Дете е блъснато на пешеходна пътека (обновена)

12-годишно дете е блъснато от лек автомобил на пешеходна пътека на столичния булевард "Рожен".

Обратно в новината

Коментари - Дете е блъснато на пешеходна пътека (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако искате да не разберете никаква новина това е сайта.

Царя, дето толкова го плюят простаците, отдавна каза, че българина трябва да си смени чипа. Но простаците си обичат да ги управляват простаци. Е, днес вече и лош материал са ги наричали, и деили, но това не им пречи. Масово карат като луди и не спазват никакви ограничения! И не могат да разберат, че скоростта е ключов елемент в едно ПТП, тоест от нея най-вече зависи дали ще има жертви и какви ще са пораженията! Само глоби като в САЩ ще оправят нещата. 10 000 долара, 2 години затвор, конфискация на превозното средство. Да видим тогава как няма да се превишават ограниченията дори с 1 км! Как може всички тия джигити да се дисциплинират в Германия, в Англия, във Франция и други цивилизовани страни, а само в България да си правят каквото си искат?

Единственото спасение е да се върнем към маймунската ера - няма да има коли и пешеходни пътеки, няма да има катастрофи и убити невинни хора. За това пък маймуните ще бъдат в изобилие.

Съдът реши: Прегазена на "зебра" виновна за смъртта си! Намалиха присъдата на моториста, убил непълнолетно момиче!!! ................................................. Решение на Върховния касационен съд, с което бе намалена присъдата на моторист, убил непълнолетно момиче на пешеходна пътека през 2011 г., предизвика масово възмущение. Причината е, че Лора Казанлиева бе обявена от магистратите за съпричинител на инцидента, защото не се е огледала, преди да стъпи на "зебра"-та, пише "Сега". По тази причина ВКС намали наказанието на Диян Станчев, който е карал мотора си с 87.9 км/ч при позволени 50 км/ч в града и на място, където е имало пешеходна пътека. Въпреки това съдът приема, че Казанлиева има вина за смъртта си. В решението им пише, че момичето е нарушило Закона за движение по пътищата, като не се е огледало. След удара, при който загина Лора, започна дълга съдебна сага. Първоначално Станчев призна вината си и се споразумя за 2-годишна условна присъда. Година по-късно ВКС върна делото за ново гледане. Последва отново условно наказание, но делото бе върнато за ново гледане. Третия път Станчев бе осъден на 2 години и 6 месеца затвор, а решението беше потвърдено от апелативния съд. С последното си решение ВКС намали присъдата с 6 месеца и му отне шофьорската книжка за 4 години. Тримата съдии са се разделили двама срещу един. "Налице е съпричиняване, тъй като пострадалата, без да се огледа, е предприела пресичане, като не се е съобразила с разстоянието до приближаващото пътно превозно средство и неговата скорост на движение и е попаднала в опасната зона за спиране. На пешеходеца не е предоставено правото да не държи сметка за приближаващите превозни средства", пише в решението на Лада Паунова и Даниела Атанасова. Те са цитирали и решение на Върховния съд от 1977 г., според което предимството на пешеходците е "абсолютно по своето съдържание, но относително по своя ефект", тоест, когато безопасността им е застрашена, те са длъжни да не се възползват от него на всяка цена. Съдия Севдалин Мавров е написал особено мнение. "Възприетото в случая, че Казанлиева е съпричинила вредоносния резултат, е житейски нелогично и противоречи на духа на Закона за движение по пътищата. Не може да се изисква от пешеходците вярна преценка за всички характеристики на приближаващи МПС, които могат да рефлектират върху спирането им преди пешеходната пътека", смята той

Публикувано........ Двама германци на възраст 25 и 28 години получиха доживотни присъди след смъртта на човек при незаконно надбягване с коли в Берлин. Наказанието е безпрецедентно със строгостта си - немската съдебна система квалифицира като умишлено убийство подобен инцидент за пръв път в историята си. Трагедията се случила на 1 февруари на берлинския булевард "Курфюрстендам", където шофьорите на Mercedes-AMG CLA 45 и Audi A6 решили да изпробват чия кола е по-бърза. Единият от двамата "състезатели" изгубил контрол над автомобила си и се забил в джипа на 69-годишен мъж, който загинал на място.

