ДАНС разби престъпна група за продажба на новородени

При спецоперация на ДАНС в края на юли е разбита организирана престъпна група за трафик и продажба на новородени деца, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Обратно в новината

Коментари - ДАНС разби престъпна група за продажба на новородени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако клиниката беше общински или държавен родилен дом, досега медиите лешояди да са им разкатали фамилията. Но частникът си е платил яко и всичко ще се потулил

Срам за България и за българите, още веднъж доказахме, че сме второкласен народ нямащ уважение и обич към нищо дори към собствените си деца.Хора които си продават децата как ще градят нормална държава ? ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ,ЖАЛКО ЧЕ ИМАМЕ ХУБАВА СТРАНА, НО НЕ Я ЗАСЛУЖАВАМЕ !!!

научи се да четеш бе кретен По-голямата част от установените родилки са от български произход, посочват от ДАНС. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не виждам, къде има престъпление? Някакви циганки продали доброволно циганчетата си. Спирането на тази търговия е престъпление срещу нацията. И за тази си "дейност" в ДАНС получават огромни заплати и ранно пенсиониране. Необходими са сериозни съкращения в ДАНС.

По-голямата част от установените родилки са от български произход.. Ve4e ne mojete da se opravdavate s ciganite, kvo praim sq? Istinata, 4e bulgarite sa po-zle ot ciganite lusva kato gol guz

ДАНС спасила десетина новородени от продажба. Хубаво. Но защо ДАНС не разследва за причините за демографския срив у нас?!? Това вече ще е много по-ефективна дейност от структората. Ама не им стиска.

Във фейсбук се разпространява историята на Тереза от Кнежа. Жената е с нисък социален статус, българка. Има дете на 4 години и новородено бебе. И двете са отнети и дадени в приемни семейства, на които държавата плаща по 500 лева месечно за доведените деца. Новороденото го хранят с адаптирано мляко. В същото време на майката се дават лекарства за спиране на кърмата и тя страда от загубата на децата си. Някой знае ли дали това е истина, и ако е - как можем да го спрем? Аз не виждам логика да се взимат деца насилствено от майка им и да се плаща на други хора да ги гледат - биха могли да подпомогнат майката да си стъпи на краката. Ако всичко това е истина, тази история е малко като бяла лястовица - днес отнемат деца от една беззащитна майка, утре - от всички нас. А това, че жената е в изпаднало положение....ами, не всички се раждат в семейства на мутри или партийни номенклатури. Може да се случи на всеки от нас.

И къде тук е престъплението,така нареченото официално осиновяване е също купуване на бебета ,попитайте който и да е осиновител колко пари и рушвети е дал за да може да осинови дете ,така или иначе тези жени щяха да оставят децата в домове където ще живеят при отвратителни условия докато ги осиновят и всичките са със забавено развитие и проблеми .

ШЕФА НА ДАНС ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА АНТИДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ! ДА ПРЕЧИШ НА МАЙМУНИТЕ ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!!! НА КОГО СА НУЖНИ "СПАСЕНИТЕ" МАЙМУНИ ???

Товаа с бебетаа е от едно време но тогава го правеха лекарите колко близнка казваха че емъртво ате го продаваха не се правете интересни българи колкото се правите на българи толкова несте заштото кои несие оставил семето в българия

Товаа с бебетаа е от едно време но тогава го правеха лекарите колко близнка казваха че емъртво ате го продаваха не се правете интересни българи колкото се правите на българи толкова несте заштото кои несие оставил семето в българия

Да, то на ДАНС точно това и е работата - да следи бременни жени, склонни да продават бъдещите си бебета. Щото търговията с бебета е най-наболелия проблем пред държавата... Голяма "престъпна мрежа" са разбили... Престъпната мрежа е в държавата - там трябва да се реже. А ДАНС да се разформирова.

Мила Жабке, не говорим за вина, а за разум и морал! Нашата нация открай време не е имала страх от Бога!Може би защото Бог не ни е опазил от многото злини, които са сполетяли нашият народ, но без вяра и морал е НЕЩАСТИЕ!

От чисто човешка гледна точка, аз престъпление (морално) не виждам.

Да се регламентира със ЗАКОН, - забраната на самотното майчинство!!! Лице от женски пол, което роди дете без граждански брак, губи права върху новороденото до осемнадесетата му годишнина.За новороденото грижите, до навършване на пълнолетие се полагат изцяло, единствено и само от ДЪРЖАВАТА!

Децата щъркелът ли ги носи, че само майките да са виновни?!

Ей вбеси ме.... Какви грижи от тази държава бе? Слабоумник, тя държавата на две магарета сено неможе да раздели, а за деца ще се грижи.....

