Коментари - БСП иска предучилищната подготовка да е само в детските градини | dnes.dir.bg
назад

БСП иска предучилищната подготовка да е само в детските градини

БСП е против децата да тръгват на предучилищна подготовка на четиригодишна възраст, искат и да се преосмисли задължителната форма на обучение за 5-годишните.

Обратно в новината

Коментари - БСП иска предучилищната подготовка да е само в детските градини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аре глупости. Ебе ги тия крадливи богати копелета какво става в училищатата. В частните нали всичко е наред. До 5 часа да ми стои детето в скапаното училище няма да стане.

Не поставяйте под общ знаменател всички детски градини и училища, моля... Има прекрасни места с прекрасни хора, които дават всичко за нашите деца, така че нека да им засвидетелстваме поне нашето гражданско признание и уважение. Дано и държавата направи нещо по-сериозно, за да ги запази и мотивира.

Децата трябва да са в детските градини да 6г.възраст,като получават съответната за възрастта подготовка и обучение.Училищата трябва да се реорганизират на едносменен принцип,като малките ученици са отделени от големите.Тъй като бабите ще работят докато умрат,а майките също са на работа,обучението трябва да е целодневно,с предвидени часове и място за почивка.

Моите деца минаха през такава образователна система в чужбина, в която започват училище от 4 годишни. Явно това се практикува в много държави. Истината обаче е, че нямат така добре изградена система на детски градини както у нас и пращането им на училище от 4 годишни е техния начин да обхванат децата. В България имаме нещо в пъти по-добре изградено и хубаво от тяхното. Не виждам защо зорлен трябва да го разбутваме и приемаме друга система, само защото се била използвала от други държави. В случая изцяло подкрепям БСП без политически пристрастия.

Крайно време е държавата да спре да се прави на гестапо и да премахне всякакви такива задължителни детски градини, задължителни предучулищни, задължителни училища и други такива простотии! Държавното обучение и държавните детски градини са под всякаква критика и да задължават децата да ходят задължително на такива е просто чудовищно! Горките деца, те няма как да се спасят от тези мъчения!

Като не желаеш, децата ти да посещават държавни детски градини и училища имаш още две алтернативи: 1. Частни ДГ и У-ща 2. Родителите могат да обучават децата си в дома, като се спазват всички задължителни условия за обучаването и режима, както е в детските и учебни заведения.

Ще префразирам един израз от един сериал: "Колкото повече детето успява, статута на родителите пораства двойно". Чуден народ сме, ние българите. Къде по света, децата завършват средното си образование на 20 години?!! На 20 години, младежите вече имат бизнес план, проект, стават предприемачи...На 20 години вече имат изобретения, патенти...

Очевидно е че държавата неможе да отглежда децата ни Само в семейството може да се съхраним културата традицията нормалните норми на поведение семейните ценности и всичко българско

Всички деца трябва да получават детски надбавки до 18 г.!Поне вдигнете подоходният критерий, за да се обхванат по голама част от децата. Не е справедливо !!!

Чета,чета коментари и се чудя може ли българинът да изкаже мнението си,без да обвини за нещо управляващите и без да напсува някого-независимо кого...Разбира се,че децата ни трябва да ходят на градина.Там е мястото,където те се социализират-научават се да общуват помежду си и опознават света,под формата на игри.Там е мястото,където би трябвало да се научат на толерантност един към друг,да приемат новото и различното без страх и предразсъдъци.Дори и да не работят,родителите рядко имат уменията и търпението да научат децата си на всичко това.Първите 7 години са важни именно,защото децата получават най-важните насоки за бъдещето и то по начин,който ги забавлява.Мястото на буквите и цифрите си е в 1 клас.Няма смисъл да ги товарим с това от малки и да отнемаме детството им.Има време за учене-като започнеш на 7,та цял живот.Така че,без да съм привърженик на БСП,адмирирам идеята им.Децата имат нужда от детство-за това са деца.Кога да играят-като станат на 30?

На тях им трябва прост народ.Не образован и послушен.

Защо да е задължителен престоя на децата до 17 часа? На авторите на това предложение не трябва да се обяснява нищо. Такива трябва да се бият до като мърдат.

