Арестувана е майката, учила две деца да пушат

Задържана е жената, заснета във видеоклип да поощрява две деца да пушат. Тя е на 19 години и е майка на едно от децата, на другото е леля. Младата жена е в ареста за 24 часа, а материалите по случая ще бъдат предадени на прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Арестувана е майката, учила две деца да пушат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Твърде много лицемерие.Случая е показателен за нравите в държавата и обществото.За непукизма в институцийте и невежеството в обществото.Случилото се е показателен пример за това как се подхожда чисто формално и се шуми когато нещо стане широко достояние.Тогава машината се задейства и се стоварва с цялата си тежест в/у нечия глава-"вижте колко сме строги".Показност до небето.Къде бяха институцийте и строгите физиономии които сега се правят на страшни ,когато това момиче е станало майка на 15-16 години.Защо се крият при този неудобен въпрос.Този проблем с ранни бракове в дадени етноси се замита под килима от години.Закона е ясен, но същите тези -строгите,мълчат.Една присъда за толкова години,а уж сме правова държава.Сега лицемерничим колко лошо била постъпила майката,а когато ги избираме не си отваряме очите, а спим или ходим за гъби.Не оправдавам майката ни най-малко.Но цялата дандания не е нищо повече от една показност-държавно институционален цирк.Именно натам трябва да насочим цялото си възмущение и да търсим сметка на тези на които плащаме заплати,а те не си вършат работата.

"Майката" е дете. Да арестуват дядо и баба според мене.

Циганска му работа!

Значи е родила на 16?!

Това е пълен ужас ! Какво са виновни тези деца незнам ! Боже! Започвам да мисля че западняците са прави като сезират всички институции за нещо дори дребно и отнемат родителски права доста лесно.

Ми давай на твоите внуци- за щастливо деТЦтво!

:да види деДето си:

За сега Бащата и неговата сестра и бабата и дядото на децата са са показали притиснение . Само този пасаж е показателен за интелегентноста на журналиста публикувал материала и за етноса на тези " хора " .

Сега да я накажат да изпуши един мастърбокс Арда качак!

Ко? Не!

По добре да я затворят за 6 месеца без цигари алкохол и чага. Да я тръсне никотинова и алкохолна абстиненция. :)

Имам съмнение,че абстиненцията няма да е само никотинова и алкохолна....

този клип показва пътя за редуциране на този етнос , в който почват да раждат от 12-13 годишни

' ;)

Кой етнос? Децата не са цигани, а бели българчета.

Напротив. От клипа се чува цигански акцент.

Докато гледах клипа, даже бях заслепен от белотата на децата

Не възпитавате нормално.

УСПЕШНО Е ОТКЛОНЕНО ВНИМАНИЕТО !!!

от какво?

От всичко останало...

"... че може и да се стигне до мярката да поискат ограничаване на родителските права за 19-годишната жена." ???? Завръзване за кол и пребиване с камъни от тълпата!!!

.. А в клипа на телевизора отзад.. чалгата си върви. Още като прочетох новината че майка кара малките си деца да пушат, си помислих: Чалга !

Това е резултат от чалгизацията на България!

Тази "майка" е на 19 години. Децата са примерно на 4 години. Като добавиш и бременноста, то примерно са заченати на 14 години. Трябва да съдят и бащата, ако тогава е имал 18. Въобще трябва да се забрани да се женят преди 18 години. А тези продаващи дъщерите си, което го има при циганите, да бъдат съдени за търговия с хора и да им отнемет родителските права, върху всички деца.

Истината е, че е виновна чалгата (не като музика, а като "култура"). В нашето училище си имахме няколко майки и бременни при завършването, и ни едната не е била циганка.

има и при българите, викаш. ам'че те някои от мангустите са бели, по-бели от истинските българи. не е до тен на кожата, а до това, дали си 'под' мешерето.

А Хамстера, Доган, Овчаров, Петков, Масларова - КОГА?!

Ако са вредни, министерство на здравепогубването щеше да ги забрани. Значи не са вредни.

Ами продължавай да се самозалъгваш, че не са вредни, пуши и пълни гушите на тютюнопроизводителите, докато дробът ти съвсем сдаде багажа! Тютюневите картели на прасето Пеевски и бея Доган печелят милиони от такива изпушили смърдящи наркомани като тебе! А после обвинявай здравеопазвенето като те хване рак!

