Коментари - Деца в градина - само след платени осигуровки | dnes.dir.bg
назад

Деца в градина - само след платени осигуровки

Документ за платени здравни и социални осигуровки, а не копие от данъчната си декларация ще трябва вече да представят родителите, които записват класираното си дете в детска градина в София.

Обратно в новината

Коментари - Деца в градина - само след платени осигуровки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а млъкнете бе тъпи софиянци,какво искате вие си избрахте мутра за кмет ,а после една безгласна буква за кметица.Ние в Монтана си имаме кмет който работи а не е медиен герой и нямаме проблемите ви .

Другарю, няма места тъй като от цялата страна в София прииждат хора, които нямата работа точно заради вашите мнооого добрички комунистически кметове. Това е пробмлем получил се в течение на много години, които бяха проспани от всички предишни управляващи. Гнус ме е като се замисля как нищо не е свършено за 22 години а само са крали. Лично аз имам възможност да се махна далеч от вас - простия български народ и в момента действам. А ви си останете тук и се псувайте един друг на граждани и селяни докато ви пресъхнат вмирисаните усти.

най-добре е да представят и платени сметки за парно. стига сме ги носили на гърба си.

В Казанлък на улица "Радецки" номер 7 живей г-н Евг.Александров.нека данъчните проверят да ли си плаща данъци а дете му посещава детска градина.

Ами по-голяма простотия не можаха да измислят. Ако някой е ощетен от и без това некоректен работодател, който не му плаща навреме осигуровките, редно е и общината да го ощети допълнително като не вземе детето му на градина! А, и преди беше 6м минимума да е посещавало детска ясла, а сега вече е 9. Явно че това е с цел децата, които са тръгнали от 2г на ясла да не са с предимство. Вместо да мислят как да решат проблема с недостига на места се чудят как да пречат на хората да работят и да пуснат децата си на градина.

Аз не знам какво е станало с детските градини в София, но ще ви кажа какво се случи с 2 градини в областния град, в който живея. В годините, когато наистина нямаше деца, тези градини бяха закрити, но сградите не станаха чалготеки или магазини за GSM-и, а останаха към общината. Едната я дадоха на пощенския техникум, в другата се настани някаква държавна служба. Сега, когато отново възникна нужда от градини, сградите пак станаха такива (вярно, с основен ремонт, но не бяха изгубени безвъзвратно). Така че по-добер е като се бастисва нещо, наистина да се мисли за бъдещето, а не да се гледат само финикийските знаци.

Айдееее, чаветата артисаа на улицата.

Не сте права с пенсионера. Не ние ги издържаме, а те са най-ограбените хора през последните 20 години. никъде по света няма такъв парадокс пенсията да е по-малка от помощите за безработни. Ако си направите труда да проверите ще видите, че пенсионерите по цял свят са най-богатите и безгрижни хора - което е нормално. За циганте и циганетата съм напълно съгласна с Вашето мнение.

Ето, това е нашия дИмУкрЯт , който хал хабер си няма от "демокрация" въобще. Но се бие по гърдите и парадира, като слага думата демокрация в името на партията си. Това си е антидемократично действие срещу народа си на НЕдемократичните български управляващи и се цели да се принудят хората да се застраховат, като непременно минат през СиБанка/сега Корпоративна. И направят поредните печалби. А откъде пари за застраховки- това нашата управляваща олигархия не пита. Така е ,като си избираме олигарх да ни управлява. Демократична Европа такова нещо до сега не е допуснала.

ахааа... демократично е да се не се си здравно осигурен и да ревеш после с/у здравната система, да не плащаш данаци, но да искаш под мастата... ок... това е идеята за българя значи.... ок *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти ако си крадец недей да го вменяваш на другите

До провансааа...Не знам какво му е лошото на селото - имате си кокошки, кравички, лопатки - ми трябва да се поработва - не може всички по офисите в София!!!! Хванете лопатата, издоете кравичката и стига сте мрънкали, че на село няма работа....