Да се направи проверочен изпит на всички шофьори до един без изключение,да се направят изпитите по години,като едно време преднаборни прегледи,и ще видите колко цигани и със купени книжки ще изгорят,а и да се въведе и задължително минаване на всихо преглед и тест за категория Б.Който е за,нега гласува със зелената ръчичка,който не със червената. Ако има оеганизация която може да го предложи,нека действа,народа ще е ''ЗА''

Бул. Рожен - Илиянци, Надежда, Орландовци - все места, пълни с примати - шопи, бачкатори от Кремиковци и пр. диваци от северозападналите села. Тарикати карат като бесни, нагли... По-зле са само тези от Люлин (те са извън всякакви класации). Дано се оправи момчето...

Не упреквайте държавата, политиците и слънчевите протуберанси, нищо и никой не е в състояние да озапти комплексираните 80 процента диви екземпляри. Още повече, че и изброените по-горе принадлежат към тези 80 процента. Простотията ни е константа открай време. А тя винаги върви в комплект с комплексарщина, агресивност и пълно незачитане на останалите. Това е истината, другото е ала бала и нереална представа за себе си.

Напълно съгласен с вас. Бях на 6г, когато ме блъсна "кола" (Моксвич 8), пролетта на '89 година, на пешеходна пътека, пред спортна площадка по време на ученическо спортно състезание. Обяснението беше, че не ме е видял и чак в последният момент е намалил до 30км/ч. Очевидци бяха казали на милицията, че удара ме е пратил 10 метра напред. Счупен крак, ръка, ключица, 12 шева на главата. Така, че винаги сме били такива, не е нещо ново...

Всеки с уведомление, получено срещу подпис на ръка! Шофьорите официално предупредени , че ПЕШЕХОДЕЦЪТ ВИНАГИ Е С ПРЕДИМСТВО, а пешеходците предупредени, че всчко неправомерно пресичане напътно платно където няма пешеходна пътека - ГЛОБА 500 ЛЕВА! Има много водачи на МПС и пешеходци с изградени крайно опасни навици.Едните при пресичане на платното, другите изобщо не гледат за пешеходци и пешеходни пътеки.

Виновни за това са КАТ и управляващите. Ако полицията реши, за по-малко от половин година, движението ще е перфектно. Малка държава сме, а хората са бедни (дори и "баровците"). Ако се приложи закона и се бръкна на Ганьо в джоба, всеки голфаджия ще стане тих като немска бабичка и ще спира на 5 метра преди пътеката и ще чака колкото трябва.

Пешеходната пътека е само символична в България. Защо трябва да се правят повече неща, които да намаляват скороста? Щом има пешеходна пътека значи се спира и се дава път. Това е. Сган сме и това е.

Мерките на Тиквун явно са успешни. Както всичко, което върши Краля Тиква. Жалко за детето. Дано се оправи и да преодолее случилото се. Господ да е с него.

Скапана кочина - Абе идиот, защо ми махна написаното. Истината е тая, че държавата ни е пълна с подобни на тебе. Продал си се тук за жълти сктотинки, некадърник!И не споменавай всеки път думата "Туквун" - много ти е ограничен капацитета от думи. Друго нещо по-интелигентно не можеш ли да кажеш? Само по това се разбира, че си платен малоумен трол-драскач. Напиши поне, че написаното е премахното.

Поправка ."Туквун" да се че "Тиквун"

Онзи ден убиха дете на пешеходна пътека.Надявах се,че всички шофьори ще се стреснат и ще започнат да спират на пътеките, но не би! Другите продължават да се мислят за недосегаеми и да си мислят,че спирането не се отнася за тях.

