Емитираме 1 млрд. лв. нов дълг, плащаме стар

В бюджет 2018 предвижда нисък дефицит и повишаване на минималната заплата. Предвидено е емитиране на 1 млрд. лв. нов дълг за покриване на част от стари заеми.

Обратно в новината

Коментари - Емитираме 1 млрд. лв. нов дълг, плащаме стар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЪЛГАРИЯ СТАНА ЕДНА ПРЕСТЪПНА ПИРАМИДА,КОЯТО ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ РУХНЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕРБЕРСКИТЕ СУДЖУЦИ!

Ей това е приказка, че вече взехме да се чудим какви са тия излишъци в бюджета! Само тук таме някоя болница си позволи да фалира от време на време, ама все пак Орешарски падна заради 1 милиард дълг.

Не само,това беше предтекст,но жалкото е че го ползваха за марионетка и тези които се скриха зад него,като ДПС с порциите и от партията която го направи премиер пак са в парламента!Иначе като финансист е много над всички подобни!

"В бюджет 2018 предвижда ДЕФИЦИТ" ПРИ КАФЯВАТА МУТРА ВСИЧКО РАСТЕ.

Преди години крадците от ГЕРБ изтеглиха 16 милиарда заем, който потъна в бездънните им джобове. След тях Орешарски изтегли 1 милиард за да погаси дълга на ГЕРБ, а те се освиниха и направиха протести заради този заем, за да вземат властта и я взеха, т.е. купиха си изборите - имат много пари, а си имат и машинка за фалшифициране. Сега ще да вземат 1 милиард заем! Познайте ще има ли протести!!!!!! С други думи едни могат да взимат заеми и да си ги усвояват, а друг да им го плаща. Както е казано, демокрация сър, просто демокрация!!!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Ало, умните и красивите педали, къде сте? Защо не подскачате както при злия Орешарски??

Ето това се казва дългова спирала. Вземаш нови заеми за да покриеш старите. ...и така вечно. Просто ставаш вечен длъжник на банкерите в САЩ и Европа

Така е!Върви се към дългова спирала,но няма значение на кого си длъжник,все тая ,а колко е акъла на финансовия,неговите финансови способности и тези на главния шеф на държавата!Също ми е странно как е допуснато на 9 държави от еврозоната да имат дълг около 100% и над 100 % от БВП при положение, че трябва да се поддържа дефицит около 3 %?У нас се стига горната граница от 3% поддържана изкуствено със заеми,но не е ясно как ще се продължи по нататък без външни заеми?

Така е най-лесно,по герберастки.

Не вярвам на нито едно обещание от ГЕРБ.

Когато имаш падеж на дълг от 1.6 милиарда и го платиш с нов дълг от 1 милиард и с 600 милиона спестявания,това ако на е НАМАЛЯВАНЕ на дълга, ще си застрелям преподавателите по математика. Другото е празно плямпане от хора които собствения си семеен бюджет не могат да вържат и все чакат някой да им даде.

"НАМАЛЯВАНЕ" е, само дето междувременно си плащал лихви.... хахахаха

Плащането единствено на лихвите не намалява главницата,а само я прехвърля във времето!Това са али балейшини,ако погасяването не върви съвместно с главницата!Не е ясно обаче как е договорено?

Взимането на още пари назаем за погасяването на старите заеми, е добре работеща схема за фалит- доказано е!

А ТОВА ЗА ПЕНСИИТЕ Е УЙДОРМА.ВЪЗРАСТА СЕ ВДИГА В ИНТЕРЕС НА ОЛОГАРСИТЕ ,БАНКИТЕ И БЕЗРАБОТНИТЕ. ДО 10 ГОДИНИ ПЕНСИОНЕРСКАТА АРМИЯ ЩЕ СЕ РЕДУЦИРА НА ПОЛОВИНА ПО ФИЗИОЛОГИЧНИ ПРИЧИНИ И ПО БОЖИЯТА ВОЛЯ. ПОЛОВИНАТА ОТ ТОГАВАШНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ СА С ПЕНСИИ ОТ ЧУЖБИНАЗАЩОТО ТАМ СА НА РАБОТА СЕГА. БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СА СЕ РЕДУЦИРАЛИ НА ПОЛОВИНА ТОЕСТ ДЪЛГА ТРЯБВА ЩЕ ГО ПЛАЩАТ РОМАТА.

Здраво скубят! Гепат пари все едно,че берат листа от дърветата!