Прекрасен пример за упадъка на умствения потенциал! Ако някой си мисли, че отивайки в т.нар. столица, ще има развитие...много се лъже! Вижте го този образ...ако искате да заприличате на него, отидете да живеете в София хахаха

Човек, който свързва цялата територия на страната със земеделие е или необразован или има спешна нужда от трансплантация на мозък (упс моя грешка, няма как да стане)! Смешно е и е трагично! А ако това е представителна извадка за София, предпочитам да си остана тук! И проверете в правописния речник как се пишат някоя друга дума, че много Е-кате г-н софиянецо!

Как ане ги е срам? Голямо чудо е да влезе детето в дет.градина -а там почти във всички общински градини е пълно с МУХЪЛ по стените и от таваните капе вода. Да си оправят те бакийте пък после да искат всякъкви бележки. Къде отиват парите за ремонти?????????????

как не ви е срам ,значи всички под общ знаменател кой кога не си е платил или забавил плащане на ток вода кабелна парно осигуровки,въздух....вие го иакарвате неподходящ за детска градина /децата му/.това ако го направите, още по никой няма да си плати защото няма от къде....мултиплицирата страданията на народа.

в българия всички са тарикати-всички искат да ползват без да плащат, да вземат-без да дават, да прекарат другия-без да ги хванат, всеки си мисли че е наи-умния и може да живее на гърба на обществото-демек другите, а другите са-глупаци,и накрая всички са прекарани,всичко по-кадърно-имигрира ,а държавата-съсипана....аиде честито.гледаме ви сеира.

значи за всичко ние сме си виновни така ли?

ти чак сега ли го разбра? винаги е така проблема не е в недостига на десткси градини, а недостига на безплатни или на смешна цена места. разходите са по пазарни цени, нали?

Ако говориш за себе си - вероятно си права, но не мисля ,че ако си сложила в ника USA имаш някакво право да обиждаш българи, които останали в България. Защото ти си out от тая страна - нито се бориш тек за живот нито помагаш. И надменен арогантен тон за американизирала се селяндурка е доста смешен. Не си допринесла за демокрация в САЩ ,но пък тон все едно че си Вашингтон и Линкълн взети заедно. Толкова си жалка с тази твоя злоба на дърта мома. Айде намери си момъка - та да се оправиш.

еи, не го научихте този определителен член бе-имаи уважението да научиш езика на страната домакин и малко по-грамотно да пишеш-ама то асъл руснаците са такива нагли и брутални, и нахални, където и да са, като те гледам ти не си изключение.тук руснак като чуя ми се гади и бягам на километри от тях.много долни същества.

Ти си глей кризата там, че от прехвалената ти Америка сега всички го отнасяме.

Браво Теди, ама българите са тъпа паплач, ся ще те псуват, а рускинчето се е върнало от магистралата и ще лее руска сп... така де... реч.

По изразите ти личи на какво ниво на развитие си ти. Стурва ли си да дискутирам с овен.

Едно смислено изказване в Народното събрание. Вие дето скачате и не давате колелото да се завърти назад, ще ви кажа, че всичко си има опън и напън. Накратко ще разкажа моята история: 1. Баба ми и бабата на моят съпруг са имали къщички в Борово (по онова време Борово е било края на София, с кал и мочурища). В резултат получават по панелен апартамента през 1965 год. Съответно аз и съпругът ми сме родени и израснали в този квартал и тези панели. 2. Дойде ред да запишем дъщерята в ОДЗ 8. Априори целия трудов стаж на майка ми (бабата на детето е минал в това ОДЗ), но бабата вече е пенсионерка и ние не можем да ползваме преференции. Съответно не бяхме класирани, защото нямахме необходимия брой точки. Пред нас бяха деца с 10т., което означава дете или родител инвалиди, родители работещи в системата на образованието и близнаци. 3.Всяка сутрин гонейки тролейбуса виждам всички тези деца, класирани по т.нар. социални критерий. Бащи -инвалиди слизащи от джипове с големите кореми, майки говорещи диалектно (айди да пием кафие на обращалото на тролея) и т.н. Та въпросите са ми следните: 1.Как всички вие нахални селяндури, успяхте да дойдете в София, веднага да закупите жилища в новите блокове, където квадрата е 1000 евро, при положение, че в провинцията сте били безработни. 2. Какво работят мъжете в тези семейства, защото жените по цял ден дремят по кафетата. Определено не се занимават с интелектуален труд, като им слушам речниковия запас. Имам претенции, че със съпругът ми сме средно интелигентни хора, с честно изкарани пари и честно искахме да се класираме в ОДЗ 8. За съжаление това не стана, може би защото от незапомнени времена живеем в панелките на Борово. Чакам мнение от хора, чийто компетенции кореспондират с поставените от мен въпроси.

