70% от кредитите в КТБ са към фирми ”бушони”

Сложна схема от кухи кредити, фирми бушони и свързани лица е довела до източването на 4 млрд. лева от КТБ и фалита й. Виновни били и БНБ и ДАНС.

Обратно в новината

Коментари - 70% от кредитите в КТБ са към фирми ”бушони” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази госпожа, явно се е зажблудила, или не знае - одитори не са три фирми, одитор през всички тези години е бил само един - KPMG България

Куче влачи диря няма!

Най гадното е,че правителството на което много хора вярваха са знаели кой е взимал кредити от КТБ и не ги е връщал.Лошото е,че нищо не се прави срещу незаконно забогателите.Отиват от прокуратурата по сигнал,че лицето Х притежава имоти за милиони лева и скъпи коли без да могат да докажат произхода на парите и пият по едно и НИЩО.Има такива хора в прокуратурата,във властта и на много ключови места,но правителството на Бойко Борисов мълчи по такива въпроси.Ето за това ЕС и дори цяла Европа знае,че сме страна на мафиоти и никога няма да ни вземат в ЕЗ,но на кой от тях му пука.

Еий! Много любопитни хора, бе. И някой да им каже имена. Имате мозък, ползвайте го. Ами проучете кой създаде КТБ - една руска банка- Внешторгбанк. Вижте дали не е наричана банката на властта по време на тройната коалиция. Проверете на кого Василев продаде активите си в България за по 1 долар - и ще изплува една северна държава с имперски амбиции. Все чакате някой нещо наготово да ви каже.

"и така се губи периметърът, финалът на самото действие, като всичко по един или друг начин се връща към мажоритарния собственик, описа схемата Снежана Дукова. " Хем се губи, хем всичко им е ясно..

Това добре! Кой обаче ще връща парите и ще лежи в затвора? Това е по-важното. Всички знаем историята на банката....

Какво мрънкате ! Това е реалният капитализъм - един печелят - богатите за сметка на други - бедните ! Обикновено блеят и подсмърчат - вторите ! Това е горчивата и бодлива истина !

Моля за трите имена на спеца, стигнал до гениалното умозаключение, и трите имена на виновниците аз да плащам за тази шибана банка.В София за година броя на нови джипове бележи невероятен ръст, но ги управляват предимно жени, явно се касае за втора или пета кола в семейството.Дайте имената на виновните, и същите да влезнат в затвора.Поне малко да настигнем мамалигарите.

"Сложна схема от кухи кредити, фирми бушони и свързани лица е довела до източването на 4 млрд. лева от КТБ и фалита й. Виновни били и БНБ и ДАНС." Тези схеми са продължавали при няколко поредни правителства. С други думи, каквото и да кажат държавните институции, те единствено са отговори за КТБ. Само утвърждават вината си.

Добре, че не давахте приза банка и банкер на годината на тоя мушмурок, че щяхте да станете за смях

Еврика! Това го знаеха и децата в 1-ви клас!Само ни губите времето да доказвате очевадни неща! По времето на Станишката и Доган държавните фирми бяха длъжни да си слагат парите там!Това си е източване на държавни средства!

очите на народа.Вчера регистрирана фирма днес получава кредит а утре е препродадена и не може да се улови края.Абе тия да не са продавали пъпеши и дини.Ние може да сме тъп народ ама доматите не ги ядем с колците.Както се знае при продажба на фирма се вписва в кадастъра продавача и куповача.Как така не се знае кой е първоначалния собственик и останалите прекупвачи.Нали всичко е минало през нотариус.Той нали изповядва сделката.Не се ли вписва това някъде.Регистър няма ли.Това не е продажба на домати без касова бележка от пазара.Но и там ако нямаш касов бон следва глоба а тук не можело да се стигне до тези които са източили банката.

Какво е разкрила тази комисия? Че това отдавна го знаем! Всички искахме да разберем кои са виновниците и крадците, но видиш ли, това не било от комретенциите на комисията! А на кого?

