Въвеждат гъвкаво работно време, махат графиците за отпуски

Отпадат задължителните графици за отпуски, работодателят ще може с предизвестие да уволнява служители, навършили години и стаж за пенсия.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат гъвкаво работно време, махат графиците за отпуски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямам

Нямам

ще призная закона/наредбата за действащи и правилни ако накарат парламентарните уроди да си доизработят седмичната/месечната/годишната дажба. не може за 2 ч дневен труд да получаваш куп държавни пари. ако не са съгласни може да си сменим местата - да дойдат да копат по 10 ч за жълти стотинки, а аз да се мъча вместо тях.

кънев е урод!!!!

"Платеният отпуск за майчинство за четвърто и следващо дете, става 2 години, а не година и половина, както е сега. " СЕГА ЦИГАНИТЕ ЩЕ РАЖДАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО. И СКОРО НА КАРТАТА НА БАЛКАНИТЕ ЕДНА ДЪРЖАВА -БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ И ЩЕ СЕ СЪЗДАДЕ НОВА -ЦИНГАРИЯ.

Sessilly

Платеният отпуск по майчинство се ползва от ОСИГУРЕНИ майки (изискуемият стаж е 18 месеца). Циганките да не би да са осигурени? Не приказвайте на ангро!

Така трябва!Пенсионера щом стигне условия за пенсиониране да се пенсионира и то задължително,в заслужен отдих.Не да се суркат до гроб по учрежденията щото не им стигали парите.А на младите безработни чийто места заемат стигат ли!?Хем са стари,болни и неработоспособни,както един млад човек,но щом ги търпят се натискат и влачат заплатки,а в много и пенсия.

Ако още му се работи-има частен сектор, но в държавният трябва автоматично да се пенсионират. Трябва обаче и 2 години преди пенсия да са защитени от уволнение.

Абе и друг път съм ви го казвал: Като стенете по форумите, че са ви ниски заплатите, защо не станете работодатели и да си вдигнете вашите доходи и тези на работниците? 80 % от амбалажа във форума се оплаква от ниска заплата. Ще станете работодатели, таратанци! Мрънкачи и неудачници.

Sessilly

След като си наел хора, ще им плащаш. Иначе си върши сам работата.

Вярното и важно заглавие на новината трябва да е че НС отхвърли предложението наАтака българския народ да не е най бедния човек.

Заради съществуването на хора като Кънев в групата на БСП-тази нещастна партия ще идчезне завинаги. Кой защитават-работниците или господарите им?

АЛО, стига с тези учители стига с тези 10 заплати, като не им харесва да отидат при някой частник, който няма и една заплата да им даде при пенсиониране

Идиот, народ който не цени образованието и учителите, става само за роби, каквито сме сега. Като отидат при някой частник, какви учители ще останат? Некадърници и неудачници, които не могат нищо друго да правят. И каквито явно са ти преподавали и на теб.

па те щото станаха ултра изучени до сега , цъфнаха та вързаха, сервитьори и продавачи само

КАКВО Е БИЛО МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА ЕДНО ВРЕМЕ ??? ХАЙДУТИТЕ РЕДОВНО СА РЯЗАЛИ УШИТЕ НА БЕЙОВЕТЕ И ЧОРБАДЖИИТЕ КОГАТО НЕ СА ПЛАЩАЛИ НА РАТАИТЕ :)))) ... СЕГА ПАК ИДВАТ ТАКИВА ВРЕМЕНА :))

тия си играят на книжа... калашника ше уволнева.

УРЕЖДАМЕ СМЕТКИ С НЕРЕДОВНИ РАБОТОДАТЕЛИ :)

Абе аз казах ли ви приди сто и кусур години още, че всичките са маскари? Знайте ли вий, какво ще е добро начало? 100 дупетатина с примка на шията да виснат по уличните стълбове, та белким другите се постреснат, че сега всичките са го дали право през просото.

Честният ляв бизнесмен Петър Кънев ли е предложил тези промени в Кодекса на труда.Чета и не вярвам на ушите си.Абе докога ще въвеждате феодални порядки,бе идиоти.

Sm3hurk0

С тези меки китки, Вие какво може да очаквате, освен гъвкаво работно време !

