Депутатите ще избират нов конституционен съдия

Комисията по правни въпроси в парламента предложи да бъде открита нова процедура за избор на съдия в Конституционния съд (КС) от квотата на парламента, за да бъде решен заплетеният казус със съдия Венета Марковска. ДПС категорично отказа и заяви, че Народното събрание е било подведено от прокуратурата и бламирано от президента.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите ще избират нов конституционен съдия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази "бъчва" трябва си подаде оставката!!! Не може да пише хвалебствена ода за Марковска

не жена , а имот хахха "сто кила ракия давам само да те притежавам, ех, Исето фидосова"

Тази си е направо за затвора! Гаджето/тъпкача / и вземало даренията, а тя решавала делата по целесъобразност. И двамата в затвора да изгният дано...не са позор само за съдебната система - позор са за България...мръсни мошеници...абе комунисти

конституционния сад и цялото правораздаване у нас е комунистическо котило, което обслужва мутро мафиотите. трябва да се гласува закон за лустрацията бивши комуняги да не заемат даржавни постове. народното сабрание в 2001 година гласува, че комунистическата партия е престапна. следователно неините членове са сащо престапници, служили на престапна партия, които нямат място в даржавното управление. кам тях да се добавят и всички комсомолски платени номенклатурни кадри.докато не се изчистиме от комунягите ще мизерствуваме и ще сме на опашката не само в европа, но и в света.

След 10-годишно разследване днес Софийският градски съд призна за невинен на първа инстанция бившия министър на земеделието и настоящ депутат Венцислав Върбанов. Той бе подсъдим по 9 обвинения за длъжностни престъпления в качеството му на министър. Отменена бе и мярката му подписка."Доволен съм от това, че една 10-годишна сага приключи. Има възможност прокуратурата да обжалва това решение, но в крайна сметка от първия ден, когато обвиненията ми бяха отправени, аз бях убеден, че от този храст заек не може да извадят". Така Върбанов коментира решението на съда в "Часът на Милен Цветков". Предложението Венета Марковска да е издигната за кандидат конституционен съдия е от Дарин Матов, Димитър Чукарски и Венцислав Върбанов. Този Венцислав Върбанов е зооинженер от Долни Дъбник, Област Плевен. Венета Петрова Петрова-Марковска също е от с. Подем, община Долна Митрополия, област Плевен. Дарин Величков Матов е избран за депутат в 41-то НС от избирателен район 15-Плевен. Бивш член на Парламентарна група Ред, законност и справедливост Областен председател на РЗС гр. Плевен.Бившият депутат от РЗС Дарин Матов коментира пред камерата на Канал 3 и Сашо Диков свидетелските показания на даскалицата Иванка Рашайкова пред съда по делото октопод, че бил взел 50 000 лева от Алексей Петров, пък се разписал за 100 000 лева под запис на заповед. След излизането си от съдебната зала пред Сашо Диков прокурорската свидетелка даскалицата Иванка изрече, че: Дарин Матов се е напикавал от страх, той ще има здравословни проблеми в бъдеще, неистово се страхува, неистово.

Димитър Чукарски и Тодор Великов създадоха "Демократична алтернатива за национално обединение"Попитан защо сега подкрепят ГЕРБ Димитър Чукарски обясни: На нас ни е необходимо спокойствие и предвидимост. По думите му в тежката икономическа ситуация 41-вото Народно събрание трябва да изпълни пълния си мандат. В България има много партии, ние сме отворени към всички тях за сътрудничество, категоричен е той. България има нужда от градивна политика, допълни Чукарски. Според него преходът у нас е бил кратък път от опашките за банани до кофите за смет. На това трябва да се сложи край, изтъкна Чукарски.

Шест независими депутати показаха вярност на ГЕРБ Това са бившите резесари Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Тодор Великов, Марио Тагарински и бившият земеделец Венцислав Върбанов.

България - страната без новини ...

