Москва спря операцията, Грузия напуска ОНД

Президентът на Русия Дмитрий Медведев заяви, че е решил да бъде прекратена мироналагащата операция в Грузия.

Обратно в новината

Коментари - Москва спря операцията, Грузия напуска ОНД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До Станислав - абсолютно си прав,грешката ми е техническа,благодаря за поправката.

браво на руснаците стига американците са управлявали света -да не се намесват в европа и русия защото не се знае къкво ще стане ще вземе саакашвили по погрешка да изтреля по америка една атомна бомба останала от ссср

Do kolegata BB. Wsyshnost e obratnoto. Bashtata na Stalin, Vasirion ( ili Basirion, imeto sym go sreshtal i w tozi wariant ) Djugashvili e rodom ot Osetiq, dokato maika mu e gruzinka. Samiqt Stalin obache, e roden w Gori i e gruzinec.

Да де. И аз това казвам. А ника не ми е криминален а S-ек S-уален:) Щото се ебавам с тъпаците.

За сведение на незнаещите - бащата на Сталин е грузинец,а майка му - осетинка.

За твое сведение Джугашвили е чист грузинец а не осетинец. Не знам кой е измислил тая глупост. Във всички случаи родният му език е грузински, а по-късно е почнал да учи руски. Няма сведения да е знаел осетински. Абе то и ника ти е един такъв... криминален...

Да, според някои тук, Русия трябваше да си седи така кротко и да гледа как се забатачват нещата(буквално се забатачват - стават като в Батак - 2000 изклани осетинци). И това щеше да се признае като зачитане на велика ценност - държавен суверенитет. И нищо, че 90% от тези осетинци са руски граждани. Нека. Даже по-добре - според русофобите клането на русофили и руски граждани не е престъпление. Може би сте недоволни, че Русия в свое време се е намесила в ЗАБАТАЧЕНАТА Турция? как мислите, сгрешила ли е? А и не забравяйте, че грузинските войски са убивали и войници от руския миротворчески контингент и са растрелвали ранени. И са газели по улиците с танкове стари жени и деца. Или може би ще твърдите, че и в Батак не е имало клане? Но и това оставяме настрани. За мен русите щаха да бъдат последните ПОДЛЕЦИ и СТРАХЛИВЦИ, ако оставеха масовото убийство на техни граждани ненаказано, както и ако не се бяха намесили , за да го прекратят. КАКАВОТО и да казва СВЕТОВНОТО СЪОБЩЕСТВО. Което докато се извършваше убийството, се беше обърнало на другата страна. И в лицето на ООН отказа да направи забележка на Саакашвили, както предлагаше Русия.

Да, ДжугаШВИЛИ(Сталин) е осетинец и СаакаШВИЛИ е осетинец. Тогава грузинците са осетинците, следователно осетинците имат суверенитет над Грузия и могат да я делят на каквито части си искат. Така и Сталин(осетинец) присъединил към Осетия(Грузия) Грузия(Осетия). И сега грузинците(осетинцит искат да се отделят от Осетия(Грузия) пак. А осетинеца СаакаШВИЛИ се е объркал кое е Осетия и иска да присъедини осетия към Грузия, без да разбира, че се опитва да присъедини отново Грузия(осетия) към Осетия(Грузия). Е ако е доста объркано това, което пиша, то целта на до Masculino да обърка хората е постигната. Или не съм се объркал.... АБе то стана една каша и никой нищо не разбира, но коментира. Ама Са Ака смята, че е прав, макар че се е объркал, защото е ШВИЛИ като Сталин. А, до Masculino? Правилно ли съм се объркал?

protestiram !!!! ve4e 3 pati pisha ot 12 dosega na tazi tema i nichto ne minava.napisanoto beche s normalno sadarjanie , bez obidi i imah smelosta da si napicha imeto .Tova e tzenzura i to v evropeyska balgaria!!!!!!!!!!!S sachto sam balgarin mamka mu!

zachto vsi4ki koito se biete po gardite vi e sram da si pichete imenata?i kakva e polzata na balgaria ot tozi konflikt?vmesto da blije ruskia gaz i da spira orajeynite dostavki za gruzia da si gleda interesa targovskia.da si prodava orajieto na gruzia .rusnatzite ne pomagat li na iran da napravi atomna bomba?vseki si ima interes.malkite darjavi ne mogat da imat sobstvena vanchna politika no balgaria kato strana 4lenka na evropeyskata obchnost beche dlajna da reagira kato evropeyska darjava a nie kakvospirame dostavkite na orajie za gruzia:poserkovtzi i slugi na rusia.Bravo parvanov dobre si si nau4il uroka sedni si:6!

