Боян Радев дари релефи и статуетки на НИМ

Известният борец Боян Радев, двукратен световен и олимпийски шампион, и тази година спази традицията по празници да прави дарения на НИМ от колекцията си.

Обратно в новината

Коментари - Боян Радев дари релефи и статуетки на НИМ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

съвпадение ли е, че дарява антики в момента, в който 5 боклука от иманярската мафия са арестувани? защото такива олигарси като радев, божков и други подобни и комунистически парвенюта спонсорират иманярската мафия.

Артефактите са собственост на държавата. Укриването им полежи на съдебно преследване и затвор.

Тоя мафиот си разчиства колекциите от ненужни предмети.В замяна търси слава ,да не го забравим случайно. Прекупвач на незаконни антики.

Г-О-В-Е-Д-О ! върви си приточи зелето в мазата и удари една ракийка да изтрезнееш.

Абе тоя каруцар наследник на римски император ли е бе ,че притежава такива несметни богатства.Пък и дарява.Може да даряваш нещо,което е лично твое,а не заграбено и т.н.

а ти поне един смс прати ли за хитрино

Ха-ха-ха крадеца подарява , защо не даде информация откъде ги има тези антики и как се е сдобил с тях от дядо му ли са или от баба му останали.Както и друг уж велик българин дето му узакониха придобитата незнайно как колекция . Национализация му е майката и ще се види историята на Велика България.

Много добре. А не е ли разследван как ги е придобил??

Радев да подари колекцията картини на Квадрат 500 и да стане Радев музей, като Прадо, а бесепарския свинар да подари ЦУМ за Национален исторически музей и да го кръстят Гергов музей!!! Де ги тия родолюбци- къде ще ги носят тези ценности?

Днес излезе информация за арестувани иманяри от с.Хвойна и с.Павелско Смолянско.Това не е ли двоен аршин? За големите може за останалите НЕ!

просто си узаконява откраднатото

Боян Радев е голям българин, който ще остане в история вероятно чрез даренията и сбирките си, макар че му се пази място в Пантеона на спортния Олимп.

такава колекция. Не съм търсил, не съм и намирал ... А?

БОЯ РАДЕВ НАВРЕМЕТО КРАДЕШЕ КАРТИНИ ОТ ФРАНЦИЯ И ГИ ВНАСЯШЕ В БЪЛГАРИЯ ПО КАНАЛИТЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.КАКВО РАЗБИРА СВИНЯ ОТ КЛАДЕНЧОВА ВОДА.

За отпечатването на каталога Вежди Рашидов, министър на културата в оставка, отпуска 10 000 лв., НИМ също дава 10 000 лв. Динко даде 24 бона за армията .

кой тоя динко??

това е похвално! сигурно и ще каже как и от къде ги е придобил, както повелява законът??

няма лошо в това,но откъде ги е взел радев тия артефакти,нали държавата гони незаконните иманяри

Хубаво е да каже как ги е придобил

е как, с борба разбира се

Придобил ги е не с борба , а с бой до спукване!.

Всичко описано като артефакти е придобито незаконно. Подарявайки една /по-малко ценна/ част на държавата, си узаконява останалата.