Коментари - 7 деца остават в инфекциозното отделение в Разлог | Днес.dir.bg

7 деца остават в инфекциозното отделение в Разлог

Деца и един преподавател остават в инфекциозното отделение , след като снощи са приети със симптоми на стомашно неразположение от хотел в Банско.

Обратно в новината

Коментари - 7 деца остават в инфекциозното отделение в Разлог | Днес.dir.bg

Коментари

Много знаят да приказват някои хора! Може ли нормален човек да предизвика съзнателно такава трагедия?! Дано не се случва никому!

Много назад ме върнахте....50 години:)) Лятно време вземахме по два-три домата,парче хляб и на язовира.Там се къпехме и от там пиехме вода.....още сме живи:)))

Ако има хотел в България, в който отивам без предубеждение - това е точно този хотел "Орфей" в Банско. Храната винаги е била на ниво и наистина майсторски приготвена. Гледах новината по телевизията, чета я и сега тук, и не ми става ясно, защо само деца от групата са натровени, а не и някой друг от гостите на хотела, а по това време те са много. Не е ясно и дали всички в хотела са се хранили от общите блюда, които се поставят в единия край на салона или на децата е сервирано отделно. Изобщо така подхвърлена "новина" що за новина е какво цели? Хубаво е, новините да станат съдържателни и изчерпателни. Надявам се скоро истината да излезе наяве и да бъде разпространена така гласно, както и обвинението. За съжаление обаче който и да е виновен нямам надежди че ще си понесе наказанието.

За съжаление, хотелът се скъпи за храната на тези деца- те се хранят в някаква отделна зала и с меню, което не се предлага на гостите на хотела. "Закуската е парче сирене, парче кашкавал, парче краставица, масло и хляб- без ограничение"!?!?!? Останалите гости са на блок маса, но децата са с някакви скромни порции!!! Това е направо трагично!

Защото им дават гнусни кремвирши и салами, а всички знаят колко са вредни за здравето, особено на деца

Днес децата от този лагер си купуваха храна със собствени пари от близките магазини, тъй като имало забрана ресторанта да ги обслужва , а от другаде храна все още не била организирана! Срам и позор - там са едни от най-добрите математици на България!

Намирисва ми нещо на връзкарщина с тия двете докторици Джупанови, прадставете си колко са компетентни хахаха. Като знам само какви ги наемат в РЗИто и Глупавата агенция по храните ми се само от това. Основните изисквания са връзки и природна неинтелигентност......

И членство в БСП и ДПС - така се става началник в агенцията,елате да проверите в Търговище..

Май всеки, който отиде към банско, се разболява-защо ли?!

Момчета и момичета, в БГ се произвеждат много и качествени храни.За жалост има и много боклуци.Това за ГМО и разните добавки е вярно, но не изцяло.За качеството на колбасите важи едно правило - цената.Колкото по скъпи толкова по качествено.И там има изключения но са малко.Мога да изброя поне 10 фирми които произвеждат перфектни храни обаче те не са по джоба на всеки и за това ги подминаваме. Не се доверявайте на реклама както и на това което се предлага по "веригите".За съжаление с навлизането на новите правила за контрол се появиха такива пробойни в контрола които няма как да се запушат,а целта им е всички които търсят лена печалба с ниско качество да се измъкват лесно.Що се отнася до храна приготвяна в разни фирми за кетъринг и заведения към хотели и други към тях трябва да се отнасяте с голямо недоверие,тий като често там храна се приготвя от продукти с много съмнителен и неясен произход.За съжаления е трудно да бъдат хванати защото няма как да бъдат контролирани денонощно,а точно това се използва от доста производители и търговци.Тъй,че призивите за това да не се консумира една или друга храна не вършат работа.Просто човек трябва да си отваря очите и да мисли с главата си.иначе просто ще умре от глад.

Колега, не знам на колко си годинки, но намери в нета съветите на монаха Тадей Витовнишки- сърбин по народност, излекувал хиляди хора от различни заболявания. Там той казва, че червеното месо, включая и пилешкото е пълен БОКЛУК! Не само саламите! Самото месо е отровено със тъпкането на животните с препарати, анаболи и стероиди за бързо наддаване на тегло. Също и ваксини, препарати и други тотално вредни лекарства ! паразитите, съдържащи се в месото са основен причинител на рак. Прочети и др. Кларк , Мария Требен...Тогава ми разправяй , че саламите били полезни. От 1 година не съм вкусил салам или месо, станах вегетарианец. Също кафе, кола, цигари, бири и други помии. За мое най-голямо удивление се почувствах като на 16 години- здрав, силен, пълен с енергия , свеж и бодър! Яж вместо месо коприва и пий чай само от билки, след 2-3 месеца ела да си поприказваме ! Започнах отново да вдигам щанги и анаболните чеда на протеина и стероида ме гледат в залата като втрещени, смаяни от издръжливостта и силата ми, благодарение на билките и вегетарианството!!!