Хане,предполагам не си забравил как се зове еднин от централните булеварди на българската столица-Руски и чий паметник стърчи в Борисовата градина-бивш парк на свободата?Както и над Пловдив.Какво искаш от такива хора,които са закърмени и възпитани в духа на вечната, нерушима и пр. българо-съветска дружба?

смешниците сте всичките тук.Като ви чета си представям пенсионирани шапкари и дърти комунисти,които преди 40 години са ходили на екскурзия в Москва от ТКЗС-то.Съвременна Русия няма нищо общо с вашия СССР,който съществува само в кухите ви глави,заедно с нерушимата българо-съветска дружба. И се ръководи не от КПСС,а от едрия олигархичен капитал.Като ревнете ,че плащате най-скъпия дизел и билета за автобуса ви е 1 лв,се сетете чий е монополиста Нефтохим и викайте ура.

Пич, явно имаш много бели петна в познанието. Във Виетнам американците отидоха по искане на правителството на Южен Виетнам, които се биеха срещу нашествието на комунистическия Северен Виетнам. Явно си още мъничък и зелен за да знаеш, но дори в България се работеше някои съботи безплатно заради тях, а и се събираха отделно пари за братския северно-виетнамски народ. От своя страна СССР ги въоръжаваше, обучаваше и дори участваше директно - с военни инструктори и главно с пилоти в бойната авиация. След изтеглянето на американците Южен Виетнам беше завладян и всички знаеме все още къде е. За Афганистан въпросът беше чий руснаците търсиха там първи още през 80-те години и не се ли измъкнаха като поакани. За сега толкова, че и без това ти е множко.

До:Masculino (12.08.2008 г. 15:42ч.) Хич не си глупав и си напълно прав/права! В близките години Донецк ще мине към РФ с промишлеността си, а хохолите от Източна Украйна ще садят жито, картофи и ще славят демокрацията по американски образец!

В Грузия стана поредната театрална революция за смяна на комунизма.който НИКЪДЕ и НИКОГА не е съществувал! В Тбилиси сложиха американска подлога точно с тая цел и задача - да се случи това,което сега се случи!!! Тоя саАКАШвили тъне в разкош като персийски цар отпреди нашата ера и хич не му пука за хилядите избити невинни хора - осетинци и грузинци! Но икономичеслите интереси за нефта не признават никакви жертви и тая война ще се затегне много!!!! КАЗАХ!!!

ne znam ti kolko si osvedomen no predi 3 dni vodeh razgovor s chehi,poliaci i slovaci na tazi tema.poznai kakuv be otgovora-protiv.stig ste pisali ot imeto na drugi,slezte na zemiata i po4nete da mislite s glavite si(gornite).

Много ми е обидно да ме наричаш американофил. Аз не съм никакъв фил а съм си чист българин за разлика от теб. Трябва ли задължително да обичаме Русия, за да не сме американофили??? За ще го кажа ясно, но явно няма да го разбереш: Категорично не съм американофил, и категорично не съм във възторг от Русия. От Русия като държава, не от руския народ. Само ми става тъжно като си помисля - ако Левски беше прочел тази помия във форумите за величието на Русия, щеше да се обърне в гроба.

Много си глупав, миличък, ама много!

Ти си мнооого прост... Американците убивали по погрешка?!? Много си зле пич.

Изключително не-разбиращо мнение. Съветвам Ви да не се занимавате с политика.Дойдат ли избори незнам...

Вие двата номера...отворете историята прочетете всичко за Русия и тогава пишете глупостите си...Русия е Русия :и НАТО го знае, и САЩ го знае, и Западът го знае и Папата го знае...Всички могат да си правят каквото си искат със светът но никога не с Русия.Откакто свят светува всички са се съобразявали със Русия , и това че някой си мислят че щом Грузия е поискала военна помощ от НАТО , НАТО ще изпрати войски срещу Русия ...този човек не живее в сегашното време....

Кучето си лае , керванът си върви... така беше една поговорка. Едва ли ние по тези чатове ще оправим светът, и едва ли нещо ще зависи от нас, колкото и да се напъваме. Просто за пореден път си показваме и затвърдяваме балканският нрав. Да се плюем и обиждаме заради други...Нека да си го кажем честно че Русия не е която и да е държава...и ако беше решила да смачка Грузия едва ли нещо щеше да и попречи, едва ли НАТО щеше да изпрати войски който да започнат да стрелят срещу руските войници. Западът много добре знае че това е Русия и това не е Косово...все пак там в Алианса има умни хора който мислят трезво а не като Мишока...

И ти като много хора тук мислиш, че Сталин (Джугашвили) е грузинец, но всъщност по произход той е осетинец.

в Русия ли ша влиза?

