Съдийка се отказа от дело срещу Цветанов заради нападките му

Съдия Христина Михова от Софийския апелативен съд (САС) се направи отвод като докладчик по едно от делата срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - Съдийка се отказа от дело срещу Цветанов заради нападките му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

незнам дали тази госпожа се отказва поради страх или компетентност,но съм твърдо убеден,че по-скоро и липсва партийният чадър и затова се отказва! без значение името на подсъдимия,ако е виновен,трябва да си изтърпи наказанието,но имам чувството,че обвиненията срещу цц са толкова тънки,че и самите обвинители не си вярват в тяхната правдоподобност!!!

г-жо Съдия, Ще ме извинявате, но на Ваше място не бих се отказал, щях лично да му проверя знанията за съда и законите. Даже бих направил всичко възможно да се запознае с битието на затворниците. Една магистратура (за 5 години) в ЦСЗ би му била много от полза. На нас също.

Чета коментарите ви и все повече се убеждавам,че на България и е нужен един Пиночет.Щом като каквото и да стане все сте недоволни.Ако някой реши да въведе ред-защо го прави.Ако не прави нищо -защо.За да тръгне този страна напред трябва здрава ръка.Трябва да се въведе ред.За момента по-здрава от Бойковата няма.Може да го мислите за всякакъв но друг не би се справил.

тая държава оправяне няма. наглите, крадците и бандитите са ръцете на управляващите. културно и всякакво обезличаване, икономическо заробване и борба за един хляб. това ни е държавата

Вижте какво нито тоя Цецко и никой от големите няма да ги видим в затвора или някъде другаде. Съдиите и прокурорите нямат интерес да се компрометират с тях защото не се знае кой ще е на влас и нали се сещате , те не стоят там за заплатата. Няма да забравя преди време хванаха една варненска съдийка с рушвет и май откриха и много голяма сума пари в дома и и какво-нищо.

чувството, че скоро много прукурори и съдии ще търсят работа. Е дано е за добро. Послушковците изпълняващи политически поръчки не трябва да мърсят системата.

и ще ги сменят милиционери, които ще са още по зле

Идва Коледа и времето за свински погребения.Прасенце с лимонче в устата изглежда доста добре.Цвъцко опечен и с набутан гербер в зурлата също ще изглежда добре.

Обвини Станишев, Цветанов че подслушвал!!! На ниво, районен съд го осъдиха че не разрешил, ПОДСЛУШВАНЕ!!! Пита се къде е ПАРАДОКСА ???

Написах, че Цветанов е зъл и простак и ме изтриха. А е самата истина.

Не са прави тези които ожесточено плюят срещу БСП и червените. Все пак от БСП има и една полза. На моменти нейните лидери, а когато имат думата и нейните редови членове, говорят толкова големи глупости, та всички българи се заливат от смях и по този начин се допринася за здравето на нацията.

Опаааа, без обещания и възможност за закрила от Позитано, съдиите започват да се притесняват че трябва да работят съгласно закона.....респективно трябва да връщат парите за поръчковите присъди. Гадна работа .....

Браво за постъпката й. Но няма защо да се страхува да не разруши авторитета на съда. Тази работа отдавна е свършена. От нея и от колегите й. По един или друг начин.

Съдийката се страхува от мафията след като добре познава правосъдната система в България.

в лапите на БГ съдия. Кинтите са водещ фактор.

Цеков: За присъдата на Цветанов, двойните стандарти и "евроатлантическото" мълчание Едно доста интересно четиво за мислещи хора.

+1

водят предиборна кампания осъдени и престъпници и стават депутати, за да се крият зад имунитет.

е било луд натиск над нея,А?

Е не е ли така,никой не може да се опълчи на Цветанов или Борисов,ако не иска семейството му да бъде отвлечено,и да липсва по някой пръст,Пример Ангел Бончев,и Дъщерята на Брендо.Мутрите си знаят работата.СИК и до днешен ден работи.

И този отново се кандидатира. А за съдебната система да не говорим. Никой не смее да го осъди.Те са силни само на кокошкарите.

