Зам.-главният прокурор не изключи още обвиняеми за КТБ

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов не изключи възможността кръгът от обвиняемите лица по казуса КТБ да се увеличи.

Обратно в новината

Коментари - Зам.-главният прокурор не изключи още обвиняеми за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-вече - започнете от политиците, които разпореждаха по телефона парите на държавните дружества да се държат в тази банка....

Представете си, ако не бяха синдиците! Оооо, божествени синдици. Щяли да променят закона, и прокурорите да развалят сделки! А ще можете ли да промените и европейското законодателство! Подобно разваляне очаква ли се да издържи в международен съд! Хора, не оплаквайти кредита от 16 млрд. лв., а се замислете, колко милиарда по 16 ще осъдят държавата. Или майтап ви се струва!

Pesh0

Една измислена история . В една държава едно крадливо правителство , иска да строи газопровод , на висока цена , така че да спечелят строителите , а не държавата . Организираме всичко , но кандидат строителите , нямат пари , да построят такова нещо , което после държавата да плати , многократно. Трябва им кредит , отиват при един банкер и се разбират .... да прехвърлят едни милиарди , на наши хора , те като построят нещо , държавата ще им го плати 3 кратно и връщат кредита . Банкера дава парите .... всичко върви по план , докато не се обърква проекта , Европа го забранява . Банкера си иска парите .... нашите хора които са взели нелегално заемите , защото е нямало как да заложат собственост за милиарди , неискат да ги върнат. Банката е оголена , защото е дала много пари и кредитополучателите дефакто имат повече кеш от банката . Рашават , че е по добре да фалират банката да убият банкера и .... пито платено. че как се връщат толкова пари.

ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА , А НЯКАКВА ТЕРИТОРИЯ НА КОЯТО ДЕЙСТВА ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА. ЧУЙТЕ КАКВИ ГИ РЕДИ ПРОКУРОРА -САРАФ ЗА ПРЕСТЪПНИКА ВАСИЛЕВ: " "Той в момента е провлечен задочно като обвиняем, няма да се поколебаем да го изправим задочно и пред съда"!! ЩЕ СТАНЕ ГОДИНА И ВИЕ САРАФОВ НЕ САМО СЕ КОЛЕБАЕТЕ НО И НАБЛЮДАВАТЕ ПРЕСТЪПНО БЕЗОДГОВОРНО КАК ВАСИЛЕВ "ПРОДАВА" ЗА ЕДНО ПРОБИТО ЕВРО ДЕКАПИТАЛИЗИРАНИТЕ ОТ КВЕСТОРИТЕ ФИРМИ КОИТО МУ ПРИНАДЛЕЖАТ И ПО КОИТО Е ТЕГЛИЛ ЗАЕМИ ОТ КТБ!! ЗАЩО НЕУВАЖАЕМИ НЕ НАЛОЖИХТЕ ЗАПОР ВЪРХУ СОБСТВЕНОСТТА НА ФИРМИТЕ МУ?! ЗАЩО КОМИСИЯТА КУШЛЕВ СПИ И ВЕЧЕ НЕ Е НАПРАВИЛА ТОВА КОЕТО СЕ ИЗИСКВА ПО ЗАКОН! ИЛИ ЗАКОНА Е ЗА КОН , А НЕ ЗА БАНДИТИ КАТО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ? ИЛИ МОЖЕ БИ НИЕ СМЕ АБУРИГЕНИ КОИТО МОЖЕТЕ ДА ВЪРТИТЕ КАТО КОНЕ НА ПРАЗНА ЯСЛА С ОБЕЩАНИЯ ЗА НЯКАКАВО ПРАВОРАЗДАВАНЕ! БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС ЗАКОНА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ ВЪВ ВРАТА В ПОЛЕТО! РЕФОРМИТЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНАТ ВАШЕТО ИЗЧИСТВАНЕ И ВЪВЕЖДАНЕ НА ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И ВОЕННИ СЪДИЛИЩА!

Всички знаем, че Василев не е единственния крадец! Знаем, че в България крадците се крият зад прокуратура, партии, парламент съд и работят, като тримата вускетари: Един за всички и всички за един! Осъдени няма да има! Целта е регулярно разграбване на Българските средства.

А, от къде знаем кой е крадец? Не съм чул, да е минало дело и да има доказан такъв...

Ти прост ли си или се шегуваш.

Pesh0

Обвиняеми , може да има много , приети подкупи също. Но осъдени и върнати пари , няма да има .

Гусин Сарафов ,а на практика ,какво се очаква?

По думите му се изяснява дали управителят на БНБ е знаел за действията на Цветан Гунев, предаде БНР. По скоро за бездействието на Гунев. Че ако управителя на банката не знае какво прави неговият заместник, то кой трябва да знае? Със сигурност Искров и Сарайския хидроинженер, са знаели какво правят с КТБ. Искров си е дректно за следствения арест.

Вече 26г.,РАсТЯГАНЕ НА ЛОКУМИ.

Алооо,ПРОКУРАТУРАТААА???? В Румъния ,за това време докато се занимавате с КТБ ,вкараха в затвора ,ТРИ БИВШИ ПРАВИТЕЛСТВА ,ЗА ПО МИНИМУМ 2 ГОДИНИ ....

И уличните кучета, знаят кои са КРАДЦИТЕ НА КТБ.

Сарафов,..вие осъдете тия за сега ,не вземай голямата кошница ,ЧЕ НА ПРАКТИКА,НИЩО НЕ ПРАВИТЕ!?

Няма как да е друго яче при толкова много "експерти" на ореха ! За малко и да сринат държавата

Кои други? За сега са обвиняеми касиерката и счетоводителката, за друг не се е чуло. Цветан Василев само го канят да се прибере пък после ще видим.

