Край на бумащината, ако се местите в Европа

Гражданите на ЕС вече няма да имат нужда от легализация на документите си за работа и обучение. Идва краят на бумащината, ако се местите в Европа.

Обратно в новината

Коментари - Край на бумащината, ако се местите в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не щем да се местим в това бунище смрадливо, както им се ще на някои, ЕС е кочина, която скоро ще се разпадне, ами да се вземем в ръце и да почистваме дома си, защото по-добро за нас няма, ни на изток, ни на запад.

Както винаги, държавата се опитва да фалира бизнесите с преводи и легализация. Никой не кара хората да обикалят. Има фирми, които ги извършват. Същите тези фирми за преводи и легализация, които държавата накара да си закупят лицензи по исо за преводи за по з000 лева и след 6 месеца ги отложиха, решили ,че няма смисъл. Сега следващия пирон е забит. Скоро и езиковото обучение ще стане само формалност. Имаш документ за взето ниво А2 Английски език, еми няма смисъл да му се прави интервю, направо го взимат на работа, нали документа го доказва.

Не ми говори за тия фирми дето шляпат името на преводач, който дори не е видял документа... А и повечето преводачи бланкови документи като свидетелства за съдимост, раждания и т.н. не виждат, щото в повечето случаи собственика на агенцийката си ги попълва от стари преводи. Тъй че само прихода на агенцийката ще спадне... и на Консулски разбира се от тая работа. Останалото си остава същото...

От няколко години България се присъедини към т.н. Виенска конвенция, позволяваща издаването на многоезични лични документи. Но ако си мислите, че България признава тези документи от чужбина без превод се лъжете - общинските служители не знаели езици /!/ и не можели да разгадаят съдържанието на документите /!/. В същото време десетки хиляди, владеещи свободно чужди езици млади хора с висше образование стоят без работа.

ЕС замени стария Соц.-лагер. Внушението е , че няма разлика. А разликата е като в примера, който ще дам по-долу. За 45 години "народна" власт успяхме да построим 1 мост над Дунав. В Европа, към която се стремим, във всеки един град на Дунава има поне 10 моста, които са построени преди "моста на Дружбата". Колкото и да говорим за интернационализма, ние на практика бяхме спирани да разберем малко повече за съседите си. Сега - ходи където щеш

Поредната порция прах в очите на публиката. За да не гледаме какво става у нас. Вместо да направим живота в България по-хубав, с лекота да се преселваме в чужбина.

Не сте прав! Става въпрос и за лесно наемане на европейци от други държави в България. Кой къде ще работи си е негова работа , а не Ваша. В България има отрасли с нужда от хора и лесното наемане на работници от европа ще улесни бизнеса.

и ученици, а тук по-долу са написали едно заглавие "Не ядете тези 5 храни" с поне две грешки - не яЖТе... и ПЕТ, никога с цифра 5 в заглавие!!! Това и един кандидат-студент по журналистика го знае! Тръгнали Европа да оправят тези чиновнически илитерати наши! Пази, Боже, сляпо да прогледа и, пази, Боже, слабо от победа!

Европа е в Шенген Белгария е извън Шенген. Като придатък на ЕС си втора ръка и имаш само задължения и право да изпълняваш задължитилно всички директиви.

Европа е континент, не интернационално сдружение!

Ще изпълняваш в казармата. Ти не си дорасъл за свобода! Лигльо!

Извинявам се.

Поредната фантасмагория защото явно си нямат попнятие от работата на българските общини, нямат си понятие от бая български ''дипломи '' дето сега трябва и на общините да се цака за да ги вкарат защото ги няма из масивите на учебните заведеня..И да ви изясня нещо от запада че работодателите гледат какво и каквършиш основно а тапията е една прибавка..

Зависи от работодателя, опитай да постъпиш като лекар в болница, преподавател в университет, в банка, голяма компания,..., проверката е по-яка от тази на социалистическите кадесета.

Аз съм си в Европа и без да се местя.На "местещите се" - честито и специален поздрав с песента на Alice Cooper "Welcome in my nightmare"

Така е, Големия Брат вижда всичко! Няма нужда от документи, защото автентичните европейски граждани ще бъдат нонстоп следени и подслушвани. И наводнявани с ислямисти-джихадисти, които идват СЪВСЕМ БЕЗ ДОКУМЕНТИ за самоличност, нито пък ги има в някаква си европейска база данни. Честито!