Ако бяха преписали немският правилник от спонсорираната от съмото си създаване партия ГЕРБ нямаше да има блъснати на пешеходна пътека ! Ще попитате защо ? Отговорът е много прост а именно : Там е записано че АКО ВОДАЧЪТ ВИДИ ПЕШЕХОДЕЦ ДЕВЕТ 9 МЕТРА ПРЕДИ ТОЙ ДА Е СТЪПИЛ НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА Е ДЛЪЖЕН ДА СПРЕ И ДА ТРЪГНЕ ДЕВЕТ МЕТРА СЛЕД КАТО СЕ Е ОТДАЛЕЧИЛ ! Пиша го защото всички стари емигранти като мен , които бяхме длъжни да държим изпит по теория и практика за смяна на шофьорските книжки го знаят . У нас законът , правилникът и инфраструктурата са дело на корумпирани бандити и против хората . У нас законът позволява да преминете автомобилът дори ако пешеходецът е на пешеходната пътека но не е във вашата половина което е пълно безумие .

Вие добре ли сте!? Не сте ли виждали, как някоя овца си говори по мобилния , стъпила на бордюра и изобщо няма намерение да пресича? Какви 9 метра! На мен ми се е случвало, една овца с гръб към пешеходната пътека, говори си с друга от будка за вестници и изведнъж като с пружина се обърна и хукна да пресича. Аз мога ли да предвидя това, или трябва да стоя спрял до като тези двете се наприказват:)))?

Имаш знак, аланколу, трябва да намалиш независимо дали виждаш пешеходец или не, а не да натиснеш газта за да минеш по-бързо! Пешеходната пътека, според правилника, е естествено продъжение на тротоара, така че пешеходеца с телефон не ти е виновен!

Направете знаците за пешеходни пътеки с мигащи светлини. Сложете 3 реда ''легнали полицаи'', боядисвайте по два пъти в годината пешеходните пътеки, за да не са с изхабена боя!

Това , че една малка част от обществото всеки ден си късаме нервите по форуми и социални мрежи, не означава, че масата народ гледа ТВ , или се интересува от новините които на практика ни заливат с ЕЖЕДНЕВНАТА СМЪРТ ПО ПЪТИЩАТА НИ !

Ей, хора какво става с вас бе? Всички ли психясахте? Малко спортувайте, правете джогинг - това отпуска нервата. Сега да ви кажа как е в умна Япония. Просто хората са направили надлези и пешеходците вървят отгоре. На вид са прости и не много скъпи. Ама къде ти толкоз акъл у нас. То да не са магистрали и тангенти.

Когато има трамвайни линии и кабели с високо напрежение, не е толкова просто да се правят ''тези лесни съоръжения''. Проблемът в България е,че всеки дава съвети на другите, а не гледа себе си!

Абсолютно съм съгласен с вас - Да, наистина всички са "акълии" в тази държава, всеки раздава акъл на поразия, но съм виждала как един съсед се възмущава, от това, че се хвърлят угарки през терасите и къде ли не, но в същото време си преметна и той угарката през тереса. Подобен случай наблюдавах с човек, който непрекъснато ходи из квартала и обира разпиланите боклуци, но когато го поканих на масата за обяд,той хвърли остатъците от храната на земята, понеже на бяхме на двора. Трябваше след този "чистник" да отида да взема метлата и да помета след него. Наистина 80% от от нас са лош материал и дебили - няма какво да се сърдим на хората, които се осмелямват да ни кажат истината. По скоро маймуните сред нас са все още много, нищо, че повечето от тях се пъчат, че са с висше образование.

ДО КОГА? "12-годишно дете е блъснато от лек автомобил на пешеходна пътека на столичния булевард "Рожен"." Решението е много просто, евтино и ефикасно. 50 метра "лунен пейзаж" преди пешеходните пътеки! И да не искат шофьорите, ще трябва да намалят скоростта, иначе те се пребиват!

Пресичащо дете,или такова , което се готви да го направи е сигнал за пълна концентрация и внимание от страна на шофьора. Те са непредвидими и трябва да ги пазим. Те са деца, нашите деца.

И утре вероятно още някой ще пострада на пешеходна. Едни министри ще обиколят сутрешните блокове. Истината е, че никой не иска наистина да контролира нарушенията ако няма власт да покрие някой "от своите" който е сгазил лука. Иначе просто щяха да приемат записи от камери /телефони/ с по-висока от определена резолюция. После процент от глобата да отива при подалия сигнала. Проблемът ще се реши до 3 дни. Но така ще се види, колко е раздут щата на КАТ и ще е трудно да покриеш някой министър или обикновен мутраген ако блъсне дете на пешеходна пътека. По тази причина управляващите са готови на всичко друго, но не и да позволят истинско решение на проблема. По тази причина, за съжаление ще умират още и още хора.

