Истанбулската Конвенция или вицът за пернишкото шампанско

Медийната истерия, която се разви около Истанбулската конвенция е типичен пример за начина, по който в България често се реагира на общоевропейски инициативи.

Обратно в новината

Коментари - Истанбулската Конвенция или вицът за пернишкото шампанско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Откритото обсъждане, което ГЕРБ инициира в Парламента на Истанбулската конвенция, което беше обявено за тази сряда се премества за 23.01 - другия вторник от 11ч. Все още не е ясно как ще става регистрацията за участие. Тук пишете прекрасни коментари! Отидете на обсъждането и ги споделете пред управляващите и народа!

Хъм Хъм Хъм .... И защо трябва да се приема такава конвенция, като насилието (в които и да е форми) и в момента е наказуемо ? Хайде авторът да не се прави на ощипана мома (дали пък вече не е забранено да се употребява този израз....)

Целта на Истанбулската конвенция, прокарвана от сороската агентура, е да се трафикират още милиони емигранти в Европа. По силата на Конвенцията, България (ЕС) ще е длъжна да дава убежище на милиарди жени от арабските страни, от Африка, от Азия, защото там се водят без права. А след като всеки мъж може да се самоопредели като социален (трети) пол, то всеки мъж от тези страни може да поиска убежище в България. Следователно милиарди жени и мъже могат да емигрират в България/ЕС и ние сме длъжни да ги обгрижваме. Полша заяви, че няма да приема никакви емигранти по тази конвенция. Унгария също. В България защо се прикрива това чудовищно намерение на Сорос, да почерни Европа.

Заявление! Аз, съм "джендър", искам специална глава в Конвенцията, за мен! Защото съм многофункционална. Мъжки социален пол съм, когато задоволявам женският мерак, и съм женски социален пол, когато точа баници, пици, палачинки и прочие, задоволявайки мъжката любов, която както знаем минава през стомаха. Когато бия през пръстите или по главата, упражнявам насилие в полза или против закона, както дойде, но имам един проблем! Появи се конкуренция, "На тислата дръжката", тя също влиза мъжката, но и набива пирони в глупави глави!

Ми както 99.8 % от населението си е дебилно, така и 95% от жените са меркантилни, комерсиални, или по-политкоректно - проститутки... Тоест всичко обръщат в пари и изгода. Българките са адски зле... И понеже реших да не стоя ерген като стотици мои приятели и колеги, си взех жена от чужбина.

Че какво пречеше в тази конвенция да бъде описано именно това, а не да се прави опит за въвеждане на разни понятия от типа на социални полове, които по настоящия списък са вече 31

Нелош пасквил, Миленчо, нелош... Сега остава да ни обясниш и защо "Европата" пише конвенции за нещо, което е въпрос на елементарно възпитание и ценностна система. Да не би защото активно я разбиваха в името на пеалб... пардон, икономическия растеж?

Конвенцията не я пише Европа, а трафикант номер 1 - Сорос, за да може да трафикира още много арабели и африканци в Европа, под мотива, че тук ще имат защита, която там нямат.

Все пак,кой ще ражда?

Еврогейските идиоти да го духат, а жените да си знаят мястото!

Не се притеснявай - знаем си мястото. Водим за носа наивници с голямо его като тебе :), за разлика от истинските мъже, на които предпочитаме да се покоряваме...

pfff imalo stereotip - ami sha ima kato gu murzi da misliat shtot po e lesno s putkata napred

"Не стана ясно, че Конвенцията се бори с още по-вредния стереотип, който се натрапва и от масовата култура в България и най-вече от чалгата, че жените са обект предимно на сексуален интерес, а тотално се подценява техния потенциал за развитие и кариера в бизнеса, науката, политиката и прочее." Мисля, че българките винаги са били навсякъде, че дори и повече от мъжете - в науката, на полето, по строежите, в театъра. Която докъдето иска и пожелае. Защо ни се внушават неистини.