Егаси троленето!Малко се спрете,бе,аман! Аман и от некомпетентност,съчетана с тъпоумие! Врътката с този дълг е на далавера за държавата!И само това е важно!

Бъдете така любезен да ни обясните, къде е и в какво се състои далаверата на държавата! За далавери и врътки говорят престъпниците. Правителството на една държава не следва да използва думите врътка и далавера като понятия. Правителството е длъжно да работи за благото на народа. Думата далавера издава престъпна нагласа и поведение.

Изненадани? Стратегията на тиквата за икономическо развитие се свежда до взимане на заеми. Вече контролира всички журналисти, че ще им "изстине мястото". Жалка картинка в суджукистан..

ако се погледне в по- дълъг исторически план, държавата ни от 1944 година не може да се самоиздържа. Ние сме икономически провал. Особено след 1990 година ние буквално сме напълно негодни. Щом на година на политическата класа и трябват 500 млн евро за издръжка, дмс и джобни за администрацията, значи моделът на мислене много куца. Ако не беше валутния борд тук щеше да е дългогодишно меле от стачки, протести и скандали. Някой трябва да каже да спрат да взимат заеми, но пък и заем не се дава току така. Едната част политици са напълно отрязани от заеми. Другата получават, но се задлъжнява без да се връща. Ние плащаме заема със заем и така си поддържаме икономическия баланс. Не е много разумно това. Още сме на дъното, а отново се вижда дефлация и ненужно поскъпване на горивата и водата сякаш са златни и доставени от бутик.

абе мисля че с 7-8 са рефинансирани старите заеми- можеш да си мислиш за това че са взели нов заем и с парите са платили старите чиито падеж е изтекъл. 2-3 са за да се кърпи ктб и руските ядрени реактори да се плащат. и 4-5 ги държат инвестирани - не са похарчени. ако поровиш сигурно някъде е описано по подробно.

реално от тези 1ш милярда - 2-3 са нови заеми които пари са ижарчени за руските реактори и ктб.

Та викаш,какви са ползите за идните поколения?

abasador

има. много за чудене, защо и как правителството на Орешарски бе съборено от младите, интелигентните и ранобудни за това, че взе 1 млрд. заем! Но сега правителството на Борисов е непоклатимо и никой не пита и протестира за това, че за по-малко от един мандат това правителство взе заем от 16 млрд., а сега взима още 1 млрд. за да изплати част от стари заеми ... да се разбира ли, част на лихвите на тези 16 млрд. заем? Нямам нищо общо с БКП, БСП, както и подобни партии или организации. Лек ден.

Още по-учудващо е, че става на фона на непрекъснатото "облъчване" за успехите и преизпълнението на приходната част на бюджета.

Заради по-високия ни кредитен рейтинг, лихвите по новите кредити са по-ниски от лихвите по старите. За това всички заеми се подменят с по-нисколихвени облигационни. Орешарски емитираше заеми за плащане на пенсии. Няма база за сравнение.

Орешарски не е емитирал дълг за пенсии,пишеш глупости!Изтегли 1 млрд. без да има реална нужда,както казаха тогава ако се наложи за нещо!Интрестното е че той успя да балансира целия финансов провал на Дянков,реално беше блокирал икономиката!За съжаление ученика му Горанов не е по далече от неговия начин на работа!Далеч съм от мисълта да правя четки за БСП,но Орешарски като финансист е много добър,ако разбира се не ги подлагат на политически натиск както злоупотребиха с него по време на Станишев!

Просветление....След като взе властта с помоща на ,,умните и красивите,, и цяла поредица прояви на ,,меката сила/курецкворум,гръмогласно викане по БАТКО И БРАТКО и ОБЕЩАНИЕ ДА ЗАТВОРИ КРАДЦИТЕ,СКОРО ЕДНА БАНКА ЩЕ ФАЛИРА!!!!/,които ласкаво му нашепвашекозяк,до мощното рамо на Борисов се присламчи посланика и каза,,,америчка твърдо застава зад правителството на Борисов,,.Точка.

Да,де това е въпроса!Тези 16 млрд.са вкарини е 23.5 млрд. дълг40 към момента,но не е известно за какво са използвани?

