Парламентът: МО да преразгледа избора на изтребител

Парламентът предлага на Министерството на отбраната /МО/ да върне на по-ранен етап процедурата за избор на нов боен самолет и да ревизира допуснатите пропуски.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът: МО да преразгледа избора на изтребител | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой да обясни за какво са ни! За мен лично, не ни трябват! Това са излишни разходи, които Българинът ще плаща! Вместо това, може да се развие някаква икономика, която да носи пари на страната! Например: развиване на Историческите обекти и забележителности, и комуникацията до тях, ще повече от полза!

И за какво ни са изтребителите.И колко са ,5-6 да кажем че и ние имаме. Да не дава Господ да става , ще ги смъкнат като гъски.Кой е тръгнал да ни напада ,или има някаква голяма далавера за усвояване на някакви голями комисионни...???

Ако не плащахме бакийте на червените мошенници от сектата ...2 милиарда за гьола БелЯне 1 200 000 000 за два атомни самовара ,4 000 000 000 за КТБ .Сигурно щеше да кипим 3 ескадрили не като Румънците 16 самолета.

на цецо комисионната вече ми омръзнаха простотиите,с които явно иска да надмине нищожеството,което се смяташе за президент .

и на децата, че България е продадена за 30 сребърника и дори ни искат и да ги върнеме? Поне да си си го кажат защо го крият? Какво да не би да се срамува т.нар. ни политическа класа?

На децата разбира се 'всичко им е ясно', но поне имат шанс да пораснат и евентуално да им дойде акъла в главата. За разлика от теб.

Точно така, МО ще разглежда процедурата докато не се стигне до правилният извод че трябв да се закупят старите, негодни, 30 годишни американски трошки за които управляващите вече взеха комисионните

доказва това, което всички го знаят, но не е официално казано. А то е че след 29 години без месец и седмица сме в същото положение като страна като по времето на комунизма. Имаме ограничен суверенитет, подчинени сме на една суперсила и не можем да вземаме самостоятелни решения, ако тя не ги одобри. И тогава и сега бяхме членове на икономически и военен блок, и тогава и сега И тогава и сега получавахме подпомагане за това, че сме се продали на концесия и тогава и сега бяхме третирани не като равноправен партньор и съюзник, а като слуга. Значи всищност всичко опира до цената, а високопарните приказки за братство тогава и партньортство сега, за справедливост и равенство, за демокрация и ценности са само - бла, бла, бла. Не искам, а и не може да се направи точно сравнение за трийсетте сребърника за които се продахме и на едните и на другите тогава и сега, това всеки от нас трябва да прецени сам за себе си, струвало ли си е. Но според мен е крайно време да се направи референдум и за членството ни в НАТО и в ЕС та поне да е ясно, съгласен ли е българския народ да е подмантна територия или ще си търси сам пътя за развитие.

% на комисионните е важното. И да ни прикриват от САЩ мръсотиите. Или Ф-16 срещу отпадане на визите !!!!!!!!!

Парламент: МО да избере Ф-16! Така заповяда американското посолство!

Значи ще си модернизираме авиацията, като си заменим 30 годишните самолети с 40 годишни самолети, които ще наречем "нови самолети".

АЛО, НАГЛИ И КРАДЛИВИ ГЕРБЕРИ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ НАРОДА НА ГЛУПАЦИ! ЦИРКА ВИ Е ПЪЛЕН, ВЪРТИТЕ СУЧЕТЕ, ВРЪЩАТЕ, НО РЕШЕНИЕТО ДА БЪДЕ ЗА СТАРИТЕ САМОЛЕТИ F-16, ЗАЩОТО ЦВЪКО-ПРЕСТЪПНИКА И БОРИСОВ-МУТРАТА СА ВЗЕЛИ КОМИСИОННИТЕ! ТА ДОКАТО НЕ СЕ СТИГНЕ ДО РЕШЕНИЕ ДА СЕ КУПУВАТ СТАРИТЕ АМЕРИКАНСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ, САМОЛЕТИ ЗА БГ АВИАЦИЯ НЯМА ДА ИМА, ТОВА ТРЯБВА ДА Е РЕШЕНИЕТО, ИНАЧЕ И КРЪВ ЩЕ ЛЕЯТ В НС. НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ГЕРБ Е ПАРТИЯТА НА МАФИЯТА И ЗА НЕЯ ОСВЕН ПАРИТЕ КОЙТО ТРЯБВА ДА ОТКРАДНАТ, ДРУГА ЦЕННОСТ НЯМА!