И аз като жена така мисля - кадърните хора са толкова малко, че е доста лесно да бъдеш какъвто си поискаш, стига да положиш достатъчно услия...Масовото затъпяване - това е големият проблем, според мен е пряко свързан а насилието под всякаква форма. Имам приятелки военни, полицайка, адвокатка, лекарки, учителки - всякакви жени, включително и домакини...:) Жените могат да бъдат каквито си поискат, това е хубавото да си жена!

Ходил съм тук там по света. И в момента живея извън БГ. Ами мога да кажа , че никъде не съм видял по-защитени от БГ жените. Ами те като забременеят вечерта и от другата сутрин почват да ги носят на ръце. В къщи - ОХ, АХ И ОТ ПИЛЕ МЛЯКО. На работата горе долу същото. 45 дни преди раждането болнични, 45 след пак болничи и след това 2 год платено майчинство. Аз съм на 63.5 год и още не знам дали ще изкарам още 8 месеца до пенсия. Моите НАБОРКИ забравиха вече кога са се пенсионирали. Разликата е повече от 4 год. Е ..... какво повече. Всъщност сред моите познати и приятели няма човек който да малтретира жена си, а аз имам много познати в БГ. До колкото разбирам и аФтора не може да изкопа някакви сносни аргументи в защита на каузата си, затова ни препраща към пернишки ВИЦОВЕ!!!!

Aвтора има рекламна агенция, става дума, за пари. Продажно ко.иле. Когато държавата подписва нещо, трябва много да внимава, за да не плаща. след това на всеки джендър, за какво ли не

Нали :) И точно така трябва и да бъде! :) Не можеш се оплака - бас ловя, че "наборките" ти са вършили втора смяна вкъщи след работа, а ти?

Абсолютно съм съгласна с вас. И аз живея в чужбина и вероятно няма и да доживея пенсиониране. Имам познати в България,които се пенсионираха преди да навършат 50 за работа във вредна среда. Има и е имало изключения, но българката няма от какво толкова да се оплаква. В Щатите няма регламентирано майчинство, няма универсална грижа за децата, всеки се оправя сам според икономическия си статут, всички разбраха каква цена са платили холивудските звезди, за да постигнат това, което са, най-общо казано има още много да наваксват, за да достигнат нивото на българската жена в държавата си. Българският проблем както винаги си остава чуждопоклонничеството и сляпото следване на чужди модели, това е.

Тази прословута конвенция раздели обществото ни.Медиите / от всякъв уж "цвят " и калибър / станаха в по голямата си част на 60-70 % в защитата и, ма много съмнително нали така ?Уж "различни" медии и уж "различни" партии па как става така да се обединят в защита на тази мерзост-ето как-И на едните и на другите "големите" им началници са едни и СЪЩИ !!!! И за тях няма цвят те си следват техните глобалистко-сатаниски планове, и не се интересуват от партии и цвят защото просто те ги правят те !!!!!

На кого е притрябвала Истанбулската конвенция? Във всяка нормална държава има закони, които преследват насилието независимо над кого е то. Нашата конституция също защитава правата на всеки човек независимо от пол, народност, вероизповедание. Ако това не е достатъчно, винаги могат да бъдат приети закони, които достатъчно да гарантират правата на всеки. Покрай димната завеса за правата на жените и срещу домашното насилие се цели прокарване и официалното признаване на "психополовите" джендъри .Нещо повече - преподаване и зарибяване на децата в училищата. Какво следва? Морална разпуснатост , разврат, рушене на християнските ценности за семейството, рушене на традиции и вяра, рушене на понятията народ, национално самосъзнание , отричане от народност и нация - разрушаване и изчезване на малките държави. Това е психологично оръжие - удоволствие на всяка цена и с цената на всичко. Налагане извратеността като ценност. Подобна роля са изиграли навремето "огнената вода" и стъклените мъниста при индианците.

СерГей живее в паралелен свят! Ние не сме третополови като него и няма нужда да ни упреква така както ние търпим различията му! Подкрепяме масово Нинова и осъждаме неговото предателство на род и Родина и на името на баща си което ценим! Но СерГей не е наш любимец в България-масово го осъждаме за прредателското му поведение!!!