Държавата е Пирамида! Прибира ти парите под формата на данъци и Субсидии /това пък е обир!/ за Партиите. После пък ти плаща по 20-30-50 лв + парче пица да ходиш да пикаеш пред операта. Данъците ти ги превръща в пенсии. Които пък отново взема като данъци през ДДС и акцизи като пазаруваш...

И Банката и Държавата като институции са пирамиди в една или друга степен, но това е друга тема. Въпроса е в отпуснатите но не обслужвани кредити. Който и колкото да ни балавурка, парите са взети от лица или от упълномощени от фирми хора срещу подпис. Установете длъжниците поименно, вкарайте ги в определените от закона места и да стоят там докато не върнат парите, другото със сложните схеми, "офшорки" и пр. е ала бала.

Момент, за подобни изводи, е необходима одиторска фирма с опит в разкриването на подобни финансови операции. Изисква се и време за проследявана на всичко. Уж беше наета външна такава... Комисия от депутати, буди в мен съмнение в компетенцията и независимостта на такава комисия. По-скоро приемам доклада и за предизборен Пи Ар на определени кръгове с интеререси в КТБ

Тези "пирамиди" нито сме ги измислили ние, нито пък ще сме първите, които ще ги преборим. По цял свят ги има и до ден днешен, включително на държавно ниво. И съществуват благодарение на човешката алчност. Колкото по-малка е жаждата за голяма, бърза и лесна печалба, толкова по-малко вероятно е да бъдеш тяхна жертва.

Какво искате от "банка" с КГБ участие ...? Руската мафия е навсякъде където ...червенее /вижте биографията му/!

Усещаш ли колко си жалък

Сложно е само за тъпите и некадърни другари от БНБ и Цацаратурата. Поне 3 години преди това се пишеше за КТБ, парите на държавните предприятия и източването с подставени фирми. Никъде не видяхме проститурата като виновна, че не е проверила нито един сигнал.

умирам от смех! ДА ВИ КАЖЕМ, ЧЕ БНБ Е ПИРАМИДА СЪЗДАДЕНА С НАРЕДБА 5? МОЖЕ ЛИ? Вопржс на врама е пак да гръмне и да ограби бълъците. фараоните ше облажат....

какви са тези приказки, другари, че банка действала като пирамида. И на малките деца е ясно, че има поне 10 държавни институции с поне 2 000 служители, които трябва да следят да няма пирамиди дори сред частните дружества, пък камо ли сред банките. Все едно аз утре да си отворя банка и да предложа 10 % лихва и да си я източвам 15 години. Не само невъзможно, направо немислимо е. Не говорете тези глупости, а просто ни кажете: "Вие живеете в държавата на комунистическата мафия вече 71 години и ако искате да си я вземете обратно, знаете какъв е начинът. Ако ви стиска - действайте!"

всичко е вярно, само тези кукловоди никога не са били комунисти, а са се крили зад това определение.

НЕ ИЗМЕСТВАЙТЕ ВЪПРОСА! Комисията трябва да освети кои са играчите, допринесли за фалита на банката. Имена, искме имена!

И Банката и Държавата като институции са пирамиди в една или друга степен, но това е друга тема. Въпроса е в отпуснатите но не обслужвани кредити. Който и колкото да ни балавурка, парите са взети от лица или от упълномощени от фирми хора срещу подпис. Установете длъжниците поименно, вкарайте ги в определените от закона места и да стоят там докато не върнат парите, другото със сложните схеми, "офшорки" и пр. е ала бала.