Хм, интересен казус - майките са знаели какво правят, осигурен им е лекарски надзор и раждане при добри условия, следвала е процедура по осиновяване ... не виждам сериозен проблем, тук.

Продажбата на човешки същества е престъпление, ето кое. Това да не са ти животни или вещи!

Местен

А да го родиш и да не нямаш пари и условия да се грижиш за него. Или ако е с някакъв недъг и пак нямаш пари да се грижиш за него. Даваш го в някакъв държавен дом дето и там нямат пари и условия. Това какво е?

Милите дечица! Появяват се в свят, в който собствените им майки ги продават - тези, които се предполага, че трябва да ги обичат най-много на света!

ДАНС Е РАЗБИВАЧ

Тъжната истина е, че някои хора с години се надяват да осиновят дете, но държавата се стреми да направи тези процедури почти невъзможни, докато домовете са пълни с деца, които живеят в лишения и страдат от грубо отношение и небрежност. Скапана държава. Не осъждам семействата, които са се възползвали от този начин, за да се сдобият с дете, което да отгледат...

Еми ако беше лесно да осиновиш, как точно ще се изкарат пари?

Всички радеем за правила и закони,важното е, да не се отнасят до нас когато става и с пари!

Капитализъм, баце. Всичко е пари! Всичко има цена! Всичко е стока. И моралът също. Стока си е и при това твърде евтино се търгува. 20 кинта и гласувам за тиква. За 10 ще гласувам и за комшийското магаре. Иначе, съвестта ми е чиста -все пак съм още жив...

Той-твоят социализъм не докара,до тук-тъпако.А ти си гласувай,за хамстери,пияндурници/наздравУе/ и сестрички/Галеви/-безплатно!

като има търсене, ще има и предлагане, какво да се прави, пазарна икономика

В годините на демокрация - даже и децата се превърнаха в стока,начин на лесно печелене на пари и на пари ,с които, някои които ги имат смятат,че могат да си купят всичко- дори и човешки живот. Сега сме на етап само пазаруване,утре може и битак за деца втора употреба да направят тези които не са доволни от качеството на стоката,тъй като при покупката виждат само опаковката,не и съдържанието! 21 век- извор на пълна деморализация на човешки ценности!

ПРОСТО

Как може да си сигурен, че тези "купувачи" са осиновявали дете с цел да го гледат като свое? Може просто да ги "купуват" с нечисти намерения. Може да са педофили, може да са всякакви извратеняци? Дано хипотезата ми не е вярна!А тия "майки", които са си продавали децата са за разстрел!

Тия откриха Америка. Този бизнес се върти от 20 години. Основни участнички са момичета в гимназиалния курс, българки, по принцип светли с правилни черти. Врътката е двойна, момичетата проституират като елитни компаньонки, а при забременяване децата се продават за осиновяване.Обикновено момичетата са от нормални семейства и нямат начин да задържат детето, даже и да искат, под натиска не само на сводниците, но и на близките си. В зависимост от бебето се дават от 2000 до 5000 лева.

Защо в тази скапана държава за да осиновиш дете чакаш години??? Защо??? В същото време домовете са пълни с деца,които чакат да бъдат осиновени.Това е абсурдно.Имам чувството,че нарочно направиха така тромаво да бъде процедурата по осиновяването за да може някой да си лапкат парички. Бесна съм вече на тази наша система, като цяло на всичкият този абсурд.Ето, ние искаме с мъжа ми да си осиновим..и какво, чакаш сто години... :-(((

Ще ви изпратим каталог, доставка по домовете, има и на промоция.

Защото искат бяло, здраво с две висши образования поне.

2000- имам ги, дайте инфо да си "купя" бебеок.

Кач пара?

Ако родителите, припознали или осиновили детето, искат да го гледат и да се грижат за него и вместо да дадат пари на някой продажен чиновник ги дават на бременната да го роди

И как точно я "разби"?

Морал няма, ама казват, не ставал за ядене, а на този свят нали само това има ядене.

а като ги роди, циганката ще ги прати за проститутки и крадци. Това по добър избор ли е от осиновяването

...това, не ми го събира акъла, изроди са всички в схемата...мънички беззащитни бебчета, продавани като вещи..ужас

Предлагам износване на бебета инвитро, с най-модерни гени по ваш избор от каталог. При поръчка над 200 броя отстъпка в цената. Предлагам човешки ембриони с първокачествен набор от гени. При поръчки над 500 бройки - отстъпка.

Забравил си да споменеш, че стоката е със встроен загар!

ДАНС бди електората да не бъде нелегално изнесен. от български произход ... като във Франция, да?

Разби ме с този коментар!

