Най-добрата държава за майчинство е Норвегия

Норвегия е най-добрата държава за майчинство в света, а най-зле за майките е в Сомалия. Да си британска майка било по-опасно от това да си българска.

Обратно в новината

Коментари - Най-добрата държава за майчинство е Норвегия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОВА ДА НЕ БИ ДА Е ПОЛИТИКАТА НА ЧЕТВЪРТИЯ РАЙХ СЛЕД БЯГСТВОТО НА ХИТЛЕР ОТ ГЕРМАНИЯ, ЗАСЕЛВАНЕТО МУ В АРЖЕНТИНА И СЛЕД ПАДАНЕТО РЕЖИМА НА НАЙ-ОБИЧАНИЯ ЧОВЕК ТАМ .....ДА НАПРАВИ ЧИСТА АРИЙСКА РАСА - МЕСОМЕЛАЧКАТА В КЛИПА НА ПИНК-ХЛОИС ТУХЛА В СТЕНАТА

Преди 40-50 години в учебниците по география пишеше, че Хаити е остров не в Африка, а в Централна Америка и на територията му се намират две държави - Хаити и Доминиканската република.

верно е ..... Хаити е близо до Куба, ма жено .... !

Да,така е..имам познати работещи в детски градини. Истина е.

Не, благодаря. Не и в Норвегия - страна, в която социалните отнемат невероятно голям процент от децата. Само за 2008 е имало 10 процентно увеличение на отнетите деца във възрастова група между 0 и 2 години. Децата ни са по-важни от хляба и маслото. Можем да живеем трудно тук, но по-добре да сме заедно с децата си, отколкото да сме лишение от тях.

дезата се отнемат от созялните, застото техните родители не могат / или не искат да се гризат за тях както подобава. когато човек е добур родител и не изоставя дезата си гладни, задни, недоспали, неизмити, не ги бие и им разрешава да ходят на училисте, то тогава няма опасност те да му будат отнети. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Половин година слънце да не видиш ... Голям кеф няма що ! Да ходят да си гледат децата на тъмно, щом мислят, че е много здравословно.

someone

в западна европа като цяло настояват жената да роди нормално, сложно е да получиш цезарово сечение. една позната роди в западна европа, имаше много тежко раждане и проблеми после, добре, че бяха местните хора от една църква да и помагат. българките в града не и помогнаха с абсолютно нищо, само слухтяха и търсеха материал за клюки, да се присмиват, подиграват и злорадстват за тежкото раждане. ако беше поискала кръв за преливане наи-вероятно нито една българка нямаше да даде от егоизъм и злоба, пак щеше да опре до местните хора.

За Българите е всеизвестно,колко сме сплотени. Колкото и в България,дваж пъти повече и в чужбина..ха ха ха. Нищо не става и от нас,но и от норвежците не става. От нас колективно нищо не става,от тях пък индивидуално,като единици. Българина в чужбина най-дебел ще му е врата,ако си върши работата сам. И да не разчита ни на норвежци,ни на българи. Точност няма насреща.

Нищо не знаете за Норвегия. След 15 години тук скоро,знам че нищо не става от тези бездушни калъфи. Раждат на конвейр,да. Чужденците бачкат,за да лежат по гръб здравите и мързеливите. Липса на всякаква спонтанност има у норвежците.

Не знам къде е най-добре да родиш , но от години е доказано че най-добрата страна за зачеване е България . Тук от край време мамата си е ......