Бих ти дала подобаващ отговор, но ще замълча. Само ще ти кажа, че явно бащата инвалид и майката с диалекта са явно по - оправни.

1. Много правилно си си избрала ника - "Селянка от Борово", щото потеклото ти е точно такова. Нищо лично, но това че на мястото на селските къщички на бабите ви са направили панелки не ви прави автоматично граждани-столичани (теб и съпруга ти). Моля , не се обиждай, но човек с потекло центъра на Русе, Варна, Търново и т.н. е много повече гражданин от вас (със съпруга ти). 2. Това че майка ти е работила във въпросната ОДЗ не ти дава права повече от на другите. 3. Това, че при тези ниски цени на колите - 3-6 хил. лева за запазена втора употреба, а ти гониш тролебуса означава че печелите много малко пари.... И нямате 2 коли, а може би нито една? Един приличен джип струва 30-40 хилядарки и е по джоба на всеки нормален 35-40 г. човек с 2000-2500 лв заплата (като мен, жена ми и приятелите ни). 4. Ние, селяндурите, дойдохме в София след завършване на елитни гимназии с пълно отличие в провинцията. Кандидатствахме и ни приеха в престижни висши учебни заведения в София. После ни изпратиха на специализация в чужбина поради висок успех (5.60, 5ти курс, икономическия) и т.н. - оженихме се , купихме си жилище. 5. Това че в някои краища на БГ се говори по меко, не означава че е диалектно. Шопското "ке", "че" , твърд изговор и смяна на ударението е доста по неправилно и неприятно. 6. Жените ни до определено време си гледат и възпитават децата, докато ние, мъжете, работи. Това с цел да не произвеждаме безработни некадърни хулигани, които да вият по форумите че нямат пари и някой ги дискриминира. Сега по-ясно ли е?

ЯСНО, АМА НЕ! Един селянин идва и десет води след себе си. Сега аз да ти кажа нещо: 1.Като си гражданин на Русе, Варна, Търново какво правиш в село Борово? 2. Докато майка ми е била педагог в това ОДЗ и е отгледала десетки поколения деца, твоята майка какво е правила. Не мислиш ли, че имам повече привилегии отколкото инфантилния тип с джипа. 3. Да имаме кола, но от такива селяни, като теб паркирането в София стана немислимо, включително и пред блока. 4. Къде селското ти котило си е намерило работа за 2000-2500 лв.(особено пък жена ти, защото, пак ти казвам - всяка сутрин слушам речниковият им запас на кухите лейки). Хайде и Вие селяните да ни вземете сега на работа, след като превзехте работните ни места, та и ние да изкарваме по 2500 лв.(но с честен труд). 5. Мислиш ли, че аз не съм завършила елитна гимназия (да ти кажа коя е, ти си селянин и това нищо няма да ти говори) там изискванията бяха много по-високи отколкото във вашите селски школа, където всеки втори даскал ти е братовчед и ти пише шест. Да аз също имам магистратура от УНСС, СУ и АМВР. Винаги съм била отличничка, но пак провинцията успя, като навсякъде. 5. Относно говора - Първото нещо, като дойдете в София е да изчистите поне диалекта си, като не можете да направите катарзис на душите си. Музика за ушите е да слушам мякащия говор на жена ти или твоето мучене. ЗАКЛЮЧЕНИЕ: 1.Всички мои съученици и то отличници в училище останахме да живеем в панелите на Борово. 2. Безцеремонни и нахални сте и ти и жена ти, затова сте пробили в София с арогантното си поведение. 3. Готова съм да ти изпратя моето CV и да ми намериш работа при твоя селски работодател за 2500 лв. Сигурна съм, че моите квалификации не са по-малко от твоите, но аз съм от кв. Борово, а ти от Три чешми -Смолянско. А сега, аз ясна ли съм???

jensko1

Ти ме разсмя :) с приказките за "мъдрата политика на Костов". Добре, че е "мъдрата" политика на ГЕРБ та "сега закриваме и 100 гимназиални паралелки".