Изказването ти е същото като на този, на който се опитваш да "налееш акъл". Просто си прочел избирателно три книги, спонсорирани от една индустрия, и си изпаднал в крайност, само че в противоположната. Това, за което говориш важи с пълна сила за плодовете и зеленчуците, които са ГМО, наторени с отрови или "био" -растящи на почви с тежки метали (които са се появили в подпочвените води след обилно присъствие на сметищата от протекли батерии за часовници, дистанционни и мобилни, разложени найлонови торбички и т.н.). За любителите на яйцата, млякото, сиренето и кашкавала е изключително наивно да се мисли, че хормоните и антибиотиците,с които се хранят животните не преминават също в тези продукти. Без да говорим за консервантите в тези продукти, благодарение на които едно сирене в найлонова опаковка трае по 8 месеца. Много е наивно да смяташ, че като не ядеш месо, си пич. Още повече да си мислиш, че като си купиш една кора яйца от село един пту в месеца и три торби с ябълки си ОК. Истината е в баланса. Това, което си постигнал, е мобилизация на организма за покриване на дефицита от аминокиселините. В дългосрочен план си бърникаше из имунитета. Вземи да прочетеш малко биохимия и как ти функционират и взаимодействат клетките, а не да четеш платени драскачи. Месо трябва да се яде, но не всеки ден, а няколко пъти месечно. Другото е самоубийство. До две години след това "геройство", ще наблегнеш на сладкото и пшеницата, за да компенсираш. Ще тежиш с 15 процента повече, отколкото ако хапваш качествено месо отвреме-навреме. Освен, ако не си Вегас, разбира се, но това е едно от хранителните разстройства, което е и психично разстройство. Всяка крайност е начална фаза на психично разсртойтво и от теб зависи колко далеч ще стигнеш. Само не си пропагандирай простотията, че освен теб, има много още други елементарни.

Бат Васо дай ми на мене Креатина,два-три месеца за тренировки, ела на моето тегло (73 кг) и да видим кой ще е по-добър в залата,пък ти си яж копривата.

Кой произвежда перфектни салами бе? Всичко е буламач! Кой бе, кажи? Бони, Сачи, ЕкоМес, Маджарски, братя Къртеви, Фермата, Колбасо, Леки, Народен,КФМ,Орион...Кой бе? Ти си се побъркал! Всичко е гюбре!

Ако искате да сте здрави, не се хранете по ресторанти,гостилници, шкембеджийници, хотели, дюнерджийници, баничарници. Хигиената там е отваратителна и ако видите как и кой ви приготвя храната , ще си издрайфате червата! Из складовете и кухните пъплят купища хлебарки, мишки, плъхове, стоножки и други твари- лазят по тави, чинии, суровини и продукти, както и по готовата храна ! Готвачката ходи до тоалетна, не си мие ръцете, кашля, киха върху ястията, секне се, бърка си в гащите или си човърка телефона, храчи и тем подобни. Друг е въпросът, че храна, останала от предния ден не се изхвърля, а се смесва с ястието за днешния ден. Същото важи и за развалено месо, кайма, сирене ! Нищо не се хвърля, разберете! Това е дивият и хищен капитализъм, основна цел за частника е печалбата, дори за сметка на вашето здраве. Днес сутринта станах неволен свидетел на подобна сцена в една планиска хижа. Готвачката беше сервирала на клиент мешана скара със салата. Клиентът го нямаше на масата, явно е отишъл човекът да си измие ръцете, преди да обядва. Изведнъж готвачката взе да шътка, да къшка, обърнах се- върху масата котка, душеща чинията с кебапчетата. Котката захапа едно кебапче, то се изплъзна от устата и обратно в чинията, все пак повтори опита, сграбчи друго и - дим да я няма ! Мъж, най-вероятно управител или собстевеник изкомандва на готвачката- Сложи му друго кебапче ! А това, че в чинията остана първото, налигавено от котката, останаха косми, паразити....никой не го еня. Навсякъде е така, не само там !

Соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина, овкусители и нитратна смес - това са съставките на колбасите у нас Ако пък случайно се окаже, че в салама е попаднало някакво месо, то е от остатъци по животинските кости, които се изстъргват грижовно от специална машина. Разбира се, заедно с малките късчета месо се изстъргва и какво ли не, жили, хрущяли и дори парчета кости, които дообогатяват саламоподобния продукт с калций и други благини.

humfry

Преработените меса така или иначе не са полезни. Най-полезната храна е прясната и по възможност консумирана в суров вид.

И така, 30% суха кръв, 30% свинска мас на прах и другото основно е ЧИСТА вода, дори не и чешмяна! Сега на тоя бъркоч трябва да му се даде обем, защото няма как да подлъжат народа да му продават течен салам. Та, затова в бъркоча се влага едно химикалче наречено карагенан, той се използва много, но за онагледяване, ще кажа, че се влага и в сапуните и геловете желира ги, дава им що годе неразпадащ се обем. За сведение, 1% карагенан заддържа 50% вода. Още едно далавелско-престъпно Бинго! Карагенан се вкарва чрез шприцоване в пилета, пържоли и затова те набъбват двойно и тройно, за сметка на водата, която се продава на цената на месото. А когато ги готвите обемите им намаляват с толкова, защото водата се изпарява, но за вас остава карагена. Той е толкова хранителен, колкото и ако ядете сапун и гел. Е, разбира се, химическата промишленост предлага голямо разнообразие от оцветители на салами, овкусители, ароматизатори и прочия.

