Бензинът можел да стане непосилен, ще молим ЕС за по-нисък акциз

Опасявам се, че горивата ще достигнат цени, които са непосилни за гражданите, ако ситуацията в Иран ескалира, заяви в интервю за “24 часа” министърът на транспорта Ивайло Московски.

Обратно в новината

Коментари - Бензинът можел да стане непосилен, ще молим ЕС за по-нисък акциз | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавна сигурност в лицето на ГЕРБ и тримата глупаци - Борисов, дянков и Цветанов, работи за връщането на социализма. И на татонизма като негова разновидност. Как ще ктане това, не е ясно, но ще стане - внезапно, неочаквано и спонтанно подкрепяно от хората на труда. А те са 4 милиона души. Въпрос на време е да се събудят и разберат, че утре няма да има, че градът е тука, че страната енепоправимо дерайлирала. Терминаторът на Грузия - Дянков, направи каквото можа, за да срине и България. Ликвидира си ипотеките, напълня, нпълни банковите си сметки и е време да си върви или да застане пред съда.

d4

А по времето на бае ви Тодор, литъра беше 28 стотинки. И пак викаха, че е скъп.... 3 лв. за литър е евтино...Ще стане и 10 лв. След една година..

Е нищо, като бензина стане 5 кинта, нали за сметка на това закрихте БДЖ, сега по разбитите ни пътища хем не можеш да се разминеш от тирове, заради липсата на товарен железопътен транспорт, хем и да решиш да пътуваш по-евтино, няма влак...

Бензина не е скап, а заплатите са ниски. И как няма да е така, като няманикаква производителност. Като гледам по службите каква работа " кипи" и колко им е професионализма....... Стандарт поддържаме само по класа на колите. И да се чудиш откъде са тези пари за тези лъскави коли. за сега само търговията има някакво ниво- защото се търгуват стоки чуждо производство. Какво се произвежда в България ? че е трудно- да. Да не би на производителите в другите страни да им е лесно ? такъв ни е капацитета! Не изсаме да мислим, не искаме да работим, за нищо не искаме да си даваме зор. Нетърпеливи сме само ако искаме до получим.И все някой ни е виновен. Валяло, печало, кризата и незнам още какво. Бойко виновен, някой друг виновен и т.н.Виновни сме си ние.Били ни лъжели. Не виновни сме си ние, че допускаме да ни лъжат,че ни използват, че даваме да ни тормозят и унижават.Затова- мислете, мислете, работете, пробвайте, рискувайте , и пак, и пак докато успеете. ДА АМА МНОГО ЗОР БЕ !!!! ПО- ЛЕСНО Е ДА СИ ПИШЕМ ПО САЙТОВЕТЕ, ОТКОЛКОТО ДА РАБОТИМ. Хайде- свърши ми почивката, имам работа.

Как така ще се молим на ЕС? Ние суверенна държава ли сме или какво?

все българите да са богопомазани,не стига,че и сега им най-евтин бензина,ами и още да им го намалели,безобразие,а когато сте на първо място по ръст на заплатите не казвате-дайте да ни ги намалят както в другите страни,само да прибирате,а когато е да дадете ревете,такава алчност като българската няма никъде по света,и досега управляващите ви галеха с перце,но ако направят и тая глупостда намалят бензина просто ще е върха

Вярно, че цените на петрола се качват, ама нашите цени май ги изпреварват. От времето, когато беше регистрирана най-високата цена на петрола не се е променила ставката за акциза. Как тогава при същия акциз сегашните цени на бензина надскочиха тогавашните. Знам, че ще се опитат да се оправдаят с курса на долара. Нека да сметнем покачването на долара и ще видим, че отново по-големия пай се прибира от ЛУКОЙЛ. Но при монополист на пазара зад когото стои руската мафия и който се подкрепя от премиера друго не можем да очакваме. Но ако трябва да сме честни, основната вина за това е на г-н Иван Костовл Той хариза Нефтохим-а на руснаците. Такива стратегически предприятия не се продават с лека ръкал Но нали всичко зависи от комисионните.