Те "бежанците" нямаха нужда от никакви документи, а си пътуват където им е кеф и почват работа, като лекари! Лекувай се в ЕС!

Идва края на бумащината а???? АМИ...ТО ИДВА КРАЯ НА ЕВРОПА ОЛИГОФРЕНИ ТАКИВА

Дира ,ади събудете се и поднесете една новина на време !

ОБЛЕКЧЕНИЯ ЩЕ ИЗМИСЛИТЕ,ЗА ДА ОПРАЗНИТЕ ДЪРЖАВАТА ОТКЪМ ХОРА?! И НА ТЕХНИТЕ МЕСТА ДА ЗАСЕЛИТЕ "БЕЖАНЦИТЕ",ЗА КОИТО СЪЩО ПРЕДВИДИХТЕ ОБЛЕКЧЕНИЯ?!Е,НЯМА ДА СТАНЕ ТАЯ!!!ДАНО САМО ЦИГАНИТЕ ДА ВИ ДОЙДАТ В ЕВРОПА!!!

Какво пак сте недоволни? Еййййййй аман от мрънкялници!

Дано в общинските администрации да има достатъчно знаещи чужди езици, че иначе ще се разкаже играта на българите, които ще трябва да ползват тези услуги

Сп оред статистиката, всеки работещ изхранва поне 6-7 чиновнички, 1-2 пенсионери и 2-3 клошари! Поне ни запознайте с някой от тях да знаем барем кого хрантутим. Може да се окаже свестен и по-нещастен и от нас.

Вие лично никого не хрантутите, спокойно.

просто пренасочват бюрокращината към общините.

ВИЕ,семайтапите

не си "вдянал" за какво иде реч. Не знам колко са дипломите ти и какво работиш в Европа, но "явно" си гастарбайтер...:)))

да не се изсилваме, сега сме малка слабо развира държава с края на Европа, но все пак Европа, слава богу

Предвид манталитета ни, доказван "ката ден" това ще рай за всякакви фалшификати "Мейд ин Бългериа" :))) Помислете само за дипломите !!! Нека това добре да бъде обмислено. Най-лесно е да се правим на демократи, брюкселските тъпи дебелаци да си получават заплартите !!

Прави сте. Можех да го напиша и така: Това е добре, дори отлично, рай за родните фалшификатори и тези които ги мързи да учат, но мноооого искат високи заплати в Европа :))))

не си работил в европа . там за разлика от България ти плащат на база на работата ти а не според това кого познаваш . въобще не е проблем да те уволнят на другият ден дори и ако си с 4 български дипломи

Не сте разбрали - документите пак ще се проверяват за автентичност, но това задължение се прехвърля на адмнистрацията и ще става по служебен път. В България философията на администрацията, а и на цялото управление, е "който има зор, да се оправя сам". В Европа е точно обратното - администрацията служи на гражданите. Това в крайна сметка е и нейната роля.

да де, да. Пак толкова бумашина. За чий "чеп" тогава ни е таи "добра" новина ??

Но кога "нашите" хора по българските агенции ще научат някакъв друг европейски език?

Толкова подвеждащо и объркано е написаното всичко, само като за dir.bg. Четейки заглавието си мислиш, че вече няма да е необходимо да превеждаш и да легализираш пр. дипломата си. Започваш да четеш статията и нищо подобно, там пише, че някакви документи, по принцип издавани от съда и легализирани от МВнР, вече ще се издават от общините !, които пък нямали подготвени кадри, но ще изземат част от функциите и ще разполагат с информацията на две висшестоящи институции и въобще, четем някаква боза с привкус на полицейщина. Та това, което разбрах е, че ще развяват информацията за българските граждани като прани гащи и всеки ще има абдал достъп да нея.

а кога ще сложите край на цензурата си бе хаймани на социални помощи?

Е, не сме ли у Европа, та да се местиме в нея?! България е една от най-старите европейски държави, засрамете се! Поне обща култура покажете, ако не друго?! Когато в царска България е имало закони, социална система, касти и писменост - онези, на които сега викате ''европейци'', са се катерили увити с кожи по дърветата. Че и римляните са преминали първо през нас, после са отишли на север, да свличат ''европейците'' от дърветата, да ги вадят от пещерите и да им строят пътища ; ) Що се отнася до електронните документи, ще изгорят много фалшиви дипломи, защото са с дублирани номера. По-успешните фалшификати може и да минат. Аз да питам, за мигрантите тази система важи ли - или те ще продължат да се местят на стада, където ''пасищата'' са по-зелени?! : )

Обща култура от "журналистите" на Дир????Няма начин.То не е неграмотност,грешно изписани наименования на градове,вестници и прочие.Сега и "ако се местите в Европа" към българските читатели.Абсолютно всеки ден във всяка тяхна статия има по нещо грешно и неграмотно изписано.