Много правилно решение. Как така ще купуваме самолети от производител извън нато. Какво от това,че предлаганите Ф16 на 40 години по параметри са аналогични със самолети от предишно поколение МИГ 21 БИС. Важното е че ще са съвместими и парите няма да отидат при вероятният противник, а при нашият нов голям бял баща.

Пак не си си взимал редовно хапчетата и започна да дрънкаш глупости.

МиГ21 са 2ро поколение, а Ф16 - 4то. Колко са 'аналогични' можеш да обясниш на гробовете на сирийските летци опитали точно това противопоставяне през 80те ;)

информация относно представените параметри за самолетите, освен че Грипен ще са нови, а другите втора ръка няма как да се прецени чиста ли е била процедурата или не при одобряване на офиртата. След изказването на Цв. обаче, в което не се засягат процедури, технически или финансови параметри излиза, че както е модерно сега да се казва правителството е в тежка зависимост от страна на САЩ в ущърб на националните интереси. След като сме в положение на подмандатна територия, а не на независима държава равностоен партньор и съюзник в НАТО защо е целия този цирк наистина с процедури по избор на оферти? Не лъжете хората, излезте и кажете: "Не можем да пренебрегнем искането от страна на САЩ да закупим техните самолети". А защо сме се докарали до положението на слуга спрямо господаря си е вече друг въпрос и ако трябва нека тогава народа прецени на референдум да останем ли в НАТО или не.

МИГ -29 що го изключват?Като е тръгнало подлогата Цветанов Ф та Ф .Абе ясне е Цветанов кво леке е .

Ми ти не разбра ли Каракачанов как се е изцепил? Бил казал, че трябва да се ремонтират и модернизират изтребителите МиГ-29, като за целта викнем (Внимание!) руснаци които да ги поправят!

Ми това да ти кажа е най-умното предложение, което чувам.

"Радев по указания на Решетников работи за Русия естествено" Да бе Грипен е руски самолет нали? А Боко като "десен" и "американофил" лобира за португалски скраб! кой десен човек би купил стар скраб пред нов шведски капиталиастически самолет? Кой?

Само американолюбец, никой друг !

Аз вече го коментирах на друго място но не мога да се въздържа да не изразя пак възмущението си от очевидно лобисткото указание да се купуват стари самолети от Португалия. Даже вече не съм сигурен дали наистина е лобистко или политическо нареждане от Кремъл, защото надявам се не сте забравили как лаеше каракачанската овчарка от "патриотичните" съюзници на властващите "гербери", че трябвало да викаме руски специалисти да ни оправят руските самальоти, които били видите ли най-хубавите от всички! Оказва се тотално обратна логика: БСП, които традиционно са смятани за привърженици на Русия застават на евроатлантическа позиция, докато от управляващите ГЕРБ, саморекламиращи се като евроатлантици излиза че са точно обратното, а именно русофили. Който може да ми го обясни, нека заповяда! Аз не мога!

Сега се сетих още нещо! Казваш, че Грипен може да е руски самолет? Ами не, не е руски явно, ама знае ли човек, може Путин да го е харесал и да иска да си купи? Сега попаднах на една друга статия, че Путин харесал американските електрически коли Тесла и искал да си купи такава за него. А като имаме предвид, че кара и американски мотор Харлей Дейвидсън, лесно можем да предположим, че в Русия нищо руско не е на мода и не се харчи. Така че... знаеш ли, може руснаците да предпочитат шведските самолети пред руските. И в заключение: Мисля че и децата вече виждат, че си пишем пълни глупости. Нищо от това не е вярно, и ако има истински държавници в България, трябва да изберем шведските самолети Грипен!