ехоооо, синдикатите. А, синдикати ли казах, извинете грешка, в България синдикати-НЯМА, има сътрудници на властта, работещи активно и срещу солидно възнаграждение, срещу интересите на хората!

И двата синдиката са реагирали с отхвърляне на този законопроект. В парламента и в НСТС. Въпреки това депутатите са го приели. Лобито на чорбаджиите е мобилизирало всички парламентарни групи. Или ги е стимулирало доста убедително.

Преди 9.iX.1944 ви казвах ГОСПОДИНЕ, след 9.IX. 1944 - ДРУГАРЮ.Как да ви казвам сега? Казвай ми ГОСПОДАРЮ

zooamigo

Вие не искате да работите умници. Ако аз нямам файда от работата ви няма да ви търпя и една секунда. Тия чифути ви подлъгват и вие ревете срещу бизнеса! Добре ваша работа, но сметките си текат и ... абе ваша работа! ВСИЧКИ ТИЯ ГИМНАСТИКИ СА ДА СЕ УБИЕ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИЯ ДУХ. ДАНЪЦИ, ЕБАЛНИЦИ, ДЪРЖАВА... МНОГО ВОЖДОВЕ МАЛКО ИНДИАНЦИ. Нямате квалификация, нямате дупе да се хванете сериозно само едни вопли са ви останали. Направо ви съжалявам

Ти работиш ли?И по колко?То такива като теб. Убиха истинноста на предприемачеството.Защото не уважаваш труда , а по този начин и себе си.Какво като си откраднал или излъгал някого и си му взел парите.Това да не те прави повече човек от мен или някой друг!Още ли аргументи да ти давам!

Sessilly

Като не ти харесва тук, върви си развивай бизнеса в Германия или в някоя друга уредена държава. Ама там няма "осигурявам те на 4 часа, бачкаш 12" или "не стига че ти давам работа, ами искаш и да ти плащам". Там ще умреш като кон без история.

Трябва да освободим Работодателите да плащат на работниците! Парите ги разнежват и разглезват и те стават непроизводителни!

Работникът не знае дали утре ще е на работа, но трябва от предната година да си планира отпуската, голяма идиотщина.

Ооо, тъй лиии, айде тогава на работа навън, а на "работодателите" да им работят мангустите, че да им цъфнат и вържат шибаните фирми! Гнусните парламентаристчета, понеже са и бизнесменчета, затова са ги измислили тези закони, за да са в тяхна ползица, ама не са познали! А "работодатели" нарочно го сложих в кавички, щото повечето са едни мухльовци, за които всички знаем как натрупаха парици и завъртяха "бизнес"! Пфууу...

Като си толкова отворен,вземи и ти стани Работодател,отвори си си ти някакъв бизнес да те видим!!!

Ахаха ха... Явно и ти си от тези, за които пиша, щом си писал "работодател" с главно Р, сякаш става въпрос за Бог! Жалка история! Но аз лично нямам психическата нагласа да бъда работодател, не и тук, в България. Предпочитам да работя за себе си и сам да съм си шеф. И това и всъщност правя, колкото и да е трудно. Виж, ако бях работник, не бих търпял подобни "законни" издевателства над труда и личността ми!

Ти как стана работодател? И как се става работодател? Преди да се наречеш такъв заде ли си тези въпроси? Или си казваш балами бол ще пробвам!

олигарсите не спазват трудовото законодателство, само крдат и зверски ни експлоатират

... Отпада задължението работодателят да разработва правила за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд... Боже,Божее какви люде си ни дал да ни "управляват".Ах къде бай Тошо,па да ги събереш и да ги пратиш на лагер. Монархо-фашисти,върнахте България в 1930 г.

Щото при бай ти Тошо бяхме цъфнали и вързали... Като беше толкова хубаво, защо държеше границите затворени за нас, пък прогнилите капиталисти можеха да идват и да си отиват когато поискат? Нека бягат глупавите и лошите та да останате само добрите в България...

Кое му беше лошо?И ако не ти е харесвало, подари всичко придобито тогава на някого!Ето както стана след 10.10.1989г.Подариха на "работодателите"заводи и фабрики.

Като чета пишещите под новините оставам с гадното впечатление, че май в България са останали почти само олигофрени.