Ivan

Б.Б. Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак. В.Т. Да? Б.Б. В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция. ... Б.Б. Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не... В.Т. Да де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът... ... Б.Б. Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам. В.Т. Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажа... Б.Б. Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи.

Мишо Бирата го самоубиха.

Обадиха ти се от Карлуково.

за да ми кажат ,че някъв тъп гербераст си мислил че е умен

Има ли нарушения има,защо не влиза във затвора тогава,Пример Жоро милионера не върна парите и сега ще лежи 13г затвор,Цвъки да не е богопомазан.Досега нито един Гербер няма във затвора защо?И.Ф/.Ц.Ц./Б.Б/.С.Д./Й.Ф/Р.П/

Крайно чувствителни и раними създания са нашите съдии! След като Цветанов нарани някой, после му е нужна програма за въстановяване от поне един честен и почтен наркобарон, осъден в Германия, Италия и Австрия на общо 105 години затвор или поне едно дело "Държавата иска от Ковачки 18 милиона"!

Още по-раними са "душичките" от прокуратурата. Те там работят на принципа на поръчката.И са изключително чувствителни ако някой не си плати.

Защо ли този коментар ми е познат от по-рано, публикуван по сходна тема? Явно не си триете постовете, за да има подготвен за всеки случай.

Цвъки, щест апартамента, шест пъти "НЕ", тази шестица ще ти изиграе номер!

горките червени дебили, цвъкат ли цвъкат . А, какво ги чака на 05, не ми се мисли !

За червените не знам,но вас ,тъпите гербери ви чака много бой по-кухите кратуни

Съдебната система в България е на постоянен мониторинг от Брюксел. Всяко едно от делата се следи и оценява. Особено делата с политически отенък. А политическата обстановка се променя често.

И името-й едно-Такова, И действията... Ма то туй Не е валс я ! т.е. : -> Изфукаха ли се 50 Милиона Наша Данъкоплатска парса Без да Ни питат за подслушване ?! ...а Макар-някакъвичък Резултат ?! ---> Ни го знам/познавам Ни тоз, Ни таз, Ни който-и-да-е от Всичките, чиито Доходи плащам аз-Данъкоплатецът на Република България ! ...а те-Всичките - да Са свършили Работа за Макар-наностинка ?! ---- Никво хък и Никво мън ! ---> ВЪН ! просто - всички ВЪН !! Двустъпковата !!!

Чертички, многоточия, заврънтулки, тиренца, ударенийца, запетайки, Главни и малки букви на произволен принцип, на три несвързани приказки тонове ненужни знаци ? Добре, че не може и да се рисува наоколо по поленцата, да си го оцветиш с флумастерчета.

интересно! Ако е убедена в своята безпристрасност, защо се отказва? Ами ако е убедена и понеже познава делото и смята, че трябва да се потвърди ЧЕТИРИГОДИШНАТА ПРИСЪДА, която му е дадена. Защото мисля, че ДИР.БГ май КРИЕ, че това дело, пред Апелативния, май е по повод ТАЗИ ПРИСЪДА. Тогава тя е изправена пред угрозата да бъде обвинена в пристрастие. Ами ако всъщност на този цифуняк му готвят оправдание?????? И са я натиснали да се откаже като докладчик?

Ако не се откаже доброволно,Тиквата ще я откаже насила,като ще и спретне отвличане на децата и,или мъжа и,а може и по някой пръстче да се отреже като стимул,да приключи делото добре във полцза на Цвъки Ушето.

еми не виждате ли, че жената защитава честните хора, а цветанов я напада по мутренски !? така не може да се работи!

Бойко е фигура с характер. Кой от другите политици може да го замести. Мекотели,безхарактерни просто без физиономии.

Смяната на мнението поне по 5 пъти на ден е "характер"?!

Престъпник с характер. И съответствие между физическия и духовен облик. Мутант. Нахална престъпна мутра без морал.

Не знаех,че простащината и бандитското поведение е признак за наличие на характер.Но явно че за някои елементарни гласоподаватели това е така.И не могат да разберат защо не всички се прекланят пред вожда им рапон.