това си е негово решение, но скандалите, които се организират периодично за отклоняване на вниманието, засягат всички ни. законите в момента са предостатъчно сурови, аре стига и не почвайте отново.

Рак може да те хване и от злоба.

В посткомунистическа България, популистическа класа, не смята за необходимо да информира кои текстове на Наказетелния кодекс е нарушила майката. С оглед преценка на нейните и нашите права.Освен забрана за продажба да тютюневе изделия на лица под 18 години, друга норма не знам. В България дори не се смята за нужно да се представят нянкви доказателства при подобни дебати - било в съда, било било в НС, за вредата от цигарите. ВРЕДНИ ЛИ СА ЦИГАРИТЕ, колко са вредни, ако са толкова вредни защо са легални.

Тютюнът е наркотик. Всичко останало са залъгалки. Трябва да се криминализира притежанието и отглеждането му. Ако пушачите са толкова слаби психически, че не могат да се откажат, ще го направят в затвора.

То и ГМО-то е престъпление към човечеството ама на няма осъден. Какво трябва да се направи, не мисля че е част от дебата какво за Бога прави българската полиция.

Кой пък ти каза на тебе че наркотиците трябва да се забраняват?

Надявам се в бъдеще тютюнът да се делегализира! Много по-опасен наркотик е дори и от марихуаната! От употребата на тютюн умират 6 милиона души годишно! Трябва да се спре и супсидирането му от държавата. Правителството на Орешарски даде на тютюневите производители 73 милиона лева, вместо да ги даде за други отрасли на селското стопанство или за здравеопазване.

Колкото и да не ми се иска, не мога да не се съглася с тебе.

Майка ли казаха??! Та това си е чиста проба циганка ... нейната м..а! Порочен кръг наистина - тия дечица вероятно ще станат като родителите си. А бащата се прави на загрижен вероятно за да прилапа само той париците дето Олигарски иска да дава на всички деца до 3г. възраст. Отврат! Ма нека да бачкаме, че колко цигански гърла ни чакат да ги храним ...

А и за Коледа трябва да им дадем.

Детето най- вероятно е със зависимост към никотина още от преди раждането, майката като бременна е изпушила хиляди цигари, а повечето пушачи са наясно с абстинентните симптоми...

Т.нар. медии преднамерено ни занимават с циганските изродщини, а не повдигат жизненоважните за България въпроси.

Но и народът ни е прост - квото му пуснат захапва и джвака, и л.йно да е, щом е обявено за новина...

Проблема в такива случаи е, че са следствие на един порочен кръг, в който се върти системата в България. Първо майката и бащата, после техните деца, после техните внуци и така до 10-то коляно. А в същото време обществото /ако изобщо има такова/ ги отритва още от най-ранна детска възраст. Праща ги в някакви домове за мъчения в най-далечните крайща на страната. И за всичко обвинява тях, защото така е най-удобно. Най-удобно е да обвиняваш деца, които още не могат да се защитават и говорят, защото утре и тях така ще обвинявате. Така всичко привидно е нормално и далеч от погледа и съвестта на щраусите, които умеят само да плюят и тцъкат с езици по всяка тема. Долни и лицемерни твари! Вие си знаете кои сте!

Ще мине с обществено порицание. Това, че е труженичка от околовръсното е ясно.

Ние тука, НА село, Искаме да знайме, какви сили беа разгървати? Тайии и Явни ченгета, джипове с антени Кучки и кучета, закусили с тележки пржолки, И сичко това за таа прдла, за нея плащаме Да ни гостува по ТЕЛЕ-визийте, при Койчо и Койка ?? Егати държавата, егати богатите данакоплатци? ТАШАКК!!

явно децата не пушат за първи път! това е за присъда за опит за 2-но убийство!

2-но убийство със само-убийство!! Колка си умен? Да не си работил при Цветаноф??

ЦИГАРИТЕ СА ОТРОВА! ТЕЗИ ДЕЦА СА ТРОВЕНИ ВЕРОЯТНО ОЩЕ ОТ УТРОБАТА!

"за да разберат истинската ситуация около живота на децата, която една майка намери за забавно да ги накара да пушат, за да ги снима." Думи нямам, то един "блестящ" български, та дрънка!

Оправдание изобщо не може да има за това чудовище.

Циганката (майката) е на 19 години. Следователно е родила години преди това. На клипа се вижда синият лак върху ноктите й. Разполага с нелош мобилен телефон, с който е направила клипа. Значи има пари. Сещайте се какво работи. Аман от цигани - настоящето и бъдещето на България... И понеже пиша истината, цензорът ще ми изтрие поста.

