Аутопсия не даде отговор за смъртта на родилка

Направената аутопсия на 26-годишната родилка, която почина вчера в МБАЛ-Добрич, не посочва категорична причина за смъртта.

Обратно в новината

Коментари - Аутопсия не даде отговор за смъртта на родилка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо не казват вече случая да бьде изеснен. Жал ми е за горкото бебе

Колко родилка. Умряха Да те е страх и да раждаш. Горкото бебе майка му. Няма да види как расте

Горкото бебенце ще расте без Майка И Горката жена

нали видяхте какво каза мякащия бос на болницата ,някой си Йорданов, че причината е белодробна емболия,жокерът е на другия хитрец Щерев.Има неща ,които трябва да се уточнят,трето раждане защо Секцио въпреки бля бля за неправилно предлежание,защо в интензивно след операцията, имала ли е кървене при постъпването,изтекли ли са водите или не , кое ги кара ,да мислят , че бебето страда, направен ли е запис, с който да докажат, че има фетално страдание.Бъдете сигурни, че отговор няма да получите.Както бяха писали до сега болницата в Добрич си имаше частно АГ отделение, сега вече и частна болница.За сега съдебният лекар е на правилен път, стига нещата да не се решат ,,от горе,,

Лекарството се казваше "флаксипарин", ако не греша. А в онази болница нищо не са слагали на горкото момиче, решили, че млада е и нищо няма да се случи. обаче се случи...И си отиде млада жена. А детенцето остана сираче. Дано с него да е всичко наред.

Вие едва ли не изкарахте докторите, че нарочно са я уморили. И най-босия лекар, както и ние-без да сме лекари, знаем, че след всяка операция се следи съсирването и кръвта се разрежда ... Ще има разследване, ще има комисии и едва ли близките ще оставят така случая. Да изчакаме дотогава, без да даваме повод на разни момченца-тролове да се упражняват в писане на глупости. Да почива в мир младата жена!

фраксипарин ,клексан,хепарин-и още куп други, с различни имена, но с едно с едно и също действие-ня вярвам някой доктор да се сложи главата в торбата като спести анти коагуланта-и то при положение,че нито е дефицитен,нито скъп..може би при тези жени е имало и други проблеми..

си го спестиха! Сега съм на синтром доживотно и със забрана за повече деца :-(

Нещата са много, ама много прости. След като си искат пари под масата, за смъртен случай виновните трябва да се дерат. Значи можем да лапаме, а не можем да повръщаме, така ли? Когато човек е благодарен, ще намери начин да се отблагодари. А когато си му върнал ковчег, какво? В конкретния случай в Добрич, се бави топката, за да се заличат следите за виновните. Е, голяма работа ще кажат, една ромка по-малко. Принципът е важен, както и Хипократова клетва. Мисля, в нея не се говори за пари или подаръчета.

Сигурно не са й сложили след операцията антикоагуланти - лекарства , разреждащи кръвта. И тук няма две мнения по въпроса- от немърливост и алчност (тези лекарства са скъпи) не са й сложили. А всъщност такива лекарства трябва да се инжектират поне една седмица. И няма какво да лъжат близките, че не знаят причината...

Преди една година на моята леля са й правили операция в "Пирогов" . беше си счупила крак и са й сложили пластина. Та после всеки ден са й взимали кръв за да видят дали не се е сгустила. Слагали са й инжекции за разреждане на кръвта, и я карали да пие много вода. А какво са направили са тази млада жена, е много ясно. Уморили са я.

Както и да се ражда, винаги има болка. Защо обиждате жените? Освен това, в случая ясно е написано че точно тази операция е била по спешност - как успявате да пишете като не сте се научили да четете?!?

Никой не смее да потърси отговорност на бялата мафия. От хуманна професия, лекарската се обърна в мародерство. Докато не почнат да носят реална отговорност за действията си или бездействията си нещата няма да се оправят. Дофтора вижда в пациента единствено здравна пътека за пълнене на гуша.

причината е една - геноцид !

Всички грехове произлизат от любовта към парите, гордостта и суетата. Благодарение на тях света днес е заприличал на лудница.

И кое си написал точно по темата? Щото видя поле за изява, и реши да се отчетеш, нали?

Индиректно е свързано с темата. Не правите ли връзка? Вас защо ви тревожат подобни констатации? Вътрешна съпротива срещу истината ли имате?

Пак нищо няма да открият и както винаги за всичко в БГ -виновни няма.Пази боже от такива неща.

В езическите общества изповядващи религията на еволюцията, никога няма виновни, защото истината за тях е въпрос на гледна точка а не абсолют. България е езическа държава благодарение на явните и скрити усилия на комунистите и това дава своите гнили плодове в днешно битие на българина, който е станал толерантен и малодушен съучастник на беззаконието в обществото. Приел синдрома на щрауса като лична "спасителна" кауза.

