Отпадна спорната точка за спасяване на КТБ

При гласуване в парламента отпадна спорната точка 3 от решението на бюджетната комисия, която допуска спасяване на банки с отрицателен капитал, каквато е КТБ

Обратно в новината

Коментари - Отпадна спорната точка за спасяване на КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако имам 20 000$ в КТБ на спестовен влог ,сега долари ще ми върнат или левовата им равностойност/купил съм ги за 1,30 лв на долар/?

С банката на Цв. Василев - КТБ нещата се повтарят, както фалирането на Първа частна банка! Целта е да бъдат ограбени хората, малките вложители! Ето за това ви казвам по различни форуми - трябваше да бъдат изгонени от всички постове агентите на ДС и да има лустрация, както и прочистване на службите за сигурност БОП, полиция и НСО от агенти на ДС и национални предатели! Така нямаше да има СДС,БСП, ДПС и ГЕРБ, защото те са политически проекти на Държавна сигурност! Нямаше да има Станишев, Бойко Борисов, Доган, Георги Първанов и други знайни и незнайни боклуци! Запомнете едно: ЧЕНГЕТАТА НИКОГА НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ!! Те служат на новите си господари - мафията!

Задавам си въпроса - дали има и други гнили ябълки сред банките в България и щом е нямало никакъв контрол за КТБ, защо да не се замислим, че и останалите банки не са такива пирамиди. Ето ви и отговора:,,Изброени са като проблемни осем български банки: ПИБ, СИБАНК (тогава на Цветелина Бориславова), Инвестбанк (на Петя Славова), Интернешънал Асет Банк (банката на СИК), КТБ (на Цветан Василев), ДЗИ (на застреляния Емил Кюлев), ЦКБ (на групировката ТИМ) и Софийска общинска банка.

Дааа, очевидно БСП в последните дни се държи най-отговорно, защото: 1 Внесе закон за отмяна на проския данък; 2 Закон за ранно пенсиониране; 3 Ликвидация на КТБ. Между другото относно КТБ, Левон Хампарцумян е казал: "Ситуацията с КТБ е като някой да умре, но следващите 30 дни да не го погребваш, защото някой може да измисли начин да бъде съживен"...

КТБ я чакаме шест месеца да умре, но все още диша. Да припомня, че капиталовата и адекватност към 30.06.2014 год. беше над 10%!!! Бих перефразирал думите на Левон така: Ситуацията с КТБ е все едно да виждаш, че някой е болен, и да го чакаш шест месеца да умре!!! Според мен по подходящи сравнения са: смъртта с фалита, болестта с поставянето под специален надзор, и лечението със самия специален надзор!!! Щом фалитът е толкова хубаво нещо, се надявам БСП да не върне мандата, ако го връчат след отказ на ГЕРБ!!!

Влагането на много над гарантираните пари за висока лихва си е рискова операция и всеки трябва да е наясно с риска. Сега се чуват гласове , че много предприятия и учреждения ще закъсат защото парите им били в КТБ. Съжалявам, но парите на тези предприятия са управлявани от главни счетоводители, икономисти, т.е грамотни хора, които трябва да са били наясно с риска, т.е хората без заплати да се сърдят на тях , а не на закона!

Главните счетоводители ли атакуваха КТБ, или самата държава!!! Можеха ли те да повлияят на прокуратурата, да не разследва директорите за опит за убийство, ДАНС и Жандармерията да не атакуват банката с БТР-и, БНБ да подкрепи ликвидността на Банката, Минисър председателят и министърът на енергетиката да не теглят депозитите на фирмите от енергетиката, министърът на финансите и управата на БНБ да търсят оздравяване с акционерите!!! Правиш се, че не си видял всичко това, или наистина не си го разбрал!!! И още нещо. Фирмите от Военно - промишления комплекс имали право по закон да държат парите си само в български банки, които били общо две!!! Държавата няма никаква вина, ще ти повярват, виновни са счетоводителите!