Тая вечер гледах по телевизията в предаването лице в лице нещо от което изпитах чувство на отвръщение.Димитър Цонев задава въпрос на гл.прокурор защо тоя документ който е даден на президента не е даден по рано за да се избегне тоя голям международен срам.Отговора беше че от две години се води следствие по информация срещу приятелят на Марковска Георги Георгиев което още не е приключило.Какви доказателства са търсили тия хора цели две години когато всичко е ясно като бял ден че даже и още не са го намерили.И най-голямият куриоз който може да се случи само в България.Слествието е срещу неизвестен извършител.Цяла България знае за кого става на въпрос само следствието не го знае.Просто са потулили следствието до като се забрави случая.Или пък изтече давностният срок.Че кой смее да повдигне обвинение срещу такава високопоставена колежка.Знаете за гарван гарвану.Така че истината е че прокуратирата има главната вина за този голям срам пред Европа.Както и за много други.

Но доскорошният шеф на същата тази прокуратура е образец на нравственост и затова президентът го назначи за конституционен съдия.

Когато от нашата подкрепа, казва Цицерон, зависи било животът, било името на приятеля ни, ние трябва да свърнем от верния път, та ако ще да го подпомогнем в несправедливо дело. Срещу родината, заявява Цицерон, не бива да вдигаш оръжие дори заради приятеля си". Но аз търся едно, желая да знам едно: щом заради приятеля си е необходимо да престъпваме закона и да постъпваме не така, както подобава, ала оставяме непокътнати мира и свободата на родината, щом е нужно да се отклоняваме, както самият той твърди, от правия път, то как, доколко и при какви обстоятелства можем да го сторим, къде трябва да спрем? Прославеният атинянин Перикъл мъж с изключителни дарби, овладял целия кръг на човешкото познание е драснал само един щрих, но е изразил по-ясно от другите какво мисли по този въпрос. Помолен от един свой приятел да произнесе лъжлива клетва в негова изгода, той отвърнал така: Всичко можем да пожертвуваме заради приятелите си, но не и боговете." Философът Плутарх е написал следното в първата книга-на своя трактат За душата": Древният мъдрец Хилон чул някой да казва, че няма врагове, и го запитал и приятели ли няма. Той смятал, че омразата неминуемо върви ръка за ръка с обичта и е преплетена здраво с нея."

Всичко е ясно! Само не е ясно - колко ще бъдат народните представители в следващото Н.Събрание: 120 е оптималният брой. Разбира се, подлежи на обсъждане...но резултатът може (и трябва) да е единствено в низходяща градация...

Такова понятие като колективна отогворност просто не съществува.

Всеки ден го честим тоа пАРЛАМЕН ама много цапат тие бре!Що не вземем да ги подгоним с метлата?Па удри,удри,де що свариш!

Най-интересно (в смисъл показателно) ще бъде в случая мнението на Груйчо Лазаров (ака Лазар Груев). Странно защо, например призьорката Габи Наплатанова, не вземе интервю от него. Панаири..панаири - за да не се усещаме какво става!

Къде е Янето? Спомняте ли си как виеше, че ГЕРБ са му откраднали дупетатите, уж станали независими (и паричките - естествено). Сега води и временната комисия за корупцията и влиянието с власт- в нея разглеждането на анонимки и доноси се допуска, да не кажем че са основното занимание. Още като чу за сигнала трябваше да изтъпчи за документите по случая, да го разгледа и помогне на ББ. Как само щеше да му се издигне в очите. А той в това време да прави коалиция "Ярешки", ако може да се класира за коалиционен партньор на ГЕРБ за следващия парламент. Това можеше да почака, до изборите има още време!!

Оказа се ,че Марковска не е за съдия а за затвора. Борисов я подсети ,че не е мястото и там но нахалницата си знае своето, номера който и спретнаха много ми хареса.Брилятно изпълнение.Сега ситуацията е като дупе в коприва накъдето да мръднеш все жили.

Къде е расло и пасло това говедо...По нейна вина като си беше внушила че тя ще определи М. за съдия, не даде да се гледат сигналите за Марковска. Сега могат да се гледат. Няма ли да ни се извини това говедо, или ББ ще я търпи да му носи още дивиденти

Ти в ред ли си !? Или си ПРОСТо Боколизач ? Борисов е Никой за да "търпи", или не Избран Конституционен Съдия ! Както е Никой и Плевнелиев , да Блокира/ПРОМЕНЯ Избора на Парламента(111 от ГЕРБ) !!!

Не разбирам кой е говедото!! Искрето ли???