Не знам за Норвегия но имам приятелка която кара по голяма част от бременноста си в Испания. Каза че всеки месец са и пускали изследвания, абсолютно безплатно при това тя не се осигуряваше там, биохимичния скринин например който тук се заплаща там е безплатен, както и кръвната група, всичко през бременноста е безплатно и се прави задължително. Предполагам че Испания е доста напред в класацията. Другата ми дружка роди в Германия, за изследванията не е разказвала, но за раждането беше потресена. Не можеше да повярва, че там чак толкова натурално и гнусно е раждането. Остави че не избираш секциота мекциота ами дори и клизма преди раждане не правят, а бебетата не се измиват веднага след като ги извадят. Благодареше се че някаква сръбкиня сестра и го измила като я видяла че е българка и се примолила. Сега чака второ и ще се връща специално за раждането два месеца по рано да роди тук в БГ. Иначе тя там е осигурена и ми обясняваше че може да ползваш майчинството до 3-тия месец на детето и получаваш голяма сума за тези болнични, но може да избереш да го ползваш до 2-то годинки на детето само че месечно получаваш много по малка сума, като цяло една и съща сума се разпределя според времето на ползване.

Най-хубаво си е в най-бедната и корумпирана страна от ЕС - България! Какво ни обясняват всички! Я да четем коментарите и да си слагаме розовите очила! Ние слепи ли сме, та не виждаме къде живеем? И въпреки това с по 150 хиляди намалява населението ежегодно.

Да си се връща тука твойта дружка. И тук няма да и оставят кой знае какъв избор. Направо ще я резнат, ще го извадят и ще и го дадат умито. Къде къде по-естетично изглежда ...пък и добре седи в кадър!

Не ми говори само за Норвегия и здравеопазване.. Нищо не става от тия и в тази насока. Щях да си загубя пръста за малко. Рана да гориш ти със течен азот за брадавици. И после го цепеха огромния забрал палец,и 3 седмици антибиотици. Една превръзка не могат да сложат..

В момента имам или възпалени лимфни възли,или реакция на мускули вследствие възпалени сухожилия. Няколко възли по ръце,гърба и гърдите. Колкото грахови зърна. 3 пъти моля личния за пълни изследвания тук,понеже се съмнявах за рак..от стрес. Прекалено много стрес,в уж толкова великата им спокийна държава. Не иска да ме препрати към болницата. Е трябва да му опра дулото на главата ли,касто Брейвик ли..? Та да ме прати. Нищо,скоро в България. Всичко проверявайте и лекувайте в България,мой съвет. Зъби обезателно..

Абе що заглавието и статията нямат нищо общо?

В САЩ смъртността при бебетата зависи и от етноса много. А има бебета които стрелят още от много малки, нещо което също усложнява нещата.

humfry

Не знам защо изобщо се сравнява Сомалия, която държи много последни места. Сомалия въобще може ли да се нарече държава изобщо? Не знам на кое място е България, ама работодателите не обичат изобщо бъдещите и настоящи майки, както и техните болнични и майчинство. И като се прибавят и всички останали проблеми в страната, може би затова има демографска криза, емиграция ниска раждаемост и висока смъртност.

15 Словения 19 Гърция 24 Великобритания 33 САЩ 35 Сърбия 37 Македония 43 Гренада 44 БЪЛГАРИЯ 56 Руска Федерация и Уругвай 65 Турция 66 Румъния 67 Тринидад и Тобаго 179 Сомалия

ама стига с тези глупости.наи узасното място да имаш дете е норвегя.нямаш избор как да родиш,секзио или не.инвитро няма след з8.имаш само 1 на 2 месеза консултазя като си бременна.след раздането,пак доступа до спезялист е лимитиран и чакаш по 3-5 месеза.частно няма куде да отидеш.хипи медезина в норге.бг е напред 20 год.

Затова норвежките (няма предвид пакисите) семейства имат по няколко деца, а в БГ раждат главно циганите и имаме отрицателен прираст! Секцио по желание - къде има такава глупост освен в БГ??? Тук има медицина само ако си БОГАТ!!!! Иначе умираш!

Не знам какъв прираст имат норвежците, но знам, че са зле с населението. Има опасност след 100г да са в резерват.

