Документи показвали, че Делян Добрев не е плащал за ”Белене”

Документите показват, че след спирането на проекта АЕЦ "Белене" по времето на министър Добрев не са извършвани никакви плащания по отношение на "Уорли Парсънс".

Обратно в новината

Коментари - Документи показвали, че Делян Добрев не е плащал за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От утре казвам на счетоводителите ни, че няма значение дали са издали фактури към нас, ние няма да ги плащаме, защото и държавата така прави и неплащането е законно?!?!?!?! Това излиза от тия бръщолевения на министри и политици!

Има си хас добрев да е ''плащал''???Та кой ма булцо плаща резилите които прави от собствения си джоб//Делянчо само се е разплащал ама с чужди пари но комисионната си е била негова...

Задкулисието /сарай,библиотекарски институти и други червени центрове/ се задвижиха предизборно,като пак изкараха прокурорската бухалка,ама ако досега много хора ако са мислили дали да гласуват за Цачева,сега със сигурност ще го направят.Напук на задкулисието,провокациите,компроматите,използване на "независими"държавни служби за репресии и възникване на напрежения предизборно.

КЪДЕ СА ПАРИТЕ - КОЙ ГИ ОТКРАДНА ................. ПАК?

Предизборна акция на ГЕРБ.Прокуратурата толкова ли е повърхностна,че не е забелязала документите оневиняващи го или Вие сдадохте власта на Орешарски само с уличаващи министрите ви документи ?Костинбротските ходове отново излизат,да се "докаже" колко безпочвени и хаотични обвинения отправя опозицията и пречи на работата на Борисов.Нещата в България,господа управляващи са много зле и това го знаете.Триковете ще помогнат на Цецка,но тя с какво ще помогне на държавата? Вече излъчихте президент, от който както се видя не става и чеп за бъчва.Пак ли ?...

Пак, пак! Ако Ви харесва! Ако, не ползвайте правото си да си намирате работа в друга страна на ЕС, докато не е паднал савака! Май, скоро ще ни лишат от такова право, както върви и с управниците, които ни избират!

Добрев е "обвинен в бездействие", защото не платил нито стотинка на Уоли парсънс! Смешки!

Айде сега и Стойнев на верижката на прокуратурата;) А от депутатите в ТВ студията очаквам най-накрая да си спретнат един хубав бой по аферата "Белене";) - тъй де, като ще плащаме милиарди заради нечия некадърност и алчност, поне едно хубаво зрелище ни се полага! То се е видяло, че друго, освен зрелища, няма да дочакаме!

как след аферата"КОСТИНБРОД І" прокуратурата во главе зам.главния прокурор направи един цирк във пресконференцията си където се размахваха едни бюлетини и подреждаха и където не можаха да отговорят смислено на журналистическите въпроси.И какво излезе от"държавния преврат" прокламиран от Местан .Едно голямо нищо.От тогава и слепите разбраха,че сегашната прокуратура е напълно зависима и поръчкова.Във колко случай до сега се издънихи и колко обвинения минаха в съда.Те това е и сега.Предизборно,много по-рано навлиза в действие"КОСТИНБРОД ІІ".Прокуратурата вместо да защитава държавността,създава преднамерени напрежения предизборно,пречат за нормалното функциониране на държавата в изборно време.Цацаратурата следва да носи отговорност за действията си през последните години за ялата си дейност.

Започва се по нареждане на ръководството на ГЕРБ, разправа с БСП, чрез съдебната система! Но за мимикрия на същността на действията, се започва с обвинение на кадър от ГЕРБ Целта обаче, е пълно дискредитиране на БСП, до загубване на смисъл да има ляво политическо пространство в една колония от тип 21 век, каквато е България! Дали е нео, или стар тип колония е безумие в такава, да има социал-демокрация. Няма в света такава колония! Местните лица участващи в Колониалната администрация са местни богаташи, слуги на колонизаторите, естествено с десни политически възгледи, мразещи останалите си сънародници и разглеждащи ги като нещо противно, но нужно на задграничните гсподари за да работи. Та, това дело е прелюдия към същинските дела, чрез които ГЕРБ-аджийската прокуратурата се готви за да обезглави БСП, осъждайки с тежки присъди настоящи и бивши лидери на БСП, като същевременно се натрапи мнението, че проекта АЕЦ Белене, са ненужни руини и скраб, за който ще се загубят милиарди, но, замяна на това ще докажем нашата евро-атлантическа ориентация, особено към САЩ, независимо от икономически изгодният проект, които бе АЕЦ Белене, доказано от поръчан анализ на английски доказани експерти! Навярно в бъдеще този български принос за безсмислена политическо налагане над икономиката в една държава, ще се изучава в световните университети, като една от най-големите глупости сътворени от "политици", противоречаща на принципа, че политиката обслужва и помага на икономиката.