Дават газ да минат преди мен на пешеходната пътека, ако не успеят - намалят (но не спират или спират на сантиметри) , до колкото могат и правят нервен жест и после мръсна газ. Много благородно!

Липсата на спирачен път утежнява или намалява вината? Ако може обективно, несвързано с конкретен случай.

Наличен на следи от гумите се получава при преплъзване на гумите по повърхността на пътя. При наличието на ABS система няма такова, следователно няма и следи по настилката, което значи, че това не може да бъде критерий при АТП.

Вече трябва да си признаем, че е налице автомобилно оскотяване. Човек се качва в автомобил и престава да бъде човек. Дивна комплексарщина. ИТ специалисти висят в мобиле.бг и се взират целодневно в беемвета... Лекари с джипове/танкове...Озлобени жени в джипове, тунинговани коли и не само ... Автомобилните скотове далече не само таксиджии от пернишко или плочкаджии от Монтанско

За това произшествие е виновна държавата в ( законодателната част и правилникът за движение по пътищата ) общината оставена в ръцете на възможно най-крадливият и не способен управленец в лицето на Фандъкова , родителите пуснали само детето и водачът-дивак каръл със скорос несъвместима с обстановката и реакцията му !

Дано да се оправи детето , НООО! Тука и навсякъде, 80% от българите автоматично търсят вината у водача, все едно са паднали от луната и за първи път виждат пътната обстановка у нас! Истината е, че родители абсолютно са изоставили децата си и те пресичат и се юркат по пътищата абсолютно безотговорно! Все пак това не са бебета на по 2-3 годинки да кажеш, че не разбират! На 10+ години това е човек, на който свсем трябва да му е ясно опасността и да е възпитан НАЙ-МАЛКОТО ЗА ДА СЪХРАНИ СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ! Такава необуздана орда като българските деца аз на друго място не съм виждал, никакво спазване на елементарни правила за пресичане! Колко пъти съм изстръпвал само като ги видя как се хвърлят дори пред трамвай, пред автобус, и пеша и с кола ми се е случвало, просто за 1 секунда да е разсеян шофьора и край! Родителите и училищата трябва да вземат много сериозно обучението на децата си, относно безопасното пресичане! Утре тези деца ще се качат на кола и ще се двужат по същия безумен начин!

Чети бе иди..от " НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА"......

И е на 16 години, не е малко дете.

Трънлив и дълъг е пътят от цървула до маратонката и от каруцата до автомобила. А в някои племена дори тече обратна еволюция.

Къде на "Рожен" има пешеходни пътеки?При търговския център Илиянци и на север от него. Редно ли е 12-годишно дете да бъде само из лудницата там сутрин? Не минават ли там твърде много самосвали ,които замърсяват платното така,че и абеесът не помага? Виновният си е виновен,но трябва по-цялостно да погледнем на проблема,защото хиляди минават от там.

Към всяка пешеходна пътека да има светофар и камера, която да е работеща.

Едно време със служил във Суходол,и мога да кажа че във момента има доста празно място там,за да го превърнат във затвор за такива тъпаци като този,и да ги затварят там на по минимум 5г,за да могат да се превъспитат сами.

какви тъпаци бе.... навсякъде материала обяснява как на пешеходна пътека си безсмъртен и може да се хвърлиш пред движеща се кола. Сега на последно време заради такива идиоти като теб почнаха да пишат на пешеходните пътеки "погледни" със стрелкички. В някои страни даже като ще пресичаш трябва да вдигнеш ръка, но тея там са тъпанари ние сме по умни и безсмъртни.

Пешеходните пътеки на бул.Рожен се намират на места където има светофари,които работят постоянно.Тук някой е минал на червено!

Страшни сте боклуци дира как може да се пишат така новини .Едно изречение от което нищо не става ясно и се почва веднага информация за стар инцидент за който сме чели 10 пъти . Да ви пикая на журналистиката

Днес, около 7:58, до 131 училище в Младост 4, автобус 113 за малко щеше да свърши същата работа. Спря на метър-2 от детето.