чиста дискриминация ако имаш нещо неуредено и неплатено спираме ти всичко за което си бил изряден,сега вече и на децата посегнаха,казвам ви скоро ни чака данък въздух....прочее ние хората така ли трябва да подходим /един фал и оттегляме доверието си?/замислете се?

Като оставим на страна идиотският начин за решаването на проблема с местата в градините...Половината от глупостите, които са говорили са в разрез със закони и всякаква логика. Почвам да се чудя за какво въобще си чешат езиците. 1. Дискриминират деца според това къде са родени родителите им. 2. И според това дали са ходили на ясла. 3. Обвързват общинска услуга с плащания извън общината. 4. Изискват заплащане на една и съща услуга по различен начин съобразно доходите на хората. Което пак ми бие на дискриминация.

ОК, искам и аз документ , когато си платя осигуровките , къде и за какво отиват парите , които съм изработил с ТРУД.!!!!!!!

бележка няма да получиш от НАП, но това е само началото след прием на детето в детска градина или ясла се организира така наречената род. среща и там ти става ясно,че минималната сума която ще трябва да дадеш е 50 лв. Бележка няма!!!!!!!!!!! Копуване на играчки-Бележка няма!!!!!!!!!!! Ремонт на стаята за игра-Бележка няма!!!!!!!!!!! това е

как ще има места в детските градини!!! като дори да няма официален прием в градина която посещава синът ми се появиха само в нашата група поне 5 нови деца,появиха се коли с рег. от ОВ, СМ,ПК ,В,У.... И ТАКА НАТАТЪК. Искам да попитам кой следи за тези неща и защо не се взимат мерки.

jensko1

До sofiaanec - 24.02.2011, 13.19: Съгласна съм да плащам пълната такса от 340 лв., ако минималната работна заплата е поне 540. Ти се замисли какви са ми мотивите и дали е справедливо, таксата за детска градина и ясла, да бъде по-голяма от мин. работна заплата за страната... Това правителство НЕ се справя с повечето от проблемите и пристъпва към добре известната на всички тактика - "разделяй и владей". Както виждам, много хора са лапнали кукичката. Похвално господа здравомислещи. Не е въпроса в "цедката" за детски заведения, а в тези които я подлагат!

Всички са опозиция на ГЕРБ ама Ангеличин и Сотиров си стоят зам. кметове на Фандъкова. Много сте принципни, излагате синята идея. И двамата са чиста клиентела, от най-гнусната. Няма места в детските градини за простосмъртните само. За тези с паричките, дето имат кинти, места има колкото щеш. Всичко минава обаче през Фандъкова и Ангеличин. Да си занесете паричките вие знаете къде!

Какъв е проблема,след като не работят,да си гледат децата,а не като ги изпратят и хоп в кафето!

Нали се сещаш, че не всички са безработни по свое желание. Ако беше толкова лесно за всички...ама не е.

Здравната осигуровка няма нищо общо с общината, която финасира градината. Да се обвързват двете е супер глупаво и нелогично. За данъците към Общината има резно, но дотам. Доходите на родителите също нямат общо с градината. Като плащам повече или по - малко детето ми получава еднакви грижи. Месторождението на родителите също не може да играе роля, защото вече говорим за дискриминация. тия хора мислят ли изобщо?

Хайде журналята да пишат, в зъглавието коректно, че става въпрос за шопландия само, а не за цялата страна.....не всичко е София. п.п. Да ме извинят културните софиянци за израза "шопландия" той не се отнася за тах.

