Дилма Русеф критикува мерките за икономии в Европа

Бразилският президент Дилма Русеф пренебрегна Световния икономически форум в Давос, Швейцария, като вместо това взе участие в бразилския антикапиталистически Световен социален форум, съобщава ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Дилма Русеф критикува мерките за икономии в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днешният тип капитализъм- НЕОЛИБЕРАЛИЗМА отричащ демокрацията правовата и национална държава е примитивен либерализъм, връщащ капитализма с две столетия назад в неговите начални форми и се покрива изцяло с неофашизма.

Vandov

Европа и САЩ искат да си стегнат финансовите си с-ми, а г-жа Русеф да не би да иска разходи без осигурени постъпления, това е познато-от разхищаващия социализъм и от крайния финансов либерализъм!

Малеее, ти пак се върна на ханската титла- що се понижи? Иначе ставаш за мой коректор...Thanks-:)

Уникална РЕЧ на уникален, от нов тип ляв политик като Дилма Русеф. Изключително важно е ,че тази политика излиза от една от най-ситнили икономики на света, макар и латиноамериканска. Дилма Русеф излиза с нов тип лява политика-АНТИНЕОЛИБАРАЛНА. Това точно липсва в Европа, защото нейните леви и десни са с една идеология-неолибералната. Да не забравяме, че Дилма Русеф е била в началото комунистка. В Европа единствените анти-неолиберални сили са западноевропейските комунисти, но поради идейната им остарялост те нямат сили да бъдат ефективна опозиция на неолиберализма. Фактически Русеф дава храна за нова идеология и позиции на западноевропейските комунисти или на новите леви сили на Европа противопоставящи се на неолиберализма и работещи за неговото изгонване от Европа.

Браво на нашето момиче ! Ако бяхме избрали Татяна Дончева за премиер или президент щяхме много по-бързо да се оправим , защото жените - българки сме по -оправни от мъжете - доказано е в исторически план.

Основите на кризата,която вилнее от 2008 г. насам бе заложена още през 80 г. Преобразованията в епохата на Рейган и Татчер, които ликвидираха умерения послевоенен капитализъм, в края на 1970-те години бе предшествана от продължителна демонизация на държавата от страна на привържениците на т.н. консервативна революция. Заедно с последвалата глобализация на търговията тя доведе до зараждането на днешната форма на капитализма. И възникването на кризата от 2008 года. Понаостоящем общото мнение на експертите звучи достатъчно твърдо, и то може дса бъде сведено до нелицеприятния извод: наследената от 1980-те години формула на ултралибералния и нерегулируем капитализъм повече не работи. Тази същата формула,проповядвана от СДС през 90-ге години: "По малко" държава,по-богати граждани!",в името на която държавните активи бяха подарени или унищожени,а ролята на държавата в икономиката и финансите бе сведена до минимум.

Сега очаквам 2-3 години възход и след това силно затъване на Бразилия в лайна - специалитетът на болшевишките изроди. При тях може обаче и повече да продължи, ако успеят да излъжат за финансите на държавата, за справка Гърция, която задлъжня по скрти начин и България, в която 2009 БСП постоянно повтаряха, че няма криза. Оказа се, че 1 милиард и нещо дължат на бизнеса, а покачването на пенсиите е невъзможно, защото кризата е заложена в харчовете им, 200 милиона на седмица преди световна рецесия. Изроди, друго не може да се каже за тези човекоподобни.

Кагебейчо, по-големи лайна тези, в които се намира, Бразилия не може да затъне. Благодарение на фашо-капиталистическите изроди. Все повече народи по света проглеждат, само костовистките кухи лейки все още не знаете къде се намирате.

От пазарната икономика в нейната съвременна версия е необходимо да се откажем . Тя се оказа не само нестабилна, но и в значителна степен несправедлива. Както казва бившият глава на американската хазна Лоуренс Саммърс, в САЩ,т.е. страната, която е призвана да въплъщава в себе си висшите достижения на капитализма, той губи доверието на населението: по данни от неотдавнашно запитване, само 50% от гражданите на страната все еще се отзовават към него положително. Капитализмът стана символ на завишените заплати на финансистите, на анемичния икономически растеж и на високата структурна безработица.

