Кърмачка съди за дискриминация по пол столичен мол и магазин

Българският хелзинкски комитет (БХК) ще представлява Деница Панайотова по дело за защита на правото на жените да кърмят своите деца на публични места.

Обратно в новината

Коментари - Кърмачка съди за дискриминация по пол столичен мол и магазин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ЗАЩО ДА НЕ СИ НАКЪРМИ ДЕТЕТО .. КАКВО СРАМНО ИМА В ТОВА ..ИМА КЪДЕ ПО СРАМНИ НЕЩА ..ДА СЕ ЧУКАТ ПО ПЕЙКИТЕ ИЛИ ДИРЕКТНО НА МАСАТА В БАРА ...

Кърменето на бебе наистина е много интимен, естествен акт, висш израз на обич. Има нещо свято в него и като се разголи в буквалния и преносен смисъл, се девалвира ценността му. Още по-лошо е, когато се прави демонстративно, защото видиш ли, ама то било право! Направо гнусно е, когато за една учтива забележка тръгнеш да искаш шестцифрено материално обезщетение и обикаляш телевизии и медии. На този етап нещата са ужасно пошли. Всяка майка има много добра идея в какъв интервал от време огладнява бебето й и би трябвало да съобрази ангажиментите си с детето си, така че да може да го накърми спокойно. Всичко друго са измислици на недодялани дървени философи.

Глупости! Бравона жената, че си е потърсила правата! Това са правата и на стотици други майки. Според Вас тятрябва да затвори себе си и бебето и да се пказва за по 1 час навън,защото бебетата се хранят през 3 часа,понякога и по-често? Да се превърнат в заложници на закостенялото мислене в края на 21 век? Няма нищо неинтимно да си нахраниш дететона пейка в парка,в мола или където и да е,стига да е дискретно. Я се осъзнайте,бе хора! Или сте платени драскачи?!

Не желая да ви гледам грозните цици. кърмете си вкъщи. аз съм от нормалното общество, където имаме задръжки за разлика от животните, не сте приятни, не ни се натрапвайте!

Ми не ги гледай, лельо. И комплексите и омразата си ги кътай за у вас.

Шест месеца след случката една адвокатка от БХК вижда в нея повод да се изкарат пари и съветва единствената кърмеща майка в България да заведе дело срещу мола. Ако беше толкова засегната кърмачката щеше ли да чака 6 месеца? В такива случаи реакцията е мигновена. Искът не знам за колко пари ще е, но адвокатският хонорар със сигурност ще е доста солиден.

Искам във всеки МОЛ помещение 20мх20м за кърмачки.Помещението да бъде с шумоизолиращи стени,на 500м от тоалетните,да бъде в лилаво с балдахин и джакузи.За дължително да мирише на Шанел 5 или парфюм с цена над 200лв.До входа да има две картини на "Пикасо".И да има безплатен бар с уиски.Тъй като съм селска пръчка,не съм свикнала да не ми се угоди.С поздрави от Мими от провинцията

Аз съм мъж и не укорявам като вас жената. както е казано "А Книжниците и фарисеите доведоха при Него една жена, хваната в прелюбодейство, и като я поставиха по средата, Му казаха: - Учителю, тази жена беше хваната в самото прелюбодеяние. А Мойсей ни е заповядал в закона да убиваме такива с камъни. А Ти какво казваш? И това казаха, за да Го изпитат, та да имат за какво да Го обвиняват. А Исус се наведе надолу и пишеше с прьст на земята. Но като продължаваха да Го питат, Той се изправи и им рече: - Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея. И пак се наведе надолу и пишеше с пръст на земята. А те, като чуха това, се разотидоха един по един, като започнаха от по-старите; и Исус остана сам и жената, която стоеше по средата. И когато се изправи и не видя никого освен жената, Исус й каза: - Жено, къде са тези, които те обвиняваха? Никой ли не те осъди? И тя отговори: - Никой, Господи. Исус рече: - И Аз не те осъждам; иди си, и отсега не съгрешавай вече. (Евангелие от Йоан 8:1-11)". Срамувам се да чета укорите ви към жената!! А ако е отишла там, за да си плати сметката за телефон, или сметките за комуналниуслуги. Ако не си е платила сметката за ток, например и е пред риск от спиране на тока.