В Буковец и Киселево, Монтанско

Е,отприщи се пътя на доносите,като средство за постигане на каквито и да са перфидни цели.

Само си представете как изглеждат управляващите ГЕРБ , на хората от Европа ,които следят много внимателно техният цирк !!! Пълно излагане и срам за всички нас.

Моралът на Марковска го обсъдихме достатъчно! Да си ходи! Но дайте да обсъдим и морала на ФИДОСКАТА! Какъв гьонсурат трябва да си - след като си сътворила гаф, от който се вижда че дори не е чела конституцията, но се е заклела да я спазва; че писа до ЕН за светата вода ненапита Марковска и т.н. Че първият закон приет от това народно събрание е -тя като нотариус да съвместява дупетатството си с нотариалните такси! И след всичко това да се изтъпаниш да избираш заместника на Марковска!!! Дарените от нея 100 кг кашкавал за избора и като председател на правната комисия все още ли са в червата на ББ, ЦвЦв и сие? Не е ли по.морално тя да подаде оставката си поне като председател на комисия, забъркала скандал и изложила държавата? С какво тя е по-различна от Марковска?

Напълно съм съгласна с вас! Не трябва ли да се надигнем срещу ФИДОСОВА ?Не ли и тя без морал,затънала в тинята в стремежа за собственото си обогатяване.

Подозирам, че ако Фидоска в най-скоро време не си направи сепуко, или ще напусне парламента, или, ако прояви войнственост срещу вожда(ако си е повярвала достатъчно), може да е първата, напуснала парламентарната група на ГЕРБ и озовала се при БСП. БСП много ще й приляга, виж как добре си хортува и с лайномета Мая, и с кухата кратуна и абсолютен социопат Корнезов...

Не бъркай нещата ,бе нещастник,с измисленото IQ. Много ти се иска Ф-ската да е от БСП , но не можеш ли със твоето IQ,да осъзнаеш ,че с нейното толкова много плюене по БСП ,там я ненавиждат , и ще бягат като дявола от тамяна ,така ,че задръж си Фид-ската при вас в ГЕРБ,тя си ви приляга най много ,а пък и то всичките в тази партийка са като раждани в едно кутило ,всичките са от един дол дренки .То затова и държавицата ни е такава -ИЗМЪЧЕНА .

Ей "ентелигент"! Котило се пише с "О".

Айкю, любимецо? Толкова ли те смаза южния поток, че вече тръгна да вечеряш с Мая Манолова, изперкало чиче:)

Не ни пробутвай боклуци - имаме си достатъчно. Макар, че вашите са боклук от класа.

За сепукото на тая слоница трябва да си намири меч.

Смешни, жалки и постоянно променящи поведението и мнението си хора ни управляват!

незнам господата и госпожите какво гласуват , но да си вдигнат главите ,и да погледнат малко и вуншната ни политика. наджвам се нжкои да побликува това безобразие от страна на словаците .. с какув акул пускат юбилеина монета на кирил и методи ??????????????????????????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прекрасна снимка! Голяма сладурана!

Хайде, Марковска, направи нещо добро - повлечи крак! Пък след теб - Фидоска и по домакинска книжка всички останали негодници. Амин!

Тази марковска е от лъжкиня по голяма лъжкиня ама се осира да се хвали колко била добра

Този път проверете хубаво да не се излагаме пак пред Барозу

Марковска е класове над тази от снимката.

