Липсват безплатни ваксини за новородени бебета

Липсват безплатни ваксини за новородени у нас. В някои градове, сред които и Варна, родителите вече са започнали сами да си ги купуват.

Обратно в новината

Коментари - Липсват безплатни ваксини за новородени бебета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Липсва и ваксина за шестгодишните, както и БЦЖ / това пък се произвежда и унас/. Изобщо пълна каша е с имунизациите - налудно е да приемаш промени в имунизационния календар без да разполагаш с нужните количества.

Не ми е ясно нещо. В цитираната наредба пише, че 6-валентната ваксина се бие след навършване на 2,4 и 6 месечна възраст и е с включена съставка срещу хепатит Б. А в имунизационния календар пише, че ваксината срещу хепатит Б се бие: непосредствено след раждането, на 1 месец и на 1 година. Е, как ще стане това съчетаване на ваксината срещу хепатит Б и 6-валентната ваксина с включен хепатит Б?

Приложениеlink 1 към чл. 2, ал. 2 на

Приложението е към Наредба 15 за имунизациите

Живот и здраве, скоро ще ставам баща. Моля някой, който е компетентен да ми отговори: кои васкини липсват в момента и кога по принцип се бият, т.е. колко дни или месеци след раждането? Четох, че непосредствено след раждане се бие против хепатит Б, а след няколко дена против туберколоза.

Ние ваксини за бебетата нямаме, какво остава да си набавим по-редки житоспасяващи ваксини. Смятайте като дойде Ебола тук как ще мреме като мухи.

При тази шизофренична и шарлатанска медицина, която властва в момента, нямаща нищо общо с науката, задължителното ваксиниране е престъпление срещу човечеството!

Тарикатски подход за "лов" : 1.Правиш някого зависим от нещо (напълно безплатни разбира се) - в Случая - ваксина 2.Когато зависимия стане мнооого зависим - дърпаш стръвта (правиш платена ваксината) и така...

Нека редактора се коригира. Става въпрос за ваксини за кърмачета, а не за новородени бебета. Поредната журналистическа неподготвеност по темата на публикуване.

А как мислиш се пренасят ваксините от склада на мз до рзи в страната.С хладилни чанти? Не,натоварват се кашоните с ваксина направо на леките коли без климатици дори.

Което и правителство да дойде се правят нови и нови промени,целящи приближени да се облажат от търговете,като дойде правителството на Герб финансирането на ваксините цина от МЗ към здравната каса, следващото правителство от здравна каса към МЗ! В краяна сметка,никаква полза,а сацо разруха за да се стигне до това плачевно състояние новородените да не зажитени с уж" задалжителните ваксини". Що за държава е това?

Колега, какъв е този правопис?

Правопис, като държавата, от която се оплаква "колегата". Един стар виц: Като знам какъв "инжинер" съм, че ме е страх да отида на лекар.

ЗА СМЕТКА НА ТОВА"БЕЛО"НА ПАЗАРА,КОЛКОТО ИСКАШ!

Уважаеми д-р Киров,четиривалентна ваксина плюс хепатит б не е равностойна на петвалентна. Същата петвалентна ваксина е срещу полиомиелит, дифтерия, тетанус,коклюш и хемофилус инфлуенца,а четиривалентната е срещу полиомиелит,дифтерия,тетанус и коклюш,без хемофилус инфвуенца,което мисля е много важно. Питам,как може да се променя наредба 15 ,без да има визия за доставка на шесткомпонентна, не може така да се постъпва с българските деца. Кой е виновен, кои са експертите,взели решение за промяна на имунизацоинния календар без да има доставка нанеобходимата ваксина. Нека сега действащия министър посочи виновните,и те да понесат отговорност. Един от тяхе главния санитарен инспектор Ангел Кунчев,който ни убеждаваше как и ние ,заедно с редица европейски страни ще въвеждаце шествавентната ваксина, а сега прави изказвания, че това положение е геноцит над българските деца.Което ново правителство да дойде прави нови и нов промени, финансирането на ваксините да става от здравната

Вие какво, чакате гарван - гарвану око да извади? Има да чакате! Нямате си идея каква корупция и шуробаджанащина цари в това министерство. А доктора Мунчев е просто пионка, която се страхува да не и изстине мястото.

Luna0102

Много важно, важното е че за Ламбо държавата намери пари за да се лекува във Франция.

тепърва ще изкачат магариите на новата стара тройна коалиция на Орешарски.

