Бащи протестираха за равни права при развод

На връх Деня на бащата – 26 декември, десетки татковци излязоха на протестно шествие в столицата против съдебните практики при установяването на родителски права след развод.

Обратно в новината

Коментари - Бащи протестираха за равни права при развод | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

скъпи наши бивши съпруги, поради що се кинете да доказвате колко сте онеправдани!? Да започна ли с това, че ви е най -лесно да ни издирите, да ни спрете да излезем зад граница, да ни запорирате заплатите, да ни вкарата в кауша, ако поради някаква причина не сме на работа, и не можем да отделим пари за бленуваната издръжка. Закона е така устроен обаче, че когато поискаме да открием адресите на децата си, не срещаме отзивчивост от институциите, не ни подкрепят при положение, че не ни осигурявате свиждането на децата и видите ли всичко това пак в интерес на децата. Нищо, че новият ви понякога посяга и бие нашите деца, ние пак не можем да направим нищо. Но запомнете, този модел го утвърждавате във вашите деца.Те ще живеят по вашият модел на разбиране и възпитание

Щастлива Нова Година, Макс, извинявам се, че реших че е за мен репликата:) Бъдете здрав и много обичан!

Не знам кои в България са повече - безотговорните бащи или майките, желаещи чрез децата си да накажат бившите си съпрузи. И в двата случая потърпевши са децата. Култура е нужна на българина - култура на отношението към другия и на взаимоотношения между човеците.

Абсолютно подкрепям! Жените сякаш не сме научили , че искаме или не, понякога нещата свършват,връзките се изчерпват. И използвайки децата, се опитваме да решим собствените си проблеми. Момичета, бъдете добри, не страдайте от предразсъдъци и хорски приказки, не наказвайте децата си, пораснете!

Не, Макс, не съм :)

Честита Коледа и на теб, Максе! Спасението е да се обичаме всички, тогава ще има хармония! И аз ще се опитам да бъда по-добър! Весели празници!

Макс,чела съм книгата на Джек Лондон още като ученичка. Знам за съвета даден от една стара жена,ако не се лъжа. Това,че една жена"отбива" мъжа обикновено има причина. Замисли се-коя жена ще "отбие4 мил и грижовен мъж. Пък и поста ми беше да не ни поставяте под общ знаменател.

Цвьк

Да Макс, несравними са :))))

Имах колега, варналийче, моторист. Пътуваше, носеше кожухчета ,дънкини рокли, поли ,якета, лакове, дезодоранти, мазила, нелегално златни накити. В един момент майката на децата му я поиска живота, ама много я поиска и тръгна да се развежда. Мъжът и не се прибирал, ходел по к...ви, не се грижил за децата, пари в къщи не давал. На последното дело се яви облечена и накичена от -до. Адвокатката, на колегата, апелира относно морала на съпругата; как така стана, че е богато тунингована, при всичките оплаквания от мъжа си. В последната дума колегата заяви, че съпругата му прави "свирки", а после целувала и децата, от което е погнусен и иска развод и децата. И развода взе, и децата взе, а момата остана да я иска живота (до време)

Някой замисля ли се как се справя една майка с издръжка от 90 лв. Хубаво е бащите да имат равни права , но когато детето е малко майката много по-лесно се справя и с болести и с всякакви проблеми с детето. Адвокат съм и много често мои клиенти се пазарят за издръжка от 100 лв. или 120 лв. защото съдът присъжда максимум 90лв. Случвало ми се е майката да не дава детето на бащата защото детето е болно, а децата когато са малки се раболяват много много често. Бащата веднага започва да напада. Много добре разбирам, че трябва да има връзка с бащата и това е важно за детето, но да не изпадаме в крайности. Често пъти бащи които искат да виждат често детето си го взимат и го дават на бабата и цялата пушилка идва от там. Една грижовна майка гледа детето си от бебе и нейния усет за болести, алергии и какви ли други проблеми е много по-добър.