Ей,голяма дискусия се заформи около "фундаменталния " проблем за 4 или 5-те гадини!?След 3-та година семейството не може да обогати детето с нищо съществено за неговото развитие.Въпросът е къде това да стане,в какъв обем и по каква метода т.е. организация.И да се зачете свободата на избор на родителя.И защо изобщо образованието трябва да е задължително?Синдикатите са основната пречка за качеството на обучението-не искат външно оценяване,за да не лъсне калпавата им работа на повечето учители.Директорите не упражняват системен контрол на работата им.Система за квалификация почти липсва и много от учителите "пердашат" по Хаджигенчовата метода.Регионалните инспекторати не изпълняват педагогическите си функции и слева вече да се закрият като един анахронизъм,излъчващ само репресивни функции.

Доказано е, че деца които не са изживели детството си с достатъчно игри, трудно развиват своето въображение, израждат се комплекси и стават непълноценни граждани в последствие. Децата на 4-5 годишна възраст с игри и забавление научават други по-важни неща отколкото да бъдат пращани да "учат". По-добре левицата да помисли за образованието на децата от 1ви клас, което е под всякаква критика!

Щипалото току-що чу по телевизията изявлението на министърката на културата, че мислела, че е неестествено 5-годишните да учат с 19-годишните. Кой ти е казал, че трябва да ходят с 19-годишните? Предучилишната подготовка трябва да се извършва в детските градини от квалифицирани начални учители, каквито има много. Проблемът е в министърката - тя самата няма компетентност да бъде министър на образованието.

"...квалифицирани начални учители, каквито има много." Я пак?

Квалифицирани учители има много, но в резултат на диспропорциите в заплащането повечето не работят по специалността! А истината е една - директора на детската градина получава 1800 лева, а учителя - 350! После се чудят защо няма желаещи за учители!

нонес не говори неверни неща висшето беше достапно за всички които заваршваха средно с над 4,50 след успешен приемен изпит.ако ти си бил слаб ученик и не си успял това оправдава приказките ти.има доста примери(един от лидерите на синдикатите беше син на такав и беше лекар).

Левицата е против образованието въобще. Колкото повече необразовани българи има, толкова повече са избиратели за БСП и ДПС. Образованите на гласуват за тях.

Е браво на тая Добрева Незнам коя е но БСП направи нещо добро Сега да отмени и тъпия учебник по сексуално обучение на малките ученици Децата на тази възраст не са готови да осмислят тази информация Това е учебник за гейове и педерунгели

ves

да вземе да отмени изцяло обучението.на партията не и трябва учен електорат те искат оставка.

ves

в частните детски градини от 2 г. почват да учат английски.хайде познайте чии са тези деца и утре кой ще ни управлява.

Тези които започнат от 2 годишни да учат китайски?

Ти пък да не мислиш, че на 2-годишна възраст децата наистина научават нещо?Те просто го повтарят - заучават наизуст, и когато започнат с буквите (научаване, писане, четене на срички), едва тогава обучение по каквито и да било езици може да бъде започнато. Колкото до това кой ще ни управлява - ясно е кой - децата на бившите комунисти, които сега са при Станишев, бате Бойки и Доган.

как се интегрират циганите

Като не може Мохамед да отиде при планината, то планината ще отиде при Мохамед. Ако ме разбираш за каква интеграция говоря.

Не живея в България и там където живея ( нито е Америка , нито Европа) децата тръгват на училище на 4 години- предучилищна 1, на 5 годинки следва предучилищна 2 и 6 годинки първи клас.В момента едното ми дете е предучилищна 2 а другото 2ри клас.Обичат да ходят на училище от самото начало и го правят с желание.Аз лично не бих могла да ги забавлявам в къщи толкова колкото го правят в училище и между другото да ги науча на 2 езика.Няма нищо лошо в това децата да тръгват от 4 годишни стига училищата да имат нужните условия и учителите правилния подход на обучение.

Ходи го разправяй това на Българи. Нали знаеш, че тук всеки е най-велик и разбира много повече от учителките от образоване на деца.

Япония? Там са роботизирани. Не, благодаря. Предпочитам детето ми да расте щастливо и спокойно отколкото да се роботизира на конвейер от 3-4 годишно. Чао!