Лекари съставиха списък на 8 хранителни продукта, които съветват да не докосваме по Коледните празници, защото са изключително опасни и могат сериозно да ни навредят. 1. Салами и кренвирши. Колбасите и останалите месни деликатеси са сред най- нездравословните храни. Съдържат мазнини, прикрити с оцветители, ароматизатори и много сол. Освен това в много от тях има трансгени и гмо соя

нищо не се изтрагва.мели се с кокалите

Абе нали напрвихме "демокрация" (и си разсипахме държавата) за има свобода - на словото, на хората, на всичко ... За всичко съществено е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ГОВОРИ - не можем да говорим защо са изтровили децата, не можем да говорим, че банките пак ще оберат българското население, не можем да знаем и говорим за договорите за нов АЕЦ и цената на газта и т.н., не можем да говорим за звесртвата на военните по Света... И какво излезна - свободни сме да говорим и да знаем всичко за ... фолк певиците и гейовете.

humfry

Не можеш и да пътуваш през отворените граници, защото нямаш работа и пари.

пилето било със съмнителен вкус, кюфтетата също - направо да кажем престояли много време и вече заразени с кой знае какво!абсолютно безобразие е тоя опит за натравяне който според мен е подсъден!а що се отнася до 2-те французойчета в болницата сигурен съм че цял живот ще си "спомнят" пребиваването там!

Пилетата отдавна са обявени за една от най-вредните храни на съвременния човек заради хормоните, с които ги тъпчат във фермите, за да растат по-бързо. Допълнително в тях се влагат овкусители и вода, за да изглеждат по-апетитно. Оказва се обаче, че в тях има още по-тежка и смъртоносна отрова арсен. Истината за храненето на пилетата с арсен се знае отдавна, но Агенцията по храните и лекарствата упорито отказваше да го признае, защото се смяташе, че химикалът се изхвърля с изпражненията на пернатите. Страховитият факт обаче е, че това не е така. Отровата остава в месото на пилето, а оттам навлиза и в тялото ни.

humfry

Не разбирам защо някой ще храни пилетата с отрова, ти имаш ли обяснение? Арсеника се използва за пестициди, хербициди и инсектициди.

Ти ял ли си петел на година ровил из двора и качвал кокошките:))))

Това е било в щатите, тук никога не са хранени така, технолог с технолог.

Търизъм, банки, народно събрание, министерски съвет, държава - все авгиеви обори...

ЛУСТРАЦИЯ И ТО ДО ТРЕТО КОМУНИСТИЧЕСКО КОЛЯНО!!!!ИНАК ВИДНО Е САМО ПРОВАЛИ И СМЪРТ НА НЕВИННИ!

В талиБанско е така...

Ей тия лакомници - Банскалии! Пак пробутват неизползваните продукти. Банскалия - некъпещ се примитив!

ТЕ И ЗА ТЯХ ТАКА СЪХРАНЯВАТ ПРОДУКТИТЕ - БЕЗ ХЛАДИЛНИЦИ И С ПОКОЛЕНИЯТА СА СТАНАЛИ ИЗДЪРЖЛИВИ НА ТОВА!ПРОБЛЕМА Е ЗА ГОСТИТЕ!В ЦЕЛИЯТ ТОЗИ РЕГИОН Е ТАКА ОТ ВРЕМЕ ОНО!

Пак ли там! Явно нещо се въди по хотелите в Банско и засяга предимно ученици. Винаги се оказва бързопреходна стафилококова инфекция. Причините може да са антиреклама с помощта на медиите, здрав носител на инфекцията в кухнята, диверсия. Съответно, начините за прекратяване са различни, но няма кой да се опита да го направи - няма контрол, няма държава.

humfry

Понеже институциите са много отговорни и не са корумпирани, и съвестно си изпълняват задълженията, затова и редовно четем за такива случаи. А пък понеже всички работите някъде за някой "бизнесмен", то ви е пределно ясно как се извършват медицинските проверки, как се спазва безопастност и хигиена на труда, както с две думи всичко се замита под килима.

Точно така те големите имат пари, бутнат някоя хилядарка и готово.А нас дребните търговци с мизерните 100-200 лева оборот не мачкат за да се вижда че отчитат дейност.

humfry

Изводите какви са тогава. Или да станеш голям, или да съвкупно да си търсите правата, или да сменяш държавата, или да се примириш със случващото се.

....та се сетих за глобената учителка по немски - беше събрала няколко деца на вилата си. Нямаше разстройство,само завистлива диария....

това не беше вила а саборетина и двора на нищо не приличаше.децата играеха в саседния двор ,собственост на обидена англичанка.тая даскалка не е само за глоба.