Хора, всички мислят за физическите лица с негарантирани депозити, за болниците, общините, държавните предприятия и за влиянието върху банковата система. Кучето е заровено другаде, и ми се струва, че никой не го вижда. Частните инвеститори, средните предприятия, с персонал над 100 човека, са скритата бомба, която ще избухне след фалита на КТБ! Застрашени в този сектор, на частния бизнес, са 100 хил. работни места. В Реформаторския блок има добри експерти. Но са залитнали по Прокопиев, и са се оставили да бъдат зомбирани от него. Работниците ще гонят с тоягите Радан и Мартин, а не Прокопиев!!!

има отговор: рабежът на КТБ и възможността това да се случи във всяка друга търговска банка е заложен като истинска мина още преди 13 години от парламентарното мнозинство на НДСВ и ДПС. Много от тогавашните играчи, които прокарват скандална поправка в Наказателния кодекс и днес са в играта около закъсалата финансова институция на Цветан Василев.

Чудя се и се мая.Когато казаха,че ще оздравят банката всички викнаха "как с държавни пари ще се спасява частна банка".Сега като се отказаха от от това казвате "Ако фалира банката загубите ще са много по-големи,фалит на предприятия,болници и т.н." Какво точно искате?

Доналд Дък ( нерегистриран ) 31.10.2014 18:18 Влагането на пари над обезпечените от фонда и закона пари са рискова инвестиция. При тези нива на лихви поддържани от КТБ трябваше на доста хора да им светне лампичката, че това си е пирамида, макар и в малко по-различен вид отколкото сме виждали. Не може да правиш рискови инвестиции, а после да очакваш някой да ти покрива загубите от тях!

Съгласен съм,но повечето хора не разбират от финанси.Ето Химика,например каза :"Внимателно избирайте банка" а други умници :"Защо сте избрали тази банка а не някоя стабилна" Ами като не разбираш от банки,а искаш да направиш депозит,отваряш сайта на БНБ и гледаш параметрите на банката.Точно според БНБ,до юни т.г КТБ беше 4 банка в България от 28 възможни.Значи тогава,хората са направили това,което им препоръчват.Избрали са 4-тата,а не 24-тата банка.От това излиза,че БНБ са виновни повече от хората.Иначе,съм съгласен,че тези с над 100 000 Е,сами са си виновни и трябва да си понесат последствията. Защото в закона ясно си пише,че се гарантират до 100 000 Е. Но тези с депозити под 100 000 Е нямат вина.

Може ли някой да ми отговори на следния въпрос. В доклада от 30.06.2014 год. капиталовата адекватност на КТБ беше оценена на над 10%. Това е публикувано в официалния доклад на БНБ. Сега г-н Искров очаква, че за периода от 30.06. до 20.10. 2014 год., тази стойност се е сринала до отрицателва величина. Има ли логично основание за това очакване! Разбирам, че банката е била затворена, и че квесторите нямат опит в управление на банки. Понижаването на този показател е нормално! Но защо се очаква такъв срив!!!

Много просто. Към 30.06 голямата част от кредитите се оценяват като балансов актив от 4,2 милиарда (истина или не). Така собственият капитал е 10% от балансовата сума. Иведнъж някой си решава да оцени същите теи кредити на нула (пак истина или не). Отписват се 4,2 милиарда като рацход и капиталът става отрицателен. Колко са откраднатите пари не става ясно, колко тепърва ще се откраднат също. Да му мисли бедният данъкоплатец.

Утре бате Бойко ще реши друго.

но да не е утре важното.