Ей това не ми вдъхва оптимизъм, че нещо в България може да се оправи. В Гърция, въпреки противоречивостта на Сириза (злите езици говорят, че е създадена изкуствено, с цел "разбиване" на ЕС, прехвърляне на ЕС-капиталите в Сащ, просто ликвидирането на ЕС, като икономическа сила и разрив на връзките му с Русия и пълното му подчинение на Сащ и участие в плащането на дълга на Сащ), все пак Сириза, направиха една комисия за разследване на дълга на Гърция, който го има в Нета. Та там доста добре са показали и как е нараснал дълга, основно това е закупуване на оръжие. И като се гледаш малко по-задълбочено се вижда, че и ние сме поели по същия път. Там обаче, гърците, са го направили доста сносно и открито, а нашите ......Но там обаче, тези дето са правили дълга вече са свалени от власт (е на топли места в ЕС комисията са), нашите хайдуци са перманентно във властта, няма значение под какво име са на власт, там е трагедията на България........ та още един-два пъти да рефинансираме дълга и сме готови...

Клептобанкери, в клептодържава, с клептополитици, чрез клептослужби РЕЗУЛТАТ МАФИЯ БЪЛГАРИЯ 3,5 милярда плаща данъкоплатеца и, ТУК ВИНОВНИ НЯМА!

Ами трябва да се тръгне по крадливата верига-конфискация на цялото имущество до девето коляно!!!

Напоследък стана много модерна думата финансова пирамида... Започнаха за всеки крадец и всяка схема да наричат пирамида... Може ли дори "експерти" в разни "комисии" да не знаят какво е това? Със заучени фрази, и термини от холивудски филми ще оправим държавата а?......

Физическите лица са били малоумници и заблудени- затова са вкарвали парите си в пирамидата КТБ.Така е! Но тези шефове на държавни и общински фирми и предприятия,които са вкарвали парите там са си направо за съд и те не трябва да се чака.Шефът на изпълнителната власт незабавно да създаде механизъм за установяване на тези лица и прокуратурата да не нанка, а да започне,защото арестите плачат за присъствие на високопоставени апаши, а на народа му дойде до гуша.

Обществото не се интересува как е източвана пирамидата а от КОЙ/ КОИ е източвана КОЙ набута всички пари на държавата в пирамидата, ние знаем, знаем и КОЙ номинира 2 пъти за банкер на годината Ц Василев?! Знаем и кой назначи Искров за гуверньор, а той му стана гувернантка! КОЙ , КОЙ?!

Всъщност такива бяха целите на т.н. демократични промени с преврата от 110.11.1989г. Такива и никакви други. Единствените положителни придобивки за обикновените хора са свободното пътуване в чужбина, което в действителност бе започнало още в началото на 1989г. и малко повече "свобода на словото", макар и умело манипулирана.

ВБНС приятели. В България Няма Справедливост.

Само не се опитвайте да ни убедите, че Василев е откраднал парите САМО за себе си!Той е част от същата организирана п. група която е завладяла страната от 25 години.

Следват още 100 комисии ,докато не се излезе със следното заключение: След извършената ''проверка'',НАРУШЕНИЯ НЯМА .

Пише Ви Фараона на Пирамидата, тука в Сърбия всичко е добре и няма никъкъв проблем да се прибера в Булгаристан.Да хапна и и пийна с Иван Искров и да запеем. Да отидя на гости до Бойко Борисов да му полея мушкатото и те така. Ваш покорен Цветан Василев

Ако мислите че в другите наши баММки схемата е различна мноого се лъжете Това скоро ще се разбере

Разликата между българите и циганите е, че Циганите краднат на дребно, а българите крадат на ЕДРО!! И даже не им събарят къщите, под въздействието на перхидролен пудел...

Дукова ни засипва с неща, които са известни. Не казва обаче как е създадена тази банка, с коклко пари и с какъв произход. Не казва и КОЙ ограби банката и къде са парите. Не какзва и защо Василев не е арестуван. Не казва и кои са помагачите за този обир. С други думи, комисияа не е свършила нищо.

