Един милион лева всеки ден губят превозвачи поради снега

Общо по 1 000 000 лева на ден губят превозвачи заради снеговете, съобщава днес "Монитор", цитирайки представители на бранша.

Обратно в новината

Коментари - Един милион лева всеки ден губят превозвачи поради снега | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По - евтино ще им излезе, да си купят снегорини и да си чистят сами магистралите .....егати и пародията! И всички останали ще са доволни.

Незабавно да се вдигнат цените на винетките и данъците за да може сладката дебеланка да гепи за последно 10, а за пътищата кой го е еня! Щом валне - затваряме и толкоз!

Те пък едни превозвачи. С тези каруци, пак малко губят.

Затова има застраховки. Да имаш бизнес зависим от времето, а и от други трудни за планиране или прогнозиране неща и да НЕ го застраховаш си е висша степен на търговска немарливост.

И какво пречи на ТИРа да се сложи гребло и да стане временно снегорин?! Добра организация, компенсация за доброволните шофьори жертвали време и средства за общото благо, НО няма да има ЕДИН МИЛИОН загуби...

Народа е казал: Зимата - пекар, лятото - шофьор!

ОТ СТАТИЯТА ИЗЛИЗА , ЧЕ ИМА МНОГО СЛАБО ПЛАНИРАНЕ И АНАЛИЗ НА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА ОТ ФИРМИТЕ И СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТРАНСПОРТНИТЕ ФИРМИ ! ЗИМА Е ,И СЕ ЗНАЕ КАКВИ МЕТЕО УСЛОВИЯ СЕ ОЧАКВАТ . НАПРИМЕР- НИКОЙ НЕ ПЛАНИРА ДА ПРЕКАРА НОВОГОДИЩНАТА НОЩ НА ПЛАЖА ПО БАНСКИ ,НАЛИ !!! ЗАТОВА СТИГА С ТОВА ПЛАЧЕНЕ ЗА ЗАГУБИ ,ПРЕСТОИ И Т.Н., ЗАЩОТО ТОВА Е САМО И САМО ДА СЕ НАДУЯТ ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ , А ТОВА Е ЗА СМЕТКА НА НАС , ПОТРЕБИТЕЛИТЕ !!!!

Да се оплачат на Господ! Едни искат 4 сезона, те искат да е лято! Скъпи шофьори, т.е. превозвачи-преминете на контейнери и ЖП-то ви чака. По този начин ще спрете да задръствате пътищата, ще спрете да убивате невинни. Много са екстрите от вашето преместване от шосетата на линиите, където вие мястото.

Мисля, че е крайно време да се забрани снега по пътищата и в големите градове. Снеговалежите да бъдат разрешени по полетата и в зимните курорти, а в селата и малките градчета снеговалеж да се изпълнява само след проведен местен референдум.

Да виждаш какви са метеорологичните условия и да не се съобразяваш с тях е по- лошо от загубата на един милион лева. Всъщност като искат да не губят да спрат валежите от сняг и навяванията. Ако някой, нагло иска хората да чистят, докато вали сняг или още по време на снеговалежа и така по цял ден да чистят сняг, по- добре да знае, че българите смятат това за лудост и никой няма да се впрегне. Още по- лошо- това е в противоречие на светоусещането ни за зима. Освен това ако бяха само магистралите и основните пътища хубаво, но от медиите са полудели и искат хората да се превърнат в чистачи на сняг и никаква друга работа да не гледат! Тотална комунистическа лудост ни връхлита отново и някой си вярва, че хората ще полудеят и насила ще чистят.