На фона на гигантските кражби, измами и престъпления в България, делата срещу Цветанов са нищожни. Поъчкова занимавка на прокуратурата. Какво става със заровените милиарди в Белене, хамериканските тецове Марица 1 и 3, ,,зелената" енергия и цената на тока ... Да не се връщаме към т.н. приватизация, обръчите от фирми, разпределяне на порциите, държавните поръчки, земеделските субсидии ...

Айде, у лево на тая стара кифла, то е ясно ще е повлияна от фактори!...Каквото и да се оправдава сега- съмненинията и въпросите към нея остават!

се и съмнявам че тая Патка е взела няколко хилядарки от "Килърите", само ГЕРБ !

БОКЛУЦИТЕ ВЕЧЕ СЕ РАЗБЯГАХА, ГЕРБ ИДВА !

Ефективно осъден и подсъдим по още две дела, като му се размина скандала с 6-те апартамента - ей на това му се вика "достоен гербераст" ! Щом "двигателят на герб" е ефективно осъден и подсъдим по други дела - какво остава за другите ? Нормално за мутренско-милиционерската диктатура на чалгаджията от Банкя ...

От тия 6 апартамента на Цветанов два са гаражи. Имотите на Бисеров и Овчаров са стократно по-скъпи и големи.

Гараж е кухата ти глава. Хайде свери пак информацията и тогава пиши.

Цветанов не е херувимче. Има много трески за дялане. Показните арести, непремерените нападки срещу съдебната система, необмислени полицейски акции ... много са грешките на Цветанов. Но и успехите не са малко. Пресечени бяха наркоканали, спряха магистралните грабежи и убийства, няма отвличания на хора и т.н. ... Цветанов работи добре с Интерпол и Европол и получи отличия за това. Но обвиненията на Прокуратурата са за процедурни грешки и нарушения, които са спорни и несъстоятелни. Затова делата се отлагат и съди/й/ките се оттеглят от съдебните процеси ...

между другото, наркоканалите пресечени или пренасочени са? Все ми се струва, че просто се насочиха в друга посока...

Колко хубаво звучи: "подсъдимият Цветанов". Кеф.

"Осъденият Цветанов" Е... присъдата му е само ефективна...

трудно се разделят 2-3-4 милиарда, а другари

И това ако е държава! Такъв натиск върху съдебната система не е имало и в най-тоталитарните времена. Самият Цветанов трябва да осъзнае какво мисли за него съдебната система. Бойко се държи като "среден замеделец". Без Цветанов е на 20% "политик". Меракът на чичо Денчо от Чудомир не ги напуска!!!Срам.

БРЦК

Всеки който може да различи квадратче от кръгче и 15 от 15/15 е на ясно ,че обвиненията срещу Цветанов са от смешни по - смешни. Обвинение 1 - отказал разрешение за подслушване Обвинение 2 - 'не упражнил контрол и създал предпоставки за подслушване' Обвинение 3 - пенсионирал 1 служител на МВР. А докато се занимават с тия глупости джихадисти създават терористични клетки из цяла България. И не се и крият - щом неква телевизийка ги хвана със скрита камера.

недей да се опитваш да бъдеш оригинален. Защото си по-прост от тези, които се опитваш да осмиваш. По времето на Цецо кумецо, когато беше министър на вътрешните работи, в България на няколко пъти бяха събирани джихадистите от Сирия, бяха хранени, поени и инструктирани, посрещани като високи гости. Бяха наричани "борци за свобода" и "приятели на Сирия". А пък клетките от тогава си съществуват и Цецо кумецо не си спомням да ги е гонил и преследвал. Герберастки прост трол - това си ти.

Разрешението, което е трябвало да даде по обвинение 1 е чисто формално, един вид се уведомява министъра. В случая обаче е затруднил разследването на обвиняем за тежки престъпления. А по обвинение 3 не просто го е пенсионирал, а пенсионирал с 50 хил. лв. По случайност човекът от обвинения 1 и 3 е един и същ. Хайде сега като можеш да различиш квадратче от кръгче, замисли се защо.

БРЦК

Всеки като се пенсионира в МВР получава една маса пари накуп.Не го защитавам Цветанов - със сигурност не е перфектен , обаче тия дела са поръчкови и ясно се вижда. Няма как да го осъдят ефективно за такива глупости - просто няма как да стане. Само харчат парите на данъкоплатците - да не мислите ,че 1 дело не струва 1 маса пари?