А дали е циганка? Има и такива българки.

Циганка е със сигурност. По изговора на гласните в края на думите си личи типично циганския акцент. Ако не сте гледали клипа, го вижте. Но да знаете, че на мен направо ми се гадеше докато го гледах.

старото и лачено да е, пак си е старо

до нерегистриран: "старото, макар и лачено--все пак си е старо" , но не забравяи, че старите чанти са лачени, някои са от мачкан лак (наи-скъпия),а някои стари чанти са дори със златни катарами!!!

...ципът да работи :)

скъпа,именно защото те е грижа за теб,затова сме на тоя хал! Такива като теб не ги е грижа какво става наоколо,важното е ти да си ОК ,нали ? Ако видиш гладно дете на улицата или болен човек в безпомощно състояние ,съм СИГУРНА на 183747392% ,че дори няма да се замислиш за тези хора да им помогнеш, а ще предпочетеш да се прибереш на топло и сухо и да си нахраниш детето вместо да дадеш на гладното! Такива като теб ме отвращават тотално! Егоистка !

ха-ха... още една "млада социалистка".

Да я жигосат.

Профилът ти е готин: Веселина от о.Малта Интереси: чинии и тоалетни за миене, дърти чичковци Професия: рицарка-хоспиталиерка За мен: кирливо емигрантче,алергична съм към комунисти и чалга. Що ли не те познавам?

не понасям хора които просто ей така си позволяват..

това не е достойно и не е мъжко поведение.

Някои си падат по лачени чанти, Веселина, не се преоценявай ;-)

zashto gospod dava deca na takiva roditeli pitam se az

Защото не могат нищо друго, сигурно затова, макар че и аз съм се питал не един път.

Хора,тук има нещо гнило.Изгледах клипа,и ми направи впечатление,че пушещото дете не дърпа от цигарата за пръв път-пушеше и държеше цигарата с отработен жест,като наркоманче.А по-малкото как сладко си отпи от кафето...Как са ги гледали тия деца?

сила хубост не става.. Ще бъде първото циганче непушач когато порастне:)

А на на "бащата" няма ли да му търсят отговорност за възрастта на майската, когато я е забременил? Между мъжката солидарност и бащинската отговорност избирам второто!

абе да те питам един въпрос..как не ти омръзна денонощно да висиш тук и да пишеш коментари? Не че ми дреме ,но където и да погледна в коментарите,все на твоите следи попадам...навсякъде..дори ако щеш в новини като-ръкоделия или новини за микрочипове,платки и диоди..ужас....

А на на "бащата" няма ли да му търсят отговорност за възрастта на майската, когато я е забременил? Между мъжката солидарност и бащинската отговорност избирам второто!

Какво толкова е направила ли? Това, че съзнателно трови децата си с никотин за вас нищо ли не е!? А може би вие сте също една от тези никотиноманки, които пушат в присъствието на децата си и затова я защитавате! Вие съзнавате ли изобщо вредата от тези гадни цигари??? Не знаете ли, че една цигара съдържа 300 канцерогена, които се нарупват в организма не само на пушача, а и на хората около него? Лично аз моето дете не давам дори на три метра да стои от някой димящ пушач!

Неграмотно ни е населението или нещо куца в обществото ни, след като нормални жени раждат на по 19 години /не роми/, и после изоставят децата си на бащите? Май, в училище трябва да въведат със закон - ученето по сексология, и факторите от и около това.

Детето е на 3, а тя в момента е на 19. Следователно е родила на 16, а е забременяла на 15. Иначе по принцип трябва да има някаква просвета, но не е ясно точно колко ще помогне.

На 19... детето е на 3 - значи е забременяла на 15... а някой задава ли си въпроса - дали изобщо е ставала за родител? Не се сещам за по-нагледен пример за нуждата от сексуална просвета

Защо ни занимават с тая циганка? Да прави каквото си иска с детето си! АЗ съм притеснена - моето дете , което е завършило всякакъв вид образование в тази държава, е на път да напусне родината ни - завинаги! Е, това проблемът! Къде е държавата?

роси, много си жестока, в крайна сметка става дума за дете, което едва ли е избрало да бъде родено и отгледано от тази циганска майка, както я наричаш, а не е ли един от проблемите с циганите, точно това отношение ? вместо да се вземат мерки отрано, ти призоваваш да не ни пука, когато се малтретира дете, пък било то и циганче.

