Червен код в две области заради снеговалежи, оранжев - в 4

Червен код е обявен за Смолянско и Кърджалийско за 6 март заради снеговалежи и бурен вятър. В други 4 области е обявен оранжев код.

Обратно в новината

Коментари - Червен код в две области заради снеговалежи, оранжев - в 4 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

най-нормалното нещо през зимата е снеговалежа - колкото повече, толкова по-добре.

Не разбирам какво означава снеговалеж 60 л/кв.м.?

Валежите се мерят в л/м2. Дали е дъжд, дали е сняг не е от значение.

И те ще ни подлудят като сладоледаджиите-едни на килограм,други на литър,ама целта им де ни прекарат.

Нормална човешка физиология.

добре е да повали малко, че да има и вода и за лятото, че като гледах реките как не преливат и не са даже пълноводни... Щеше да има после сухо лято... Сега още няколко такива дни и една седмица валежи и ще сме наред...

Добре, недобре, това е работа на Господ и на ония от Харп. Иначе, преди 2 седмици всички големи язовири в България преливаха. За каква суша пишеш?

От ученичка все имам преден червен код. Като остарях се спря с това и се почна с преден жълт код от време на време. Сега с мъжа ми имаме рядък кафяв код всяка сутрин около 7 часа сутринта. За да избегнем проблема решихме да спим с цокало... споделям само

От 70г постоянно имаме червен код.:)

беше да 1989,след това мутира в син

В цивилизования свят количеството на падналия сняг се мери в единици за дължина сантиметри и инчове, в Булгаристан - в литри. Верно, че снега се топи, но кои може да свърже дебелината на снежната покривка с литрите?

Ти друга работа нямаш ли си, че по цял ден плюеш и повръщаш в българските форуми?

Я пак прочети. Валежът е в литри, покривката в сантиметри. Какъв ти е проблемът?

То без тва не е валяло нека да вали

За литрите сняг разбрах, само не е казано с колко километра в час ще пада снега???

Е хайде сега всички да се поразкарат навънка с летните гуми и с празен резервоар ...

като пускате Съсели по телевизия... заслужили сте да платите.

за празнуваш с колежка на балкан 8 март. ха дано с препиване. с преспиване, грешка, човешка.

В съседната стая има една такава двойка - мъж и чужда булка, личат си отдалеч. Чудя се вече какво да обяснявам на децата що леглото скърца и леличката пъшка по 3 пъти на ден.

Всеки акт ,където аз не участвувам ,е разврат.

герберастите са виновни за лошото време ...

Аз ще карам ски на Мечи чал над Чепеларе.

Мислиш ли, че някой го интересува?

Мечките?

Ще караш докато сънуваш.

Ам Перхидролка ши са лъзга ли?

Pri nas celijat fevruari nesprja da vali.Natrupa poveche ot 1m.E napuk na vsichki( blagopozelanija )otpraveni ot vas OCELJAHME i zivota prodalzava.Good luck BG.

Е, хубу де нали уж българите и американците сме приятели и партньори. Толкова навътре ли си го приел? Дето се вика до вчера сме били роднини и съседи, с емигранти като тебе, от днес вече ще си пожелаваме най-лошото ли? Успех и на теб.

Кода за цяла България трябва да е червен за опасности от обир,изнасилвания, убийства,даване на мизерни пенсии,буквално изтребление в болничните заведения,напаст от гетата,ограбване от монополисти и много други злини създадени от нашето "мило правителство".Така, че хора бъдете нащрек за всякакви опасности в България

Това е истината в БГ

в софия снегът спря да вали. само да не паднат температурите, че тия локви като замръзнат...

Като замръзнат, ще си имате лед и няма да ви се мокрят калцуните.

Има ли тук някой да помни какъв сняг ни засипа на 08.03.1993-та:)))

на 20-ти ноември 1993 година имаше много сняг-не можехме да си приберем бебето и маика му от родилното

Помня много добре, макар че се бяхме напили като телета с едни колеги от университета.

Ние се напихме с колеги в полет Мадрид-София:))) В салона бяхме само ние и..... Времето изтече и попитахме стюардесата какво става......още час полет над София докато разчистят пистата,изгори горивото или и двете....перфектно кацане:))

Бях студентче у Варна , а тея варненци сняг не видели - направо се блокира града, ни транспорт, ни нищо. Беше си нормална зима, с нормална виелица и повечко сняг ама стана чудо тогава у Варна..

Помня го много добре. Бях в казармата в лясковец, наряд и цяла нощ калашник на гърба и гребло в ръцете

Гребло в ръцете....виж как си дойдохме на думата:)

Да, имаше страхотен сняг, а аз бях на почивка за две седмици на Боровец тогава. Един познат като падна, си загуби едната ска, която потъна незнайно къде в клековете, които не се виждаха. Пистите не се обработваха, нямаше никакви хора и общо-взето беше голям кеф за тези с по две ски! Нека вали сега - ще караме до април, ако не стане пак изведнъж лято!

Да не дава господ лошо време. С природните катаклизми и аномалии не може да се справим, камоли ако настане война.

Че малко ли войни сме преживявали? Римската империя надживяхме, Византийската, Монголската, Османската, Австроунгарската, Съветската. Не се шашкай толкова.

Внимателно с тежкия сняг, Хора ! - попостегнете Всички обтяжки/въжета - при валеж - чистете носещите конструкции за да Не се натрупва много - осигурете че каналите са ОК И ! - Умната на пътя.

Не се спря с тъпите и безмислени коментари ! - маниера на изказ е безумен. - писането, също. - спри, осмисли го. Човече ! Така не може да продължава. Нито сега, нито после!

Всеки си е башка луд. Тоя поне е от тихите луди. Пречи ли на някой? Ако не - остави го да си осмисля с нещо живота.

А тия говеда в народното събрание и оная тиква в министерския съвет за каква сме ги избрали? Те да дойдат да ни почистят. Наша работа е само да си пием ракията и да плюем. Боко да идва да чисти и да стяга, иначе ОСТАВКА!!!

в софия вали мокър сняг от 07ч. сутринта без прекъсване, снежна покривка няма- топи се. локви навсякъде, а как е извън града- не е ясно.

"...... валежи от сняг, до 60 л/кв. м. ..." Колко сантиметра и колко килограма е 1 литър сняг?????

В случая, не знам защо, вероятно поради непознаване на материята, е даден водният еквивалент, и то в л/кв.м. Като се има предвид, че плътността на снега е приблизително 0.1 от тази на водата, и че мерната единица 1 л/кв. м = 1 мм воден слой, то 1 мм от водния еквивалент на валежа = около 1 см сняг. Значи 60-70 л/кв. м са си 60-70 см сняг!

Абе за плътност на нов сняг го дават 100-200кила на кубик. Твоето 0.1(100) е песимистичен вариант. Снега дето вали е мокър, т.е. по-скоро отива към другия край. Кажи го значи - 30-35 сантиметра.

Един литър е 1см на квадратен метър един литър вода около един килограм ,един литър сняг около половин килограм.

Е, все пак наближава 8-ми март, баба Ви Марта иска да покаже кой "води хорото"!...))) (всякакви прилики с живи същества от женски пол са неуместни)