Министър призна за пазар на фалшиви дипломи

Министърът на образованието призна, че има пазар на фалшиви дипломи. Според Румяна Коларова няма данни за замесени служители на МОН.

Обратно в новината

Коментари - Министър призна за пазар на фалшиви дипломи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смехотворното в случая е,че дали ще си купиш диплома,или ще я вземеш по нормален начин,разлика няма.Образованието ни е пълна скръб и само хрантутници се угояват там.

Много е лесно : нека екип от следователи влезе в МОН и да свери данните отРегистъра на дипломите за висше образование, с регистрите на издадените дипломи във всяко едно ВУЗ (вкл.и данните от техните Главни книги). Фалшивите дипломи ще лъснат веднага, както и евентуалното съучастие на ччиновници от МОН. Това е въпрос на воля от страна на управляващите и на прокуратурата.

Как трогателно поливаше цветята, Гербери, за 1-вия уч.ден ? Когато ас тръгнах на училище, носехме на даскалицата картофи, и масс ! баба Тодорка

И сега какво правим като няма данни? - Не е наш проблем да се оправя прокуратурата. Какво да кажеш на такъв тъп човек? Какви са тези министри на образованието? Толкова партии се изредиха и поне в някой от мандатите, в другите министерстава се е случвал свестен човек и нещо е свършено. Образованието е трагично отвсякъде, начело с министрите. Да не им се дава да говорят. Добре, че частното произвежда поне малко качествен материал.

Всяка диплома има номер- уникален, който удостоверява , че е истинска. Този номер е върху дипломата и в регистъра на МОН. Как тогава, никой от МОН не знае и няма нищо общо? Кой, ако не служителите на министерството въвеждат този номер в регистъра ?

МОН не издава фалшиви дипломи, но изнудва най-грозно хората от българските села насила и необосновано да приемат незаконни имигранти, без никаква гаранция за здравето и сигурността на тези хора и децата им!

Служителите на МОН не продават дипломи, а само: - Плащат милиони на консултантски фирми да вършат тяхната работа, за която им плащаме - Издават некадърни учебници по 10 на предмет на клас, за да лапа родата на политиците в ущърб на децата и родителите им - Издават учебници които служат на антибългарски интереси и представят българската история по фалшив, неверен и изопачен начин

Служителите на МОН не издават фалшиви дипломи само: - Са неграмотни и не могат да работят на компютър, което ги прави неефективни и неподходящи - Не защитават интересите на българските учители и ученици - Спряха проекти за подобряване на тоалетните в българските училища, със смешни оправдания за "корупция", ставаше дума за дребни пари, а се касае за здравето и хигиената на нашите деца

СТИГА ЖАЛВАНЕ , А КАЖИ КАКВО НАПРАВИ ПРОТИВ ТОВА ?????????????

на продажни полицаи и прокурори, тъй ще е... почти всички сме в казана.

>...при този тип сайтове няма замесени служители на МОН. Нищо не може да бъде изключено... Финалът на първото изречение звучи самоубийствено на фона на второто изречение.

Много бързо да научават езика на околните, стига да не са в голяма еднаква група или дискриминирани. Човек учи десетки хиляди думи в живота си, колко думи знаят според вас децата, особено по малките от ежедневието си? Ако знаят български чужденците от малки лошо ли е? Ако ги изолираме в лагери и гета добре ли е? По добре ли е македонци със сърби да правят посолства заедно, вместо да научим от тях 10 думи а те от нас 100? По добре ли стана като в прехода изолирахме етносите тук от работни места и ги скупчихме в гета? По евтино ли? Кой печели от дискриминацията в България? и тук по форумите? ..ще видим на изборите.. и ще го усетим по джобовете си.

Въобще и не си мисля да си легализирам дипломата тука. На никой не му дреме за Регулацията в българия. При положение че имаш от сносен западен университет. Стига да не си в област със специален режим, като Медицина и подобни.. Обаче явно има обяснение за ултра кретените с диплома на пазара на труда...

Служителите на МОН не продават фалшиви,те продават оригинални дипломи.

Права е жената - служителите в МОН не правят дипломи, защото си имат подизпълнители.

какво да ви кажа ... опитайте се да поискате признаване на диплома от ЕС в България ... да видите за какъв цирк става въпрос ... та са комисии та са чудеса ... не че дипломите на запад особено за висше образование не се водят под номер .... но какво да се прави мила родино защо си ми мащеха ..

Добре де ще учат в българско училище без да са положили първоначален изпит по български. И ако не знаят как точно ще им се преподава ?

А дипломите от преди да започнат да се слагат стикери?

Тези от Афганистан иди дойди но тези от Сомалия много лилави беее.

Някое лилаво човече ми е сложило минусче. Марш в индигото тогава!

кат не си омешана заповядайте всяко училище и университет да изкарат списа на завършили само с рушвети на изпити. Фалшиви политици - фалшиви храни, лекарства, алкохол, цигари..що не и дипломи такива във фалшивата ни демокрация. сега ше са дават и дипломи на майстори - специалисти...КОЙ, кой ще ни пази от нас си.

Каква дискриминация? Как ще се преподава на деца, които не знаят български език? Как ще напредват в учението българчетата при такъв смесен клас? Прави са хората да протестират.

По същият начин, по който се преподава на българчетата-емигранти! Или си мислите, че всички нашенци в чужбина отиват с език?

TИPAMИCУ

Малко е дълго за обяснение сиситемата по която приемат нашите деца в училищата на запад. Ако са в началното училище са един клас назад и са като "слушатели" които също държат тестове и изпити. Ако бъдат одобрени на база, че са показали добри резултати минават в следващия клас наравно със съучениците си от класа където са били "слушатели". Отделно студентите са длъжни да ходят една година на курс по изучаване на езика на държавата в която са се записали студенти. Така, че си е задължително да има тест по Български език в случая за тези деца.

колко е трудно да ги научиш децата на английски, руски, немски, испански....от нулата. Но ти не знаеш това, защото българския ти стига да оценяваш други. Не се замисляш, че и нашенче може да научи рядък език тук почти безплатно от друго дете. Как е на село? Там на латински няма писатели нали?

в тия учереждения са специалисти по рушветите.

Тъкмо си уредих диплома да стана депутатин от коалицията, да шлева от държавата.. лоша работа.

фалшивите дипломи, в издаването на които yчастват служители на мон, да се считат за редовни!