БАН иска разсекретяване на доклада за АЕЦ ”Белене”

До края на деня ще пусна писмо до шефа на БЕХ възложителят в негово лице да разреши да се публикуват на сайта на БАН резултатите от доклада за АЕЦ „Белене“.

Обратно в новината

Коментари - БАН иска разсекретяване на доклада за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а ние да няма БАН, феодалните старци от ДС напикават ли се още

Викаш, за какво ни е БАН. Ние наука не пием и пушим. По чалготеките за тях не говорят. А и за VIP bradar не са интересни. Колко по-лесно е да бъдат забравени всичките им открития и да ги наречем феодални старци. Но.. Как да ме разбере индивид, принадлежащ към 80-те %?

В корумпирани държави като България не бива да има нищо секретно. Ние нямаме какво да крием, освен далаверите си. Властимащите ни именно това правят - крият гнусотиите си зад грифове "секретно" и с претенцията, че се занимават с въпроси на националната сигурност, а не с кражби и тяхното узаконяване.

Ее, можело и дир.бг да се прояви като истинска медия и да напише нещо за доклада за АЕЦ Белене.. Ама защо трябваше да чака толкова. Да види накъде духа вятъра ли чакаха..парите да си траят ли свършиха. Странна работа. И дори и сега не смеят да кажат, че доклада е фалшифициран. Жалка работа. Добре, че е Биволъ.

Напънала се планината БАН и абортирала радиоактивна мишка !

Абе що Путин не купи централата и да си произвежда ток, нали било голяма далавера

Щото е далавера само ако ние на тях им плащаме. Те и Южен поток така го искаха - тръбите да са тяхна собственост, а ние да не получаваме нищо първите 30 години. През това време не само не получаваме, но и не можем да ползваме, може само на путя да му ядем у..

Те руснаците и нотариален акт за земята под тръбите си искаха. Не им стигаше, че изкупиха черноморието. Но сега нещо продават ... Как ли Путин ще ги компенсира, за да ги накара да задържат имотите си тук? Ще е интересно какво ще му предложат за това Нинова и Решетников. Особено след като Нинова беше тотално разкрита като крадец и лъжец, както и като човек, който приказва сладки приказки за Москва, но е изпратил "в изгнание" цялата си рода в "отвратителния" Запад син в служба на еврейския КАПИТАЛ в САЩ и сестра в мрачния капиталистически Лондон ...

Пълният текст на доклада е публикуван и категорично казва, че Белене е неизгоден проект. След като са натиснали БАН да го преработи те два месеца са изфабрикували изгоден вариант. Въпреки това пак не са намерили начин държавата да си върне вложените милиарди. Трябва всички активи да се апортират в ново дружество, а то никога да не връща дивидент. Грабеж.

"всички сценарии са жизнени". Ох как ги боли антибългарите от тези заключения на учените. Как им се иска България да остане вечен роб на запада ...

е съвсем различно от LIFE!

Ами като са жизнени да дават парите и да си купят обратно жлезата барабар с гьола. Даже 10 процента отстъпка може да им направим, а с получените милиарди да направим лекарствата безплатни

Не десет, а единадесет процента можем да им направим, защото нашите цигани ще продадат желЕзото евтино. А скриването на информацията е престъпление.

Защо няма да има Белене и защо вожда произнася речи, че вече щре е по твърд пред аудиторията от слепи овце. Много просто : продажност некадърност и популизъм тресе Боко тиквата. Малко преди да гръмне КТБ, нашия вожд хвърли оставка за да слезе от прожекторите и политическата сцена, тъй като бе привикан във Фащ на килимчето за строги и астарожни инструкции, как да ускори хилядократно гибелта на България. През това време народът бе зает с темата как се убиват банки с вестници и едногодишните лъжи по всички медии (Телевизии, вестници, списания, сайтове и др.), как разираш ли требе да върнем или не можело да върнем парите на хората (все едно тия дебилни политици от своя джоб ще плащат масрафа). Свинко си свирка Дого се подсмихва и така по модела на Понзи забогатяха със няколко стотин милиона, а Боко на свой ред стана милиардер. Бяха му преведени стотици милиони по банкови сметки в една доста известна и употребявана офшорна зона. За лакея на кукловодите тва не са пари, а вестници, така, че няма нищо шокиращо. Боко е човека на ЦРУ, с който всички американски пионки лидери на ЕС са инструктирани да комуникират и работят тясно за интересите на ФАЩ в източна Европа. Много още злини ни чакат, а Боко е вожд, кучетата си лаят и всичко е по план.