Дали има хора които вярват и си мислят че това е солова акция на грузинците???нападан на саператиската област южна осетия??? Ако така си мислят нека си отговорят на въпроса могат ли нашите оправници да пръднат дори без благословията и разрешението на големия брат - САЩ. да не мислите че с грузия е по различно?

Да им приседне дано това оръжие. Другия път срещу вас ще го използват.

Komunisti sprete!!! Utre chervenite banditi shte napadnat i drugi darjavi. Poznaite koja e sledvashtata.

Май руските миротворци могат да излъжат в добрите си намерения само българския Мунчо. Откъде бе, другари форумци-русофили, тази вопиюща любов към мафиотска Русия? Нима Грузия няма право да отстоява териториалната си цялост? А защо навлязоха миротворците в територии извън Ю. Осетия? За щастие, Русия само изгуби от това, което направи, но клетите ви мозъчета не могат да разберат това.

тук имало и много слепи хора.тоз боклук педерашвили иска да набута и други народи в кенефа на грузия и някои хапльовци налапали вьдицата.забравихте ли че преди седмица бяха избити от педерашвили и главорезите му над 2000 невинни хорици .независимо каква народност са .тте не са викали посеркото и воиската му в осетия,която е подарена от бащицата им сталин на рузинската ссср а не на грузия.сега голям герои е посеркошвили,защото бил американско мекере.бравос бе бил избран ,4е тои и милошевич беше избран,ами караджич .единствената присада за посеркошвили е като за военнопрестьпник.да си плати и толкоз .не ме интересува дали русия мисли за мене ,както се изпразни едно американско мекере интересува ме да станат по малко тези като посеркото за които човека е броика,а не садба.2000 за него са количество загуби на врага ,а не човешки сьдби които тои е унищожил.това че е прекьснал над 2000 човешки живота за такива боклуци е нищо ,те са жива сила.досега трябваше да го зготвят насред тбилиси,а те го разхождат и другаруват с него другите му братя сащо военнопрестьпници от европа.тези дето зачерниха хиляди маики в сарбия сега другаруват с посеркото .бравос,бравос ще ви рекат нашите от на4алото на века дето ви думат хаирсьзи.

И защо всичките им съседи ги мразят на кръв, колко интересно.

Това бе краят на марионетката Шашнатшвили. Бе избран демократично, подобно на Хитлер и на Саддам Хюсеин. Както колегата му Саддам, който се биеше от името на САЩ срещу Иран, Саакашвили трябваше да дразни Русия, от името на кукловодите си от Вашингтон. Саддам реши, че САЩ са зад гърба му и нападна Кувейт. Марионетката Миша реши, че вече е пълноправен член на НАТО и ако нападне чрез блиц-криг, подобно на Хитлер, Южна Осетия, приближена на Русия, шефът на света, Джордж Буш, само ще му ръкопляска, а Русия само ще зяпа като холандския батальон в Сребреница. Саддам не изпълни мисията си срещу Иран, извърши престъпления срещу своя народ и бе унищожен от американците. Шашнатшвили, вместо да свърши работа срещу руснаците, забърка такава каша, че и чичо Буш се чуди как да изкара любимия си послушко от нея. А Мишата е вече и военен престъпник, както и Саддам. Никой в НАТО няма намерения да помага на непредсказуемия грузински президент. САЩ, НАТО и Израел имат нужда от Русия за да се противопоставят на по-голямата заплаха от Иран. Израел, главен партньор на САЩ, имат нужда от Русия и срещу Сирия. Русия пък показа на дребните сателити на САЩ - Грузия, Украйна, Бълхария и други ситни, че нямат никакъв шанс да търсят помощ от Запада. Защото от там, освен празни думи - виж въздушните мехури на Джордж Буш - друго няма да получат. Защото гаранциите за сигурност и солидарността на Запада с послушковците от бившия соцлагер противоречат на собствените стратегически интереси на Запада. А именно - по-добре с Русия срещу Иран, отколкото без нея. Същото беше и 1939 година, когато нещастната Полша напразно молеше нейните приятели - британците и французите - да и помогнат, срещу нападението на Хитлер. При това положение, лудия президент на Грузия вече не е поносим за никого, а и за Западняците той вече е компроментиран и най-вероятно той скоро ще бъде заменен с някоя друга, този път по-умерена марионетка. По Западните телевизии вече се говори, че САЩ ще предоставят политическо убежище на Мишата, пък може и някой ден, след ерата на Буш, международния съд в Хага и да го осъди.

Ние окончателно напускаме ОНД и предлагаме и другите страни да напуснат това обединение, управлявано от Русия, каза Саакашвили. V WiKiPedia pishe: През февруари 2006 година Грузия прекъсва постоянното си членство в ОНД. Koe e viarno ?