Начи ако бокахуйтас купи португалския скраб всеки българин трябва да гласува срещу него, освен това трябва да го свалим още сега като корумпиран малоумен нещастник!

Радев по указания на Решетников работи за Русия естествено. Малки сме и от нас нищо не зависи. Най-сетне да се спасим от бедняка Русия. По добре е да служиш на богат чорбаджия. Мизерстваме 70 г. заради комунизма и Русия. България е била под три РОБСТВА: Византийско,Турско и Руско робство. Най-жестоко и най-ограбвани сме от Русия. Други народи също са били под робства но от по културни и по богати държави и днес когато не са под робство са по напред. Как ние след окупацията на Сталин-поробването ни от Русия да сме добре,когато мужиците са съсипани от войната с мазни ватенки и гладни да ги храним и да строим по тяхната гайда Комунизъм. При 100 лв. заплати. И се скапа "ВЕЛИКИЯ" СССР,Соца. Може ли с 200 милиарда ВБП през 90 та год Русия да крета?!! СТИГА БЕДНОТИЯ С БАНДЮГИ БЕДНЯЦИ РУСНАЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мозъка ти е беден на теб!!

Говориш глупости. След испанското робство по колониите камък върху камък не остава. Същото след французи, португалци, холандци, англичани, италианци. Цели народи изличени от лицето на Земята, а там където не са успели да ги избият - робство, мизерия, източване на ресурси, инквизиции, обезличаване на идентичност, култура, език и религия. Навсякъде официалните езици са на колонизаторите, религията и всичко -виж Бразилия, Аржентина, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Панама, половината Африка, Латинска Америка не случайно се нарича Латинска - ония племена там хал хабер са нямали от испански език, латинска култура и т.н. Русия е единствената империя в света, която не е унищожила културно, езиково и всякак народите, които е покорила. Напротив- строи университети, музеи, АЕЦ, ТЕЦ, заводи и всички народи напр. от бившия СССР са си запазили езика и културата. Това разбира се не означава, че искам да сме под крилото на която и да е империя, но фактите са такива.

Когато руснаците бяха сайбии тука ни построиха 6 реактора. Когато американците дойдоха ни спряха 6 реактора - 4 малки и 2 в Белене. Когато руснаците бяха тука населението се увеличи от 7.0 на 9.05 милиона. +2 милиона. Когато американците дойдоха населението се смали от 9.05 на 7.08 милиона. -2 милиона. И какво ни грее, че били богати ? Та толкова за "благоденствието", мерси !

богаташа тръгнал да разправя кой в САЩ е богат ? малцина с свръх печалби и шепа служители .И после САЩ са богати .Кои в САЩ са богати ?Всички ли ?Или масово едвам кретат .Мизерник.

явно не осъзнаваш накъде бият нещата.Докато не бяхме със САЩ бяхме бедни от последно време разправят как сме богати понеже сме имали жилище и не на кредит .Значи ни обраха и казаха че сме богати.Схващаш ли уловката? Чакай малко та за 25 години ДЕМО.КРАДЦИ.Я не сме дръпнали а се окраде каквото можа и продължават некои да си запълват състоянието с остатаци от крадене .Свършва краденето а масово сме назад понеже каквото имаме е за основен ремонт или за събаряне.Нещо не си прав.От къде мислиш че забогатяваме?

"Малки сме и от нас нищо не зависи" и се изприщвам. Чакай бе Швейцария колко е по-голяма от нас? А Беларус? А Гърция? Те така ли безропотно приемат всичко спуснато им от Стопанина? Че дори и вземете за пример Швеция, преди 30-години сме имали по-голям брой население.