Браво! Това е правилния подход. Подхода на роси е - не ни интересуват другите, кажете какво ще правим с нас. Ама заради такива мисли сме стигнали до под кривата круша.

А не ти ли хрумна, че когато това дете (вече заклет пушач) тръгне на училище, то ще научи и една камара свои съученици (от различен етнос) да пушат, че може и други работи дотогава да прави, само с личния си пример.

Ами то вашето значе вече не е дете, само за вас си остава такова и може само да решава и би трябвало само да се оправя. Ама 3 годишно циганче ли ще е българче ли ще е не може. Затова се намесва обществото в лицето на Агенцията за защита на детето. То по цял свят е така де. А вашето когато е било дете е трябвало вие добре да обмислите къде и какво ще учи, какви са му способностите и какви са шансовете за добра работа в БГ и да му дадете съвет. Или да се подготвяте психически за далечна раздяла. А то вече викате е завършило всички видове образования. Държвна политика по отношение на пазара на труда отдавна няма, като гледам скоро няма и да има. Това се коментира много и отдавна. Ама за конкретната случка, поне някоя институциика да свършва по нещо да защити някое дете което само не може. Не може да очакваш обществото да се занимава, само с това което вълнува теб. Тогава само за проблемите с пазара на труда ли трябва да четем и коментираме. То проблеми с нашата държава има много за коментиране. Но защо да го правим точно в тази новина. Поне коментирайте там където ще е по същество.

Не намираш ли връзка между циганизацията/опошляването на "обществото ни" и заминаването на твоето дете??

Оляхте се. От три дена само с този клип ни занимавате, че и с бащата, че и с майката, че и арестуванабила. Ами направо на кладата я сложете, щото тя сигурно е най-голямата престъпница в тази държава. И какво толкова е направила? Хора умират от глад, няма никаква перспектива и живот за млади и стари тука, вие ни задръствате мозъците с разни глупости...Сякаш това е най-големия проблем на държавата. Сега сигурно "добрите" социални от любов към децата ще й ги отнемат и ...и какво ще ги правят всъщност? Аман от простотии...

А с какво трябва да ни занимават според теб?! Много добре, че обществото започна да реагира на неща, които до скоро подминаваше! Трябваше да се реагира и естествено, че социалните ще опитат да си свършат работата в случая. И така се решават проблемите в държавата - като се работи във всички сфери, дава се гласност и хората не се интересуват само от собствения си задник, защото живеем в общество все пак! Какво значи "най - голям проблем на държавата"? Порасни!

обще какво? това, което подкрепя чалгатеките и гейпарадите?

Абе не е чиста работата - хлапаци гледат хлапаци и едва ли може да се очаква адекватно поведение, но пък да не забравяме, че преди малко повече от половин век това е било все още нормално и за цигани и за българи и че вашите баби със сигурност, а и родителите на някои са родени и възпитани в онова време - т.е. не е само възрастта, но и готовността за живота, която в днешния снобарски български свят липсва и да късни години у някои. Както и да е, глупаво е да ги разпъваме на кръст, глупаво е и да придаваме такава важност на едни хлапащини - да си свършат работата социалните работници, но пък виж тяхната работа наистина трябва да се гледа под лупа, защото ние я плащаме и тя гради бъдещето ни. Не сме толкова велики, че да определяме универсални правилни начини, както мнозина по форумите се опитват (и това е проява на снобария - да изясня за засегантите), но пък и без образование и културна среда никой няма шанс да се превърне в полезен гражданин - така че е важно. Знаем ли обаче какво става с децата по домовете? За това се мълчи, а аз познавам няколко души забогатели доста от законово уреждане на осиновявания в чужбина. Не знам за вас, но мен това ме притеснява - имам идея какво е по домовете и то не съответства на жизнения статус на тия, които ги използват като източник на приходи - нещо не е наред в това разпределение и онова, с което наистина трябва да се занимаваме е тая тема, а не отделния пишлегарски случай. И все пак темата се дава от медиите и телевизора, вие можете ли да поставите въпроса на деня? Не можете - на всеки му се спори горещо само по подадените темички - ако това не може да ви накара да се засрамите повече от тази майка, вероятно и вие не можете да възпитате достойни българи.

Тютюнопушенето е голям проблем, но явно малко хора го осъзнават...

Човешката простотия и глупост не познават граници!