Pesh0

за дъщеря ми няма ваксина вече 9 месеца . тази последната , дето не в знам колко валентна е .

ми купи си я, чакаш на държавата ли да ти я купи ?

За какво плащаме здравни осигуровки? Но - преди всичко - ваксините не са налични в аптечната мрежа в България, а закупуването им от чужбина е сложно - с оглед на условията за съхранението им. Моето бебе е на 3 месеца, потърпевшо от ситуацията, набавихме ваксина от Турция, но педиатърката отказва да я постави, тъй като не е сигурна, че е транспортирана адекватно. Ние също не сме, независимо от факта, че е транспортирана с DHL. Хладилните чанти не са надеждни за преност на ваксини. Така че - не чакаме държавата, просто закупуването и поставянето на ваксина е по-сложно, отколкото си представяте. И по имуницационния календар - ваксините през първата година са 13, така че по-полека с коментарите!

Кажи точно от къде да я купим и ще я купим?

Във ваксините винаги има следи от живак и алуминий които влияят силно негативно върху нервната система, и други не много полезни химикали като формалдехид например. Когато се ваксинира малко бебенце, което няма още напълно изградена нервна и имунна система, както и черепно мозъчна бариера, която спира някой опасни вещества, тези химикали попадат директно в мозъчното кръвообращение на малкото бебче. В следствие на това има забавено умствено развитие, което в по-късен етап означава по-нисък интелект. Отделно се заобикалят всички защитни механизми на организма в храносмилателният тракт и се вкарват тези вещества директно в кръвообращението на бебенцето. Това не е медицина. Ако обичате детето си и искате то да расте здраво, жизнено и умно, не правете това безумие. Ваксинирането не значи имунитет! Освен че този въпрос има и морален аспект. Никой не се съобразява с волята на детето и то не може да прецени рисковете. Правят го хора , които може да са толкова невежи, колкото него, независимо че имат дипломи за медицинско образование.

В храните, които консумираме, сигурно няма никакви вредни химикали. Може би и въздуха, който дишаме, е прекрасен - липсват всякакви отровни вещества в него. По вашата логика - какво - да не ядем и да не дишаме ли? Щото, виждаш ли, може да станем по-малко интелигентни? И какво е това безумие - не сме били питали детето дали иска да го ваксинираме?! Та нима някой го пита, когато го създава - хеле искаш ли да живееш, искаш ли да те има или не?! Въобще много понятия засегнати, но криворазбрано обяснени. Естествено, че има негативи ваксинирането. Но да отричаш плюсовете му е безумие. В крайна сметка - всеки решава за себе си. И отговаря за последствията, разбира се.

Човека говори за невръстни дечица. Какво се правиш че не разбираш проблема? Защо се опитваш да го замазваш давайки глупави примери. Никой не те кара да ядеш боклуци. Можеш донякъде да си подбираш храната. И какво като бебето не си избирало дали да се роди или не. Дай тогава след като се е родило да го увредим заради едната глупост и финансови интереси на някой компания. Ваксинирането е насилие спрямо детето. Болестотворните организми много рядко влизат директно в кръвта на човек. Когато това се случи организма и имунната система реагират по различен начин. И после знаеш ли какво реално има във ампулата? Какви консерванти и адютанти, чиито въздействие не е известно в краткосрочен, а камо ли в дългосрочен план?

И това всичкото е достатъчна причина да се тровиш допълнително ли? Това са неща, които не можеш да промениш, но дали ще се тровиш сам - това можеш да решиш само ти.

ползите от ваксините,поне задължителните са много повече .

Наистина има ползи - милиардни печалби за фармацевтичния бизнес. Интереснити е, че във всички западноевропейски страни, имуниззациите не са задулбителни. Задължителните са само при славяните. Който има мозък, ще разбере защо...

Поредният балкански тарикат, който всичко знае и от всичко разбира. А без ваксини като пипне това дете един хепатит (особено в България няма да е проблем да го хване), или един полиомелит от малка възраст, та да го осакати за цял живот, тогава сигурно пак някой друг ще е виновен.

Кои точно задължителни? Че те напоследък се сменят "два пъти месечно". И като стане "задължителна" една ваксина, съставките ли си променя, че веднага я обявявате за безопасна и полезна, щото като не е "задължителна" явно е по-опасна и с по-малко ползи?

Ваксини за бебета може да липсват, но парите за тецовете ще ви ги вземат от джобовете. Честито пак бяхте продадени.

няма защото крадливата тройна коалиция на Орешака окраде всичко .

Абе, в тая държава освен тарикати и крадци, друго има ли?