ЖАЛКО за тези поставящи минуси под този пост!!!

не квичи!

По жената никой не е хвърлил камък! Предложено и е решение, което е отхвърлила, благодарила е, извинение е получила. Камъкът е хвърлен от БХК по цялото общество, а жената е използвана като прашка, за да бъде изстрелян с по голяма сила. Ако имаш мисъл в главата си, и ти ще разбереш за какво иде реч. Бъди сигурен, че в притчите, които цитираш, има и за този случай някоя, но в нея е замесен не Всевишния, а Рогатия.

Интересно ми е защо пишеш "рогатия" с Голяма буква "Р" ? Въпроса ми е риторичен, понеже за себе си намерих отговора му...

Всички вие "книжници" и "фарисеи" хвърляте камъни с укорите си по жената. Аз не я познавам, но и не я укорявам. Аз като нея и като вас съм грешен и имам нужда повече от вас от Божията Благодат - Исус!

"гостенино", ти както четеш Библията, скоро и ще я отмениш. Кой хвърля камъни в случая? ТЯ, ХВЪРЛЯ КАМЪНИ. Господ и е простил прегрешението. И в същото време и е КАЗАЛ: "Стани и повече не съгрешавай" А тя какво прави? Тя иска да и се плати за прегрешението и да го направи закон?! Срамувай се от себе си. ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е МЯСТОТО НА ЖЕНАТА СПОРЕД ИИСУС ХРИСТОС? СМИРЕНИЕ. А ЗА ОБЛЕКЛОТО?

Библията говори за Божията воля и Божият план. Какво Господ Исус иска от нас? Не просто да не правим грехове. Библията говори за милостта и истината. Библията говори за законът и Евангелието. Защото законът беше даден чрез Моисей, а благодатта и истината дойдоха чрез Исус Христос (Евангелие от Йоан 1:17). Какво е законът и какво Евангелието? Старият завет се състои от 38 книги и основната ключова дума в него е законът . Законът е основният стълб на Стария завет. Законът, пророците и псалмите. И им каза: Тези са думите, които ви говорих, когато бях още с вас, че трябва да се изпълни всичко, което е писано за Мен в Моисеевия закон, в пророците и в псалмите (Евангелие от Лука 24:44). Евангелие от Матей 22:37-40 : А Той му каза: Да възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, с цялата си душа и с целия си ум. Това е най-голямата и първа заповед. А втора, подобна на нея, е тази: Да възлюбиш ближния си както себе си На тези две заповеди висят целият закон и пророците. Вижте, Моисей е създание, а Исус е създателят. Чрез Моисей бе даден законът, а Исус Христос донесе благодатта и истината. Който е под закон е под проклятие, а който е под благодатта е свободен човек.Защото, който опази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.(Яков 2:10). И така, братя, нека ви бъде известно, че чрез Него (Исус) ви се проповядва опрощаване на греховете; и че чрез Него всеки, който вярва, се оправдава от всичко, от което не сте могли да се оправдаете чрез Моисеевия закон. (Деяния на Апостолите 13:39). Но който вникне в съвършения закон на свободата и постоянства, който не е забравлив слушател, а изпълнител на делото, ще бъде блажен в това, което прави.(Яков 1:25). Защото законът беше даден чрез Моисей, а благодатта и истината дойдоха чрез Исус Христос.(Евангелие от Йоан 1:17).

"А Той му каза: Да възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, с цялата си душа и с целия си ум. Това е най-голямата и първа заповед. А втора, подобна на нея, е тази: Да възлюбиш ближния си както себе си На тези две заповеди висят целият закон и пророците. " Та къде е твоята любов към жената другарю "православен" ?

БПЦ = БХК

Бебетата толкова лесно се лъжат-с беберон, с вода, с чайче, сокче...ама нали мама трябва да е с дружки в мола и да показва клас и стил...

Вече нямат срам от нищо...Като е знаела ,че детето ще огладнее носи му едно пюре, сок, носи му шише с кърма...Дай му вода пък иди някъде го накърми! Ужасна гледка е това наскоро бях свидетел точно пред хотел Черно море във Варна...Аз също съм кърмила дъщеря си, но не съм си показвала циците пред целия свят!Това е най-великото усещане да кърмиш детето си - но е много интимен,свързващ,личен момент, които можеш да споделиш само с най-близките си хора! Сега не е проблем да си гол , по цици, да правиш секс на обществено място защо трябва да е и това?