откога казвам за кака Мара - чистачката

Вярно пропуснали са я!!!

Абе тези дерибеи от Гладна Прикриватура под аренда ли са взели държавата, за какви се мислят? Големият ухилен тумбак някакви сигнали ли дава на някого - "Може да има още арестувани..." - ако какво - ако не се отчетат ли? Повечето плачат за румънска операция "Чисти ръце".

НАЧЕЛО С КВЕСТОРИТЕ И ТЕХНИТЕ ДОВЕРЕНИЦИ.

Съд за Орешарски, Станишев и Доган.А Искров в затвора доживот.

ТОЧЕН СИ!

Тази "държава" и Бог да слезе на земята не може я управи.

може , може например някой като Аугусто Хосе Рамон Пиночет Угарте ...

Възможно е дори и той да стане такъв, в някой международен съд, като оплескат тука делото.

Не може, а трябва - за съучастничество, за прикриване на далавери в особено големи размери, за пасивни действия или бездействия довели до умишления фалит на КТБ

Няма какво да се пъне това прокурорче! Първо - назначен е, защото е беззъб и управляем, иначе не биха рискували. Второ - всички сделки с активите на КТБ са законни - Пеевски лично написа законите. Трето - закъснял е. В съвременния дигитален свят прехвърляне на активи става за милисекунда, а той стартира ПР кампанията си за Главен прокурор с 6 МЕСЕЦА закъснение.

Сарафов ..."кръгът от обвиняеми лица може да бъде разширен". Не "може", а трябва: гуверньора на БНБ, шефа на КФН, "отговорните лица" в ДАНС и "Финансово разузнаване"... Че и на шефа си Цацаров може да зададеш някой друг неудобен въпрос относно "поведението на прокуратурата в казуса" - ако ти стиска;о))

"... Борислав Сарафов не изключи възможността кръгът от обвиняемите лица по казуса КТБ да се увеличи." Докато съдебната власт се "наумува", "наш'те" фалираха държавата за пореден път! А по всичко личи, че на хората вече не им пука! А това е много опасно!!! За сега не се знае за кой...

... известни са доста от пейзажа - лицата около АГП - Антим груп - съсипали и осмукали доста предприятия - офшорки със собственик "виенски" българин

а кога ще дойде времето да обвинят орешарски, станишев, пеевски и другите кукловоди-комунисти от бсп и дпс?

portal

4 милярда ги НЯМА и никой не знае къде са... мистерия... но пък има за цирк обвиняеми...

Малка корекция! Не са само 4 милиарда! Липсват цели гиганти като БТК, Дунарит, НУРТС и още десетки! Потънаха в черната дупка на остров Ман, Люксембург и Вирджински острови, известна с това, че в нея завинаги изчезват трилиони.

Вальо Топлото 2. Цирк за 1-2 годинки и после живей си по царски.

Никак даже не си живя по царски.. Разказаха му играта! Вярно, не лежа и няма и да лежи, но за Партията и Фирмата по-страшно престъпление от това да отклониш следства от тях самите няма! Ако беше "шер-нал" даже дело нямаше да има. Това дело беше демонстрация какво се случва с тези, дето не делят.

само да ви разкажа - живея срещу циганската махала :) от сутрин до вечер все им е купон - музиката почва от сабале кичеци гибеци мъкнат гуми мизерии нек'ви, ходят назад напред, играт кючеци ...въобще не ги интересува КТБ матебе и си викам ако всички бяха като тях и Бойко и изедниците народни щеха да гризнат дръвцето :))) чак взех да си го пожелавам всички да сме като циганите може и ние да не сме добре ама и на управниците дет' ни грабят и на тях няма да им е добре :)))

Зам. главният прокурор би трябвало да знае,че при разследването на дела по сложни от кражба на гума,се ангажират екипи от разследващи, ОР и експерти ,което позволява за се спазват задължителните срокове определени от Закона, а не да се хилите,като пачи.

по-добре въобще да не се бяхте намесвали кавалите!

ЛЕЛЕ КОЛКО СА СТРАШНИ И СМЕЛИ !!!!

Най-много ми харесва: " може да има", "ако" и ще припомня една реплика на Горанов. На въпрос на Д. Найденова в "Карай нататък" Ще арестуват ли Искров , отговор " Айде сега ще си арестуваме бан- кера" Край на цитата=

След дъжд, качулка. Сетиха след година да влязат в банката. Само имитират дейност.

А този Менко Менков май го ползват всички мошеници в България. Адвокат на мяфията ли е? Интересно, май той е адвокат и на Цв.Цв.

Ако някога има обвиняем и дело за КТБ то тогава за това събитие ще помнят само старци . А единствените ,които ще знаят за какво става въпрос ще са адвокатите,прокурора и съдията.

Колев дава още есно основание да бъде осъдена България в Европейския съд. Той правеше изявления по съществото на делото. Или може това да е нарочно, само те си знаят.

сарафа е за пандиза

Когато през 1997 фалираха и бяха разграбени куп банки - нямаше възражения ??? Сега Олигарсите ще се изпотрепят да местят капиталите от един джоб в друг.... В БГ има главно спекулативен капитал, който се прехвърля от паразит на паразит !

Обвиняеми- да, наказани- не. В държавата като България, виновния просто поема цялата отговорност- на думи, а българския съд, след дълго умуване, го прави чист като момина сълза- и... кой откъде.

Обвиняемите са ясни.Осъдени ще има ли???

А от прокуратурата ще има ли обвиняеми ? Не разбирате ли, че е смешно супер дискредитирани хора да се държат, все едно решават иначе важни проблеми ? Това е държавата Чалгария.