Тук като е толкова социално здравеопазването и уж не е за богатите,защо- 1.Един час при специалист..очен,ушен и подобни отнема чакане по 6 месеца до 1 година? 2.Защо като получаваш фрикорт,след като направиш необходимия таван и ти става безплатно..защо така или иначе нищо не те лекуват,а те пращат с парасетче вкъщи,или макс паралгин и така и антибиотика не ти го изписват? Със седмици се влачим с настинки и пневмонии,че дори и месеци. 3.Защо си пращат болните и грипави деца на градината или училището,та скоро всички да сме болни,плюс персонала,и да гърмим като тапи един след друг в болнични. Затова има понятието викар-заместник. Половината държава е перманентно в болнични,кратки или дълги. И екстра хора няма..шепа хора въртят магазини и ресторанти,работници. Които неминуемо се разболяват накрая. 4.Кога ще им уврат тиквите,че без пари никой не работи,или поне не и без колеги? И че всеки гяволук се наказва и заплаща. 5.В здравеопазваннето като има инвентар и оборудване за милиарди в Норге,къде е човешкия фактор? Може ли да чакаш 7 часа на спешното с ДВТ,и да ти кажат че нямат доплеров апарат или ултразвук? И да те пратят с трксевазин в къщи,да размекваш тромба. Много пъти ми се е случвало. Затова ги пиша тези неща,понеже съм прекарал не две или три тромбози на крак. 6.Защо нямат места за пациентие в болниците,а ги държат по коридорите? Там да спят,разделемни с перденца,като в индийски болници.. Мога да пиша до утре..

Да,така е. Поздрави от Берген.

Е нали и аз дете ми се е раждало тук. Три дни го чакахме,без секцио. Имаше усложнения,но няма секцио. Като почнаха да му губят сърдечните тонове лекарите,тогава набегом към операционната. Така и не се навихме на второ. Нищо тук не можеш да планираш,казва ти се кое да и кое не. Хората по половин държава пекосяват,за да могат да идат където става във със секцио. А за домашните им раждания в пустошта изолацията,нямам думи. Тогава ако стане усложнение,ще чакаш хеликоптера,понеже може да няма път до теб. Един човек преди години му казали да пие парасет,при адски болки в главата..пий парасет и го приеми като мъж..и човека след час умрял при инсулт. Такава им е медицината. Аз съм редовен по доктори,та мога война и мир да напиша за Норге,в такъв формат..

Незнам дали се взема под внимание и факта, че условията на живот в тъмнина,студ и влага изискват допълнителни стимули и пари , разликата между къртица и заек е огромна, така че тази статистика е глупава.

Стига сте писали пълни глупости... В БГ като е толкова хубаво защо сме на последно място по раждаемост, на първо място по смъртност, с най застаряващото население в света, в състояние на демографска катастрофа и т.н... Това при едно от най-дългото майчинство в целия свят. Май съвсем други са факторите, които влиаят на нормалното възпоризвеждане на нацията... Заради такива глупави писания сме на това дереже....

Защото ки9мунистите отнеха християнската вяра и ценности на българите чрез псевдо научни теории преподавани в училище и ги възпитаха в материализъм и дух на чуждопоклонничество , което в днешни дни ескалира в хедонизъм и егоизъм. Затова не се раждат деца а се купуват вещи.

Живях в Норвегия 6 г. Съжалявам, че се върнах, сигурно ще замина пак. Пълни глупости са историите за Барневерне, които взима децата от родителите по описания от рускинята начин. Статията е АБСОЛЮТНА МАНИПУЛАЦИЯ!!! Не вярвайте на подобни инсинуации - няма никаква истина. Норвегия е хубава държава с чудесна социална система, възможност за развитие, кариера и образование. Единствения и кусур е, че е тъмно и малко депресивно зимата.

Да бе,всички грешат.Хайде,майната и на рускинята,виж какво пишат за тях Human Right Alert-обвиняват ги в отвличания на деца. Преди време пък взеха детето на някакви мароканци,мисля,с обяснението,че майката е луда. Защо била луда? Не била емоционално отговорна- не осъществявала достатъчно контакт с очи с бебето! ЕСМ!