Капитализмът се оказа в криза, тъй-като се явява главния източник на неравенството. Той не защитава моралните ценности, а представлява единствено най-добрата от известните системи за производство на богатство. И в своята версия до 1980-те години беше известен и с това, че разпределяше това богатство по относително приемлив начин. Но всичко това остана в миналото. Последните 30 години неравенството в Америка и Европа се чувства все по-силно. До такава степени, както пише The Financial Times, че започва да представлява опасност за нашата демокрация и построеното на консенсуса общество, което се опира на преобладаващата средна класа. В САЩ понастоящем се забелязва най-голямото неравенство в доходите за последния цял век. Сегашната структура на доходите в САЩ е характерна за страните от третия свят. От 1980 година насам състоянието на 1% от наи-богатите американци се е увеличило с 300%. А средните доходи на американските семейства са останали почти на същото равнище. В Европа се наблюдава аналогична тенденция.

Главен объект на предизвикания от огромната ножица в доходите гняв станаха финансистите. Техните незаслужени,в голяма степен, богатства,нямат нищо общо с доходите на предприятията. Това са печалбите на върхушката на финансовия сектор, който е надут със спекулативни амфетамини и се разрасна извън всякаква мярка. Една от неговите главни задачи беше да финансира задължеността на средната класа, която в съвременната эпоха на глобализация е способна да запази равнището на живота си единствено с помоща на заеми. Така,че: злодеят - това е главата на банка Goldman Sachs Лойд Бланкштейн (Lloyd Blankstein), а героят - основателят на Apple Стив Джобс (Steve Jobs).

По-добри за народите от сегашните капиталисти няма и това си личи по стандарта на живот в напредналите капиталистически държави. Стандартът на обикновен пролетарий там е по-висок от всеки социалистически пролетарий и от на средния бизнесмен от бившите болшевишки държави. Така че да говорим за подобрения, а не за уродства. Уродствата на комунистите и на фашистите (все социалисти) никой не ги е стгнал и не може да ги стигне.

Много точно си го казал - напредналите капиталистически страни. Защото мнозинството от капиталистическите страни в света нещо май са минали покрай напредването. Сред тях е и Бразилия и България. Замисли се защо е така. Аз ще ти помогна: тия, които наричаш напреднали, са "напреднали" много отдавна - главно в краденето и експлоатацията на световните ресурси, което продължава под една или друга форма до ден днешен, доста често и с помощта военни мерки. Неоколониалната политика се изразява и в купуването на чужди мозъци, хегемонията на с нищо не обезпечения долар и изобщо световния финансов ред. Именно тази система, която не позволява на повечето страни в света да се развиват и ги обрича на бедност, критикува Дилма Русеф. В Бразилия никога не е имало социализъм, но са по-зле дори от нас. Но кухото ти промито канче никога няма да разбере истината.

Пич, нещо кардинално си се объркал. Думичката "социализъм" в нацизма е само прах в очите на хората, пропаганден трик. Между двете няма нищо общо. Точно обратното, капитализмът в севременния му вариант е разновидност на фашизма. Сходства: наличие на олигарси и крупни корпорации, свързани с политическия елит, потъпкване на на правата на работещите, липса на социална политика, разпалване на войни за ресурси и за отвличане на вниманието от вътрешните проблеми. Ха със здраве!

Браво Илко! Напълно съм съгласен!

Хане Тукту,така и никой не разбра с тези математически примери ти на какво си защитник - на турското "присъствие" в България ли,на антикомунизма ли или на русофобията? А за краха на неолибералния модел на съвременния капитализъм,което е и темата на коментарите ,защо нищо не казваш?

Аз си мислех че хората по света живеят по-добре поради техническите и научните открития от последните векове но явно според теб това не е така. Чудно защото през 17 век при наличието на капитализъм хората по света не са живеели така добре а и по-рано в историята. Чудно как тоя мимолетен експеримент продължава да съществува в главите на хората повече от столетие и половина а на практика от малко под столетие. Чудно как този мимолетен експеримент събори най-големите империи съществували някога на нашата планета заедно с десетки правителства и освободи стотици милиони хора.

Ако Бразилия е добре, то е заради точно тази икономическа конюктура в света. Ако западните компании си изтеглят "експлоататорските " заводи /за автомобили, електроника и др./ от Бразилия, ще трябва да побърза да ги национализира и да се прегърне с Чавес и Кастро. Нататък е ясно...

Какво ти е ясно? Откакто Чавес е президент на Венецуела, тоест за 10 години, бедността в тази държава се е съкратила няколкократно. За разлика от Бразилия. Това известно ли ти е?

