т.н и т.н. Но не смеем да я пускаме без повод, заради захапката, кучешка му работа - към котките е много толерантна, особено нейните осиновени "деца" я дерат, бъркат й в очите и ги търпи, а към някои кучета - напротив!

Кучето не напада никога стопанина си. Има нещо друго, но явно не е за умствения багаж на журналистите.

нападат си те , но много рядко. но ще става все по-често, защото днес, за разлика от преди, такова куче не се убива и има не малък шанс да остави деца, и те със съмнително качество на субординацията като самото него.

Шопът стои пред клетката на жирафа и казва "те такова животно нема". Човека го изяли кучетат му, а ти - това никога не се случвало.

Какво значи "кучетата МУ". Аз ако ти открадна телефона, това значи ли, че този телефон е мой? Или ако осиновявам деца с цел секссуална експлоатация и просия, това значи ли, че това са мои деца? Собственик означава - човек, който регулярно се грижи за здравето на своит елюбимци, обезпаразитява ги, храни ги, възпитава ги, разхожда ги и носи отговорност за тях. Не вярвам този да е бил такъв, а още повече ако изобщо е бил собственик, да е бил добросъвестен такъв, освен ако някое от кучетата му не се е разболяло от бяс. Но доколкото зная, в момента в България няма бяс или огнищата са силно ограничени, така че ...

Добри новини. Нека кучкаря от София да оживее засега а догодина кучито му да нахапе родата му. Нека всички опасни породи кучета изядат само собствениците си и България ще стане по-добро място

От години не съм чел по-радваща новина!

В някой бели държави са забранени тази порода кучета.А тука колко много жертви имаме и от бедомни кучета.А професора който дойде от САЩ,цял живот е живял там,а у нас кучета го изядоха и този известен професор тук си намери смърта,все едно крокодили са го изяли,джунгла сме станали.Никакви нормални закони,ама рабфак толкова си може

Понеже един Сизър Милан да вземем, основно питбули и стафове си отглежда. Работни кучета са това. Става лошо, когато се отглеждат от престъпници или имбецили и им възлагат криминална работа или ги държат вързани и ги хранят веднъж седмично с "леб", понеже "оно му стига"! Лошо е и когато попаднат в ръцете на тийнеджъри - хормонални недоносчета, които под влияние на комплексите си и заради хормонално опиянение, също ги използват за простотии, колкото да почернят нечий живот!

По добре него,отколкото някое дете!!!

Я помисли пак? Какво ще кажеш за цигане?

Да се забранят всички тези породи. Незнам колко хора трябва да измрат за да го реши някой. Който има такова куче да си го гледа, но да не се позволява разпространението на тези породи. Ясно е, че собствениците на такива кучета сега ще ревнат срещу мнението ми, но и те трябва да разберат че са под опасност докато отглеждат тези породи.

дано някога и ти разбереш, че си под опасност, ако наистина расъздаваш така двуизмерно.

една ракия си сипвам по повода

А само преди седмица един шушляк с татуировки от Пловдив рева по медиите защо били заплашили отвързания му питбул с пистолет...

Отвсякъде погледнато, това е една нелоша новина. Защото тези кучета можеха да убият някой друг. А и случката ще действа възпитателно на други такива.

Кой каквото си направи сам,никой не може да му го направи.

ти затова ли избра герб

Геле

Рамзи Болтън?...

да е за урок на тиквениците, дето отглеждат такива изроди... колкото и да е приятел на човека, кучето е звяр, колко случаи има когато човекът е починал от естествена съмрт, не е открит веднага и псето му или котката са си похапвали от него или нея

Сигурно нещо ги е дразнел затова са го нападнали

BajMihal

Не ги е дразнил. Но не ги е и възпитал, което е очевадно от случката. Моето куче НИКОГА няма да ме нападне. За протокола имам кангал, който се смята за "опасна" порода.

че то има случаи и на людоедство, при форсмажорни обстоятелства и хората ядат трупове, някои - включително и тези на собствените си деца!

"Не е ясно от какво са били провокирани те, за да нападнат стопанина си." Ами най-вероятно са били провокирани от въпросния стопанин

ЗАКОНОВА ЗАБРАНА ЗА ПРИТЕЖАВАНЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНИ (ОПАСНИ) ПОРОДИ КУЧЕТА!!!!!!!!!!

Няма опасна порода има смотан стопанин, който не знае как се отглежда куче. Има и още по-смотани, дето отглеждат кучета за бой.

Има и такива които защитават горните две

Това Генно инженерство е опасно и е мъчение за живорните. Да се забранят всички плъхо подобни породи.

И двете породи са за комплексари. Питбул териер е като всеки друг териер - ловджийско куче. Ако не си ловец и не гърмиш по мечки, то не ти е нужно такова куче. Като му погледнеш празния поглед и ти става ясно какъв идиот е стопанина. Американското були е още по-зле. Отвратителен мелез наречен "порода". Който каквото търси това и намира. Все пак двете породи са за предпочитане пред ротвайлер, който е с по-тежка захапка и при определени условия е в пъти по-агресивен. Парадоксално, но немската овчарка е най-разпространеното куче, използва се за какви ли не цели, а е породата с най-тежка захапка.