А защо трябва родителите да са платили здравни и социални осигуровки? А как да платят, ако са безработни? Не говорим за циганите - те не си дават децата в детски градини, с надежда да имат време да търсят работа. И как може да се гледа дете с общ месечен доход от 400 лева? Освен това, какво общо има Общината със Здравната каса, да речем - че с какво право ще се искат документи от всички възможни ведомства в БГ? Къде са всички детски градини от преди 20-тина години? Много въпроси към г-жа Фандъкова и умните съветници - жалко, че никога няма да ни отговорят.

Току що ти отговори Фандъкова, ама както казах вече софиянци само знаете да уете! Ай си блъскайте главите в стените като не чувате!

Не трябва да има ограничения за прием на децата може само по местоживеене . Ако рабитиш в някоя фирма а тя не ти е платила осигоровките последните 6 месеца трябва ли детето да не се приеме в градинта . А ако детето няма родители а го грледа баба кво правим тогава . А ако си безработен пак ли няма да го приемат.

Боклуците от СОС не разбраха ли, че такива данни се събират по служебен път съгласно закона?! Да си ги искат от НАП!!!

Крайно време беше да се иска удостоверение, но по-добре е да бъде по служебен път за платени осигуровки, защото много безработни се шляят по кафенетата, докато децата им са в детска градина. Моето мнение е, че само деца на работещи трябва да посещават градина. Колкото до това, че родителите трябва да са родени в София, напълно съм съгласна, тъй като София се напълни с провинциалисти и градът вече не може да диша от тях.

Браво на dar и arief$$ Цял живот ли ще дондуркаме тези роми, жилища обзаведени ги правят на съборетини. Тези управници от съответната община без очили са да не са слепи, та не виждат и не чуват какво правят, пращат ги на училище, те отиват да крадът ДОКОГА

БОЖЕ ГОСПОДИ!!!ПОТРЕСЕНА СЪМ ОТ ПОРЕДНАТА МАЛОУМЩИНА!!!Аз съм Софиянка вече трето поколение, израсла съм така да се каже на жълтите павета, но НЕ СЪМ СЪГЛАСНА ДА СЕ ДЕЛИМ НА РОДЕНИ ТУК И РОДЕНИ ДРУГАДЕ!!!Всички сме ХОРА и заслужаваме подобаващо отношение, независимо къде си роден, ти си гражданин на тази страна, децата не бива да се заклеймяват или да плащат затова, че техният татко или майка не са имали късмет да се родят в Столицата - това са такива идиотщини, удивлявам се как може да се предлага такъв вариант.НУЖНИ СА ДЕТСКИ ГРАДИНИ!!!ВМЕСТО ДА СЕ ЧУДЯТ КОЯ ОТСЕЧКА НА НЯКОЙ ПЪТ ДА СТРОЯТ ДА СЕ ВПРЕГНАТ УСИЛИЯ ДА СЕ ПОСТОЯТ СГРАДИ ЗА НУЖДИТЕ НА ХОРАТА, КОИТО ЖИВЕЯТ /НАСЕЛЯВАТ/ СОФИЯ - НЕЗАВИСИМО КОРЕНЯЦИ ЛИ СА ТЕ ИЛИ НЕ!!!ЩОМ СА ДОШЛИ ТУК РАБОТЯТ И СЕ ОСИГУРЯВАТ ИМАТ ПРАВО ДЕЦАТА ИМ ДА ПОСЕЩАВАТ ДЪРЖАВНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ.

Успокояващо действа, да прочетеш, че и сред столичани има европейци не само на книга.

Що махнахте от избрани поста на обикновена? Щото и написах: -Схванала си, че ни делят вечно на такива и онакива, за да се бием един друг, а не всички заедно срещу тях. ???!!! Да не ви се обади някой отгоре, дето се разпозна в Тях?!

НЕЗАБАВНО ВЪН МЪРЗЕЛИВИ ТЪПИ СЕЛЯНДУРИ! ДА СЕ ВЪРНЕ СОФИИСКОТО ЖИТЕЛСТВО.ВЛИЗАЩИТЕ КОЛИ В СОФИЯ С "ЧУЖДИ НОМЕРА" ТАКСА ОТ 100 ЛВ. И ПАРКИРАНЕ ИЗВЪН ГРАДА НА ПЛАТЕН ПАРКИНГ 20ЛВ/Ч.ТАКА ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТАЯ НАПАСТ-ВЪРВИ КАТО ЛАВИНА КРАДЕ РУШИ СЕРЕ !