Известно ни е, че в една от най-богатите на петрол страни в света има режим на водата и на строги икономии...

...е известна още от немите филми на Чаплин, за къв Терминатор бълнуваш. Но ти се заблуждаваш, че фирмата си прави реклама чрез кинематографията. Впрочем, ако харесваш мотори, отвори нета-за Харли и Чопър има стотина сайта. Прочети и влизаш в час.

Естествено, че не! Учене и работа му е майката! И гонене на мързеливите и готованците, че станаха много!

Браво, Дилма!!!

Кумундета... съветски униформи... Мурджо...Гоце... кранчетата...на Бат Бойко ауспуха... тракторов...Станишко...Трънки...черкви...Цецо ги мачка...

Хахахахахаха

За Бат ти Бойко "Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнес дама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо.

Много е грозно, когато един селски помияр-чалгаджия опитва да лае срещу една наистина велика жена, какватое Дилма Русеф. Май наистина ни трябва един Бойкомет, да ви прати през девет планини в десета ...

И лайномет ще свърши работа :) Но според мен горният пост е ироничен.

Цецо ги мачка?! ПОЛИЦЕЩИНАТА НЯМО НИЩО ОБЩО С ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА , а е синоним на див произвол, корупция, насилие и терор. Но защо ли се учудвам? Цецо Цветанов е син на шофьора и доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Та викаш, комундета, съвески униформи, кранчета... Ало, Мишо Бирата ми се обади пак ...

Цецо ги мачка - те ги гладят.

абсолютно е права госпоя русеф. светът върви към нов соцялизъм. друг ижод няма. капитализмът се изчерпа като система, няма повече какво да даде на света. само нашите костовистки тикви още не са разбрали накъде върви света и продъляват да ни обясняват, че "от капитализъмъ по-ухаво нема" *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Произвеждаме повече от 1989 г., но по реални заплати и пенсии сме на ч0-ч5% от тогава, обяснява пред изданието професорът по иконмика Иван Ангелов". мисля, че няма какво да се допълни... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Уважаемият професор да си навре данните за по-голямото в сравнение с 1989 г. производство на едно тъмно място...

:)

"споменатото турско робство е най-доброто нещо, защото тогава от 1,5 милиона населението на България е нараснало на 5". да, ама за 500 години, а не за 50, пич. защото други нации, като великобритания за 500 години нарастнаха от 1 милион на ш0!!! недеи да пишеш смешни неща. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не са смешни, а защо дирника толелират всичко антибългарско и антиродно, можем само да попитаме, и никой да не ни отговори. колкото по новината: всичко е ок, само дето какво търсят "Арабската пролет" в този кюп, при условие, че са мекерета точно на сегашната система, не е ясно.

тоест от 1 на ш0 милиона *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дилма е един много умен и смел Човек!Така също,подкрепям математикът- математиката си е математика,а не социология в ръцете на управляващите!

...е едно: Дилма прави грешка и няма да види друг мандат.

Една умна българка и тя е президент на Бразилия, какъв малшанс.

И каква стана тя сега. Прегръщаха се с Борисов в София, а Дилма си имала собствено мнение. Браво Дилма. Много по-авторитетно от колкото наще псевдополитици, които знаят само да повтарят евроклишета, само и само за да постоят на власт още някой и друг ден.

Защо трябва да е толкова трудно да се почувстваш горд, че си българин....

много просто. защото ти нямаш българско самосъзнание... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти наясно ли си, съвременната капиталистическа система, лично теб колко много те е ограбила? Дори си нямаш на идея, че ДЕСЕТИЛЕТИЯ ще плащаш ЧУЖДИ дългове.

Една задача ме мъчи? Комунистите вземат властта на 09.09.1944 година. Избиват хиляди, според достоверни източници около 35 хиляди, според недостоверни източници много повече. След 45 години власт оставят България с 2 милиона по-голямо население. За 22 години псевдо-демокрация населението е намаляло с 1 500 000 души. Не знам комунистите колко са избили, но "демократите" направо ни ЕКСТЕРМИНИРАТ. УНИЩОЖАВАТ НИ. Геноцид по страшен от този по врмее на турското робство. Да господа демократи ТУРСКО РОБСТВО а не присъствие.

+1

Е, ние сме резултата от тези хубави години. Винаги се питам, защо децата ни бягаха и бягат към "лошото"? За да съберат пари да възтановят паметника на Георги Димитров?