Интересно ми ,колко много българи не вярват на нас живущите тук в Норге българи и то с деситилетия. Каква сметка имам аз да лъжа относно Норге? Ако всичко е ок,ще кажа халал да им е. Но не е така. Прекалено много черни точки имат. Към собственните си деца са като камъни студени,а събират помощи за третия свят. Докато пращат помощи на непознати,не са си виждали болните стари родители с години. Който не уважава родителите си,не става нищо от него. Имаше статистика..колко стотин хиляди норвежци прекарват като кукувици сами коледи и нови години в къщите си. И това е от социалност. Тук живеят по схема,по предначертани правила. Без лични чуства,със стадото,отбора,колектива. Индивидуалната мисъл се приема за лудост. Е аз пък съм индивидуалист. Българин съм.

Повечето от това, което си писал е истина, но не и напоследък ...... Последните "хубави промени" в закона са за премахване плащането на болнични.... , за премахване на данъчните облегчения за семействата с малки деца до училищна възраст и т.н. ..... така, че какви ще ги измъдри сегашното правителство тук, до края на мандата си, е напълно неизвестен момент ..... Хайде сега мечтай пак си на воля.

Да - напоследък и овчедушните норвежци взеха да се усещат, че пакисите раждат по 15-16 деца и цял живот си живеят на социала. И взеха да ги режат тия работи. И като такива лоши работи се случват, що не вземеш да се върнеш в БГ, а? Да ти дадат тук едни хубави болнични и детски надбавки... Знам как е - и аз плюех по норвежците като бях там, ама като сравниш разликата е от земята до небето.

Блажени са верующите. Много ясно, че докато не загазиш и ти като рускинята, няма да вярваш. Има колективен иск от хиляди деца отнети от службите им - осъдили са държавата. Според мен в случая с рускинята (и други чужденци) това е тиха политика - от една страна прогонват някаква част, други като чуят не отиват да живеят там. А на голяма част вземат децата с цел асимилация - няма значение дали ще има психични изкривявания - за тях е по-добре нестабилен норвежец отколкото здрав човек с руско или друго чуждо самосъзнание. Така че мисля рускинята изобщо не лъже - но нямаше да й се случи това, ако беше норвежка или шведка. Тогава бащата щеше да е в затвора, а децата при нея.

Изобщо не си в час мой човек. Каква кариера бе? От години се опитвам да сменя работа. Почти всичко си е за норвежците и да имаш връзки. Ей сега тръгвам пак със СВ-та. Като те видят на 41,чужденец,със не-норвежки имена и си дотам. Каквито и цензове да има'. Знаеш ли че в магазини,ресторанти,навсякъде работят масово ученици,на делтид,на 40,50 пр..почасово,вечер,нощем. Няма шанс един сериозен човек на години. Знам колко много мога да дам и колко работя. На тях не им трябват работари,а послушковци. И такива които лесно могат да изкъшкат. Без постоянни 100пр.договори. Знаеш ли че крепя 100пр работа в ресторант вече 12та година. Знаеш ли че съм изрил света да сменя работата и няма и няма...

Знаеш ли,да добавя..колко пъти им викам профсъюзите на моите норвежки собственници и шефове. Когато все ме режат в пари,колеги..че накрая на два пъти се опитаха да ме свалят на 80пр ,та да ме разкарат. Понеже нешата им ги казвам в очите,че са едни гадни плантатори..без мисъл към човека. Е няма да им бачкам сам,без колеги. Ще ги лекувам целогодишно в болнични,на части. Понеже те карат да работиш поне за трима,и за нищо оторе. Проблема в Норвегия е,не за колко на час работиш,а дали имаш колеги,стойностни собственници и колеги които да стават. Знаеш ли с какви наглеци и макаци работя. Където само трябва да вървиш след тях. И като се оплачеш,си ти лошия. Като хора,нищо не става от тях. Имат етикеция на хранене с нож и вилица,ама нищо друго.

А най-лошата за човек, с изключение на циганите е България.

