УНИЦЕФ: Бедността обрича на смърт милиони малки деца

Все повече деца не ходят на училище, детските бракове не намаляват от десетилетия и милиони малки деца ще умрат от болести, подлежащи на превенция, към 2030 г.

Обратно в новината

Коментари - УНИЦЕФ: Бедността обрича на смърт милиони малки деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой ти ще се бори с бедността? Земята е пренаселена, а това е най-евтиния начин за контролиране растежа на населението -оставяш ги да измрат още преди да успеят да се размножат. Грозно звучи, но това е реалността, която богатите страни дават на бедните. Днес в западните страни се изхвърля 4 пъти повече храна, отколкото е нужна за нахранване на гладните хора в Африка - 4 пъти!!!! Еб*си света, в който живеем. Подобно икономическо неравенство не имало дори по времето на фараоните, когато са строели пирамидите.

Бедните нямат пари за презервативи и затова раждат повече. Мноого повече ! Извод: накрая те ще станат абсолютно болшинство,и всички ще бъдат бедни...

Бил Гейтс ще им подари пилета

Бил Гейтс си е направил сметката - 3 деца. Черните що правят по 10? И после - Бил гейтс им бил виновен.

Какво има да те просвещава? Не можеш да си прочетеш поне Новия Завет ли? Ами не искаш. Задълбали сте в материалното и мислите, че ще бъдете вечни. Всеки ден ни приближава към края /чиче или лельо/ всеки ден. Както казва апостол Павел дните са лукави.

Бедността обрича на геноцид българската нация. Вече два милиона се жертвите.

В грешка си, преките виновници за геноцида над бълХар са куманистите. Изцедиха де що имаше банка, съсипаха де що работеше, изгониха де що имаше кадърен човек, и сега извлачват последните дихания на последните глупаци и наивници. Огледайте се - управлеват ви същите куманисти, некои си смениха имената, физиономиите, но са същите хора, същите методи, съшите номера.... Право у парлиаменто - да им искате сметка, докато не са убили и последните утрепки останали да дишат из опустелата страна!

Како ,четох ти излиянията досега.Ти уверена ли си, че учиш в университета а не го метеш?

Roxana, вие не сте по-добра от тези против които пишете! От човек който се подиграва с името на страната си, наричайки я "бълХар" не може да се очаква нищо добро. По-добре и останалата свръх интелигенция като вас да напусне България.

Безпаметното плодене на неграмотните индивиди , населяващи огромната част от света са основната причина за ужасяващата мизерия и ширещата се престъпност ! Правилния начин не е да се дават милиарди за изхранването на тези получовеци , което само предизвиква нов взрив на плодене , а ограмотяването им !

"живеят в крайна бедност, което означава с по-малко от 1,90 щатски долара дневно".Интересно ми е колко е минималната пенсия в България , която бодряшки се тупат по гърдите и не само там различни политичета,от различни партийки,но всичко хором обащаващи светли бъднини.Нали сме членове на ЕС и НАТО,въпреки , че чакаме да чуем първо какво ще кажат началниците.Така ,че разни милозливи и сълзливи стийки не ни ги пробутвайте.Достатъчно е теглил българсия народ,тегли и в момента, а като гледам переспективата, ще тегли и в бъдеще.Не може там по цял ден тумба-лумба, а трябва и работа.Няма как по цял ден да лежиш под дървото и да чакаш банана да падне в разтворената ти уста ,ама обелен,защото от мързел ги мързи да си мръднат пръста

Точно. Но някой май няма желание и полза за това.

Унуцеф да вземе да се погрижи за семействата ни с по 400-500 лв заплати, пенсионерите с 100-200 лв пенсии и детските от 30 лв. на изучили и работещи граждани, докато бежанците и циганите се возят в транспорта безплатно, не плащат ток, вода и др, а само знаят да искат и да се множат като хлебарки, без да знаят как да си напишат името дори. Не за тях трябва да им е жал. Безобразие! Били обречени... Те сами се обричат. А секс знаят да правят, а?! И деца до безкрай да раждат - точно като дивите животни. Съжалявам за израза, ное така. Животинските видове в природата се размножават под действието на нагона без да мислят. Човека затова е човек, за да мисли. Ако не го прави, значи принадлежи към другата група. И после дайте да ги съжаляваме. Откъде накъде. Плюс това те и ни тормозят с нападения, кражби и други ужасии. Да им се спре размножаването! По едно дете и толкова, след като са първобитни. Иначе горко ни. Не сме длъжни да им се кланяме и да лишаваме и без това лишените ни семейства и деца заради тях.