А кво ще стане с парите който са над 100 хиляди евро? Ами кво ще стане с община Бургас която държеше парите на общината в тази банка? Със какво община Бургас ще се разплати на хората който трябва да си получат заплатите? Какво ще стане с фирмите и предприятията който държаха парите в тази банка а те със сигурност са били повече от 100 хиляди евро? Аз това питам и ме интересува? Много лесно решиха да фалират банката и да се откажат да я спасяват но забравиха кво ще стане ако банката бъде фалирана. Масово фалирване на общини фалирване на фирми и лавинообразни уволнения и съкращения на хора който ще останат на улицата без работа и пари? Помислихте ли господа политици за другите хора не само за най бедните вложители ами и за другите за бизнеса за общините който са вложили там парите си? Аз мисля че не вие не помислихте изобщо за това! Трябваше да се направи всичко възможно тази банка да се спаси ако ще да се направи невъзможното а виновните за това състояние на банката хора да бъдат наказани!!!

Е да де,никой не постави въпроса за парите на държавните предприятия!Обсъждаха,обсъждаха,наистина проблема е много сложен и затлачен и изобщо не трябваше да бързат ,а те хайде хоп! Ако се чака от масата на несъстоятелността е дълга и широка и както масово цесират на безценица,какво ще остане накрая ?

е по сложен. по най дори. защото държавните фирми по закон не са по защитени от частните. оказва се, че гражданина за да защити със спонсориране държавна фирма...например болница, която го лекува -трябва да плати на частника с лихва 14%. Кога, КОЙ и защо не е защитил правото на плащащия да плати дори още веднъж но без изнудване ценност като живот? извод. КТБ Фалира. До 100 000 лв пропорционално от гаранционния фонд по колкото се пада. Заем, за държавни фирми при смяна на ръководство поне 3 лица отгоре надоле. Сумата на заема се калкулира като стаж на всеки работещ и осигурен. Само такава обратна връзка може да сопре управление със заеми....за пенсии, нали боленчо?!!! а млади и образовани -вън. ..аз не се осигурявам..немам здраве за пенсия...бързо живях, а безплатно няма. просто бъдете справедливи.

....между "който" и "които" има съществена разлика ! Научи я !

Не се тревожи за влоговете над 100 000 евро! Тях вече ги изплатиха на тяхните си хора! Не ти ли е асно защо беше този цирк през тези месеци - ще я оздравяваме, няма да я оздравяваме! Виж, за парите на предприятия и фирми, никой не мисли! Пак гласуеайте за Боко, Цоко, Мигленчето, Костов, Симеонов и разни други п-ки майни!

Банда луди старчета от набедени ЛИДЕРИ, не е демокрация, а е просто един виц. Тъжното е, че този виц е реалност за теб, нали.

Човекът е ОБЩЕСТВЕНО животно. Цялата ВЛАСТ произтича от ГРАЖДАНИТЕ и НИКОГА не се връща КЪМ тях. На бедните хора не им достига МНОГО, на алчните - ВСИЧКО. Няма значение дали СТЕ се продали или са ВИ купили - все ЩЕ трябва да си го отработите КАТО проститутка. Когато Ви НАБИВАТ нещо в главата, обикновено Ви ИЗКАРВАТ акъла. И ВАЖНИТЕ клечки са от дърво. Утре, утре, ВИНАГИ утре и така МИНАВА животът за теб. Търговците и представителните политици продават това което НЕ са направили, крадците и представителните политици - това което НЕ е тяхно, проститутките и представителните политици - това което НЕ би трябвало да продават. Кой още ТВЪРДИ, че светът не се крепи САМО на търговията? Лошо живеят тези, които СМЯТАТ, че ЩЕ живеят ВИНАГИ. Който ИЗГУБИ честността си, НЕ може повече НИЩО да изгуби. Каква полза могат да донесат САМО законите ТАМ, където НЯМА нравственост? Отначало ли е НИЩО - и нататък НИЩО. Всичко САМО се изменя и НИЩО не се губи. Усмихвайте се...УТРЕ ще бъде по-зле. Докогато ТОВА е истина, това ЩЕ е истината!