Че ни писна да ти четеме глупостите, че и с големи букви! Хващай се на работа и изкарвай пари, стига ви тука! Никой няма да си тръгне от София, щото на тебе така ти се иска!

Работлив столичанино, а да има ли такса 200 лева излизане от София?

Браво на г-н Стефан Иванов!!! Писна ми разни селяни да си навират децата (които нямат никаква вина) докато хора, родени, израстнали и живеещи в София да излиза, че трябва да ги е срам от това. И двама родители трябва да са от София, за да има детето предимство - другите да си ги гледат на село докато станат за 1 - ви клас. Всички селяни дойдоха в софия, взеха си квартири или продадоха нивите и си купиха апартаменти и вече са софиянци - а нямат една Коледа прекарана в столицата. ПИСНА МИ!!!

кво ти е виновен "селянина", че има повече акъл и връзки в София, отколкото ти, "софиянецо" ?

Е то нали това им е вечният комплекс на "богоизбраните" столичани.

Не знам дали разбираш как изглажда София в очите на жител Петербург? Та и мен ли причислиш към селянки, които неямат право да кандидатстват за детски градини? Какво стана с европейски ценности?

Скоро Комисията за защита от дискриминация постанови, че е дискриминация ползването на предимство от деца, посещаващи ясла спрямо такива, които не посещават (по жалба от една майка). Защо СОС не се е съобразил с това решение. Защо едни деца и родители, веднъж отхвърлени, ще са втори път с по-малък шанс от тези, които са вече приети. Това справедливо ли е? Не би ли трябвало поне по този признак всички да са равнопоставени?

Селяните идват на талази - преди пет години си стигах до ОФИСА за 40 мин., а сега ми трябват час и 40 мин!!!!!! А преди кризата беше още по-страшно - 2,20 мин.!!! Добре, че дойде тази криза та част от дивите селинджърс се върнаха в прованса......огладнели и осверипели.......

Ех, скъпа столичанке, със синя кръв, потомке на аристократична фамилия, (тук следва дълбок поклон) не се ли се замисляш понякога защо само вие от шоплука се биете в гърдите че се "от там" :)))) Имате някаква потомствена комплексираност. И това е нормално, защото София е съставена от няколко села, които са били последната дупка на кавала заради зверската простотия на населението, което ги е обитавало. Същите тези тъмни балкански субекти са започнали да се наричат "стоуличани" (не мога да го произнеса толкова селско) след изкуственото обединение на селата им и от тогава тези създания живеят в своя велик въображаем свят, където те са на върха и всички останали им се кланят...само дето тази действителност е само в болните им мозъци. Реалноста е съвсем друго нещо :)))

Тъмни не тъмни субекти, но е ФАКТ, че идвате и оставате в СОФИЯ заедно с цялата си челяд и носите с вас мирис на, чесън, домашна ракия, буркани и ТОР.......аре обратно по селата - и кой ти каза, че съм жена???????

А така! Да не се приемат в градините умиращи от глад дечица от най-закъсали семейства. Ми нали другите ще въшлясат покрай тях. И ще заболеят я от хепатит, я от сифилис..

Какви наредби, корупцията тече с пълна сила, ето ви пример: Моето дете не е прието в детска градина, защото заместника на Фандъкова, Ангеличин вкарва децата само на тези дето му плащат. Противна гербаджийска сган. Докога бе хора нямате ли срам бе? Проверете навсякъде се вкарват деца без ред! Разпитайте директорките, защо вкарват децата само за които им се обади заместника на Фандъкова?

Това са пълни глупости.Защо не се замислят как да вдигнат надбавките,а не да се подигравт със 35лв.И поне да си спазват срока,а не да закъсняват.И защо да не са със предимство децата от София.