а този глупак които се е писал с име мен е прост цато кифла тои не знае ли когато горивото ската вситко отива на горе и автобусня билет и кифлата му скати прост народ няма единство за това всеки горе си прави как си иска

Безспорно, съгласен съм, че са ни скъпички горивата! И наистина по-лошото от това, че разни разбойници, именуващи себе си бизнесмени, които всъщност са си чиста проба прекупвачи само това да чакат та да напръчат нагоре цените на хранителните продукти в пъти! А относно цените на горивата, моето наблюдение, е че колкото и да са високи, по пътищата не мож се размина от автомобили, АТВ-та и моторетки! Дечурлигата не слизат от тях! Вярно е и това, че доста народ кара на газ, но все пак си е кола до кола, така, че проблема не е че бензина ще поскъпне с 20 стотинки, проблема е, че разни онбашии само това и чакат да се оправдават с високите си цени!

Карат само богатите и по.малко богатите и ... работещите не на заплата . Всички други щат не щат излизат петък след обяд да вземат жената и децата и хайде на вилата или на село ако са живи , та да хапнат нещо истинско и в неделя пак в смога , за да отидат с добре охладените градски автобуси на работа и так до следващия ...петък . Само за уточнение това са петъците след заплата .

Бензина трябва да е скъп ! Толкова скъп, че да не може да си позволи дори и най-голямата кифла да отскови с колата до магазина, на 150 метра. Толкова скъп, че да започнем да ползваме обществен транспорт, освен ако не е изключително неотложно. Тогава ще спестим пари от гориво а и обществения транспорт ще мръдне нагоре. Сега всеки келеш ходи на работа с колата, въпреки че може и с автобуса, после реват че било скъпо. Щом можеш да си го позволиш - значи не е скъпо. Аз с колата ходя на почивка или ако ще имам много багаж. Всичко друго - с градски или обществен транспорт.. и не се оплаквам от цената, тъй като почти не ме удря по джоба. Майките ви и бащите ви едно време с колите си все са ходили... хайде стига ревахте. Бензина - 3.50 !

Съгласен съм с Вас! Има и велосипеди, имаме си и крака....всичко страда от заседнал начин живот. Познавам и аз доста народ дето само до тоалетната не ходят с колата!

ХА! НЕ МОЖЕЛО! аз мога да го намаля и да ви опандизя ВСИНЦА МЕКЕРЕНЦА!!! без разрешение от ЕС а след избори!

аиде пак статистики колко бил бензина по света обаче редом с тях да напишат и колко им са доходите по света а не да ми пише че сме отличници и европа е в криза а нашя брутен продукт расте ако има предвид печалбите на банките сигурно е така ам те са за милионерите в бг. които не стават повече ам са по богати .

изродите продадоха Нефтохима на руснаците , сега се обясняват че нямали налич да контролират цената на бензина. ей, вашта мама ... мръсни лицемери

абе под плевенско бъка от петрол. при комунизъма му казваха нефт. няма нужда от проучвания. направо да сондират и да вадят и да стегнат бившата рафинерия плама (ако циганите не са обрали оборудването за вторични суровини) и да започват да работят. ама може би и тук от европейския съюз ни пречат. може би имаме ограничение на добивите и производството за да се държи висока цена в световен мащаб. подобно на лозята които изкоренихме за да влезем в европейския съюз. да не конкурираме франция, италия, испания и португалия. че виното щеше да стане много ефтино

Нищо подобно! Цените са разумни, даже ниски! Писна ми да гледам, как след жсеки г.з се тътри по един излъскан търкалясник от западните автоморги. Междублоковите пространства са само по градоустройствен план, а в действителност са се превърнали в автотенекеджийници! Нека общините да помислят за ТАКСА ПАРКИНГ, защото и тротоарите са се превърнали на места за паркиране! В същото време водачите се оплакват, че пътищата били лоши... Метрото и обществения транспорт музейни експонати ли са?

ами давай пример де. има метро и автобуси ама някой друг да ги ползва. а мими ще ходи на работа с кола

Мим ходи на работа даже и с велЮсипед!Затова се възмущава, като види, че след всеки г.з се тътри по някоя стара морга, излъскана и китвана като калайдисана тава!Само нормалните цени на бензина ще "оправят" задръстванията! Аи малко еко култура не ни е излишна!

Какво разрешение от Брюксел? България суверенна държава ли е, или е както преди мекере на някого? И ако продължаваме да лижем нечий гъз, каква е ползата от прехвалената демокрация и имало ли е въобще промяна?