Явно сте "адвокат"на майките..Всички които отказват бащите да си вземат децата са от тези дето се вглеждат в 90 лева и "забравят"колко отгоре получават от бащите на децата си..Не ми говорете как "отивали" при бабите и от там идвал проблема, защото ако една баба реши може да си получи разрешение за достъп до детето по съдебен път. Не ми говорете и как тези майки/поне 50%/ имат "усет" за болестите след като и те са оставили детето на ръцете на собствените си родители щото работата им е "незаменима".....

Въпроса е сложен , защото живеем и в сложно време . По принцип Закона е Закон но нека да се прилага ако няма конценсум по въпроса от родителите . Нека се мисли за децата , защото те са наи ощетени .Какво значи ден за виждане . Ако възрастните са по умни няма да поставят ултиматум , няма да настроиват децата си . Ще поставят на първо място уважението . Защото каквото посеете при развода , това ще пожънете на старини . По добре говорете с децата си , споделяите проблемите които сте имали и са довели до развода . За договор има нужда - така финансовата част е изчистена преди брак . Не е нужно каквото имат преди брака да се дели а само това което заедно сте постигнали скъпи родители . Аз съм жена , но често около мен жени търсят само имане а не хармонията между два индивида . Брак на база имане е обречен .

Има нещо сбъркано в българина/ката. Някаква неоправдана "свенливост" Четем публикации относно отношенията между половете, тук, в нета, в лайфа. В главите ни вихри от фантазии за пози, изживявания, но до момента в който трябва да говорим. И все се оПРАВДАВАМ; ТОЙ.... , ТЯ..... И тук не мога да не се съглася с репликата на ЛУДИЯТ, че една кучка не си ли вдигне опашката песовете не я скачат. За секса са нужни двама. Нормално, не говоря зя изнасилване. Рисковете са ясни! Поради които още от древността са ползвали презервативи, отвери и пр. В някои краища на страната се употребява израза "ПУТ.. МАРИНОВАНА. Не ми беше ясен докато една вечер една дама ни използва марината от зеленчукова консерва, след като объркахме броя движения. Рискът в секса е и за двамата, бременност, болести, буболечки. НО ВИНАГИ СЪМ СЪВЕТВАЛ МЛАДИТЕ ДАМИ И МОМЧЕТА: ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА ОТ ЛЮБОВ И СЕКС! Общото между двете е секса. Дами признавайте си, че мислите за секс Ви спохождат твърде често и не по -рядко от мислите при мъжете. Помнете и това че МЕРАКА Е НЕПРЕХОДЕН, С ВЪЗРАСТТА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НАМАЛЯВАТ. И не гледайте със злоба, "дядката" който Ви е отправил реплика; това е реплика към отминалата младост

Защо мъжете смятате,че всички жени сме к..ви,искаме само някой да ни издържа и др. Ако сме такива защо се жените за нас?Защо ни избирате за майки на децата си? Слава на Бога имам добро семейство и две живи и здрави деца. Винаги съм работила с изключение на годините на майчинството. Вярно е,че мъжът ми печели повече,такава му е професията,но аз се грижа за дома и гледам като се прибере да му е спокойно и приятно вкъщи. Той го заслужава защото винаги се е грижил за нас. Дори когато се лекуваше от рак ходеше на терапии и пак работеше въпреки протестите ми. Има и много свестни мъже-дано те да си намерят свестни съпруги. А алчните и вечно мрънкащи жени,които се чудят на чий гръб да се увесят-ами бягайте от тях. Нека не ви се замайват толкова лесно главите когато ви удари хормона. Да не говорим и колко жени всячески се стараят да разбият нечие семейство и да бъдат издържани сякаш са сакати и не могат да работят.

Подкрепям протеста на бащите. Законът в Бг давоа детето на майката и в единични случаи на баата. Вярно е,че има много мъже,които са безотговорни родители,не си гледат децата,не се грижат за семейството,да не говорим на какви чудеса са способни,за да не плащат мизерна издръжка. За подобни боклуци не говорим. Но има и свестни мъже,които са грижовни бащи и само една глупава и ограничена жена може да лиши детето си от такъв татко.Моят брат е женен за най-меркантилната кучка,която може да си представите. Не може да я напусне защото тя го заплашва,че повече няма да види детето си.Нужен и е да я издържа и понеже е пълен боклук го шантажира чрез детето,което той гледа основно. Справедливост от български съд ли да очакваме?