а защо протестират сега в уса и цяла европа? от много хубаво? само нашите костовистки тикви още не разбират накъде върви света!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

бягат от нашата "демокрация", не от соцялизма *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...да помоля ДИР БГ да отмени решението, с което отнема възможност за писане на постове в определени часове. Но сега, като чета глупости, подобни на "Математика", поздравявам медията за решението.

и това е очевадно. Математика ти е дал факти. Или ти с числа по-големи от 100 не можеш да се справиш. Другия вариант е да си от тези дето се делят на цветове . За тях фактите нямат значение ако не са удобни за партийната им линия.

Спри да мислиш. Не ти се отдава. За тази работа си има умни хора.

Сметките ти са извадени от контекста на ситуацията и не показват ЦЯЛАТА истина. Когато са били избити "около 35 хиляди", по фронтовете на Втората световна война са загинали десетки милиони. Сега няма никаква глобална причина да изчезва един народ!

Правоимащите дето получиха като награда от Kостов, заводи и фабрики, плащат мизерни заплати, което води до минимални постъпления в соцялното и намаляване покупателната способност и криза!

а кой каза че е на отрицателен прогрес?!?!?! отрицателен прогрес е да окрадеш другите(либерализЪма)

Защо не върви бизнеса - хората ли не искат да произвеждат ли, не искат да купуват ли? Има и бизнес, явно ориентиран към отрицателен прогрес на хората - наркобизнеса, оръжейния и др. Нещо не мога да си вляза в профила, затова пиша с това име. А световната финансова система на много хора изглежда сбъркана, но малко могат да посочат какво точно трябва да се направи.

ДРУГИЯТ СВЯТ Е ЗА МЪРЗЕЛИВИТЕ, НЕУЧЕНОЛЮБИВИТЕ, НЕХАЙНИТЕ, БЕЗГРИЖНИТЕ, КАРМИЧНО-ОБРЕМЕНЕНИТЕ, ДЕФЕКТНИТЕ, БЕЗ СЪБУЖДАНЕТО ЗА ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕНЯ!!!!!!!!

аз се събуждам с отговорността да ти ОКРАДА ПЕНСИОННОТО И ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ, мойто момче! тарикатите са гниели в панделите и пак ще гният - ЗАПОМНИ ГО!!!!!!!!!

ЧЕСТЕН ПОЛИТИК! такива са рядкост - честните не се допускат до управлението в "демократичните" държави

В този момент Дилма Русев е права. Бизнеса трябва да се подкрепя, но по-важна е грижата за хората! В момента световната финансова система се грижи повече за корпоративние интереси и тези на някои държави. Хората влизат в сметките само като стадо. Не на такъв световен ред! Има място за всички и бизнеса трябва да е ориентиран за положителен прогрес на хората!

Ти и мислещите като теб не проумяват каква мощна сила трябва за да наложи тая "справедливост". Който има такава сила рано или късно ще започне да прави каквото си иска. Тъй че нещата винаги се нагаждат до едно - човешката природа. Завист, амбиции, алчност.

Dobromir Dimitrow

Защо пък да не проумяваме? Може би и по-добре я знам коя е. Знаеш ли нещо за принципа на Парето?

Е, бизнеса нали хора го правят, а не роботи! Т.е. не е проблема бизнеса, корпорациите или банките, а в хората, които го правят по начин, че да страдат повече, отколкото получаващите ползи. Ако някой живее охолно със заети пари, които не може да връща, следва банката да разпродава имущество и фалира, ако е заемала на много такива. Сега събират повече данъци от всички и да ги дават на банките и пак на тези с трудносъбираемите заеми. Котролът върху банките е слаб, както и върху оценителите на ипотекираните активи

Dobromir Dimitrow

И това гоима, но не толкова просто. Човешката алчност трябва да се контролира от всеки!

Надявам се нашият вожд да го прочете, а още по силно да се вслуша в думите на Дилма, които не само нейни. Не глоби, административни налози и данъци за икономиката, а поощряване и развитие. Ограничаването на разходите, като се орязват заплатите на хората, като се тормози бизнесът и му се изцежда всяка стотинка няма да доведат до добро за България.

Бразилия, Аржентина а и цяла Латинска Америка се измъкнаха от хватката на американците и затова прогресират. Затова пък ние и такива като нас се превръщаме в техни донори и станахме бананова държава.

