Винетките - годишни, тримесечни, месечни, седмични и дневни

Винетките ще са валидни за една година, три месеца, един месец, една седмица или един ден, считано от деня на закупуването им.

Обратно в новината

Коментари - Винетките - годишни, тримесечни, месечни, седмични и дневни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста съм пътувал с автомобил в други страни и не ми се е случвало някъде да има винетки за един ден. Доколкото успях да проверя набързо в Европа има такива само в Румъния. tolls.eu

Не е в сила -значи не е вярно.....

Защо тази важна промяна за винетките , да се ползват от дата до дата, не бе гласувана преди да се напечатат и да влезе от тази година. За какво толкова бързаха да покажат , колко са се разработили, като ще важи чак от догодина. Досега какво правиха в парламента, че не го гласуваха по-рано, като от миналата година по -това време си чешат езиците за винетките. Щеше да е новина, ако влизаше веднага в сила, а сега е пропусната полза, по вина на народните ни избараници.

"Основание за заплащане на тази такса ще е налице единствено тогава, когато потребител е използвал републиканската пътна мрежа, без да е заплатил законоустановените такси за ползване на пътната мрежа." Нищо не пише за залепване на стъклото!

2.5 млрд. литра гориво се продават годишно. От винетки се събират 250 млн.лв.Следователно такса "пътища"от 10 ст. на литър към цената на горивото решава изцяло проблема "винетки" Караш 10 х.км.-плащаш 100 лв. Сега са на сметка каращите над 10 х.и "вътре"-под 10 х.

Мисля, че сметките ти не излизат !? 10 стотинки на литър, следователно за 10хил км са 1000лв ,а не 100 както си написал. Може би 1стотинка на литър е Ок.

прав е. 10 ст/л = около 1 ст/км

са единодушни депутатчетата като става въпрос да свалят кожи. Защо не гласуваха намаляването на партийните субсидии? Не им е нужно ВНС за такова решение?

В повечето държави освен плащането на таксата те карат да си купиш и винетка!

Заради почистените пътища ли да купувам винетка ?

Добре,ама защо трябва да ги лепим по стъклата ? Къде е правилника.

Браво на Свинетката! Прокара винетките! Ще има парички за крадене от "нашите" фирмички!

Чакаме решението на съда от 17.01.2017 за цената на винетките.

БРЦК

И защо трябва да си лепим тъпотии по стъклата , ченгетата да се занимават да ни проверяват и глобяват, всеки тарикат на село да си кара без винетка и книжка? А колко ПОЛЕСНО и просто за всички ще е да сметнат колко пари са искарали за 2016 , да видят колко литра гориво е продадено , да разделят едното на другото и да вкарат сумата в цената на горивото? Елементарно , лесно, без администрации, справедливо и тн и тн. Не е лесно да си тъп !

Много е лесно както се вижда

..представям си какво ще говорите, ако вдигнат цената на бензина: "Защо не направят винетки, ами вдигат горивото?!" ;)))))))

БРЦК

Сигурен съм ,че ще има такива индивиди. Такива не може да им влезне в празните глави ,че така е по сраведливо - караш по-малко - плащаш по-малко! Изчезва и всичката безсмислена бюрокрация,печатарки,лепарки,КАТ,глоби,общини и тн и тн и тн тъпотии. Нямам точните цифри, ма би трябвало де е нещо от рода на евро-две на тон. На повечето хора ще им излиза в пъти по-евтино от сегашните цени на винетката!

Пишеш като умен човек, ама се замисли, че аз си купвам бензин само за генератора дето ми стои в мазето (че често се скапва преносната мрежа) та на въпроса за какъв ... трябва да плащам и за строеж на пътища???

Ейййй че си умен... Направо ти се възхищавам. Ами аз като карам на метан, а братчеда е с електромобил, направо ще сме си на сметка, щото няма нищо да плащаме. А пък тези дето не зареждат в Бг, ще ти издигнат паметник.

Едната ми кола, не е излизала никога от града, защото е градска!!! Платил съм си данък на общината. Защо да ползва/плаща по-скъп бензин? п.п. елементарните хора, винаги са готови с елементарни решения, толкова им е капацитета

Аз съм против винетките да са на същата цена и тази година! Искам по-скъпа винетка! Не може такъв стабилен и качествен сервис по пътищата да се плаща на такива символични цени! Не може!

Те не са на същата цена.Те са за 11м, т.е. с 12% по-скъпи от миналата година.

8%

Ама това е малко! Виж как лейката ни осветлява по-въпроса по-долу! Трябва да имаме държавническо мислене и да сме патриоти!

Глупости. Пак са си за 12 месеца - 01.01 - 31.12 как ги броиш 11 месеца?