Незнам как е в Япония , никога не съм бил там.Но да " растът децата спокойно" е невъзможно точно в България- наркотици , побоища, изнасилвания, малтретиране, отвличания и убийства се случват почти ежедневно на деца в България.А за простащината и вулгарността на чалгата с която растът няма какво да коментираме.

Какво лошо има в това решение?ДА АМА НЕ,важното е да отричаме.КАТО ТЮТЮНОПУШЕНЕТО,КОЕТО БЕШЕ ПЪРВА ГРИЖА НА СЕГАШНАТА ЗДРАВНА МИНИСТЪРКА.АМАН ОТ ЕКСПЕРТИ,НА РАЗНОГЛЕДИ НИ НАПРАВИХА.

Аз на 4 г. вече си четях някакви книжки сам вкъщи, докато баба ме гледаше. То или мозъкът ти го може или не. Насила хубост не става. А, това че четях на 4г. не ме направи по-умен. Ето че си останах глупав и беден. Пък хора които и на 30 все още сричат и не могат да пишат са богати и добре устроени социално хора. :) Та това задължение беше отново за пари на разни НПО и прочие.

Идеята на обучението на 4 и 5 годишните би трябвало да е да се научат да говорят на български (по възможност без диалекти) и да се изградят социални навици и дисциплина. Ако родителите предпочитат да е в частно училище това би трябвало да се признае. Иначе 7 годишните, които не се оправят с езика няма как да се оправят с останалото, а от там изгубени завинаги .....

Комундетата не ги е еня..важно е да има прост и тъп електорат и да гласува за тях....мръсни национално безотговорни педер.си , като лидера си...Ама червените боклуци/бабички ще пукнат и ви остават само мангалите

Ти от кое НПО си?

Най-лошото е че за тези които уж се вкарва този закон те пак няма да ходят нито на училище нито на детска градина. Защото децата от нормалните семейства са на градина и на училище и без някой да ги задължава, а другите които не са се грижи човек на които не са му е безразлично детето. Детско заведение и училище не посещават от ромски произход и децата на безотговорните родители а те не са никак малко за съжаление.

Ама защо някой ще ме ЗАДЪЛЖАВА и ще ми дава тон, как да възпитавам детето си!??? Нали живеем в уж демократична държава?

защото ако го оставят в твоите ръце ще стане същото .....шефче

Ами ако искаш да махнем и задължителното основно образование и да оставим който иска да си обучава децата сам вкъщи, а друг ако не иска да не ги обучава изобщо. Явно смяташ, че можеш по-добре да обучаваш детето си от дипломиран педагог

БСП мисли дългосрочно. Предучилищното обучение е удар под кръста за тях, защото ще се намали процентът на по-слабо образованите, а не е уместно да се губи електорат по такъв нелеп начин.

Мушмурока си е мушмурок! Разума му е далечна мъглявина!!!

Без Паника

Любопитно ми е дали като си ходил на детска градина не са те учили на числата и буквите?

Преди по време на управлението на Сергей Игнатов, който измисли всички тези тъпотии, се чудих, защо не е измислил да изтръгват бебета от люлката и да ги обучават на всичко и да ги ограмотяват сексуално.И радвам се, че БСП реши да се надигне и да отмени перверзиите на предишното правителство, което действаше по заповед на Брюксел. А Брюксел целеше да няма никакво влияние на семейството, а всички деца да бъдат унифицирани идиотчета. За Европа това е най-подходящ вариант. Браво на БСП. Ще кажа още веднъж браво, ако забранят и гей парадите. отяване

Мога да кажа само едно. БРАВО! Аз искам децата да тръгват на училище от 7 годишна възраст. Или поне да липсва определението "задължително". Защото и да е задължително аз детето си на училище на 4 годишна възраст няма да го пусна. :) И да ще им промиват мозъците от най-ранна детска възраст. Който иска да си прави с децата каквото иска, ама "залъжително" - айде нема нужда.