Брей, да му се не види макар! Хич бива ли Цветанов така да лъже, като дърт комунист? В Чехия и Унгария е имало скандали около закупуването на Грипен, а ще речеш че тук в България този цирк който в момента се разиграва не е скандал нали така? Добре обаче в същото време в резултат на този скандал е обвинен един единствен човек, и той е един австриец - някой си Алфонс еди кои си. И в резултат на тези "скандали", и Чехия и Унгария вече разполагат със самолети Грипен, докато ние се хапем за палците, а българските комунисти от ГЕРБ ни лъжат най-нагло гледайки ни в очите, надявайки се че още рупаме доматите с колците, че Грипен били "лоши" самолети. Върти, сучи, ама изкрай че F-16 били най-добрите, след руските МИГ, разбира се. Така че в заключение да кажа: Цветан Цветанов, бивш обвиняем по дело, ни лъже съвсем откровено, че Чехия и Унгария не искат шведски самолети, докато истината е че и Чехия и Унгария са закупили самолети Грипен.

Швейцария, казаха че изхвърлят Ф16 като остарели и искат нови модели. И сега БГ да им купиме старите самолети ????? БОЙКО ??? предател ли си?

Те отдавна имат Ф-18, че търсят и Ф-35.

Crazy Space

ф-18 не е по-добър от ф-16, те са различни типове самолети:)ф-18 се ползват на самолетоносачи:)

Ф-18 не беше ли разработен като палубен изтребител? Да обслужва самолетоносачи. От Женевското езеро ли излитат?

абе шпвейцарските коли "ноив внос" са доста запазени:)А,ма все пак предпочитам нов Грипен!

Швейцарците също бяха избрали Грипен за подмяна на ф16, но на референдум сделката бе спряна защото им се видя, на народа, много скъпа. А нашите експерти искат да купят стари ф16

Всъщност сметката на Винету (ББ) е правилна! Изхождайки от навика му да подава оставки около година преди края на мандата лекото забавяне ще наложи плащането да е веднага след като са опоскали хазната и той е в оставка. Тогава цялата каша ще е за служебното правителство или за БСП. Естествено това ще влоши доста икономически параметри в БГ и после Винету ще се върне на бял кон. Ако обаче схемата почне сега - сътресения не се предвиждат. Затова е целия цирк.

Ще влощши на майка тио пичката ние ако немаме пари за 5 самолета не сме държава бе! Единствената държава на балканите без никакви самолети е държавата фиром!

много сте разгонен бе. Корнелия ли така ви възбуди, Таско ли.

Ми много ясно...нали Батко за това са ви го сложили и го държат на власт от Козяк! Като има колебание го викат и му вменяват правилният избор!

Да не би да живеете на Козяк..Щото все тя ви е в устата.

"И децата разбраха, че от F16 ще открадните най-много. ;) " Не! Тия си мислят, че така ЩЕ СЕ ПОДМАЖАТ на американците!Освен това ще има договори за подръжка и ремонт С АМЕРИКАНЦИТЕ! Ако не купите нови грипени вие сте идиоти! Грипена е НОВ съвременен СРАВНИТЕЛНО ЕВТИОН и ТОЧНО КАКЪВТО НИ ТРЯБВА САМОЛЕТ! Да аз искам ф035 ама няма пари! или поне нов модернизиран ф-16 ама не е ясно дали се произвежда въпобще такова животно! Най- вероятно не!

А някой може ли въобще да докаже за чий са ни тези скъпи играчки. Те не ни трябват. Какви нови способности ще донесат? Никакви. Единственото им място е да ги зачислят към гвардейците и да ходят само на авиошоута!!!

ще дават дежурства вместо вас. Айде Радев е шоумен, ама ПВО не може да си позволява шоу програми.

Народе стягай коланите, вече ще ядеме по 1 път на ден вместо по 3, само и само политиците ни да си купят самолети.

Предлагам депутатите да нарежат на скрап автопарка си и да си купят коли от някоя автокъща в Горубляне или Дупница.Горе-долу е така и със самолетите.

И децата разбраха, че ще се гладува за Ф16.

