Справката за свидетелство за съдимост ще се прави служебно

Единодушно - със 167 гласа "за", парламентът определи справката за свидетелството за съдимост да се извършва чрез служебен обмен на информация.

Обратно в новината

Коментари - Справката за свидетелство за съдимост ще се прави служебно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

върви народе мълчаливи

Новият закон за борба с корупцията ли е това неразбрах

Ха-ха-ха, ако това го въведат за общиснки строителен контрол, протестиращите пред блоковете, че им застрояват градинките ще останат с пръст в уста. Че докато, като приемат "мълчаливото съгласия" за разрешение за строеж, ще изникат 6 небостъргача, докато администрацията реагира.

Точно ибрикчиите ли символизират нововъведенията които парламентът приема ?

Може ли някой да "ме светне"? Имам /имах/ парцела в града. С нотариален акт . Със скица и всичко каквото трябва. Не я ползвахме десетина години. "Братовчедите" свалили оградната мрежа. Съседите извадили циментовите колци. Общината направила нов градоустройствен план,и... понеже нямало ограда- вече нямам парцела! Сега трябвало да подавам молби ,да плащам за скица / на която вероятно няма да присъствам като собственик на имота.../. Не съм получавал никакви съобщения от общината . Това / моето/ ли е "МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ"??? ;-))))

Точно така "мълчаливо сте се съгласили" да дарите имота си...!!! Дааа...!!!

Пропуснах да напиша: През всичките тези години съм си плащал редовно данъка!

Недвижим имот се придобива с добросъвестно владение в продължение на 10 години, а мълчаливото съгласие не може да води до отнемане на права. 09761

Къдео го няма имота ти, в кадастъра ли!?

Мълчаливо съгласие бюрократа да има определен в закона срок, в който той трябва да отговори на ваше искане с"Да" или "НЕ". Ако не е отговорил, то се счита, че отговорът е "да". така не се налага да го стимулирате, за да си свърши работата. Неговата отговорност пред закона е същата като преди, а вашите възможности при отговор "НЕ" са същите като преди ...пести време, нерви, пари и не се чувстваш последната дупка на кавала, въпреки, че си плащаш данъците. Важно е върху кои решения на администрацията ще се разпростре действието на това нещо, но и за това си има правила. Толкова е добре за нормалния човек, че чак съм изненадан, че го приеха.

Не е прието, просто има такова предложение.

МЪЛЧАЛИВО КРАДЕНЕ и след това виновни и отговорни йок. Те кинтити сами са си фанали пътя.

При нашия вариант на корупция плащаш на чиновника да си свърши работата. На запад - плащаш да не я свърши. Т.е. предложението е да минем на западния вариант.

Единодушно назначаваме и "независимите" партийни послушковци във ВСС.

Ако администратицята трябва да ти отговори с "да" или "не" .... ОК! Обаче ако администрацията ме приеме за луд и в срок не ми отговори на молбата, че искам 10 хил. лв. социална помощ ...... ?

после се пише. Спазвай този съвет и няма да се излагаш.

как 240 корумпирани депутата ще борят корупцията

А аз предлагам друг проектозакон: АКО ЧИНОВНИК НЕ ОТГОВОРИ В СРОК, И НЕ САНКЦИОНИРА С ЯСЕН ОТГОВОР ОТПРАВЕНО КЪМ НЕГО ИСКАНЕ - ДА СЕ НАКАЖЕ АДМИНИСТРАТИВНО! ПРИ РЕЦИДИВ - ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ! Е те само така може да се противодейства ефективно на корупцията...!!! Дааа...!!!

Отговорът се подписва от шефът му и чак тогава се изпраща. Кого да накажат .... чиновника или шефа?

Не било 'чиновника', а 'отговорното за отговора лице'

Че той точно шефа е въпросния чиновник, щом той трябва да отговори...!!! Анадъмо?...

хората по цял свят работят с мълчаливо съгласие, защото така е удобно и евтино за тези, който трябва да получат отговор от бюрократите. Така човек може да си направи сметката, аланкоулу, и да и си планира следващите стъпки. По сегашната система има потресаващи случаи на бездействие на бюрократите и човек не може да си упражни правата. така че мълчаливото съгласие е нещо добро...

Хеле най-накрая нещо смислено да го приемат де ХЕЛЕ НАЙ_НАКРАЯ де. Какъв беше смисъла да не го приемат досега

яд!!!Хем ревем, че администрацията ни мотка и изнудва, хем сме против решението за мълчаливо съгласие. Топлата вода е открита уважаеми сънародници. Добре би било да се мисли, педи да се реве, но това очевадно не се отнася за голяма част от пишещите по тези форуми. за вас всичко е мръсни политици и ако може някой друг да ми свърши работата, а аз само да рева....започвам да си мисля, че вярно трябва да се работи за затъпяването на целокупния народ, щото той така иска....

Една от висшата форма на дИмокрацията е мълчаливото съгласие

Добре, гневът ти е разбираем. Проблемът често е в полуистините. За да приема позицията ти може ли да предложиш механизъм, по който нещо очевидно незаконно няма да се узакони, понеже в срока за отговор администрацията някак ще бъде обездвижена да реагира.