Пропуска се втората причина за тази търговия, която може да се окаже първа, а именно -донорството за богати с тежко болни деца. Моля се този път да не съм прав, но едва ли

ДАНС разби престъпна група за продажба на новородени Не знам какво са разбили ДАНС, но в последната една година ДАНС се превърна в най-престъпната група под мъдрото ръководство на "падишаха" на България д-р Доган.

Цитирам: 'Предварително са осигурявани клиенти. Те са най-често бездетни семейства от страната и чужбина, склонни да платят за дете, като по този начин избягват сложната процедура по осиновяване и евентуален последващ отказ от страна на компетентните власти. ' Именно компетентните власти са сътворили тромава и бавна процедура, която отваря място за корупционните схеми.

Процедурата нека си е тромава! Нека да има железен контрол! Нека да е трудно! Все пак това са деца на България, които трябва да се ползват от нейната закрила. Но нека системата да бъде ефективна! Ако има всички неоходими данни и условия, нека да не се спъва осиновяването. Има случай на върнати осиновени деца, защото "не им харесвали". Дотам ни е докарало урбанизираното общество. Има и доста деца с различни състояния или инвалидност. Въобще ... Проблема е много тежък! Но стигне ли се до подсъдни действия трябва да има гласност! Нека се обяви списъка на всички замесени!

Тромава и непрозрачна процедура не помага никога на никого в нито една сфера на живота. Само на чиновниците - не си мислете, че те не са вземали никога пари. Нужни са ясни критерии и работещ съд за тези, които си мислят, че може от това да изкарат пари. Да се обзаложим на тези хора дали ще им се случи нещо - само дело ще има 2,3 или 5 години....

А ЗАЩО ПРОДЪЛЖАТ ДА СЕ КРИЯТ ИМЕНАТА? НАЛИ ИМА ВЕЧЕ ПРОЗРАЧНОСТ, ИЛИ ПАК ВСИЧКО ОСТАНА САМО ОБЕЩАНИЯ?

Всеки път си мисля ,че сме ударили дъното и всеки път българската действителност ме опровергава.

Продавачите и "бизнесмените" са ясни, но що за изрод би си купил дете?! Как ще го погледнеш, след 20 години и ще му кажеш, че е купено като костенурка? Как ще живее този човек, с ясното съзнание, че за "родителите" си е бил стока?

Недай си боже да не разбереш "що за изрод би си купил дете"! Да ти имам и сбърканата логика и обърнатите морални ценности!

Все тая

Оправдания! Нещо като: аз нямам 2 млн. в пари и е оправдано да отида и си взема няколко чувала от трезор по мой избор. Има осиновяване, бе! Какво значи да купиш човешко същество?! Ако отказът ми да приема подобно нещо ме прави сбъркан, сбъркан съм! 100% откачалка!

Семействата, които по една или друга причина не могат да имат деца и докарани до безизходица от осиновителната система са податливи на внушения. Това е кошмар за тях ... и стрес. Под стрес човек не винаги взима правилни решения. Има и доста егоизъм и нетърпение. Но проблема е доста по-дълбок като цяло.

Все тая

Не омаловажавам страданието, препятствията и отчаянието, през които преминават бездетните двойки! По никой начин, но акълът ми не побира, как си купуваш дете! Без да се впускам в излишни детайли, ще кажа, че прекрасно знам, какво е да минеш през мелницата на осиновяването, но не мога, по никой начин да оправдая покупката на наследник. Това просто е да минеш по най-малкото съпротивление и да се възползваш от нищетата и нещастието на друга двойка - тази, която го е направила това дете, за да задоволиш собствената си нужда. Направо да отворим магазини за деца? Ще се предлагат в различни възрасти, възпитани, хулигани, гении, простаци (за тия ще има дефицит, защото ще са топ модел по търсене) и т.н. Моралът ще го метнем в мазето, защото е по-удобно

Поименно! Кой, къде, коя болница, кой адвокат, ВСИЧКО! В сегашно време това е единствения начин да се въздейства на подобни изроди!

Ето това е едно от най-големите достижения на Партията за последните 25 години: Вече няма неравенство между хората - и българи, и цигани продават на поразия! И все пак - какво значи "от български произход"? - Бат Сали също е от български произход! А от какъв етнос са тези майки?

"Ма разбира се" това е едно от "най-големите"достижения на партията ............. а постиженията на твоята любима партия са живите факли , нали така глупако

БРЦК

Платен плямпач , по времето на 'експертите' самозапалванията бяха колкото и по времето на Боко. Обаче фалирали банки нямаше , нали ?

jingiby

А дали е тайна народността на продавачите на деца? Може би се каса е за лица от цигански произход или да?