Продажност некадърност и популизъм тресе Боко тиквата. Малко преди да гръмне КТБ, нашия вожд хвърли оставка за да слезе от прожекторите и политическата сцена, тъй като бе привикан във Фащ на килимчето за строги и астарожни инструкции, как да ускори хилядократно гибелта на България. През това време народът бе зает с темата как се убиват банки с вестници и едногодишните лъжи по всички медии (Телевизии, вестници, списания, сайтове и др.), как разираш ли требе да върнем или не можело да върнем парите на хората (все едно тия дебилни политици от своя джоб ще плащат масрафа). Свинко си свирка Дого се подсмихва и така по модела на Понзи забогатяха със няколко стотин милиона, а Боко на свой ред стана милиардер. Бяха му преведени стотици милиони по банкови сметки в една доста известна и употребявана офшорна зона. За лакея на кукловодите тва не са пари, а вестници, така, че няма нищо шокиращо. Боко е човека на ЦРУ, с който всички американски пионки лидери на ЕС са инструктирани да комуникират и работят тясно за интересите на ФАЩ в източна Европа.

ВБА

Да се строи, защото положителните неща са повече от отрицателните, ако се финансира и контролира строежа, както трябва. След, като от ЕК увеличат, още екологичните такси на ТЕЦ цената на тока от тях рано или късно, ще се изравни с този от ВЕИ. В много близко бъдеще ТЕЦ, ще се затворат и тогава, ще лапаме мухи, а енергия, ще ни трябва много повече от сега. След 8-15 години почти всичко, ще е на ток включително и колите, и какво правим, ако нямаме построена нова мощност. Внос ли?, и когато баш не трябва може да ни дръпнат шалтера и..... Идват бури, наводнения, суши и земетресения...тава го казват учените, които по си отбират от нас... БАН съвсем акуратно си е свършил работата с този доклад, и остава правителството/та/ да го вземе, както си му е реда и да действа...

Ти си бил голям спец а ? И как разбра, че ползите с аповече от вредите ??? Като дори и не си чел доклада ... Видя ли някъде колко би струвала са мата централа ? Щото аз помян че преди се говореше че строителството ще струва 25 - 30 милиарда евро, а сега от БАН казват, че над 10 млрд. не е рентабилно .... Къде отидоха 15 - 20 милиарда, а ?? И за какво да строим АЕЦ, когато после продаваме евтин ток на съседите, а скъп на собственото си население .... знаеш ли, че за Турция изнасяме ток на около 9 стотинки кВтч. ??? А при нас е около 23 !!! А видял ли си прогноза за потреблението в България, Турция, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния, за следващите 20 год. ?? А прогноза за цените ??

ВБА

Попитайте Боко и другите преди него, защо продават евтиния ток от АЕЦ Козлодуй за жълти стотинки, а тока от мариците, и ВЕИ ни го натрапват, ако не е престъпление спрямо народа и бизнеса здраве му кажете. Попитайте, какви договори са подписали за тях, за колко време, за какви принудителни цени става дума и чак тогава може би, ще Ви просветне. Какво точно става, и ще става, а след няколко години, ще пеете друга песен, но ще е късно....

Ако от ЕС ни платят проекта Белене, и руснаците не ни оскубят достатъчно с него, БЕЛЕНЕ МОЖЕ И ДА Е НА ПЕЧАЛБА!

Свръхиндустриална Германия затваря всички 19 атомни централи. Местното неразвито чалга идиот с баняджийска експертиза току почва да се развива атомно при 50 хиляди отрицателен прираст и още толкова напускащи годишно. Оставащите ще плащат за данък оставане на енергийната мафия и руското лоби.