Много точно казано

Брюксел може да налага различни ограничения на Гърция,Испания и кой ли още не ,само на вас не може копче да ви каже,когато получавате пари от същия този Брюксел лапате,а когато се иска нещо от вас си правите оглушки,стига вече с двойния бг стандарт

Права си Вера КОСТОВ е най добрият министър председател ,който е управлявал държавата ни ,а колкото до това правителство по немощно не е имало,но в краденето са много добри ,защото бОйко е бивш рекетьор

Да ама той върви в комплект с ахмедчо доганов и симеончо -хасанов кобурготски

Не се кахъри - Доги Сопола му е сигурен, пък на дъртия комарджия - Кунева му е достойна смяна. Както и да се казва следващия премиер, тези двамката ще му се явяват "коалиционни партньори";о(

ЖИВОТА НИ Е НЕПОСИЛЕН в Б.Г.

ами не зареждаите и тои ще падне всяко нещо което не се тарси цената му пада

Айде стига с тъпи номера. Като няма индустрия и с. стопанство нещо трябва да пълни хазната, но омръзва

Какво ще молите Ес, бе момци! Направете като гърците - изкарайте народа на улицата, внушете му да не си кара колите 1 седмица...и след това с високо ефективен медиен шум убедете еврочиновниците, че няма друг начин освен да намалите акциза наполвина и т.н. Не е достойно, разбира се, такова поведение, но вече никой в света не си прави илюзиите как може да се оцелява. Или влизаме в час....или закриваме държавата (освен ако целта не е тази последната).

Чак сега научих

Чак сега научих, че имаме и министър на транспорта.

Вън на България от ЕС

Не е зле г-н Московски да ни отговори на един въпрос: Има ли изобщо държава?

на този етап е най-практичното персонално превозно средство за града. И като цяло, трябва да се замислим за алтернативите!

Аз ти предлагам алтернатива..ако ме помниш

Кипвам всеки път когато някой овластен другар/другарка застане със смирен вид в поредното студио и "съпричастно" започне да ни обяснява как "държавата нямала преки механизми за намеса на ВЕЛИКИЯ пазар". А косвени нямате ли? Какво са акцизите, данъците, таксите и т.н. държавни инструменти за цоцане на пари? И ако точно вие не можете да ги използвате, за какво изобщо тогава са ни министри, директори на агенции, институции и каквато друга кръвосмучеща овластена гнъс? Защо изобщо ни е държава, след като тя се държи като безпомощно бебе пред това, което монополистите опитват да ни представят за "свободен пазар"?

Браво - много точно

Викайте Костов, щото вече не се трае.

За анализатор ( Ерго -- за Член на Работната Група ! ) -- определено да. ... Но мигар Ни Трябва Messiah ?! А пък и конкретно г-н гл.ас. -- хич го няма в металноста.

какво пишеш бе човек , още ли си сънен . слънцето изгря отдавна . какви са тия несвързани думи . или по принцип така си пишеш

Нема нужда да викаме никой от старите политически "мутри". Требе да "извикаме" ЕКСПЕРТНО правителство на НАЦИОНАЛНОТО спасение. Без никакви цветни оттенъци и по възможност да се забранят всякакви партийни дейности поне докато Държавата си стъпи на краката след вече над 20 години "партийни" експерименти/екскременти.

Прави връзка между мутра и политик.Едно беше 97-2001 и друго сега.

ПЕТРОЛЪТ ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-СКЪП. ТЕНДЕНИЯТА Е ТРАЙНА. ЗАПАСИТЕ СЕ ИЗЧЕРПВАТ И ДОБИВЪТ ПОСТОЯННО СЕ ОСКЪПЯВА.БЪДЕЩЕТО Е НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ И ВОЗИЛАТА НА ПРИРОДЕН ГАЗ. В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ ПРОПАН-БУТАНЪТ Е ДОБРА АЛТЕРНАТИВА - ЦЕНАТА Е НАПОЛОВИНА.

Еиййй, Тва овчарчетата и от добив и преработка на нефт и газ почнахте да разбирате? .... Откъде се получава пропан-бутана ?