Нане е осигурил дърва, компоти, консерви, вино и ракия..Само на Позитано са зависими от комисионните.

Другарските бандити обраха собствената си каса, че такива типове, самолети щели да избират? После Кирчо пак да се чуди, как да извлачи торбата с парите през границата. Както ''едно време''..Не са познали, тоя път

Много си зле.

И децата разбраха, че от F16 ще открадните най-много. ;)

ама така му нареждат отгоре"шефовете" на тиквунчо. Той какво да направи, влезте му малко в положение. "Братята" американци трябва да продадат тия щайги вместо да ги бракуват.....

Въобще не се хващайте на риуската пропаганда, че жигулата е боклук ама миг-29 бил върхово постижение! Няма такъв филм! Гори много и има малък ресурс мотора! Ненадежден е сравнен даже с ф-16! излезте от путлерастката мъгла когато ви убеждава, че съветски 40 годишен самолет може да бие модернизиран ф-16 или нов Грипен!

Шило

Кой ти говори за МиГ? Говорим кое е за предпочитане- овехтялите Ф 16 или новите Грипен.

видех и едни ф18 как се блъскат над океана,сака че там е магистрала

"а не може ли да си купим няколко от ония сута със старата електроника дето накараха няколко пъти краварите да не знаят къде са и да се посерът като лайнени юнаци " Може бе, може и германски месершмит 109 от втората световна. Обаче виде ли ф016 как бастиса су то над сирия?

а бе и едни полчета Х играха тогава кючек,а после и хирурзите се оказаха безсилни и не можаха да им ги закърпят,та затова и до ден днешен не изпитват трудности при голяма нужда

А защо да си купуваме самолети, неможем ли ние да си ги правим?

Можем! Продават се чудесни моделчета за сглобяване. Малко ще ги окакаме с левите си ръце, но ще станат ;))

Под наем - каквито и да са, от когото и да е.

"Както и очаквах, нито един отговор, къде го има тоз модел на Грипен" В Швеция го има бе бастун, ти за шведска стомана да си чул?

Чехия и Унгария

Както и очаквах, нито един отговор, къде го има тоз модел на Грипен..Пределно ясно..Червените отрепки, пак бяха решили да набутат на България нещо неизползваемо..Нямаше да е за сефте..Че и пуснали помиярчетата си да лаят срещу Ф-16..Трета употреба били...Никъде не са прочели какви са, ама знаят...Тези олигофрени ''не знаят'', че и 5-та употреба S-класа, пак е по-добра от нова (дръглива ) жигула

Шило

Ти ако не четеш, при другите не е така. Та, отговори ми на въпросите, зададени по-долу, специалисте!

карай си десетата употреба много запазена кола и не драскай за самолети - над нивото ти е

Къде видя в статият Жигула, седесарски олигофрен? Опитите за сравнение с нещо руско те издава, че си абсолютен трол некадърник.

Швеция, 62 едноместни JAS 39C, 27 двуместни JAS 39D, 60 поръчани JAS 39E. Чехия, под наем от ВВС на Швеция, 12 едноместни JAS 39C, 2 двуместни JAS 39D. Унгария, под наем от ВВС на Швеция, 12 едноместни JAS 39C, 1 двуместен JAS 39D. ЮАР, 17 едноместни JAS 39C, 9 двуместни JAS 39D. Тайланд, 8 едноместни JAS 39C, 4 двуместни JAS 39D. Бразилия, поръчани 28 едноместни JAS 39E и 8 двуместни JAS 39F.

" и с какво остарелия Ф 16 е по-добър от новия Грипен?" Нов ф-16 е за предпочитане пред нов Грипен! доказан самолет и много модернизиран за разлика от миг-29 който е на ниво 91 ва! Обаче те не искат нови ф-16, искат 30 годишен португалски скраб!

Шило

Нови Ф 16 не се произвеждат. Има модификации. Които вече като пари не можем да си ги позволим. При положение, че имаш пари за Фолксваген, ще се мериш с аналозите му. А още никой не е написал нищо конкретно с какво Ф 16 е по-добър от Грипен. Просто се пишат само декларации.