Е да, ама еволюцията не е религия, а факт, а езичниците са същите сектанти, като религиозните. Все един дол дренки и фанатици сте си.

Факт? Кога стана факт? Ненаучна хипотеза да но нищо повече. Това е религия защото никога не е доказвана с научни методи и не разчита на фактите от изследванията и експериментите. Тя разчита на желанието на слабите духом да бягат от отговорност и на невежеството на част от хората по отношение на научните методи и науки на то физика и химия или микробиология.

Съболезнования на близките на починалата жертва!Нищо не може да върне майката на сирачето...Естествено умрелия е виновен за това че еумрял

Вероятността от смърт по време на раждане дори в най-модерна западна клиника е по-голяма от вероятността от инцидент, ако практикувате бесджъмпинг в продължение на 2 години всеки уикенд.

Хистология се взима при малко по специални случаи. А болницата на Щерев не е на Щерев. Той само е в светлините на прожекторите.

Все пак болницата си има име.

болницата на Щерев,ни звук ни стон за аутопсията ,макар че стана преди този. При случая в Добрич,веднага информация от аутопсията. Що така бе?

е и какво разбра за случая в добрич - родилката мъртва, причина няма...

Липсата на отговор също е отговор.

Колко ли често си съчиняват диагнози?

Преди около 200 години пак е било так а. Причина за смъртта: "умрял от гърди", "умрял от корем"....

Трябва висока квалификация а не празни приказки.Само гръмки имена на клиники и пр.кой може да кажи каква им е квалификацията? Ще пуснат ли чужди специалисти да дадат оценка? това е пътят.

Баце Весе, а откъде да сме сигурне, че чуждите специалисти са специелисти?

Много коментари и много простотия, като се обърне колата пътища много! Най-искреннлли съболезнования на близките!

Много коментари и много простотия, като се обърне колата пътища много! Най-искреннлли съболезнования на близките!

Трябват изводи, а не само плашене със съд. Не се ли направят изводи от специалистите каква е причината за смърта на тази родилка, може да се повтори инцидента.Тогава мъката ще е двойна. Трябва истинска равносметка с високи изисквания и чужди специалисти.

Хайде стига с тези чужди специалисти, бате Веско. Ние вече всичко поверихме на "чуждите". Защо трябва да имате повече доверие на тях, само хонорарите им ще бъдат десетократно или в пъти по-високи. Нови неща няма да ти покажат.

Oбщото е в храната последните години и обгазяванията.Развиват промяна в генетичния код склонен към съсирване на кръвта.Трябва да въведат задължително изследване на бременните и да се знае за този проблем при раждането.Толкова бебета и родилки умират от този проблем последните години и никой не взима адекватни мерки.Точно обратното потулват се случаите и статистиката се крие от хората.Единственото спасение е всяка бременна да си направи изследване" носител на изменения ген"Това са генетични изследвания ,ако се знае за проблема и се вземат мерки през цялата бременност и раждане няма да има проблем.

Прав сте, но имайте предвид, че родилки умират и от кръвоизливи, които не могат да се спрат. За тези неща се изучават минимум десет и повече години с къртовски труд. Въпросът е - защо ги превърнаха н търговци, питам и кой?

Много неща могат да се кажат против и в защита при подобни случаи. Истината е, че и лекарите са много повече безпомощни, отколкото на нас ни се иска и всичко е много повече Божа работа, накратко казано. Не знам какви са практиките на раждане в България, раждала съм в чужбина. На мен ми се наложи спешно цезарово, след като всички останали методи за нормално раждане бяха изчерпани неуспешно. Но 2 неща знам, че направиха, за да предотвратят подобен инцидент - цяла седмица носих стягащи чорапи и ми даваха лекарства за разреждане на кръвта. Не беше по желание - задължително беше.

За първи път чувам че при аутопсия не може да се установи причината за смъртта . Смятам че доста пари са повлияли за това

Пак има пари намесени в цялата история...

Жената е била приета по спешност и секциото е направено по спешност, а не по желание на жената. Спрете вече да си правите свободни съчениния, без дори да сте прочели за какво става въпрос.

Правилно. Като вземат техните вагини да се разтягат 2000 пъти от бебешка главичка, тогава да обясняват как жените, раждащи със секцио, били глезли.

Алекс чета и ти се чудя,ще прощаваш за по вулгарното ми изказване,но когато се разкрачваш не те боли и не се оплакваш нали?Айде стига с тези глупости,секциото е само когато ти се налага,а не по собствено желание.По собствено желание вече си е лигавщина и напълно излизшно!

Значи докторите много си ги съчиняват тези диагнози. Опищяха вчера света, че било емболия - най-удобната за тях диагноза. А се оказва, че емболия няма. Ами сега? Да не излезе накрая, че не са си свършили добре работата и жената е починала заради това?

Какво? Български доктори да не са си свършили работата и да са уморили пациент? Абсурд! Инсинуации! Това никога не е ставало и не може да стане!