Имам винетка закупена на 4.01.2017 г. и на нея пише, че важи до 31.01.2018 г. Следовотелно ще я ползвам почти 13 месеца. Ти как ги сметна 11 месеца?

ПОне направете статия като хората. Приложете снимки да се запознаят хората с външния вид. Ако copy-paste и да сложиш някаква снимка от гугъл в случая Г15 е новина, то тогава сте медия. пп нищо не правите!!!!!!!

Напиши ти една статия, пък сложи качествени снимки, бе критикар! Дай да видим колко можеш!

на ни на Български народец заспал..... няма ли да я дигат тая година винетката.... хахахх аре де моля ви се нека има пари да се оправят пътищата господа ненаяли се... депутати

Значи да обобщим парламента приема закони за 2018г. толкова е напред с работата, успя да приема закон и за комунизма, все належащи проблеми. За това да обсъди референдума нямаше време. Брех, брех, брех....

Колкото по-скъпи стават винетките , толкова повече затворени пътища ще има , НЯМА БГ-ФИРМА КОЯТО ДА ИМА НЕОБХОДИМОТО ОБОРУДВАНЕ , И НЕОБХОДИМИЯТ БРОЙ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КОЛИ ,ЗА ПОЧИСТВАНЕ ОТ СНЯГ , ИЛИ ИЗМИВАНЕ НА УЛИЦИТЕ... И 10 000 ЛЕВА ДА УВЕЛИЧАТ ЦЕНАТА НА ВИНЕТКИТЕ ЗА 1 Г. , ТО НИЩО В ТАЯ ДЪРЖАВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ . ЗАТОВА , ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪРНАТА СТАРАТА ЦЕНА НА ВИНЕТКИТЕ , ФАЙДАТА Е СЪЩАТА .. ДА ГОСПОЖО /Др./ ПАВЛОВА ....

Правят се 300 вида винетки но не и дневна !!!! Нагла крадлива сган !!!

Проблеми с четенето?

Ами червен трол има насреща ти! Той трябва да пише, не да чете!

Румъния издуха зверски управляваната близо седем години от ГЕРБ и потъваща България.Винетната система там е само един малък пример. За правосъдие,корупция,доходи, икономика,БВП и т.н. да не говорим.

Тези лудите в парламента ни правят още по луди.Винетките са вече отпечатани и са в продажба от 01.01.2017г., те сега гласуват одобрението им. Шофьор без винетка плаща компесаторна такса определена от министерски съвет. Значи хващат те в Малко Търново, палиш, отиваш в София в МС, питаш, плащаш и продължаваш в рамките на 24 часа. Благодарим ви олигофрени.

В статията не е отбелязано, че промените влизат от 1 януари догодина.

през март ГЕРБ ще си плати космическата цена на винетките... с лихвите... Сутринта даваха по тв в Румъния, по- на север от нас път, като излизан с език! Отстрани имаше повече от нашите 30 сантиметра! При винетка 30 евро! Боко?? Повече премиерския стол няма да го видиш!

Искаш ли от трън,та на глог,че е по-прост

Винетките стават все по-скъпи, а Лили все по-дебела!Гарантирано от ГЕРБ!

не е много гарантирано... може като в Германия трета политическа сила да станат...

Пак инцидент с кучета ! Разкъсаха възрастна пред дома й ! Нека да полагат институци грижи за този вид борба с престъпно нехайство , тотално безгрижие, политика без опорни точки . Винетки за такова животно , иначе кучкарник . И точка по въпрос . Вместо това ни занимават със уж борба по уличната мрежа - около 700 убити за година . В Германия боравят със числа от порядък 35000 годишно , при това не свранима система за наблюдение , контрол , инфраструктура . Да си помислим за приоритети вместо неизпълними абсурди във законотворчество (пешеходец не носи отговор на зебра ...)

Ние чакаме съдът да обяви до месец цената на новата винетка за незаконна. Тия печатат винетки за 2018а :)

печатането на дневни и седмични винетки е абсолютно излишно,е освен ако няма далавера с печатарите,една касова бележка от бензиностанцията за палтена дневна или седмична е абсолютно достатъчно.

Абсолютно си прав за цената на бензина. Можеш ли да ни разкажеш къде отиват тези акцизи, ддс-та и т.н. Остави печатниците и другите. 50% от пенсиите (и не само пенсиите) са от акцизите и ддс-то и от какво ли още не. Там е проблемът!

Всичко отива в мафията както и от КТБ. Иска се китайско смъртно решение за крадците. Но голяма част от народа е некадърен и го е страх.

през страната що не им събират таксата на границата преди да влязат??

Митничарите им събират таксата на ръка и не им дават винетки...

Само дупките по пътищата са единствено целогодишни.

Така както кучета и улищни превъзходни .