Затваря, друг път! Алтернатива? Все пак Белене е изпълнена в по-голямата си част. Кво правим като затворим Козлодуй? Аман от поръчкови статии и зелени тролове! На тях им плащат тези с перките, ама тока оттам не може го платим и ще внасяме от чужди аец-ове.. Малко мозък се иска!

ТЕЗИ КОИТО ПОДПИСАХА ЗА БЕЛЕНЕ?

Топли се на дърва и не си давай селските съвети цървул. Германия има възможност за внедряване на алтернативни източници на енергия, а в БГ има само разруха и некадърност навсякъде. Сравняваш слънцето с клечка кибрит тъпунгер.

пак,си слагат дебела ламарина,отзад!

Кога ще свърши това преливане от пусто в празно? Докога БАН ще харчи пари на вятъра! Кога от БАН ще излезе нещо полезно за България! Имаше РЕФЕРЕНДУМ! Народа каза белеНЕ! Тоя БАН в България ли е или в Русия?

Треперете собственици на нощна електрическа енергия от фотоволтаични паркове изградени с европейски пари.

Междувременно излезли параметрите на една договорена сделка, при която при проиграването, с най-тежки варианти на инвестиционен разход, се оказало, че при умерени и високи цени всички сценарии са жизнени. Или казано по друг начин - ще си платим скъпо и прескъпо желанието на руските мекерета тук да има АЕЦ. И ще го плащаме не само ние а и внуците ни. Честито нещастници. Пак подкрепяйте червената шайка. Те мислят за Вас ... и най-вече за парите Ви!

Аз пък да попитам друго... Някой поглеждал ли е скоро фактурата си. ЧЕЗ дават разбивка на източниците от микса електроенергия, която ни се доставя. Излиза, че от доставената ни електроенергия само 8,9% е от нашия АЕЦ, всичко останало са някакви електро-, топло- и т.н. централи. Като се построи това Белене, те тия други централи няма да изчезнат... задължени сме да им изкупуваме скъпия ток с десетилетия наред. Та какво се оказва: нашият АЕЦ работи предимно за износа на евтин ток, което на практика субсидира икономиките на съседите ни, а не нашата, защото нашите индустриални предприятия купуват скъп ток. Ако се построи тоя АЕЦ в Белене, нестига че ще българския данъкоплатец ще плати цялата сметка ведно с комисионни и подкупи, а накрая няма да има никаква пряка полза или възможност да ползва тоя евтин ток, защото ще изнасяме и субсидираме чуждите икономики. А покрай всеки проект има тлъсти комисионни. Ползва се просто за предтекст да се откраднат едни пари от българската хазна или българския данъкоплатец!

Да. АЕЦ-а продава ток навън,и на бг бизнес,а скъпия ток от зелените производители и други източници го плаща бг народ.

КОЙ поръча реакторите за АЕЦ "Белене"?! И защо не се допитаха преди това до БАН, а чак сега, когато имаме инвестиции за няколко милиарда???!!! Кои са тези "експерти", с по-големи възможности от БАН, които задействаха този проект?!

и от кого е засекретен докладът ще има ли дупка в джоба на данъкоплатците. Досега плащанията за АЕЦ Белене, няколко милиарда, са платени от нас, ние сме инвеститорът до момента и този доклад е предназначен за нас и заплатен от нас.

Тоя политизиран брадатко , явно е приел на сърце очерняне на проекта АЕЦ "Белене"!Интересно , турските атомни централи , които се изграждат от Русия са много по-скъпи , но много печеливши , а нашата, която е много по-евтина и в по-напреднал стадий не била изгодна!Определено тоя професор е протурско мекере !