Как от къде, много ясно, че е от неговото село Бутан :-)))

помощ. Айкю1, къде се запиля?:))

gos_tanev@

ПАК НЕ ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО! ПРОПАН-БУТАНЪТ Е ОТ НЕФТОПРЕРАБОТКАТА. ЗАТОВА ПИСАХ, ЧЕ Е РЕШЕНИЕ САМО ЗА БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ, ЩОТО Е ДВА ПЪТИ ПО-ЕВТИН. А ПРИРОДНИЯТ ГАЗ Е ГОРИВО ЗА СЛЕДВАЩИТЕ СТО ГОДИНИ. НЕФТ НЯМАМЕ В БГ, НО ПЪК ГАЗ ИМАМЕ МАЛКО И ЩЕ ИМАМЕ МНОГО. А И ЦЕНАТА МУ ЩЕ Е МНОГОКРАТНО ПО-НИСКА ОРТ НЕФТОПРОДУКТИТЕ. СЕГА РАЗБРА ЛИ НЕЩО НАЙ-СЕТНЕ?

КОЙ ТИ ГО ВТЪЛПИ ТОВА?В САЩ ЦЕНАТА Е 1ДОЛАР ЗА 1ЛИТЪР

Ше свърши арабския нефт и тогава тепърва САЩ и Русия ще започнат добив от техните находища.

Монтирайте си водородни клетки поне ще свалите разхода на гориво с аматьорско изпълнение от 30 до 50% и със здраве !!!!

съм загубила отдавна за по- добър живот, бавно си гаснем...земите ни ги искат и взеха други...вече нищо не може да се върне, нищо...

че тендинцията за вдигане на цените е нарочна. Инфлацията обезценява парите ни, а това се иска! Защо един магазин за зеленчуци изкупува евтино, а продава поне на тройни цени? Защо ........., а? Всичко е грабеж до дупка, никой не мисли за народа и така ще си остане...

И втората част на заглавието е сбъркана:)

Не! Не да молим, Ивайло !! А да Взискаме !!! ( , с което да Сложим Началото на реалното позициониране на България) ... Абе Вий такованка -- сетихте ли се да потърсите Помощ от сем.Паси ?! ------------- Колкото до в у Нас -- естествено, че ЕС няма да може да Помогне! Вие (и Вашите колеги) Трябва да запретвате ръкави, та да Въведете горивно-енергийните махленски шмекери в нормалност!! ... Инак -- то ясно, че Ние Данъкоплатците ще Взискаме Нашето !!! ( и току-виж и Брюксел излезе манечък за Нашия Глас )

Долу-горе така беше но.....дойната крава СССР се спомина и сега Русия вече не дава на далавера на никого така,че и ти не си права-и те станаха пазарна икономика а не както беше в СИВ

И Спартакус пак да го отворят,че няма къде да се събираме след като го няма нашия.....приятел станишев:)))

В България 40% от цените на горивата зависят от цената на петрола, а останалите 60% зависят от акцизи, ДДС, екологични такси, разходи за производство, съхранение, транспорт, дистрибуция, печалба за производителите и посредниците и т.н.: Правете си изводи

Кому е нужно, бензина да става по-евтин? Който иска да кара автомобил, си намира пари за бензин и си кара! Какъв е проблема, че разни фукари-бедняци няма да правят калабалък по улиците и шосетата с бръкмите си! И по 10 лв. да стане литъра бензин при същите доходи на населението, пак колите, които ще се движат ще са много и пак ще има задръствания в София, Варна и Бургас!

Човече, ако това, което си написал не е на майтап, не е зле да се консултираш с лекар-психиатър!

Какво общо има Иран? Нали EU отдавна им наложи санкции и петрол от там не внася?

Лукойл внася петрола си от Русия. Иран в случая е само оправдание ....

Нека да вдигнем малко главите си и да видим, че има и други източници на енергия. Гледаме само цената на бензина, а ако кажем, че започваме масово вграждане на слънчевата енергия в бита и това се реализира в някаква степен то тогава ще видите как бързо ще се смъкне цената на петрола и по-независими ще станем от долара и всичките му обвързаности повишаващи стойностите на черното злато. ЗЛАТНАТА ЕНЕРГИЯ Е СЛЪНЧЕВАТА ЕНЕРГИЯ!!!!

Прав си златна е. Виждам го в сметката си за ток всеки месец

Като признавате безсилието си напуснете, има един бивш министър председател който пое д-вата в окаяно положение и я остави с прилична иконмика и той се казва Костов, колкото и да вие мъчно така е.

от 2001 г. всички правитлества управляваха страната благодарениена инерцията създадена от Иван Костов

Овчарчето плаче за банани, що комундетата не му спретнат един колет:)))

И тоя крадец ( Московски ) пълни от няколко месеца сметката си в една финансова къща в Лозенец,ама нали е наше момче и прокуратурата и службите нехаят