Ох, повръша ми се вече като прочета или чуя някой гордо да се зове софиянец. Аз самият съм роден в София, живея в центъра, родителите ми и те са родени в София, както и родителите на единия ми родител. И какво от това, по дяволите??? Защо разни комплексирани безделници се кичат с нищо незначещата титла "софиянец" ? Ами много просто, защото няма с какво друго да се окичат. Имам много познати - мързеливи плужеци, родени като мен в София, които обаче смятат, че това е достатъчно , за да са привилигеровани. Нищо подобно - точно двама от най старите софиянци работят на разни синекурни, ненужни длъжности, където т.нар. провинциалисти ги мачкат и с положение, и със заплати. Единият даже си позволявал да се базика тънко с колегите си провинциалисти. Резултатът - в последните 5 години той е единственият , чиято заплата не е повишена. Постът също - тъпче си на едно място, а"простите провинциалисти" го задминават и му стават началници. Извод - когато няма с какво друго да с епохвали, софиянецът се хвали с това, че е софиянец. Кореняк при това. Ужас. Срам ме е от такива мекотели тъпаци!!!

Не е вярно че хората бягат от селата в града. Точно обратното е. Вижте как много граждани от градовете Русе, Плевен, В.Търново отиват да работят в село София въпреки простащината и необразоваността на местното население.

муаааххха ха ха ха... това беше добро. ама забравяш че софя се сустои от 2з села... които не вярва - да провери. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да се дават повече точки по постоянен адрес на местоживеене съпоставено с градната/-ите в близост. НЕ МОГА ДА СИ ВОДЯ детето в другия край на София, а РАЙОННАТА ми да е пълна с ПРИШЪЛЦИ!!!!

Защо родителите с по-ниски доходи да не заплащат цялата такса? А ако се осигуряват на минимална, а вземат под масата в пъти повече от тези, кото имат високи доходи?

Ей хора, знаете ли че в моя софийски квартал преди 30 години имаше 5 !!!! детски градини, а сега има само ЕДНА!!!??? Е, как да има места???

Едно разумно мнение! Ей това е истината!

добра бизнес ниша... защо не отвориш една децка градина. ще станеш богата... така втора може да отвориш... че и трета после... цяла верига от децки градини. не се запита пурво себе си защо са били 5 а сега една. ти искаш ли да го работиш това? би ли инвестирала в това? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бизнес? Не е ли това работа на държавата/общината?

А ти да не мислиш ,че не съм опитала - да отворя градина - ама не им инася ей ... или трябва да е от онез мног озлатнтие или не може

Знам защо е така. Тези бивши градини в момента са офиси и банки... Аз също се занимавам с деца. Въпроса не е в липсата на персонал и учители.

Ами точно това ви каза и Фандъкова..Общината Ви е продала 44 детски градини при предходните ви кметове,които се избрали ама сте спали по време на продажбите! Що не се противихте тогава ами сега плачете!!Заспали Софиянци!!

Тези управници само тъпотии ли мисля?Защо не търсят родословие до 10коляно и ако пра-пара-пра баба ти не е родена в София,да нямаш право и да дишаш тук?Аман от некадърни управници.

Аз съм щастлив човек! До софия ходя само в извънредни ситуации! Дори ми се ще София да я преместят в Македония ама това май няма да стане! Че ми омръзна да слушам за проблемите им!Сняг,Парно,Градини,Кучета,Котки,Политици и т.н.

Приветствам постъпката ти .Агитираи и другите селяндури въобще да не се мяркат в София!

Това е твоя задача ! Ти искаш да си чистиш двора не аз! Моето удоволствие ще е да те наблюдавам в мъките ти!

Идеално. Така няма да има цигани в детските градини :)))

доживях и този ден, сбогом селянчета, адиос мили, намериха ви цаката, ха сега работете нелегално да ви видим

"Селяните" не ги мисли. Ти му мисли, като дойде време да ти пращат колетчетата с бурканите зимнина. От село.

"Селяните" не ги мисли. Ти му мисли, като дойде време да ти пращат колетчетата с бурканите зимнина. От село.

Само как се радвам че не живея в София при селяните...muhahahahahahhhhh

и аз