Снощи у кръчмата попа черпа сички наред и най вече Ристю де пасе овцете на селото знайте го де 4 години повтаря дорде изкласи до 8 клас.Питати що.Ами щото миналата година Ристю отишъл в града да си купува уокмен и срешнал дедо Поп да са върти около банката искал да внася 5000 лево де ги събират вечи 3 години за ремонт на църквата.Дедо поп му казал чи ще внася пари у банка КТБ ама Ристю му рекъл чи те тия името им мяза на КГБ попа се стреснал прекръстил се и се прибрал на село с парите и ги турнал у един буркан а бурканя заровил там дет спи кучито.Така се спаси народната пара благодарение на Ристю де едва изкара 8 клас.А наздраве

Отпадна спорната точка за спасяване на КТБ По-скоро отпадна опорната, а не спорната точка.

доган пееееевфски *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стадото на слепите пастири е винаги гладно и жадно и остригано по Коледа

ами че сега какво ще правят Доганчо и Първанката ? Нима ще се лишат от милионите си и ще се задовалят със 100хил. евро ? Аааа може би имат по още толкова в други банки и както бедняка рискува да изгуби левче те са готови да прежалят някакви си милиончета

Ама ти си помисли, че Доган и Първанчо не са си спасили парите си!

Спасява се нещо, което може да продължи да съществува. Вече няма такава банка КТБ, защо се мъчат да я съживяват? Питайте тези с милионите и защитниците на идеята в Народното събрание. Цял ден загубиха да лобират за една загубена кауза. Това е положението, тези с ниските влогове ще си получат парите изцяло, останалите духат супата. Но е еднакво важно по най-бърз начин да се подгонят неизрядните кредитни милионери, затвор и конфискация. А кой пусна балона с фондовете, ха сега да ви видим протестери, КОЙ? И ако лобистите са в парламента, незабавно отзоваване.

всеки ден е ден за замитане на следите.

в доклада за КТБ. И не е само за КТБ. А една информация, която СЪС СТЪКМИСТИКА ОТ БНБ се представяше, като показател на СТАБИЛНАТА НИ БАНКОВА СИСТЕМА! Необслужваните кредити общо за банките в страната на сайта на БНБ е 18-20%. В ДОКЛАДА ЗА КТБ обаче се посочва, че СРЕДНО ЗА БАНКИТЕ НЕОБСЛУЖВАНИТЕ КРЕДИТИ СА 35%.... КТБ няма да е последна, ЩЕ ИМА ОЩЕ... Ако има банка, на която ЕДНА ТРЕТА ОТ КРЕДИТИТЕ НЕ СЕ ОБСЛУЖВАТ - ????????????

Имахме желание да дадем шанс за спасяване на КТБ и на вложителите, чиито влогове не са гарантирани, днес се оказа, че този шанс го няма, заяви Менда Стоянова Тази жена е опасна! Тя беше шеф на данъчното в Пловдив през дългите години за които Цар Киро имаше политически чадър е не беше платил пукнат лев данъци! Сега тя драпа да спаси Костов и сие с влогове в КТБ за сметка на данъкоплатеца! Тя и Мартин Димитров трябва да бъдат отзовани от парламента моментално!

Това са новите ни, опазил ни Господ, управляващи !!

Там е заровено кучето, да се махат!

Поздравления за днешния дебат в Парламента! Депутати от различни партии бяха на едно мнение, както и депутати от една парламентарна група, бяха на различни мнения. А Мая Общата стенеше, че няма смисъл от нови избори, защото нищо няма да се промени.

