Падаме със седем места в класация по свобода на медиите

България се нарежда на 113-о място от 180 страни в световния "Индекс на свободата на пресата за 2016 г." на международната организация "Репортери без граници".

Обратно в новината

Коментари - Падаме със седем места в класация по свобода на медиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам защо не е споменато, че в същност класацията на "манипулатори без граници" започва от 180-то място. Или искате да ми кажете, че дивашки манипулираните по нео-гьобелски социалистически, европейски медии са на едни от първите места по свобода и независимост? ОК. Няма лошо - веселба да става.

Браво, още сме в класацията.

Падането в спонсорираните от САЩ класации за свобода на медиите е атестат , че медиите са независими да формулират и не-угодната на САЩ гледна точка. Аз лично се гордея, че нашите медии спазваха до преди година някакъв баланс в новините.

Сегашното състояние не мога да преценя, но се надявам, че медиите НИ ще запазят стандарта.

Правителството на Украйна е отправило протест към Гърция. За това, че не се прилага достатъчно цензура към руското кино. Това подкопавало авторитета на управляващите в Киев.

У нас няма свободни медии.

За следващото класиране са ни поръчали да измислим нови десетина държави по света, за да могат да ни класират, че то вече надолу няма накъде ...

А има има ! Въпросът е колко бързо ще се появим там ; )

Тук проблема с медии е, че са на някого. На определени много си личи в даден момент. Иначе нормални телевизии, тотално избиват на попаганда засегнат ли някакви конкретни теми. Мен примерно така ме дразни телевизия Европа, която бе май на брат на Петър Стоянов.

При капитализма е нормално повечето медии да са на някой. За това трябва да има и национални(държавни). Проблема при нас е, че държавата също е на някой. От там и националните медии също са на някой.

Тиквата като се върна на власт след смяна на изборните протоколи ,и забележете изместиха маниполираните новини по БТВ/и НОВА в 23.30 преди полунощ .Не знам защо не ги направят в 3 часа през ноща . ТЕ И БЕЗ ТОВА НИЩО НЕ КАЗВАТ !! Никога телевизиите не са били толкова зависими в новата ни история ! Тия минаха и БКП-то !! НЯМА ТАКАВА ПРОПАГАНДА тия евтини журналисти за пари майките ще си продадат !! Телевизиите са съучастници в ликвидирането на Държавата !

Борбата е за последното място .

Формата на глобалният педерастинг е обхванала всички медии глобално. Сещам се за мадам която обучаваше Принц Уйлям на хетеросексуалност.Доколкото си спомням се казваше графиня Толстая и той искаше да се жени за нея . Но глобалните педерасти скриха това от стадото добичета ето това е истината за независимите медии. Все известен факт е че фамилията САкскобурготски поради кръвосмешение,инцест двуфазен педерастлък страдат от дегенеративни болестотворни процеси. Огромната маса от бг журналята са дегенерати

Е, все пак не сме последни, я!Пък и ако Пеевски се махне от медиите, както се махна от "Химко" и "Булгартабак", току-виж сме отишли на 2-3-то място! Ей го и Химко цъфна, и Булгартабак върза...!

нали имаше ВАЦ, бтв и прочие не олигарси тук на пазара, ама си тръгнаха- то трудно е и пари да правиш и медиите свободни

Гледах мутрьо в предаването на Цветанка Ризова - такава "свобода" на словото имаше, че просто НЕАМ думи... Нагло, арогантно, мутренско...Впрочем друго не съм и очаквала...

Да,Дебелеевски е отново"дъвката". Огнян Донев не е споменат.Медийната политика на бТВ и Нова-също. Въсщност,в България има една Медия-тази на Голямата Уста на Бойко Борисов. Тя е правдата,истината и съществото на нещата.Останалото е спам. На практика,няма и не е имало,в Историята и по Света,в условията на едноличен,олигархо-мутро режим,да съществува понятие"свобода на медиите".

Пеевски беше шеф на ДАНС цял един ден и единствено това е причината България да е в дъното на класацията! ББ, бТВ и Нова въобще не трябва да се споменават!