Значи едни ще бъхтят денонощно за да изкарат за насъщния си, а за другите Уницеф да се погрижи? Бре бре.

Kазвам, че вместо да се грижи за орките, които ни лежат на гърбовете, Уницеф трябва да се грижи за работещите хора, а не да получават смешни заплати, детски и жалки пенсии. Кое не разбра?

someone

внимаваите какво говорите - господ мрази високомерни и корави сърца - утре може децата ви да са по-зле от тях и да просят кора хляб - наказание за една непремерена дума.

Прочетете Ад на Дан Браун. В един момент ще се стигне до нещо подобно. Безконтролното и безумно създаване на "човеци" неминуемо ще доведе до срив - естествен или предизвикан да да се спре това безумие на свръхпопулацията на човекоподобни.

И що така? Нали нашата Бокова се грижи за тях?

Стига Крокодилски сълзи - ние може да сме бедни, но не сме глупави ! Въпреки, че се опитват да ни направят ТОТАЛНО НЕГРАМОТНИ и БЕЗДУХОВНИ , а после да " плачат на нашия гроб"- познато, много познатооо... Остава да ни бутилират и да ни продават въздуха, който дишаме, защото не може да бъде безплатен !!! Земята ни е дала всичко, от което се нуждаем, но 1 % от хората са заграбили 80 % от тези богатства

Живеейки в голям Лондон, съм се нагледала на черни африканци и абе секакви, ама тея са особено нагли и тъпи и прости. Животно да го наречеш, е малко. Срещат се некои, след поколения живели в белата цивилизация, показват наченки на разум и лека полека се научават, ама тея са малък процент от явлението на черньофщината. Също не мисля, че съм расистка, имам прекрасни черни приятели, въглен ама въглен черни, и от тях се срещат почтени и свесни. Лоша дума не мога да кажа за тях, но до един са родени в цивилизацията ...... Останала паплач, доде не се учовечи - в казана и доле дръвье! Ако ти не ги сложиш в казана - тебе ше те сложат и то с екстри - побой, изнасилвания и избивания, мародерства и кефа на черньото комплексиран да унижава и мачка белия (неспособна съм да разбера расизма явно, ма на, такава глупава съм аз!) Който не е виждал reverse racism няма и бегла идея за каква диващина става на дума! мразят в червата, мразят до степен, че ги боли корема! мразят така, както никога не съм виждала човешко същество да мрази! болезнено е да бъдеш около такава особа, пълна с такава омраза! Имах случки с reverse racism в Лондоня, че затова го описвам.....скубаха ми косата, драха ме с нокти, случи се да ме прихванат в ъгъл и ме почнаха с ритници...а преподавателката рускиня седеше и гледаше и се усмихваше....а се беше обадила, щеха да почнат и нея..... Номера, номера, от гнусни по-гнусни.... Който е имал вземане даване с диваците от Африка, може да разкаже за себе си..... Да измират, от мене само усмивка....авие си нямате на идея колко сте мразени за цвета на коцата си! никога друг път в живота си не съм виждала толкова силна и дивашка омраза! Това, което идва от Азия, може би е страшно...но това, което идва от Африка е неописуемо по-страшно!

Е да. Ама черните са брачеди на Обама.

Ти сега ли разбра,че мигрантите към европейските страни са най-голямата паплач, каймака на утайката на 2 континента;-)?

Разбрала съм го като съм го видела с очите си и като ме набиха. Дотогава черньофци съм гледала на кино само. Нека да знаят хората...нека се учат .... от чуждия реален опит... Ще потретя, има и свестни - но моя опит е че до един са родени и образовани в цивилизацията - и далеч не всеки черньо дори в цивилизацията става свестен - тея са малцинството. След поколения МООЖЕ БИ....

И аз живея в Лондоня, но не ги забелязвам, просто ги отминавам с усмивка и не ме закачат. Те усещат кой ги мрази и затова са агресивни към такива хора.