.. и клавиатурни нинджи и неуки минджи.

kikuno

В Сирия е имало няколко случая на умрели деца след поставянето на турска полиомиелитна ваксина .Не се вдига много шум по въпроса и уж се правели проучвания но ...мисля ,че все пак българското е най-добро .

За морбили е, ако става дума за новината отпреди няколко дена. Между 34 и 100 варира броя на починалите дечица, според различни информации. Отразено и в чуждите медии, всеки с елементарни познания по англ. ез, може сам да провери информацията в Гугъл.

kikuno

Благодаря за уточнението .Информацията ми е от една загрижена майка за която не изключвам и да не е разбрала точно за каква ваксина се отнася (чула го е по радиото ) но важното беше все пак да повдигна въпроса а и случаите които споменавате съвсем не са малко а и какво ли не се внася у нас от Турция заради далавери .На английски може и да е достъпна новината но много хора не го владеят

Детето на моите познати след като го ваксинирали веднага след раждането, е станало жълто-жълто. С други думи е прекарало хепатит. А на другите познате след като на детето им,когато стана на я1 годинка, му поставиха трехвалентната ваксина, спря да ходи. Получило е ревматоиден артрит. Сега е на 13 години. Не расте, много малка е за своята възрастм едва ходи. Вече към медицинска академия има и цяло отделение "Детски ревматоиден артрит". И там се разпорежда някакъв проф. Стоянов, ако не греша. Изнудва горките родители децата да постъпват там при него, уж получил от Европа ново лекарство... Като се отказаха, започна да заплашва майката, че ще даде детето на социалните. При това заповядал бащите да не се пускат. Защото един баща ще го пребие за такива думи.

Сбъркал съм, не Стоянов, а Стефанов.

Аре бе, те партиите нямат пари да си купят гласове за изборите, вие за някакви си ваксини за деца ми мрънкате......

За здравето на децата нямате пари, а за избори с които да си осигурите тлъсти заплати имате достатъчно пари, така ли вашта мамака безродна?!

Повечето от българите знаят, че тези ваксини са убийствени за новородените. И вместо да се радват, тъгуват. А лекарите търсят! Докога нашите деца ще бъдат подопитни мишки.

А защо не вземете ваксините и не си ги ... сложите всичките ? :))) Знаете къде! Но не и на моето дете!

Ако не могат сами да си ги сложат,ще им помогна да си ги....там някъде.

ох, няма значение, само боико борисов да е добре...

Честито, бебоци сладки! Да сте живи и здрави и доктор да не видите цял живот!

Новината си е добра отвсякъде : ) Със здраве !

Така излгежда, но е силно подозрително. Ще следим развитието с еболата ...

А тези мърши който "търсят" ваксините не може ли да останат без заплати или направо без работа?

Господ си знае работата. По-голяма благодат за здравето на най-малките здраве му кажи. Колкото по-малко ваксини, толкова повече жизнени и енергични деца, висок интелект и когнитивни умения, и липса на автоимунни заболявания. Човек никога не трябва да върви срещу природата.

Особено сега, когато идват разни пришълци от Африка и Азия, не е много разумно да се оставят децата без имунизация. Никой не иска детето му да се разболееот детски паралич например. Така ваксините са важни. Но при 4+1 трябва малките бебета да ги дупчат два пъти и това не е много приятно.

Колко разболели се от детски паралич след ваксиниране има знаеш ли? Ваксиниране не значи имунитет.

Пародия на държава.

bohr

държавата сме самите ние...

тъкмо по-малко отрови за децата!

надявам се да се порадваш на детския паралич от второ лице. Малоумно говедо такова.

То си личи кой е говедото.

Не липсват само за бебенца, а и за големни деца. Моето дете е на 11 год и няма петвалентна ваксина. Законът ни задължава да се ваксинираме, така че ще чакам до края на септември, защото такъв е отговорът от МЗ и ще ги съдя

и по добре ако не се слагат според мен или поне не на новородени ...

Хубаво, че е само според теб!

metody.mochev@abv.bg

Мерси, докторе, можем да умираме и без Ваша помощ.

И каква е причината да се слагат на новородени (още през първите 24часа) а не когато са примерно на няколко месеца както е в по развити държави ??? За вредата от тях изобщо не искам да коментирам и за правото на избор също.

Знам, че липсват! Боцкаха ми детето три пъти, вместо веднъж! Значи щях да се учудя,ако ги има ваксините,поне едно нещо да е наред в тая държава!