За разлика от теб хората в БАН могат да смятат. Могат да сметнат колко струва централата, колко струват разпределителните станции, колко струват 350км далекопроводи и то през на планината, понижаващи станции, резервни пътища. Белене го виж на картата първо и тогава. Ако в турция една такава АЕЦ се построи на 100км от няколкото огромни града, дето ще снабдява, то тук в цяла северна България големия град е само един - Варна. Всички други големи градове са в Южна България. И то те са Бургас, Пловдив, София. АЕЦ за други градове няма смисъл, всичко друго може да се захранва от ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове. Както и се случваше по време на социализма. Та, за да се прекара тока от Белене до където е нужен ... парите са много, поддръжката е още много много. Всичко това се смята и то не от полирани мозъчета като теб. Като почнат чернилките да палят горите, тия далекопроводи също си го отнасят. И тия неща се смятат. Единствения супер-елеметнарен сценарий е, да се направи мрежа от Белене до Козлодуй и като спрат всичко в Козлодуй просто да ползват всичко останало, но да се захранва от Белене. Но, Козлодуй няма да го спрат съвсем. Може някакви мощности в началото да се ползват и на двете места, но тогава пък сигурно трябва да внасяме инженери да работят и на 2те места. Щото нашите си ги изгониха арабийската, нали. И те така те.

физика учил ли си? Как се гордеете с полуобразованието си! Къде ще бъде първата турска АЕЦ,знаеш ли?

ЗА КВО ВИ Е НА МУТРИСТАНЦИТЕ ЕНЕРГЕТИКА ... ТУРЦИЯ ЩЕ ВИ ДАВА И ТОК И ГАЗ ОТ "ГЯУРСКИЯ ПОТОК" И АЕЦ "НАХУЮ"

БАН, БЕХ и ЕХ.... да не се чешат там дето не ги сърби, защото след това ще заболи!

Докладът е секретен. Което се крие от НАРОДА е престъпно. Самото засекретяване е престъпление.

Нещо много си вирят носа! За всеки , който има поне малко мозък е ясно, че Тиквата има капацитет поне колкото три БАН-а! Даже отива към ""е" на степен" - демек еБАН-а...

Мръсни лъжци, отрекоха се от първоначалния си доклад по заповед на Р.Овч. и Бог.Манч. САЩ имат най-много нобелови лауреати, защото нямат академия на науките и академици.

САЩ имат най-много нобелови лауреати, защото привличат чужди учени с добри условия. Виж от последната година само колко са от САЩ и колко са родени и учили там. Та спорно е дали САЩ или някой друг има. Редно е да се питат тези учени те за какви се считат.

Преди години имаше референдум и народа каза ДА за атомната енергия. Само, че ГЕРБ неглижира всички референдуми. Е, тогава бяха заедно с Костовите хора, които отдавна плюят Белене, за да ни прокарват скъпите си техни проекти. А електрическа енергия ще ни трябва и това са глупости, че нямаме нужда. Хората вече електрически коли внедряват, всякакви нови уреди и все на ток. Така че, да не се бавим, а да я построим тази централа.

няма такъв филм пич....никакъв народ нищо не е казвал...в този референдум участваха около 20-23% от имащите право....официално референдумът е НЕЛЕГИТИМЕН - резултатите му са невалидни...сори:)

Истината,другарю! Жените събрани пред блока се подписали в подкрепа на проекта Белене защото БСПемисарката дошла с разграфени листа без заглавие и казала: - Женички, подпишете се тук за евтин ток! И женичките се подписали. Нискообразовани наши съграждани дали съвет на правителството относно ядрена енергия! Това ако не е измама, кое е по-фалшиво?

Загробете я тази държава напълно. Дано остане някой в нея да работи и да ви плаща дивотиите.

проблемът при юп беше клаузата за конфеденциалност , която прецака партнйорите тук се сблъскваме със същото големите национални проекти трябва да са прозрачни и информацията за тях отворена е комисионерите ще го духнат ама на мен кво ми дреме:)

35 ГОДИНИ СЕ ШИКАЛКАВИ!!! Този или тези доклади замазват факта, че проблемът с АЕЦ Белене е РУСКИ ГАФ, защото некадърниците са проектирали грешно централата върху тиня и по тази причина навремето ПОЛИТБЮРО на БКП спря строежа въпреки, че беше обявен за НАЦИОНАЛЕН ОБЕКТ...

Брях, колко коджа кафалии са се събрали у форума. И все по-умни от академиците. Да се чудиш, България що е на тоя хал, с този потенциал!

То България се напълни с академици.

на този хал е точно от академиците!

И тиквите в България са доктори на науките.