Ето още един пример.А аз където имам дюнерджийница ме скъсват от проверки,а за 5 години сум чул само за един случай в Петрич за проблем от дюнер.А по хотелите по морето и в Банско постоянно стават претравяния.Ето ви някой причини защо става така.Първо в дюнера има по-малко разнообразие от хранителни продукти.Месото на секундата минава термообработка и е за директна консумация.Салати и тем подобни и да не са пресни не довеждат до някакви хранителни отравяния.Персонала е минимален главен фактир за минимално внасяне на зарази от вън,лесно се следи документацияа след като има малък артикул от хранителни продукти всеки ден се зарежда прясно поради факта че повечето заведения са малки и няма място за складиране на много стока.Разбира се не всеки е като мем да мисли така.Има мизерни заведения защото ги сте видяли но аз съм и професионален готвач имате късмет че не сте влизали в кухните на големи ресторанти и хотели не гиворя за всички но е страшна гледка.10 човека не се знай кой кога идва и какво прави,имали здравна книжка и тн.И последно самия факт чепивечето отравяния за 5 години са 1към 10 в в полза на хотели и то с 3 звезди и нагоре сами си преценете.

humfry

Почти всяка дюнерджийница е много неугледна или с лоша хигиена, или и двете. При дюнерите има сосове. На много места продават освен дюнери и хамбургери, където има яйца, както и много други храни. А комбинацията от жега, храна и лоша хигиена, е лоша. Спомням си за един случай в Пазарджик преди няколко години, където се бяха натровили от дюнери.

Защо си мислите че и в ресторантите не е същото. И аз си спомням за случаи но много ама много рядко.Ама за случаи с ученици по зелени училищав хотели си спомням често ама много често.та за сосивете рядко исползваме яечни скъпи са,исползват се растителни.айца печеш го с над 100 градуса и е в хамбургера.в ресторантите особенно алл повечето готвят от сутрин и се сервира до вечерта всичко почти цял ден е по тавите ,тенджерите и на жега.А и да не забравяме че комбинация например гарнитури от предишния ден комбинация с някое месо от предишния дем си е нова манджа. :)

Преди няколко години :) А всяка година по няколко пъти се пише повече за случаите за които се опитвам да обясня.Защо не влезете в някой ресторант и не видите какво има вътре.Да не мислите че там е болница.Аз също се правех че чистя.Ама за 300 лв да не съм балък сял ден да ае мъча пък после и да се завирам по хладилниците да чистя.

humfry

Сигурен съм, че в болшинството си ресторантите са на същото дередже. "Ама за 300 лв да не съм балък сял ден да ае мъча пък после и да се завирам по хладилниците да чистя." Но това е грешно съждение. Когато не си доволен от една работа, смени я с друга, а не започвай да се оправдаваш. Съвестния търговец ще е доволен от 300 лева/ден и ще чисти и лъска, за да може да ги запази или да ги направи 350.

humfry

И още нещо. Ние българите имаме едно такова много лошо качество - да гледаме в паницата на другия. Та, така и ти в момента с ресторантите. Щом всички са мърляви, значи и аз може да съм мърляв. Но това не е правилно. Човек трябва да се стреми към развитие и подобрение.

Точно това искам да кажа че заради това сега си работя А мен.Но тези други колеги които останаха,а те са хиляди.Те хич неим дреме.А на мен сега ми дреме та ми е обидно след като се стараеш да е хубаво а някой не им пука особенно на някой собстврници.

До мене има 5 заведения само мойто проветяват.Няма смисъл да ти казвам на какви хора са.Опитвам се да обясня защо мене а не тях.Отговора е защото аз съм никой,не можеш да се защитиш от тези с парите.Не че съм най-добрия но в хигиена ги бия на 100%.Но докато за едни има закони,а за други не така ще е.Няма смисъл да спорим не си на мое място и не можеж ме разбра

Почти всеки ден чуваме за оплаквания от големи хотели.А ти си спомняш за някакъв си случай от преди години в някакви си дюнери :) Пак се опитвам да обясня.на вид да има много мизерни.но стоката не се задържа ден за ден е няма място за складуране.и със соса е същото.рядко сос се задържа цял ден.докато отвориш една майонеза и свършила,клиента си мисли че е една.аз например харча на ден по 10 шишета на другия ден купувам нови.кога да се развалят?и не се притесбявайте в хладилник са нали ми правят проверки А в хотелите йадеса в някаде в някоя стая на равтове 10-20 кашона взети на едро за цял сезон поне 4 месеца.Д му мисляттези които ще се отварят в края на сезона . :) :)

Майонезата е зимна храна.Защо в жегата ползвате майонеза?Лятно време само млечен сос и млечна майонеза.

Посере в това пусто Банско ? Тия там, не знам, ама май не си мият рацете като излават от нужника , и преди да почнат да барат на "Стареца" карантията ?

Натровили ги, но не им дават да говорят, бравоо!

Даскалите не им дават да говорят, щото ще се разбере, че са на аванта там!!!