Да,не става дума за трети, а за цяло стадо полове.Що за животно е това- социалният пол. И от кога жената не е човек, та не се говори въобще за права на хомо сапиенс, а специално за женски права. Както казват- и господ тихо плаче в ъгъла. И сега да му мислят Адам и Ева -конкуренциятя става жестока - ще се сади цяла гора от райски ябълки. Да не говорим за недостига на змии по темата. И така наречените Евроценности се превръщат в тотални евроидиотщини.

Ще бъде голям грях да натиснем копчето за Истанбулската конвенция, и след това да започнем да се караме какво точно сме подписали Това заяви в студиото на БНТ вицепрезидентът (2012- 2017) Маргарита Попова Тя подчерта, че Конвенцията защитава всички права на психополово различните, че ще доведе до съществени изменения на българското законодателство, което в крайна сметка ще предизвика и промяна в Конституцията. Попова нарече глупост внушенията, които се правят от наши министри (Захариева -б.р.), че ратификацията на Конвенцията няма да доведе до промяна на основния закон в България. С изключителна аргументация Попова разказа до какви изменения в живота ни ще доведе ратификацията на Истанбулската конвенция. /

Из Истанбулската конвенция (https://rm.coe.int/168046246f): ''Член 8 Финансови ресурси Страните отпускат подходящи финансови и човешки ресурси за доброто изпълнение на интегрираните политики, мерки и програми за превенция и борба с всички форми на насилие, обхванати от настоящата Конвенция, включително за тези, които се провеждат от неправителствени организации и от гражданското общество. Член 9 Неправителствени организации и гражданското общество Страните признават, насърчават и подкрепят на всички равнища работата на съответните неправителствени организации и на гражданското общество, които действат активно в борбата..." С'я разбрахте ли що е тоз напън от НПО-тата за Конвенцията. За пари, за eвра, за $, за тугрици, карбованци и за леФчета. Не само от външните донори, но и от бюджета ни постен.

Ако не ви харесва конвенцията, вкарайте я в българския съд. Лаенето по форуми няма да я спре. Основание - узаконява дискриминацията спрямо мъжкия пол. Мисля, напълно достатъчно за осъждане. Прецедент: Прибира се от банкет пияна жена, в окаяно състояние. Съпругът я пореща с намерение да помогне да се прибере. Тя обаче си има друго на ум, поради алкохола. В кухнята, грабва гювеча и му разбива главата. В съда всичко това се доказва. Но... Поради ратифицираната конвенция за защита на ЖЕНИТЕ от насилие, съдът е лишен от правото да осъди насилника. За мъжете няма такава конвенция.

Ако не ви харесва конвенцията, вкарайте я в българския съд. Лаенето по форуми няма да я спре. Основание - узаконява дискриминацията спрямо мъжкия пол. Мисля, напълно достатъчно за осъждане. Прецедент: Прибира се пияна жена, в окаяно състояние. Съпругът

получава тежка телесна повреда от гювеч (готварски съд). Позовавайки се на лонвенцията за защита на ЖЕНАТА от насилие, съдът не може да упражни адекватни мерки за преустановяване на насилието, тъй като е упражнено срещу МЪЖ.

Дир,кой е този Милен Марчев? В нета излиза за човек с подобно име,че е рекламен продуцент. Защо публикувате платена реклама на истанбулската конвенция? Колко ви платиха на вас,и на Марчев за тази реклама? Не може една шепа алчни душички да ни вкарвате всички в третополов,гейски, АД само защото вие сте готови за пари сами да влезете в него.

Аз го гуглирах и установих същото. При това, не каква да е рекламна агенция, а водеща. С отличия. А аз се чудех, как такъв парцал се ветрее вече втори ден "на фокус" в толкова реномиран портал.

тия педали за канарчета ли ни вземат? Очевадно се вижда налагането на несъществуващи в биологията понятия. И защо, мама му стара, трябва да подвиваме опашка пред еврогейовете??? Да запазим българското си достойнство с твърдо "не"! Стига да имаме достойни политици...