и китаизите да доидат на влас вие пак цте те на влас,кеценгер 19ш9 година каза ге сте играе китаислата карта, те сте оправят федералня резерф,волен сидероф е праф,владимир пътин реголира мира на този своат ,горбагоф продаде бг *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Шепа алчни представителни политици с болни мозъци напълно съзнателно оставиха без защита потребителите на банкови услуги. Това се отнася както за физическите лица, така и за малкия и среден бизнес. В същото време се толерира привилигерованото и монополно поведение на банките, които, противно както на юридическата, така и на елементарната житейска справедливост, поставиха българските граждани и българския бизнес на колене пред чуждестранните корпорации, от своя страна и без притеснения те предприеха незапомнено ограбване и изнасяне на национален капитал извън страната. Приравнявайки банките с държавата и общините, шепа алчни политици с болни мозъци удобно са пропуснали да въведат и съответните задължения за тях. Така допълнително беше насърчено голямото ограбване на България. България изобщо НЕ е бедна страна, както ни се внушава постоянно. България просто е една ограбена страна. Нейните богатства са съсредоточени в шепа хора и фирми и са изнесени извън границите. Интересно е, че и медиите са в железните клещи на банките. Журналистите разчитат на парите на банките от реклама и ако излъчат истинско предаване, рекламата и съответно парите спират. Това е и причината за пълното информационно затъмнение. Само в България няма закон за фалит на физическо лице от целия ЕС, по този начин, банкерите буквално са заробили десетки стотици хиляди хора до живот и след него. А тези десетки стотици хиляди заробени хора имат право да ГЛАСУВАТ, ето защо, ИЗБОРИТЕ в РБългария са незаконни, защото гласуващите са напълно зависими (роби). И това е наложено от политическите ЛИДЕРИ от десетки години. Когато НЯМА пълна и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, изборите са "узаконено" НЕЗАКОННИ.

аз си изнесох хаталято в чужбина

Бойко Борисов може да стане спасител на КТБ,като си дари двата милиарда евро които има,а ако го последва и Плевнелиев,хората ще си вземат до стотинка парите,все пак ковчега джобове няма.

Добра идея! Ама тия хора не са научени да дават.. офшорки не се пълнят с даване и даравяане.. а с грабене и "усвояване"!

В България ,ако имаш пари ,здраве и нещо друго , се появяват Хиени да ти го вземат .Колко хора отвлякоха?За пари .Първо ни събраха всичко ,що бяхме събрали и сами си ги дадохме. Не сме се научили още,попаднахме в друго измерение на време,нещо като джунгла в България и се спасявайте и нищо не разбираш и се питаш ,какво стана,че се върнахме в началото на миналия век?И какво се случва ?Какво избираме ?Докато избираме послушни партийни дейци ,няма да мръднем Трябват ни личности а не партии

как БНБ успя честно да напечата бюлетини за избори, а не успя да контролира банка откраднала най много пари от 90 година насам... че то за 6 млр трябваше да има поне 200 човека заад решетки от месеци насам... сащо така не разбирам защо като съм клиент на друга банка с данъците си трябва да плащам на клиенти на КТБ...веднъж с пари от гаранционен фонд, втори път за да се донадят до 4,2 млрд, трети път от загуби на държавни предприятия. и на всичкото отгоре същите партии при които стана обира на 30толетието пак са в парламента да се " грижат" за нас....че тези партии са и част от партии в ЕС! Това значи, че ЕС няма защитни и противодействащи механизми и инстутуции срещу мафия.

имаха Костинбродската Мая и останалите гласували ЗА печатане на бюлетини от БНБ. Въпроса е важен, защото се отнася към легитимноста на парламента. странно тиха предизборна кампания беше. и съгласие за избори на религиозен празник. - с резултат повече гласове за ДПС и националисти..и тихо промъкване на АБВ.. Интересно кои депутати и партии в предишния парламент проявиха недоверие и гласуваха въздържал и против.... Мисля, че трябва бързо да върнат парите - гарантираните и от мой бъдещ труд, да гласуват бюджет и заем- минимално до стотинка необходим, да направят временен избирателен закон - за НС без бариера,незадължително гласуване с лотария 20 по 1млн за избиратели живели поне година последна в България или два месеца ако живеят в ЕС, с активна регистрация, с войниче клело се, във всяка избирателна секция като свидетел от начало на избор до предаване на протокол.. И НОВИ ИЗБОРИ 20-28 февруари. Във всяка изборна секция да има избрано с конкурс послание на В.Левски - на 5 езика. За да имаме чиста и свята република. За да имаме ЛЕВ, като мяра за евро и рубла. Дали съм мечтател, профан, или ..просто плащащ робство..въпрос на ваш път. не ми пука за плюсове и минуси. пука ми, като те срещна на улицата , човек ли си или роб.