ама тоя оръфляк още ли не е в затвора, как така с досъдебни няколко дела той е кандидат депутатин, как така само за него не важи наредбата която сам си утвърди за полицейската регистрация и тъй като не е регистриран е с чисто съдебно минало човека ще стане депутатин - евала на всички подкрепящи го! Ама като дойде и на вас жална ви майка човечеца и и много злобен .

Ние да не сме от Килърите, че да ни е страх от Цветанов ?

Пише се "ненаучен". Ама това се учи чак в осми клас.

От 2010 до 2014 г. ... Голяма "битка с морала и съвестта си" е водила тази съдийка, ей - сън не е спала, горката;о)) Дали пък морала не е победил най-накрая под влияние на новите политически ветрове, които казват ще задухат след 05.10.?!;о))

еееемм.. много ясно, че с тези нападки не може да се работи ! ъмммммм... не го е срам да напада освободителката на тези, които сега са в затвора ! ...и не, че има някаква връзка но все пак съдийката има за какво да се отплаща на трактора, сега не е редно да го излага пред всички като лично се провали на дело срещу Цветанов

Не бе, не е това. Просто Цецо милиционера с многоимотната тъща ще се връща пак на власт и тази съдийка ще бъде обвинена и осъдена от трибуната на парламента по стар мутро-милиционерски навик. Нали е ясно, че който не играе по свирката на неграмотните мутро-милиционери е или комунде, или от октопода.

а, боли ли !?

ujabg

Мачкането започна!

Какво мачкане те гони?! Нали само ако се опиташ да мачкаш независим съдия, автоматично изхвърчаш от цивилизацията. Ако "мачкащият" герб смята да ни връща в каменната ера, заминавай само ти с него...

Задава се нов съдебен казус със КТБ на фона на който двете съчинени дела срещу Цветанов ще бъдат просто смешни...съдебната система трябва да се реформира за да отговори на новите предизвикателлства и съдия Михова е взела правилното решение!

Личното ми мнение е, че българина е изключително търпелив (дори до глупост) човек, но кипне ли му, ще го пише в учебниците по Световна история. За съжаление времето в което един човек, или една партия е могла да оправи нещата е безвъзвратно отминало. Дори сегашните избори трябваше да са за Велико НС, но ни подхвърлиха цирка с КТБ и ни отвлякоха вниманието с Украйна и сега отново същите "консуматори" са се подредили на опашката за копанката след изборите. При всяко наше искане, отгвора ще бъде - не е в правомощията на сегашното Обикновено НС. А промените ги отлагаме с поне още 4 години. Има изключително много непопулярни мерки за въвеждане, за да влезнем в релси и никоя партия няма да си сложи главата в торбата. Единствения мирен начин е да го направи надпартиен служебен кабинет.

Прокуратурата на Пеевски и неговия послушник Цацаров, не могат да скалъпят едно дело като хората срещу Цецо. Въртят, сучат и накрая се излагат. Е, понякога се намира някой съдия като Тони, който се изхвърля и прасва присъда от 4 години на първа инстанция срещу Цветанов, в полза на жена си. Която получава сладка работа в Берлин, по времето на тройната коалиция. Но тройната коалиция бързо сдаде властта и съдиите по делата срещу Цветанов почнаха да капят един по един.

ако не си платен си болен..

Идва от новорусия.

Личното ми мнение е, че българина е изключително търпелив (дори до глупост) човек, но кипне ли му, ще го пише в учебниците по Световна история. За съжаление времето в което един човек, или една партия е могла да оправи нещата е безвъзвратно отминало. Дори сегашните избори трябваше да са за Велико НС, но ни подхвърлиха цирка с КТБ и ни отвлякоха вниманието с Украйна и сега отново същите "консуматори" са се подредили на опашката за копанката след изборите. При всяко наше искане, отгвора ще бъде - не е в правомощията на сегашното Обикновено НС. А промените ги отлагаме с поне още 4 години. Има изключително много непопулярни мерки за въвеждане, за да влезнем в релси и никоя партия няма да си сложи главата в торбата. Единствения мирен начин е да го направи надпартиен служебен кабинет.