Нема такова нещо. Тия, дето ме харасваха обезумяха, че си изкарвах изпитите с отличие. Знаеш, има контролни, проекти, термс резултс, и прочие. Вижда се кой може и знае и се вижда публично. Те не можеха да вържат 2+2. До степен че просто не можеха. Виждал ли си идиоти? е, лига им капе от устата от зор, и пак не им се получава.... Озверяха като си получих отново отличията за годината. Решиха, че използвам връзки или там някакви протекции, помощ или абе злоба. И решиха, че щото съм бяла, затова. цела година - кротки, както е по закон. Не е до омраза от мен, за една година щеше да се покаже, ако беше от мен. Като ти дойде до главата ,ше го разбереш...защо точно черните са неуки, неграмотни, тъпи и завистливи. Оно иска да му се налее в главата наготово, не ще да работи и се учи. Чекаха да им пишат оценки по милост, не искаха да бачкат и учат. И понеже пък аз съм си една работна и умна, и бях първа в класа - ела и виж какво ми се случи в клас с 25 черньофци!

Редовното обяснение е, че били онеправдани и идвали отдалече. Но тия черньофци беха родени в Лондон и живели на много по-висок жизнен стандарт, с много повече привилегии от мен, цял живот на бенефити и помощи, цял живот носени на ръце. Аз идвам от малка и бедна страна (шо подиграфки съм отнесла за малката бедна и корумпирана страна не е истина! сигурна съм, че всеки излезнал зад граница може да напише томове за тоя харасмент по адрес на страната ти!) Та, не можело, те били дискриминирани, защото аз съм била бяла и затова. А ся де! ем идвам от малка и бедна страна, ем те били дискриминирани! това им беха кресаците де.....не можело да има някой да е повече от тех! слабо его, расизъм, агресия, и малоумие...аз кого съм спряла да си израка оценките и изпита? всички до един сме били в същите условия на един и същи изпит, а аз даже идваща от бедна и малка страна..... Ма на, човешкото малоумие е страшно.... Същото и в класа ми в унито- посрещнаха ме сякаш съм дивачка от гората хваната....после баш най-надменните се скапаха и умреха по изпити и проекти..... Как се надуваха, трудно е да се опише - швейцарка, италянка, американец....французин, испанец.....да видиш с какво пренебрежение се отнесоха, какви подигравки....като вървя по коридора, се отместват на 2 метра настрани..... Е, видяха се годишните резултати и сега 2/3 от тех не могат да продължат...а аз минавам в по-горен курс.... Изпокапаха..... Черните се отказаха още първия терм....имаше над 50-60 черньофци - прочетаха си изискванията за проектите, почудиха се неколко дни ко да праят - и си взеха шапките... От университетски курс от над 150 човека, окапаха първи черньофците, после 'европейците' - британците се оправят къде добре- къде зле...ма се оправят! и останах аз като едно полезно изкопаемо да се печем на лампата на славата :)

И после, защо черните нямали образование? че кой ги спря тея черните в моя университет да си вземат изпитите и да си завършат проектите? да не би да АЗ да съм ходила да ги спирам? Просто немат дарман, искат сичкото да им падне наготово. Не стаа и не мое тека!

От първи курс в университет, окапаха над 60 човека черни. Окапаха още 10-15 човека от Европа. Останаха основно британци - някои от тях от Уелс, Шотландия и прочие. Различни британци, не само англичани. Е, аз съм единствената българка останала за годината в целия инженерен департмент...ако това ти говори нещо.... Кой окапа? който не искаше да работи и учи.....който беше надменен, надут и мързелив.... Няма нищо общо с расизъм - те сами се отказваха, а като се видяха резултатите от изпитите, стана безпределно ясно кой какво прави в унито..... Какъв расизъм? кой ги спря? защо хора, отгледани с лукс, сигурност и висок стандарт не можаха да се справят? Ти ми кажи, това расизъм ли е, или е просто мързел?

Аман от лицемерие!

и кой направи това? На кого това е цел - децата да мрат по-бързо? Отговор е един -САЩ.

"Държавата" трябва да се грижи за героите си.

така е при демокрацията, ако имаше СССР гладните щяха да са по-малко, сега господ да им помага...

но ние едно време събирахме стотинки в училище, за да ги даваме в помощ на децата на братски народи. Ние - децата на трудещите се, а не СССР.

АКО баба ти беше мъжка...

А защо 'маймуните' раждат по 8-9 деца ? Да си правят по 1-2 и да не надуват статистиката.

приз 2020 ставаме 8 000 000 000 души!! като се има предвид че се размножават най много най ненужните, то тази смъртност е недостатъчна!

Нека някой сподели, до къде стигна Южна Африка днес. Преди години я управляваха лицемерните капиталисти, но сега властта отново е в народа.