имам чувството, че нещо става в тази държава ... какво е, ще се разбере

Става, да... Камбанката на простотията и ганьовщината удари дъното, та звънна силно и се чу.

Да обладани сме всички от дявола.

Колеги, всеки един от вас има право, в различна степен. Но тък става въпрос за ДЕТЕ. Никой НЯМА оправдание, ако бутне дете, да не говорим ако е на пешеходна пътека. Че инфраструктурата не я бива и е пълно с глупави решения по пътя - така е, че детето може и да не е научено на всичко, дето ние - старите и "по-умните" знаем - така е. Но ДЕТЕТО е ДЕТЕ и трябва да се пази! Защото ако беше нашето, нямаше да търсим вината в инфраструктурата, нали?

Става въпрос за човешки живот. Навсякъде по света е пълно със слаби, лоши и невъзпитани шофьори, но в развитите страни се намират решения! Безупречни маркировки, огромни знаци, огромни глоби, надлези, подлези, светофари с нестандартно големи размери, светещи зебри, истинско реално работещо видеонаблюдение, добре изпълнени "лежащи полицаи", шумни пътни настилки преди зебри и т.н. и т.н. Какво имаме тук?

Културата на българския шофиор е 0. Наложило се е мнението, че след като си в таралясник ти превъзхождаш останалите, колкото по скъп е таралясника толкова по голямо е превъзходството. Преди 3 седмици на Борис 3 пресичаме на зелен светофар в същото време някакъв австралопитек не спира на червено и си профучава с мръсна газ докато демонстративно си пали пура, ако не бях дръпнал навреме жената до мен, щеше да я размаже.

че мъжете чрез хубавата ламарина правят очевидно метафорично сравнение. Жалко за мъжете, които разчитат на ламарината, за да си повдигнат самочувствието и "удължат" размера...

А тъпунгерите пешеходци, дето си вадят телефоните и пишат по тях, докато пресичат на пеш. пътеки?! Аааа?! Иде ти да излезеш от колата и да го набиеш! Тамън един се премъкне през пътеката при Руски паметник и хоп - вторият тръгнал да се влачи, дори не се оглежда, а стъпва на пътя и тръгва безогледно, пък някой да го пази! През 50 м пътека! То бива, бива... Направете светофари!

да овладееш гнева и да се научиш на толерантност. Трудна работа ще е.

Пътните условия там, където са бутнали това дете сутринта, са ужасни!!! А на 10 м от тази пешеходна пътека има светофар, защо не пресичат на него, а се мушат из непрекъснатите колони от автомобили! Сутрин задръстването е огромно и няма как водачът, блъснал детето, да е карал бързо, обаче видимост към пресичащите пешеходци НЯМА, защото там минават автомобили, автобуси и трамваи! Проблемът е на тези, които така са решили пътното движение в участъка!

Искрено желая детето да не е пострадало тежко и да се възстанови напълно. Отделно искам да коментирам лошия, според мен, подход на журналиста за поднасяне на новината. Информацията за произшествието е оскъдна, но за сметка на това по-голяма част от материала се отнася за друга трагедия. Оставам с горчиво усещане от внушението, че ако няма фатален изход, новината не струва и трябва да се допълни... Споделям мнението си, че това е неуважение към пострадалите и близките им.

Те, журналистите, от това живеят...

loyola

сега остава само да арестуват родителите и институциите гордо могат да заявят, че са си свършили работата

колко са лошите хора у нас сигурно и те са висок процент щом убиват на пешеходна пътека, телевизия не гледат ли, радио не слушат ли

Основният проблем е в ИНФРАСТРУКТУРАТА! Няма такова животно като зебра на път с четири активни ленти за движение! Няма такова животно като зебра на път с четири ленти и две трамвайни линии! Тази зебра подканва пешеходците да се самоубият! Това е жестоката истина. Питам, с парите за безумно кретенската система с бутони на безмислени места в София, колко светофарни уредби на смислени места можеха да се изградят? Институция поставяща зебра на четири и повече лентов път без светофарна уредба с бутон е непреднамерен убиец! Търсете отговорността там, а не в шофьори и пешеходци, докато тези некадърници се подчесват.