Коментари - 7 деца остават в инфекциозното отделение в Разлог | Днес.dir.bg

7 деца остават в инфекциозното отделение в Разлог

Деца и един преподавател остават в инфекциозното отделение , след като снощи са приети със симптоми на стомашно неразположение от хотел в Банско.

Обратно в новината

Коментари - 7 деца остават в инфекциозното отделение в Разлог | Днес.dir.bg

Коментари

Много знаят да приказват някои хора! Може ли нормален човек да предизвика съзнателно такава трагедия?! Дано не се случва никому!

Много назад ме върнахте....50 години:)) Лятно време вземахме по два-три домата,парче хляб и на язовира.Там се къпехме и от там пиехме вода.....още сме живи:)))

Ако има хотел в България, в който отивам без предубеждение - това е точно този хотел "Орфей" в Банско. Храната винаги е била на ниво и наистина майсторски приготвена. Гледах новината по телевизията, чета я и сега тук, и не ми става ясно, защо само деца от групата са натровени, а не и някой друг от гостите на хотела, а по това време те са много. Не е ясно и дали всички в хотела са се хранили от общите блюда, които се поставят в единия край на салона или на децата е сервирано отделно. Изобщо така подхвърлена "новина" що за новина е какво цели? Хубаво е, новините да станат съдържателни и изчерпателни. Надявам се скоро истината да излезе наяве и да бъде разпространена така гласно, както и обвинението. За съжаление обаче който и да е виновен нямам надежди че ще си понесе наказанието.

За съжаление, хотелът се скъпи за храната на тези деца- те се хранят в някаква отделна зала и с меню, което не се предлага на гостите на хотела. "Закуската е парче сирене, парче кашкавал, парче краставица, масло и хляб- без ограничение"!?!?!? Останалите гости са на блок маса, но децата са с някакви скромни порции!!! Това е направо трагично!

Защото им дават гнусни кремвирши и салами, а всички знаят колко са вредни за здравето, особено на деца

Днес децата от този лагер си купуваха храна със собствени пари от близките магазини, тъй като имало забрана ресторанта да ги обслужва , а от другаде храна все още не била организирана! Срам и позор - там са едни от най-добрите математици на България!

Намирисва ми нещо на връзкарщина с тия двете докторици Джупанови, прадставете си колко са компетентни хахаха. Като знам само какви ги наемат в РЗИто и Глупавата агенция по храните ми се само от това. Основните изисквания са връзки и природна неинтелигентност......

И членство в БСП и ДПС - така се става началник в агенцията,елате да проверите в Търговище..

Май всеки, който отиде към банско, се разболява-защо ли?!

Момчета и момичета, в БГ се произвеждат много и качествени храни.За жалост има и много боклуци.Това за ГМО и разните добавки е вярно, но не изцяло.За качеството на колбасите важи едно правило - цената.Колкото по скъпи толкова по качествено.И там има изключения но са малко.Мога да изброя поне 10 фирми които произвеждат перфектни храни обаче те не са по джоба на всеки и за това ги подминаваме. Не се доверявайте на реклама както и на това което се предлага по "веригите".За съжаление с навлизането на новите правила за контрол се появиха такива пробойни в контрола които няма как да се запушат,а целта им е всички които търсят лена печалба с ниско качество да се измъкват лесно.Що се отнася до храна приготвяна в разни фирми за кетъринг и заведения към хотели и други към тях трябва да се отнасяте с голямо недоверие,тий като често там храна се приготвя от продукти с много съмнителен и неясен произход.За съжаления е трудно да бъдат хванати защото няма как да бъдат контролирани денонощно,а точно това се използва от доста производители и търговци.Тъй,че призивите за това да не се консумира една или друга храна не вършат работа.Просто човек трябва да си отваря очите и да мисли с главата си.иначе просто ще умре от глад.

Колега, не знам на колко си годинки, но намери в нета съветите на монаха Тадей Витовнишки- сърбин по народност, излекувал хиляди хора от различни заболявания. Там той казва, че червеното месо, включая и пилешкото е пълен БОКЛУК! Не само саламите! Самото месо е отровено със тъпкането на животните с препарати, анаболи и стероиди за бързо наддаване на тегло. Също и ваксини, препарати и други тотално вредни лекарства ! паразитите, съдържащи се в месото са основен причинител на рак. Прочети и др. Кларк , Мария Требен...Тогава ми разправяй , че саламите били полезни. От 1 година не съм вкусил салам или месо, станах вегетарианец. Също кафе, кола, цигари, бири и други помии. За мое най-голямо удивление се почувствах като на 16 години- здрав, силен, пълен с енергия , свеж и бодър! Яж вместо месо коприва и пий чай само от билки, след 2-3 месеца ела да си поприказваме ! Започнах отново да вдигам щанги и анаболните чеда на протеина и стероида ме гледат в залата като втрещени, смаяни от издръжливостта и силата ми, благодарение на билките и вегетарианството!!!