ми стигна до там , където беше преди да я управляват лицемерните капиталисти!

Като се сетя колко българи избягаха там, в търсене на по-добър живот. Мъка.

Колкото и цинично да звучи, трябва да се каже истината. А тя е, че борбата с глобалната бедност, с болестите, с ведохранването, с необразоваността и др., няма да има успех, докато не се промени манталитета на някой народи по отношение на раждаемостта. Когато същество, което носи името "човек" се плоди като хлебарка, а децата и внуците му продължават по същия начин, проблемите няма да се решат. А когато както в България тази политика на целенасочена раждаемост сред маргиналните групи е с цел живот на социални помощи и на гърба на другите, положението става още по-страшно. Така че в бъдеще ще виждаме все по-зловещи картини на деца-скелети, измиращи народи, глобални войни и бежанци. И никой няма как да спре тази тенденция, докато тези, които страдат, не го разберат сами. А иначе, каквито и продоволствия да има светът, каквото и преразпределение да прави и т.н., проблемите ще си останат. Друг е въпросът, че нещата вървят към едно образовано, информирано, богато и елитарно малцинство в световен мащаб и мнозинство от хора, които ще живеят човекоподобно. Познайте за българите планът какво предвижда и в коя група ще сме.

Какво от това? Каквото и да напиша, няма значение. Затова, считам, че диктатурите са неизбежно решение. Което идва само, колкото и да не ни допада на нас -"демократите".

Така е, демокрацията трябва по естествен начин да 'узрее' във всяко отделно общество, изкуствено 'присаждане' на демократични норми и правила е обречено на неуспех. Пример е България - вкараха страната в ЕС, 'присадиха' закони които са формирани и развити в западноевропейските страни, обаче те няма как да действат в едно общество, което не ги разбира и дори откровено не ги приема ...

Миналата седмица попаднах на подписка срещу Мелинда Гейтс, че насърчавала ваксини в Африка, които причинявали стерлност на африканчетата. Първо ми кипна и ми стана жал за дечицата - посписката беше СРЕЩУ Мелинда.... После някакси се осъзнах, че може пък и да не е толкова лошо че жената се е засилила да го прави. Африка специално е континента, на който жителите се размножават с безумни темпове и за няма и 30-40 години се буквално удвоиха. Как я мислят африканците, че некой вечно ше им праща помощи та те да си се размножават ебалниците тъпи. Скоро и в Африка ше им се случат некои нещица, то вече им се случват де. То не може ем да се ебеш безконтролно, ем да искаш друг да те храни до безкрай. Да фащат мотиката, да копат и работат и да си намерят начин да си раздвижат икономиките. Европа не им е длъжна да ги храни, а те да се клецат само. Та, след известно размишление, не подписах подписката срещу Мелинда......

Те нямат нужда от помощи, просто западняците трябва да спрат да ги експлоатират. В Африка покрай огромните тълпи получовеци има и умни хора, и достатъчен брой специалисти, за да развият всеки отрасъл. Пречи им се от международните концерни, заинтересовани да държат нещата на ниво туземно общество и дърпащи конците на политическите си марионетки, управляващи съответните страни. Любимият ми пример е използваната като нарицателно от всички тъпаци Горна Волта /Буркина Фасо, която франсетата демократично си върнаха чрез преврат навремето. Колкото до ваксините, днес те са оръжие, не лекарство.

Грешиш. Африка не е Китай да си ограничи раждаемостта. Тия хора са на примитивно равнище, ако имат днес 5 лева да се нахранят за утре не ги интересува. Само с песни колко е черна негърската карма и с друсане на танци не става.

Ти явно не си чел новините за Африка. В Африка беше извършен поетапно reverse genocide срещу белите хора, които ти твърдиш, че експлоатирали Африка. Бурите бяха изхвърлени след масов геноцид и избивания, изнасилвания и зверски изтезания. Южна Африка беше потопена в кръвта на белите 'колонизатори'. Откак се извършиха тея расистки погроми и белите бяха изхвърлени 'демократично' от Африка, изведнъж Африка почна да се размножава безконтролно и да се показват такива картини на измиращи африканчета. Що? щото африканците не знаят какво да правят с ресурсите си. белите им ги разработваха и създаваха работеща икономика и сравнително добре организирано социално общество. Изхвърлиха белите с погром, и сега си берат плодовете. Нема тука други причини. Докато белите хора им разработваха и 'експлоатихара' ресурсите, африканците имаха цивилизация, наука, организации, нормален живот. Иди и провери новините включително до 20-30 години назад, какво се извършва срещу белите 'нашественици' и 'колонизатори', и ела пак да ми обясняваш кой какво прави в Африка и защо африканчетата измират с подути от глад коремчета. Що немаше измиращи от глад когато 'колонизаторите' управлеваха?