Класове (ев. от отделенията) ДА, но НЕ и КЛАСИ. И с невъоръжено (от прокуратурата) око се вижда, че Марковска (фамилията веднага поражда асоциации с оня Алековия Гуньо Адвокатина дебелия му аналог и защитник на най-закоравелите престъпници наш съвременник) Е ПОСЛЕДНИЯ ЧОВЕК, КОЙТО СЛЕДВА ДА БЪДЕ СЪДИЯ ВЪОБЩЕ, А ОЩЕ ПО-МАЛКО КОНСТИТУЦИОНЕН!! На фона на изявлението на ЦЦ, че по-добре е да си остане съдия във ВАС (там ще вреди по-малко), отколкото във ВКС??!! Прилича ми на ПРАКТИКАТА от 60-70 години на миналия век, когато младите специалисти завършили висшето си образование в СССР се ползваха с някакъв приоритет и им предоставяха по-висши постове в народното стопанство с перпектива да се издигат и растат в кариерата по-бързо и безпроблемно, а на другите висшисти завършили в наши ВУЗ-ове или в другите соц-страни "услужливо" им предлагаха постове от ниския ешалон (нач. звено, смяна, производствен възел и т.п.) или максимум от средния ешалон на управлението (нач. цех, нач. корпус и пр.) ДА СТРОЯТ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ с ясното съзнание, ЧЕ БАКИИТЕ, НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ НАРЕЖДАНИЯ И ЧИСТО АБСУРДНИТЕ "РЕШЕНИЯ" спуснати ОТГОРЕ няма да доведат до саботиране на заложените планови задания и ще бъдат ПРЕОСМИСЛЕНИ творчески от компетентните бачкадори напук на САМОНАДЕЯНИТЕ соцначалници!! "Той шефа каза да го направим така, но за да стане както се следва ние ще го направим обратното" е ЗЛАТНАТА ФОРМУЛА НА ХОРАТА априори заложени като компетентни строители на социализЪма въпреки тъпотиите подавани и спускани "отгоре" по йерархията на компартията - решения на национално, областно, районно пр. ниво!! Висшестоящите "ръководители" имаха привилегията да посещават изложения, панаири, изложби и пр. на изток и най-вече на ЗАПАД!! Свидетел съм и на ИЗКЛЮЧЕНИЯ (и в двете посоки), но те по-скоро доказват и потвърждават практикуваното тогава правило!!

Ако бяхме бяла държава, до сега тази годпожа, да беше сама си подала оставката .Такаюеще да бъде много по добре за държавата и самата нея.Но не БИ.

За съжаление се оказва права песничката "Нема такава държава"! При нас всичко е наопаки, даже тинята вместо да е на дъното, тя е на върха и НИ УПРАВЛЯВА!!! Ако нормалните граждани не се обединим неформално и не се противопоставим на това статукво - спасението е само емиграция!!!!!

Така е , когато основната задача на управляващите беше да свалят от поста Председателл на ВАС Марковска.Тази мръсница Федосова научена от Б.Б.и Цв.Цв. какво да прави издигнаха Марковска за Конст. съдия Гласуваха за нея. След доноса се отметннаха.Цв.Цв. пък и обеща Конс. съдия за по- "меко и леко" място да си живее и я подхлъзна да си подаде оставката от Председател. Така от два стола тя остана на земята благодарение на КУРВИНСКОТО ПОВЕДЕНИЕ НА Р.Пл. Европейската комисия им напомни и за другите "чисти и неопетнени" особено без да споменава Борис Велчев.Всички знаят как прикриваше УПРАВЛЯВАЩИТЕ В ПРЕСТЪПНИТЕ ИМ ДЕЯНИЯ.Получи " НАГРАДА " ОТ този когото ТРЯБВА ДА РАЗСЛЕДВАТ ЗА НЕЗАКОННО БОГАТСТВО.ССамият той беше спасен от Б.Б. чрез издиганеот му за Президент.Сега самият той несамо ,че се опозори, но ОПОЗОРИ И ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА.

С Марковска ше си имат двама?

Предлагам др.Фидосова да се кандидатира за КС. И най-добре да стане Председател. Така с визията и глупостта си ще откаже всеки, дръзнал да сезира КС. В този случай ще отпадне и съществуването на КС.

Колега, последен коментар за днес: Прекалил си с турските сериали. Има и други работи по телевизията :) Айде чао :)

А Велчев почтен ли е?

Може и да не е почтен, ама Марковска изгоря. Нали знаеш, няма справедливост на този свят... А и на оня, май също.... :)

Да , Борис Велчев е един почтен човек! Просто не беше за Главен прокурор.

До кога ще ни навират в обите токи кит, да ме прощава животното?!До кога ще занимават обеднелите и нещастни хорица с подобни глупости?! За решаване на "заплетения" казус си има специялисти, да го решават. Обикновенните хора остават без работа, нямат идея как ще посрещнат зимата/при такава безработица, обявените проценти са пълна глупост и всички сме на ясно с това, защото от всяко домакинство има най-малко един човек без работа/, те ни занимават с проблема как да делят власт и пари. Отвратена съм от целия цирк в държавата. Избори ли? Много хора ще се замислят как и дали да гласуват...