Изказването ти е същото като на този, на който се опитваш да "налееш акъл". Просто си прочел избирателно три книги, спонсорирани от една индустрия, и си изпаднал в крайност, само че в противоположната. Това, за което говориш важи с пълна сила за плодовете и зеленчуците, които са ГМО, наторени с отрови или "био" -растящи на почви с тежки метали (които са се появили в подпочвените води след обилно присъствие на сметищата от протекли батерии за часовници, дистанционни и мобилни, разложени найлонови торбички и т.н.). За любителите на яйцата, млякото, сиренето и кашкавала е изключително наивно да се мисли, че хормоните и антибиотиците,с които се хранят животните не преминават също в тези продукти. Без да говорим за консервантите в тези продукти, благодарение на които едно сирене в найлонова опаковка трае по 8 месеца. Много е наивно да смяташ, че като не ядеш месо, си пич. Още повече да си мислиш, че като си купиш една кора яйца от село един пту в месеца и три торби с ябълки си ОК. Истината е в баланса. Това, което си постигнал, е мобилизация на организма за покриване на дефицита от аминокиселините. В дългосрочен план си бърникаше из имунитета. Вземи да прочетеш малко биохимия и как ти функционират и взаимодействат клетките, а не да четеш платени драскачи. Месо трябва да се яде, но не всеки ден, а няколко пъти месечно. Другото е самоубийство. До две години след това "геройство", ще наблегнеш на сладкото и пшеницата, за да компенсираш. Ще тежиш с 15 процента повече, отколкото ако хапваш качествено месо отвреме-навреме. Освен, ако не си Вегас, разбира се, но това е едно от хранителните разстройства, което е и психично разстройство. Всяка крайност е начална фаза на психично разсртойтво и от теб зависи колко далеч ще стигнеш. Само не си пропагандирай простотията, че освен теб, има много още други елементарни.

Бат Васо дай ми на мене Креатина,два-три месеца за тренировки, ела на моето тегло (73 кг) и да видим кой ще е по-добър в залата,пък ти си яж копривата.

Кой произвежда перфектни салами бе? Всичко е буламач! Кой бе, кажи? Бони, Сачи, ЕкоМес, Маджарски, братя Къртеви, Фермата, Колбасо, Леки, Народен,КФМ,Орион...Кой бе? Ти си се побъркал! Всичко е гюбре!

Ако искате да сте здрави, не се хранете по ресторанти,гостилници, шкембеджийници, хотели, дюнерджийници, баничарници. Хигиената там е отваратителна и ако видите как и кой ви приготвя храната , ще си издрайфате червата! Из складовете и кухните пъплят купища хлебарки, мишки, плъхове, стоножки и други твари- лазят по тави, чинии, суровини и продукти, както и по готовата храна ! Готвачката ходи до тоалетна, не си мие ръцете, кашля, киха върху ястията, секне се, бърка си в гащите или си човърка телефона, храчи и тем подобни. Друг е въпросът, че храна, останала от предния ден не се изхвърля, а се смесва с ястието за днешния ден. Същото важи и за развалено месо, кайма, сирене ! Нищо не се хвърля, разберете! Това е дивият и хищен капитализъм, основна цел за частника е печалбата, дори за сметка на вашето здраве. Днес сутринта станах неволен свидетел на подобна сцена в една планиска хижа. Готвачката беше сервирала на клиент мешана скара със салата. Клиентът го нямаше на масата, явно е отишъл човекът да си измие ръцете, преди да обядва. Изведнъж готвачката взе да шътка, да къшка, обърнах се- върху масата котка, душеща чинията с кебапчетата. Котката захапа едно кебапче, то се изплъзна от устата и обратно в чинията, все пак повтори опита, сграбчи друго и - дим да я няма ! Мъж, най-вероятно управител или собстевеник изкомандва на готвачката- Сложи му друго кебапче ! А това, че в чинията остана първото, налигавено от котката, останаха косми, паразити....никой не го еня. Навсякъде е така, не само там !

Соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина, овкусители и нитратна смес - това са съставките на колбасите у нас Ако пък случайно се окаже, че в салама е попаднало някакво месо, то е от остатъци по животинските кости, които се изстъргват грижовно от специална машина. Разбира се, заедно с малките късчета месо се изстъргва и какво ли не, жили, хрущяли и дори парчета кости, които дообогатяват саламоподобния продукт с калций и други благини.

humfry

Преработените меса така или иначе не са полезни. Най-полезната храна е прясната и по възможност консумирана в суров вид.

И така, 30% суха кръв, 30% свинска мас на прах и другото основно е ЧИСТА вода, дори не и чешмяна! Сега на тоя бъркоч трябва да му се даде обем, защото няма как да подлъжат народа да му продават течен салам. Та, затова в бъркоча се влага едно химикалче наречено карагенан, той се използва много, но за онагледяване, ще кажа, че се влага и в сапуните и геловете желира ги, дава им що годе неразпадащ се обем. За сведение, 1% карагенан заддържа 50% вода. Още едно далавелско-престъпно Бинго! Карагенан се вкарва чрез шприцоване в пилета, пържоли и затова те набъбват двойно и тройно, за сметка на водата, която се продава на цената на месото. А когато ги готвите обемите им намаляват с толкова, защото водата се изпарява, но за вас остава карагена. Той е толкова хранителен, колкото и ако ядете сапун и гел. Е, разбира се, химическата промишленост предлага голямо разнообразие от оцветители на салами, овкусители, ароматизатори и прочия.