БРАВО на БСП!!! След толкова свършени глупости, най-накрая започнаха и нормални и смислени неща да вършат! Тази ГЕРБерастка ИДИОТЩИНА с задължителната предучилищна от 4 години трябваше да бъде пресечена и изкоренена из основи! Хайде стига с комунизма, при който всичко, включително и ДЕЦАТА е ОБЩА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ!!! Малоумниците ГЕРБерасти поне да си бяха направили труда да проучат общественото мнение, ама те така се стремяха ДА УГОДЯТ на западните си МЕНТОРИ, че българското мнение и традиции за тях НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!

Столетницата добре се ориентира. Много сериозна част от негативизма към милиционерите дойде от тъпотиите им за задължително обучение от 4 години. Няма нормален човек, който да приеме това. Целодневния престой на децата в институции също е рядко неприятна идея и трябва да се прекрати незабавно. Ако някои родители искат това да се отнася за техните деца - ок, но в никакъв случай не можем да унищожаваме детството на всички малки. И без това цял живот после ще бъдат тормозени от т.нар. "общество".

При условие, че висшето образование не изкарва кадри и на средно ниво, логичния извод е, че целта е да се точат пари. Понеже децата намаляват се търсят начини за компенсация.

Кой е електората на БСП ? Полуграмотни и изкуфяли.

Я пак се пробвай!!! И този път се допитай до мозъчната си КЛЕТКА!

Без Паника

А бе, шефче! Твоите милиарди мозъчни клетки това ли успяха ад измислят като аргумент? Язък за големия им брой. Белички като мляко. Май в първи клас си тръгнал неграмотен и не си успял да наваксаш?

Образованието и учителите ни са гола вода. На 5 години предучилищна подготовка, на 6 в първи клас - това е разумно. Така е и в доста страни. Детето ми е от 8.45 до 3.45 на училище. Съучениците му в България в трети клас са толкова назад с материала да кажем по математика . Учителите нямат нищо общо с тези бурсуци в милата ни родина на които все нещо не им изнася в децата. Ред и дисциплина . Дано новото поколение учители имат това ниво. Ама отсъствала много някоя учителка - да напуска . Няма детето ми да страда заради нея . Не издържала с деца- няма място там .

Лелче, обади се на нашата министърка да те назначи за съветник! Тя е заета да вади зъбите на даскалите, ама ти ще ги дооправиш, ..ако не можете чичо Пачо Кухарски ще им разтури пак седянката! Шиши- заляга над стихотвренията

Ама тъпа шундо,ти ли ще определяш кога някой да напуска работа? Има КТ и той дава закрила при болест. Ако учителите са болни то е заради олигофрени като твоето дето смятат,че целият свят трябва да се върти около тях. Я се гръмни.

Ора, в коя държава си, че нивото на математиката е пред това на българите. Колкото до темата за образованието - образованието е преди всичко отговорност на родителите. Няма такова нещо като единна възраст за започване на предучилищни занимания. Някои деца са готови да започнат да четат, да пишат и да смятат на пет, други започват по-късно. Не е важното кога да започнат, а какво ще ги учат, в каква среда и с какви ценности ще отраснат, и тук семейството трябва да е първостепенно, а не училището.

Престанете с Бойко,Сергей,доган(с малка буква)и т.н.Всички са един дол дренки.Никой не мисли за вас.Няма и да помисли.Всички са еднакво крадливи,корумпирани,безочливи и какво ли още не.Това трябва да го проумеете всички.Вие си пишете каквото искате,но истината е сурова.Всички ни клатят(с извинение).

тОВА е вярно, но не виждам как кореспондира с темата!?

Клетите дечица са жертва на Дамянова и гербаджиите

А ти на какво си жертва?

Видимо е- на природата!!

Врем е , крайно време е мутрата боко и цецо слушалката да бъдат елиминирани психически и физически .

Защо пишеш с няколко имена?Пиши с едно.Всеки има право на мнение.

Цялата му политика на ББ беше велико безумие

Само учените и богатите могат да объркат света!!

Боко е имал ПОЛИТИКА!??? Това звучи невероятно!

Тиквата да се вьрне в предучилищна като го натресе, белким научи не6о

Докато не се изхвърлят лъжливите учебници по история, нищо добро не чака българите! От най-ранна възраст ни се внушава, че българите сме смели, умни, добри, благородни, трудолюбиви, гостоприемни; а чужденците са страхливи, коварни, жестоки и глупави. Резултатът е население от байганьовци, които се бият в гърдите и викат: "Болгар, болгар", не щат акъл от никого, и си остават най-глупавото племе!