Тези, от които зависи благоденствието на населението на Земята нямат никакво намерение да водят "борба срещу глобалната бедност". Друг е въпросът, че раждаемостта би трябвало малко да се ограничи, защото човечеството расте много бързо.

Ман'гализация, а сега и в Европа. Да не разсърдим мултикултурните общества с такива изказвания, че ще спрат да идват в Европа

уницеф искат повече роби , помогнете им !

ами ще гладуват децата като има толкова помагачи..... все за благотворителни организации слушам а бедните стават повече хахахах уницеф трябва да им прати повече баби които да ги охранят тия циганета ...

Деветдесет процента от мургавите ни сънародници са родени от малолетни майки.На повечето бащите им са известни.Защо държавата, в случая съд и прокуратура не вкарват в парделата поне пълнолетните "татковци", посегнали на малолетни ?

И кой е виновен? Комунистите ни докараха до това състояние. Трябва да се отървем от руския ботуш и да изметем комунистите. Чак тогава ще можем да интегрираме тази група от хора и да ги приобщим към цивилизованата част на света.

Хайде стига с тия комунисти вече...не са по-различни от най-големите демократи.

Веднаж се заприказвах с един човек , той ми каза , че в класа му има едно цигане,което било най-добро по математика в цялото училище.но неговите родители били достатъчно смислени , да се преместят да живеят вън от "махалата".Тя е блато ,което не позволява нищо да се измъкне , а родовите връзки теглят към дълбокото като воденичен камък.Като цяло това са изключения

dobrin

липсва ни една година....

Българските пенсионери масово живеят с по 2,70 долара на ден. 21 ВЕК, ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ. Защо не пишете нищо за това? И не сме в Африка в пустинята.

българските пенсионери да търсят сметка от българските комунисти които им обещаха "достойни старини"....

Българските пенсионери живеят в държавата такава, каквато са я оставили.

има хора , които грешат и се учат от грешките си и за съжаление други , които само грешат , но не искат да се поучат от грешките !всъщност животните много добре се учат от собствените им грешки , много по-добре от човекоподобните , които постоянно се оплакват , че другите са им били криви !

Смеехте се на Плевнелиев, когато посочи истинската причина за сегашното състояние на света. Хайде замислете се, кой има властта и мотива да мачка хората? Путин с неговите амбиции унищожава Сирия, Афганистан и всичко до което се докосне.

Ти си точно толкова неадекватен, колкото и чехъла. За това няма как да разбереш.

плевневлиев и б.б продават заедно оръжия на ислямските главорези , това го пишат и в западните медии ! нашите "политици" са едни лакоми бизнесмени , на които можем да разчитаме за пълното унищожение(изяждане) на бг държава !

Моля?!?

Хайде да сме честни, колко деца в България живеят също в бедност - според статията с 1,90 долара на ден. Бъдете честни, не става въпрос само за Африка.

При положение че се плодят като мишки, все някога ресурсите почват да недостигат.

Проблемът не е ;бедността;--тя донякъде е разрешима, проблемът е НЕГРАМОТНОСТТА--единствено решим от същите.Насила хубост не става ,може би и гениите оказват своето влияние.

Ама то и неравенството между възрастните се увеличава - как иначе ?

И друг път съм споделял тук, но за мен решението за свръхпопулацията на бедните малцинства, вкл. и в България, е помощи само срещу доброволна кастрация след второто дете.

В режим на Демокрастия - това е невъзможно! Привидяло ви се е !

Като нямат пари и умствен капацитет да изхранят дори себе си защо правят деца ? Изобщо нги съжалявам ! Сами са си виновни !

Ал

ЛИЦЕМЕРИЕ!!! Вместо да се опитва да лекува последствията, УНИЦЕФ да се опита да повлияе на причината за тази бедност. Това е глобализацията. Спрете мултинационалните корпорации да източват ресурсите на "третия свят", оставете на хората възможността сами да се погрижат за себе си!

като в Либия?

Ал

Либия е един "прекрасен" пример как се източват ресурси: от страна с БВП на глава 3 пъти над нашето, след завладяването стана 3 пъти под нашето. И, да, стана с нашето мълчаливо съгласие и подкрепа.