.. не е проблем инфраструктурата а задкормилните устройства, със сиво вещество, което може да направи само такива идиотски изводи като теб!

Търсим ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ. Никога не съм казал, че шофьорите не са такъв. Но забиването на клин между пешеходци и шофьори и част от вечната мантра "разделяй и владей". Някой, който не си е свършил работата се оправдава с една група от обществото, настройвайки я срещу друга. Класика, но трябва сиво вещество, за да стоплиш.

четри лентов път и надлез не зебра.

БРАВО, RAT! /Макар че рат на сръбски значи война, ха-ха/

Прав си за инфраструктурата, не е достатъчна, повече затвори и заведения за ментални заболявания трябва. Па знам ли може да се случи да се научат, че ограниченията на скоростта не са за сейтбордистите

Всяка сутрин пресичам с детето си на пешеходна пътека. Пресичането става по следния начин. Излизаме на пътеката съвсем бавно, за да предупредим, че ще минаваме. Първите 4-5 коли ясно виждат намерението ни, но очевидно демостративно не спират. След известно време идва някой от 20-те % извън дебилите и спира. Стигаме до средата, но от отсрещната страна вече са ни забелязали и натискат здраво газта, да минат преди нас. Там чакаме да се появи друг от 20-те % ...България и българите са прекрасни хора!

!!!!!

dofi

ДОКОГА?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПРЕСИЧАМ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА - ЗЕБРА , И САМО ПОКАЗВАНЕ НА ОРЪЖИЕТО СПРЯ ИДИОТА ДА НЕ МЕ БЛЪСНЕ !!! ПРОБЛЕМЪТ Е В МОЗЪЦИТЕ НА КАРАЩИТЕ ! НО ИНАЧЕ СА СТРАХЛИВИ !!!

Е, ти щом чак го показваш... Аз дотам не стигам, но видът ми издава, че ако мине нагло преди мен ще му изритам калника, а бутне ли ме, ще го блъскам с пистолета по главата докато му счупя рамата.

Браво! ГЕРОЙ!

София се напълни с много диви провинциалисти за които самото преместване от някъде в Столицата е според тях огромно постижение и показател че с нещо са над повечето от останалите. Карат трошките безогледно и нагло- славитрифонизация тотална.

Възпитани хора има навсякъде както и София така и в провинцията! Не е проблема кой от къде е дошъл , а как се отнася към околните- така че спрете да се делите на "столичани" и "нестоличани" и разни други класификации - без смисъл е. Всички имаме право на спокоен живот и зависи от нас самите!

София винаги е била съвкупност от села населявани от овчари, а шопската глупост и арогантност е пословична.

НАБЛЮДАВАМ И ВИЖДАМ "ГОРДИ" ПРОВИНЦИАЛНИ ФРУСТРАТИ , ПРАВЕЩИ СЕ НА ВЕЧЕ СОФИЙСКИ МАЙСТОРИ - ЗАСИЧАТ, ПРЕДРЕЖДАТ, КЛАКСОНИ И Т.Н. МИСЛЯ ЧЕ БОЯТ ЩЕ ГИ ОППРАВИ !!!

Как е детето? Дано не е пострадало тежко!

Необходим е контрол по пътищата от честни и добре обучени полицаи! Повечето "шофьори" са или дрогирани, или пияни, или без да имат какъвто и да е опит в шофирането!

Честните и добре обучени полицаи трябва да бъдат намерени измежду също така честни граждани,каквито не се срещат много често у нас.

какъв ли е % на непрестъпниците в бг общество ?!

Много малък. Голяма рядкост вече е да срещнеш добър човек. Всеки гледа на кръв и е готов да ти скочи за най-малкото нещо.

След като УМИШЛЕНО ГАЗЯТ И УБИВАТ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ДА СЕ СЧИТА ЗА УМИШЛЕНО ДЕЙСТВИЕ И ПРИ СМЪРТ, ЗА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО .

Май не само в Надежда е така.В Овча купел също-с временното трасе по ул.Кукуряк е ужас-трябва да се залепиш за оградите,защото няма тротоар,а автомобилите фучат.Да не говорим за вечерно време,когато е тъмно.