Кандидат-депутати не искат да се тестват за интелигентност

Нито една партия не е пожелала да тества кандидат-депутатите си в МЕНСА - световната организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

Обратно в новината

Коментари - Кандидат-депутати не искат да се тестват за интелигентност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък предлагам всички български граждани да направят теста и само първите 24000 с най-високо IQ да имат право да гласуват.

Значи си знаят нивото.Въпросът е само да се докопат до депутатстването.За това много акъл не трябва.

ЧЕ КАК ДА ИСКАТ,ОСОБЕНО ПЪК ТЕЗИ ОТ БСП,ТО ТАМ СА САМО ЕЗИЦИ,ЗА МОЗЪК ЕДВА ЛИ МОЖЕ ДА СЕ МИСЛИ

Не им стиска защото повечето от тях знаят колко пари струват.

Вето, пишеш врели- некипели. Трябва да има тест, иначе влизат всякакви номенклатурчици и апаратчици, но не само за интелигентност, но и за емоционална интелигентност. Като не искат изпит- да не стават депутати.

ТРЯБВА ДА СЕ ТЕСТВАТ, защото влиза всякакви марионетки. И не само за интелигентност, а и за морал. В управлението ТРЯБВА ДА сме сигурни, че са умни и духовни хора! Като не искат да се тестват, да не стават депутати.

"...Не се гаси туй, що не гасне..." Не се тества туй ,що го няма! :-)

Нужно е да внесем одно уточнение. Много от българите бъркат интелигентността, която се тества със съответните тестове и начетеността, познанието, експертизата в дадена област и също така характерът и темперамента на даден човек. Това да имаш висок коефициент на интелигентност НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО значи, че си най-добрият специалист в една област, както и не е задължително най-добрият специалист и най-честен човек е непременно с по-висок коефициент на интелигентност. Ако прочетете внимателно проучвания и анализи, голяма част от бездомниците в цивилизования свят са всъщност исключително интелигентни хора, но хора на които други умения липсват. Най-големите престъпници са всъщност също супер интелигентни хора, но използват даденото им за по-различни цели. Интелигентността, измервана с IQ теста е физическа даденост, тя няма нищо общо с това какво можеш в дадена област, доколко си експерт в нея и колко честен човек си. Колкото по-рано българите разсеят илюзиите и заблужденията си в насока тестването на коефициента на интелигентност - толкова по-добре за тях.

Много си прав. Явно депутатите ни не го знаят и затова не се престрашават да се явят на теста. Но пък нищо не им пречи да го направят извън рамките на кампанията и да си проверят своя коефициент, нали?

Ми нещат много ЯснО! Щото тестовете ще приличат на тези от филма "Властта на глупаците" и пак никой няма да ги издържи!

Как така ще се тестват,та нали след всеки тест,ще отпада по един кандидат! ТО БИВА ПРОСТАЦИ,БИВА, АМА И ТОВА НЕ Е БИВАЛО НИКОГА! Бай-Ганьо /героят от произведението/ пасти да яде пред простотията на сегашните депутати!

Минал съм теста, имам IQ -110.Обаче ,лошо играя карти и шах,слаб съм на футбол,с математика се справям на средно ниво.История и география ,владея на високо ниво . В професията ,съм на високо ниво-по признание на тези които са имали качества, да ме оценяват.Е ,къде е тук IQ-то.

да не си дупетат та нещеш

МОЛЯ, ЗАПОЧНЕТЕ С Г-Н. БОРИСОВ...ДА НЕ ГО ИЗПУСНЕТЕ.

Мисля, че депутатите спокойно ще издържат този тест, защото в него се търси находчивост, а те май доста я имат!!! и добре се справят с заплетените ситуации в реалния си живот. Така, че не са за подценяване.

Ако теста за интелигентност е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН-- то българският Парламент ще остане ПРАЗЕН!!

Никакви тестове! Вие представяте ли си, в каква депресия ще изпаднете и как ще ви се "изправят косите", ако и когато излязат резултатите от тези тестове и разберете всъщност, какви малоумници ви управляват... По-добре е без тази "екстра", повЕрвайте ми ...;-)

Предполагам,че повечето депутати са тъпи и нагли . Предполагам, че малка , изключително малка част от депутатите имат IQ над 100 и едимици над 120 .