Къде тук видяха дискриминация по пол? Ако мъжете кърмеха и това не им се забраняваше, а на жените се забранява, тогава повече ще има логика в претенциите. Кърменето е личен, свещен акт, който е момент на сближаване и тихо спокойствие в общуването между майката и детето. Единственото правило е-усамотение! Никой не бива да смущава бебето, докато суче, затова ако толкова е гладно, може да се даде биберон или шише с вода, инстинктът за сучене ще го замае, докато майката намери подходящо място да го накърми. Но не и в мол! Как някои майки намират начин да са дискретни? Напълно безсмислени дебати се водят от няколко дни, достатъчно сме толерантни, нека самите майки подсигурят спокойствие и блаженство на бебетата си, докато сучат! Изключвам извънредните ситуации! Посещение в мол не е нещо извънредно.

В мола има и закътани места. На някоя крайна маса на последния етаж, с гръб към тълпата, никой няма да й каже нищо. Ама тогава защо е отишла в мола - кой ще я види, ако за 10 минути излезе от "стъргалото" и се усамоти с бебето?!

а бе тя и на нощен бар ще иде с детето и ще иска да го кърми и да спрат музиката... Има нещо ненормално в тази майка да ходи с бебе на ръце по моловете, а после с мръсен правозащитен тон да ни поучава, нас диваците...

Определено си мъж...И к'во, като е с бебе кърмаче да не излиза ли, 1-2 години? Молът е магазин, отива жената да си купи храна, дрехи, подаръци. Да ми сравняваш мол-а с бар...извинявай!

молът е символ на мутращината и бигбрадърщината- храм на простаците и най- малкото е магазин... За възпитанието на децата мола е като да си храниш децата с макдоналдс. Очевидно, че си е прекарвала времето там и това е жалко, много жалко

Аз кърмих детето си до навършване на една година, но не помня дали съм го правела на публични места. Този случай се преекспонира. Единственото, което са направили служителите, е било да предлажат на майката да се премести в стаичката за майки, но тя като някоя местна Пуси Райът- ка не била съгласна. Имало е вароятно клинти, които са се възмутили от това публично кърмене и затова служителите са били длъжни да предотварят докомфорт у всички страни по възможност. В крайна сметка наистина ядем на публични места дюнери, дори докато вървим, но това също е повод за неприятна гледка. Следва да се съобразяваме. Лошото е, че все ни сравняват с "цивилизованите" държави и все такива "културни" хора ни наричат "Ганьовци". Но защо следва все да се съдим?! За пари?!!!! Майката просто може да поиска извинение от МОЛ - А и да се прикрючи. Що за ТЪРГАШКИ отношения станаха в тая държава! Детето е било нахранено, а майката може да се размине с малко доскимфорт. Ами ако не беше в МОЛ и някой й направи забележка на улицата и него ли ще се засили да съди! Да ама няма да може. Сега й се е паднало да показва мускули на "българското ограничено общество". Спрете с тия глупости!Не искам държава, в която се налагат простотии от чужбина като модел на поведение. Аз съм сравнително толерантен човек и не обичам да прачца на другите, но и те сладва да се съобразяват с мен.

Аз кърмих детето си до навършване на една година, но не помня дали съм го правела на публични места. Този случай се преекспонира. Единственото, което са направили служителите, е било да предлажат на майката да се премести в стаичката за майки, но тя като някоя местна Пуси Райът- ка не била съгласна. Имало е вароятно клинти, които са се възмутили от това публично кърмене и затова служителите са били длъжни да предотварят докомфорт у всички страни по възможност. В крайна сметка наистина ядем на публични места дюнери, дори докато вървим, но това също е повод за неприятна гледка. Следва да се съобразяваме. Лошото е, че все ни сравняват с "цивилизованите" държави и все такива "културни" хора ни наричат "Ганьовци". Но защо следва все да се съдим?! За пари?!!!! Майката просто може да поиска извинение от МОЛ - А и да се прикрючи. Що за ТЪРГАШКИ отношения станаха в тая държава! Детето е било нахранено, а майката може да се размине с малко доскимфорт. Ами ако не беше в МОЛ и някой й направи забележка на улицата и него ли ще се засили да съди! Да ама няма да може. Сега й се е паднало да показва мускули на "българското ограничено общество". Спрете с тия глупости!Не искам държава, в която се налагат простотии от чужбина като модел на поведение. Аз съм сравнително толерантен човек и не обичам да прачца на другите, но и те сладва да се съобразяват с мен.