искате от анадолска агенция да знае добре български ли

е ми то географията също се развива и континентите се промениха доста в последните години на демокрация; ние само сме си мислели че сме в европа ,но последните изследвания от учени са показали че не сме били прави, и дирника се съобразява с новите политически коректни географски карти

цтига трихте квот не вои отърва оти я па че ви го кажем: начи не знаете че България не е у европа нормално за анадолска агенция

Нормално е, ЕУ без Великобритания ще върви към федерализация. Няма друг начин да има баланс в световния ред. Русия е бедна и корумпирана страна, може да бъде коректив, но не и опонент на Америка.

Дебелогъзите чиновници в ЕП го обезкостяват.

Можете да прибавите още 5млн. нашественици.

Това го разбирам като покана да напусна България по лесен начин !!! Като СИРИЙЦИТЕ ЛИ ???

проблема е малко по на изток. Нашите вузове правят бая голяма пачка при продаването на изпити. Та бай Ердоган отказа да признава нашите дипломи.

студентите учат тука бе!!!

именно, и щото му е известно как си земат изпитите отказа да им признава дипломите. Ще видиме Атина още колко време ще устиска на мурафетите на нашите доценти

тоз задръстен народ кога ша разбере че европата стига наи-много до източните граници на италия, австрия и германия!? а може и до там вече да не достига! щото така ме е ядосала таз европа, че ша я пратя извън континента, в атланидата! или ша я дам на извънземните! така да си знае!

Като идея е чудесно, но докато се осъществи ... докато ги обучат в съветите ще минат не по-малко от 2-3 години.

Да си българин и да заминеш в чужбина, това не е емиграция, това е евакуация.

турчина канадийн дали ми крие коментарите, без да отговори не ми пука! ще ви съди Аллах ауакбар!

на цициалистите не са им удобни мненията ми. защо така? кое право на ердоган нарушават? а кое Мое право бива спирано?

другаерю насименто, за разрастването на европейската ви чикиджийница на бай хой се грижи бившия председател на алпе адрия- другаря министър председател на бавария!

ДРОГАРЕ, НЕ НИ ТРЯБВА УЛЕСНЕНИЯ ЗА ЕВРОПА ,А ЗА ЧУКОТКА! ЗА КАКВО НИ СА ,КОГАТО СИ ИМАМЕ СТРАНА СОВЕТОВ!ДА ЗДРАСТВУЕТ ФАТМАК РАДЕВ,КОМИСАР КУРНЕЛА И НАРКОМ СИДЕРОВ!

без език кой ще ми даде работа и за чии? Станете наивни и търсете работа без да говорите тяхният език И като не намерите работа /100%е/ се върнете да линчувате!

Почни от твоя първо.

Нали не ни гоните или? Това е интиресно: "Нямаме потребност от познаване на езици",, А значе ше сме като циганите в България, ония да учат български че да ги управим!

това е чудесно, че ни искат апостил, защото ганьо лъже

другарю насименто, ти не си виновен за родителите си, но защо ни пращаш на майната си, след като ти си си намерил пристан тук? аз не одобрявам вашето дойче -кумуне- веле, което насажда ционизъм на сила, нито одобрявам ксенофобията, която разнасяте чрез фашистките си медии на евреи - доносници на пилат понтийски и другите фарисеи, които продадоха всичко свято за трийсе сребърника!

не казвам, че в пусанията" на евреите по медиите не трябва да има "провокация", но ти си далеч от това мислене! евреите, преди да управлявате света си обършете гъза насран!

Аз така и не разбирам, защо 2016 година са нужни хартиени документи в уж единна Европа? Нали има компютри, нали има мрежи. Нали на всеки телефон вече има интернет. Кво пречи сичко да се свърже в едно, и компютър в Германия (примерно), да може да издаде свидетелство за съдимост от България или обратно. Защо по стъклото на колата трябва да има куп лепенки + куп хартия още си нося, нали навсякъде набодоха камери дет постоянно проверяват номерата на колите?