Тия им требе тест за послушковци не за интелект.

Нямат нужда от тест ''Умни'' са щом са се отказали , сетили са се че няма да издържат.

АМИ ЩО'Т СА ПРОСТИ

Ако може и на детектор на лъжата да ги прекарат.....

МИ ТЕ ДА НЕ СА ЛУДИ? ДА ИМ ЛЪСНЕ ОТРИЦАТЕЛНОТО iq

Преди всичко - тест за психиатрично здраве!

Тази система за тест не работи с тъпунгери.

Защо да ги тестват.Да правим сеир.За там не са необходими умни хора.трябват им хора да слушат.Да могат да си чоплят носа по всяко време.Нали знаете един велик българин написа"Свестните днес ,смата за луди"Кажете ми с какво ви омая бойко.Колко му е багажа.Тя жена му избяга от него ,та аз ли ще вървя като овца след него

Който премине теста трябва да не се допуска до парламента.

Няма нужда от тестове за интелигентност. Претенциозно и безсмислено. Силният интелект е изключение и трябва да бъде ползвани максимално ефективно за всички - да прави това, което му се отдава (да прави къщи, машини, теореми и прочие), а не да си губи времето в парламентарни заседания. Това, което трябва за депутатите, е диктовка от 30-40 изречения. 5 и повече правописни грешки и аут (ако бариерата е по-ниска от 5 грешки, при днешното образование ще останем без депутати). И при този тест 80-85% от кандидатите за власт ще окапят като червиви круши.

матурите са по Български и Математика. Може и нещо просто да умножат две двуцифрени числа или да разделят едно четири цифрено на двуцифрено.:) Тъй де нали ще преразпределят блага.

Без тест за интелигентност не трябва да се включват в листите !!!

Добре, ама как ще се попълнят листите? Май празни ще останат. Виж, ако имаше тест за типигъозлък, арогантност, празнословие и други такива качества, на листите нямаше да се вижда края.

правете им ,,банков тест,,!!! преди и след ,,успешните,, години в ,,политиката,,!!! тест:аз.крадецът!!!

Отишъл Бареков при врачка: "Кажи сега ще стана ли министър-председател или не?" Врачката го огледала със съжаление от главата до петите, пипнала му челото, погледнала му езика, очните ябълки, измерила му пулса и му казала с въздишка: "Ще станеш, чедо, ще станеш. И Наполеон ще станеш и Цезар ще станеш и Александър Македонски..."

jingiby

Не може така! Ами те утре и тестове за честност, родолюбие, сексуална ориентация и какво ли не може да поискат да въведат в парламента! Това е недопустимо за нашите говеда, опа, депутати, де...

е как така ще ги тестват и пренареждат от менса кандидатите. че той гуньо си е платил повече от муньо и няма как муньо да мине пред гуньо.....

Искам дебело да подчертая, че съм решил този тест и заявявам: Това са глупости, нямащи нищо общо с реалността. Всъщност е една проверка на съобразителност и Елементарни знания в различни области. Примера е с 600- те гения живеещи сред нас и които никой не познава. Та МЕНСА си прави самореклама и медийна популярност. А, за да си депутат е необходимо само висше образование от Университет в който няма платено обучение или от чужбина, но не с диплома от апартаментен тип университет. И без Калинки!

Болшинството от така наречените депутати са продукт на улицата ни. Бивши двойкаджии, купили си дипломите, които никой не е видял, незнаещи западни езици, непознаващи науките. Лениви, крадливи и биячи от задните дворове на западните ни градове. Фалшиви патриоти, локумджии, лъжци и цинични простаци. Ако ги подложат на тест, няма да го издържат, защото шурето не е до тях. Ак онямат закита от роднинските глутници, те са гола вода. Те нямат идеология, ворал и принципи. Те са проклятието на нацията.

много е лесно, като не искат да са тествани за интелект, тогава да ги тестваме за простащина и уредите ще се пръснат, жалко за уредите, защото ще трябват за следващите КП(кандидати простаци)

Странно, защо ли не искат? Или подобен тест е по-страшен от управлението на държава ! Но и кой ли мислещ и можещ иска да стане политик ?

