Британска депутатка задържана на протест срещу шистовия газ

Депутатка от Зелената партия във Великобритания бе задържана с още трийсетина души на демонстрация срещу фракинга на шистов газ (хидравлично разбиване) край петролна сонда.

Обратно в новината

Коментари - Британска депутатка задържана на протест срещу шистовия газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зелените в Англия да искат оставка на правителството и детрониране на кралицата. Смях. Тове не може да стане в полицейска Англия.

Само една депутатка от Зелената партия е участвала в протестите .Сигурно защото може да пострадат като обикновени простосмъртни и си пазят задните части само за Парламента и заплатите.И там като у нас -да се бият в гърдите и да се облагодетелстват -желаещи колкото искаш ,но да рискуват и се борят- трудно се намират .Когато им отровят водата и земята може и да се преместят на някое на засегнато от тези престъпления местенце но колко такива местенца ще останат дори за хората с пари защото парите нито се ядат нито пият.На ред за унищожаване са житниците на света а след това ще дойде и големия глад.Украйна е сключила такъв договор и ще престане да бъде голямата житница на Европа ,Добружа също е под такава опасност така ,че нека тези дето дрънкат глупости колко е добре там кадето добиват такъв газ ,да си вдигнат задниците и да се преселят там за да поживеят в ,,рая".

Експлоатацията на един петролен кладенец чрез хидравлично разбиване изисква средно 20 милиона литра вода, 235 тона пясък и 1,2 милиона литра химически добавки, за да се увеличи вискозитетът на водата. След като се инжектира под високо налягане този коктейл за разбиване на скалата, наречен slick-water, на повърхността на почвата заедно с петрола бликват течни отпадъци, съставени от въглеводороди, тежки радиоактивни метали, извлечени от земната кора, и солени разтвори, заключени под шистите. Част от тази смесица се използва отново за разбиване на скалата, а друга част от течността се инжектира отново в почвата посредством инжекционни кладенци, където тя остава за вечни времена. След 30 години средно има 60% вероятност кладенецът да протече, особено ако е използван ниско качествен цимент. Във въздуха често има завишени норми на бензен, метан, хлороформ, бутан, пропан, толуен и ксилен, а във водата на стронций, хром и сулфати.

Защо под този коментар няма "минуси". По същият повод, на мене до сега са ми поставили вече 12 минуса.

Интересно защо в Англив депутат може да бъде арестуван и съден а в Б-я те са над закона? Не държава а кочина е тива.

Много интересна работа.До момента в който започвам да пиша тая реплика,гледам един чоек ти е сложил минус. Какъв трябва да е тоя човек?Явно той смята ,че депутатите немогат и най-вече не трябва да бъдат съдени ,ако са сгазили закона?! Може би е депутат ?!? А може и да е човек,който са му казали "Щом видиш някой да пише нещо против депутати и правителство,веднага го апострофираш.А ако е по-умен от теб,поне му слагаш минусчета,че инак няма да има надница!" .

Само за миг си помислете какво ще стане ако родната полиция се опита да арестува депутат и особено Болен Сидеров. Малееееее.

Веднага ОСТАВКА на целия английски парламен! Не на задкулисието, долу Кемерън! Кото не скача е лейбърист! УУУУ!

Харна дупетатка, месеста! Ама що протестира? Като започнат добива, такъв земетръс ще ги тресе и такива ла*на ще пият и ядат, че тая ще свали поне 20 кила за седмица, пък нали това искат жените?

Трябва да изчакаме още 3-4 години, но мненията за шистовия газ у нас са пълен примитивизъм. Повечето идват от онзи филм "Газленд" където водата се пали във Филаделфия от над 100 години и изибщо не поради шистов газ.

Родните смешни протестиращи да гледат как се действа в истинската демокрация. Отдавна трябваше да задържат тарторите в София ... Сега какво в Англия комунистли ли управляват ???

Е тия британските дупетати имунитет немат ли си, бе? Тука Сидер ага се каци на главите на всички българи и никой с пръст не го пипа...

Скоро очаквайте и у нас даочнат добивите.

Дай Боже и в България да започнат добивите на шистов газ. Тогава ще стане тя като в Русе през 1988-1989 години. Все някога УЖАСНИЯТ КРАЙ, ще трябва да прекрати безкрайният ужас.

мотивирай се с какво си съгласен и с какво не си съгласен, след като праскаш "минус". Ей, тази демократична младей, само егоцетризъмът й харесва. Обаче същият този егоцентризъм ще я затрие.

дачтеря ми живее в питцбарг пенсилваня. там добиват огромни количества чистов газ. естествено никакав проблем, освен че от това руснаците газ пикаят, а дащеря ми плаща за газ и топлп 5 пати по малко от мен в софя...зеленли е...зелен е и в мозака си, а може би е платен с едни такива руски парици дето не миришат, като шриодер например бивш канцлер на гфр

Не пие, нали?! Купуват си минерална вода, защото заради шистовия газ водата им е отровена. Не става за поливане, не става дори за миене. Вземи се поограмоти: първо за катастрофалните последици от добива на шистов газ и после наблегни на граматиката и изказа си.

Научи Българския тогава изказваи мнение.Като ти харесва пенсилванията ходи си там.А нас българите на остави ние да решим за гаста и за нашата родина.

Сигурен съм, че и България много хора потриват доволно ръце. Само да започнат добива и очаквайте и в Добруджа да се разпробие земята за газ... Тъжно е, когато живота ти днес обрича бъдещето на децата ти!

То в Добруджа вече са започнали. Н адобруджанци ще им се ебе майката - ще останат без вода и ще загубят земята си. link*

щом е зелен бой по каската докато му омекне. Само тук винаги сме на опаки.

минусчете и ревете, че не живеете като в Англия. Много ли е трудно да проумееете защо те са добре а ние зле? Просто е ама не е за прости хора. ВСИЧКО ИМ Е НА ОБРАТНО. И вие го доказвате с вашето цъкане.

Ти, * нещастен, стъпвал ли си на нещо различно от тротоар и асфалт? Знаеш ли какво е това трева, гора, езеро? Знаеш ли хората какво причинават на гореизброените? А имаш ли предложение какво ще пият и сеят добруджанци, когато Шеврон или Тексако или коййто и да е започне сондиране и добив? Голфаджия, който живее във Фейсбук и от време на време отскача до МОЛ-а по-добре да си трае по въпроса за екологията.

А тук нашите "зелени" за едни дебели костюмирани чичковци с ризи Хюго Бос и Ауди ТТ... и от тях се ражда Супер-Боровец и един тон заменки

там са същите, не се съмнявайте

Нашите зелени са като лобениците - отвън са зелени, но отвътре са червени...

А,моля!Отвътре са соросоидни,което няма нищо общо нито с червеното нито със синьо,жълто,кафяво и т.н.Те са с този който плаща.Справка преброяването на делфините за три и половина милиона държавна пара.

Днес наши глупости не сме ли си сътворили, та се занимаваме само с чуждите?

То вече е сътворено тихомълком. link