Много сте прав! Бедността в тези държави се дължи не само на лошо образование, но и на ограбването им от същите лицемери, които жалят уж за тези бедни народи. Западната демокрация е пропита от фалш и лицемерие!

гадните лицемерни западняци правят бебетата на невинните африканки. По три на година! (С ДДС)

Алчноста, зависта, жаждата за власт са продукт на най-голямото зло на тази Планета - Егото. Това е болест на нашата малка, но прекрасна Земя. Днес човечеството има нужда повече от всякога от осъзнаване, от осъзнаване на преходността на всичко сучващо се. Вероятно това е последния стадий от развитието на човешкото его(и дано да е така), което е уплътнено до степен да експлоадира всеки момент и да унищожи Планетата и разбира се и себе си. Стремежът към обогатяване на всяка цена е безпрецедентен. Имаме крещяща нужда от еволюция на съзнанието. Изправени сме пред съдбовен момент, да се осъзнаем или да умрем, да се затрием като вид. Това е пътят на човечеството. Този път, пътя на Осъзнаването показва на хората Христос. Смъртта на Христос преди 2000 г, която оставя толкова ярка следа в нашето съзнание показва пътя - чрез страдание към осъзнаване. Този акт е обсебен от църквата, примитивизиран и много умело използван за манипулиране на масите. Много малко хора разбират днес това, но Христос действително се жертва за Човечеството. Едни от най-опасните прояви на Егото са войните, сеещи смърт, разруха, Страдание. Именно това Страдание отрезвява нас хората след края на всяка война и си обещаваме никога повече война. И започва период на градеж, на съзидание до следваща проява на Егото. Хора, ние не сме Егото. Ние сме Спокойствието, живота, щастието, Вечността. Ние сме Цялото, Вселената.

За мене това е умишлена тенденция. Образованието се прави чудовищно скъпо, за да могат само децата на хората с власт да се обучават.

В манастирите няма ли килийни училища? Там ще учат децата безплатно.

Няма (поне засега). Но аз сериозно си мисля, моите внуци да си ги обучавам аз. Виждам, с какви знания излизат от училище (че и от университетите) в днешно време.

Единственото решение е да се правят по-малко деца, т.е. да се въведе на държавно ниво контрол на раждаемостта в страните със свръхнаселение и бедност. Няма как да жаля децата на идиоти, които нямат достатъчно доходи, но са народили по 10 деца. Всеки разумен човек знае, че трябва да се простира според чергата си. Щом си с малки доходи, създай по 1-2 деца, на които можеш да осигуриш сносен живот. Другото е малоумие, на което НЕ съчувствам.

Изкореняването на това зло бедността не е даването на пари за отглеждане на деца, а даването на пари за образование, професия, предприемачески умения. Това ще позволи отглеждането на брой деца, колкото отделното семейство може да си позволи да отгледа, изучи и обезпечи. Това е . А финансирането на цели групи за раждаемост трябва да спре , става непосилно бреме за всички.

Че тя картинката и у нас е същата - повечето цигани живеят в супер мизерия, а други тънат в разкош, ... то и при българите има такива - просто някои демократично много забогатяха, а други - много обедняха, ... щом смъкват от линейката човек с инфаркт или инсулт и го оставят да отиде с такси до спешна помощ, като не може да плати - за какво говорим, ... същото е и у нас, но дано не става и по-зле!

Предпоследният абзац казва всичко - децата на образованите родители имат 3 пъти по-голям шанс да оцелеят. Другите компенсират с количество деца, някои от които е естествено да умрат, за да се поддържа баланса. Иначе човечеството е обречено на дегенерация и затъпяване.

Точно така. Има и един класически филм по темата - "Идиотокрация".

Решението е просто но не е изготно за вече награбилите се богаташи: деца се правят само от ентелигентни и заможни да могат да ги отгледат и образоват, за бедните безопасен секс. Така ще се намали пренаселването на земята и така ще се дигне стойността на труда . Така обаче богатите сега тогава ще трябва да работят а не да мамят с финансови операции и други далавери защото когато хората са малко ще трябва реална работа.

someone

надявам се един ден да мога да създам фондация, която да помага на такива хора, но ще ръководя лично парите, които давам за тях, иначе има риск от крадене и злоупотреби. всички пари, които дам господ ще ги върне на моето потомство, на децата на моите деца.