Тази БСП сама ще си отиде - електората се топи с 40 000 на година. Последните избори за парламента бяха показателни - скоро ще се изравнят с ДПС - но все тая и двете всъщност са ДС.

Какво от това, че си отива БСП и диктатурата на електоралната партия от интересчии ГЕРБ добива все по-всеобхватна власт! Не ти ли прави впечатление, че ежегодно при Управлението на ГЕРБ България увеличава изоставането си от всички страни на ЕС, без никакви шансове за обръщане на тренда! Предпоследната икономика в ЕС Румъния вече ни изпревари с най-малко 250% в развитието си, а стартирахме в ЕС с равни показатели! Велика сила е Пропагандата! Може да скрие всекакви факти и да ни убеди, че черното е бяло!

Цялото кралско войнство на ГЕРБ се втурна да оневинява Добрев!Той е подписал спирането на проекта "Белене" - това е факт!Но всеки знае,че със спирането на един проект трябва да се прекратят договорите съпътстващи този проект,а той не го е направил!Защо ли?Защото е нямал опит или по други причини?Нали специалистите на ГЕРБ са единствените подготвени хора,които могат да управляват държавата?

Добрев е виновен, овчо е невинен !!!

Във всеки случай Овчаров е работел за реализирането на проект, докато е бил Министър и е постигнал отлична цена за такъв проект! Но, ГЕРБ, като спряха проекта по-политически причини, не се подготвиха за това, а действат и до сега урболишкии се крият зат пещерен антикомунизъм и русофобия, без да спазват правилата на икономиката. Сега ще се опитат със сила, зависима прокуратура и морална подкрепа от САЩ, да ликвидират дразнещата ги БСП! Успехът им е съгласуван, май и е предизвестен!

Е, нормални българи как ви се струва ама честно ...Добрев според вас виновен ли е или всичко това кьор фишек и в интерес на кога..?!

Абе направо си е ''малкото слънце'' според сателитите на герберасите,,Тоя е виновен защото и понятие си нямаше от това където го поставиха но за сметка на това добре е обслужвал тия дето го поставиха да се перчи като пале тогаз а сега се чуди от къде му е дошло

Как трябва да се подходи, за да се реши това престъпление на века. Най напред трябва да се махне презумпцията за невиновност на всички политици, които имат участие в това дело. И така започваме на чисто - НЯМА НЕВИННИ. Всички са виновни и трябва да доказват своята невиност, както ще прави сега Добрев. Той е кротко момче и е много удобно за бушон. Казах политици, защото въпроса е политически. Ще спомена само един почти сакрален пример. ТКЗС трябваше да бъдат разрушени, не защото са нещо лошо, а защото са направени от комунистите. Сега селото и селското ни стопанство са върнати във феодалният строй. Пример Цонко Чоков. Селото загива, а там са корените на България. Повтарям - НЯМА НЕВИННИ.

А в статията за циганите коментари не допускат. Интересно.... Цеци крадецо май плаща не само на тролове

Това буквално е Костинброд 2: 1. Става по предизборно време и целта е да се опраска даден човек за да се създаде компромат и да се въздейства на избирателите. 2. Обвинението отново е едно и също - не изпълнени служебни задължения - тогава на главния секретар на МС. Видя се, че такова скалъпено обвинение нищо не върши - освен да промени изборния резултат и после кой - Орешарски. И сега така ще стане, жалкото е, че няма кой да търси сметка на тази о-прасешка прокуратура.