Ами да, ТИ си ярък пример за това! Учуден съм, че можеш да пишеш! Не го очаквах от един олигофрен! ;-)

Супер, Цецка Цачева може да уволни Данчо ментата, че шофьора му е паркирал неправилно пред НС.

Ако само чакате, някой да ви направи закончета добри за вас, а вие да си цокате ракийката в къщи или в кварталната барака... Чакайте , чакайте... А наздраве!

Хората трябва сами да си ги направят тези закончета, вместо да чакат някой руг да ги направи за тях.

Чудя си кой болен мозък предложи и болният парламент прие през 2012 г. шефа да няма право да уволни пенсионер, дори той да се изпуска на работното си място. И същите тези депутати се чудеха, защо се увеличава младежката безработица.

Да помислим кой управляващ днес имаше абсолютно мнозинство през 2012 година.

Ами никой не е имал абсолютно мнозинство в парламента не само през 2012, ами даже и преди това. Ама ТИ откъде да го знаеш, като дори не знаеш какво е абсолютно мнозинство? Седнал си да пишеш глупости, а не си наясно с основни положения за материята, за която пишеш глупости!

Мисля, че винаги има начин един кадърен и добър работник да си намери добър и кадърен работодател и обратното. Другите извън тая категория, както от едната, така и от другата страна само мрънкат. Подозирам, че са болшинство за съжаление!

Прав си, ама само на теория. И от едните, и от другите, не останаха или нямат свободни места.

Българската "социалистическа" партия предлага десни мерки???!!! Това май само в България го има?! Но няма какво да се чудим, ние отдавна знаем, че бсп е партия на едрия капитал!!!

А десните централизират и окрупняват...за сега болници.

В България всичко е наопаки. Така и най-големите бедняци на ЕС се водят за десни избиратели.

humfry

"Отпада задължението за предварителни графици за отпуските и работодателят да разработва правила за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд." Каква беше причината, поради която да се въвеждат изобщо тия графици? Държавата се върти в порочен кръг. А кой ще разработва и осигурява тези правила за здравословен и безопасен труд, чия ще е тази отговорност? "Депутатите разрешиха въвеждането на гъвкаво работно време" Да работиш 40 часа без прекъсване, товал и е гъвкаво, че не става ясно? Всичко е оставено на работодателите да решат. "Еднодневни трудови договори времето по този вид трудов договор не се признава за трудов стаж." Отсега виждам как еднодневните трудови договори ще се превърнат в постоянни с оставена дата за допълнително попълване. По-добре никой да не се наема да сключва подобен тип договори! "рли и четирите законопроекта на "Атака" за промени в трудовия кодекс. Те предвиждаха по-високи обезщетения при пенсиониране на учители, които да бъдат осигурени чрез брой заплати, съответстващи на годините трудов стаж в системата; предимство при наемане на български работници пред тези от ЕС; законови гаранции за своевременно и в пълен размер изплащане на заработеното при съвестно свършена работа както и определяне на минимална работна заплата у нас, съотносима с аналогични средни минимални възнаграждения в ЕС." В ЕС има много държави, които имат сходни правила. Какъв е проблема с предложенията на "АТАКА"?

проблемът е, че са ги изкарали от зад*ка си и са неизпълними. Ако не може да вдешеш що, по-добре не се излагай като кифладжия. Атака могат само да свеждат глава пред който им цака кинти, друго не могат.

Ще уволнявате дрисльовци! Не сте ли чували за свободен пазар на труда. Децата ни отдавна са зад граница. Няма никакъв проблем да ни изтеглят при тях. Има работа, социални осигуровки и подобаващи пенсии.

Гарантирано от ГРОБ... и реаниматорите!!!

.........работодателят да разработва правила за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд...... ----- Това отнася ли се и за депутатите? ----

бе ти тях не ги мисли, то тяхното работа ли е.. Ама виж - да отворят уранови мини и да набутат там някой да се бъхта без правила - що не? На тях пука ли им?

Ти ли ще отидеш да контролираш какво става в мините? НС се контролира по-лесно!

* Значи Ние Народът не сме длъжни да създаваме безопасни условия за труд за нашите работници - депутатите и членовете на правителството! и т.н...... Така ли?

Отпада задължението за работодателят да разработва правила за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.Как може НС да приеме такава промяна-та това трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и най-строго да се санкционира.Развързаха ръцете на т.нар.бизнес - няма условия,няма правила.Като паднеш от скелето-да не си се качвал.Такова законодателство едва ли има в ЕС.Мутрите доказаха,че обслужват бизнеса за пореден път.