Чакайте, чакайте! Първо свободата и развода, после правата. Утре ще вземат да поискат и Закон за защита от домашното женско насилие и присъствие. Те къде си мислят, че се намират? Наглеци. Я да тупат там килимите, да плащат, строят, копат и ремонтират и да мрат с 5-10 г. по-рано и да бачкат до изнемога, за да не мислят за странични глупости. Така де, ама-ха-а-а.

Ма и ние жените сме големи кучки. Моя приятелка / женена / реши да се развежда. Адвоката , който нае я подучи в мотивите за развод да пише ,че е малтретирана физически и психически . Пък то нямаше нищо такова . Мъжа и си беше направо свестен . Ама като я удари съчмата за по- младо... Сигурно има много такива случаи . Понякога не им завиждам на мъжленцата.

Лесно е да се каже, но това според съда може да стане едва когато детето стане на 18. Дотогава съм ДЛЪЖЕН да плащам. Какво става с моя живот съда не го интересува. Тъй като е единствено жилище майката има право да живее с детето там до 18-тата година дори и новият. Законно е, но дали е равноправно?

При всички положения е по-добре момчетата да бъдат отглеждани от бащите , отколкото от майките . Повечето от момчетата , които са отгледани само от майките си след развод ( при смърт на бащата е съвсем различно , защото майките запазват респекта към починалите си съпрузи ) стават някакви подобия на мъже .

Я си сЕди у Лондон... чий феминистки ... го дириш тука? Образовай "простите" англичани и не се намесвай когато става дума за мястото, от което си избягала (за нас е Родина, тук живеем, добре или зле - борим се, търсим си правата).

права, това добре, даже отлично, а нещо за равни задължения няма ли да има протести?!

Още е декември, чакай за равни задължения още няколко дни:) Не може и не бива да се гледа едностранчиво: да накарам моята съпруга да върши тежък физически труд заедно с мен, а после да й помагам да бърше прах? Не е ли по-добре аз да си хамалувам (каквото и когато се налага), а тя да обръща МНОГО повече внимание на децата и дома?

Грижата за децата и дома е също ТЕЖЪК ТРУД! Тежкият физически труд на мъжа не го освобождава от грижите за децата...и за жената:) Ти можеш да не бършеш прах, но когато жената бърше прахта е добре да я стимулираш с добра дума... Какво ти пречи да подхвърлиш нещо за хубавите и крачета или талийката и докато бърше прах...Докато жената бърше прах , ти можеш да организираш децата да си подредят играчките или учебниците..., да им почетеш от някоя книжка или просто да поиграеш с тях,да ги изведеш на разходка или кино...:)

А дали са щастливи? докато пътуваш за поредния ти адрес за почистване се позагледай малко и ако видиш англичанин и англичанка да се целуват и/или да се държат за ръка звънни ми да черпя. Анатема от такъв фалш и лицемерие като английските.

А дали са щастливи? докато пътуваш за поредния ти адрес за почистване се позагледай малко и ако видиш англичанин и англичанка да се целуват и/или да се държат за ръка звънни ми да черпя. Анатема от такъв фалш и лицемерие като английските.

Цвьк

На билета пишело....то и на единия от паспортите ми пише British citizen, но това не ме прави англичанин,нали? На кого да вярвам ми кажи? На теб или на Google?

Подкрепям протеста на бащите.Проблема е сериозен и малко разискван в обществото,за това което преживяват бащите при опитите да видят и вземат своите деца от "милите" бивши съпруги.Начинът ,по които държавата в лицето на институциите-съд , прокуратура и агенцията за закрила на детето, решава техните проблеми е направо смешен.УСПЕХ

Не съм в такова положение (слава Богу)... и съдя по косвени "доказателства" - НО винаги има различна гледна точка (то който няма хоризонт - има точка:) НЕКА отговорните и обичащи родители имат равни права, бащи/майки (поне по закон, а прилагането и тълкуването - да тежи на съвестта на магистратите)!