Някои от нас, все пак са прочели цялата конвенция. Не само сбърканите текстове, но и свързаните с финансиране.

Както е казал един велик перничанин: "Жената има едно неотменимо право - право в ъзъ!"

Уви, съвсем скоро поговорката "Пусни коте под одъра, да се качи на одъра", ще се прояви отново с пълна сила. Американците и досега не броят негрите за хора, но на хартия се бориха с расовата дискриминация дотам, че я обърнаха наопъки - преди негрите не смееха да влязат в бял квартал, сега белите не смеят да минат през черен квартал. Процесът се повтаря с хората с нестандартна сексуална ориентация - от престъпници и болни, стигнаха до каймакът на нацията и вече всеки погледнал ги накриво или разказал стар виц в пияна компания рискува да бъде осъден на ефективен затвор. Вече се вижда и с просто око, но в следващото поколение, така наречената еманципация окончателно ще разкаже играта на природния ред и отношенията мъж-жена ще се сведат до една перманентна къде студена, къде гореща война, с надмощие на жените, осигурено от закона. Мили деца и внуци, очаква ви страхотно бъдеще!

Като цяло смисъла на конвенцията е добър, но между редовете и смисъла е да се приема всяка чернилка от женски пол по света, да и се дава статут на бежанка по бързата процедура, а в последствие тя да покани цялото си семейства и ние няма да имаме право на отказ. Поредния бълвоч на онова дъртото изчадие меркел.

Мястото на жената е бременна до печкаита, с две породени деца в съседната стая. Така е при проспериращите народи (Китай...) . Останалите общества като западна европа и САЩ разчитат да изсмукат готови кадри но това няма да продължи дълго

Далеч си от знанието за мястото на жената в САЩ. Точно в САЩ, мястото на жената е било до печката и да отгледа 4,5 деца. Ако жената е трябвало да работи, в училище са ги подготвяли за машинописки, секретарки и все от тоя род "женски" професии. През същото това време, българката градеше светло бъдеще и можеше да бъде каквото си иска, защото това беше част от идеологията на онова време, за равенство между хората. И ако жените на запад сега се усетиха да протестират, а нашето светло бъдеще никога не се осъществи, то поне да си запазим моралните уроци от онова време, а не да превиваме гръб и да се съгласяваме постоянно с хора,които са живяли в друга действителнсост.

"пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете" Написалия/те това е/са за Карлуково.В общи линии пращат биологията в канала.В най-скоро време, очаквам в родилното, общественни комисии по определяне половете на деца. P.S Дори днешната медицина и все още не могат да променят факта, че се раждаш, или мъж, или жена.

Прицел на Истанбулската конвенция са нашите деца и внуци! След приемането й швейцарското общество е възмутено от многобройните опити за включване на темата "Сексуализиране на обучението в детските градини" като част от задължителната образователна програма! link Това е сайтът на създадения обществен Комитет за защита. В дебатите участвуват професори и водещи специалисти, които предупреждават: ФАТАЛНО за психиката на децата е възрастните да инициират темата за сексуалността! Това неизбежно провокира инцестен порив! Професор Петерсон е наричан лицемер и трансфоб от трансджендърните активисти заради критиките си към джендър-идеологията. В кантон Тесин започва борба срещу идеята за т.нар. Сексуално здраве- отново директива за налагане на секдуално обучение.

Важно е, едни НПО-та да се докопат до средства от бюджетите на държавите, за да "гарантират" правата на жените, които не се нуждаят от тях.

Не само Валериана разбира така конвенцията-а БеСеПето ,къде ги слагаш-те са пред него !

Прочетох статията, голяма тъпотия, бях убеден, че я е писала жена... Статията е явно доказателство, че и мъже могат да пишат тъпотии!

И какво общо имат "стереотипите" с насилието. Ако една жена избере да е майка и домакиня, по-малко жена ли е от жена, която е избрала кариера? Или може би това е предпоставка за насилие?!

Не,тя пак ще си бъде жена,просто ще стане една отчаяна съпруга. Драга,чистенето,готвенето и прането са си тежък физически труд и определено писват в един момент.

