Съмнения за записа от черната кутия на Еърбъса

Френски пилотски синдикат завежда дело за нарушаване на следствената тайна за разбилия се "Еърбъс". От там изразиха и съмнения за записа от черната кутия.

Обратно в новината

Коментари - Съмнения за записа от черната кутия на Еърбъса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами Евала на хората, че се съмняват и го казват публично. Цялата тази история е много съмнителна!

пилотът купил ДВЕ коли три дне педи катастрофата. Едната подарил на бившаа си приятелка. Другата не знам дали е за него. А бе не ми изглежда да е имал намерение да се убива сам. Кой си купува скъпа кола преди самоубийство?

цялата история започва да смърди!

На "Да" му е интересно защото е платен трол и му плащат според написаното . Не съм сигурен обаче защо Дир.Бг се е включил в кремльовската пропагандна схема и публикува безотказно трол-простотиите.

Ааа, разбира се, че Кремъл е виновен за нападението на "коалицията" срещу една суверенна, но малка и слаба държава. Ей съвсем за малоумни ни взе ЕС-то с тази пропагандна война ... такова.

Много интересно намират първата кутия а втория още го търсят и бързат със заключенията на инцидента

Не можах да разбера в качеството на какви френските синдикати се произнасят за немски самолет и за немски пилот?

новината още няколко пъти. Повторението е майка на знанието.

Преди ден коментирах, че Не съм, нито специалист нито познавач на летателната техника. Много пъти съм летял и най-вече Берлин- София- Белин. Виждал съм много пъти, как един от пилотите отива до тоалетната и обратно се връща в кабината, човешко е. Ама, напоследък в най-различни компании пример Азия, Океания, южна Америка, Европа.... все втори или дори и първи пилоти, депресирани, депримирани и ......ни, разбиват самолетите си в земята барабар с пътниците. Интересно е да се знае и това, че в повечето случаи става дума и за доста остаряли и с много летателни часове машини .... ! Засрахователните компании, не искат да губят пари. Най-добрите свидетели в тези трагични катасрофи са .... мъртвите (моля да бъда извинен). Бог да прости невинно загиналите. Лек ден.

Съмнения ме глождеха за жената с години,обаче се оказаха напразни,и си живеем щастлива и се обичаме! Съмнение със съмнение обаче не си прилича,има си и истински съмнения,ми да,но кво от това? Изобщо всичко е боза!

Тук някой пита каква е връзката между този случай и случая с БОИНГ-а над Украйна... Ами, има и прилики, и разлики... -Тук, единия пилот отива в тоалетната, а другия забива самолета в земята! В Украйна, украинския пилот на СУ-то иска да ползува тоалетната на БОИНГА,пилотите не го пускат, и той забива БОИНГА в земята...

според мен пилота новобранец отклонил марширута и френските ВВС са свалили самолета и сега укриват за сметката на психясал пилот

А прочетох в Яху, че подобно снижаване на подобен пътнически самолет - 319 - е имало през 2014 г. при управление на автопилот вследствие обледяване на сензори. При Еърбас те не се отоплявали за разлика от Боинг. Единствен такъв случай впрочем, пилотите са реагирали навреме.

Накратко от дискусия на експерти по немска ТВ снощи: - рано е за заключения, нужна е проверка на втората"кутия"; - в миналото френската прокуратура е правила прибързани изводи при подобни случаи, които после са били опровергани; - французите много пазят реномето на "Еъбас"; - има два кода за вратата, може да се отвори и отвън самостоятелно, но със закъснение от минути - експертът не пожела да каже колко (сигурността!), допусна въвеждане на погрешен код от развълнувания пилот.