Хайде финансовия да обясни отговорно кое налага нов дълг за да погасява стар и какво се е случило досега с предишните " емитирания"?Да обясни подробно ред по ред ,ясно и разбираемо за всички!Това постоянно взимане на заеми плаши хората не без основание,затова се иска достъпно обяснение,без шикалкавене ,а не само констатации при свършен факт!Всяко взимане на нов заем за погасяване на стар ,вече стана системно ,увеличава дълга двойно,а ръста на икономиката е под 1% и се влиза в спиралата !Западните държави които си позволиха този лукс и закъсаха ,увеличават данъци и пак нищо.Не да не се взима изобщо,но изведнъж 16 млрд.преди защо беше нужно точно толкова и за какво?Чакаме отговор господине?

без да твърдя че съм експерт точно по тези заеми - мисля че обяснениеот е следното. взима се заем и се плаща лихва върху заема. в един момент трябва да се плати главницата изцяло. тази главница сега е един милярд, които трябва тази година да се върне. за да не го връщат от данъците те теглят нов заем от един милярд и изплащат стария. по новия има нови лихви. за да ти е по ясно - ако парите които дължим като главница не нарацтват по бързо от брутния въртрешен продукт - относителната задлъжнялост не се повишава. това да имаш заеми не е лошо. да кажем искаш да построиш магистрала която ще се ползва 50 години. вместо да я плащат цялата сега хората които са на 50 години и след 20 години ще умрат - тази тежест на плащането се разпределя за 50 години. така че да плащат идните поколения които също ще ползват.

метооо,мето!Дето не си специалист ама и хич те няма !

А майчинските не мърдат - 340 лв. Трябва да се обвържат с минималната заплата, с тези пари живеят майка и дете!

И държ. субсидия за партиите не мърда - остава 11 лв на глас ... Ще има и за джипове, и за дарения..

А бащата къде е?

ГЕНОЦИД.

Ние разбрахме, че б3 ни лъже от екраните всеки ден. Умните и свободни журналисти, разбраха ли? Защо не питат, а само Го цитират? Защо вместо да се се интересуват къде изчезнаха излишъците и какво налага да се теглят нови заеми, ни занимават с кухнята на БСП?

Щом толкова питаш къде са изчезнали излишъците и подлагаш на съмнение цитатите Му, значи малко са те занимавали с кухнята на БСП...

Симеон 2 е шедьовърът на Българското Пропадане, стореното от него е катастрофа за цялата ни История! омБостан Пенчев беше главна фигура в Национално Движение Симеон Втори Сакскскобургготски (НДСВ). Също и брадатият Валери Димитров от Сметната палата, от НДСВ. Огнян Герджиков, свален Председател на НС, от НДСВ, Каквато главна фигура (шеф на младежкото НДСВ) беше и Пеевски. Каквато МУТРА беше назначения от Симеон Втори Сакскскобургготски "Генерал" "Доктор" Бойко Борисов, да...от НДСВ. Каквито бяха Милен Велчев (НДСВ) - един изключителен икономист, обърнал лесно дългът в още по-голям дълг, дребното Василев (НДСВ) - чудесен организатор, продал БТК на "най-високата" цена, г-ца Хачикян (НДСВ) - взе безплатно апартамент и се отдаде (вероятно) на Родината си, и на близката, вечно близката, страхотната лекарствена спасителка Долорес Арсенова (НДСВ), г-н Влахов Легни-Стани (НДСВ) - пиеше силно, но с мярка в името на Царя Любка Качакова-Срамната (НДСВ), Шофьорът-убиец Борислав Великов (НДСВ, сега РБ) ... Ал Джабури (НДСВ), Красивият убиец Катев (НДСВ), Симеоновите синове... И другарката Кунева от НДСВ... ИСКРОВ от БНБ-КТБ от НДСВ... Преди идването на Мадридския Кретен - Сакскобургготски, Доган беше наврян в кучи г ъ з. Боклукът-"Цар" го извади на светло и управлява с него. И изкара на показ мутрата Борисов. Боклукът-"Цар" беше избран от ДВА МИЛИОНА образовани и необразовани БГ-МУХЛЬОВЦИ, и те, разбира се, са още в България - разни гербаджии и всякаква друга измет. Какво сте се разревали сега бе, бахти с к а п а н а т а чалгаджийска държава сте, в която живеете и се дразните взаимно. Тъпанари, малоумникът-"Цар" диша чист въздух в някоя от резиденциите си, а вие ще продължавате да го д у х а т е. Това ви се пада. Нещастници.