Ако написаното е истина значи сме направо "ШЕСТ" !!!! Представяте ли си - цели 67 страни са по-зле от нас ?!?!?! Само, че....... Класацията сигурно е правена преди предаването на Ц. Ризова със Светиня Му !? Ако някой от съставилите списъка в тази класация е гледал горепосоченото интервю навярна щеше да остане ням завинаги !!!!!

Е, все пак сме и първи... по: бедност, смъртност, престъпност.

хобаво е,че сте на изчезване

а бе българия не е никаква държава,това е буферна зона на мафията където трепят хора посред бял ден.......шака зулу

Сигурно за това си избиваш анадолските комплекси тука.

не се ли налага бойкот на медиите от страна на потърпевшите ?

статията е поръчкова ,доказателство е последното изречение - най-голямата лъжа !!! френски документалист , отразяващ събитията от майдана , беше заплашван от украинското правителство заради филма , който въпреки това бе излъчван няколко пъти !украйна и BG са в голямата конкуренция по манипулиране на медиите , тъй като и в двете са собственост на олигарсите !

Такива глупости пишат, такива обиди към хората, че за каква НЕсвобода говорим...............

Не може да бъде! Най-свободната медийна среда да е на последно място?! Там където свободно можеш да пишеш безнаказано всякакви клевети и простотии и да не си на първо място по "свобода" на словото?

Глупости,не може да бъде! Зурлева каза че,тя е свалила карикатурите на Боко по нейна лична преценка! Също така журналята би трябвало да знаят че,има едни неща дето се казва чест и достойнство и само тях човек взема със себе си! А те ВСИЧКИ въпроси дето задават ги четат от листче!

Много ми е интересно на кое място е Турция...

Всъщност проверих, на 151, дори след Русия. Според мен доста точно.

Как няма да са на последните места медиите в България , когато Сорос и Америка за България ги купуват и пишат и показват това което им каже купувача ! Спомних си таблицата с купените журналисти от Нова ,БТВ Българското Радио и отделни журналисти с програми по ТВ и БНР ! За каква честност и прозрачност може да се говори и пише !

И Вие ДИРаджии сте виновни зо ТОВА Сига ПАК ли ще ме ИЗТРИЕТЕ

Ерата на управлението на ГЕРБ е времето на оглозгване до кокал на държавата от мафията наречена ГЕРБ!И защо се учудваме , че Борисов ни влачи във всички посоки към дъното?Ами това е вече мечтата на повечето българи :Да могат да крадат и командват като баце Бойко"Ще си го търпим и ще му се радваме ....нашия мил разбойник!

Пеевски е само шлем зад който се крият управляващите цензори. Да не би Пеевски да прикрива Бойко и сие. За герберите ще припомня песента на Тодор Колев. Не плачи дете баща ти е невинен която ми звучи така: Свобода на словото има, ако няма Пеевски е виновен

Това съвсем не е истина. Чета от време на време и гледам предавания на чужди медии . Никъде не мога да видя толкова арогантно и много често неграмотно писане и толкова цинични клеветнически предавания. Без доказателства! Да не говорим, че много често медиите се изживяват, като най-компетентните следователи по всички въпроси .

само като прочете човек статията -като констатации по региони -все едно чете работническо дело от 80-те години.

ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК ЗА НЕЗАВИДНОТО СЪСТОЯНИЕ НА СВОБОДАТА НА МЕДИИТЕ Е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ !То не бяха ессимеси , изпращане на емисари , сплашвания и т.н.!Но....той във Висшия Съдебен Съвет се разпорежда и върти телефона и прави интрижки , че някакви журналя ще му се опрат ....на нашия всевластен пехливанин - Бойко Борисов !А помните ли как Цветанов цъфваше във ВСЯКА телевизия за провеждане на ПРОПАГАНДНА ДЕЙНОСТ?Това е ГЕРБ -уникална групировка за мафиотско овладяване на властови ресурси!