Правила не може да няма! Може би ще има наложени такива а не работодателя да ги разработва? Не са толкова глупави, все пак разни комисии ги гледат, надявам се!

нагледахме се на 'не може да има' и 'не може да стане'. Само глей какво шоу ще е. На ония не им дреме, ама грам не им дреме. Паднал от скеле - оправяй се. Естествено, че къде другаде е възможно по света? Но тук, оооо

Законът за здравословни и безопасни условия е този, който определя правилата, а не сульо и пульо да изписва един куп хартия. Никой не казва, че няма да има изисквания за безопасни и здравословни условия на труд.

Един да каже нещо свястно!

Времето не се признава за стаж - но ПЪК се ОТДЪРЖАТ ПАРИ ЗА ПЕНСИЯ? - т.е. човека няма да получи пенсия защото няма СТАЖ, но пък ще се осигурява за пенсия?????

bobsyn@

Тая отпуска в кодекса на труда не е случайна. Някой е стигнал до извода, че хората трябва да си почиват от време на време. Задължителните графици не са нещо непосилно за фирмите. Специално за държавните служители пък изводът ми е, че така се отказваме да съкращаваме администрация, защото многото натрупани отпуски излизат твърде скъпо на държавата и на практика се ползват за още по-ранно пенсиониране.

Графиците за отпуски НЕ СЕ СПАЗВАТ,защото през Януари се пише едно към кесим! Никой не знае кога ще му се наложи да вземе отпуск. А липсата на тази/според мен/ абсолютно излишна хартишка води само до глоби или "под масата"! В същото време дава възможност на работодателя да ти каже:"Вярно ,че ти трябва отпуск ,но графика..."

ГЪВКАВОТО РАБОТНО ВРЕМЕ Работиш докат моеш, като станеш на годинки си седиш дома и висиш цифки гъвкави. А годината за пенсиониране все повече се отдалечава от теб А ти се гънеш целия

стана ясно защо искат увеличение на възрастта за пенсия ,за да храним децата на ромите

Урааааааааааааааааааааааааааааа перфектно, ще работим вечно роби на труда за това заслужаваме

"Работодателят ще може с предизвестие да уволнява служители, навършили години и стаж за пенсия." А на работодателя може ли да му е...ба п....та м......на!!!

По този закон аз мога да т. е. п.м Ако не спазваш Закона Полицията ще ти ,,, п... м...

графиците за отпуски, така ще се намали и платеният отпуск за четвърто и следващо дете. Явно в България нещата трябва да се случват бавно и след много лутания. За това не са виновни политиците, а ние гражданите, които не им указваме достатъчен законов натиск.

"Отпада задължението . . . и работодателят да разработва правила за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд." Абсолютна гавра с работещите. Та значи работодателят може да накара строителните работници да влязат в една сграда и да режат носещите колони. Това ли да разбираме?

Аз пък не разбирам защо временната заетост да не се признава за трудов стаж. Нали се плащат осигуровки по нея?..

Може бе ще имат само осигурителен стаж. Но не разбирам, какво пречи да имат и трудов стаж.

за да се бачка месец ,два и след това на борсата и пак постна пица

патриотичния фронт в управлението ли е ???!!!???

Ако се оставят нещата в ръцете на Петър Кънев, то няма да има изобщо отпуск, а работодателите ще могат безнаказано да вършат всичко .....това е положението, бившите номенклатури на БСП, сега крупни собственици-милионери, ще диктуват нещата в производството.....Просто нямам думи!!!!!!!!!

Честито Роби на Труда . Докато робите не си променят мисленето няма да има пари и захар .

Това не е труд, а си е жива експлотация!!!.

"Платеният отпуск за майчинство за четвърто и следващо дете, става 2 години, а не година и половина, както е сега." Нали не си мислите, че това е за българите!

Това е грижа за популацията на манганоидите.

Точно това е за българите , виждал ли си Ромка с Платен Отпуск по Майчинство .Не си защото не работят и циганките получават два пъти повече от българките по времето на Майчинство от социалното министерство и от помощи от ЕС .

А отпуската за десето и всяко следващо дете колко става ?