Смърди вече.Феодалните старчета взеха едни 2 млн.лв,за да излъжат ,че БалЯне става.Вече излезна в нета ориг.доклад - там пише ,че НЕ СТАВА. Разбирам,че на рублолюбивата сган много им се ще да гушнат рублите.

Е то един соросоид само взе 5 милиона за да докаже, че Белене не става.

Тия дето твърдите , че Белене става ще ви повярвам , като си бръкнете в джоба и го финансирате, а не да бъркате по нашите джобове. Айде , по-далече от парите ни крадльовци негодни .

Грозни и умни срещу тъпи и продажни!Успех ама надали!

Ние комисионната си я вземаме. Дали за износ или за внос - все едно. Даже за внос е най-чиста работа.

Изключено е държавата да строи каквото и да било. Това значи "усвояване"/ фири над 50 %. Парите на данъкоплатеца не са евросредства !

Пълничкия прокурор нали нареди да се провери кой е платил инкогнито реакторите?! Ко става бе дропльо,кой налапа комисионните и си развя коня? Обществото ще чака от умрял писмо както винаги. Това се забрави. Този проект е икономически и политически крайно неизгоден. Някои казват днес за Козлодуй,че произв.най-евтината енергия. Да! Но забравяте,че когато се ктрои селяните получаваха от 12 до 23 лв. пенсии,един висшист почваше с ъс 105 лв. заплата обложена с данъци та и ергенски данък. Да,ДС и военните взимаха над 200 лв. Къде са тези мъни,те са за построяването. Калкулацията днес не е вярна както и анализа на БАН за Белене. Това е следващият глух проект с който Русия да ни захапе и нейните наши лакеи с комисионнити. Казах когато се анонсира началната цена от 1,8,после 4 милиарда д.,че проекта ще е 12,а със инфраструктората 14 милиарда д. Стягай се бедни ми българино да платиш само за пуска 14-15 милиарда д.,т.е 30 милиарда лева и пак в лапите на Батя. Той не прощава захапва по 10 милиарда на десетилетка и това с Белене е първа стъпка за новото десетилетие! МИСЛИ СИ,че си в ЕС Троянски кон-българино!

Продажната власт ритна 3 големи про3екта в Турция. Белене стана АК КУЮ/100% руска собственост/, Ю.Поток стана Турски поток, Син поток отиде в Трабзон. Затова Дебелият задник отиде и се одупи на Ердоган за газ, пак руска но с турска комисионна.Така сме и за тока. При комунизма България държеше кормилото на газа за Балканите и продаваше на \турция по 15 годишни договори ток.

на комунизма кУрмилото на някой началник или партиен секретар вместо да работиш и заради такива като теб и твоят кУрмчия България е фалирала при Живков, Луканов и Виденов.

Абе дебилино, през 1987 г. България бе поставена на 27 място от 130 държави в Регистъра на ООН по човешко развитие. Сега сме на 127 място. Ходи се обеси на клон в Белене, царският концлагер на Борис Трети

се е налагало този комунистически рай да е обграден от 3 реда бодлива тел и да се охранява от граничари, които пазят някой да не избяга от рая и са получвали 15 дни отпуска за застрелян и само 5 или 10 за хванат беглец. А веднага след като падна Берлинската стена настъпи и краят на комунситическия рай.

"Гениално"! Да попитам и аз нещо и да разсъждавам по плоската плоскост - къде по дяволите отидоха 16млр. заем взет от апачоте и тяхния пресвтъл вожд Винету?

приятелю, я като няма какво да правиш в бан - вземи напусни. явно за наука не ви бива. като не ви бива не си търсете проблеми там където няма такива. на такива търтеи им дали по еди пари и те по цял ден се чуидят с какво да се изявяват.

Кога дебили са слушали учените хора в България. Никога ! Затова сме дебилска продажна държава

Финасирането на проекта АЕЦ "Белене" закъса още 1987г. и липсата на пари го спря, а не протестите на "Екогласност".