Както знаем, в Европа истината говорят само лудите или пияните. Чешкият президент отговаря на тези две изисквания;-). Потърсете какво каза пред медиите неотдавна по отношение на норвежката система за социални грижи. Поради факта,че на чешката майка на отнето дете е разрешено да има 2 свиждания ГОДИШНО с въпросното,през които се забранява да му говори на чешки,той сравни организацията с "Лебенсборн" на нацистите.

Тя си е такъв. Хуманизъм в действие. Защо хуманизъм? За да не е християнство. Измамата е в детайлите. Защото християнството общество не може да контролира и експлоатира и не може да робува. То се подчинява на божиите закони. Това е истинската борбата.

"норвежците наистина са богати, но освен това те инвестират богатството си в здравето на майките и децата" Мда, а на някои места огромните пари от продажба на петрол и газ се инвестират в оръжия, с които да се трепят после генетични близнаци.

Всички български граждани от жетски пол, след като забременеят, за сметка на Българската държава да бъдат транспортирани в Норвегия, да родят!

за майките от ромски етнос говориш, тази реклама е за тях но и нашите лизачи им пълнят гушите достатъчно

Аууууу каква нагла провокация е тази статия! Излиза, че жените в САЩ и UK са с по-голям риск да умрат при раждане, отколкото в България? Долни лъжци! Не може в рая на Земята да е по-зле от най-бедната държава в Европа! А са пропуснали и да споменат, че в Англия най-често се раждат мохамедчета, както и че в Норвегия и другите викингски страни много семейства са от двама татковци или две майки. Ако пък е нормално семейство - държавата се е погрижила със закони да може лесно да вземе детето и да го даде на двамата татковци. Така де - рай!

В тези държави всъщност се практикува социален фашизъм и има анти християнски (луцифериански хуманистични) закони които отнемат децата от родителите заради абсурдни поводи, за да ги дадат на друго семейство или държавата да поеме "правилното" им възпитание в духа на новият луцифериански ред . Христянството е вяра на свободният човек, правото на свободен избор и любовта. А новият ред няма да ви дава да отидете до тоалетната без да напишете обяснение. Бог е поверил отговорност за възпитанието на децата единствено на родителите и на никой друг. Държавата е стерилна. Тя не може да има деца и няма право да ги отнема от родителите. Това е фашизъм и геноцид в рафиниран вид. Статията е типично дезинформационна.

Да бе, и затова и днес, и вчера и т.н. четем статии за това как някоя баща или майка убива детето си. Ама нали "мъдрият" и "справедлив" "Бог" така бил отредил... какво да се прави. Няма да го даваме на някакви гейове, дето да го разглезват, ама ха!

Бог е отредил семейството да отглежда децата си , а който върши грях си носи отговорността и ще бъде съден. Вие май забравихте държавата в лицето на хитлер и сталин колко народ погуби за нищо.

Ти си много задръстен бе мен. Това което се случва и това за което се пише или коментира са 2 различни неща. Когато в новините присъстват масово негативните новини тогава и народът го поема тоя негативизъм. И обратното. Сега светна ли ти дефектната лампичка?

В Швеция е имало голям лов на вещици - предполагам и в Норвегия са го прилагали. Явно не са наред от едно време. Сега като не може да се всява страх чрез изгаряне на клада за съчинено "вещерство" са измислили номера с децата. Целта на занятието е същата - СТРАХ и несигурност. Слушаш и изпълняваш, защото ако ти вдигнат мерника ти заминават децата и опитите да протестираш само влошават нещата.

Един норвежец ме попита един ден,какво било в България през комунизма. Ами..замислих се аз-беше навремето такова,каквото при вас днес е тук. С няколко разлики,че ние имахме свобода,и безплатни социални услуги. Аааа..какво говориш..ние имаме свобода и демокрация..в Норге.. А ,така ли? В колко ви затваря полицейския магазин с решетки ВИНМОНОПОЛЕТ в събота? В 15 следобяд..Ами ето ви я свободата,му рекох. За всичко трябва да питаш за разрешение. Бирата я спират в 20.00 през седмицата по магазините,а в 18.00 в събота. В неделя е забранено. А твърд алкохол,само във фелдфебелския магазин. Срещу ЕГН. >)) Наркотиците,за тях няма вечерен час...