Прощавай ама не разбрах какво е обите токи кит. И защо да се притеснявам да не ме наврат в тези оби. На мен ми изглежда привлекателно.

Обите токи кит да се чете като очите този кит! Сега, ако ти се струва привлекателно да се навреш в този кит, значи имаш с е р и о з е н проблем/фетиш... :-)

КАК ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ НОВА ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗБОР НА СЪДИЯ КОГАТА НЕ Е НАЛИЦЕ ИЗИСКВАНЕТО ДЛЪЖНОСТТА ДА Е ОВАКАНТЕНА ??? За да се започне НОВА процедура е задължително да са налице една от двете хипотези: 1) съдията да си е подал оставката 2) НС аргументирано и позовавайки се на ФАКТИ доказани със съдебни решения да поиска и приеме отвода на ИЗБРАНИЯ от него представител за Конституционния съд. ГЛУПОСТТА НА ПРЕМИЕРА И ПОДУПЕЧЕНИЯТ МУ ПРЕЗИДЕНТ ВКАРАХА ДЪРЖАВАТА В ИНСТИТУЦИОНАЛНА КРИЗА ИЗРАЗЯВАЩА СЕ В ГРУБА НАМЕСА ВЪРХУ РЕШЕНИЕТО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ КОЕТО ИМА ЕДИНСТВЕНО ПРАВОТО ПО ЗАКОН ДА ИЗБЕРЕ ИЗИСКВАЩИЯТ СЕ ОТ КВОТАТА МУ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ. Марковска е в правото да заведе иск срещу Президента, който без да притежава изискващите се за това правомощия, нарушавайки протокола на клетвата, я постави в незъзможност да встъпи в длъжност за която пртежаваше всички необходими законови основания. С поведението си Плевнелиев не само лиши законно избраната съдийка да изпълнява правомощията си, но и нанесе и морални обиди предизвикващи болка и страдание. Без да са налице изискващите се за това факти и доказателства президента обвини Марковска, по начин който стана достъпен на масмедиите. МАРКОВСКА, Покажи им на тези, че в тази държава освен "казал" и "рекъл" има и съд има и право.

E, не подценявай нашите парламентаристи - за тях няма невъзможен резил;о)

Брейй този Трей много ни наблюдава бе....и портрета от стената само ни следи....хахаха

Марковска, не го слушай този 666. Слушай мен - скрий се надълбоко!

Gal

прав е човека (666). дали е виновна или не марковска факт е че постъпката не президента е меко казано незаконна....

След този Грандиозен Скандал, се създава Прецедент- всяка една Независима Институция да Може Незаконно да Бламира/Блокира решения на Друга Независима институция ! Това е МНОГО,МНОГО Опасно !!! Ако Плевнелиев не понесе Отговорност ,Демокрацията у нас винаги ще е на Карта !!!

Колега, успокой се, много си развълнуван... Ще получиш някой инфаркт... Те специалистите ще се оправят...

Смях!

Искра така яростно защитаваше другарката Марковска дори и след ясния знак от Ес,че нейната канидатура е неуместна(меко казано) и сега смятам,че е неморалноФидосова да взима участие при предлагането на нов кандидат въпреки че е шеф на правната комисия. Или пак ще чакаме ЕС да ни го каже?! Да не говорим,че все пак тя е само..нотариус и то с лекинко съмнително придобита диплома!

А ако говорим сериозно, това е пореден грандиозен гаф на ГЕРБ

Правилно е използвано множествено число за снимката на Фидосова! Депутатите, комисията....Там са, ама се не видят!!!!

Или казано по друг начин, лайното удари вентилатора;о)

Тази на снимката е много готино маце!

Ахам. Очи не мога да откъсна.

Голямо - да, готино - въпрос на вкус;о)

Гледайки снимката ми се иска да възкликта: Боже, колко красота има на тоя святр боже!