Следейки фактите на всеки нормален му става ясно, че при така цветно обяснена картинка и то 1 ден след намирането на почти повредената черна кутия, значи Ню Йорк Таймс са имали кореспондент на борда, който е предавал онлайн, в последствие прокурора е прочел вестника и е дал пресконференция. Кой ще си играе да разчита счупена черна кутия. Всъщност... дори и да са нямали кореспондент на борда, прокурора все пак е прочел нещо на английйски преди пресконференцията, пък може и да е весника... ;-)

Когато едно разследване върви твърде бързо има почва за съмнение. 11 септември в САЩ, на следващия ден разкриха че виновника е Осама Бин Ладен, намериха и паспортите на терористите. При Шарлитата също намериха колата с паспортите на терористите. При този самолет, не че не може пилота да е виновен, обаче самата тази скорост пробужда съмнение. Вземете случая със самолета в Новорусия, половин година мина и все още крият резултатите. Ще разберем, ако намерят Иранска или Руска следа значи всичко е нагласено.

на всички в този форум , като че ли им се иска разследването да се движи със скоростта на българските разследвания, т.е. 5-6 години наи-малко , защото "отговорите" ще бъдат верни на 100%, че и отгоре !наистина на запад много са изостанали, да вземат да ги пратят на специализация в BG !

Не е хубаво ..да се играят игрички:)

и понеже много другари русофилстващи все търсят треската в чуждото око ще им напомня за една греда в тяхното: Самолетът изпълнява полет по редовната пътническа авиолиния по маршрут Берлин София. На борда му се намират 5 членове на екипажа с командир Кирил Велинов и 45 пътници. В пилотската кабина влиза проверяващ от Държавната въздухоплавателна инспекция, който освобождава втория пилот и заема неговото място. Полетът протича без отклонения[2][3]. При подхождането към летище София самолетът попада в снежна буря и командирът решава да се насочи към запасно летище, но между него и проверяващия се провежда следният разговор (съгласно записващото устройство): Оригинален текст (бълг.) Командире, заповядвам ви да изпълните сляпо кацане, само по уреди! При тази буря, дъжд и гръмотевици? Спусни пердетата и изпълнявай! Вие луд ли сте, другарю проверяващ ще се пребием всички![3] Проверяващият е непреклонен и командирът се подчинява. При опит за заход към пистата самолетът се оказва на 80-100 метра от земята, закача далекопровод, губи скорост и се забива в земята на около 4 километра от пистата, като от триенето при влаченето по земята се запалва. Пристигналите аварийни служби започват да гасят пожара, но с прах (открит после в дробовете на пътниците), а не с пяна.

абе в тоя форум или има много безмозъчни, или си приказват е така, да си правят гимнастика на зъбите. всички доказателства сочат към официалната теза, само нашите разбирачи и "експерти" все някой ги лъже и ги мами, извънземни били, метеорит бил, харп, лазер и не знам още колко идиотски теории извадиха

На комуноиди и соросоиди като тебе им са промити мозъците. Каквото ти кажат на това вярваш.

Ти тъп ли си гимнастика на зъбите, че аз със зъби ли пиша на клавиатурата

Абе някак си всичко изглежда съшито с бели конци! Много е възможно катастрофата да е причинена точно от мерките за безопасност-блиндирана врата която се отваря с код и то след 5 мин! Представете си следната версия: Вторият пилот получава инфаркт или инсулт или припада. В същото време се е образувало обледяване на самолета което силно влошава аеродинамиката и ВЪПРЕКИ че лети по курса поради влошеното аерод. съпротивление започва плавно снижение. Не съм пилот но това също е въможна версия!

вратата се отваря не след 5 мин, а след 20 сек. няма как да се получи обледеняване във въздуха, и ако става въпрос за обледеняване крилото губи подемна сила и самолета не се снишава а пада

какво стана с кутийте на малайзиския самолет тия за три дни са готови а другите извънземните ли чакат

Бил криминален, луд, самоубиец, болен имал болничен лист... Знаете ли как се издава болничен лист и къде отива? Знаете ли ако наистина сте болен как се крие това? Как се крие дълго време болест от колеги по кабина и по работа от от работодател? и т.н.