Accession Eastern Europe Capital AB и Mezzanine Management Sweden AB, осъждат БЪЛГАРИЯ В АРБИТРАЖА НА СВЕТОВНАТА БАНКА! Защото това предстои с КТБ! Ако искате - вярвайте си, че сагата ще приключи с фалирането и! ИСКРОВ ви говори за АКТИВИ, които тези фондове щели да получи от Бромак! А АКО СА ГИ ПОЛУЧИЛИ? Щото цесиите си вървят. При това оформени със стара дата - преди затварянето на банката! Вижте си как софиянци плащат на ТИТАНИТЕ ЗА БОКЛУКА НА СОФИЯ! Но те и ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ПЛАЩАТ НА ВЪЛКА ЗА СЪЩОТО! ПРИ ТОВА - без да чисти София!!! ДЕЛО ARB/11/3 от 2012- год. Сега 2 МИЛИАРДА, но след година - ОЩЕ ДВА-ТРИ МИЛИАРДА ПО ДЕЛА ЗА ЕКСПРОПРИАЦИЯ!!!! ДА СИ ЗНАЕТЕ КАКВО ОЩЕ ПРЕДСТОИ...

но след година - ОЩЕ ДВА-ТРИ МИЛИАРДА ПО ДЕЛА ЗА ЕКСПРОПРИАЦИЯ!!!! ДА СИ ЗНАЕТЕ КАКВО ОЩЕ ПРЕДСТОИ...

Един обикновен на пръв поглед петъчен ден в който и политици и богати плачат, така както народа през останалите 364 дни.

Следовател към крадец на банка: - Защо откраднахте парите? Крадец: - Ами тя Банката започна първа!?

Сегашната форма на представителна демокрация (скрита диктатура), това е най-високата (най-ефективна) форма на манипулация над обществото. Манипулацията се извършва чрез избирателната система, парите и медиите, съответно в трите сектора: политика, икономика финанси и социален живот - култура. Гражданите са ПРИНУДЕНИ да предоставят своето право на глас, своите парични средства и своята работоспособност на този, който държи лостовете на управление. Отделният гражданин ПРИНУДИТЕЛНО (физически, ментално и емоционално) предоставяйки СВОЕТО право на глас и СВОЯТА спестена парична (спестовна) единица на имащите власт и банков капитал, всъщност кредитира ТЯХНАТА линия и политика, ТЯХНАТА програма и стратегия, ТЯХНАТА фирма или банка, съответно бизнес начинание или проект. Лостовете за убеждаване това са ТОТАЛНА (пълна) дезинформация, прикрита лъжа, умело изковани митове, подкупи и корупция, всичко това основано върху система на мощно подхранван егоизъм. Ето по този начин представителната демокрация те държи теб в РОБСТВО. Винаги реалната (пряка) ДЕМОКРАЦИЯ (Швейцария, Исландия) и СВОБОДА е била, и е - постоянна власт за ВСЕКИ гражданин, постоянна пълна реална информация за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия.

Не предполагах че Пеевски,и Доган са такива мозъци,че да изработят толкова много вложители:)

Влагането на пари над обезпечените от фонда и закона пари са рискова инвестиция. При тези нива на лихви поддържани от КТБ трябваше на доста хора да им светне лампичката, че това си е пирамида, макар и в малко по-различен вид отколкото сме виждали. Не може да правиш рискови инвестиции, а после да очакваш някой да ти покрива загубите от тях!

Понеже се заформи спор дали са много или не 100 000 Е,цитирам едно мое мнение от по-долните. Имам приятел,който живя 20 г в Канада.Върна се с перфектен английски и френски.Сега работи за Google в Бг.Взима чисто 2 000 лв.Не е женен,харчи 700-800 лв на месец. За една година този човек,може да спести 13-14 000.Ами емигрантите които са от години на запад.Да не всеки човек да работи това,ама затова вложителите са 250 000 а не 8 000 000.