'Ф 16 не се произвеждат' Кой те излъга?

просто са взели комисионните и трябва да си свършат това, за което са им платили

а не може ли да си купим няколко от ония сута със старата електроника дето накараха няколко пъти краварите да не знаят къде са и да се посерът като лайнени юнаци

11млн баба ти. Учебният дозвуков Як 130 струва $15 млн. Мигове отдавна никой не купува, но са по 50 $млн минимум.

Шило

"Спецовете", кажете, в какво се изразява съвместимостта и с какво остарелия Ф 16 е по-добър от новия Грипен? Споменете нещо за схемите на плащане, на доставки, боекомплекта, за кой самолет обучението е по-евтино, каква инфраструктура имаме и за кой от двата самолета е годна, както и нещо за офсета.

И ас съм за, да купим миговете, че като дойде на власт бспето заедно с руската подкрепа нема пак да ги сменяме.

Напшите в Гугъл: "Защо Gripen е правилният избор за България" - това е мнението на хората, които разбират по-добре от всички нас.

които са вкусни за дилетантите.

Статията съдържа суха техническа статистика, която е необорима,ако данните са "дилетантски", то това те издава, че си трол.

Защото американците не дават да купуваме руски самолети.

А на Бразилия и Аржентина напр. кой попречи? Освен здравия разум..

румънци, гърци и турци ще ги приземят.

"з още не разбирам защо не си купим МиГ29. Цената му е супер ниска и без проблем може да си закупим 2-3 ескадрили." Защото са морално остаревли и защото не са сглобени с качествени СССР части ,а с некачествени руски!!!! Е за това не може шушумига такава!

Утре ще ви одумкат съюзниците поради несъвместимост.

Crazy Space

еЛЕКТРОНИКАТА ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ СЪВМЕСТИ.Друг е проблема!

Да бре даже Турция само ще си сваля самолетите щото Ц-400 са несавместими с тях .... уффф мислете малко бе стига само опорни точки ....

Само за руските самолети да не отваряме дума, защото западните говеда даже матриял за самолети нямат.

Сърбия, като най-послушен руски васал току що получи 6 СТАРИ МиГ29. Балканите се тресат...от смях..

Време е това герберско управление да бъде изхвърлено с всичките му Цецовци, Цецки и Цвети .... С всичките му суджуци и пастърми, кумове и кумици ... Цацата спи като заклан, заедно с цялата съдебна система. А гербажиите продължават да крадат и лъжат на поразия

Пак казвам! гърция има 100 самолета, Турция 200, румъния купи 35 наскоро даже сърбия купи някакви руски мигове които уж им подариха!!!!! Ако искаме да сме държава трябва да имаме самолети!!!! Разберете говеда, че да това СТРУВА ПАРИ но за да съществува една държава като поне дформално независима това също струва пари! аман от сметкаджии нещастници с нещастници! Ми дайте да расзпуснем армиоята и половината полиция щото и без това нищо не правят! Пресдатели мръсни утрепки нещастни мамицата ви да еба проста малоу,мна!

Гони се с минимум пари - максимум резултат. Пари на вятъра не ще да хвърля никой.

Crazy Space

Какъв ше е резултата с 30 годишпен португалски скраб?????

като специалист по сигурност, отбрана, тактика и оперативно изкуство..Сигурно случайно всяка година се правят учения по света.

а разкажи как те забремениха та си толкоз злобен и неук

Хубаво де, Но с 8 самолета тип "старт от скрапа" какво ще направиш? Кой ще лети с тях? Умората на метала важи ли за НАТО и САЩ?

Ако питаш мене тия 40 годишни щайги ги искат само тези които ще вземат комисионна, никой друг !!!

обор за говеда.