Искам само да напомня, че самата майка, в предаването по телевизията заяви, че еполучила извинение и е благодарила за предложението за компромисно решение, но го е отказала. Защо ли? Ами, защото ако беше приела предложението, щеше да провали мисията на БХК. По ясно от това, какво?

Ако се изпикая по средата на МОЛа , това не е ли най-естествената нужда на човек ! Нали по това се различаваме от животните ! Да го правим на обособените МЕСТА !

Не става въпрос за изпикаване а за хранене. Ти като си в мола и огладнееш, се храниш нали.. Защо всички смятат храненето на възрастен за прилично и много приятно за гледане нещо, а храненето на бебе се възприема точно обратното?!

Изрод

Да отивам и се храня на обособеното място ! Не пред витрината на някой магазин !

Не става въпрос за хранене, ако бебето ядеше от биберон. Става въпрос за разголените части на майката и средата в която го прави. СТАВА ВЪПРОС, че няма срам и свян. Ма то май и вие ги нямате. И целта е повече да ги нямат, да стане маймуни=човеци. Няма да стане. ГОСПОД НЕ ГО ИСКА ТАКА И не си ти тази която да го промени.

Ами да си извадя и аз циците и да нахраня мъжа си като е толкова пък различно

от БХК пак не са в час.. на жената съвсем други права са нарушени. Ама явно тея са най-навътре в циганската тема и правата на малцинствата.

СТИГА С ТЕЗ КУРВЕНСКИ НОМЕРА. НЕ ВИ ЛИ Е НЕУДОБНО ДА КЪРМИТЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА? сРАМОТА.

Аз съм за кърменето на обществено място.Защо сме толкоз тесногръди????Какво толкова ,че една майка кърми детето си в Мол??? Важното е да има деца,които да се кърмят и майки които да раждат. Ще подкрепя майките които ще кърмят в Мол Парадайз в понеделник! Браво! Браво момичета

Тогава да кърмят в барове и нощни клубове. Толкова дълго да не ги посещават. Не могат да се лишават от социален живот заради бебока.

Ти си за маймуни = човеци. Господ не дава това да се случи. А ако упорствуваш, рано или късно ще те сложи в ред. Внимавай да не Го ядосаш съвсем.

Ами аз пък не съм длъжна да ти гледам разголената плът. Пък и ако имаш малко срам и достойнство няма да си я развяваш пред всички. Или вече не сте интересни след като родите и трябва с нещо да привличате вниманието.

Право в десятката! 100+

Във време на тотален разврат...педерастия и проституция...дори един педераст любимец 13...си беше сложил задника на билборд се стига дотам да се оплюва най ествественото нещо ..кърмене не бебе....е се правят аналогии на кърменето със секс и какви ли не други естесвени нужди...като че ли тези хора не са кърмили и нямат деца .....но какво ли се очудвам нормалните хора отдавна не са в България или поне не и в моловете...сборище на комплексирани селски пръчки и бекове...

Можеш да правиш всичко където си щеш. В магазина -не. Там е за хора, а не за свине.

Протестирам! Изисквам спешна промяна на закона за нормите на обществено поведение! Защо мене ме арестуват, без да бия никого, а тая -не? Тя по малко ли развращава тийнейджърите от мен? За мен защо няма стая в мола? Айде де!

Я да напиша и аз нещо: 1. За обслужване на бебета има определени места. Какво ще стане ако всички си развеем гърдите по моловете и улиците. Та нали някой пубер ще получи психично разтройство. 2. Какво прави тази майка в мола, след като трябва да храни детето си? Така ли се гледат деца? В моловете?

Те пуберите от порно в нета и по телевизията и блъскане на чикии вече са тотално дали фира и дотолкова инфантилни че и нямат нужда от реални момичета...така че тая поред теб развята цица им е през виртуалния израстък...

НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ КОГАТО КЪРМИШ НЕ Е НУЖНО ДА ТИ СЕ ВИЖДАТ ГЪРДИТЕ И ЧЕ ИМА СПЕЦИАЛНИ СУТИЕНИ ЗА КЪРМАЧКИ

А тая, кърмещата, не знам. Трябва нея да питаш.

Туй жените съвсем ги хвана съклета вече. Емнципация, феминизъм, човешки права. Откачена работа. Аз да питам де е мъжа и на тая да и отвърти два шамара да я пита как му гледа тя детето докато той се трепе на работа?

Е отишъл да се трепе за себе си, след като е разбрал, че е обебенена. Най често кърмещите в молове нямат мъж, а само осеменител.

Жената може да е с някакво психично заболяване и да иска да си показва циците на обществено място.

Ако е без бебе ще я арестуват за нарушаване на обществения ред.

В МОЛА е имало специална стая за такива случаи.Тази ако иска да си показва увисналите гърди да ходи на друго място.Баста.

Гадна гледка е това. Тея искат да се показват.

А как ще се чувстват родителите с малко по-отраснали деца , които са в МОЛА? На тя дали ще им е приятна такава гледка, най-вече заради децата. Вярно, че и тях са ги кърмели, но има си време и място за всичко. не е вярно, че майките не знаят кога трябва да кърмят /като час/. Ако и това не знаят...

Искам Азис и Китаеца на пилон в МОЛа!!! ХА-ХА-Х-ХА

Старата песен на нов глас!Отново се повтарят старите глупости.

Въпроса не е правен ,а морален.Няма логика в голям МОЛ да кърмиш детето си насред навалицата.За това има изградени места-стаи за майки и деца.

Няма оправдание за това в голям мол тази майка да не може да накърми детето си в специалните стаи пригодени за това.Стига вече простотии.

оказа се ,че в този мол е нямало стая за кърмене- имало някаква стая за повиване -където няма къде да седнеш -даваха снимка в сутрешния блок

че на стълбището е по удобно. Пък и по атрактивно.

щом ти е толкова акъла да сравняваш кърменето със сране и уриниране,много си зле верно и още нещо- бебето не може да контролира глада си,а един зрял човек може да конролира нуждите си

Именно за това майките спират да се шляят наляво надясно като преди и се отдават на майчинство, у дома. Защо им дават отпуск по майчинство като не ги свърта вкъщи?

Тази жена няма свян нито на жена нито на майка. В един биберон е можела да сложи кърма или изкуствена такава. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА Я ГЛЕДА В ТОЗИ И ВИД. Едно време майките са РАБОТЕЛИ на полето, а децата им са стоели в цедилки под сянката на близкото дърво. Като огладнеело детето, не го е слагала в центъра на нивата, а се е отдалечавала с него и така го е хранила. А тази НЕ Е БИЛА НА РАБОТА. Тя има една единствена работа, да се грижи за едно дете. Но на нея очевидно това и втора задача, първата е да се шляе. Сега първата и работа е да съди за пари. Защо? Защото не вярва в Бога. Той ще я отсъди последен и справедливо.

ти пък виждал ли си кърмеща жена- да не мислиш ,че нещо се вижда? Вижда се главата на бебето ,пфу

Както и тя не иска да ме вижда гол. Протестирам спрямо двойния аршин. Ако преследват със закон мъжете ексхибиционисти, трябва със същия закон да преследват и жените ексхибиционистки. В противен случай, да не преследват и едните и другите. Е'га ти сексизма!

С ТЕЗИ ИЗКАЗВАНИЯ СЕГА РАЗБИРАМ ЗАЩО НЕ СМЕ КАТО ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ..С ТОВА МИСЛЕНЕ И СРАВНЯВАНЕ НА КЪРМЕНЕТО СЪС СЕКС И ДРУГИ... КАТО СРАНЕ ЧИКИИ И Т. Н. ВСИЧКО СЕ ИЗЯСНЯВА

плиткоумно и повърхностно разсъждение, без никаква основа и никаква идея!

Жените имат правото да се радват на възможността да кърмят децата си, когато и където поискат. Съдът може да защити това Според мен мъжете и жените имат право да се радват на възможността да правят секс където и когато поискат. Ако на някой не му се струва дискриминационно защото се отнася за и мъжете и за жените, то мож емъже с мъже, жени с жени (тука ще се събере публика)

само толкова ли ти стига акълчето?!!!