Просперират !? Ти ходил ли си някога в Бразилия? Нашата корумпирана система, нашата престъпност, дори и мизерията на някои слоеве от обществото ни, са като детски приказки с това което има там.

Калоянчо, май нищо не ти говори БРИКС. Ами разрови и прочети. Че има мизерия има ,но посоката ,която с апоели е вярна и ще се измъкнат бързо от блатото а ние удрихме дъното отдаван и копаем на долу. Ето ти малко помощ: "Групата на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка (БРИКС) ще изпревари САЩ по съвкупния си БВП още това десетилетие, което налага идването на нов световен ред. Това се казва в доклад на председателя на управителния съвет на Голдманд Сакс асет мениджмънт Джим ОНийл. Части от анализа, озаглавен Карта на растежа: Икономическа възможност в страните БРИКС и извън тях, бяха публикувани от Сънди телеграф."

Има статистики, почети малко. Откакто Бразилия и Аржентина показаха среден пръст на американците и на "световните" банкери икономическите им показатели тръгват рязко нагоре. А ние откакто се закачихме за американците и банките - нямаме икономика. Можеш линковете сам да си ги намериш.

Е сега KGB ще я нарече комунде. А FromGermany ще почне да обяснява колко е червена

ех....как си се знаем по форумите а?

Аааа,що пропусна и Tedi USA ? Ще ти се обидят от някой централи :))

Това е Президент, а не като нашия, на който първото му действие беше да се нагъзи на НАТО.

Тази кака или се прави на ударена, или е решила да си съсипе страната, която в момента се развива много добре точно поради пазарните реформи. Представянето на "социализма" и "капитализма" като равностойни понятия е измислица на комунистите и е предназначена за лапнишарани, на които не им се работи и искат някой друг да им решава проблемите. "Капиталистически" държави има най-различни - някои много успешни, други - не. Но социалистически има само един вид и те се провалиха. И моля никой сега да не ми говори за Китай, защото тази страна не е социалистическа.

ти си голем БУНАК бе! що си мислиш, че и другите са с твойто пипе?!?!

Мой приятел е женен за бразилка и миналото лято беше в Бразилия. Разправя ми че в някой области и градове има икономическия бум, строителство и инвестиции. Каква че са далеч преди нас по много показатели. Но и те си имат неразвити места, но съм сигурен че до няколко години и там ще е по-добре.

Що не го питаш твоя приятел дали зане какво са "фавелас" и какъв процент от бразилците живеят в крайна нищета

Не всички във фавелас са бедни. Някои дори си имат хеликоптери. Бойни при това. С магическа пръчка не става. Двеста милиона е Бразилия. Въпреки високия темп на развитие ще им трябват много години докато измре голяма част от неграмотната (и неквалифицирана) част от населението. Но Бразилия върви нагоре. Лошото е, че ние (Евросъюза) с много по-грамотно население вървим надолу.

О, неразумни юруде! Защо се срамиш да се назовеш ,,Българин"?... А някой от ,,нашите политици" ще има ли куража да направи подобно нещо? Кой? Няма такъв! За съжаление! Но това, което тя си позволява да направи, е поредното доказателство за Българския дух! Хайде, какво чакаме? Да ни унищожат до крак, защото не успяха да ни сломят и унищожат ли? ЕТО КАК ТРЯБВА ДА СЕ ОТСТОЯВАТ ПРИНЦИПИ И ДА СЕ ПАЗИ, И РАЗВИВА НАРОД!!! ще се научите ли поне на нещо добро и да вземете да го махнете този Василев, че много неща дообърка докато си изпълни мисията!

Да по-добър беше онзи свят, в които живяхме имаше работа по-добри условия на живот, но на никои не му се работеше и сами си развалихме всичко. Всеки стана тарикат и гледаше да се скатае или нещо да открадне и системата икономически се разпадна, защото за да я има всички трябваше да работим усилено и да произвеждаме.

много точно си го написал!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти си поредния глупак ! Системата е измислена за да се разпадне но има още такива, като теб които си мислят , че е имало друга цел !!!! Докато хората се делят ще ядат хурката!

Системата въобще не е замислена да се разпадне драги ми Смехурко. Прочети малко книги. В нормалните икономически университети се учи и това. Системата не може да съществува просто защото не е сложен човешкия фактор. Хората просто не могат да бъдат равни. Всеки винаги иска да е повече от другия. Много правилно го е написал Димитър, а ти почети.