Още вчера обясних на цяла Европа как е станало. Двамата пилоти са пренощували в хотела. Капитанът е взел душ в банята, а Андреас е бил превъзбуден като всеки младеж на тая възраст. Искал е през нощта да спи с капитана. Който обаче е хетеросексуален мъж и естествено е отказал. "Аз не съм ти Кончита Вурст" извикал той на втория пилот. Андреас се ядосал и изкрещял "Ду бист Езел!" (ти си магаре!), на което капитанът отвърнал: "Унд ду бист Швайн" (А ти си свиня!). После скандалът приключил. Обаче Андреас си наумил да накаже капитана за тоя отказ. "Като не щеш мира, на ти секира"-си помислил Андреас и зачакал удобния момент. Нататък всички знаете последствията. Капитанът излиза до тоалетната, Андреас се заключва и тъй нататък.

Sm3hurk0

супер теория... Не сакам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле ! или Че си запалим къщата, та да му изгори на Вуте плевника.

Абе една от тези 2 страни ще БЕРЕ ГОЛЯМ СРАМ И ЛОШ ИМИДЖ след тази случка.... Да видим кой, ама май вече нито самолетите са особено безопасни, пък ако не е самолета или някоя Чалма, то пилота психясъл и избива всички !!!

Oсобенно тази, авиокомпания не я виждам поне 10 години да си оправи имиджа и да преодолее страха на хората! A пък конкуренцията им се кефи!... Hо пък знаели се, кои с какво.. и за какво е помогнал за тази ужасна трагедия???? ......алчността и парите са наи големият враг на човека!!!!

"Kаквото и да ви говорят,...да знаете, че става дума за пари!... докато банките и парите управляват измекярите политици, а те от своя страна да мачкат и извиват ръцете на хората да тънат в мизерия и кредити до шия, а в същото време да ги карат да работят свръх силите си за мизерно заплащане,....така ще психясват хората и утре ще почнат да забиват самолетите в банките и политическите сборища! Oт колко време стачкуват пилотите и наземния персонал в тази авиокомпания, но никои не ги чува! политиците си мислят,че с постянни икономии и стягане на бримката около врата на хората, ще ги заробят да им се работи без пари, а те да се задушават от алчност и преяждане. Hо нима да стане, писва им на хората и търсят начини да бъдат чути!!!!!!!

Tе направиха и любовта с пари...

Hе ми слагаи минусче! писах любовта,.. а не секса! A пък, ако не вярваш,...кажи на жена си, че нямаш пари и ще видиш ефекта на любовта! за това става дума брато...xaxaxa...

Мдам "живите мъртви". И този и онзи затова ги свалиха. Тези случай ще зачестяват между другото. По-добре ползвайте коли.

Ако те е бъз, не се качвай и на кола, че там е още по-опасно. Абе, как ви понасят жените ви, такива страхливци?

Пилотът е сниман на Фона на Аспаруховия мост! Близо до него е лагерът за формиране на пилоти камикадзета, които: пренасят в джоб овети си парашути, заключат кабината, програмират самолета да се разбие на кофти място и скачат от прозореца. След това отиват да почиват за Златните Пясъци, където има дата по пет девици! Това е истинската истина на 100%

ЧЕ, за коя катастрофа се разбра нещо човешко?

Все едно ДартВейдър е бил в кабината.

Ако пуснат записа от черната кутия и се чуе АЛАХ АГБАР какво правим после

ПРАВИМ пак марш я в Берлин, я -в Мадрид!!

И Путин трябва да дойде- да оправят бодрата крачка!?

Бе на всички вече е ясно, че зад това пак седят ЦРУ! Свалиха самолета с ХАРП и сега обвиняват момчето. Правят опити и после ще атакуват пилота на Путин. Само дето няма да им мине номера...

При всяко едно следствие има информация, която е за споделяне и такава, която не е. Важното е да се вземат правилните мерки, подобни трагедии да не се случват.

А как така на първия пилот му се е наложило да отиде до тоалетна и то вероятно след по-малко от час от началото на полета? Нали става дума за двучасов полет. Пилоти коментират, че е нормално/не знам дали е задължително/ командирът да го направи преди излитането.