Пропуска се и фактът, че Дянков задължи много министерства да си прехвърлят сметките в тази банка. Тогава ГЕРБ я напомпа с реални пари, които да могат да бъдат източени. Ако ги нямаше - кой какво щеше да източи?

Това е схемата, по която е работила мафията и олигархичните крйгове в САЩ преди 60-70 години! Толкова много бях чел за това, преди няколко години пак в Америка беше арестуван такъв ръководител на финансова пирамида, но не съм допускал, че това пак ще се повтори!

Е, и що? То мафията си взе власта у нас. Как да не източи пари през банка! Не забравяйте, че ни управлява "тато ди тути капи". :-) В предишното си управление изчезнаха 10 млрд, а сега се зареди с нови 16 милиарда за ограбване.

Виждам дългата ръка на Прокопиев ,в подреждането на виновниците.Начело трябва да е БНБ , след това ДАНС. За КФН въобще не съм сигурен ,че има вина.А Атанасова "тежката устата артилерия на ГЕРБ' прави доклад какъвто е изгоден на виновниците от ДПС. Нищо не се каква за измислената " нова методика "за оценка на активите на банката ,позволила да се намалят с 70 - 80% ,която не е прилагана до сега за нито една банка.

И Пилат си изми ръцете ... да не сработят заедно и ДАНС, и КФН, и БНБ означава престъпно срдужаване на повечко лица на висши властови постове, което по света е познато, като мафия. По същата схема не сработват и полиция, следствие и прокуратура.

А кой избира ръководителте на ДАНС, КФН и БНБ и кой носи отговорността за ''случайния" едновременен провал на 3 такива институции? Кой гласува закони такива и не ги променя, че се позволява подобна схема и що за законодателство е допускащо липса на наказания за огромни необезпечени заеми на новосформирани дружества много над активите им? Проблемите на България се коренят и произлизат от Парламента, а той е резултат на неработеща избирателна система.

Кой КОЙ - КОЙ.

И кой е мажоритарен собственик??? И какъв му е интереса да фалира собствената си банка, която несъмнено носи огромни печалби??? Къде са парите на маса държавни предприятия? И кой ги "натика" тези пари в точно тази банка??? И сега колко струват тези държавни предприятия??? И сега кой ли ще ги изкупи на безценица??? И миналата година кой раздуха въпроса за КТБ и призоваваше хората да си изтеглят парите от там??? Язе само ей така си питам- само за "спорта"!!!

Скапаняците от Брюксел са знаели ,за тези далавери, ама са си траели, щото бая са намазвали от тях!!! Долу КУХИЯТ ЕС!!!

За да се върнат кинтите не закони,не протакане ,а терор трябва!На бати ти Илко Ескинази сина как върна за нула време еврейските имоти на собствениците?Илко отказа и се самоудави.Следващата "молба" беше към сина му.....и той не отказа и върна всичко!

А ЗАЩО НЕ СЕ КАЗВА ЗА КРЕДИТИТЕ ЗА ФИРМИ НА ДОГАН И ПЕЕВСКИ??? ИЛИ ТЕ НЕ СА ВАЖНИ? А ОСВЕН ДАНС, КФН, БНБ, МВР И ПРОКУРАТУРАТА ВИНА НЯМАТ ЛИ?? ИЛИ ТЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ФИНАНСОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ИЗТОЧВАНИЯ? ЗАТОВА ЛИ СЕГА НЕ ИСКАТЕ СЪДЕБНА РЕФОРМА? ЗА ДА СИ ОСТАНАТ ЛОБИТАТА И МАФИЯТА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ЛИ?

Много пък си досетлив.

БЛА, БЛА, БЛА... Василев е виновен !!! Само той !!! Ние сме невинни и крием имената си, защото сте тъпи и пак ще ни изберете да ви крадем! Това в общи линии е доклада :)

Отново прах в очите на хората!

Да Иван Костов е вече ПОСЪДИМ лепваме му това прозвище на господина Вероятно си заслужава , както и Алксандър Томов.