Съгласно чл. 86, ал. 1 КРБ "Народното събрание приема закони, решения, декларации и обръщения", като "законите и решенията са задължителни за всички държавни органи, организации и гражданите". Решението на НС за избора на конституционни съдии е акт на законодателния орган в държавата, който се създава от него автономно и суверенно. То се приема не въз основа и в изпълнение на закона, а на самата Конституция на едно гласуване. Като особен ненормативен акт от висок ранг Решението на Парламента е прието въз основа и в изпълнение на КРБ и влиза в сила от момента на приемането му и по смисъла на чл. 86, ал. 2 от Конституцията е задължително за всички държавни органи, организациите и гражданите. Решенията на НС са задължителни за всички държавни органи, юридически лица и граждани, включително за самото НС. Народното събрание не може да отменя, изменя или да обявява за недействителни собствените си решения. Такива правомощия НС няма и не може само наново да поставя на разглеждане и да пререшава по същество свойте решения. Никой не може да се позовава на недействителност на влезли в сила решения на НС. Решението на парламента за избора на конституционен съдия е неотменимо, защото според РКС 11/1994 г.: "...преценката за избор или назначаване... принадлежи единствено на органа, оправомощен да я прави. Тя не подлежи на конституционен контрол, защото е лична и суверенна... единствено право и отговорност на избиращия, респективно назначаващия орган".

Комисията по правни въпроси в парламента реши да бъде открита нова процедура за избор на съдия в Конституционния съд (КС) от квотата на парламента, за да бъде решен заплетеният казус със съдия Венета Марковска? А същите тези депутати смятат ли, че според чл. 58, ал. 1 от Конституцията гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите? Народните представители са български граждани, които представляват своите избиратели и целия народ, а съгласно чл. 67, ал. 2 от Конституцията те действат въз основа на Конституцията и законите. Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната, както изисква чл. 4 от Конституцията. Логическият и правният извод от анализа на тези разпоредби е, че конституционните норми са задължителни за всички граждани, включително и за тези от тях, които са избрани от народа за негови представители.

Комисията по правни въпроси в парламента предлага да бъде открита нова процедура за избор на съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание, но не е посочено правното основание? Без правно основание? Или го приемат САМО на основание чл. 18, ал. 2, т.3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС) във връзка с чл. 73 и чл. 79 от Конституция на РБ ? Съгласно чл. 73 от Конституцията организацията и дейността на Народното събрание се осъществяват въз основа на Конституцията и на правилник, приет от него. Правилникът се приема от законодателния орган на основание на тази конституционна норма, но това не го прави част от нея, нейно продължение. Обстоятелството, че чл. 73 от Конституцията предвижда изрично неговото създаване, не му придава конституционен характер. Разпоредбите на правилника не стават и не са конституционни норми. Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание както по своето предметно съдържание и предназначение, така и по процедурата на приемането му не стои на едно равнище с основния закон - Конституцията. Правният анализ показва, че той е акт с висок юридически ранг, но не и конституционен. Господстващото разбиране в теорията е също, че нормативни актове от типа на разглеждания и в Решение 3 от 10.V.1995 г. на КС на РБ по конст. д. 6/95 г. правилник не притежават конституционна юридическа сила.

Не съм юрист и като чета коментарите ви изпадам в ужас! Има ли изобщо някакъв изход от това?

Без тълкуване не е възможно да се изгради системата на едно национално конституционно право, независимо от нуждата да се приложи тази или или онази конституционна норма като дадено политико-правно отношение, колкото и необичайно да е то. Правило: валидна е онази конституционна норма, която (и докато) се възприема като валидна от адресатите й. Но така поставен като разрешим по принцип по пътя на тълкуване на конституционния текст въпросът попада в кръга на компетенциите на Конституционния съд. Дали този ход за преодоляване на (потенциалната) криза е правилен или не, никой не може да каже, защото няма писано правило, до което да се допитаме. Ако обаче трябва да се мисли и действа в съгласие с конституционната идея изобщо в духа на конституционализма, както често казват напоследък само такава стратегия е допустима; не само в конкретния случай, а и при други изпитания, с които конституционният строй у нас предстои да се сблъска. Ако разнообразните конфликти между властите могат и трябва да се отнасят до Конституционния съд, то обратното не е вярно. Въпросът за статуса и функциите на конституционен съд може да се обсъжда сериозно, т.е. конституционносъобразно, само от самия Конституционен съд.

Само да не изберат балерината, че много ще мирише.

Хахахаха за Фидосова ли става дума?

Дир-ът да си промени размера на снимките, че едрият план скоро ще стане огромен при този депутат!!!