Ти се радвай, че прокуратурата е на разположение на ББ, та са скалъпили този фарс с откраднати няколко милиона, а не го питат да отговори, що приказваше че Русия няма да ни осъди ако спрем поркета, па стана точно обратното. Щото т'ва е непросото безтопанственост, т'ва са злоумишлени действия срещу собствената си държава.

Изобщо нищо не ме радва - никой нормален човек неможе да се радва на това. Виждам приликите с Костинброд, разбирам, че много пари са откраднати и не казвам, че са само от една партия. Хидроинженера като взе 1 млн. хонорар, какво стана ?

индийски игрален филм

от Асково е главното геройче

Както винаги "независимата" Съдебна власт се намесва в предизборната кампания. Съдебната власт е зависима от ДС и БСП и ДПС. Всички съдии и прокурори са деца на съдии и прокурори по наследство с "конкурс". Дори английските лордове имат по-малко права от тях като наследство. Вместо да хванат виновните Р.Овч. Петър Димитров, Първанов и Корнелия Нинова те ловят вещици в интерес на БСП и ДПС. Добрев е млад и доказал се в нормалните страни и учил на "Запад" и понеже е почтен и не влиза в схемите им за това ДС и Съдебната ситена т.е. БКП се намесват. Е как да се върнат младите?! Трябва пълна лустрация и в Съдебната система - човек от сега действащите да не остане и не завърши право в школата в Симеоново в Благоевградския, Великотърновския и Бургаския университет , а само от Софийския ако искаме да има промяна, почтеност и способност на системата....

Истинските виновници сега потриват ръце, но този предизборен кьорфишек няма да мине!

И аз искам така, обещавам, даже и 60% от кинтите ще ги харижа на когото трябва, Явно знаеш на кого. Пиши ме и мен за бушонче, моля!

И позволяваме на тези хора да ни утравляват!!!! Е наближават избори, мислете с главит си хорааааа

Много умело правителството се опита да измести фокуса от това,за което е поискан имунитета на Добрев. Въпросът не е в тиражираните фактури, а в това - защо не е прекратил договора с архитект - инженера. Защото, когато няма договор - няма задължение за издаването на фактури!няма фактури - няма плащане! В случая е без значение кой е платил!

Много добре го казаха - договор не се прекратява ей така - особенно когато е за 4 млн. на месец. Кой е подписал този договор ? Като така лесно се прекратяват договори защо нито една концесия не е прекратена ?

Видяхме как от счетоводител Теменужка стана спец по енергетиката!Сега става и адвокат!Талантлива девойка!

Колкото и да ви се иска - няма да можете да "оневините" това продажно мекере! Точно той прекрати договора за Белене, поради което ще плащаме всички българи 3 милиарда, досега! И го направи за да "защити" американските интереси т.е. изпълни заповедта на шефа от посолството! Заедно с придворните им пудели от деформирания блок (РБ)!

Свикнали сте по комунистически да прикривате един с други ! Нямате срам , народа на Референдума се изказа в полза на строителството на АЕЦ вие не го послушахте и го спряхте , но продължихте да крадете пари , нормално за Гербереудните изроди сега търсят Вакарелския спирач !

Я ааа масончетата започват да се самоизяждат. По големия масон изяжда по малкия масон

От 26г.в България работата на съда е да онивенява престъпници ,за да си харчат спокойно откраднатото.Държавата я няма.Навсякъде са назначени "калинките"на "управляващите"и свестните хора или емигрират или се примеряват.А сега тази показна акция ще е до изборите.Ердоган ще ни прилапа ,просто няма кой да му се опре.Всички са до главата в ла.на.

Я да видим сега колко Матросовци ще се пръкнат, за да запушат пробойната с парцали ?

Сега се започва правенето на доку- менти-ментета в полза на този несре- тник.

Срамувам се от факта, че хора като г-жа Петкова са ми били колеги. Тя е срам за гилдията на ревизорите.

Имате право да се срамувате.Ами то само като погледнете външния й вид и ще разберете що за човек е.

Щом решения на Правителство и Парламент нямат сила и един министър може да ги прескочи еднолично, то държава няма.

Абе, Дир-ници, вие адвокати на Добрев ли сте?

Не бе, те са част от ГЕРБ, както едно време Работническо дело, ти какво очакваш, нали са на гербаджийска ясла...