Да, и? Хубаво спестил е за 10 години 100 000 евро, е ще си му ги върнат. Проблема е за тези с милионите, където са се полакомили за голяма лихва, а тях определено няма да жаля. Кажи му на приятеля ти да се ориентира към НР, че там взимат над 2000 ;)

Прост си като патица! Има фирми с милиони, които не "са се полакомили " а имат сметки за текущи разходи. Но българинът така е свикнал - първо да храчи, след това да мисли.

Това го написах,защото се заоформи спор много или малко са 100 000 Е. Според мен има много хора с ДО 100 000,да речем 10 000 или 20 000 с влогове в КТБ. Ама тук твърдят,че това били мошеници и нищо не трябвало да им се връща.Иначе съм съгласен,че ако частно лице има няколко милиона,най-малкото му е съмнителна работата.

Избраха най-логичния и най-евтиния подход - фалит! Гаранционния фонд ще се нуждае от 1,5 милиарда заем, но после ще го върне с продажбата на активите на КТБ. По данни от доклада на одиторите в банката има 700 милиона в кеш и ДЦК и още 2 милиарда обезпечения.

Банките в България са чуждестранни с малки изключения. Какво се оказва потоците от българския национален продукт текат към съответните банки-майки в съответните държави. Един от начините това да става е следващата компонента в измисления базов лихвен процент, а именно цената на ресурса. Цената на ресурса, т.е. цената на стоката пари на международните пазари е ясна и е включена в съответните индекси. Оказва се при експертизите, че някои от банките-майки продават паричния ресурс на дъщерните си банки у нас на цена с 2 % по-висока от тази на международния пазар. Според вас не е ли това източване на България в полза на други банки и държави. Защо българите ще заплащат лихва, многократно по-висока от лихвата НАВСЯКЪДЕ по света. И по каква логика при изключителната ни бедност банките в България ще печелят повече от ВСИЧКИ банки по света, а националният ни продукт ще изтича към банкитемайки, разбирай към по-богатите държави. Поради това те стават ВСЕ по-богати, а ние ВСЕ по-бедни.

..Защо българите ще заплащат лихва, многократно по-висока от лихвата НАВСЯКЪДЕ по света...... ............................................... Защото тук изборите са нечестни, всичко е корумпирано, няма реално раделение на власти - ерго, риска е голям, а тогава лихвата е висока. лихвата показва доколко вложителя или кредитополучателя във времето може да управлява живота си! Висока лихва по някои депозити- кастово делене и диктатура, при висока лихва за кредити от несигурност за живота на кредитополучателя. малка разлика между лихвите по депозит и кредит - демокрация и стабилност, висока разлика - олигархия и нестабилност на държавата. т.е. банката се стреми към поне постоянно ниво на печалба и предвидимост в конкурентна среда. е, ако има единични възможности за бързи пари при малък риск....да не са луди..

Истината е една и то много проста.Няма експерт в света който може да спаси банка в подобно състояние.Всичко останало са празни приказки за наивници.Бързо обявяване в несъстоятелност и изплащане на гарантираните депозити.След това синдик и всеки по реда си.Друга позната полезна техника няма, другото е пилеене на пари и време.По точно на време,защото ЕК няма да позволи държавна помощ на фалирала банка.

Няма експерт в света който може да спаси банка в подобно състояние//// E те тука не позна. Чувал съм в Драгалевци живеел експерт дето може да я спаси

Със едно изречение Парите ОТ КЪДЕТО ДОШЛИ ТАМ И ОТИШЛИ:)Нищо лично към вложителите във КТБ.