Във военните ни училища, а и в това на полицията, ежемесечно се попълват тестове за интелигентност и такива търсещи психически отклонения за да се следи интелектуалното и психическо развитие на бъдещите офицери. Що народ от тия училища излезе на политическата сцена пък са точно от същата порода като другите ни политици. А дали идеята въобще е приложима за политици може да си припомните Джордж Буш младши който има IQ 125,сиреч според тестовете му от Менса интелигентността му е над средното ниво.

Приема в полицията не е само с теста за интелигентност, има още 2 други. Първи е този за физическа годност, после идва теста за интелигентност, после за психологическа пригодност и накрая има интервю с комисия. Е, около 90% от показалите висок резултат от теста за интелигентност отпадат при следващите 2 бариери. По правило ако някой случайно мине през психологическата пригодност, бива отстраняван от комисията. Така че наличието на тест не значи, че в системата влизат интелигентни. Даже бих казал, че функцията на този тест е да я предпазва от такива.

Освен при приема, тестове се решаваха ВСЕКИ месец за което имаше отделени учебни часове в графика за занятия. Към съответните училища, поне на времето по което са се обучавали днешните политици, имаше и по 2-3 психолози които ситематизираха резултатите от тестовете така че говорим за поне 45-50 комплексни теста в процеса на обучението което пък означава че поради ограничения брой въпроси рано или късно отговорите се научават и проверяваните почват да мамят-)

разбира се че ще отказват не са чак толкова глупави че да се явят на изпит за които са сигурни че няма да вземат абе Атанас Буров го е казал в прав текст '' в политиката се втурват само неудачници'' примери поне в БГ колкото щеш

Явно тези от МЕНСА не знаят какво се изисква за да си депутат. 1. политическа лоялност към вожда на партията ти. 2. да "спонсорираш изборите" с 200-300 хиляди, може и да е повече вече... 3. да си безскрупулен и послушен, да си сговорчив (викат му още ЕКИПЕН ИГРАЧ), да влизаш с корупционни схеми и да си алчен! Демек, колкото си по-тъп - толкова си по-подходящ!

Говори сe, че само Пеевски първоначално се е съгласил, но Доган не му е дал ;-)

Тука гледам яко тролчета и всичките ги псуват дупетатите. Това всъщност е обнадеждаващо де, все пак въпреки, че ви плащат и вие ги презирате. Може би има надежда все пак.........

Хора, пишем си ние тука и всеки е прав за себе си, на на нашите депутати изобщо не им "пука" какво пишем и какво си мислим ние. Те знаят, че ще бъдат избрани, защото ние сме такива: само си говорим и ходим като овце да гласуваме за тях.

ами не гласувай за тях. ГЛАСУВАЙ САМО ЗА НЯКОЙ ДЕТО СИ СТРУВА. Ако няма такъв - не правиш компромиси и... те така!

Много показателно.... ха ха ха

Мдааа.....много ясно,че няма да искат!Та някои от тях не могат да говорят,та камо ли да пишат,бат Сали колко ли е интелигентен?

ОЧАКВАНО! ... НИМА СТЕ МИСЛЕХТЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯТ. ... ама ние и така си знаем колко са умни! То си личи и без тест.

Чак пък МЕНСА ! Да решат по една кръстословица и едно СУДОКУ за половин час и са готови за дупетати.

Каква Менса, какви 5 лв. Царят ги събра навремето с метлата от улицата... Боко ги събира по кьошетата и кръстовищата... А хората в другите страни учат университети, за да станат управленци. А у нас....калинки, бръмбари и кърлежи.... ТЪГА....

Както е тръгнало в скоро време за депутати и министри ще виждаме имена,като Мюмюн,Джевджет,Зюмбюла,Роки,Командо,Бат Сали,Азис... Все отбор специалисти по крадене на джилезо,бране на тухли,крадене на ток,играене на гюбеци... Държавата ни има едно бъдеще,направо се розовеее.....

Тези дето си ги изредил са бъдещите министри на ДПС и БСП!!!

тези ги лансират с подкрепата на УСА-посолството. Помните ли Уорлик? Той ги посещаваше и се снимаше с тях!!!!

Д-р Емил Райнов от БСП е член на МЕНСА, преди години е бил на тест и го е издържал.

текста не се издържа, щото няма праг. Това не е Тест за шофьори!

Трябва да имаш определен % верни отговори, за да станещ член на МУНСА. Това е граница, под която просто не те приемат! Като листовките за шофьори, ако си ги решавал!