за семействата?има ли жена в България която е минала само с чифт таш.аци бе?българките са леконравни,алчни и биха дигнали крака за една мека дума или питие,а камо ли за някой лев,така,че и семействата като държавата-скапани и илюзорни

Когато една жена тръгне да отмъщава на един мъж, принасяйки в жертва общите им деца -тя или е много дълбоко наранена, или не е "цвете за мирисане". И в двата случая и мъжът е замесен. Повечето от нашите познати, както и ние не сме сключвали брак ... до сега имаме само две разделени двойки и то без излишни драми, цивилизовано и с грижа за децата. Много е глупаво да се правят обобщения само на основата на лични драми (случки всякакви). Умните, успешни, отговорни и добри хора - никога не биха наранили деца си за собствена изгода ... а от другите просто се пазете, и всеки трябва да понесе отговорност за изборите, които прави.

Странно, че за това умерено изказване имате 2 минуса??? От мен много + (мога да кликна само един), но съм изненадан от реакциите.

По-скоро става въпрос за жени с психично разстройство. Често се случва, дори и при жени на висока ръководна длъжност и справящи се добре с работата си.

Предполагам, че тука има и мъже от Варна, които знаяти познават ВАНЧЕТО "по чл64" с няколко деца без брак от различни бащи, която във вилната зона до Виница, се "изнасили" с Тошко Бахура (моторист танкерно плаване) и за свидетел се яви съпругата на Тошко. Няма да злепоставям човека, който "се прибра" нън бившата вече съпруга. За да не изглежад на Госпожата историята сълзлива, само заради нея ще добавя още малко информация. В навечерието на новата година седяхме на една маса с Колю, брат на Данчо лекето от Русе, в рестарянта на морска гара. Седнаха три дами при нас и се проведе разговор относно Петя и Тошко(Бахура) и за това че му кроят шапка. Стана така че няколко дни след това случайно ме водят в дома на Тошко на Иван Драсов. И там същите дами. Проведе се разговор от рода на този във форума. При което на Тошко му казах буквално Годините са такива, че ако имаш пари да не са в ДСК, ако имаш жилище, да не е на твое име, да не вярваш на никого, щото и на оня си работа да нямаш, макар и да я носиш до г..а си пак не можеш да и вярваш. Петя ме проводи до тоалетната в двора и ме предупреди повече нищо да не казвам. След доста години от Инча разбрах за капана устроен от Ванчето по чл64, Петя и момите от ресторанта

Айде стига сте се правили на справедливи, майки и татковци! Детето не е похарчени мангизи. Затова отглеждате чалгета....

Абсолютно подкрепям Мери от Лондон. Може би това е един от малкото закони в България, който е в подкрепа на жените и то само донякъде, защото както всички знаем издръжката, която обикновено се присъжда на майката, е направо смешна и много бащи даже не плащат и нея. В така наречения Западен свят жената е много по-защитена от закона, защото тя е човекът, който отсъства от работа, за да роди и гледа детето, докато в същото време мъжът има възможност да развива кариерата си, сготвено му е, изчистено му е т.н. И изведнъж, поради някаква причина, ако се разведат, обикновено жената е много по-потърпевша, защото малко работодатели са склонни да взимат майки с малки деца, докато мъжете даже не ги и питат за подобни неща на интервю за работа. Така че моят съвет към мъжете, които четат това, е да са по-отговорни бащи, да не гледат на жена си като на слугиня и да не си мислят, че когато е по майчинство, е все едно да е в отпуск, защото ако те трябва да изкарат една бременност, да родят и да гледат малко бебе, както една майка го гледа, тогава само може би ще разберат, че не е толкова лесно, колкото изглежда отстрани...

Един съвет и от мен. Не гледайте на мъжете само като на ходещи банкомати.

Ами не гледам и никога не съм гледала. Просто съм живявла и в други страни и съм имала поглед върху отношенията мъже-жени с деца - там мъжете се включват доста по-активно в отглеждането на децата. Когато това се случи и у нас, тогава мисля че може да се говори за равни права на мъжете и жените.

Бени, ако около теб има само такива нещастници, каквито описваш, лошо за теб! Ако можем ще ти помогнем, защото лошите бащи са малцинство, аз почти не познавам такива. Прочети долните коментари и разбери за какви точно случаи протестират ДОБРИТЕ бащи, които съвсем не са защитени , те и техните деца! Пожелавам ти щзстие и любов в живота!!!