Защо постоянно се търсят свмки в изпражненията.Жената, та жената.Какво иска жената-пари наготово, да си врътка задника и да прави секс когато поиска и с коготонпоиска, да лешкундри по цял ден и някой чехльо да ин купи последен модел "Тесла".Хайде стига от единични случай да се мъчите да слагате всичко в "кюпа'.Я бе отворко ли си или отварачка, дай да застанем една сутрин пред една детска градина и да видим колко майки и колко бащи водят децата .Нормалните хора нямат нужда от тази пиклива и явно антимъжка конвенция.Самата тя е лигава за лигави кифли.

Не съм съгласен. По-лесно ли е да си учителка на 30 деца, да си секретарка която винаги се подмазва на шефа и т.н., да си трамвайджийка, да си офицер, да си лекар и др. Ами проститутката да не би да е лека и почтена работа.

Аз съм мъж и ако жена ми ме издържаше бих предпочел да си стоя вкъщи и да гледам децата. (освен ако в твойто село не перете дрехите в реката)

Абсолютно всичко писва в някакъв момент! Особено ако се приема домаканстването като "тежка физическа работа" :). Въпросът е друг - какво общо имат изначалните роли на мъжа и жената с насилието?!

Оня с 80-те% е донякъде прав, ама не съвсем. 90% са, че и повече. Българина е прост цървул, закостенял малоумник и тесногръдо говедо. Само четете коментарите и вижте на какво средновековно ниво се намираме. Бай Ганьо ФОРЕВЪР! Третият пол му пречел, пуснат фейк от руската пропаганда, сякаш Ганьо пенсионера като е еднополов ебе жени всеки ден, а не маа чекии и пише малоумия в нета. Ееееех, колко беше хубаво времето, когато компютрите бяха в интернет зали и пенсиите четяха вестници, а не пишеха в нета и мислеха, че компа се пуска от монитора :)

"вече се убедих", че ти не си критерий за определяне българската народопсихология. Такова право има евреина, проф. Иво Христов.

Глупак- стигни трите магистратури на съпруга ми- ядрена физика, бизнес администрация и национална сигурност + докторантурата му и тогава пробвай пак да се изходиш по въпроса! Жалък интелектуален пигмей- не си достоен да целунеш ПРАХА под обувките на мъжа ми, който е ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН, разбра ли?

И какво каза сега?Че мъжът ти е някакъв голям зубър ли? ;По принцип човек като тръгне да се хвали,е добре да говори са собствените си постижения,а не чуждите .Успех,драга,дано настигнеш съпруга.

И ОЩЕ- Нека не смесваме науката с либералното говорене и да правим разлика между сексуална ориентация и пол, призовават педиатрите. Никой не се ражда с определена сексуална ориентация, но се ражда с ясно дефиниран пол, призовава ACP. Той се определя не от външните полови белези, а от наличието на определен тип хромозоми, допълват американските учени. Ако някой мисли, че е роден с различен от хромозомния му пол мъж в женско тяло или жена в мъжко - това сочи ПСИХИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО. ЛЪЖЕ ГИ УМЪТ, А НЕ ТЯЛОТО, категорични са учените. Това не важи за хермафродитите, които са родени със сгрешени хромозомни двойки. При тях става дума за изключения, уточняват те.

БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ ПРОСТИ ХОРА- ИМАМЕ РАЗВИТА НАУКА- И МЕДИЦИНА, И ГЕНЕТИКА, УЧИМ ОЩЕ В ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ МЪЖКА И ЖЕНСКА ПОЛОВА СИСТЕМА! НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА УМИШЛЕНО ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ НАУЧНОТО ЗНАНИЕ, ОТ НАУКАТА, В ПОЛЗА НА ИДЕОЛОГИЯТА ДЖЕНДЪР! У НАС ТРАДИЦИОННИТЕ ЦЕННОСТИ, ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД И МОРАЛ СЕ БАЗИРАТ ИМЕННО НА СЕМЕЙСТВОТО, СЪСТАВЕНО ОТ МЪЖ И ЖЕНА, А ВСИЧКО ДРУГО Е ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ТОВА ПРАВИЛО, НО НЕ Е НОРМА ЗА ОБЩЕСТВОТО НИ!