като най-ги мързеше и най-крадяха номенклатурчиците и висшият ешелон на БСП(тогава БКП). Людмила купи вила на Женевското езеро, летеше до Париж за прически, Лильов ходеше на сафари в Африка, синета на членове на ЦК вземаха доларете на 80 ст. ИМАШЕ БЕЗОТЧЕТНИ СМЕТКИ в ЦК, създаваха се фирми за източване на парите в Австрия, Люксембург, Монако, Франция, Германия, че чак до Япония и САЩ стигнаха пипалата на БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ. Дори кметове на малки градчета се облажваха с по 20-30 бона рушвет за разрешение за строеж!!!!!!!! НЕ НИЕ, А ВИЕ СТЕ ВИНОВНИТЕ, ГУС-ДА КОМУНДЕТА!!! и възмездие ще има - знайте го - колкото по-късно, толкова по-мръсно!

Пак този мит за почтенните гербери и БКП номенклутура. Я се виж на какво приличаш! Бивша келнерка, внучка на личен шофьор на Цола Драгойчева е новият зам.-министър на правосъдието! Цецо Цветанов е син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.Сергей Игнатов е син на Симеон Игнатов - секретар на Централния комитет на ДКМС и на Окръжния комитет на БКП във Видин по идеологическите въпроси. Новият строителен министър Лиляна Павлова - комунистка трето поколение, внучка на видни деятели на БКП. Цецка Цачева - бивша стругарка и партийна секретарка Владимир Владимиров (шеф на БДЖ) - специалност - "пионерска и комсомлоска дейност" Това сте вие в Герб -деца на слугинажа на БКП! Вони!!!

"Всеки стана тарикат и гледаше да се скатае или нещо да открадне" а сега не е ли същото... ;)

ЯВНО СВЕТА НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ!-но е така защото -така е писано от Книгата на Книгите-ето че всичко опоменато там стъпка по стъпка става-така че никоя грешна душа не е велика-да му мислят богатите!

Добре че наеизбрахме Кунева, и тя е една козаа.., имаше да се дърпа и да критикува банкерите.!

ХА,ХА...шегуваш се! Кунева изпълнява задачи.....

Тя пък госпожа Плевнелиев като е една дърпаща се

Тате, госпожата на бразилците няма ли да ни похвали, нали ние сме ОТЛИЧНИЦИ на Европа !?

Дилма Русев е дъщеря на Петър Русев активен член на великата Българска Комунистическа Партия. Петър Русев и хиляди други българи бягат от България след терора от 1923-та година. Родената в Бразилия Дилма Русеф, продължава борбата на баща си за един по-добър свят.

Терор герор , и накрая взривихте "Св.Неделя" и надробихти курбан от елита на България, та и Гошо Тарабата се спаси чак в Кремъл, нали тъй, чадо, гледам те че си отворен по историите на комунистите и терористите.

Жертвите от въпросния атентат нямат и една хилядна от броя на избитите народни синове. Това е отчаян опит убивайки убийците да се спрат близо 2 годишния терор.

Оставете терора и кръвта в миналото - обяснете грабежа и псевдо бизнесмените олигарси днес. От физически терорът днес и икономически и психологически.

СВЕТЪТ НА КОМУНИЗМА. ТАМ ПОНЕ ПО-МАЛКО СЕ ГАВРЯТ С НАС.

Така ли ти се струва? По-голяма гавра от бедността едва ли ма. А и убиват. Разбра се, чко си умен, а ти не си такъв. Остава ти само едната опасност.

Малиии, това българина, докопа ли се до висок пост - все ще се усере накрая.

МалЕй, ти, неграмотнико, вече си се Осрал.

А,ти си потънал в лайна.

"Един призрак броди по света"... Да, той и сега броди, независимо от онези с откраднатите пари, които ни промиват мозъци, за да ги запазят само за себе си. Бразилия, един от днешните икономически тигри, показва какво трябва да се върши срещу крадците с белите якички.

Друг свят е възможен......но на друга планета

Бъдещето е в страни като Бразилия

Изнасяй се натам, ако ти стиска! Май не ти стиска, а само ти се иска... нещо, което не съществува. За това се изнасяте към САЩ, Канада, Германия и други лоши капиталистичекси държави, а все блеете по комунизма, мърши недомислени! Защо не емигрирате в Северна Корея или в Куба, мамка ви?! Или в прехваления Китай, вашата сметка, двулични и цинични човекоподобни такива?!