Цвьк

Не се интересувам от опера и балет, за да ги гледам по интернет...изглежда не съм на твоето интелектуално ниво...само ми направи впечстление, че последния коледен концерт в RAHall е бил на 22ри декември, а ти каза, че си била там миналата неделя(23ти) когато не е имало евент...какво прави в RAHall при затворени врати се пита във задачата?

Разводът е държавна политика!!! И не само, болна нация,-вода,въздух,храни,здравеопазване, разпътни деца-нов закон за детето,Всичко това се прикрива с популистки идеи и демагогия. Икономиката във всичките и аспекти беше разрушена до нула,но нищо не се построи в замяна.Виждаме как чуруликат птички преди да вземем кредит, а после..., какви лекарства от билки... то си химия,-врднага след планът-ран водата от чешмата вече не се пиеше и то при нова филтрираща станция и т.н и т.н.

В Англия наистина законът позволява споделяне на грижите за детето след развода. Мой близък, българин, се разведе със съпругата си-англичанка, и сега детето се грижат и двамата. Вярно, че детето е все напред-назад, но няколко дни от седмицата се грижи той за него, другите дни майката. И аз съм "за" нещо подобно да се въведе в България. Тук жените наистина сме много злобни. Децата не трябва да се настройват срещу единия или другия. Трябва да имат възможност да обичат и да бъдат обичани. Най-важното е те да бъдат щастливи.

Поради това, че българската съдебна система години наред не ми осигуряваше достъп до сънът ми К.А.П., на 1 март 2011 подадох молба за освобождаване от българско гражданство. (вижте молбата ми за освобождаване от гражданство link както и указа на вицепрезидента за освобождаване от гражданство link ) Срещу мен беше наложена принудителна мярка да не напускам границите на Р България, според член 75 т. 4 на закона за българските документи за самоличност. ( този член беше отменен през юни 2011г от народното събрание) Според този член всекибългарски гражданин които пребивава в чужбина беше длъжен да осигури издръжката на детето си в БЪДЕЩЕ време. От мен се искаше да осигуря издръжката до навършване на пълнолетие на сина ми, поради това че живея постоянно в САЩ. (вижте становището на бившата ми съпруга link ) Тази абсурдна, антиконституционна и противоречаща на подписаните международни споразумения, забрана на българските съдебни власти помогна на бившата ми съпруга да успее да прекъсне връзките между мен и сина ми. Българските съдебни власти помогнаха на бившата ми съпруга да приложи в пълна сила синдрома на родителско отчуждение. (виж link ) През юли 2012г дадох интервю по случая в Часът на Милен Цветков ( вижте интервюто https://link ) Христо Петров link

Страсбург, Колега !

Цвьк

Барбикан викаш....и какво освен Museum of London( off london wall) има в Барбикан? Или искаш да кажеш, че там работиш? Чакай да позная...камериерка в Malmaison или The Grange at St Paul's? Поправи ме ако греша,но Royal Albert Hall не беше ли най- известната опера в Лондон, и не се ли намираше в Kensington? A театрите не бяха ли около Covent Garden и по Shaftesbury Avenue... Деме, West End? Kакво по дяволите има на Барбикан( The City)?

Един мъж на 90г. ми го каза че когато бил млад друг на 100г.му светнал че УСТАТА на жена се затваря САМО с кесия ЗЛАТО!Надявам се г-дата разведени да предадат нататък!

Не всички жени са златотърсачки... но и един гол... не е достатъчен. Още повече, когато се роди бебчето! Явно ти е останало само златото...

Към мери от Лондон: Ти нормална ли си,ма? Как можеш да сложиш всички бащи под един знаменател?!

Че то има ли вече семейства ? Я се огледайте около вас ? Да има случайно родители между 20 и 40 години, които да са съхранили своето семейство?

Че е сценарият! В същото време виж другите религии в б-я кака стоят със семейните "ценности": Евреи , мюсюлмани ...