Колко умело в статията ни казват че с част от новия дълг ще се връща стар. А остатъка боко ще си харчи за да се бир в гърдите че строи. Това е като у вас дс нямае за ядене, но да вземете кредит да си лепите луксозни тапети. Хора в държава пари няма - а ромите и бежанците си искат техното, и те взимат от нас + кредити за да вържат бпджета. Всички останало са алабализими. След като искат и болничните да се плащат на 50%..... Аз комунисти не харесвам ама когато орешарски искашр заем 1 млрд. всички медии се надпреварваха да ни обясняват как и внуците ни ще го връщат. Даже умните и красивите бяха активирани. А сега боко заемите ги докара до към 25 млрд. Ние вече сме финансово поробени,

Само за сведение заемите да периода 2008-до сега са 37 милиарда + 1.6 милиарда от фонда на здравната каса усвоен успешно от СД- "корифея икономист" + все още неуточнената сума взета от сребърния фонд - нашите пари за пенсии и др. държавни средства. Държавата няма пари , след европредседателството за което са напъва толкова тиквата и държавата няма да я има. Жалко за нашите деца, поне тези които остават все още тук!

Колко умело в статията ни казват че с част от новия дълг ще се връща стар. А остатъка боко ще си харчи за да се бир в гърдите че строи. Това е като у вас дс нямае за ядене, но да вземете кредит да си лепите луксозни тапети. Хора в държава пари няма - а ромите и бежанците си искат техното, и те взимат от нас + кредити за да вържат бпджета. Всички останало са алабализими. След като искат и болничните да се плащат на 50%..... Аз комунисти не харесвам ама когато орешарски искашр заем 1 млрд. всички медии се надпреварваха да ни обясняват как и внуците ни ще го връщат. Даже умните и красивите бяха активирани. А сега боко заемите ги докара до към 25 млрд. Ние вече сме финансово поробени,

Какво знаем ние обикновените хора за КОМУНИСТА Бойко Методиев Борисов? Какво му се е случило на КОМУНИСТА Бойко Методиев Борисов в детството, че сега навсякъде се гушка, прегръща и пуска ръце? Знаем, че е криминален престъпник и изнудвач замесен в рекет (БАИБ), замесен а може би и физически извършител на убийства (Congressional Quarterly), уличен в пране на пари (Лихтенщайн), задържан заради кражби на коли (Унгария), педофилията не му е чужда (Сесил Каратанчева), прикривал е данъчни и митнически нарушения (Ало, Ваньо), контрабандист на цигари (Булгартабак), национален предател (ДОСТ с Местан) и т.н. и т.н., край няма! В ЕНП ли не знаят за тези геройства, най-вероятно и за много други останали скрити за обществеността знаят, но си го коткат! Защото види се, и те са като него. От една порода ще да са! А Ангелкова НЕЗАБАВНО на турската граница! Да плаши с ангелското си личице пришълците. Така, най-сетне ще направи нещо смислено за Родината ни! ГАРАНЦИЯ, че пришълците ще заобикалят ОТДАЛЕЧ БГ-ТУРСКАТА граница и ще пращат зловещи снимки и СМС-и на роднини и близки да избягват България...

проста да падладеиш, къде е Жан Виденов, къде е другаря Луканов да ви види разбойници !

Как би постъпил един достоен и честен човек? Виждайки какво се случва в страната, бих излязъл пред народа и казал: " Аз толкова мога и направих каквото можах. Отстъпвам мястото на друг, който ме превъзхожда и може да спаси държавата.Ще помагам, с каквото мога. Подкрепете го!!" Това е постъпка на един истински мъж. А Б.Бб явно не е такъв. Той хитрува, играе роля, за да управляват некадърници и корумпирани политици.

Ай стига,къде са тези прословути можещи? Всеки може да си измисли,че може,ама друг път!Курна опрелено не може,единствено може Орешарски,стига да не го ползват пак за изтривалка ,да не е към БСП,където случайно попадна!И го казвам не тенденциозно,но той единствен успя да оправи за кратко поразиите и мизерии на некомпетентния Дянков,дирижирани от ББ!

Народна мъдрост--от голяма тиква става голям тиквеник.

Стойността на дълга за 2016 г. е двойно по-голяма в сравнение с 2013 г., показват данни на Евростат България е на трето място в ЕС с най-ниско съотношение на дълг към БВП за 2016 г

И не трябва да се пада на 4-то място!

Мъже няма в тази държава. При толкова дълг отдавна да са ги по спирките ......