Някои експерти калнки измислиха да натресат тьпизма с предучилищната

Всичко е заради парите като задължат децата да ходят на училище, а не е заради загриженост да ги обучават. Така намериха още един начин за експлоатация. Дайте сега и новородените бебета да ходят на училище и те да пускат в банковите сметки на кукуригувците алчни пари.

Ма то безумствата на Боиковото управление нямат краи

..избийте даскалите, зарежете докторите!.. Напред към естествения подбор!! По.Беда .. за всеки!!

...а ти ще ни се хилиш от някоя палма??!

Ранното обучение ще доведе до левашко обучение!!

Идитската идея на Борисов и Дамянова от ГЕРБ да се учат 4 годишни бебета на висша математика показва невероятните комплекси на двамата. Особенно на Буда - недоучен, лаик, незнаещ езици, но пък премиер, тъп и крадлив. Идеи на такива като него трябва веднага да се отхвърлят в името на здравия разум. Да не дава господ пак ни яхнат с техните анадолски изцепки...

..включително и аз!!

Първо уточнявам-не ме интересуват нито БСП,нито ГЕРБ,нито никой.В БГ няма значение какво знаеш и можеш,а на кой си човек.И най-лошото е ,че всичките ни управници(без изключение) са боклуци.И образовани и необразовани са боклуци.Никой не го интересува народа.Гледат само далаверата и кой ще открадне повече.

Тиквата в деиствителност не е имал качествено основно образование

ПРАВИЛНО! КОЛКОТО ПО МАЛКО ОБРАЗОВАНИ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЕЛЕКТОРАТ ЗА ДЕБИЛИТЕ КОМУНОХИЕНИ.

в холандия децата започват предучилищна на 4 години, задължително. не ходят в голямото училище обаче, а в отделно (за 4-6 годишни) и се учат да рисуват, на азбуката, да броят...такива работи. както в българската детска по мое време. не виждам нищо лошо да има такова и в бг, ама да попрепишат от другите малко...

Чудя се толкова ли сме тъпи българите? От коментарите личи, че никой не се е постарал да прочете текста, а само плюе. Когато ГЕРБ въведе задължителна детска градина за 5-годишншти и после и за 4-годишните искаха същото, всички скочиха като попарени, че политиците искат да направят от децата послушен бъдещ електорат, да ги откъснат от семейството. Сега, когато БСП искат да отменят това задължително обучение, всички пак са против. Е, какво искате? Определете го най-после! Или вечно сте недоволни и вечно против? Аз съм ЗА това да отпадне задължителното обучение за 5-годишните. Ако в семейството няма кой да се грижи за детето, да ходи на детска градина. Но ако има кой, защо да ходи? За сведение: Никога не съм гласувала за БСП или за ГЕРБ.

Аз искам децата да тръгват на училище от 7 годишна възраст. Или поне да липсва определението "задължително". Защото и да е задължително аз детето си на училище на 4 годишна възраст няма да го пусна. :) И да ще им промиват мозъците от най-ранна детска възраст. Който иска да си прави с децата каквото иска, ама "залъжително" - айде нема нужда.

Що за изказване "който иска да си прави с децата каквото иска". Та детето е нормален човешки индивид не ви е играчка ваша собственост, за да си правите с него каквото си искате

Ала-Бала ... Средното си образование получих по времето на социализма. Тогава нямаше нито чалга нито компютри, които да възпитават абсолютни дебили ... А след това получих магистърска степен зад граница, върнах се за малко в България, но като видях какъв бардак бяха направили мутруте, емигрирах. Мога да гарантирам 100%, че след социалистическото средно, поне 50% от завършилите, можеха да завършат магистратура зад граница - в "белите" държави, без никакви проблеми! Но сега ... Сега и от пеленачета да понат да ги учат, все тая ... Учителите вече ги няма майна, учителите си заминаха! И което е най-страшното, че тази стара порода, уникални учители, не може вече бъде възродена .. Ай, със здраве!

Bravo!