ИМА семейства, съхранили (каквото могат... Въпреки, а не Благодарение... Дървосекач, да прощаваш, че копирам стила Ти:)

Мери от Лондон, голяма си специалистка по мъжете от България.?!?!? То само в останалите държави дължат, а тук не! Сигурно си от по-многото, дето само си си събула обувките и си влязла на готово някъде. Хайде стой си там при английските търбуси и смръдльовци и не се изказвай неподготвена.

Извинете Госпожо, но изобщо не съм съгласен с твърденията ви за англйските деца и съпрузи и тяхното 'добро' възпитание, или за да бъда болезнено прям- говорите ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! Нашите деца са в пъти по-добре възпитани. Ако наистина сте в Лондон, в което дълбоко се съмнявам с оглед твърденията ви, вероятно ви е извстено, какво означава ASBO, към коя възрастова група се прилага най-често и какъв огромен социален пролем е това в съвременото британското общество! И още един въпрос, вие лично колко български мъже или жени познавате или знаете да имат деца от повече от 3ма различни партньори, което е доста честа практика тук? Толкова за страхотните английски дженталмени. Желая весели празници на всички, и мислете повече за децата ни - те са нашето бъдеще1

Четете внимателно,много внимателно и ще забележите ,че в България има със сигурност над 8 милиона неправителствени организации.Чии интереси защитават и кой ги финансира,и защо?Бащи с/у майки,деца с/у родители-всеки с/у всеки.Кой печели и кой губи?Мога да Ви кажа със сигурност - всички Българи губим.Родители, сложете интересите на децата пред свойте!

аз не мисля за развод но правата както и отговорностите са 50/50 аз издарям не само децата но и жена си последните 12 години, и какво после развод *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Подкрепям Ви за мнението, но не винаги може да се разбере характера на човека. А и често хората се променят много след сватбата или раждането на децата. И тогава при проблеми следва да се обърнат за професионална помощ. Може би малко го правят, а още по-малко следват указанията на професионалните псохолози,

Joint custody - съвместно попечителство

Как може да си от Лондон, а да пишеш глупости, обобщавайки всички мъже? Явно и в Лондон глупостта не се свършва!

Мери, ти имаш ли деца? Я си стой в Лондон и не давай съвети на тези, които живеят в България! Не ти щем мнението

случва се хората да се разделят, децата обаче не носят вина, те се нуждаят и от двамата родители, освен ако единия не е опасен за детето физически, така че най-добрия вариант според мен, след раздялата родителите да се опитат да запазят добър тон и да се разберат как да организират нещата, така че децата да продължават да бъдат отглеждани, обрижвани и обичани и от двамата. честит ден на татковците, подкрепям ги в протеста им.

Е що не вземат да протестират и за по висока издръжка че плащат смешни пари след развод?

случаят с брат ми. Беше купил по време на брака тристаен в Младост. Плати го изцяло той. Разведоха се. Детето и апартамента го дадоха на жена му. Тя продаде тристайния, изплати му неговия дял (защото по закон придобитото по време на брак е на двамата) и си купи по- мълък. Решението беше кажи речи справедливо. Вината беше и на двамата, нищо че тя настояваше че е само негова. Синът спечели- двамата се състезаваха кой да бъде по-добър родител. Тя не го отдалечи от брат ми, напротив. Всъщност като искат равни права- ами в САЩ след развод мъжът плаща на жената издръжка. И ние жените искаме това. Все пак у нас мъжете така или иначе печелят повече. Които печелят де..... Всичко зависи от културата на мъжа и жената.

В Сащ законите не са променени. в БГ вече се вижда светлина в тунела и на съда започва да му се изяснява,че бащите не са по-лоши от майките като родители. нищо не пречи на майките да получават по-голями доходи от бащите - тъкмо ще плащат по-висока издръжка.

е ! откъде накъде мъжа трябва да ти плаща издръжка след развода????? издръжка за детето-да, но на бившата??? от какъв зор, и не лъжи, че жените искаме това, искаш го ти, аз съм жена и за мен това е един пълен абсурд.

ivailo

в природата саществува ден и нощ,в елтехниката,плиос и минос,едно дете се саздава от двама родители,ето защо до сега садиите са били в противоречие с природните закони,което значи и с обществото