Видяха му се гащите и на тоя надут келеш

Няма министър, който да е направил нещо, без то да му е разпоредено от ББ.

Лъжеееееееееее.....

Цацаров, кога Първанов и Овчаров ще бъдат обвинени за гьола Белене?

Cега когато документи оневиняват добрев,следващата песен на гeрб коя е.

Mного интересен въпрос.

след като вървим към забрана на ДВГ и централите на въглища, то единствената алтернатива са АЕЦ- овете. Защо не достроим тази централа, която е по напреднал етап на строеж ?? Имаше референдум, ако някой си спомня, и хората казаха твърдо - ДА на изграждането на нови АЕЦ.

Русия повече не гарантира на Европа газови доставки през близките есен-зима, ако Украйна не изкупи и не зареди подземните хранилища за газ за обезпечаване на тези доставки в необходимия обем на горивото за сумата от 5$ млрд. Ако Европа започне да замръзва нека всички претенции бъдат отправени към нейните приятели в Киев.

В България всички са невинни,верваите ми!!

Дори и след доказване на противното

Чуеш ли за документи,значи работата е нагласена.Кой издава този документ?Н нито аз,нито Вие драги коментатори.Повръща ми се от документи.

Министър Добрев -един от гениалните министри на ГЕРБ. Дошло момчето от нищото, за един ден изяснил всички далавери и след 2 дни изпълнил задачата за която го избрали и изпратили- да спре АЕЦ " Белене". Е може да е сгрешил някъде, но поръчката е изпълнена. Кой ли е платил, на кого и колко?

Погледнете само за какво е сключен тоя договор. Говори се за някакво проектиране, лицензиране и още не знам какви си глупости. Да не говоря за експертизи за влияние върху околното среда. Ами че всички тия неща си ги имаше при започване на строителството. Защо трябва да се правят още веднаж? А не трябва ли да се прави проверка и за целесъобразност, не само за законност? Ей, тия милиони ги нямат за нищо. А после говорим, че нямало пари за коледни добавки. А Ципрас за да даде традиционите коледни добавки на гърците, сключи заем.

Нека не заблуждаваме публиката! Не е важно кога точно са извършени самите плащания/преводи на сумите. ВАЖНО Е КОГА СА ФАКТУРИРАНИ ТЕЗИ СУМИ, КОЙ Е ПРИЕЛ ФАКТУРИТЕ И ДАЛИ ГИ Е ОСПОРИЛ ИЛИ ГИ Е ПРИЗНАЛ И ОСЧЕТОВОДИЛ. Плащанията са второстепенна работа и следващият ръководител/счетоводител няма как да не ги плати, защото следва съдебно искане и т.н. Ако Правителството не плати на Росатом в тази година, а следващото Правителство плати, то това означава ли, че "Виновно" за извършените плащания е новото/следващото Правителство? Естествено не означава! Виновен е този който е приел разчетните документи и по този начин ги е узаконил!

Митко, пийни една ракия по-добре. Няма връзка между твърдението ти и доказателството му. Вижда се само напъни да оправдаеш човека. Няма нужда, най-вероятно е театрална постановка за пред избори.

Ей тия мушмороци ще ме потрошат от смях ... да не вземат да проверят и тая рошавата какви ги е вършила в името на ВОЖДА

Като дойде БСП то на власт отново ше има гробари пред съда.

А ти къде беше снайпер в Кабул ли? или в някоя от предишните мисии

ГЕРБЕР виновен ИМА ЛИ? Колко неща излязоха за Цветан Цветано, Бойко Борисов, Фидосова и сие. Някой от тяк да бе поне публично порицан?

Абсолютно точно казано!!!

Не хора, избори идват. Да внимаваме да не ни манипулират и повече прошка не трябва да има.Цецка имала 37%!?!?!? Ако това не е лъжа, да ми отрежат главата.

:)))Ти какво искаш да кажеш.че твойта глава е по ценна от апартаментите и часовниците на Цв.Цв.Ти чу ли за увеличаването им след шестият спечелен избор.Така няма да чуем и за твоята глава когато се търколи:)майтапя се,но работата си е за плач.Убиха всичко българско вече,няма как да се напсуваме на майка,защото майката ще е майка и на нацията.

Цъцка и Цачева на майката...!!!