Самолетите им Ф16 ,15-16 години са стояли в Португалия и там ръждясват.Трета ръка употреба.Някой иска да спечели и да се освободи от тях.Един стар самолет,не е и евтин , струвал 60 милиона.,бройката.Това го казва и доц.Минчо Христов в предаването "Премълчани истини"Политиците ,защо ли не си купуват стари коли на по 20 ,30 години .За мисията в Ирак България е дала 1,5 милиарда. Отделно се харчат всяка година за мисии в Афганистан.

нова модификация F-16V, за която има заявки, както и искания от редица държави за доработка на техните F-16.

Шило

Произвеждат се и Ф22 и Ф33, ама кинти нямаш за тях. Да не говорим, че се продават със съгласието на Конгреса.

Да, другари, трябва да купим Ф-16. Не вие руските подлоги и тролове тука, а ние Българите. Защото никой никога не е купил Грипен освен самите шведи и скоро ще затврят програмата защото е нерентабилна. Румънците преди 10 дена купиха 32 Ф-16, защото са прости сигурно. Само предателите руски подлоги от БСП натискат за тоя Грипен, защото Путкин така иска - само да не е американски самолета, нищо друго не го интересува лилипута.

Шило

Ако са трета ръка- прости са. Много. Всъщност, умен румънец не съм виждал.

Ако са 3-та ръка не трябва да се купуват, ясно е.

Унгарците прости ли са, че купиха Грипен бе, ЛЪЖЕЦ???????????????

Dimi

Нека да са Ф-16, но да са НОВИ, а не на 30 години. Да са ПОСЛЕДНАТА модификация, а не стар вариант на самолета... Ама такива никой не ни предлага... не че ние можем да ги купим...

Та коя модификация купуват румънците, тролче ?

Американски ф22 се готви за излитане: - Първи, тук дванайсти, готов за излитане. - Разбрах, записвам. - Първи, тук дванайсти, благополучно излетях. - Разбрано, записвам. - Първи, тук дванайсти, набрах зададената височина. - Разбрано, записвам. - Първи, тук дванайсти, срещу мен лети МИГ-31. - Разбрано, зачерквам......

Боярищникът дава крила на въображението :)) Внимавай обаче - отмъщава на важните органи.

Нашите политици са се наточили здраво да лапат комисионни покрай покупката на самолетите.

Да, всички разрбраха от бюджета да се купи нов самолет. Да увеличим бюджетния дефицит на страната, да ГУШНАТ БСП КОМИСИОННАТА В РАЗМЕР НА 20% - 10 % ЗА ПРЕЗИДЕНТА, 10 % ЗА ДРУГАРКАТА НИНОВА и всички вече ще мирясат, а Елената Йончева ще ходи да развява байряка и да показва, как самолета се вдига и как работи.

Шило

Айде,айде, гледайте си суджуците, кумците, данъчните престъпления...Въобще-гледайте си герберастията.

За какво й на една България, този самолет? То селата ни обезлюдаха, хората в градовете намаляха, отиди в Бобов дол и виж за какво става на въпрос. Отиди в Перник, там положението е същото.

Някакви доказателства имаш ли, или просто пърдиш срещу вятъра??? Ако е първото - ИМА ПРОКУРОР. Ако е второто, - действай, мъчи се!!

Я обясни по-подробно за комисионната. Кога е по-голяма?Не е ли, когато си купиш нещо н-та употреба с изтекъл живот, но на по-висока цена от новото?

Шило

Ясно, мачът е бил свирен преди да е почнал. Служебното правителство обърка за кратко сценария. Така е, като на власт са корумпирани подлизурковци.

Dimi

Не служебното правителство, а комисията назначена от Борисов 2... и за да се замете гафа се обвинява служебното правителство...

Шило

Хахахах, сега Борисов-3 се оправдава с Борисов-2. Пак "другите" са виновни

Вярно е това. Служебното правителство просто изпълни условията и сроковете, заложени в приетото от НС предложенеие на кабинета Борисов - 2 решение за провеждане на конкурса, условията, процедурите и сроковете за изпълнение на етапите по придобиване на новите бойни самолети.