Лекари съставиха списък на 8 хранителни продукта, които съветват да не докосваме по Коледните празници, защото са изключително опасни и могат сериозно да ни навредят. 1. Салами и кренвирши. Колбасите и останалите месни деликатеси са сред най- нездравословните храни. Съдържат мазнини, прикрити с оцветители, ароматизатори и много сол. Освен това в много от тях има трансгени и гмо соя

нищо не се изтрагва.мели се с кокалите

Абе нали напрвихме "демокрация" (и си разсипахме държавата) за има свобода - на словото, на хората, на всичко ... За всичко съществено е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ГОВОРИ - не можем да говорим защо са изтровили децата, не можем да говорим, че банките пак ще оберат българското население, не можем да знаем и говорим за договорите за нов АЕЦ и цената на газта и т.н., не можем да говорим за звесртвата на военните по Света... И какво излезна - свободни сме да говорим и да знаем всичко за ... фолк певиците и гейовете.

humfry

Не можеш и да пътуваш през отворените граници, защото нямаш работа и пари.

пилето било със съмнителен вкус, кюфтетата също - направо да кажем престояли много време и вече заразени с кой знае какво!абсолютно безобразие е тоя опит за натравяне който според мен е подсъден!а що се отнася до 2-те французойчета в болницата сигурен съм че цял живот ще си "спомнят" пребиваването там!

Пилетата отдавна са обявени за една от най-вредните храни на съвременния човек заради хормоните, с които ги тъпчат във фермите, за да растат по-бързо. Допълнително в тях се влагат овкусители и вода, за да изглеждат по-апетитно. Оказва се обаче, че в тях има още по-тежка и смъртоносна отрова арсен. Истината за храненето на пилетата с арсен се знае отдавна, но Агенцията по храните и лекарствата упорито отказваше да го признае, защото се смяташе, че химикалът се изхвърля с изпражненията на пернатите. Страховитият факт обаче е, че това не е така. Отровата остава в месото на пилето, а оттам навлиза и в тялото ни.

humfry

Не разбирам защо някой ще храни пилетата с отрова, ти имаш ли обяснение? Арсеника се използва за пестициди, хербициди и инсектициди.

Ти ял ли си петел на година ровил из двора и качвал кокошките:))))

Това е било в щатите, тук никога не са хранени така, технолог с технолог.

Търизъм, банки, народно събрание, министерски съвет, държава - все авгиеви обори...

ЛУСТРАЦИЯ И ТО ДО ТРЕТО КОМУНИСТИЧЕСКО КОЛЯНО!!!!ИНАК ВИДНО Е САМО ПРОВАЛИ И СМЪРТ НА НЕВИННИ!

В талиБанско е така...

Ей тия лакомници - Банскалии! Пак пробутват неизползваните продукти. Банскалия - некъпещ се примитив!

ТЕ И ЗА ТЯХ ТАКА СЪХРАНЯВАТ ПРОДУКТИТЕ - БЕЗ ХЛАДИЛНИЦИ И С ПОКОЛЕНИЯТА СА СТАНАЛИ ИЗДЪРЖЛИВИ НА ТОВА!ПРОБЛЕМА Е ЗА ГОСТИТЕ!В ЦЕЛИЯТ ТОЗИ РЕГИОН Е ТАКА ОТ ВРЕМЕ ОНО!

Пак ли там! Явно нещо се въди по хотелите в Банско и засяга предимно ученици. Винаги се оказва бързопреходна стафилококова инфекция. Причините може да са антиреклама с помощта на медиите, здрав носител на инфекцията в кухнята, диверсия. Съответно, начините за прекратяване са различни, но няма кой да се опита да го направи - няма контрол, няма държава.

humfry

Понеже институциите са много отговорни и не са корумпирани, и съвестно си изпълняват задълженията, затова и редовно четем за такива случаи. А пък понеже всички работите някъде за някой "бизнесмен", то ви е пределно ясно как се извършват медицинските проверки, как се спазва безопастност и хигиена на труда, както с две думи всичко се замита под килима.

Точно така те големите имат пари, бутнат някоя хилядарка и готово.А нас дребните търговци с мизерните 100-200 лева оборот не мачкат за да се вижда че отчитат дейност.

humfry

Изводите какви са тогава. Или да станеш голям, или да съвкупно да си търсите правата, или да сменяш държавата, или да се примириш със случващото се.

....та се сетих за глобената учителка по немски - беше събрала няколко деца на вилата си. Нямаше разстройство,само завистлива диария....

това не беше вила а саборетина и двора на нищо не приличаше.децата играеха в саседния двор ,собственост на обидена англичанка.тая даскалка не е само за глоба.