с тази разлика,че жените и мъжете са порастнали индивиди,които могат да контролират нагона си ,а едно бебе не може да контролира глада си ,схващаш ли разликата?

Понеже жена ми работи в "МОЛ", та ще си позволя да споделя къде всъщност е проблемът - майките си гледат децата по магазините, а не в парковете и вкъщи. Децата от малки са на изкуствен и полу-филтриран въздух, дишащи бацили. Хайде тази "майка" да не се бие толкова в гърдите за това, че имала била дете и трябвало да го кърми в мола. Детето трябва да има изграден режим и да се знае кога ще поиска да яде, а не майката да си вее задника из магазините по цял ден, а детето й да спи на шум, задух и мръсотия. Иначе жена ми веднъж трябваше да кърми в самолет, но не й направиха забележка, закри си се и нахрани детето...

Как така изведнъж е нормално за вас да съдиш някой за дискриминация на полова основа защото ти е направил забележка да не си кърмиш детето в МОЛ-а? Това е толкова юридически издържано, колкото и аз да съдя Операта, че не ми дават да онанирам там. И въпроса не е правен, нищо че тази простакеса искала 120 000 лв, става дума за морал, адекватно поведение, разум и усет. Не можеш сигурно да предвидиш с точност кога ще огладнее бебето, НО КАКВО ПО ЯГОДИТЕ го размотваваш няколко часа с теб по МОЛ-овете? И не, аз нямам проблем с кърменето на публични места - има си шалове, дрехи и други способия пригодени за това, така че да не се чувстват неудобно всички в ситуацията. Аз имам проблем с това постоянно превземане и претендиране с бебетата. Да, несъмнено съм на мнение че повечето майки са героини, но не виждам защо трябва да се навира в очите проблем, който е съвсем другаде. Има много неща на тоя свят които са напълно естествени, също като кърменето, яденето, пиенето, сексът, акането, пишкането, пръцкането, оригването и тн. Това кое,кога и как се прави се регулира от право и обичайни обществени норми. Затова не виждаме мъже да пикаят по фикусите в моловете, да се рахождат по бански или пък да се плющат по бюрата със секретарките - защото и това са естествени нужди и изискват разкриване на вторични полови белези. Сравененията на кърменето с разголените реклами пък удари не дъното, а направо в Австралия още му се радват. Предварително се извинявам на засегнатите, които няма да схванат нищо от написаното. Съжалявам и за обидените, които дори няма да вденат в него wink emoticon И преди майките и бащите да се нахвърлят ще синтезирам отново - не виждам проблем нито в действието, нито в мястото. Виждам проблем в мисленето на хората, които се втурнаха да защитават тази пошла женица (да, четох изказванията й) сякаш някой ви е отнел нещо и е накърнил вашето право. Ай със здраве, отивам да се кърмя с бири фпарка

откъде пък знаеш ,че се е размотавала няколко часа- може да е отишла за малко да купи нещо ,а бебето да е ревнало- има бебета през 15 минути искат да цокат

Тя сама го каза. През 15 минути, искало да цоца или искало биберон, не е нормално да наливате бебето като

ТИ СИ "МЪЖ" В БЪЛГАРИЯ, НА НИСКА ЗАПЛАТА, КОМПЛЕКСАР, ПЛЕШИВ, С КОРЕМ И СМЪРДИШ, ЗАЩОТО НЕ СЕ КЪПЕШ ВСЕКИ ДЕН. НЯМАШ СРЕДА, ОСВЕН ТАЗИ СЪС СЪСЕДИТЕ НА РАКИЙКА И НЕ СИ ХОДИЛ НА ЗЪБОЛЕКАР ОТ ГОДИНИ, ПОЗНАХ ЛИ?

Явно се гледаш в огледалото :)

Какво плюете жената? Навремето и в най-загубената селска автогара имаше стая за майки с деца, където можеше да приповият бебе, да го накърмят, да му сменят пелени. Това ли ни е европейското от 21-ви век - да не може да се равним по една селска автогара отпреди 30 години. То в моловете няма и къде да седне човек освен по кафенетата, та ми е чудно къде е мислела тя да го кърми това дете, де....

във всички МОЛ-ове си има стаи за кърмачки, ама тази кифла като иска да кърми на сцената ...