Шах-мат ! Най добре нека да излязат, че ни омръзна да ги храним.

До Же Чехия имаше нещасието да остане в съветския санитарен кордон, създаден от СССР след като Германия неуспешно ги нападна и той беше принуден да изгони немците. Никой не е карал Германия да напада СССР. В момента никой не кара чехите да позволяват на тяхна територия да се разполагат американски ракети, насочени срещу Русия - част от американската система за ПВО. Ще има втора Пражка пролет, така ми се струва.

ot tazi voina ima samo edna polza za nas balgarite - pone 6e biem gruzite na ma4 za6oto sme v edna grupa v kvalifikziite za svetovnoto v UAR.

По въпроса за Южна Осетия Русия приложи блестящо подхода на НАТО към Косово. Натовците са си виновни сами, защото дадоха чакания пример. Що се отнася за евакуацията на българското посолство в Тбилиси - това не е необходимо, защото Русия никога няма да нападне грузинската столица. Българската страна по този аспект на събитията вдига само парлама.

Abe mamka mu pisna mi ot tova ''Ako Rusiq si poiska moje i nas da napadne'' i prochee. Kakvi sa tiq gluposti be?Chii she go diri Rusiq v Bylgariq? Kvo she im dadem - cigani i turci. Da gi vzimat!

Една предварително режисирана война.Кой печели от нея -двете велики сили.Кой губи -останалият свят.От Запад -политически ,от изток-икономически.Д започна да расте,рублата е на път да стане международна валута.България изгуби от продажба на оръжие около 30 милиона евро ,плюс доставки на други стоки за около 220 милиона.Но тъй като нищо в природата не остава празно,ще се намерят други производители и доставчици.Грузия ще им се отплаща по подобаващ начин.Другите ще се снабдят ,вероятно с нови територии и всичко ще си дойде на място.А наивниците ще спорят по форумите кой пръв е нападнал,кой е агресор,колко са жертвите и по чия вина.Откакто съществуват ,Русия и САЩ никога не са водили война.Тя не им е необходима.Има предостатъчно опитни зайчета.

Грузия иска да стане член на НАТО и на Европейския съюз, да влезе в цивилизования свят. Дано влезе в цивилизования свят. България не можа......

Да атакуваш цивилно население с система за залпов огън е страхотна жестокост.Тава си е вид касетъчни бомби.За мен не само тоя плазмодий наричаш себе си грузински президент требве да се вкара в лудницата,а командирите изпълнили тая заповед до живот в затвора!Колкото до рашките,нямат работа в осетия,това си е грузинска територия.Практиката е показала,че войски на незаинтерисоване държави върши най тобре работа.Просто ООН требва да се намеси! Съд,полиция и армия под контрола на ООН!

До гражданин на БГ-да в аВганистанТ точно руснаците бяха виновни.Ей писнало ми е от комунистическа сволоч

Не 30 години смазване на Пражката пролет, а 40 години - 21.08.1968 от чешките събития и нахлуването на войските на Варшавския договор в Чехия!

Ти да не си малоумен, Буш с какво основание нападна Ирак? А като освобождава Афганистан, що са още там? А какви ги дървеха във Виетнам да избиват милиони? Сега реват за няколко хиляди войника! Ти на главата ли си си падал като малък, та си такъв малоумник?

Много са смешни всички защитници на Русия. Те така и не разбраха, че с тази война Русия окончателно вкара Грузия, Украйна и Молдова в НАТО. Освен това в Полша и Чехия вече всички ще искат противоракетния щит. Ха, ха, ха, да ви е честито, другари! А вие си пейте колко е велика руската армия! Саакашвили точно това искаше - да предизвика руснаците и те да се проявят в целия си блясък на миротворци. Е, проявиха се, сега да си носят последствията!

Оставам с впечатление, че на българина му липсва руския ботуш! Спокойно, русите не са се отказали от амбицията си да господстват над Европа. Останалото ще си го поделят с Китай и Индия.

А след като репарациите от последната авнтюра бъдат изплатени да се подготвят и репарациите за периода 1923-1953 - ерата ан Джугашвили

Подкрепям горещо прекратяване на военните действия! Но за да има траен мир е необходимом следното: 1. Незабавно и твърдо изискване към грузинския парламент да бъде свалена американската марионетка и да бъде осъдена заедно с цялото си обкръжение (минимум 25 години строг режим). Ако парламента се опъне - вариант Б - операцията Дворецът в Кабул! 2. Подписване на безусловна капитулация 3. Изплащане на репарации, обезпечени с конфискацията на активите на грузинската банка 4. Приемане на руски военни специалисти във всяко грузинско поделение на Въоръжените сили или МВР!