най "демократичната страна" САЩ-90 % от медиите са собственост на четири олигархични клана.Направо такава свобода на словото пада че чак да им завидиш на свободата.

като гледам медийната свобода в германия направо ми се повръща. 3 дена не могат да разберат какво става кьолн. сега изпъдиха ония от телевизията заради ердоган. тъпанари.

ебати фалшивите пропагадни статити- в Украйно имало подобрение на свободата на словото-муахаха там избиват журналистите директно на улицата и всеки който има поразлично мнение от хунтата.Статити в стил Дойче зеле-продължение на гьобелска попаганда.

Падаме по всики показатели избройте и другите данни от днес , ако не ви е срам и страх ! И особено откогато Плевнелиев и ГЕРБ са на власт . Теглене на пари а къде отиват " кой да ти каже" , непрозрачни фондове , НАЙ-НИСКИ ДОХОДИ в Е.С а световно изражение след нас e Гана с разлика 1 Долар и 14 цента , Демокрация през Крив макарон , нито един Референдум и най-мизерната държава с най-много Хвалещи се Управници .

Всъщност изобщо не падаме по всички показатели, това първо. Второ по този показател падаме и е указан един от основните проблеми, Пеевски. Да напомням ли, че това нещо беше лансирано от Станишев лично, а недоволството на съпартийците му беше пресирано с обянснение, че падат от власт, ако не го назначат? Днес Станишев е цар на лумпенитена цяла Европа! Правете сметка каква е заслугата на ГЕРБ, май нещо сте се пообъркали. Нещо повече, благодарение на ревизиите на съмнителни обществени поръчки, които изиска ГЕРБ по политическа воля, Пеевски декларира, че си изтегля бизнесите от България. Да, ако държиш дълго отворени прозорците през зимата, става най-видно, когато някой отиде да ги затваря. Преди този момент е било все по-толо от момента на затварянето. Така е с икономиката. Докато БСП я влошава, хората се ослушват. Като стане ледено, идва някой друг, затваря прозорците и хората почват да врещят как така е толкова студено вече! А печката загаснала, понеже комунист не поддържа печката на икономиката. И докато (примерно ГЕРБ) рзпалва наново, студът е вече сериозен, а топло все още няма. Ето този момент комунистите прехвърлят вината на оня, който разплава печката и почва да критикува, че пушело, докато разплазвал. ародът ни е толкова проЗд, че не може да се усети кой го оставя на студено, но е и недоволен, когато някой почне да разпалва угасналата печка, т.е. да активизира икономиката на България. Фактически сме точно в такава фаза и опишяването е до проглушаване. Има толкова прости хора, че и тази алегория няма да могат да схванат.

След мандат на БСП спадовете са всякакви. И траят с години. В случая явно Пеевски е преял с власт, та си го казват разните му проучватели. Но не ГЕРБ е сложил Пеевски там, където го сложиха ДПС и БСП. Нали? ;-)

Затова пък е на първо място по дължина на медийните езици, предназначени за лизане на определени части от телата на силните на деня.

Падна българския суверинитет. Падна българската икономика. Падна свободата на словото. Падна политическата система. Падна демокрацията. Политическа каста от престъпници създаде условия за диктатура. Всеки който протестира е залят от пропагандата с помия. Веднага е описан като луд и/или вреден за "държавата". Вреден за корупцията и злоупотребата с власт.

Политици мафиоти използват икономическо предимство. Един пример е достатъчен - Пеевски. Ползват информация която е с ограничен достъп. Унищожават малък и среден бизнес с користни цели. Манипулират българските граждани за вреди и щети нанесени от тях. Манипулират с евтини трикове в страхливи и услужливи медии. Използват институции и силови структури в лична изгода за заобикаляне и надскачане на Законите.

Съсипана беше системата за управление на язовирите. Системата за управление на дигите по течението на Дунав. Системата за борба с градушките. Системата за борба с болестите по животните. Системата на здравеопазването, която да гарантира здравни грижи на всички български граждани. Системата на МВР за борба с престъпността в цяла България и на всички нива. Системата на гарантирана правна защита. Системата за защита на границите. ...