Нека да ти посоча "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на таен московски ционистки конгрес 1988 г. и по-точно: "VI. Да унищожаваме противника чрез асимилация, като хуманна форма на геноцид 1. Юдаизмът, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на български семейства. Затова е необходимо да се погрижим в най-кратки срокове да асимилираме максимален брой български момичета сред другите народи. 2. Разбира се, не бива да се използват сексуалните контакти по предназначение и за създаване на семейства, а само за развращаване на младежта, за насаждане на полови извращения, за увеличаване броя на конфликтите и разводите, а в крайна сметка за намаляване числеността на българите. 3. В никакъв случай да не се допускат насърчения или помощи за създаване на деца от български съпружески двойки с висока степен на национална чистота." Съгласно написаното, реалността с ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ потвърждава усилията БЪЛГАРИТЕ ДА БЪДАТ ИЗТРЕБЕНИ. "Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив. "

/КРОСС/ The American College of Pediatricians настоява преподаватели и законодателите да отхвърлят всички политики, които създават у децата впечатление, че съществуват повече от два биологични пола. Те са категорични,ФАКТИТЕ, А НЕ ИДЕОЛОГИЯТА, ОПРЕДЕЛЯТ РЕАЛНОСТТА!Учените от американската асоциация изтъкват множество такива в защита на това, че съществуват САМО ДВА ПОЛА. НАУЧНОТО определение за пол се базира върху двата типа хромозоми - ХХ или ХY. Няма нито едно доказателство, че при нормално разпределение на хромозомите съществува биологично определение за трети пол", отбелязват те.

кого лъжете, бре? самата 'конвенция' от първата страница е една гавра и противоречие. хем няма да се прави разлика по пол етц ипр по отношение на насилието, хем се говори само за насилието над жени. цялата 'конвенция' е една НПО бълвоч, в която са заложени стандартните 'американски за България' минирани пространства. и да, пошлото назоваване на нормалните взаимоотношение 'стереотипни', няма да прикрие подлата същност на тази конвенция - да вкара концепцията за 'виновните априори' бели, хетеросексуални мъже. и техните вероломни поддръжници, 'стереотипните' жени.

ОТКАЗВАМ ОТКЛОНЕНИЯТА НА ЕДНО МАЛЦИНСТВО ДА СТАНАТ НОРМА ЗА МНОЗИНСТВОТО; ОТКАЗВАМ МАЛЦИНСТВОТО ДА НАЛАГА ЗАКОНИ НА МНОЗИНСТВОТО! АКО ПРОДЪЛЖИТЕ С НАТИСКА, ЩЕ НАСТРОИТЕ ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХЕТЕРО ХОРА В БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ВСИЧКИ МАЛЦИНСТВЕНИ ГРУПИ! ТОВА ЛИ ИСКАТЕ - ГРАЖДАНСКА ВОЙНА? ЗАЩОТО БИТКАТА Е ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ- ЗА УМОВЕТЕ И СЪРЦАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА- НАЙ- МИЛОТО НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН, СЛЕД БЪЛГАРИЯ?

До Пешев ( нерегистриран ) 13.01.2018 21:54 ТИ какво точно коментираш? Дай ми юридическо определение на думите социален пол и полова идентичност - можеш ли? Или НЯМА, НЕ СЪЩЕСТВУВАТ такива юридически дефиниции в други международни договори? ТИ ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ПО КОНСТИТУЦИЯ В Р. БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИЯТ, А В НЕГО НЕ СЪЩЕСТВУВА АДЕКВАТНО ПОНЯТИЕ НА ДЖЕНДЪР? В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДЖЕНДЪР ТЕЧЕНИЕ, ДЖЕНДЪР- ДВИЖЕНИЯ, ЗАЩОТО ЦЕННОСТИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО НИ СА ЦЕННОСТИТЕ НА ТРАДИЦИОННИТЕ СЕМЕЙСТВА- МЪЖ + ЖЕНА?

link и ти ли Бруте?