го изплатихме напълно през 2015-та. ЧИИ ДЪЛГОВЕ ЩЕ СЕ РЕФИНАНСИРАТ - срещу още лихви връз дълга, АМИ ЕТО КОИ: ЕТО ЦИФРИТЕ! ЗА 5 ГОДИНИ МАФИОТСКО УПРАВЛЕНИЕ ОПГ ГЕРБ ДЪЛГ НЕНАТРУПАН ЗА 26 ГОДИНИ ПРЕДИ ТОВА!!!.. БНБ най-добре ги показва: Борисов 1: Новоемитиран външен дълг, сиреч ДЯНКОФФФ - 4 798 038 500 лв.; Борисов 2: Новоемитиран външен дълг, или "по-добрия" ГОРАНОФФФФ - 13 299 644 000 лв. / 6.8 млрд. евро.. ОБЩО ЗА ПЕТ И ПОЛОВИНА ГОДИНИ ГРОБ: 18 097 825 000 лв. / 9. 253 270 989 млрд. евро. А ЗА ДА Е ПЪЛНА КАРТИНКАТА ПРИБАВЕТЕ И ТОВА: КОНГРЕС НА ЕНП в БОН 10,12,2009 г. Изказване на Б. Борисов: " По данни на БНБ обезпечението на валутния борд е 211%, което е 8 млрд. евро. Възнамеряваме да използваме 8 млрд. евро от резерва за.... САМ СИ ГО Е КАЗАЛ: НАСЛЕДИХ ОСЕМ МИЛИАРДА ЕВРО!!!! И С ДЯНКОФФФ ГИ ПОХАРЧИХА... Плюс едни 1,9 МИЛИАРДА ЗДРАВНИ ВНОСКИ НА БЪЛГАРИТЕ..

ще емитират и още и още; иначе няма за пенсии на мангалите и за зверското крадене на властниците

Борисов-3 не е избран от българите, а от ромляните.

За съжаление и от българи. Огромна част от българите вече са на нивото на ромляните.

от кои вземаме заемите ??? отговорете си на въпроса и ще разберете защо и кои ни нареди на този хал :)) имам само 1 малка надежда - Kитаи ... ако не ги затрият от лицето на земята ...

От сега се подготвям за неописуемата радост, която ще ме обхване, кога получа първата сметка за парното. Предвиждам всенародни веселби цяла зима в милата родина. Да пребъде правителството на Герб!

Къде спахте като избирахте третото правителство на Боко Глупака? Не показа ли той с предните 2 правителства, че е един елементарен човек, да го кажа направо - прост, как сам си го призна, че си нямаи грам идея как се управлява държава. Тоя глупак продължава да си мисли, че цялата работа е да се наяде и да се из..ре след това, така и със заемите - трябват му пари за харчене- тегли нов заем и готово. Докога ще го търпим тоя идиот да да ни мачка и да издевателства над народа ни?

До тук за "успешната " бюджетна политика на ГЕРБ! И този балон се спука- вземат крадците нов дълг за да си покрият стари борчове. Не е нужно да си гений за да сметнем, че това поредно рефинансиране ни потапя в поредната дългове яма. Всъщност, цялото пребиваване на ГЕРБерастката шайка във властта е една огромна помийна яма!

За държавните и общинските хрантутници, гласували за ГЕРБ. За МВР и МО дето се преработиха ?

Преди няма месец теглиха 200 млн., преди това стотинамлн. за дофинансиране на европроекти, сега 1 млрд., сигурно са най-малко 1.5 млрд. за половин година след изборите, става около 2млрд за година, 8 млрд. за цял мандат, патриотите никога няма да позволят правителството да падне, друг път няма да им се падне такава хранилка, ето и армията ще превръщат в жандармерия, военна хунта ли ще ни управлява, докато ни прогонят от страната или уморят.

Ето какъв е приоритета на туркофилчетата от жълтопаветните ГЕЙБЕРАСТИ. БГ с най-голяма смъртност в света.

Единствения приоритет на народа ни трябва да е премахването и затваряне в концлагери на сега управляващата ни върхушка и около нея които изсмукват всичко, което докопат и тогава нещата от само себе си ще започнат да се оправят.... след като следващите видят, че можем да бичуваме управляващите ще си седнат на дупетата......

За няколко години, тайно и полека загроби ни мутрата напред за няколко века.