Бях там 1988г., строеше се усилено, имаше хиляди работници и войници, даже имаше и хиляди виетнамци. Обекта беше със статут "Национален обект"

Какво означава да се използват войници и виетнамци, хванати от джунглата вместо опитни работници? РезИлтатите от нискоквалифицирания виетнамски и робски войнишки труд са видни и днес. Едина дупка в която са заровени милиарди и още толкова дарени на българо-съветската-руска дружба.

че това е поредният далавераджийски проект. Ако беше жизнеспособена и печеливша АЕЦ Белене щеше отдавна да бъде построена. Дори ИЗЦЯЛО от частни български и/или чуждестранни инвеститори. Я вижте колко хотели, фотоволтаици и какво ли не се построи. И колко олигарси наши, родни с пълни джобове имаме. А и от години банките дават кредити при минимални лихви. Да, ама не. Никой не иска да си влага парите в АЕЦ Белене, защото е наясно че тя не може да бъде печеливша. Белене ентусиастите да си направят акционерно дружество, да си строят централата (рискувайки собствените си пари) и да забогатяват след това. Желая им късмет.

Значи тец-ове (3) - са рентабилни, а аец - не, така ли бе, глупако проз!???

И без вас е ясно, че трябва да се строи! Просто човек трябва да има глава на раменете си и да я използва по предназначение, а не да пази равновесие с нея. Преди малко гледах по "демократичният" канал "Европа" един "експерт", който с всички сили доказваше, колко излишна е АЕЦ"Белене". Аз по тоя канал обикновено гледам само прогнозата за времето и спортните новини, но се случва човек да сбърка. Та защо според мен трябва да се строи. 1.Защото на ТЕЦ-овете в България песента им е изпята, а това са около 40% от енергията на страната. Всеки момент Европейският съюз ще приеме такива норми за вредните емисии, че или трябва да се вложат стотици милиони за очистващи съоръжения/при което токът ще стане златен/ или да се затворят. 2.Животът на 5 и 6 блок на АЕЦ" Козлодуй" не може да се удължава до безкрай. 3.На българската икономика е необходим евтин ток. Дори централата в първите години да работи с намалена печалба, нейният ток пак ще е по евтин. 4. Спекулацията, че няма да има пазар за него не издържа. С оглед масовото внедряване в цяла Европа на електромобили, ние не можем да правим изключение. Ще трябва много ток и то евтин. Иначе, колата в гаража на трупчета. 5. На този етап тъй наречената "зелена енергия" не върши работа. Много е привлекателна, но е много скъпа и с такова нещо икономика не се развива. Тя може да се използва за малки обекти от бита, но само толкова. Освен това "фотоволтаиците" от октомври до март не функционират, поради липса на интензивно слънчево греене. За този период трябва да има друга заместваща мощност. 6. И последният и може би най- убедителен аргумент. Защо унгарци и турци строят и то усилено?За тях не е ли скъпо? Само за нас ли е скъпо? Отговорът е прост. И двете държави отбелязват бурен икономически растеж, а за това е необходима енергия. И то евтина! Иначе, чао на високия жизнен стандарт! Само ще го сънуваме. 7.Няма частна АЕЦ и няма губеща АЕЦ! За справка, виж печалбата на АЕЦ"Козлодуй" за тази година!

Ей бай Ставри, защо им отваряш очите на тия пъпчиви чалгопитеци? Защо им разбъркваш допълнително мътните мозъчета? Няма начин някой да каже прав си затова че представящ факти, а просто ти си комунист долен, защото си различен от официалната нискочела линия. Сполай ти.

Ненужен , опасен , рисков и НЕИЗГОДЕН проект. . Ако беше изгоден , досега щеше да се намери инвеститор , който да натиска да спечели , изгоден само за тези които строят , само те се натискат.Да подари толкова пари бедна България е престъпление . И защо досега БАН мълчаха, като медиите им фалшифицираха резултатите от доклада. И как ще хвърлим толкова пари при тези дирижирани медии, какъв контрол ще има върху проекта, ще излезе и по-скъп и никой дума няма да обели колко ни набутват над първоначалните разходи. При тази бедност и при тези в пъти по -високи печалби, които се вадят от хай тек и образование, да влагаш в чужди , стари, безмислени, опасни и неясни проекти е върхът на тъпизма.