Дирбг и ти ли Бруте?

Броят на публикуваните в ДИР и други медийни формирования статии в подкрепа на конвенцията е обратно пропорционален на всеобщото неодобрение към това анонимно и престъпно "съчинение". Не забравяме, че идеологията на безкрайно повтаряне на лъжа с цел да се приеме като истина, докара до погром апологетите си преди 73 години. Но тежко навреди и на цяла Европа.

Мога само да посъветвам автора на материала да не коментира материя, която не разбира. Първо, защото в нея наистина има спорни текстове; второ - защото ние си имаме достатъчно нормативи срещу домашното насилие и посегателства срещу личността. Друг е въпросът дали, как и доколко се прилагат - нещо, което би важало и за тази конвенция. А медийна истерия се получи именно защото зависимите и услужливи медии започнаха бясна пропаганда в защита на конвенцията, докато противниците й просто излагат аргументи, когато им бъде позволено. В крайна сметка тя така или иначе ще бъде приета, както и всичко наредено от началниците без значение какво мисли народа и дали е съгласен. А после пак той ще плаща...

Авторът се прави на много интересен, но е разбрал Конвенцията колкото е "разбрал" вица за шампанското. Т.е. - наопаки. Според вица не жените, а мъжете, и то от Перник, имат нужда от Конвенция. Щото те са подложени на тормоз от жените си, дето им били съскали тъй, че да не могат една ракия да си изпият. Изобщо - есе, а не публицистика, ама или по начало не схваща лесно, или не схваща целенасочено и се пробва читателите му да прихванат.

Подкрепям позицията на автора. Държим се като неуки балканци от 19 век. Някои политици показаха колко са невежи, не правейки разлика между пол и социален пол (т.е. джендър). Все пак ми се иска пишещите журналисти да са малко по-грамотни. В този текст липсват доста запетаи и пълни членове. Българския език е важен, не само да пишем нещо си как да е. Авторът да си попреговори граматиката.

Дали той е автор и дали това е негова позиция, е спорно. Имаш право да я подкрепяш, особено ако си лично заинтересован. А що се отнася до дивите балканци, то както навремето Източната Римска империя/Византия/, то така и сега Източна Европа остава стожер на нормалността и истинските човешки ценности за разлика от западните и задокеанските деградати.

добре би било първо ти да си припомниш граматиката, естествено на българския език, имаш нужда. Между другото, в Библията нещата са изяснени и е повече от ясно, че такива простотии, като тази конвенция са абсолютно ненужни, все пак нека се доверим на божието писание!

Джендърите яко защитават своето символ-верую

Инициативата за тази конвенция и налагането и в Европа е на Барак Хюсеин Обама и Саудитска Арабия. Там където е наложена води само до пълен тормоз над семействата и децата. Родителите дори не могат да откажат децата им да ги третират с хормони, които ги кастрират и ги побъркват. Да не говорим че броя на изнасилванията скача както в Швеция, над три пъти.

Като гледам как яросто е захапал темата автора Миленчо та се чудя да няма някакво объркване със "джендъра" му. то и СерГей Станишев така яростно защитава темата ама при него поне всичко със "дженсъра" му е ясно.

Хора, не се карайте. И двете страни са прави. В Българския превод е допусната една много малка грешчица в едно единствено изречение, която грешка обаче е обърнала смисъла на конвенцията. На английски си е ОК. Порверих лично.

Мноооого мааааалка грешчица, но не си дал оригиналния текст, както и объркания превод?!? С други думи, трЕбва да ти вЕрваме, вместо лично да се убедим? Сега, да не ми излизаш с тия номера, че документите са публични и като се интересувам, сам да ходя да я търся. Ти излизаш с твърдение, че има грешка. Трябва да го докажеш.

А ти как доказа тезата си? И твоите доказателства липсват?

всеки л уд с конференция по въпроса ии,, коментари, а е по добре да опитате с м аиките ви без намеци