Не съм видял, по простата причина че в МОЛ не стъпвам, но сигурно си прав. Тогава какво на баба си претендира тая панделка? Днес ( сряда) по една и=от сутрешните телевизии разни франзели се сополивиха за правото на майката да кърми, за промотирането на кърмата... как можела да кърми тя сред 4 стени... Е тя вкъщи да не го кърми на паркомястото пред входа я? Или айде на балкона, че стените там са 2? Лиготии!!!

Аз пък смятам, че е правилно да не се допуска. Цъкайте ми минуси колкото си щете. Това е точно толкова гнусно и отблъскващо колкото и да клекна да се изпикая до ескалатора - и после да казвам, ами че какво, то природна работа и да нося вода от девет реки десета да се извинявам, че било в правата на човека и подобни глупости на търкалета. Който му се пика или сере, има тоалетна за тая работа. който иска да кърми, да си стои в родилния дом! Не става дума за полова дискриминация, става дума за ЕЛЕМЕНТАРНА КУЛТУРА И ПОВЕДЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА!

щом ти е толкова акъла да сравняваш кърменето със сране ,много си зле верно

Оценката на горното мнение, явно е изтекла от нискочела, куха, необработена кратуна, поклащаща се на селския плет от полъха на полския бриз.

Дано ги осъди! Да захапят фаса, да си извадят прашките на показ и да се пъчат с дълбоки деколтета може, но да си нахраниш детето - не. Ако се е съблекла до кръста, ок, но просто да си кърми с дрехи, чудо голямо!

Нямам коментар! Кой крив кой прав слава богу се решава в съда не в Дира.

в ДИРа може и да срещнеш справедливост, а в съда -никога. Там интересите са над всичко, а справедливостта -нищо. От битови, през икономически, та до политически интереси се провеждат и легализират през тази институция..

Днес, 25 Март е Празник на Жената! Да им е честит! Бъдете живи и здрави и не позволявайте на мъжете да бъдат жени! А оня де, 8 Март е измислен празник! Фалшив като цялата червена идеология за криворазбраното равенство! Забравете фалшивото, спомнете Истинското! Ден на Жената е 25 Март! Поне в България де ... :)

е ако някоя кака си беше извадила силиконовата/пластмасова/ гръд гардовете нямаше да я гонят ,а щяха да я гледат с възхита - колко прости станаха мъжете - търчат подир пластмасовите гърди ,забравят ,че гърдите са създадени за кърмене ,не за украса

е... уважаема, ама ти откри топлата вода. И мен майка ме е кърмила, но някои колеги и колежки споделиха нещо за етика, морални норми и ... и.. Е то има ценностни системи за тези дето знаят да ценят, а за другите това другото е съвсем нормална обществена проява. Въпрос на възпитание и не само. Пример, двама той и той, дето понякога ги виждаме, че се целуват и ближат на обществени места ... дето някои се опитват да ми обяснят, че е нормално и вече е признато от световните ораганизации,а от някои страни дори със закон ..... пък на мен ми се повръща с и без.... извинение. Лек ден.

С какви ли не измислени теми си запълват времето медиите. Тази искала да си кърми бебрто пред публика, други си правели селфи на шу..ите. Още малко и ще трябава да приемем за естествено и нормално и правенето на деца на обществени места.

Няма нищо общо между кърменето и правенето на секс- секса се прави от двама възрастни хора,които могат да си конролират нагона и да изберат подходящо време ,а бебето не може да контролира глада си !

Коментираме не кой какво може и какво не може да контролира, а до колко един поведенчески акт е приемлив в културно отношение. В случая, и двата акта са отвратителни и зле възпитаващи наблюдаващите ги подрастващи. Затова е предвидено да се правят в интимна обстановка.

Всички коментиращи все едно не са сукали от майките си , забравяте ,че главното предназначение на женските гърди е -това са млечни жлези ,които са създадени ,за изхранване на потомството.Нищо ,че медиите ви промиват мозъка,че това трябва да са някакви играчки пълни със силикон,всичко човешко и нормално се отхвърля за сметка на извратеното и изкуственото.Правете си сметката как ви манипулират.Гнусни сте вие ,а не майката ,която кърми рожбата си.Тъпаци

Гнусна си ти, госпожа!. И не съди кой кого манипулира, не ти е дадено. И уринирането е най-естественото нещо и всички го правим, но не сваляме гащи навсякъде.