Както каза Ториното едно време "Ми то на днешно време, кой не е криминално проявен?". Явно в парламента го чуха. Наистина няма смисъл да се издава документ, който винаги е с едно и също съдържание.

аа такива да ги нямаме това е бягство от отговорност за държaва поради липса на виновен

Абе Марешки, и като инвестираш и предположим, че извадиш некакъф продукт, то къде ше го продаваш после? Добре, че ви спуснаха таа вълшебна думичка "корупция", та да се подпирате на неа как ви потребва!

Ало, игноранта, къде си ми цъкнал "минус", кажи къде в европа в момента нема спад в инвестициите, особено в реалния произв сектор! А какъв е достъпа на Бг-стоки (не суровини" до западни пазари? Защото достъп има на хартия, но реално стоки НЯМА! В Бг потреблението е ниско, а само с банички и боза стопанството е безперспективно...

абе да махнем и личните паспорти лични картии т.н да намалим бюрокрацията .колкото по малко има толкова по малко ще се пречкат на бизнеса да върши безконтролно каквото сметне .

"Мълчанието на агнетата"...!!! Дааа...!!!

МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ А ????ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИТИСНАТ ДА СИ МЪЛЧИ И ТОВА ЗНАЧИ ИДВАЙТЕ МАЧКАЙТЕ СЪСИПВАЙТЕ КАКВОТО НАМЕРИТЕ .ОСТАВКА НА КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ КОИТО СА ВСИЧКИТЕ ГОВЕДА СЪБРАЛИ СЕ ЕДИНСТВЕНО ДА КАРАТ ДА СИ МЪЛЧИМ ЗА ДА СИ ВЪРШАТ ДОЛНОПРОБНИТЕ ГИШЕФТИ

С "Мълчаливо съгласие" при един мълчалив народ като нашия, ВСИЧКО ще стане законно.

Способността мълчанието на квалифицираните РАБОТЕЩИ БЕДНИ хора с висше образование в България да бъде чуто сякаш най-добре се илюстрира от латинските сентенции: Cum tacent, clamant (Като мълчат, викат) и Tacito consensu (С мълчаливо съгласие).

Идеята за въвеждане на "мълчаливо съгласие" е много добра. Когато се подадат документи за издаване на някакво разрешение, понякога администрацията не отговаря нито "да", нито "не", макар, че би трябвало да се спазва законен срок. Случвало ми се е и веднага се досещам, че от мен вероятно се иска "нещо", за да получа съгласието. Никога не съм го правил и ако проблемът ми не е особено важен, се отказвам. Въвеждането на тази възможност може да накара съответните служби да заработят по-експедитивно.

Надай са мъжо на пиени жени...!!! :::))) Това ли си мислиш че е водещия мотив на "ментата", и на колегите му ментарджии?... :::))) Ха, ха, ха... :::)))

Странно как на много хора веднага им идва на ум, че така по-лесно ще се прави далаверка. За мен това е път чиновниците да заработят по-бързо и отговорно. Може-би разсъждавам така, защото дълго живях в цивилизована държава, където хората не се възполват един от друг, а има повече служебна отговорност и уважение. Явно тук не е така, защото манталитетът е друг.

Охх котьо откога го чакате това "мълчаливо съгласие"! Как ще се развихри далверката тогава... Плащате или притискате един държавен или общински служител да не прави нищо и след изтичане на срока - хоп готова далаверка! Долни, продажни и алчни мекерета !!!

лесно е да се сетиш какво им се иска.

Ами че то ако носиш желание от всяко нещо да направиш далаверка, във всичко ще я откриеш. Братче, с това мислене до никъде няма да стигнем, а ще си стоим там, където сме си!

Абре Данчо, убре Мента скрий се на момента!

Тия там Само делаверки въртят за лично облагодетелстване. Като чуя, че нещо се предлага и приема, веднага ми става ясно, че е с ЦЕЛ ГРАБЕЖ. Избиват народа с Мизерия, Престъпност и НАводнения

Колко по-лесно ще става тогава с "мълчаливо съгласие" корупционното разрешение за противозаконни актове...!!! Чиновника взема "едни пари", за да не отговори в законовия срок с отказ, и по този начин с "мълчаливо съгласие" се разрешава нещо, което иначе няма как да се разреши...!!! И тогава чиновничето-корупционер НЯМА ДА НОСИ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ ЗА ИЗВЪРШЕНО ОТ НЕГО БЕЗЗАКОНИЕ...!!! Дааа...!!! Т'ва срам и страх от нищо нямат бе...!!!

БОРИ КОРУПЦИЯТА :-))!( СПЕСТЯВА ПАРИ НА ЕДРИТЕ ИНИЦИАТИВНИ!). ПРАВИШ КАКВОТО СИ ИСКАШ, ОПИРАЙКИ СЕ НА УДОБНОТО МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ! САМО ЧЕ ЩЕ СТАНЕ КАТО С ЧСИ ! И ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ОПРАВЯТ БАТАКА !!!

Този принцип на "мълчаливото съгласие" преди години Николай Василев не го ли въведе?!? Защо все още не е вкаран в работещ режим? Или тогава е било само мижи да те лажем?

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!