Задължителният данък (и "осигуровки", но при определени заробващи НАЛОЖЕНИ от ДРУГ върху теб неизпълними "условия") върху доходите е 36.5%. Задължителният за теб данък ДДС е 20%. Задължителният за теб данък акциз горива (всички стоки и услуги участват горива, данък акциз горива е над 50%, данък ДДС горива е 20%, общо данък горива е над 70%) е над 15%. Общо задължителните ВЗИМАНИЯ "данъци" НАЛОЖЕНИ върху всеки СЕГА са над 71.5%. На ВСЕКИ 100 ваши лева представителните политици Ви НАЛАГАТ "данък" безусловно ВЗИМАНЕ над 70 лева СЕГА, но те НЕ отиват в държавния бюджет и лични осигуровки за теб, а над половината от ТЕЗИ "данъци" ВЗИМАНИЯ се заграбват от шепа хора СЕГА, утре за теб няма да има НИЩО, то е заграбено СЕГА. Представителните политици ПРОДЪЛЖАВАТ да твърдят, че НЯМА пари СЕГА и ТРЯБВА да се взимат ОТНОВО заеми (да източват парите СЕГА, а друг да плаща утре). Задължителните ВЗИМАНИЯ "данъци" НАЛОЖЕНИ на всеки са над 70% и няма пари СЕГА за пенсии, здравеопазване и т.н., а трябват НОВИ заеми и трябват НОВИ данъци. Ето това е ДОКАЗАН бандитизъм и паразитизъм НАЛОЖЕН върху теб СЕГА и УТРЕ от неподлежащи на контрол от гражданите представителни политици. Докато има частна държава в държавата, цялото безумие НАЛОЖЕНО върху теб ще се ПОВТАРЯ отново и отново.

Искам са попитам - кой е взимал решения, държавни средства да бъдат поверени на КТБ? Милиарди левове държавни пари /по сметки на държавни, или общински фирми/ сега са с обезпечение 10 % първо и второ не могат да бъдат върнати. Как, кой, кога, къде го е решил, каква отговорност ще понесе и защо още не се разследва? Също така кой и защо реши да спасява веднъж откраднатите държавни пари, с ново наливане на държавни пари?

А ще разберем ли някога имената крадците и дали ще бъдат осъдени?

На 29 Февруари 2015 :-)))

Взимайте пример от Плевнелиев как се инвестират пари,без да се загубят,трябва и акъл за тази работа:)

Не съм допускал, че тъпанар като теб, може да изкаже такава неоспорима истина.

васко

Вие Герберските Боклуци освен да обиждате и крадете,друго не можете,видяхме ви що за стика сте,честита ви нова Коалиция БОСТАН.

От някои коментари излиза, че хората които одобряват фалита на КТБ са хейтъри и завиждат на тези с много пари!!!!!!!! Нищо подобно. Просто, трябва да се спазват законите в България. В КОЙ ЗАКОН ПИШЕ, ЧЕ ЕДНА ЧАСТНА БАНКА ТРЯБВА ДА СЕ СПАСЯВА ОТ ДЪРЖАВАТА И НЕЙНИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ? Държавата "спасява" КТБ, утре гърми ПИБ - Ко праим?

Държавата в лицето на БНБ СПАСИ ПИБ два пъти с парите на данъкоплатците. Вие възмутихте ли се от този факт? Протестирахте ли срещу него? Между другото плащането на гарантираните депозити пак се плащат от НАШИТЕ ПАРИ!

Да де, но днес се иска промяна на закона за да се спаси КТБ, което е малко нагло.

Не става въпрос за хората с много пари,а за тези с малко- 100 000 Е.Хората с много пари горят. Днешното решение е именно,че няма да се спасява банката както искаш ти.А закон за гарантиране на депозитите до 100 000 има.Нали всички твърдят,че законите трябва да се спазват. И че проблема на БГ е,че не се спазва закона.Ето в случая се спазва стриктно закона.Банката фалира,изплащат се парите до 100 000 Е, а над тази сума-не.Точно както е написано в закона.

Че това 100 000Е много хора не са ги й сънували в БГ-то! Повечето хора скачат от кредит в кредит... , къде отиваш ти!

Всеки сам си пати от главата,да си се сърди на него си,ако се чувства изработен от КТБ,да е инвестирал във друго.