То това всъщност е много яко, ако не трябваше да ги лепя на стъклото. Щеше да е далеч по удобно ако има сайт, от който да си купувам електронна винетка и да ми връщат един баркод. Като ме спре полицая, просто казвам баркода и той ме проверява.

така е в Унгария! Проверяват колите в движение дали имат купена винетка!

По света (примерно в Румъния) има дори по-добра система. Даже бар код не ти трябва, полицията може да провери в системата кой регистрационен номер до кога има валидна винетка и не се занимават с лепенки или хартийки.

Dimi

В Унгария е точно така... но не те следят куките, а това става автоматично от трафик камери по пътищата...

Ако разбирам правилно, ако карам без винетка и ме спрат, трябва да си заплатя такса, че да си довърша пътуването? Т.е. да кажем 2 лева. Че то ако няма други глоби, аз ще си джиткам без винетка.

Съмнява ме да е 2 лв., предполагам ще е по-голяма от цената на годишна винетка, иначе наистина няма смисъл.

Таксата ще е само за транзитните ТИР-ове, на които не могат да им съберат глобите. Плаща и излиза извън границата..

Сега и цената ако е пропорционална на годишната ще е, наистина ще е справедливо.

Само не разбрах от кога влизат в сила промените, защото винетките за 2017 вече се продават

Във всеки литър гориво половината цена са данъци, акцизи, прибирани от държавата. Това е много повече от винетка. Винетката е усложняваща безсмислица, финансираща мафиотски депутатски печатници. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

..вие откъде мислите, че държавата има пари за пенсии, заплати на държавни служители, армия и т.н.?

Да знаеш, че си точно толкова права по въпроса, колкото си и куха! как не се сетихме?! А ние, малоумниците, се чудехме, как и защо изведъж пенсиите, заплатите на държавните служители и най-вече в армията скочиха паралелно с новите цени на винетките и в същите пропорции! Ама защо е това "замразяване" на цените тази година? Не бива така! К'во ще стане със заплатите и пенсиите е непонятно, ако така върви! Искаме увеличение,драга г-жо Свинетке! Вие единствена мислите за България и българите! Свинетка - следващият Президент! Най-малко!

Значи от всеки 1000 лева, които аз струвам на работодателя си като работна заплата (моята заплата и социалните плащания от работодателя), държавата прибира пряко 247 лева. А от останалите 753 лева, получавани от работника след данъците, прибира още 1/6 като ДДС - тоест още 125 лева.

Това за ЕУ и УСА го пействаш под всяка тема, но акцизи на горивата има във всяка държава. Ето, в братска Рассия добрите комунисти имат данъци и акцизи 55% от цената на горивата, сходно на злите гнили капиталисти от ЕС.

Ами защо тогава цените на горивата при гадните комунисти са около 2-ва пъти по ниски от тези при гнилите капиталисти. Не ми отговаряй- няма го в опорните точки за деня...

Наскоро бях в Русия, милионен град с огромни (по европейските мерки) разстояния. Вярно, не в Москва! Не слязох от таксита! Излизаше ми по-евтино отколкото разходите за пътуване, които давам за моята кола у нас! А ти си плещи дивотиите!

аз карам колата само в неделя от 12 до 15 часа, когато хода на другарски запой. Как така едноденвна....

Това важи от догодина.....демеК 1 год. за да бъде отменено по 18913482465198 причини.

Разбрах за дневните, а нощна няма ли да има?

А неделна няма ли да има :)))

А когато си имам винетка, а път от републиканската пътна мрежа е затворен защото грее слънце, вали дъжд, сняг, листа или каквото и да е, каква ще е компенсацията за мен? Защото винетката ми дава ПРАВО да ползвам пътищата, а държавата е ДЛЪЖНА да ми подсигури ползването им!

Още един с мислене - някой ми е длъжен нещо!

Ти тъп ли си, бе? Като си плащаш нещо, естествено, че оня, на когото плащаш, е длъжен да осигури нещо в замяна!

Компенсацията е ясна, връчват ти лопата и почващ да чистиш!

Карайте си смело, какво като е затворен! Вие сте по-голям от някакви триметрови преспи! Платил сте - ще си го ползвате ;))

Безуй за Свинеткова!

Предлагам игра: " Познай от три пъти колко от полицаите в България ще си купят винетки за личните МПС?".

Т'ва за догодина ли е?! Щото винетките за тая са отпечатани и си се продават.

ot 01.01.2018

Тези нови винетки ще важат от догодина, може би. Аз вече имам нова на която пише че важи до 31.01.2018г.

Изключение правят годишните винетки за 2017г,които ще важът до 31 01 2018 г.Ако решите да си закупите годишните винетки от 01 05 2018,то тя ще важът до 30 04 2019г.за другите е ясно!

Дневни , ама не за всички.

Сега остава и часова винетка!

Ами да, те другите са за депутати. Да не сме всички депутати.