Защо ли си мисля, че проф. Александър Тасев все още не е станал председател на БАН? Всичко което казва той ангажира, може би, ръководения от него Институт за икономически изследвания. Звучи солидно, но все пак този институт е само едно от звената на БАН. Със сигурност има и други звена на БАН, които имат и отношение към проекта "АЕЦ Белене", и капацитет да правят оценки по важни негови аспекти. Такъв, например, е Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН. По нищо не личи, че сътрудници на този институт са участвали в експертизата, за която говори проф. Ал. Тасев. При това положение, няма никакви основания въпросната експертиза да се приписва на БАН като институция.

тука сичко е секретно ,да ти е..ба и кирливата дъражвица!!!!

БАН е гнездо на комунистичеки номенклагурни копелдаци, които защитават интересите на руската мафия, естествено ще лобират за Белене.

Пак настъпи белене на различни люспи БАН ни тресна с Белене зарад' хапки вкусни. Ала Герб излязоха калтаци и не дадоха и грош Тъй останаха мераци за един пробит галош.

НПО капацитетите веднага РЕВНАХА , че ДЪРЖАВАТА НЯМАЛА АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ да управлява такъв проект/тези от център за изследване на демокрацията/.....Чудна работа-30 г демократичен прогрес и НЕ МОЖЕМ ЕДИН ЗАВОД ДА ПОСТРОИМ!!!!!Излиза че социализмът и комунистите са много по кадърни и способни от капитализмът и капиталистите....А работещият найекстрасуперефективен АЕЦ Козлодуй доказва това---ДЪРЖАВАТА МОЖЕ/ШЕ/.....и все още може-БАН го доказват.

Пич в коя паланка живееш, в Пловдив всяка седмица откриват по един завод в новата индустриална зона. Тя е над 10 пъти по-голяма от старата комунистическа. Не могат да намерят работна ръка.

Не се излагай, далеч не откриват всяка седмица!!!!

Явно незнанието и липсата на поглед върху материалите е сериозен проблем за разбирането на резултатите, които са постигнати, коментира проф. Тасев." Функционално неграмотни избиратели гласуват за функционално неграмотни държавници. В Пожарната и ВИФ вариации, пермутации и комбинации не се учат...

Задачата на БАН не е ли да се занимава с иновации, а не да е параван за некадърни министерски решения? Многочисленият състав на министерството на бившата счетоводителката от автогара Пазарджик за какво получават заплати?

Но тези не са от ИЯИЕ-БАН, а от Икономическия институт на БАН. К'во да са прай - т'ва им е "иновацията"

:D

Щом Ердоган ще строи АЕЦ - Ние по- умни ли сме или разчитаме след газовия хъб и на енергиен хъб - бълъците да строят - ние да разпределяме или поне да комисионираме.

ми за туй иде реч: течен ток срещу течен газ от Катар и Сауд. Арабия.

да но турция е 80млн работещите в бг са малко над 3млн,,белене щяло да струва 11млрд евра,откаде ще се вземат тези пари,(от бъдещите пенсии на хората).....

по прост си ти! бвп на България 52 000 000 000 бвп на турция 857 000 000 000

малейй, гледам минус!? да не съм местата на чисълцата??

а, бе кога ще определя,т кой ще строи и захранва електроколонките по бензостанциите, че ей го на... всички големи автомобилни производители (от САЩ през Европа до Китай и Япония) през глава започнаха да предлагат електромобили, вкл. лекотоварни и тир-ове. к'о прайм ний? или оставаме на 20-годишните си дизели на доизживяваване?

На ЛИДЛ до нас монтираха БЕЗПЛАТНА електроколонка. От седмица НИКОЙ не е спирал. Та не се прави на много отворен.

ми то в "Младост" живеят само бачкатори с дизелки и агу. Значи, група Шварц (собственици на Лидл и Кауфланд) са се объркАли...

какви колконки за ток,масовата заплата в бг е 600лв :D тепърва ще преоткриваме немския дизел тука :D

туи белини ку са построи тока ши пада ли? -придвид мии да пада директну на пружинта на лиглоту или пак тряа жици да опаваме? ниста гу ако е сас жици - мен и така мии дубре!