Bulgaria e marioentka na Shtatite - kakva svobodna media!?

особено ТВ Алфа е най-голямата проамериканска медия

Бойко Борисов открива нефт и газ в Черно море. Борисов раздава добавки на някои пенсионери. Борисов ще купува изтребители и бойни корабчета. Борисов се прегръща с Рампой. Борисов предупреждава, че ще наказва актива на ГЕРБ за допуснати грешки. Борисов подкрепя Москов за здравната реформа. Боридов твърди, че Плевнелиев е фантастичен президент ... и т.н.

За съжаление соц. мрежи изместиха медиите като свобода на словото.

Важното е, че сме първи по отглеждането на тикви!

Бойко Борисов при Цветанка Ризова ...

България е най-зле по всички възможни човешки квалификации!Яжте му главата, като гласувате така!

"МЕДИИ" ли??? Освен за убийства, грабежи,изнасилвания, чалга изцепки и катастрофи/загинали и "дискриминация на ромите от българите" , за нещо съществено пишат ли???

А какво да пишат колко сме зле ли , как ЧСИ-тата се гаврят с бедните хора , че Има хора който не се дохранват и не могат да си палщат месечните разходи а смеят ли така да пишат Та нали всеки дени някой от Управляващите се Изцепва колко много е направил и ,че мЕД ТЕЧЕ ОТ ЧЕШМИТЕ ...

Аз бих предложил да съставим списък на темите табу.Ако е наистина пълен дали ще се намери медия пък дори и електронна и с претенции за свободна която да го публикува или да се съгласи да пусне материали по темите.

Ало, дира, четете ли? За вас се отнася въпросната статия.

Това са глупости ! Няма как да се в никаква класация при положение че тук медии и журналисти няма ! Тук има преписвачи и драскачи на факсимилета спуснати - я от ТАСС и Руското Посолство от Америка за България и подобните сороски НПО та.

Каквото ни останалото, такива ни и медиите. Такива сте и вие, между другото.

сека партия да си направи телевизия и весник и да не се крие чрез други.

Аз пък съм до извода, че не сме толкова зле и що се отнася до медийните официози, Франция например е по-зле от нас. Така например в.Монд, (а общо взето и останалите) никога няма да публикува истините за геноцида на киевските нацита над Донбас или "недай боже" нещо положително за Путин и ако някой блогър напише нещо такова, то изобщо не бива допуснато. Явно критериите за свобода на медиите са в силна зависимост от степента на слугинажа към САЩ и приказките, че "В Унгария правителството също се опитва да ограничи свободата на медиите." потвърждават това. Вярно е обаче, че на Запад съществуват и много силни свободни медии, с които не можем да се мерим, но пък за сметка на това, като изключим шепа безмозъчни неграмотници, наш Ганьо не е така зомбиран както западняците и умее да чете и между редовете. В подкрепа на това е фактът, че все още има немалко западняци да вярват, че т.нар. "режим на Асад" е използвал химически оръжия, докато у нас никой не вярва ни на това, ни на благите западни приказки за "умерената опозиция", въпреки че във Франция например би следвало да са по-информирани за истините, какъвто е случаят с генерал Дидие Кастр, който още на 15 декември м.г. докладва пред френския Сенат състава на умерената опозиция и стана ясно, че тя включва 80% признати от ООН за терористичнии групировки, а останалите са различни ислямски джихадисти, салафитски/уахабитски и пр. екстремисти. Освен това цялата аудиенция на ген. Кастр е публикувана на сайта на френския Сенат и може да я прочете всеки, ама зомбираните франсета предпочитат да четат и вярват на пропагандистките си медии, пълни с хамериканските анти-руски бесове.

Браво,задълбочен коментар

Благодаря, Алибаба, ама за награда, докато ги няма 40-те разбойника, да вземеш да ми пуснеш Моргиана, а?

Айде пак Пеевски? Иначе Борисов е от 15 години във властта, но никога за нищо не е виновен!