Димитровден е

В народния календар празникът бележи поврата в годишното време и началото на зимата

Обратно в новината

Коментари - Димитровден е | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PEYTSCH

Ден за размисъл е...Какво ще му размишляваме чак толкова ? Всички сме...Димитровци. Да празнуваме, а ?

Четете ли си материалите, които публикувате? К какво значи по-големи брат близнак? Честит празник на всички!

Понеже въстанието било успешно и болярите създали второто българско царство го нарекли Солунски чудотворец, не знам защо вече не го наричат така нима не е вярно.

на именниците да са живи и здрави! Но глупостите , които Дир и днес не пропуска да тиражира не могат да се подминат. Какви братя близнаци, какви пет лева, какви идиотщини пишете/преписвате/ от комунистическите "научни" писания с едничката цел да откъснат хората от християнството и да насаждат атеизма.Двамата светци са живяли в различни столетия, на различни места, ама се смятало от народа, че са близнаци.Пълни глупости! И разбира се славянството не може да не го набутате и него, това измислено от немкинята Екатерина наречена Велика с цел хегемония на един народ над други от които е откраднал и азбука и книжнина и взел духовния път.Хайде покажете един единствен археологически факт или нещо останало за тия "славяни", както за траките - има тракийски гробници, тракийски съкровища, тракийски владетели/имена/,тракийски герои/Спартак/, цялата ни земя е осеяна със следи от присъствието и живота на траките и нищичко от "славяните".Защо? Ами защото пак под диктата на гореспоменатата владетелка в историята на хърватина Мавро Орбини /16 век/ "Царството на славяните" се провъзгласява и пропагандира "панславянската идеология" и седемте тракийски племена от нашата история стават седемте славянски такива.Но такава глупост , че Св. Димитър е покровител на славянството /живял в 3-ти век/ е потресаващо откритие на Дир.

Бъдете живи и здрави Димитровци и Димитринки, радвайте семействата си и дано късмета винаги бъде с вас

Честит християнски празник ! Честит имен ден на имениците! Статията е хубава, но ако може да се поправи,че император е не Максимилиан, а Галерий Максимиан. Грешката е значителна.

Да се самопоздравим Димитровците.Здраве и късмет!

Честит Празник на именниците,Да сте живи,здрави,весели и щастливи !

Пак кървава история.