15 Словения ... 19 Гърция ... 24 Великобритания 33 САЩ 35 Сърбия 37 Македония 43 Гренада 44 България 56 Руска Федерация и Уругвай 65 Турция 66 Румъния 67 Тринидад и Тобаго

В тази държава на нормален човек децата не трябва да стъпват! Потърсете в нета статията ""КРЕАТИВЕН СЕКС" ЗА ЕЛИТА"-превод на материали от Ирина Бергсет. Ако си мислите,че авторката е комерсиална рускиня,емигрирала на Запад върху креват в търсене на щастието,то сте прави-но в случая говори истината и това няма общо с личността и. Нещо като нашия В/Б/олен:-). Дадох си труда да поразровя информацията от въпросната статия още преди години и за мое /тогавашно/ изумление почти всичко се потвърди.

Глупости, глупости, глупости... Измислици и лъжи на куха руска лейка. И 5% истина няма в тая статия! само пример - на приемно семейство се давали 1250 евро на ден..... Пълни тъпни....

А ще споменеш ли и факта, че много от тези "приемни семейства" са от двама татковци или две "мами"?

Превода е неточен. Става въпрос за месечна издръжка.

Потърсете мнението на местни относно заплащането-вижте в статията "An Unfinished Debate on Barnevernet"->30000 евро годишно на дете + допълнителни дни отпуск за осиновителя.

Пич..жена ми работи в детска градина. В момента имат 8 случая на дела относно деца. Поверителна информация е,и не мога да кажа повече. Рускинята не лъже,може да е преувеличила малко,но е права. Тия катили нямат нищо общо с нас славянските души. Ние също треперим,за детето си. Така че,когато и фактите говорят,боговете мълчат.

"Децата, родени от образовани жени, имат по-големи шансове да са здрави" По-голяма глупост не бях чувал - то ако беше така, циганите отдавна да са изчезнали! А за правата на родителите и за възпитанието на децата в Норвегия съм чувал такива неща, че направо да ти настръхнат косите. Има информация в нета - който се интересува да чете!

Да, по-лесно се гледат циганчета. В началото. Може да се сравнят с козлета или мишки. Но средната продължителност на живот на козите и мишките е доста по-малка от тази на българите. Продължителността на живот заедно с качеството му, като цяло - рязко зависи от образоваността.

Преди време прочетох изповедта на една рускиня по темата и си казах, че преувеличава (нали не вярваме на руснаците и на казаното от тях). Сега обаче и вие потвърждавате споделеното от нея и започвам да си мисля, че ако 50% са лъжа, то останалите 50% са истина и косата ми настръхва.

ми тя тая е рускиня ! не четеш ли ? дават на семейства .

Да,така е. Поздрави от Берген. Може би е преувеличила малко като всяка рускиня. Но поне на 70 пр е права.

Не, не, не, не....и пак не!!! Това е долна инсинуация и лъжа. Най-добра държава във всички области и подразделения може да бъде само една - "самая великая и лучшая" . Това го знам още от втори клас и вече никой не може да ме излъже. Пишете си каквото си искате..

подкрепям,каква Норвегия??;) каквото и да значи това

Абе какво пиете рано сутрин?

ТОЗИ КОМЕНТАР Е ЕТНИЧЕСКИ ТОЛЕРАНТЕН НАЛИ СКЪПИ ОТ ДИРА

ако детето ти е под 1ш години и го оставиш само вкущи ти го взимат соцялните. а в учлищата учат децата да си казват ако вкущи ги натискат да учат. но на теоря е супер! и такак както си пускат у нас децата да играят без надзор.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сисипали са да - такива дето си мислят, че като си е тяхно детето може да си го правят каквото си искат! Еле разни източноевропейци за които боя е възпитателно средство. Имало синки от падане - айде бе! Като тия изроди снощи по телевизията, родителите на тая дето си заведе детето в болницата със счупени ребра и не знае как е станало! Та и и те твърдяха, че тя много хубаво си го е гледала, никога не го е била, сигурно са му се счупили ребрата по пътя към болницата! Сега освен да и го върнат, а??? Да не го дават на приемно семейство!