извод-родилките да раждат естествено а не със секциум което стана модерно но явно лекарите искат само пари и не могат да си свършат добре работата защото 25 години само реформи в здравоопазването и то против пациентите.

Точно така. Глезотията се заплаща с живота понякога.

И простотията не остава ненаказана, макар и не точно в момента на проявата и. Така че престанете вече.

А тези, на които се налага по спешност секцио как да раждат бе умник?

Раждането е естествен процес, а оперативното раждане е само за случаите когато естественото раждане не е възможно. Но търговците в бели престилки и го превърнаха в ежедневие. В този свят всичко е обърнато с главата надолу. Този свят е обречен.

Основната причина за драстичното увеличение на ражданията със секцио е желанието на жените за бързо и безболезнено раждане.Естествено лекарите не се противят - получават повече пари.

Да те светна умнико, че и при естественото раждане може да се ползва местна анестезия, която се прилага от доста години. След естественото раждане, след това има бая процедури-шев и кройка, така че има си начини. И при двете родилки, които починаха си е имало някакви проблеми , за да се наложи секцио. Айде престанете да пишете врели некипели, без да сте се напъвали. Явно не знаете още, че не всичко е пари!

Предполагам, че не е била инжектирана с кръворазреждащите препарати. Те са доста скъпи и сигурно са решили да спестят .... И отиде се момичето...

Най-вероятно не. Не разбирам само защо са ти сложили минуси на поста. Лекарите надминаха полицаи, съдии и прокурори по невършене на работа.

Ако имаше повишена съсирваемост на кръвта,резултатът от аутопсията щеше да е друг.

Не пропускай - и журналисти. Всички скачат като ужилени когато сгафят. Тези гилдии се защитават до смърт. Това добре, колегиално е, но все пак трябва да има и някакъв морал и себеконтрол. Жалко за майчицата и нейните близки.

Двата случая със смъртта на родилките са много идентични,въпреки,че са в различни градове и екипи.Какво може да е общото между тях?Може-би упойките или медикаментите,които са им давали?

Гледаш много "От местопрестъплението".

Няма ли основание за подобно предположение? Аз също си го помислих.

Общото между тях е, че са лигли, които са раждали със секцио по желание, за да не си дават много зор.

Да, много жени по-желание искат секцио от страх, но в случая с жената от Добрич е било по медицински показания.

След като не се намират данни за белодробна емболия,причината ,вероятно , е инсуфициенция /недостатъчно качество,изпускане / на оперативния маточен шев.Оттам задух и останалите симптоми.Имало ли е кръв в корема.Какво означава неправилно разположение на бебето.Преди се извършваше външно верзио ,дори е правено и при пукнат мехур ,в хода на раждането .Жената е раждала 2 пъти.Тук трябва да се търси некадърност и корупция.

Едва ли шевът на матката може да обясни смъртния изход.

Сега да видим и при пациентката на д-р Щерев какво ще кажат.Той им даде жокер,ама пак не се знае-нали патолозите поставят окончателната диагноза.

Много права се дадоха на турците.Има ли в екипа от тях?

" малцинства ползваха предимство при приемане във ВУЗ- ове / в медицината са много / нямаше безработица при тях, даваха им се жилища от държавата и други социални придобивки..."

Коматьово ? Цацата, там ги праща, единствено има доверие, на месните анатоми. Самия Той е от Този хубав край , но Борисов едно го истегли, за Борисов две да работи ! леля Дочка, чистачка във, Коматьовския градски съд.

Защо 3 килограмово бебе е в кувиоз???

Ясно какво става. Младите лекари колкото и да са кадърни не ги допускат до практика ако не са от лекарско семейство. А некадърните мамини трепат народа докато не се научат

Причината всички я знаем безхаберие и прекалено високо самочувствие на нашенските доктори.

То само едното самочувствие остана високо.Щото заплатите...

Причината е модата да се ражда със секцио (за да си запазят тесни дудите).

е хубаво да са тесни дудите. одобрявам.

В този случай се е наложило секцио, не е било по желание на родилката. А иначе сте прав/а, че повечето се подлагат на това доброволно, а не знаят, че никак не е приятно и последиците са по-големи, отколкото при нормално раждане.

Дано да се открие истината, това може да помогне на бъдещи родилки да избегнат съдбата на тази жена. Мир на праха й и много сила да преодолеят загубата на близките й.

Всички сме за там, кой по-рано, кой по-късно. Само ще е проблем за последния човек, че няма да има кой да го зарови и ще си остане там де е умрял да вони на мърша. Всеки човек като си изпълни предназначението за което е пратен на тая земя се преселва в гробищата. Без изключение. Лека и пръст на момата!

Леко уточнение: Няма да остане дълго, тъй като природата има безпогрешни механизми за очистване от боклуците, просто трябва човека да не и се меси. Така,че ...

Тялото се превръща на пръст, защото е направено от пръстта на земята, а душата къде отива е въпроса?