щом ти е толкова акъла да сравняваш кърменето със сране и уриниране,много си зле верно и още нещо- бебето не може да контролира глада си,а един зрял човек може да конролира нуждите си

Ако мога да перефрацирам: "забравяте ,че главното предназначение на половите органи е да се възпроизвеждаме. Нищо ,че медиите ви промиват мозъка,че това трябва да са някакви играчки пълни със силикон,всичко човешко и нормално се отхвърля за сметка на извратеното и изкуственото." Нека "правенето" на бебета по моловете да започне ... СЕГА!

Моля, не обяснявай предназначението на вагината, нека остане загадка.

ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ ЗА КОМЕНТАРИТЕ ВИ , НЕ СЛУЧАЙНО НИ ОПРЕДЕЛИХА КАТО ТОАЛЕТНАТА НА ЕВРОПА , КОЙТО МОЖЕ ДА ЧЕТЕ И МИСЛИ ДА ГО ПРАВИ , ДРУГИТЕ ДА ТРЪГВАТ ПО КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ , МОЖЕ ДА НЕ Е КЪСНО

Извинете, но и на мен не би ми било приятно да гледам извадени женски атрибути с цел хранене, кърма и т.н. Особено в ресторант и заведения за хранене. Отново се извинявам ако съм засегнал някого. Въпрос на възпитание и лична гледна точка.

хаха ама май забравяш ,че това са млечни жлези и главното им предназначение е за изхранване на поколението,а не за забавление на мъжкарите -пълни със силикон, все едно не си сукал от майка си ,тъпак

Кажи си, че си мъжемразка и ще ти олекне.

"главното им предназначение е за изхранване на поколението" Нали така? Значи все пак "не за забавление на мъжкарите"? Защо сега не ми обясниш, защо си ги показва в мола? Или показването по главното им предназначение е правилно? Ами, главното предназначение на вагината, какво е? Хайде сега да си ги покажем в МОЛ-а по главното им предназначение!

ОПРЕДЕЛЕНО СИ ПАДАШ ПО ИЗВАДЕНИ МЪЖКИ АТРИБУТИ

Въобще не ти е работа да гледаш там. Приятно, неприятно, децата трябва да ядат. Как пък една не видях да си е извадила атрибутите като кърми, само вие ги срещате. Съвсем дискретно си кърмят жените.

Абе още ли ни занмимавате с тази простачка??????????????????? ИМАЛО Е СПЕЦИАЛНА СТАЯ В МОЛА, НО ИСКА ДА КЪРМИ КЪДЕТО Й Е КЕФ. АЙ СИКТИР - АБСОЛЮТНА ПРОСТАЧКА И СЕЛЯНКА - КОЙТО Я ГЛЕДАЛ ТЕЛЕВИЗИЯ ДНЕС Е ПРЕЦЕНИЛ ЩО ЗА ШПРОСТАЧКА Е!?

БЪЛГАРСКИ ПОЕТИ СА ПИСАЛИ КАК БЪЛГАРСКИ МАЙКИ СА РАЖДАЛИ ВЪВ НИВИТЕ , ОЧАКВАМ КОМПЕТЕНТНОТО ТИ МНЕНИЕ

е и к'во? понеже бабите на времето раждали по синорите, ажде да раждаме сега по мол-овете? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Само да не им хрумне да раждат пред публика.

Дяди Иване, простак си ти!

Преклонението пред образа на майката, има малко общо (да не казваме нищо) с одобряване на провокативното и непремерено театралничене на тази млада майка. Напротив, тя трябва да бъде порицана, че с това си поведение е изложила на риск сигурността на детето си, водейки го на места, които са с реална опасност за здравето на бебето и би трябвало да й се обърне внимание за това й поведение. А бащата на бебето би трябвало да й изчете една лекция (в най-добрия случай). Въобще цялата работа намирисва на постановка. Намеса в случая на БХК само го доказва... Впрочем може ли някой честен журналист да поясни това образУвание (БХК) какви интереси защитава и пред кого се отчита?!

А и е видно, че майчето съвсем не е случайно подбрано. Но за зомбираните тролове всичко изглежда за чиста монета и съответно реракцията е според планираната.

Забележете само шалчето на врата на мамето! Тя се е издокарала като за пред камерата.