АМИ НАХЕНДРИ ГО ДЕ ЗАЩО СИ ДАВАШ ОТВОД!!!! ТОВА Е ВАШАТА ПРОФЕСИЯ ТЯ ОСВЕН ПРАВА / ДА ПОЛУЧАВАТЕ ПО ТРИ ЗАПЛАТИ ЗА ОБЛЕКЛО , БЕЗПЛАТНО ПАРКИРАНЕ И ОЩЕ ДА НЕ ИЗРЕЖДАМ/ ВИ СЕ НАЛАГА ДА ИМАТЕ И НЯКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!! НЕ СИ ДАВАЙТЕ ОТВОД АМИ РАБОТЕТЕ И ТО БЕЗПРИСТРАСТНО.КАКВО КАТО ВИ НАПАДА ЦВЕТАНОВ МИ ТОЙ СИ Е ПРОСТАК ТОВА Е НАУЧИЛ ОТ ЖИВОТА ТОВА ПРАВИ !ОБОРЕТЕ ГО СЪС ЗАКОН И ГО ПОНАТОПЛЕТЕ ЗА НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНА ,ВЗЕМЕТЕ МУ ИМОТИТЕ И ЩЕ ВИ ГЛЕДА КАТО СТЕЛНА КРАВА,НЯМА ДА ВИ НАПАДА.ЩЕ ЧАКА ЗА ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ ДА ГО ПУСНЕТЕ ПРЕДСРОЧНО!!! НО ВАС МИЛИ МОИ МАГИСТРАТИ ВИ Е СТРАХ ,ТОВА Е ИСТИНАТА!!! СТРАХ ВИ Е ОТ ТЕЗИ ДРИСЛЬОВЦИ ДВАМАТА ЦВ.ЦВ. И Б.Б.!!! ЧЕСТИТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАРОДНО ПРАВОСЪДИЕ И СЛЯПА ТЕМИДА !!!!!

престъпните мутри Цветанов и Борисов се завръща както сред обикновените хора и бизнеса, така и сред съдебната система.

минали изборите, познай каква фалшификация ще са, щом отсега си разиграват коня.

Браво на товариш Михова,кръволока Цветанов е от школата на Гешев,дето претрепа стотици комундета! Еххх какви шармантни и удобни на партията министри на МВР имаше преди него-Начев бореше бандитизма с ганкиното и чичовата,Боги гергин хотелиера ги жулеше нежно с комари,петканов ги трепеше с нАучни тестове,а румбо на коняк с пасти в басейна Спартак! При цветанов камионетките на гестапо извеждаха пламенни комсомолци като сумиста,дамбовеца,килърите,цонев,златните ,банкоматите,брендовците,медузите и директно в бамбука за по 20- свобода за полизатворниците на Партията! Смърт на бойковизма,свобода на коалицията! 15/15, другаре!

Типичен служител! :) Строг, но справедлив... и уеко прос...

,,Не желая да давам повод да се поставя под съмнение обективността и непредубедеността на съда като институция и да се руши авторитета й", заявява още Христина Михова. Тая пък защо си мисли ,че съда има авторитет и непредубеденост? Аз 20 години се опитвам да си защитя интересите от бандитската топлофикация и в нито едно дело не съм видял непредубеденост ,а направо се вижда яка зависимост и изпълнение на поръчка за съдебен рекет, чрез злоупотреба с власт и служебно положение. Закона за съдиите е врата в полето на която те са портиери и събират таксите!

Не бъркай прилагането на законите с тяхното сътворяване. Съдът ПРИЛАГА закона, а депутатите го ИЗМИСЛЯТ! Бори се срещу законотворците, които скоро ще пратиш в парламента, а не срещу тези, които прилагат измислените им глупости в живота ти. Топлофикация е ДЪРЖАВЕН рекет, а не СЪДИЙСКИ!

Другарката Михова е още едно потвърждение за безпристрастността на българската съдебна система!Когато Цветанов не беше на власт,тя го мачкаше докато шава,сега когато има очакване ,че ГЕРБ ще се връща отново позицията и е друга.