един пилот на Ф1 издържа без да пикае с изключение на някои дето нарочно се напикават за да олекне колата а тези няма да могат да издържат толковадане са на серум вързани

И как ще олекне колата, като пикнята остава в нея?

Начи , на единия му се е допикало , на другия му е станало лошо , стюардесите се закачали със стюардите , вратата се самозаключила , планината изникнала изведнъж от земята и пътниците пеели с висок глас : Всички сме за Варна ... и зелени човечета ги прибрали в небесата ! Собствено разследване !!! Не е за смях , но пак некой ни прави на луди !

Никога няма да се признае ,че може да е приел исляма и да е джихадист. Ще се надигне погром срещу мюсулманите.

наи-много впечатлява как всеки глупак има различна конспиративна теория за станалото

По-скоро впечатлява как едномерните послушни проправителствени амеби възприеха случай за разрешен и приемат безпрекословно поднесената официално информационна помия. Такава сервилност и послушание и при комунизма го нямаше.

Много знайни и незнайни мишоци ще се опитат да си вдигнат цената на гърба на пострадалите...както винаги!

А тази черна кутия при самото пускане що неизлъчват на живо по телевизии кокво разказва самата случкат, а ще ми дават пресконференции на живо

ми щото ще се чуе истината. ЗАТОВА! Представи си как пускат записа от Боинга и се чува как пилота казва: "Този укр.изтребител ни е взел на мушка и май ща стреля по нас. Да, ето песка ракета... Боже" ....

от салона се вижда прекрасно вратата на пилотската кабина. при толкова малък самолет, всичко е като на длан. при толкова деца на борда, как нито едно не изпищя като видя някой с брадва да се опитва да разбие вратата ?

първо - перденцето е дръпнато преди това от стюардесата. Второ - то ударите от брадва не се чуват и не кънтят... ама изобщо!

дира закъснявате с инфото, редакторите ви спят

.dnevnik.bg/sviat/2015/03/27/2500786andreaslubiceimalzaboliavanezabraniavashtomuda/ Германски прокурори обявиха в петък, че са открили доказателства, според които младият пилот на Germanwings, заподозрян, че се е самоубил, блъскайки самолет със 150 души на борда, е бил болен.Те не разкриват какво е заболяването на Андреас Лубиц, но обясняват, той го е прикривал от работодателите си."Конфискувани документи с медицинско съдържание сочат, че е имало заболяване и ни показват какво е било лечението от лекари", заявиха от прокуратурата в Дюселдорф, където пилотът е живеел. "Фактът, че има накъсани на парчета болнични листове, в които между другото е казано, че той не е в състояние да работи съвсем нови и дори от деня на престъплението поддържат версията от предварителното разследване, че той е криел заболяването си от работодателя и от колегите си."

това казах по-долу източника ми е немски вестник thelocal

Aууу,...вестника му бил източника??!!! голям източник, голяма информация снесе..

А как се вписва в целия този сценарий участието на Интерпол в разследването? Не съм чувал Интерпол да разследва шизофреници, влюбени и разлюбени и други подобни семейни сцени. А в случая, Интерпол се включи 20 часа след падането на самолета. Веднага след като намериха едната черна кутия и веднага след като установиха че на другата черна кутия и липсва записващото устройство. Коментар?!

Тоя филм трябва да вземе оскар.

Странно как соросоидните тролове искат да внушат, че този сложен и заплетен случай е решен, всичко е нормално и ясно, вторият пилот е луд и виновен за всичко! За всеки непредубеден човек е очевидно, че има нещо което не се казва, крие се информация и цялата история е съшита с бели конци за пред публика. Медиите очевидно въвеждат световната публика в овчи дезинформационен коловоз, дали съзнателно или не предстои да видим. Версията за лудия пилот не издържа сериозна критика.

Kато е толкова заплетен и сложен,.. на теб от къде ти е ясно и кое е нормално,.. не можах да разбера??!! Tи изглежда си също за психиатър, щом твърдиш като "баш специалист", че ти е ясно! Aман от нещастни малоумници..."специалисти"!!