Ще вдигна заплатите на полицаите - да ме пазят от всенародната любов и заплатите на съда - за да не ми лепнат някоя присъда "погрешно".

За полицаите още не е решено,а съда си има отделен бюджет и той си решава кога и как!

Само гледай и се учи как се прави!!!

Ама, Баце нъл стана некакъв дофтор на науките бре? Ма гоуема е работа ТОЙ! Нова математика "изобрети". Доказа "научно" и натурно че 1 милиард е ПОВЕЧЕ от 20 милиарда ;) Както Баце казва - не е важно колко заем вземаш - важното е КОЙ го взема ;) Пардон - кой го "усвоява" ;) А Баце в "усвояването" е къде, къде пред Орешарски - Баце - нема стигане уе! Нека верните МУ "фенове" пак да гласуват за тоа титан на икономическата "мисъл" ;)

А наистина ще е интересно некой по-смел журналист да зададе на Баце тоа вапрос - защо онзи 1 милиард на Орешарски щеше да загроби България и внуците и чак, а неговите кажи реи вече 20 милиарда носят само "стабилност", "развитие" и "видими резултати" :)))) Гоуемо гърчене ша бъде :) Баце ша требе като глист да са вие :)) Освен ако не прати журналиста направо на разстрел :))))

Почнаха курналините да пълнят форума с простотии!

делибаш си по целата кратуна проста

Май си самичък тук! И не си вярваш даже на писанията.

Много поздрави на всички българи - аз ще продължа да си тегля милиарди заеми, ще Ви вдигна осигуровките другата година, цената на тока и водата другата година също ще е нагоре, ще ви вдигна глобите, ще плащате освен винетки, данък МПС и тол такси, такса смет също ще Ви вдигна, нищо че сте заринати от боклуци, а ще намаля реалните Ви доходи и ще Ви съкратя живота. Да не забравите да кажете на поколенията си да върнат заемите и да платят сметката.

С осигуровките се изплащат пенсиите,но са недостатъчни поради малката заетост и се дотират от държавния бюджет близо 50%!Освен това увеличението на осигурителния праг влияе върху размера на пенсията на бъдещите пенсионери!Колкото повече,толкова повече!

Ще увелича с 1 % осигуровките догодина, това няма отражение върху размера на пенсията, но ще увеличи пиенето на студена вода.

Към края на м. декември 2016 г. номиналният размер на дълга на подсектор Централноуправление* възлиза на 13 761.9 млн. евро, от които 3 489.5 млн. евро вътрешен и 10 272.4 млн. евро външен / 29.4% от БВП /. Когато ББ взе властта: В края на юли, 2009 год. държ. дълг е: 4 757.0 млн. евро, от които 1 424.6 млн. евро вътрешен и 3 332.4 млн. евро външен / 14% от БВП /. Смятайте колко пъти се увеличил държ. дълг и обърнете специално внимание на ръста на външния дълг! И не забравяйте - България е на 1-во МЯСТО ПО РЪСТ НА ДЪРЖ. ДЪЛГ в ЕС! И не преотстъпва мястото си...

Имаш грешка!БГ може да е увеличила ръста на дълга, факт е и не стана ясно защо ,но спрямо БВП дълга е най ниския в ЕС.Само не трябва да се увличат,после няма оправяне!Като гледам дълговете на другите държави от ЕС,каква еврозона,какви пет лева.Франция-93,9%,Исландия- 90,2%,Испания-93,9,Белгия-99,8%,Кипър- 112%,Ирландия- 122%,Португалия-128,8%,Италия-132,8%,Гърция-173,8% от БВП и всички тези държави са в еврозоната!

Успокоих се от сводката, как другите са го закъсали, а при нас от убаво по убаво. Да му мислят немците и французите. Благополучие цари в милата родина, ша знаиш!

Никаква грешка нямам - написала съм, че сме на 1-во място по РЪСТ на държ. дълг - разбирай - бълг. държ. дълг РАСТЕ най-бързо в Европа. Второ, бяхме на 2-ро място по най-нисък дълг спрямо БВП след Естония по времето на Орешарски, но ББ ни прати на 3-то място - Естония / 9,4% / и Люксембург / 20.8%/, България / 29.4% /.

сус ве керати с керати. Вие ли сметка ше Му държите на Него ко тряя и ко не тряя а? Малко ли ви е от 60 стинки на 80 хляба? Малко ви е явно, малко. Още трябва значи.