За България съм съгласен че е така,че си бият децата редовно една част родители. Но Норвегия е абсолютно на другата крайност. Просто двете държави нямат никакъв аналог. Ела тук,пък пожевей десетина години измежду тях,трепери да не вдигнеш шум,и да не ядосаш комшията..трепери пък камо ли да не стане така че някой да не те хареса и да иде и да наговори куп измислени неща за теб..и като хлопне мандалото..иди реви. Не идват в къщи да ги евзимат децата,а от училище,чрез трети човек,измислят начини и вече е късно за каквото и да е. Може и от лекаря да го вземат,докато накарат родителя да изчака навън. В същото време съм виждал пияници и наркомани,норвежки такива със малки деца,намахани до козирлката посред бял ден и никакви реакции. И незнам защо всеки наркоман тук се влачи с куче? Че той себе си не може да оправи,камо ли за някой изобщо да се груижи. Наркоман,куче и списание Мегафон-за хора с алко и нарко зависимости. Продавайки списания,уж ги спонсорирали да не крадат. Да ама практиката сочи друго. Наркоман,и работа,и ангажименти?? Та ,моята информация е от извора. Години наред ги наблюдавам. И ми се ще книга да напиша за Норге,ама ще ме екстрадират завинаги полицейщните.. Норге е полицейска държава с права само за някои.

Естествено, че ще ти вземат детето , ако се докаже че го малтретираш. Така трябва да бъде. Но никой на никого не е взел детето без причина, просто си ги съчинявате. Това не ви е България да си убивате децата от бой само защото са си ваши и ги третирате като предмети или като някаква частна собственост.Повечето българи не са разбрали, че детето е живо същество, което ти обичаш, грижиш се за него, възпитаваш, говориш му. Все още голяма част от българите си възпитават децата със здрав бой и намират това за нормално.

Нищо не се разследва, нито се доказва! Достатъчно е някоя съседка-откачалка, която нещо дочула през живия плет, да съобщи на социалните от службата за "Ювенална юстиция", и те веднага дотичват заедно с полицаи, взимат ревящото дете, не обръщат никакво внимание на отчаяните родители и след това го дават на друго семейство - може да е от еднополови партньори, може да са някои богати старци, които на 60 години се сетили, че нямали деца, може да е многодетно нейде по фиордите, на което му трябват работни ръце за риболов и работа в градината ... Това става постоянно с децата на полякини, рускини, беларуски, които се женят за норвежци. Бащата вечно на работа, майката вкъщи с детето, то презадоволено и капризно, случва се понякога да викне и да му се скара за нещо, а съседките само това и чакат, както и учителките в училищата, особено в малките класове, защото се въртят огромни пари и други форми на корупция - обещания за кариера, за преместване на по-добро място, за какво ли не ... Това са огромни трагедии за децата и родителите! Едно дете на 5-7-10 години може да изкапризничи и да се оплаче от какво ли не, което съвсем не значи, че "не е щастливо", или че майка му го малтретира! Но там системата е вече античовешка, от богатства и маниакални социални експерименти сами не знаят какво вършат вече! А да не говорим за новите моди в сексуалното възпитание на децата от детската градина, подробните физиологични обяснения на отношенията между хората, стимулирането на мастурбацията и прочие простотии, натрапването на разкази за хомосексуални отношения във възраст, когато децата още не питат за тези неща, нито могат да ги разберат - извращават им самото съзнание, обричат ги на вечни комплекси, болни фантазии, много сложни проблеми със самоидентификацията и взаимоотношенията с другия пол впоследствие! Хич не ми ги хвалете ... Статистиките са хубаво нещо, но животът на хората и възпитанието на децата не се състоят само от цифри и пари!

Точно същото ми го разказва един приятел, за който съм сигурна, че не си измисля.Тогава ми се видя преувеличено, но и от други места се потвърждава информацията на Аврора.