Ето още един пример.А аз където имам дюнерджийница ме скъсват от проверки,а за 5 години сум чул само за един случай в Петрич за проблем от дюнер.А по хотелите по морето и в Банско постоянно стават претравяния.Ето ви някой причини защо става така.Първо в дюнера има по-малко разнообразие от хранителни продукти.Месото на секундата минава термообработка и е за директна консумация.Салати и тем подобни и да не са пресни не довеждат до някакви хранителни отравяния.Персонала е минимален главен фактир за минимално внасяне на зарази от вън,лесно се следи документацияа след като има малък артикул от хранителни продукти всеки ден се зарежда прясно поради факта че повечето заведения са малки и няма място за складиране на много стока.Разбира се не всеки е като мем да мисли така.Има мизерни заведения защото ги сте видяли но аз съм и професионален готвач имате късмет че не сте влизали в кухните на големи ресторанти и хотели не гиворя за всички но е страшна гледка.10 човека не се знай кой кога идва и какво прави,имали здравна книжка и тн.И последно самия факт чепивечето отравяния за 5 години са 1към 10 в в полза на хотели и то с 3 звезди и нагоре сами си преценете.

humfry

Почти всяка дюнерджийница е много неугледна или с лоша хигиена, или и двете. При дюнерите има сосове. На много места продават освен дюнери и хамбургери, където има яйца, както и много други храни. А комбинацията от жега, храна и лоша хигиена, е лоша. Спомням си за един случай в Пазарджик преди няколко години, където се бяха натровили от дюнери.

Защо си мислите че и в ресторантите не е същото. И аз си спомням за случаи но много ама много рядко.Ама за случаи с ученици по зелени училищав хотели си спомням често ама много често.та за сосивете рядко исползваме яечни скъпи са,исползват се растителни.айца печеш го с над 100 градуса и е в хамбургера.в ресторантите особенно алл повечето готвят от сутрин и се сервира до вечерта всичко почти цял ден е по тавите ,тенджерите и на жега.А и да не забравяме че комбинация например гарнитури от предишния ден комбинация с някое месо от предишния дем си е нова манджа. :)

Преди няколко години :) А всяка година по няколко пъти се пише повече за случаите за които се опитвам да обясня.Защо не влезете в някой ресторант и не видите какво има вътре.Да не мислите че там е болница.Аз също се правех че чистя.Ама за 300 лв да не съм балък сял ден да ае мъча пък после и да се завирам по хладилниците да чистя.

humfry

Сигурен съм, че в болшинството си ресторантите са на същото дередже. "Ама за 300 лв да не съм балък сял ден да ае мъча пък после и да се завирам по хладилниците да чистя." Но това е грешно съждение. Когато не си доволен от една работа, смени я с друга, а не започвай да се оправдаваш. Съвестния търговец ще е доволен от 300 лева/ден и ще чисти и лъска, за да може да ги запази или да ги направи 350.

humfry

И още нещо. Ние българите имаме едно такова много лошо качество - да гледаме в паницата на другия. Та, така и ти в момента с ресторантите. Щом всички са мърляви, значи и аз може да съм мърляв. Но това не е правилно. Човек трябва да се стреми към развитие и подобрение.

Точно това искам да кажа че заради това сега си работя А мен.Но тези други колеги които останаха,а те са хиляди.Те хич неим дреме.А на мен сега ми дреме та ми е обидно след като се стараеш да е хубаво а някой не им пука особенно на някой собстврници.

До мене има 5 заведения само мойто проветяват.Няма смисъл да ти казвам на какви хора са.Опитвам се да обясня защо мене а не тях.Отговора е защото аз съм никой,не можеш да се защитиш от тези с парите.Не че съм най-добрия но в хигиена ги бия на 100%.Но докато за едни има закони,а за други не така ще е.Няма смисъл да спорим не си на мое място и не можеж ме разбра

Почти всеки ден чуваме за оплаквания от големи хотели.А ти си спомняш за някакъв си случай от преди години в някакви си дюнери :) Пак се опитвам да обясня.на вид да има много мизерни.но стоката не се задържа ден за ден е няма място за складуране.и със соса е същото.рядко сос се задържа цял ден.докато отвориш една майонеза и свършила,клиента си мисли че е една.аз например харча на ден по 10 шишета на другия ден купувам нови.кога да се развалят?и не се притесбявайте в хладилник са нали ми правят проверки А в хотелите йадеса в някаде в някоя стая на равтове 10-20 кашона взети на едро за цял сезон поне 4 месеца.Д му мисляттези които ще се отварят в края на сезона . :) :)

Майонезата е зимна храна.Защо в жегата ползвате майонеза?Лятно време само млечен сос и млечна майонеза.

Посере в това пусто Банско ? Тия там, не знам, ама май не си мият рацете като излават от нужника , и преди да почнат да барат на "Стареца" карантията ?

Натровили ги, но не им дават да говорят, бравоо!

Даскалите не им дават да говорят, щото ще се разбере, че са на аванта там!!!