Напротив, не твърдя, че ми е ясно всичко, точно обратното твърдя, че съмнително бързо разрешиха случая касаеш милиарди неустойки. Виж внимателно какво съм написал, сложи си очилца ако не виждаш, а ако не разбираш и Господ не може да ти помогне и да ит е на помощ.

Следствените действия наистина са с нарушена процедура. Разчитащите експерти не са написали официален доклад, а междинните резултати вече се използват за окончателни обвинения. Самите данни от записа на места са странни. Отсъства сигналът, с който чрез кода се иска вход, но пък се чува тихо и спокойно дишане. Командирът разбива вратата отвън с брадва, която е вътре в кабината. Ами ако командирът е имитирал излизане, отворил и затворил е вратата - все отвътре, задушил е втория пилот - неподготвен за нападение, а после е свършил приписваното на младока? После блъска бутафорно по вратата. Звучи като поредна измишльотина. Но никак не ме устройва липсата на сигнал от искането за отваряне на вратата. Това отвътре не може да се имитира.

ной-вероятно пилота е криел заболяване от работодателите си и от колегите си, намерили са бележка от лекар за лечение в жилището му

Apollony

Абе аз нали ви казах ония ден, че първо ще си измислят виновник и чак след това ще се разбере причината...

Прав си наполовина! Виновникът вече го измислиха. Колкото да разберем причината, едва ли ще стане.

Apollony

Абе тя техната версия, пък истинската причина на нас няма да ни я кажат естествено

Новина: намерили болничен лист че не бил годен да пилотира. Той го скрил да не остане без работа. Болният му мозък хитро изчаква командира да излезе, заключва се и започва шоуто. Може. Означава обаче че в Германия има идиоти които назначават пилотите на работа. В болницата са го диагностицирали ама на медицинския преглед в авиокомпанията са го пропуснали. ХЕ-ХЕ-ХЕ!!! МАЙТАП УИЛИ!

по немската преса пише, че копилотът бил в болнични в денят на катастрофата и не е трябвало да бъде на работа но той е скрил това от началството... не се знае дали е щял да остане без работа

аууууу, болничен лист и той го бил скрил !! ми той щеше да го откаже или ако му го дадат, да го скъса и прочие.. като не са намерили нещо за шмъркане, пак добре.. направо им повярвахме. и какво ако е бил болен ?

Значи и там не е въведена електронната здравна карта.

напротив, там има електронна здравна карта. не е като тук - лежиш си спокойно в която си болница искаш и никой не знае.

Пилота излиза и в този момент метеор счупва предното стъкло и вакуума извлича 2 пилот през отвора?

Освен метеор може да бъде и парчета от падащ сателит или ракета-носител.

Или от бордово оръдие на изтребител.

шефче

Хубаво, ама кой е дишал спокойно в кабината!? Кой е казал на самолета да се снижава!?

Учудва ме това, че веднага обвиниха втория пилот, а сега търсят доказателствата. Едно такова разследване продължава месеци, та и години. Голяма роля за суматохата имат медиите.

За упражняващите се в празнословие путлерасти само ще уточня, че още се води следствие и това е само основната версия за катастрофата. Засега всички данни сочат към нея. ако излезнат други данни ще се промени и версията. А инак пресата си пише всякакви хипотези и вади свободни заключения без наличието на цялостната моментна картина известна засега само на следователите. А тея франсета са изперкали хем искат да съдят за изтичане на иформация, хем протестират за даване на частична информация.

Троле, кажи си направо, че Путин е виновен да ти олекне и да си заслужиш мръсната дневна надница.

Що? Съдиш по себе си ли? Вече получи ли рублите за глупостите си?

нищо ясно няма - всичко са спекулации и търсене на виновният. Но е едно е факт той е бил записан като болен за деня / настинка или неразположен и пр./. След няколко дни ще се знае по точно сега е чесане на езици!

Сега всички ще си прехвърлят топката,докато нищо не се разбере!