Абсолютно точно. Прочетете за Barnevernet, има много статии и истории в Гугъл. Чувал съм ужасяващи разкази от 1во лице. Тези хора са извратени. Дали някой ден и ние ще добием такива "европейски ценности" - не знам, но дотогава работа с деца в Норвегия не трябва да си имате. Не съм сигурен доколко в другите държави положението е същото. Просто в Норвегия детето е собственост на държавата. Тоя Брайвик дето ги изтрепа е също така жертва на тази система, и точно заради това уби деца, все едно да ги спаси от същото. Изобщо, държава пълна с извратеняци.

Така е,но който не го е преживял не знае.За блъскане и шум,на третия път те гонят от блока.

По отношение на обществени грижи може и да е така, но в този студ и липса на светлина, а и онзи единствен топъл,направо нетърпимо горещ летен ден с температура 22 градуса детето не може да не е с природата на ескимос. Да ти расте детето в такива условия си е чисто пропиляване на детството.

Друго са си топлите слънчеви лъчи под които магат да ти сгазят детето на пешеходната пътека, да ти го премажат на тротоара в количката, да го пребият в болницата, да го утрепе собствения му баща и да го разчасти.... Да го бият и мачкат и родители и учители за да избиват собствените си комплекси от ниските заплати и лошия стандарт. Толко много да го бият, че като иде в болницата с изпочупени ребра, докторите да не могат да разберат дали е глухонямо или просто е тренирано да стиска зъби за да не го млатят още.... Така е - прекрасен климат, прекрасни хора, прекрасни условия за отглеждане на деца има в БГ! Не е като при тия ескимоси скандинавците...

Може да не сме цвете за мирисане, но условията за израстване като климат, храна, вода светлина с в пъти по- добри от повечето държави в Европа. Пробвали ли сте белгийски ябълки? Що не пробвате да разберете що за вкус е това? Може да имаме комунисти кретени, но плодовете и зеленчуците от градините ни са добри. Месото от село ни е добро и който знае как да се спасява индивидуално си живее много по- добре от останалата маса в тинята от комунистически монархизъм управляван от тайни ченгета и откровени престъпници. ако знаеш как да си траеш много добре ти излизат картите и отиграваш живота си добре.

Хм. А Брейвик?

Нали тук ми расте детето..в Норвегия. И? Много социални ли са,пълни калъфи са. Където им се свидят 20 крони за кантина на детето си да дадат. Където трябва да просим официално пари за футболния клуб,да им продаваме кексове и какета без пари на лавката,да им стоим вакт тук таме,оборки и дюгнати да им правим за слава къде ли не.. Нали имат петролен олие фонд? Нали са най-богатите в света? А на собственните си деца или родители им давам назаем с лихви.. Моля ти се,оженила си се за някой норвежец който е много флинк..да ти промие главата. Много умели са,да заробват слабите души със виждания. Мен обаче,няма да промият. Пък дори и да съм им взел гражданството. На старини-В бг.

да,и сигурно затова най-исканото име за 2014 е било мохамед.....

Добре, че в Норвегия няма български расисти и се живее цивилизовано.

svetoslav11111@abv.bg

разбира се,превръщайте си я в халифат,никой не ви спира....

В Норвегия вече има бг расисти. Не съм конкретно аз човека,но знам много българи тук,които не се виждат и срщеат изобщо с бг турци.

Мохамед е най-исканото име за 2014 година за Великобритания, не за Норвегия. Вярваш или не, но Норвегия е на друга планета. Ти няма как да го знаеш. И там цветнокожото население е по-малко, отколкото в България мургавели имаме ние.

svetoslav11111@abv.bg

хахахаха,глупости-скандинавия по-налазена от мохамедани дори от острова,германия и франция. всъщност цяла западна европа вече е под властта на пророка мохамед,до 20 години ще са ви превзели напълно и вие-бг емигрантите ще сте им слуги.....хахахахахахахахахахахаха